UZBEKISTAN 23.05.2024.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrši se na upit.

Jedinstvena cena putovanja: Prevoz avionom, mini-busom i vozom na navedenim relacijama, avio-takse u iznosu od 298.03 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilne: eur 232.00 YR i refundabilnih taksi: 19.38 RS, 0.98 RF, 0.22 RS, 4.48 LG, 8.06 UZ, 3.00 M6, 10.00 TR, 14.21 A2, 2.85 A2, 2.85 FX) (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni a plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja),  smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* lokalne kategorizacije na bazi polupansiona, ishrana prema programu (doručak se služi po principu švedskog stola, a za večeru je određeno jelo na meniju), obilasci i transferi prema programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uključeno: napojnice za lokalne vodiče i vozače, kao i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (35 evra za celi boravak), međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje, sa preporukom da pokriva lečenja Covid-19.

SMEŠTAJ:
Hotel u Taškentu: Asia Tashkent 4* http://asiahotels.uz/en ili sličan
Hotel Azija Taškent nalazi se u 6 km od centra grada Taškent i nudi gostima besplatan bežični internet. U sklopu hotela se nalazi spa centar, sauna i zatvoreni bazen. Prostrane i klasično dizajnirane sobe imaju mini-bar, televizor sa satelitskim kanalima, prostor za sedenje i sopstveno kupatilo. Ostali hotelski sadržaji uključuju 24-časovni prijem, bar, poslovni centar i uslugu vratara. Buniodk fudbalski stadion se nalazi na 3 km, Farkhad bazar na 4 km i Amir Temur Trg na 7 km udaljenosti od hotela.
 
Hotel u Samarkandu: Asia Samarkand 4* http://asiahotels.uz/en ili sličan
Hotel se nalazi 3 km od istorijskog centra grada i 5 minuta hoda od Registan Trga. Poseduje spa i velnes centar, otvoreni bazen i saunu. Gosti mogu da uživaju u lokalnim i internacionalnim specijalitetima u restoranu hotela. U sobama se nalaze: kuvalo za vodu, TV sa satelitskim kanalima, klima uređaj i sopstveno kupatilo sa kadom ili tuš kabinom. Ostali hotelski sadržaji uključuju 24-časovni prijem, bar, fitnes centar, salu za sastanke i portir servis. Siab bazar je na 7 minuta hoda, Registan ansambl na 5 minuta hoda, a Rukhobod mauzolej na 15 minuta hoda od hotela.

Hotel u Bukari: Asia Bukara 4* http://asiahotels.uz/en/Asia-Bukhara.html ili sličan
Hotel Azija Bukara se nalazi na 6km od aerodrome. Ima otvoreni,sezonski bazen i vrt. Sobe imaju električno kuvalo, TV, klima uredjaj i sopstveno kupatilo.

Hotel u Kivi: Asia Khiva 4* http://asiahotels.uz/en/Asia-Khiva.html ili sličan
Hotel Azija Kiva se nalazi u istorijskom delu grada, u blizini Ičan-Kala-Taš-Darvaz kapije i starog grada. Ima saunu, bazen i restoran. Moderne sobe imaju električno kuvalo, TV sa satelitskim kanalima, klima uredjaj i sopstveno kupatilo. Nalazi se na 40km od aerodroma.

KORISNE INFORMACIJE:
VIZE: Srpskim državljanima nije potrebna viza za Uzbekistan za boravak do 30 dana.
Putnici iz ostalih zemalja iz regiona trebalo bi sami da se raspitaju za uslove ulaska u Uzbekistan.
VALUTA: Novčana jedinica je som (UZS): 1 EVRO = 12.945 UZS; 1 USD = 12.228 UZS
KLIMA: Prijatna, umerena klima sa jutarnjim temperaturama između 14 i 20◦C, a dnevnim izmedju 25 i 30◦C.

