PRESTONICE SKANDINAVIJE 21/07/18

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

Doplata za 2 večere na brodu (Silja Line) : 90 evra po osobi
Doplata za spoljašnje kabine na brodu: Na upit i zavisi od raspoloživosti kapaciteta brodskih kompanija
Trokrevetnih soba nema !

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na relaciji Beograd-Kopenhagen-Stokholm-Beograd, transferi autobusom prema programu,prevoz autobusom na relaciji Oslo-Stokholm, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* i 4* na bazi 5 noćenja sa doručkom, prevoz brodom u dvokrevetnim unutrašnjim kabinama (Klasa B) na bazi 1 noćenja sa večerom na relaciji Kopenhagen-Oslo i dva  noćenja sa doručkom na relaciji Stokholm-Helsinki i Helsinki-Stokholm, razgledanja prema programu, ulaznice za muzeje : Vasa, Viking i Kon Tiki ,troškovi organizovanja i vođenja putovanja, usluge lokalnih vodiča.

U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse oko 96,21 evra (od kojih YQ  58.00 evra  ne podleže refundaciji i evra 0.98RF, 16.72RS ,3.30LG, 16.68YA, 0.53RS podležu refundaciji), (plaća se u agenciji u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate), dinarski deo  aranžmana u iznosu od 1790,00 dinara po osobi, međunarodno putno osiguranje (koje je obavezno i uplaćuje se u agenciji), fakultativni izleti i posete koje nisu predviđene programom.

Krajnji rok za prijavljivanje i uplatu akontacije (40 %) najkasnije do 20. juna ili do popune mesta

Prilikom rezervacije aranžmana obavezno treba dati sledeće podatke: datum rođenja, broj pasoša i državljanstvo. Ovi podaci potrebni su za brodske liste putnika.

Hoteli :
 

Kopenhagen : Hotel Richmond 3 * http://richmond.copenhagen-hotel.net/en/

Elegantan hotel, renoviran 2008.g. nalazi se u centru Kopenhagena, u blizini železničke stanice. Do pešačke zone Kopenhagena i Tivoli Gardena stiže se za oko 10 minuta pešačenja. U blizini hotela nalaze se brojni restorani, prodavnice, šoping centri.Od sadržaja ima: 127 soba,restoran, bar, WI FI u zajedničkim prostorijama. Sve sobe su moderno uređene sa kablovskom TV, besplatan WI FI, minibarom, klima uređajem, priborom za kafu i čaj, kupatilo sa kadom ili tuš kabinom. Fen za kosuse dobija na recepciji. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Oslo: Hotel  Scandic Vulkan 4*  www.scandichotels.no/hotell/norge/oslo/scandic-vulkan

Hotel se nalazi na obali reke Akerselva ,u blizini poznate  pijace, restorana i kafea. Od modernog kvarta Grunerloka udaljen je 5 minuta hoda. Od centralne železnicke stanice i strogog centra udaljen je oko 1,5 km.  U okviru hotela nalaze se restoran, bar, fitnes centar, WI FI . Sobe imaju sef, TV, fen za kosu u kupatilu.. Doručak po principu samoposluživanja.

Stokholm: Hotel Scandic Malmen 4* www.scandichotels.com/Hotels/Sweden/Stockholm/Scandic-Malmen

Nalazi se u poznatoj ulici Sodermal okružen brojnim prodavnicama, restoranima i barovima. Metro stanica se nalazi u neposrednoj blizini hotela i do centra se metroom stiže za 5 minuta. Od sadržaja ima restoran, bar u lobiju, fitnes centar. Sobe imaju sef, klima uređaj, kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, pisači sto. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

KORISNE INFORMACIJE:
●Lokalno vreme: U Danskoj, Švedskoj i Norveškoj je isto kao i u Srbiji dok je u Finskoj  plus 1 sat u odnosu na vreme u Srbiji.

Novac.  Švedska: Šved. kruna (1 SEK = 0.1007 € ;1€  = 9,92 SEK), Danska: Dan.kruna (1 DKK = 0.134 €;1€=7,44 DKK ), Norveška: Nor. kruna (1 NOK = 0.103088 €;1€= 9,70 NOK), u Finskoj se koristi evro. (Kursna lista na dan objavljivanja programa). Plaćanje kreditnim karticama rašireno je u svim Skandinavskim zemljama. Visa, Mastercard i Diners češće se prihvataju od American Express-a. Na brodovima se po pravilu plaća u valutama zemalja između kojih brod plovi. Preporučujemo da na put ponesete danske, švedske i norveške krune koje su neophodne za prvi dan boravka u zemljama Skandinavije.Ove valute se mogu kupiti i u Srbiji u banci ili u menjačnicama.


