SRI LANKA I MALDIVI 26.04.2024.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa jednim pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na navedenim relacijama sa svim taksama, smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 4 polupansiona u hotelima sa 4* na Šri Lanci , smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi 5 polupansiona u hotelima sa 4* na Maldivima,  ulaznice za razgledanja i obilaske prema programu, transferi, troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, a na destinaciji je na raspolaganju i lokalni vodič). Konačan iznos avio taksi je podložan promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje se u ovom delu sveta obavezni i plaćaju se na destinaciji, viza (50 evra) i troškovi viziranja (10 evra), međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i osiguranje u slučaju Covida.

SMEŠTAJ:

Dambula – Sigiriana Resort & Spa by Thilanka 4*
 (www.sigirianaresort.com) ili sličan  Hotel je udaljen 25 min. pešice od Dambula pećinskog hrama i 30 min. vožnje od Sigirija stene. Međunarodni aerodrom Bandanaraike je udaljen 180 km. Sobe su koloritne sa privatnim balkonima. Svaka soba ima DVD player, sef i aparat za kafu ili čaj. Kupatila imaju kade. Gosti mogu da se relaksiraju u ajurveda spa, gde može da se vežba joga ili relaksira u parnom kupatilu. Razne sportske discipline su moguće, kao i rentiranje bicikala.

Kendi – Thilanka hotel, Kandy  4* (www.thilankahotel.com/) ili sličan 
Thilanka Hotel Kandy se ističe svojim prepoznatljivim arhitektonskim stilom, kombinujući tradicionalne elemente dizajna sa modernim. Sobe su prostrane, elegantno uređene i opremljene sa svime što vam je potrebno za ugodan boravak. U sklopu hotela nalazi se restoran, bar i besplatan parking. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju sef, klima-uređaj, flat screen TV, telefon, mini-bar, fen za kosu i besplatan Wi-Fi internet.

Kolombo – Best Western  4* (https://bestwesterncolombo.com/) ili sličan
Hotel je udaljen 4 km od centra grada. Moderne sobe imaju TV sa ravnim ekranom sa satelitskim kanalima, sef, garderober, apartat za pripremu čaja/kafe, mini bar, sopstveno kupatilo. Hotel ima bar na krovu, fintes centar i besplatan bežični internet.

Maldivi - Hotel Arena 4* (https://arenabeachmaldives.com/) ili sličan
Hotel Arena Beach je smešten na obali ostrva Mafuši i nudi moderne i mirne smeštajne jedinice i besplatan bežični internet u celom objektu. U okviru objekta gosti mogu uživati u vodenim sportovima kao što su ronjenje, gnjuranje i jedrenje na dasci. Elegantno opremljene, klimatizovane sobe nude lični sef, električno kuvalo, garderober i flat-screen TV sa satelitskim/kablovskim kanalima. Sopstvena kupatila su opremljena kadom ili tušem, fenom za kosu i besplatnim priborom za higijenu. Gosti hotela Arena Beach se mogu opustiti u zajedničkoj hidromasažnoj kadi ili na ležaljkama za sunčanje na krovu. Hotelski restoran je smešten na samoj peščanoj plaži i pruža pogled na plavu lagunu, a služi ukusne lokalne i zapadnjačke specijalitete.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE ZA ŠRI LANKU:
• Površina: 65.610km
• Državno uređenje:  Demokratska Socijalisticka Država Šri Lanka (po proglašenju nezavisnosti 1972 godine ime Šri Lanke bilo je  Slobodna Suverena Nezavisna Republika Šri Lanka,  a 1978. definitivno menja ime u sadašnje)
• Glavni grad: Sri Jayawardenapura politički i administrativni centar
• Najveci grad: Kolombo, oko 700.000 stanovinika, šire gradsko područje oko 2.4 miliona. Ekonomski centar i velika  luka.
• Stanovništvo: oko 22 miliona (Sinhalezi 73%, Tamili 18% i Maori 8%)
• Zvanični jezici: sinhaleski i tamilski
• Verska pripadnost: budisti 69%, hinduisti 13%, muslimani 9% i katolici 9%
• Vreme: +3,5 časova u odnosu na Srbiju
.
VIZA: Viza za Šri Lanku je potrebna za nosioce srpskih pasoša (važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) i trenutno iznosi 50 evra (dobija se posredstvom naše agencije online). Potrebno je dostaviti skeniran pasoš i popunjen formular), usluga viziranja je 10 evra. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
VALUTA: Šrilankanska rupija 1USD = 328,04 LKR; 1EUR = 355,22 LKR
KLIMA: Ovo je veoma povoljan za odmor i obilazak ove zemlje. Temperature vazduha oko 30°C, a mora oko 28°C.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE ZA MALDIVE:
• Površina: 298 km²
• Državno uređenje:  Republika
Glavni grad:  Male, oko 143.000 stanovnika
• Stanovništvo: oko 540.000  stanovnika
• Zvanični jezici: Dhivehi
• Verska pripadnost: muslimani
• Vreme: +3,5 časova u odnosu na Srbiju

