Sakriti Dodaj sobu
 

labranda1a.jpg

delfinia2a.jpg

potamakilevo2.jpg

scherialevo3.jpg

bluesea.jpg

fiorentina2q.jpg

eleni1.jpg

KRF, Grčka, letovanje 2019, rani buking, direktan čarter let, veliki izbor hotela i apartmana, Kon Tiki

KRF LETO 2019. - DRAGULJ JONSKOG ARHIPELAGA


Krf, ostrvo dragulj Jonskog arhipelaga, znano i kao jedinstven spomenik stradanja srpske vojske u Prvom svetskom ratu, omiljena je i višedecenijska destinacija turista iz celog sveta. Bujna vegetacija, nestvarni pejzaži, prelepe plaže, kristalno čisto more, kao i raskošna arhitektura i senovite gradske kamenite uličice, uz šarm pitoresknih ribarskih sela, čine ga magično privlačnim. Brojni letnjikovci dokaz su da su u blagodetima sunčanog Krfa nekada uživali i kraljevi.

Najveći i glavni grad Krf (grč. – Kerkira) sa oko 40.000 stanovnika, jedan od najlepših ostrvskih gradova regiona,  prema legendi nosi naziv po nimfi Kerkiri. Ne ubraja se u tipične grčke gradove jer je uticaj Venecije, pod čijom je vlašću bio vekovima, ostavio prepoznatljiv trag. Gradska kuća (1663) primer je savršenstva venecijanske kulture.  Crkva Svetog Spiridona, zaštninika ostrva, takođe je jedna od znamenitosti ovog čarobnog grada. Ovo sveto zdanje iz 16. veka oslikano je vizantijskim ikonama neprocenjive vrednosti, a posebnu pažnju privlači izložen srebrni sarkofag sveca. 

Na kraju, podsećamo vas da je Krf idealna destinacija za odmor porodica sa decom, ali i romantične duše jer je i ceo Krf – romantična priča.

izletiatina1.jpg