IRSKA TURA 13.06.2024.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Napomena: dvokrevetne soba sa pomoćnim ležajem i jednokrevetne sobe se mogu dobiti isključivo na upit

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, avio-takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 192,11 evra na dan objavljivanja programa(od toga EUR 78,00-YQ i EUR 19,00-YR  ne podležu refundaciji, a  takse 4,48-LG EUR, 0,98-RF EUR, EUR 19,38-RS, EUR 0,22-RS, EUR 10,00-DE, EUR 47,06-RA, EUR 12,99-UP su refundabilne), smeštaj u hotelima sa 3* zvezdice u Dablinu, a 4* u mestu Adare i Golveju, u dvokrevetnim sobama na bazi 5 noćenja sa doručkom, autobuski transferi i razgledanja prema programu, usluge vodiča, troškovi organizovanja putovanja.

Cena putovanja ne obuhvata: fakultativne izleti (ukoliko postoje), viza za Republiku Irsku (30 evra), usluga viziranja (20 evra), graske takse u hotelima, napojnice za vozače i vodiče na turi (25 evra po putniku), međunarodno putno zdravstveno osiguranje, sa preporukom pokrivanja i lečenje od Covida-19.

SMEŠTAJ:
Dublin : The Harcourt hotel 3 * https://www.harcourthotel.ie/ ili sličan
Ovaj hotel je smešten je u centru Dablina, u Ulici Harkort (Harcourt), na jugozapadnom uglu Parka Sent Stivens Grin. Sve glavne znamenitosti nalaze se na pešačkoj udaljenosti od hotela. Hotel se nalazi je na potezu tramvajske linije Grin LUAS, kojom gosti mogu stići do ulice Grafton, najekskluzivnije trgovačke četvrti u Irskoj i do najpopularnije četvrti Templ Bar.
Hotel trenutno obuhvata 8 zgrada u georgijanskom stilu koje su na spisku kulturnih dobara, od kojih jedna predstavlja nekadašnji dom pisca Džordža Bernarda Šoa. Hotel ima više od 100 soba, restoran ‘1900’, bar i noćni klub 'DTwo' i pivsku baštu, koja se greje u svim vremenskim uslovima. Ponuda takođe uključuje besplatan bežični internet u svim spavaćim sobama i zajedničkim prostorijama.
Sve sobe imaju sopstveno kupatilo, TV, telefon, pribor za pripremu čaja/kafe i fen za kosu.

Adare: Fitzgeralds Woodlands House Hotel 4 * https://www.woodlands-hotel.ie/ ili sličan
Smešten na obodu Adarea, ovaj hotel je udaljen 10 minuta vožnje od grada Limerik. Ima nagrađivani restoran, klub za slobodno vreme sa bazenom, Revas Spa i besplatan bežični internet u celom objektu.
Sobe u hotelu imaju sopstvene kupatila sa toaletnim potrepštinama i mekanim peškirima. Kreveti su ukrašeni čaršavima od egipatskog pamuka.
Restoran Fildings of Adare nudi raznovrsnu hranu, dok se tradicionalna irska hrana služi u bistrou Timi Mek's. Opustite se na udobnoj sofi i uživajte u irskoj muzici u Fitzi's Baru.
Klub za slobodno vreme ima saunu, parnu sobu i hidromasažnu kadu. Postoji dobro opremljena teretana, a spa centar ima otvoreni kameni bazen, frizerski salon za stopala i sobe za tretmane. Tu je i trpezarija na otvorenom.
Postoji nekoliko golf terena u okolini, uključujući dva lokalna Adare terena.

Golvej : Clybaun hotel 4 * https://www.clybaunhotel.ie/?gad=1&gclid=EAIaIQobChMI1b-IlJ7M_gIVFf3VCh10XQfREAAYASAAEgIxjPD_BwE ili sličan
Hotel se nalazi na idealnoj lokaciji između gradske vreve Galveja i opuštenog primorskog letovališta Salthill. Hotel Clibaun pruža lak pristup Connemari, ostrvima Aran i najboljem delu zapadne Irske.
Hotel Clibaun sa četiri zvezdice je svetao i prostran, sa dosta udobnih mesta za sedenje u zatvorenom i na otvorenom. Uživajte u ležernom piću u O'Gorman's Bar & Bistrou ili se družite sa prijateljima u opuštenom uređenom vrtu. Besplatan bežični internet je dostupan u svim prostorima za ručavanje i piće. Takođe postoji mnogo besplatnog parkinga na licu mesta.
Sadržaji centra za slobodno vreme uključuju grejani bazen, prostranu teretanu sa audio vizuelnom zabavom, parnu sobu, saunu, hidromasažnu kadu i kanadsku hidromasažnu kadu na otvorenom. Postoje i aktivnosti za odrasle i decu. Kozmetička klinika nudi širok izbor tretmana.
O'Gorman's Bar & Bistro nudi celodnevni obrok sa menijem za ručak i menijem hrane za večernji bar. Doručak i večera se poslužuju u restoranu Maritime gde su dostupni i set i a la carte meniji za večeru.