Klima: Imajući u vidu da se radi o severnoj Evropi, klima je blaža nego što se očekuje zahvaljujući toplom pojasu koji pravi Golfska struja. Prosečna jutarnja i večernja temperatura je oko 10 – 15 C, a dnevna i do 25 C. Iz tog razloga preporučujemo slojevitu garderobu, kišobran, kišnu kabanicu i jaknu kakvu biste nosili kod nas u proleće ili jesen.

OPŠTE NAPOMENE:
 

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja. Fakultativni izleti plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta )ukoliko ih ima na turi )potrebno je najmanje 15 učesnika.

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


• Sadržaj  i vreme panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje  (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


• Molimo putnike da dva dana pre polaska obavezno provere u agenciji tačno vreme poletanja aviona.


• Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.


• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Kontiki Travel & Service doo.


NAČINI PLAĆANJA: 
- gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama izdatim od strane Intesa banke, moguće je plaćeni do 6 mesečnih rata
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. broj polise 300060268 od 25.01.2018. akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd, 26.02.2018.                  KonTiki Travel&Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva 3.
Program broj 3                                     Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.

PRESTONICE SKANDINAVIJE  3* I 4*-
 
 

Hoteli:

Kopenhagen: Scandic Copenhagen 4* http://www.scandichotels.com/Hotels/Denmark/Copenhagen/Scandic-Copenhagen/
Ovaj hotel se nalazi na 500 m od glavne železničke stanice u Kopenhagenu, prekoputa planetarijuma Tiho Brahe. U neposrednoj blizini je i zabavni park Tivoli Gardens. Stroeget, ulica za šoping je na pešačkoj udaljenosti od hotela.Hotel ima 18 renoviranih spratova na kojima se nalazi jedan od najvećih konferencijskih centara u Kopenhagenu, recepciju, luksuzni restoran, bar i teretanu.Svaka soba je klimatizovana I poseduje sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, mini bar, besplatan WIFI, TV i sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Oslo: Thon Munch 3* http://www.thonhotels.com/hotels/countrys/norway/oslo/thon-hotel-munch/

Nedavno renoviran hotel se nalazi u centru Osla, na 150 m od železničke stanice i u blizini Pozorišta i Kraljevske palate. Od sadržaja ima: restoran za doručak, WI Fi u celom hotelu. Sobe imaju kablovsku TV, telefon, kupatilo sa fenom za kosu. Doručak po principu samoposluživanja

Hemsedal : Hotel Skogstad 3* http://skogstadhotell.no/

Porodični hotel , sa dugom tradicijom nalazi se u poznatom ski centru, okružen planinama, ski stazama, stazama za nordijsko skijanje, golf terenima. Od sadržaja ima: restoran, bar, Wi Fi, kongresnu salu, saunu i parno kupatilo. Ima 83 sobe i sve su opremljene jednostavno.Neke od soba imaju i balkon. Sve sobe imaju: pisaći sto, Wi Fi, kupatilo. U sobama nema fena za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera: meni.

Hamar: Hotel First Victoria Hamar 4* www.firsthotels.no/hoteller/norge/hamar/first-hotel-victoria/

Hotel se nalazi u centru grada, na 150 m od železničke stanice, sa predivnim pogledom na jezero. Renoviran je 2012 .godine a od sadržaja hotel ima restoran sa japanskom kuhinjom , kafe-bar, lobi bar, poslovni centar, WI FI u celom hotelu. Sve sobe imaju WI FI, centralno grejanje, telefon, TV, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera: meni

Stockholm: Hotel Courtyard by Marriott Stockholm 4* www.marriott.com/hotels/travel/stocy-courtyard-stockholm-kungsholmen/

Nalazi se u blizini starog dela grada, na jednom od ostrva Stokholma, ostrvu Kungsholmen, na 5 minuta hoda od metro stanice Rhorilsplan i na 20 minita hoda do Gradske većnice. Od sadržaja hotel ima Bar, snek bar u lobiju, restoran sa jelima švedske i internacionalne kuhinje, teretanu, kongresne sale. Sobe imaju sef, kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, pisaći sto, velike prozore sa pogledom na jezero ili park. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.