OPŠTE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom
radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.
• Na letu Turkish Airlines-a dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• Kon Tiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs
                  
Program broj 2 od 01.12.2023. 
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                     

Kategorija licence A

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3

SMESTAJ UZBEKISTAN Uzbekistan/Taškent
SMESTAJ UZBEKISTAN-
 
 

Spisak hotela na turi po Uzbekistanu


   
 SMEŠTAJ: Hotel u Taškentu: Asia Tashkent 4* http://asiahotels.uz/en ili sličanHotel Azija Taškent nalazi se u 6 km od centra grada Taškent i nudi gostima besplatan Wi-Fi.U sklopu hotela se nalazi spa centar, sauna i zatvoreni bazen. Prostrane i klasično dizajnirane sobe ovde pružaju mini-bar, televizor sa satelitskim kanalima, prostor za sedenje i kupatilo. Ostali hotelski sadržaji uključuju 24-časovni prijem, bar, poslovni centar i uslugu vratara. Buniodk fudbalski stadion se nalazi na 3 km, Farkhad bazar na 4 km i Amir Temur Trg na 7 km udaljenosti od hotela. Hotel u Kivi: Asia Khiva 4* http://asiahotels.uz/en/Asia-Khiva.html ili sličanHotel Azija Kiva se nalazi u istorijskom delu grada, u blizini Ičan-Kala-Taš-Darvaz kapije i starog grada. Ima saunu, bazen i restoran. Moderne sobe imaju električno kuvalo, TV sa satelitskim kanalima i klima uredjaj. Nalazi se a 40km od aerodroma.Hotel u Bukari: Asia Bukara 4* http://asiahotels.uz/en/Asia-Bukhara.html ili sličanHotel Azija Bukara se nalazi na 6km od aerodrome. Ima otvoreni,sezonski bazen i vrt. Sob imaju električno kuvalo, TV i klima uredjaj. Hotel u Samarkandu: Asia Samarkand 4* http://asiahotels.uz/en ili sličanHotel se nalazi 3 km od istorijskog centra grada i 5 minuta hoda od Registan Trga. Poseduje spa i velnes centar, otvoreni bazen i saunu. Gosti mogu da uživaju u lokalnim i internacionalnim specijalitetima u restoranu hotela. U sobama se nalaze: kuvalo za vodu, TV sa satelitskim kanalima, klima uređaj i kupatilo sa kadom ili tuš kabinom. Ostali hotelski sadržaji uključuju 24-časovni prijem, bar, fitnes centar, salu za sastanke i portir servis. Siab bazar je na 7 minuta hoda, Registan ansambl na 5 minuta hoda, a Rukhobod mauzolej na 15 minuta hoda od hotela.
   
 

Hotel u Taškentu: Asia Tashkent 4* http://asiahotels.uz/en ili sličan
Hotel Azija Taškent nalazi se u 6 km od centra grada Taškent i nudi gostima besplatan bežični internet. U sklopu hotela se nalazi spa centar, sauna i zatvoreni bazen. Prostrane i klasično dizajnirane sobe imaju mini-bar, televizor sa satelitskim kanalima, prostor za sedenje i sopstveno kupatilo. Ostali hotelski sadržaji uključuju 24-časovni prijem, bar, poslovni centar i uslugu vratara. Buniodk fudbalski stadion se nalazi na 3 km, Farkhad bazar na 4 km i Amir Temur Trg na 7 km udaljenosti od hotela.

Hotel u Samarkandu: Asia Samarkand 4* http://asiahotels.uz/en ili sličan
Hotel se nalazi 3 km od istorijskog centra grada i 5 minuta hoda od Registan Trga. Poseduje spa i velnes centar, otvoreni bazen i saunu. Gosti mogu da uživaju u lokalnim i internacionalnim specijalitetima u restoranu hotela. U sobama se nalaze: kuvalo za vodu, TV sa satelitskim kanalima, klima uređaj i sopstveno kupatilo sa kadom ili tuš kabinom. Ostali hotelski sadržaji uključuju 24-časovni prijem, bar, fitnes centar, salu za sastanke i portir servis. Siab bazar je na 7 minuta hoda, Registan ansambl na 5 minuta hoda, a Rukhobod mauzolej na 15 minuta hoda od hotela.

