Sakriti Dodaj sobu
 

long-beach.jpg

aquasis.jpg

Duja.jpg

Didim leto 2024. I Last minute ponude I Turska letovanje

DIDIM LETO 2024. - IDEALNA DESTINACIJA ZA PORODICE SA DECOM
 

Čudesni lokalitet posvećen bogu Apolonu letovanje u Didimu s agencijom KonTiki pretvara u nezaborav.

Magiju letovališta u kome se prošlost i sadašnjost isprepliću na čudesno interesantan način.

Didim je više nego idealna letnja destinacija zaodmor porodica sa manjom decom zbog čistog mora i dugih peščanih plaža sa plićakom.

Letovalište Didim, gradić sa 26.000 stanovnika, pravi je raj za miran odmor. Nalazi se između jezera Bafa i grada Ajdina. Reč je relativno novoj turističkoj destinaciji koja je idealna za odmor porodica sa decom jer prelepe peščane plaže karakteriše dugačak plićak i čisto more. Važan deo Didima je Altinkum sa tri peščane plaže, velikim  i lepo uređenim šetalištem kao i brojnim lokalima.  Do većine hotela iz centra grada s velikim brojem prodavnica i kafea, može se doći pešice.

Glavna atrakcija grada je lokalitet na kome je hram posvećen bogu Apolonu. Jednom godišnje u proleće, ovde su se u čast boga Apolona održavala festivalska takmičenja u atletici i umetnosti, tzv. Didimeja. Početkom II veka pre n. e., festival je postao poznat i opšteprihvaćen širom antičkog sveta. Pantomimičari, glumci i govornici, svirači na kitari i fruli, ali i atletičari, rvači i šafetni trkači, takmičili su se međusobno za vreme ovih festivala.

Reč didima znači blizanci. Na frizovima hrama mogu se videti ostaci floralnih reljefa sa prikazima blizanaca Apolona i Artemide, dece boginje Lete i Zevsa.