VIZA: Državljani Republike Srbije koji turistički putuju na Maldive, besplatnu vizu važeću za period do 30 dana dobijaju na maldivskom aerodromu. Potrebna je sledeća dokumentacija: važeća putna isprava, povratna avio-karta, dokaz o posedovanju dovoljno finansijskih sredstava  ili potvrda o uplaćenom turističkom aranžmanu. Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti najmanje 6 meseci.
VALUTA: Zvanična valuta na Maldivima je maldivska rufija koja je podeljena na 100 Laari. Šifra digitalne valute je MVR, lokalna oznaka Rf.
KLIMA: Na Maldivima je zastupljena tropska klima, koja se odlikuje visokim temperaturama vode i vazduha tokom čitave godine. Upravo ta činjenica nam govori da je ova ostrvska država idealna za posetu tokom čitave godine. Prosečne temperature vazduha kreću se između 29°-32°C. Voda  Indijskog okeana u oblasti Maldiva je podjednako topla tokom godine, sa prosečnim vrednostima između 28 °- 30 °C.

Ono što utiče na klimu Maldiva su monsuni-vetrovi koji duvaju u Indijskom okeanu. Od sredine maja do početka novembra je zimski monsunski period (jugozapadni monsun) u kojem ima povremeno kiše i vetra, dok je od januara do marta letnji monsun koji je topao i suv (severoistočni). Decembar i april su  monsunski prelazni periodi

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Na letu Fly Dubaija dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 7kg, kao i na lokalnom letu od Šri Lanke do Maldiva

• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično), i oni nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA: 
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 2 od 12.01.2024. 
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                                                                                               Kategorija licence A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3

SMESTAJ SRI LANKA 4* Šri Lanka/Kolombo
SMESTAJ SRI LANKA 4*-
 
 

Hotel Cinnamon Bey, Beruwala 5* (www.cinnamonhotels.com/cinnamonbeyberuwala) ili sličan
Prostran i moderan hotel nalazi se direktno na plaži, koja se nalazi u zalivu. Mesto Beruwala je udaljeno oko 3 km. Međunarodni aerodrom Bandaranaike udaljen je 110 km. Gostima hotela su na raspolaganju 4 restorana sa specijaliteteima internacionalne, italijanske i azijske kuhinje, 3 bara, bazen, terasa za sunčanje. Besplatan WiFi dostupan je u celom hotelu. Superior sobe su veličine oko 39 m², nalaze se u glavnoj zgradi sa morske strane i imaju pogled na baštu ili ograničen pogled na more. Sve sobe imaju klimu, sef, ventilator, sto, peglu, dasku za peglanje, minibar (uz doplatu), telefon, internet, SAT TV, kupatilo, balkon ili terasu sa garniturom za sedenje. Usluga: polupansion (doručak i večera).