VAŽNE NAPOMENE:
Za državljane Republike Srbije, ulazak u Irsku je moguć sa prethodno pribavljenom vizom, koja se obezbedjuje u konzulatu Irske Republike u Beogradu. Procedura viziranje traje oko 8 nedelja sa mogućstvom korišćenja pasoša u medjuvremenu, a potrebna su sledeća dokumenta: pasoš validan minimum 6 meseci po povratku iz Irske, potvrda o zaposlenju na engleskom jeziku sa naznačenim primanjima i radnim mestom, 2 fotografije (3,5x4,5cm), izvod iz banke (listing plate, penzije ili stanje na deviznom računu), kopija polise putnog zdravstvenog osiguranja koje pokriva lečenje Covida, popunjen i odštampan formular online www.visas.ines.gov.ie i motivaciono pismo zašto žele da posete Irsku na engleskom jeziku.
U Irsku je moguće ući sa validnom UK vizom, koja je bar jednom predhodno korišćena.

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom
radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 7 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.

• Na letu Lufthanse dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.

• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.

• Kon Tiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 1 od 19.02.2024. 
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                     
Kategorija licence A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3
 

IRSKA TURA Irska/Dublin
IRSKA TURA-
 
 

Spisak hotela na kružnoj turi po Irskoj


   
 

SMEŠTAJ:
Dublin : The Harcourt hotel 3 * https://www.harcourthotel.ie/ ili sličan
Ovaj hotel je smešten je u centru Dablina, u Ulici Harkort (Harcourt), na jugozapadnom uglu Parka Sent Stivens Grin. Sve glavne znamenitosti nalaze se na pešačkoj udaljenosti od hotela. Hotel se nalazi je na potezu tramvajske linije Grin LUAS, kojom gosti mogu stići do ulice Grafton, najekskluzivnije trgovačke četvrti u Irskoj i do najpopularnije četvrti Templ Bar.
Hotel trenutno obuhvata 8 zgrada u georgijanskom stilu koje su na spisku kulturnih dobara, od kojih jedna predstavlja nekadašnji dom pisca Džordža Bernarda Šoa. Hotel ima više od 100 soba, restoran ‘1900’, bar i noćni klub 'DTwo' i pivsku baštu, koja se greje u svim vremenskim uslovima. Ponuda takođe uključuje besplatan bežični internet u svim spavaćim sobama i zajedničkim prostorijama.
Sve sobe imaju sopstveno kupatilo, TV, telefon, pribor za pripremu čaja/kafe i fen za kosu.

Adare: Fitzgeralds Woodlands House Hotel 4 * https://www.woodlands-hotel.ie/ ili sličan
Smešten na obodu Adarea, ovaj hotel je udaljen 10 minuta vožnje od grada Limerik. Ima nagrađivani restoran, klub za slobodno vreme sa bazenom, Revas Spa i besplatan bežični internet u celom objektu.
Sobe u hotelu imaju sopstvene kupatila sa toaletnim potrepštinama i mekanim peškirima. Kreveti su ukrašeni čaršavima od egipatskog pamuka.
Restoran Fildings of Adare nudi raznovrsnu hranu, dok se tradicionalna irska hrana služi u bistrou Timi Mek's. Opustite se na udobnoj sofi i uživajte u irskoj muzici u Fitzi's Baru.
Klub za slobodno vreme ima saunu, parnu sobu i hidromasažnu kadu. Postoji dobro opremljena teretana, a spa centar ima otvoreni kameni bazen, frizerski salon za stopala i sobe za tretmane. Tu je i trpezarija na otvorenom.
Postoji nekoliko golf terena u okolini, uključujući dva lokalna Adare terena.