   
 

Spisak hotela na Skandinavskoj turi


 
 
 

Hoteli:

Kopenhagen: Scandic Copenhagen 4* http://www.scandichotels.com/Hotels/Denmark/Copenhagen/Scandic-Copenhagen/
Ovaj hotel se nalazi na 500 m od glavne železničke stanice u Kopenhagenu, prekoputa planetarijuma Tiho Brahe. U neposrednoj blizini je i zabavni park Tivoli Gardens. Stroeget, ulica za šoping je na pešačkoj udaljenosti od hotela.Hotel ima 18 renoviranih spratova na kojima se nalazi jedan od najvećih konferencijskih centara u Kopenhagenu, recepciju, luksuzni restoran, bar i teretanu.Svaka soba je klimatizovana I poseduje sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, mini bar, besplatan WIFI, TV i sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Oslo: Thon Munch 3* http://www.thonhotels.com/hotels/countrys/norway/oslo/thon-hotel-munch/

Nedavno renoviran hotel se nalazi u centru Osla, na 150 m od železničke stanice i u blizini Pozorišta i Kraljevske palate. Od sadržaja ima: restoran za doručak, WI Fi u celom hotelu. Sobe imaju kablovsku TV, telefon, kupatilo sa fenom za kosu. Doručak po principu samoposluživanja

Hemsedal : Hotel Skogstad 3* http://skogstadhotell.no/

Porodični hotel , sa dugom tradicijom nalazi se u poznatom ski centru, okružen planinama, ski stazama, stazama za nordijsko skijanje, golf terenima. Od sadržaja ima: restoran, bar, Wi Fi, kongresnu salu, saunu i parno kupatilo. Ima 83 sobe i sve su opremljene jednostavno.Neke od soba imaju i balkon. Sve sobe imaju: pisaći sto, Wi Fi, kupatilo. U sobama nema fena za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera: meni.

Hamar: Hotel First Victoria Hamar 4* www.firsthotels.no/hoteller/norge/hamar/first-hotel-victoria/

Hotel se nalazi u centru grada, na 150 m od železničke stanice, sa predivnim pogledom na jezero. Renoviran je 2012 .godine a od sadržaja hotel ima restoran sa japanskom kuhinjom , kafe-bar, lobi bar, poslovni centar, WI FI u celom hotelu. Sve sobe imaju WI FI, centralno grejanje, telefon, TV, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera: meni

Stockholm: Hotel Courtyard by Marriott Stockholm 4* www.marriott.com/hotels/travel/stocy-courtyard-stockholm-kungsholmen/

Nalazi se u blizini starog dela grada, na jednom od ostrva Stokholma, ostrvu Kungsholmen, na 5 minuta hoda od metro stanice Rhorilsplan i na 20 minita hoda do Gradske većnice. Od sadržaja hotel ima Bar, snek bar u lobiju, restoran sa jelima švedske i internacionalne kuhinje, teretanu, kongresne sale. Sobe imaju sef, kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, pisaći sto, velike prozore sa pogledom na jezero ili park. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.


   
 

Spisak hotela na Skandinavskoj turi


 

Danska-Norveška-Finska-Švedska
PRESTONICE SKANDINAVIJE
KOPENHAGEN - OSLO - STOKHOLM - HELSINKI

Polazak: 21.jul 2018.
(9 dana / 8 noćenja) – avionom, autobusom i brodom

CENA PO OSOBI 1380€

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Skandinavija je naziv koji se upotrebljava za tri zemlje severne Evrope, Norvešku, Švedsku i Dansku. Ove tri zemlje grupisane su pod ovim nazivom zbog  istorijskih, kulturnih i jezičkih karakteristika. Pojam Skandinavije često se proširuje i na Finsku koja sa ove tri države nema zajedničkih jezičkih karakteristika. Kolektivna oznaka  Skandinavija” danas prvenstveno odražava lingvističke sličnosti, ali i istorijske i socijalne veze između tih zemalja. Zemlje severne Evrope su nešto poput bratstva zbog načina na koji su vekovima, još od doba vikinga, stvarali saveze i vladali jedni nad drugima. 

