last-minute1.jpg

Lola-apartments-KT.JPG

Scheria-Beach-KT.JPG

oasis.jpg

Delfinija-KT.JPG

potamaki-levo.jpg

Kontokali-Bay-KT.JPG

grecotel-costa-botanica.jpg

Krf leto 2024. I Last minute ponude I Grčka letovanje

KRF LETO 2024. - DRAGULJ JONSKOG ARHIPELAGA


Krf, ostrvo dragulj Jonskog arhipelaga, znano i kao jedinstven spomenik stradanja srpske vojske u Prvom svetskom ratu, omiljena je i višedecenijska destinacija turista iz celog sveta. Bujna vegetacija, nestvarni pejzaži, prelepe plaže, kristalno čisto more, kao i raskošna arhitektura i senovite gradske kamenite uličice, uz šarm pitoresknih ribarskih sela, čine ga magično privlačnim. Brojni letnjikovci dokaz su da su u blagodetima sunčanog Krfa nekada uživali i kraljevi.

Najveći i glavni grad Krf (grč. – Kerkira) sa oko 40.000 stanovnika, jedan od najlepših ostrvskih gradova regiona,  prema legendi nosi naziv po nimfi Kerkiri. Ne ubraja se u tipične grčke gradove jer je uticaj Venecije, pod čijom je vlašću bio vekovima, ostavio prepoznatljiv trag. Gradska kuća (1663) primer je savršenstva venecijanske kulture.  Crkva Svetog Spiridona, zaštninika ostrva, takođe je jedna od znamenitosti ovog čarobnog grada. Ovo sveto zdanje iz 16. veka oslikano je vizantijskim ikonama neprocenjive vrednosti, a posebnu pažnju privlači izložen srebrni sarkofag sveca. 

Na kraju, podsećamo vas da je Krf idealna destinacija za odmor porodica sa decom, ali i romantične duše jer je i ceo Krf – romantična priča.

izletiatina1.jpg