Hotel u Bukari: Asia Bukara 4* http://asiahotels.uz/en/Asia-Bukhara.html ili sličan
Hotel Azija Bukara se nalazi na 6km od aerodrome. Ima otvoreni,sezonski bazen i vrt. Sobe imaju električno kuvalo, TV, klima uredjaj i sopstveno kupatilo.

Hotel u Kivi: Asia Khiva 4* http://asiahotels.uz/en/Asia-Khiva.html ili sličan
Hotel Azija Kiva se nalazi u istorijskom delu grada, u blizini Ičan-Kala-Taš-Darvaz kapije i starog grada. Ima saunu, bazen i restoran. Moderne sobe imaju električno kuvalo, TV sa satelitskim kanalima, klima uredjaj i sopstveno kupatilo. Nalazi se na 40km od aerodroma.
 


 
 
 

Spisak hotela na turi po Uzbekistanu


   
 SMEŠTAJ: Hotel u Taškentu: Asia Tashkent 4* http://asiahotels.uz/en ili sličanHotel Azija Taškent nalazi se u 6 km od centra grada Taškent i nudi gostima besplatan Wi-Fi.U sklopu hotela se nalazi spa centar, sauna i zatvoreni bazen. Prostrane i klasično dizajnirane sobe ovde pružaju mini-bar, televizor sa satelitskim kanalima, prostor za sedenje i kupatilo. Ostali hotelski sadržaji uključuju 24-časovni prijem, bar, poslovni centar i uslugu vratara. Buniodk fudbalski stadion se nalazi na 3 km, Farkhad bazar na 4 km i Amir Temur Trg na 7 km udaljenosti od hotela. Hotel u Kivi: Asia Khiva 4* http://asiahotels.uz/en/Asia-Khiva.html ili sličanHotel Azija Kiva se nalazi u istorijskom delu grada, u blizini Ičan-Kala-Taš-Darvaz kapije i starog grada. Ima saunu, bazen i restoran. Moderne sobe imaju električno kuvalo, TV sa satelitskim kanalima i klima uredjaj. Nalazi se a 40km od aerodroma.Hotel u Bukari: Asia Bukara 4* http://asiahotels.uz/en/Asia-Bukhara.html ili sličanHotel Azija Bukara se nalazi na 6km od aerodrome. Ima otvoreni,sezonski bazen i vrt. Sob imaju električno kuvalo, TV i klima uredjaj. Hotel u Samarkandu: Asia Samarkand 4* http://asiahotels.uz/en ili sličanHotel se nalazi 3 km od istorijskog centra grada i 5 minuta hoda od Registan Trga. Poseduje spa i velnes centar, otvoreni bazen i saunu. Gosti mogu da uživaju u lokalnim i internacionalnim specijalitetima u restoranu hotela. U sobama se nalaze: kuvalo za vodu, TV sa satelitskim kanalima, klima uređaj i kupatilo sa kadom ili tuš kabinom. Ostali hotelski sadržaji uključuju 24-časovni prijem, bar, fitnes centar, salu za sastanke i portir servis. Siab bazar je na 7 minuta hoda, Registan ansambl na 5 minuta hoda, a Rukhobod mauzolej na 15 minuta hoda od hotela.
   
 

Hotel u Taškentu: Asia Tashkent 4* http://asiahotels.uz/en ili sličan
Hotel Azija Taškent nalazi se u 6 km od centra grada Taškent i nudi gostima besplatan bežični internet. U sklopu hotela se nalazi spa centar, sauna i zatvoreni bazen. Prostrane i klasično dizajnirane sobe imaju mini-bar, televizor sa satelitskim kanalima, prostor za sedenje i sopstveno kupatilo. Ostali hotelski sadržaji uključuju 24-časovni prijem, bar, poslovni centar i uslugu vratara. Buniodk fudbalski stadion se nalazi na 3 km, Farkhad bazar na 4 km i Amir Temur Trg na 7 km udaljenosti od hotela.