Golvej : Clybaun hotel 4 * https://www.clybaunhotel.ie/?gad=1&gclid=EAIaIQobChMI1b-IlJ7M_gIVFf3VCh10XQfREAAYASAAEgIxjPD_BwE ili sličan
Hotel se nalazi na idealnoj lokaciji između gradske vreve Galveja i opuštenog primorskog letovališta Salthill. Hotel Clibaun pruža lak pristup Connemari, ostrvima Aran i najboljem delu zapadne Irske.
Hotel Clibaun sa četiri zvezdice je svetao i prostran, sa dosta udobnih mesta za sedenje u zatvorenom i na otvorenom. Uživajte u ležernom piću u O'Gorman's Bar & Bistrou ili se družite sa prijateljima u opuštenom uređenom vrtu. Besplatan bežični internet je dostupan u svim prostorima za ručavanje i piće. Takođe postoji mnogo besplatnog parkinga na licu mesta.
Sadržaji centra za slobodno vreme uključuju grejani bazen, prostranu teretanu sa audio vizuelnom zabavom, parnu sobu, saunu, hidromasažnu kadu i kanadsku hidromasažnu kadu na otvorenom. Postoje i aktivnosti za odrasle i decu. Kozmetička klinika nudi širok izbor tretmana.
O'Gorman's Bar & Bistro nudi celodnevni obrok sa menijem za ručak i menijem hrane za večernji bar. Doručak i večera se poslužuju u restoranu Maritime gde su dostupni i set i a la carte meniji za večeru.
 


 
 
 

Spisak hotela na kružnoj turi po Irskoj


   
 

SMEŠTAJ:
Dublin : The Harcourt hotel 3 * https://www.harcourthotel.ie/ ili sličan
Ovaj hotel je smešten je u centru Dablina, u Ulici Harkort (Harcourt), na jugozapadnom uglu Parka Sent Stivens Grin. Sve glavne znamenitosti nalaze se na pešačkoj udaljenosti od hotela. Hotel se nalazi je na potezu tramvajske linije Grin LUAS, kojom gosti mogu stići do ulice Grafton, najekskluzivnije trgovačke četvrti u Irskoj i do najpopularnije četvrti Templ Bar.
Hotel trenutno obuhvata 8 zgrada u georgijanskom stilu koje su na spisku kulturnih dobara, od kojih jedna predstavlja nekadašnji dom pisca Džordža Bernarda Šoa. Hotel ima više od 100 soba, restoran ‘1900’, bar i noćni klub 'DTwo' i pivsku baštu, koja se greje u svim vremenskim uslovima. Ponuda takođe uključuje besplatan bežični internet u svim spavaćim sobama i zajedničkim prostorijama.
Sve sobe imaju sopstveno kupatilo, TV, telefon, pribor za pripremu čaja/kafe i fen za kosu.

Adare: Fitzgeralds Woodlands House Hotel 4 * https://www.woodlands-hotel.ie/ ili sličan
Smešten na obodu Adarea, ovaj hotel je udaljen 10 minuta vožnje od grada Limerik. Ima nagrađivani restoran, klub za slobodno vreme sa bazenom, Revas Spa i besplatan bežični internet u celom objektu.
Sobe u hotelu imaju sopstvene kupatila sa toaletnim potrepštinama i mekanim peškirima. Kreveti su ukrašeni čaršavima od egipatskog pamuka.
Restoran Fildings of Adare nudi raznovrsnu hranu, dok se tradicionalna irska hrana služi u bistrou Timi Mek's. Opustite se na udobnoj sofi i uživajte u irskoj muzici u Fitzi's Baru.
Klub za slobodno vreme ima saunu, parnu sobu i hidromasažnu kadu. Postoji dobro opremljena teretana, a spa centar ima otvoreni kameni bazen, frizerski salon za stopala i sobe za tretmane. Tu je i trpezarija na otvorenom.
Postoji nekoliko golf terena u okolini, uključujući dva lokalna Adare terena.

Golvej : Clybaun hotel 4 * https://www.clybaunhotel.ie/?gad=1&gclid=EAIaIQobChMI1b-IlJ7M_gIVFf3VCh10XQfREAAYASAAEgIxjPD_BwE ili sličan
Hotel se nalazi na idealnoj lokaciji između gradske vreve Galveja i opuštenog primorskog letovališta Salthill. Hotel Clibaun pruža lak pristup Connemari, ostrvima Aran i najboljem delu zapadne Irske.
Hotel Clibaun sa četiri zvezdice je svetao i prostran, sa dosta udobnih mesta za sedenje u zatvorenom i na otvorenom. Uživajte u ležernom piću u O'Gorman's Bar & Bistrou ili se družite sa prijateljima u opuštenom uređenom vrtu. Besplatan bežični internet je dostupan u svim prostorima za ručavanje i piće. Takođe postoji mnogo besplatnog parkinga na licu mesta.
Sadržaji centra za slobodno vreme uključuju grejani bazen, prostranu teretanu sa audio vizuelnom zabavom, parnu sobu, saunu, hidromasažnu kadu i kanadsku hidromasažnu kadu na otvorenom. Postoje i aktivnosti za odrasle i decu. Kozmetička klinika nudi širok izbor tretmana.
O'Gorman's Bar & Bistro nudi celodnevni obrok sa menijem za ručak i menijem hrane za večernji bar. Doručak i večera se poslužuju u restoranu Maritime gde su dostupni i set i a la carte meniji za večeru.
 