Dambula – Sigiriana Resort & Spa by Thilanka 4* (www.sigirianaresort.com) ili sličan
Hotel je udaljen 25 min. pešice od Dambula pećinskog hrama i 30 min. vožnje od Sigirija stene. Međunarodni aerodrom Bandanaraike je udaljen 180 km. Sobe su koloritne sa privatnim balkonima. Svaka soba ima DVD player, sef i aparat za kafu ili čaj I sopstveno kupatilo. Gosti mogu da se relaksiraju u ajurveda spa, gde može da se vežba joga ili relaksira u parnom kupatilu. Razne sportske discipline su moguće, kao i rentiranje bicikala.

Kendi – Amaya Hills 4* (www.amayaresorts.com) ili sličan
Hotel se nalazi u središtu kulturnog trougla sa divnim pogledom na okolinu. Građen je u tradicionalnom šrilankanskom stilu, ima spoljašnji bazen, spa i restoran. Klimatizovane sobe imaju TV i apartat za kafu ili čaj, sopstveno kupatilo. Gosti imaju na raspolaganju teretanu, dostupni su im skvoš i biijar.

Kolombo – Best Western hotel, Colombo 4* (https://bestwesterncolombo.com/) ili sličan
Hotel je udaljen 4 km od centra grada. Moderne sobe imaju TV sa ravnim ekranom sa satelitskim kanalima, sef, garderober, apartat za pripremu čaja/kafe, mini bar, sopstveno kupatilo. Hotel ima bar na krovu, fintes centar i besplatan bežični internet.
 


 
 
 

Hotel Cinnamon Bey, Beruwala 5* (www.cinnamonhotels.com/cinnamonbeyberuwala) ili sličan
Prostran i moderan hotel nalazi se direktno na plaži, koja se nalazi u zalivu. Mesto Beruwala je udaljeno oko 3 km. Međunarodni aerodrom Bandaranaike udaljen je 110 km. Gostima hotela su na raspolaganju 4 restorana sa specijaliteteima internacionalne, italijanske i azijske kuhinje, 3 bara, bazen, terasa za sunčanje. Besplatan WiFi dostupan je u celom hotelu. Superior sobe su veličine oko 39 m², nalaze se u glavnoj zgradi sa morske strane i imaju pogled na baštu ili ograničen pogled na more. Sve sobe imaju klimu, sef, ventilator, sto, peglu, dasku za peglanje, minibar (uz doplatu), telefon, internet, SAT TV, kupatilo, balkon ili terasu sa garniturom za sedenje. Usluga: polupansion (doručak i večera).

Dambula – Sigiriana Resort & Spa by Thilanka 4* (www.sigirianaresort.com) ili sličan
Hotel je udaljen 25 min. pešice od Dambula pećinskog hrama i 30 min. vožnje od Sigirija stene. Međunarodni aerodrom Bandanaraike je udaljen 180 km. Sobe su koloritne sa privatnim balkonima. Svaka soba ima DVD player, sef i aparat za kafu ili čaj I sopstveno kupatilo. Gosti mogu da se relaksiraju u ajurveda spa, gde može da se vežba joga ili relaksira u parnom kupatilu. Razne sportske discipline su moguće, kao i rentiranje bicikala.

Kendi – Amaya Hills 4* (www.amayaresorts.com) ili sličan
Hotel se nalazi u središtu kulturnog trougla sa divnim pogledom na okolinu. Građen je u tradicionalnom šrilankanskom stilu, ima spoljašnji bazen, spa i restoran. Klimatizovane sobe imaju TV i apartat za kafu ili čaj, sopstveno kupatilo. Gosti imaju na raspolaganju teretanu, dostupni su im skvoš i biijar.

Kolombo – Best Western hotel, Colombo 4* (https://bestwesterncolombo.com/) ili sličan
Hotel je udaljen 4 km od centra grada. Moderne sobe imaju TV sa ravnim ekranom sa satelitskim kanalima, sef, garderober, apartat za pripremu čaja/kafe, mini bar, sopstveno kupatilo. Hotel ima bar na krovu, fintes centar i besplatan bežični internet.
 


