SRI LANKA 26.04.2024.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa jednim pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona (doručak i večera) u hotelima sa 4* na turi i 5* na obali okeana (lokalna kategorizacija), avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 379,91 evra (EUR 248.00-YQ, EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 16.91-RS, EUR 38.72-YR, EUR 0.22-RS, EUR 16.92-G4, EUR 0.88-PZ, EUR 52.80-LK, od kojih su YQ i YR nerefundabilne), ulaznice za razgledanja i obilaske prema programu, transferi, troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, a na destinaciji je na raspolaganju i lokalni vodič). Konačan iznos avio taksi je podložan promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje se u ovom delu sveta obavezni i plaćaju se na destinaciji, viza (50 evra) i troškovi viziranja (10 evra), međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i osiguranje u slučaju Covida.

SMEŠTAJ:
 

Hotel Cinnamon Bey, Beruwala  5*  (www.cinnamonhotels.com/cinnamonbeyberuwala) ili sličan
Prostran i moderan hotel nalazi se direktno na plaži, koja se nalazi u zalivu. Mesto Beruwala je udaljeno oko 3 km. Međunarodni aerodrom Bandaranaike udaljen je 110 km. Gostima hotela su na raspolaganju 4 restorana sa specijaliteteima internacionalne, italijanske i azijske kuhinje, 3 bara, bazen, terasa za sunčanje. Besplatan WiFi dostupan je u celom hotelu. Superior sobe su veličine oko 39 m², nalaze se u glavnoj zgradi sa morske strane i imaju pogled na baštu ili ograničen pogled na more. Sve sobe imaju klimu, sef, ventilator, sto, peglu, dasku za peglanje, minibar (uz doplatu), telefon, internet, SAT TV, kupatilo, balkon ili terasu sa garniturom za sedenje. Usluga: polupansion (doručak i večera).

Dambula – Sigiriana Resort & Spa by Thilanka 4* (www.sigirianaresort.com) ili sličan
Hotel je udaljen 25 min. pešice od Dambula pećinskog hrama i 30 min. vožnje od Sigirija stene. Međunarodni aerodrom Bandanaraike je udaljen 180 km. Sobe su koloritne sa privatnim balkonima. Svaka soba ima DVD player, sef i aparat za kafu ili čaj I sopstveno kupatilo. Gosti mogu da se relaksiraju u ajurveda spa, gde može da se vežba joga ili relaksira u parnom kupatilu. Razne sportske discipline su moguće, kao i rentiranje bicikala.

Kendi – Amaya Hills 4* (www.amayaresorts.com) ili sličan
Hotel se nalazi u središtu kulturnog trougla sa divnim pogledom na okolinu. Građen je u tradicionalnom šrilankanskom stilu, ima spoljašnji bazen, spa i restoran. Klimatizovane sobe imaju TV i apartat za kafu ili čaj, sopstveno kupatilo. Gosti imaju na raspolaganju teretanu, dostupni su im skvoš i biijar.

Kolombo – Best Western hotel, Colombo 4* (https://bestwesterncolombo.com/) ili sličan
Hotel je udaljen 4 km od centra grada. Moderne sobe imaju TV sa ravnim ekranom sa satelitskim kanalima, sef, garderober, apartat za pripremu čaja/kafe, mini bar, sopstveno kupatilo. Hotel ima bar na krovu, fintes centar i besplatan bežični internet.

VIZA: Viza za Šri Lanku je potrebna za nosioce srpskih pasoša (važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) i trenutno iznosi 50 evra (dobija se posredstvom naše agencije online). Potrebno je dostaviti skeniran pasoš i popunjen formular), usluga viziranja je 10 evra. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

VALUTA: Šrilankanska rupija 1USD = 328,04 LKR; 1EUR = 355,22 LKR

KLIMA: Ovo je veoma povoljan za odmor i obilazak ove zemlje. Temperature vazduha oko 30°C, a mora oko 28°C.

VAŽNE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).

• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.

• Na letovima Turkish Airlines-a dozvoljen je jedan prtljag do 23 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.

• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.

• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA: 
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Masterata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A , po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.   

Program putovanja br. 3 od 21.02.2024.