Hotel u Samarkandu: Asia Samarkand 4* http://asiahotels.uz/en ili sličan
Hotel se nalazi 3 km od istorijskog centra grada i 5 minuta hoda od Registan Trga. Poseduje spa i velnes centar, otvoreni bazen i saunu. Gosti mogu da uživaju u lokalnim i internacionalnim specijalitetima u restoranu hotela. U sobama se nalaze: kuvalo za vodu, TV sa satelitskim kanalima, klima uređaj i sopstveno kupatilo sa kadom ili tuš kabinom. Ostali hotelski sadržaji uključuju 24-časovni prijem, bar, fitnes centar, salu za sastanke i portir servis. Siab bazar je na 7 minuta hoda, Registan ansambl na 5 minuta hoda, a Rukhobod mauzolej na 15 minuta hoda od hotela.

Hotel u Bukari: Asia Bukara 4* http://asiahotels.uz/en/Asia-Bukhara.html ili sličan
Hotel Azija Bukara se nalazi na 6km od aerodrome. Ima otvoreni,sezonski bazen i vrt. Sobe imaju električno kuvalo, TV, klima uredjaj i sopstveno kupatilo.

Hotel u Kivi: Asia Khiva 4* http://asiahotels.uz/en/Asia-Khiva.html ili sličan
Hotel Azija Kiva se nalazi u istorijskom delu grada, u blizini Ičan-Kala-Taš-Darvaz kapije i starog grada. Ima saunu, bazen i restoran. Moderne sobe imaju električno kuvalo, TV sa satelitskim kanalima, klima uredjaj i sopstveno kupatilo. Nalazi se na 40km od aerodroma.
 


 

UZBEKISTAN 23.05.2024.
Taškent – Samarkand - Bukhara - Khiva

9 dana (7 noćenja) – avionom, mini-busom i vozom
Polazak: 23. maj 2024/ Povratak: 31. maj 2024.


VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Uzbekistan je kolevka kulture i domovina opčinjavajuće arhitekture drevnih gradova, duboko prožeta krvavom, fascinantnom istorijom Puta svile. Što se tiče znamenitosti, Uzbekistan je najveći dobitak Centralne Azije. 