 
SMESTAJ MALDIVI Maldivi/Male
SMESTAJ MALDIVI-
 
 

Maldivi - Hotel Arena 4* (https://arenabeachmaldives.com/) ili sličan

Hotel Arena Beach je smešten na obali ostrva Mafuši i nudi moderne i mirne smeštajne jedinice i besplatan bežični internet u celom objektu. U okviru objekta gosti mogu uživati u vodenim sportovima kao što su ronjenje, gnjuranje i jedrenje na dasci. Elegantno opremljene, klimatizovane sobe nude lični sef, električno kuvalo, garderober i flat-screen TV sa satelitskim/kablovskim kanalima. Sopstvena kupatila su opremljena kadom ili tušem, fenom za kosu i besplatnim priborom za higijenu. Gosti hotela Arena Beach se mogu opustiti u zajedničkoj hidromasažnoj kadi ili na ležaljkama za sunčanje na krovu. Hotelski restoran je smešten na samoj peščanoj plaži i pruža pogled na plavu lagunu, a služi ukusne lokalne i zapadnjačke specijalitete.
 


   
 

Hotel na turi Maldivi


 
 
 

Maldivi - Hotel Arena 4* (https://arenabeachmaldives.com/) ili sličan

Hotel Arena Beach je smešten na obali ostrva Mafuši i nudi moderne i mirne smeštajne jedinice i besplatan bežični internet u celom objektu. U okviru objekta gosti mogu uživati u vodenim sportovima kao što su ronjenje, gnjuranje i jedrenje na dasci. Elegantno opremljene, klimatizovane sobe nude lični sef, električno kuvalo, garderober i flat-screen TV sa satelitskim/kablovskim kanalima. Sopstvena kupatila su opremljena kadom ili tušem, fenom za kosu i besplatnim priborom za higijenu. Gosti hotela Arena Beach se mogu opustiti u zajedničkoj hidromasažnoj kadi ili na ležaljkama za sunčanje na krovu. Hotelski restoran je smešten na samoj peščanoj plaži i pruža pogled na plavu lagunu, a služi ukusne lokalne i zapadnjačke specijalitete.
 


   
 

Hotel na turi Maldivi


 

ŠRI LANKA I MALDIVI 26.04.2024.

11 dana / 9 noćenja – avionom, brodom i autobusom
Polazak: 26. april 2024. / Povratak: 06. maj 2024.

FIRST MINUTE POPUST OD 100€ PO OSOBI ZA UPLATE DO 15.JANUARA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIDJENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u
 
Još je čuveni Marko Polo rekao da je Šri Lanka biser Indijskog okeana, jedno od najlepših ostrva te veličine u svetu. Raskošna tropska lepota, spomenici bogate kulturno-istorijske prošlosti, vrlo koloritni praznici i procesije, prelepe peščane plaže, predstavljaju pravi doživljaj za oči, dušu i telo.

Arhipelag Maldiva sastoji se od 1.190 malih koralnih ostrva grupisanih u 26 atola. Zauzimaju površinu od 104.000 km2. Neka ostrva su ravna i peščana, dok su druga prava tropska sa veoma bujnom vegetacijom. Okružena su koralnim grebenima i, tirkiznim lagunama sa bogatim podvodnim životom, kao i belim peščanim plažama po kojima su u svetu poznata. Ostrva namenjena turistima, imaju uglavnom jedan hotel koji predstavlja svet za sebe. Na svakom od ostrva stiče se utisak da ste u društvu Robinzona Krusoa. Najradije ih posecuju mladenci, poznavaoci podvodnog sveta i ronjenja ,ljubitelji mira i romanticnih destinacija.