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3                                                                                                             
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021
Kategorija licence A                     
 

SMESTAJ TURA I ODMOR SRI LANKA Šri Lanka/Kolombo
SMESTAJ TURA I ODMOR SRI LANKA-
 
 

SMEŠTAJ:

Dambula – Sigiriana Resort & Spa by Thilanka 4*
(www.sigirianaresort.com) ili sličan Hotel je udaljen 25 min. pešice od Dambula pećinskog hrama i 30 min. vožnje od Sigirija stene. Međunarodni aerodrom Bandanaraike je udaljen 180 km. Sobe su koloritne sa privatnim balkonima. Svaka soba ima DVD player, sef i aparat za kafu ili čaj. Kupatila imaju kade. Gosti mogu da se relaksiraju u ajurveda spa, gde može da se vežba joga ili relaksira u parnom kupatilu. Razne sportske discipline su moguće, kao i rentiranje bicikala.

Kendi – Thilanka hotel, Kandy 4* (www.thilankahotel.com/) ili sličan
Thilanka Hotel Kandy se ističe svojim prepoznatljivim arhitektonskim stilom, kombinujući tradicionalne elemente dizajna sa modernim. Sobe su prostrane, elegantno uređene i opremljene sa svime što vam je potrebno za ugodan boravak. U sklopu hotela nalazi se restoran, bar i besplatan parking. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju sef, klima-uređaj, flat screen TV, telefon, mini-bar, fen za kosu i besplatan Wi-Fi internet.

Kolombo – Best Western 4* (https://bestwesterncolombo.com/) ili sličan
Hotel je udaljen 4 km od centra grada. Moderne sobe imaju TV sa ravnim ekranom sa satelitskim kanalima, sef, garderober, apartat za pripremu čaja/kafe, mini bar, sopstveno kupatilo. Hotel ima bar na krovu, fintes centar i besplatan bežični internet.


   
 

Smeštaj naših putnika na turi po Šri Lanki i Indijskom okeanu 


 
 
 

SMEŠTAJ:

Dambula – Sigiriana Resort & Spa by Thilanka 4*
(www.sigirianaresort.com) ili sličan Hotel je udaljen 25 min. pešice od Dambula pećinskog hrama i 30 min. vožnje od Sigirija stene. Međunarodni aerodrom Bandanaraike je udaljen 180 km. Sobe su koloritne sa privatnim balkonima. Svaka soba ima DVD player, sef i aparat za kafu ili čaj. Kupatila imaju kade. Gosti mogu da se relaksiraju u ajurveda spa, gde može da se vežba joga ili relaksira u parnom kupatilu. Razne sportske discipline su moguće, kao i rentiranje bicikala.

Kendi – Thilanka hotel, Kandy 4* (www.thilankahotel.com/) ili sličan
Thilanka Hotel Kandy se ističe svojim prepoznatljivim arhitektonskim stilom, kombinujući tradicionalne elemente dizajna sa modernim. Sobe su prostrane, elegantno uređene i opremljene sa svime što vam je potrebno za ugodan boravak. U sklopu hotela nalazi se restoran, bar i besplatan parking. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i poseduju sef, klima-uređaj, flat screen TV, telefon, mini-bar, fen za kosu i besplatan Wi-Fi internet.

Kolombo – Best Western 4* (https://bestwesterncolombo.com/) ili sličan
Hotel je udaljen 4 km od centra grada. Moderne sobe imaju TV sa ravnim ekranom sa satelitskim kanalima, sef, garderober, apartat za pripremu čaja/kafe, mini bar, sopstveno kupatilo. Hotel ima bar na krovu, fintes centar i besplatan bežični internet.


   
 

Smeštaj naših putnika na turi po Šri Lanki i Indijskom okeanu 


 

Šri Lanka
ŠRI LANKA 26.04.2024.
TURA I ODMOR NA INDIJSKOM OKEANU

11 dana / 9 noćenja – avionom i autobusom
Polazak: 26. april 2024. / Povratak: 06. maj 2024.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u  


Još je čuveni Marko Polo rekao da je Šri Lanka biser Indijskog okeana, jedno od najlepših ostrva te veličine u svetu. Raskošna tropska lepota, spomenici bogate kulturno-istorijske prošlosti, vrlo koloritni praznici i procesije, prelepe peščane plaže, predstavljaju pravi doživljaj za oči, dušu i telo.