Dan 1
BELGRADE
(21.07.2018.) BEOGRAD–KOPENHAGEN Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera Kon Tiki u 04:30 časova. Poletanje za Kopenhagen u 06:35 časova (Let JU400). Sletanje u Kopenhagen u 08:50 časova. Odlazak u panoramski obilazak grada autobusom. Ova preko 850 godina stara prestonica jedan je od najužurbanijih gradova Skandinavije. U ovom gradu prepunom crkava, muzeja, brojnih spomenika kulture, kafea i restorana, preovladavaju pešaci i biciklisti u odnosu na automobile. Najinteresantniji je srednjovekovni centar grada i najduža Evropska pešačka zona –Stroget. Panoramski obilazak grada obuhvata vožnju pored Tivoli parka, palate Kristijansborg iz XVIII veka, gde se danas nalazi Danski parlament, Gradske većnice, Nove Karlsbergerove glipkoteke, Nacionalnog muzeja, Stare berze, Danskog Kraljevskog pozorišta, prelepe Amelienborg palate- danas zimske rezidencije Danske Kraljevske porodice, čuvene skulpture „Mala sirena“, lučke četvrti sa starim jedrenjacima itd. Transfer do hotela. Smeštaj. Po podne fakultativno šetnja doTivoli parka. Zabavni park Tivoli, osnovan je u avgustu, daleke 1843. godine i predstavlja najstariji zabavni park u svetu! Prostire se na 61.000 kvadratnih metara. Od samog početka, imao je više različitih atrakcija, čitavih kvartova izgrađenih u orjentalnom stilu, parkova i aleja za šetnje, specijalnih bina za koncerte, odmorišta, mesta za razonodu i zabavu, kafea, restorana, ukrasnu železnicu sa scenografijom, ringišpil. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 2
KOPENHAGEN
(22.07.2018.) KOPENHAGEN Doručak. Slobodan dan ili poludnevni fakultativni odlazak na severoistok zemlje, do ostrva Sjeland i grada Hilerod. Vožnja živopisnim predelima Danske. Hilerod je nastao na omanjem jezeru na kome se nalazi i zamak Frederiksborg iz XVII veka, danas dom Istorijskog muzeja i bogate zbirke slika, tapiserija i porcelana. Nastavak vožnje i panorama dvorca Fredensborg – letnje kraljevske rezidencije. Vožnja prema obali Baltičkog mora i dvorca Kronborg u Elsinoru, po kome je Šekspir nazvao dvorac Elsinor u “ Hamletu “. Panorama dvorca. Povratak u Kopenhagen. Noćenje .
Dan 3
OSLO
(23.07.2018.) KOPENHAGEN–OSLO Doručak. Odjavljivanje iz hotela najkasnije do 12:00 časova. Slobodno vreme do polaska u luku i ukrcavanje na brod za Oslo. Brod isplovljava u 16:45 časova. Smeštaj u unutrašnje kabine. Krstarenje velikim putničkim brodom sa više restorana i prodavnica. Večera na brodu .Noćna plovidba. Noćenje.
Dan 4
OSLO
(24.07.2018.) OSLO Doručak. Uplovljavanje u luku oko 09:30 časova. Oslo – glavni grad Norveške i grad sa najvišim kvalitetom života, nalazi se na dnu istoimenog fjorda dugog više od 100 kilometara i 12 kilometara širokog koji se završava u zalivu Baltičkog mora. Odlazak na panoramski obilazak „ Grada parkova“. Panorama glavne poslovne i trgovačke ulice grada „Karl Johansgate“, tvrđave Akershus, Katedrale iz XVII veka, Nacionalnog muzeja, Kraljevske palate i Univerziteta, panorama zadivljujućih figura (oko 200 ) u Vigelandovom parku (poznatog umetnika Gustava Vigelanda, koji je svoje skulpture poklonio gradu). Kraće zaustavljanje kod poznate zimske ski-skakaonice Holmenkolen, odakle se pruža predivan pogled na grad. Obilazak tematskog muzeja Kon Tiki posvećenom putovanjima čuvenog norveškog istraživača Tora Hejerdala, gde su izloženi ori ginalni brodovi i eksponati iz ekspedicije Ra i Kon Tiki... Nakon ovog muzeja sledi obilazak muzeja Vikinga u kome su izloženi rekonstruisani i dobro sačuvani vikinški brodovi iz X veka, pronađeni u fjordu Osla.Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno posle podne za individualnu šetnju centralnim delom grada . Noćenje.