Dan 1
BELGRADE
(26.04.2024) BEOGRAD – DUBAI Okupljanje na aerodromu „ Nikola Tesla" u 11:00 časova. Poletanje za Dubai u 14:00 časova (let FZ1746). Obrok u avionu. Sletanje u 21:10 časova. Čekanje na vezu.
Dan 2
DAMBULA
(27.04.2024) DUBAI – KOLOMBO –PINAWELA- DAMBULA Poletanje za Kolombo u 02:20 časova (let FZ 547). Obrok u avionu. Sletanje u Kolombo u 08:35 časova. Posle pasoških i carinskih formalnosti, polazak prema Damabuli. Na dva sata vožnje od Kolomba nalazi se Pinavela. Svraćanje u Pinavelu u kojoj se nalazi sirotište za slonove, koje postoji od 1975. godine u kome živi više od 40 slonova uključujući i bebe, napuštene i povređene. Nastavak putovanja do Dambule. Odlazak za Dambulu. Razgledanje poznatih pećinskih hramova Dambule, koji se odlikuju vrlo vrednim statuama Bude i sjajnim fresknim slikarstvom. Dolazak u hotel. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 3
DAMBULA
(28.04.2024) DAMBULA – SIGIRIJA – POLUNARUVA – DAMBULA Doručak. Polazak za Sigiriju. Penjanje ka steni Sigiriji na kojoj je u 5. veku izgrađena palata, zaslužna da Sigirija postane „najlepši grad koji je ikada postojao". Stena i danas predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika prošlosti, poznat po lepim freskama „Devojke Sigirije". Uvrštena je u svetsku kulturnu baštinu. Odlazak za Polunaruvu. To je još jedan nemi svedok bogate kulturno-istorijske prošlosti, koji je pod zaštitom UNESCO, kao svetska kulturna baština. Obilazak ostataka čuvene stare prestonice u periodu između 11. i 13. veka. Ceo kompleks je poznat po sjajnim građevinama, koje su još uvek u veoma dobrom stanju. U ovom periodu urađen je veliki broj irigacionih radova širom zemlje, a budizam je ustanovljen kao državna religija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje
Dan 4
KENDI
(29.04.2024) DAMBULA – MATALE – KENDI Doručak. Polazak za Kendi. Vožnja kroz veoma lepe i brdovite predele zemlje, sa brojnim plantažama čaja. U gradiću Matale poseta bašti začina, po kojima je Šri Lanka poznata. Nastavak putovanja. Obilazak radionice batika i muzeja dragulja u Kendiju gde se može videte proizvodnja prelepih batik predmeta. Dolazak u Kendi. Kraće razgledanje grada, vozeći se čuvenim prevoznim sredstvom Tuk Tuk. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 5
KOLOMBO
(30.04.2024) KENDI – KOLOMBO Doručak. Nakon doručka putovanje do Kolomba. Po dolasku razgledanje glavnog grada Šri Lanke u kome se prepliću ostaci kolonijalne arhitekture i novog modernog doba. Stara tvrđava sa svojim svetionikom, predsednička palata, Petah - četvrt sa tradicionalnim bazarima, budistički i hindu hramovi, samo su deo bogatstva koje ovaj grad može da pruži. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.
Dan 6
KOLOMBO
(01.05.2024) KOLOMBO – MALE – MAFUSHI Doručak. Nakon doručka transfer do aerodroma u 7h . Let za Maldive. Po dolasku transfer brodom do ostrva. Transfer do hotela. Večera. Noćenje.
Dan 10
MALE
(02.-05.05.2024) MAFUŠI Boravak u hotelu 4* na bazi polupansiona (doručak i večera). Slobodno vreme za odmor i kupanje u hotelu na prekrasnom ostrvu Mafuši, koje se odlikuje lepim peščanim plažama i brojnim restoranima. Noćenja.
Dan 11
BELGRADE
(06.05.2024) MALE – DUBAI- BEOGRAD Poletanje za Dubai u 12:25 časova (let FZ-1026). Obrok u avionu. Sletanje u Dubai u 15:55 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 18:55 časova (let FZ-1749). Obrok u avionu. Sletanje u Beograd u 22:50 časova.