Dan 1
BELGRADE
(26.04.2024.) BEOGRAD – ISTANBUL – KOLOMBO Čekiranje putnika na aerodromu „Nikola Tesla" u 07:00 časova. Poletanje za Istanbul u 09:20 časova (let TK 1082). Obrok u avionu. Sletanje u 12:05 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Kolombo u 18:35 časova (letTK 730). Obrok u avionu.
Dan 2
KOLOMBO
(27.04.2024.) KOLOMBO – HOTEL NA MORU (BERUWALA) Sletanje u Kolombo u 05:30 časova. Posle pasoških i carinskih formalnosti, transfer do centra grada (oko sat vremena viožnje). Razgledanje glavnog grada Šri Lanke u kome se prepliću ostaci kolonijalne arhitekture i atmosfera novog modernog doba. Stara tvrđava sa svojim svetionikom, predsednička palata, Petah - četvrt sa tradicionalnim bazarima, budistički i hindu hramovi, samo su deo bogatstva koje ovaj grad može da pruži. Nakon razgledanja polazak autobusom ka hotelu na obali Indijskog okeana do mesta Beruvala (oko 1sat i 30 minuta vožnje). Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Večera. Noćenje.
Dan 5
BERUWELA
(28.04. – 30.04.2024.) HOTEL NA MORU (BERUWALA) Boravak u hotelu 5* na bazi polupansiona (doručak i večera). Slobodno vreme za odmor i kupanje u hotelu na jugozapadnoj obali Šri Lanke, koje se odlikuje lepim peščanim plažama i brojnim plantažama palmi. Noćenja.
Dan 6
DAMBULA
(01.05.2024.) HOTEL NA MORU (BERUWALA) – DAMBULA Doručak. Odlazak za Dambulu. Razgledanje poznatih pećinskih hramova Dambule, koji se odlikuju vrlo vrednim statuama Bude i sjajnim fresknim slikarstvom. Dolazak u hotel. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 7
DAMBULA
(02.05.2024.) DAMBULA – SIGIRIJA – POLUNARUVA – DAMBULA Doručak. Polazak za Sigiriju. Penjanje ka steni Sigiriji na kojoj je u 5. veku izgrađena palata, zaslužna da Sigirija postane „najlepši grad koji je ikada postojao". Stena i danas predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika prošlosti, poznat po lepim freskama „Devojke Sigirije". Uvrštena je u svetsku kulturnu baštinu. Odlazak za Polunaruvu. To je još jedan nemi svedok bogate kulturno-istorijske prošlosti, koji je pod zaštitom UNESCO, kao svetska kulturna baština. Obilazak ostataka čuvene stare prestonice u periodu između 11. i 13. veka. Ceo kompleks je poznat po sjajnim građevinama, koje su još uvek u veoma dobrom stanju. U ovom periodu urađen je veliki broj irigacionih radova širom zemlje, a budizam je ustanovljen kao državna religija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 8
KENDI
(03.05.2024.) DAMBULA – MATALE – KENDI Doručak. Polazak za Kendi. Vožnja kroz veoma lepe i brdovite predele zemlje, sa brojnim plantažama čaja. U gradiću Matale poseta bašti začina, po kojima je Šri Lanka poznata. Nastavak putovanja. Obilazak radionice batika i muzeja dragulja u Kendiju gde se može videte proizvodnja prelepih batik predmeta. Dolazak u Kendi. Kraće razgledanje grada, vozeći se čuvenim prevoznim sredstvom Tuk Tuk. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 9
KOLOMBO
(04.05.2024.) KENDI – PERADENIJA – PINAVELA – KOLOMBO Doručak. Odlazak za Pinavelu. Usput poseta botaničkoj bašti Peradenija u kojoj postoji više od 5.000 vrsta drveća, biljaka i puzavica. Dolazak u Pinavelu u kojoj se nalazi sirotište za slonove, koje postoji od 1975. godine u kome živi više od 40 slonova uključujući i bebe, napuštene i povređene. Nastavak vožnje do Kolomba. Smeštaj u hotel.
Dan 10
KOLOMBO
(05.05.2024.) KOLOMBO Doručak. Slobodno vreme za odmor. Večera u hotelu. Noćenje.
Dan 11
BELGRADE
(06.05.2024.) KOLOMBO – ISTANBUL – BEOGRAD Transfer na aerodrom. Poletanje za Istanbul u 06:55 časova (let TK 731). Obrok u avionu. Sletanje u Istanbul u 12:45 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 14:00 časova (let TK 1079). Obrok u avionu. Sletanje u Beograd u 14:45 časova.