Dan 1
BELGRADE
(23.05.2024.) BEOGRAD-ISTANBUL Čekiranje putnika na aerodromu „Nikola Tesla" u 18:00 časova. Poletanje za Istanbul u 20:20 časova (Let TK1084). Sletanje u 23:05 časova. Čekanje na vezu.
Dan 2
ISTANBUL
(24.05.2024.) ISTANBUL-TAŠKENT Nastavak putovanja u 00:55 časova (Let TK368). Sletanje u 07:20 časova. Prolazak uobičajene procedure ulaska u zemlju, na granici. Transfer do hotela. Nakon ostavljanja prtljaga i doručka, poludnevno razgledanje Taškenta, jednog od najstarijih gradova centralne Azije, ali sa daleko manje kulturno-istorijskih spomenika zbog katastrofalnog zemljotresa koji ga je zadesio 1966. godine. Danas je to moderna metropola sa puno parkova, fontana, bulevara i nešto starih zdanja. Razgledanje Trga Amir Temur, Khast Imam kompleksa i Barakhan medrese. Poseta Muzeju primenjenih umetnosti. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 3
TAŠKENT
(25.05.2024.) TAŠKENT-SAMARKAND (270 km) Nakon doručka, polazak za Samarkand. Vožnja brzim vozom u trajanju od oko dva časa. Razgledanje Samarkanda, jednog od najpoznatijih gradova na “Putu svile”. Zbog velikog značaja i ekonomske moći koju je imao, postao je jedna od najlepših i najluksuznijih prestonica centralne Azije. Timur Veliki je doveo najbolje umetnike i zanatlije iz svih pokorenih i opljačkanih zemalja i od grada napravio najvredniji i najlepši islamski arhitektonski biser. Razgledanje Trga Registan (remek-delo srednjovekovne arhitekture), Gur Emirovog mauzoleja (grobnica Tamerlena i njegovih naslednika), džamije Bibikanu i Siab bazara. Večera u lokalnom restoranu. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 4
SAMARKAND
(26.05.2024.) SAMARKAND Doručak. Nastavak razgledanja Samarkanda koji je jedan od najstarijih centralnoazijskih gradova. Bio je prestonica imperije Sogdian, kada ga je osvojio Aleksandar Veliki i oduševio se njegovom lepotom. Tom prilikom izjavio je da „sve što je čuo o Marakandi (staro ime) je istina, sem što je mnogo lepši nego što je mogao i da zamisli". Obilazak opservatorije i nekropole Šakti Zinda, koja izaziva najviše emocija, jer se u njoj nalaze grobovi Timurovih i Ulen-begovih porodica i miljenica. Odlazak do sela Konigil i fabrike papira. Večera u tradicionalnoj kući lokalne porodice. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 5
BUKHARA
(27.05.2024.) SAMARKAND-BUKHARA (220 km) Nakon doručka, polazak za Bukharu. Vožnja brzim vozom u trajanju od oko dva i po časa. Dolazak. Bukhara je sveti centralnoazijski grad sa istorijom dugom preko hiljadu godina. Brojni i sjajno očuvani arhitektonski spomenici čine ga gradom-muzejom. Bio je i prestonica zemlje. Od 10. veka važi za veliki naučni, kulturni i religiozni centar, „stub islama". Razgledanje Lijabi Hauz kompleksa, Magoki-Atori džamije, Ulugbek medrese, Abdulaziz Kan medrese, Ismail Samani Mauzoleja, Ark citadel i orijentalnog bazara. Večera u lokalnom restoranu. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 6
BUKHARA
(28.05.2024.) BUKHARA Doručak. Nastavak razgledanja Bukhare. Za Bukharu se govori da „svetlost iz svete Buhare obasjava nebo, a ne ono zemlju", jer je toliko bila veličanstvena, blještava i raskošna. Obilazak letnje palate i Nakšabandi kompleksa. Slobodno posle podne. Večera u tradicionalnoj kući lokalne porodice. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 7
KHIVA
(29.05.2024.) BUKHARA–KHIVA (480 km) Doručak. Vožnja minibusom u trajanju od oko sedam časova, sa usputnim foto pauzama. Na ovom putu se prolazi kroz pustinju Kizik Kum i prelazi preko čuvene reke Amudarje, čija je plodna delta bila poznata i naseljena od najstarijih vremena. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.
Dan 8
KHIVA
(30.05.2024.) KHIVA Doručak. Celodnevno razgledanje Khive, jednog od nekoliko gradova u današnjem Uzbekistanu, koji se nalazio na čuvenom “Putu svile” od Kine do Evrope, a prolazio je kroz mnoge oblasti centralne Azije. To je veoma star grad čiji je istorijski centar najbolje sačuvan od svih u srednjoj Aziji. Procvat je doživeo za vreme Timura Velikog u 16. veku kada je postao jedan od najvećih trgovačkih centara u carstvu. Uvršten je u svetsku kulturnu baštinu. Razgledanje brojnih građevina (džamije, medrese, mauzoleji, itd.) iz perioda između 16. i 19. veka. Slobodno posle podne. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 9
SAMARKAND
(31.05.2023.) KHIVA-URGENČ–ISTANBUL-BEOGRAD Transfer do aerodroma u Urgenču, u trajanju od oko sat vremena. Poletanje za Istanbul u 08:20 časova (Let TK263). Sletanje u 10:35 časova. Poletanje za Beograd u 14:00 časova (Let TK1079). Sletanje u 14:45 časova.