Sakriti Dodaj sobu
 

last-minute1.jpg

KT-Cephalonia-Palace.jpg

KT-Irilena.jpg

KT-Aggelos-Studio.jpg

Kefalonija leto 2024. I Last minute ponude I Grčka letovanje

KEFALONIJA LETO 2024. - OSTRVO BAJKOVITIH PLAŽA
 

Ostrvo Kefalonija najveće je iz grupe ostrva koja pripadaju Jonskom arhipelagu. Proteže se na površini od 780 kvadratnih kilometara, dok je dužina obalske linije 254 kilometara. Veruje se da je ime dobilo na osnovu samog izgleda – „ostrvo s glavom“ (grč. Kefalo – glava), ali i da je nazvano po mitskom, antičkom heroju Kefalosu. Kefalonija  je puna uzbudljivih paradoksa, ali i ostrvo s jednom od najlepših plaža i to ne samo Grčke. Šljunkoviti Mirtos, izdvojen od gradskih i turističkih naselja, simbol je ostrva. Bajkovitost ove plaže, kao prirodna kulisa, ovekovečena je u filmu „Madnolina kapetana Korelija“.

Hidrološke i geološke specifičnosti ovog podneblja prouzrokovale su pojavu svojevrsnih prirodnih fenomena, koje ovom ostrvu daju posebnu draž. U priobalju, kod mesta Katavotres, postoje velike pukotine u terenu nastale raspadanjem tla pre nekoliko miliona godina. Ogromne količine morske vode ulivaju se u ovaj nestrvarni prostor, stvarajući utisak da more ponire. Jedno od takvih mesta jeste i Melisani – pećina, ali i podzemno jezero. Vožnja čamcem, prozirnost i boje koje nastaju kada je jezero obasjano suncem, učiniće da u Kefaloniju ostanete zauvek zaljubljeni.

Ako su ovde uživali Nikolas Kejdž i Penelopa Kruz, sigurno je da ćete i Vi. Čekaju Vas gastronomski specijaliteti, dobra vina, zanosna muzika i beskrajne plaže nestvarne ambijentalne lepote, a onima koji prvi put dolaze na Kefaloniju preporučujemo da probaju čuveno vino Robola, sir mizitra i kefalonijski med.

ISTAKNUTE CENE UKLJUČUJU AERODROMSKE TAKSE.

izletiatina1.jpg