Dan 5
STOKHOLM
(25.07.2018.) OSLO-STOKHOLM (oko 520km) Doručak. Polazak autobusom za Stokholm i vožnja živopisnim predelima Norveške prema Švedskoj. Vožnja kroz regiju jezera i beskrajne crnogorične šume, pored prelepih malih naselja sa drvenim kućama. Kraća usputna pauza u Karlstadu, malom, živopisnom gradu u središtu Švedske, smeštenom na jednom od najvećih švedskih jezera, Vanern. Kraća pauza radi odmora. Nastavak putovanja za Stokholm. Dolazak u Stokholm posle 8 sati vožnje . Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 6
STOKHOLM
(26.07.2018.) STOKHOLM Doručak. Odlazak u panoramski obilazak grada. Prestonica Švedske podignuta je na 11 ostrva, međusobno spojenih sa 50 mostova, na mestu gde se jezero Melaren dodiruje sa Baltičkim morem. Stokholm je osnovan kao utvrđenje u XIII veku i vremenom se širio na okolna ostrva. Danas je stecište svetske inteligencije i sinonim znanja možda baš zahvaljujući Nobelovoj nagradi, koja se dodeljuje u ovom gradu. Polazak u panoramsko razgledanje grada : Gamla stan- najstariji deo grada sa Storkirkan crkvom iz XIV veka, veličanstvena Kraljevska palata koja svedoči o Švedskoj dominaciji u srednjem veku, Gradska kuća , koja je ujedno i najvažnija građevina XX veka zbog svoje čuvene zlatne sale u kojoj se održava banket nakon dodele Nobelove nagrade, Katedrala itd. Obilazak muzeja “ Vasa” na ostrvu Ćurgarden, gde je izložen 52 metra visok i 69 metara dugačak ratni brod koji je potonuo u XVII veku. Ovo je jedini sačuvan brod iz XVII veka, koji sa više od 98 % originalne konstrukcije predstavlja umetničko blago i jednu od najposećenijih turističkih atrakcija na svetu. Povratak u hotel. Slobodno poslepodne. Noćenje.
Dan 7
HELSINKI
(27.07.2018.) STOKHOLM-HELSINKI Doručak. Slobodno prepodne za individualni obilazak Stokholma. Odlazak do luke i ukrcavanje za brod za Helsinki. Isplovljavanje u 17:00 časova. Smeštaj u kabine. Večera na brodu je fakultativna. Noćna vožnja. Noćenje.
Dan 8
HELSINKI
(28.07.2018.) HELSINKI-STOKHOLM Doručak. Uplovljavanje u glavni grad Finske, Helsinki, oko 10:00 časova. Grad je smeštenom na jednom od najlepših arhipelaga na svetu i sa tri strane zapljuskuje ga Baltičko more. Svojim brojnim parkovima, jezerima i ostrvima oslikava zaljubljenost ovog naroda u prirodu. Grad je osnovao švedski kralj Vase pre više od 450 godina a svoj procvat doživeo je polovinom XIX veka, kada nastaje većina građevina u neoklasicističkom stilu. Odlazak na panoramsko razgledanje grada ; Trg senata sa jednim od simbola grada – Luteranskom Katedralom, bogato ukrašena pravoslavna Crkva Uspenja, najveća u severnoj Evropi, Manerhajmova ulica gde se nalazi zgrada parlamenta, Nacionalni muzej i poznata koncertna dvorana Finlandia, Olimpijski stadion , gde su 1952 godine održane Olimpijske igre, jedinstvena Tempeliaukio crkva uklesana u steni, Sibeliusov park sa impresivnom skulpturom posvećenom ovom velikom kompozitoru. Slobodno vreme za individualno razgledane grada, isprobavanje morskih i laponskih specijaliteta, kupovinu suvenira ili šetnju Esplenadom – promenadom koja izlazi na ribarsku luku i pijacu. Popodnevni transfer do luke za ukrcavanje na brod sa Stokholm. Isplovljavanje je predviđeno u 17:00 časova. Večera na brodu je fakultativna. Noćnja plovidba. Noćenje.
Dan 9
BELGRADE
(29.07.2018.) STOKHOLM–BEOGRAD Doručak. Dolazak u Stokholm u 10:00 časova. Transfer do centra grada. Slobodno prepodne za fakultativni obilazak grada . Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 20:25 časova (Let JU415) .Sletanje na beogradski aerodrom u 23:00 časova.