 


IRSKA TURA 13.06.2024.
DABLIN-KILKENI-KAŠEL STENA-KORK-LIMERIK-MOHERSKE LITICE-BUREN-GOLVEJ-KLONMAKNOIS

6 dana (5 noćenja) – avionom i autobusom
Polazak: 13. jun 2024/ Povratak: 18. jun 2024.
 

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Republika Irska, Eire na irskom, zemlja je na krajnjem zapadu Evrope i ujedno i južni deo trećeg najvećeg ostrva u Evropi. Ovo je zemlje u kojoj se istorija i religija prepliću do neraskidivosti i ulaze u poru svakog stanovnika. Irska je zemlja u kojoj samo 11 posto stanovnika govori maternji jezik, gelski, zemlja koja, po poreklu, ima brojniju dijasporu nego domicilno stanovništvo. Rat za nezavisnost početkom XX veka je doveo do formiranja slobodne države Irske 1922. god., kada je ostrvo podeljeno na Republiku Irsku i Severnu Irsku, koja pripada Ujedinjenom Kraljevstvu.

Irska je ostrvo sa nestvarno lepom obalom, brojnim jezerima, planinama i obilnom kišom koja je čini tako zelenom da je poznata i kao „smaragdno ostrvo. Među njenim glavnim atrakcijama su uređena sela, srednjovekovni gradovi, ulični festivali, tradicionalna muzika i ples, napušteni dvorci i ,,divlji atlantski put “ koji se prostire zapadnom ivicom ostrva i predstavlja najduži obalski put na svetu. Irska je dugo bila jedna od najsiromašnijih evropskih zemalja dok je danas moderna, tehnološki napredna ekonomija. Uprkos geografskoj izolaciji Irska ima bogatu kulturnu baštinu a svetu je dala velike književne veličine kao što su Flen O’Brajen, Džojs, Jejts, Beket, Šejmus Din, itd.  Irci su jedan od najdruželjubivijih naroda Evrope, obožavaju da pričaju priče iz davnina i da plešu.

Dan 1
BELGRADE
(13.06.2024.) BEOGRAD–FRANKFURT–DABLIN Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera Kon Tiki Travel u 04:00 časova. Poletanje za Frankfurt u 06:30 (let LH1411). Dolazak u Frankfurt u 08:30 časova. Nastavak putovanja za Dablin u 10:25 časova (let LH978). Dolazak u Dablin u 11:30 časova. Panoramsko razgledanje Dablina, glavnog grada Republike Irske: vožnja severnom stranom reke Lifej do zgrade Pošte, ulice O´Konel (glavna ulica Dablina), zgrade Carine i najvećeg evropskog parka Feniks. Nastavak vožnje južnom stranom do Pozorišta Gate, najpoznatijeg teatra koji datira iz 1928. godine; Dame Street, ulice u kojoj se nalazi poznati Dablinski dvorac iz XIII veka i zgrada opštine; Trg Merion na kome je Parlament i gde se nalazi kuća pisca Oskara Vajlda; Narodni muzej; Nacionalna galerija i stara bolnica; katedrala Sv. Patrika iz XII veka, najveća irska crkva posvećena njenom zaštitniku. Nastavak do Trga Grafton, poznatog po mnogobrojnim radnjama, pored rodne kuće vojvode od Velingtona (pobednika nad Napoleonom kod Vaterloa). Obilazak Triniti koledža, najstarijeg koledža u Irskoj, koji je 1592. godine osnovala kraljica Elizabeta I i u kome se čuva The Book of Kells, stara knjiga sa ilustrovanim rukopisom pisanim oko osamstote godine (najavljeno je njeno premeštanje, te će u zavsnosti od toga biti dostupno ili ne za videti). S tradicijom dugom 400 godina koledž se ubraja među najpoznatije svetske univerzitete a Džonatan Svift i Semjuel Beket su samo neki od poznatih učenika. Nakon obilaska grada, odlazak u pivaru Ginis (Guinness) degustacija i upoznavanje sa načinom proizvodnje piva. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 2
DABLIN
(14.06.2024.) DABLIN-KILKENI-KAŠEL STENA-KORK-ADARE (oko 370 km) Doručak. Polazak autobusom prema jugu Irske i dobro očuvanom srednjovekovnom gradu Kilkeni, jednom od najlepših gradića u Irskoj. Gradić je poznat po kilkenškom dvorcu koji se nalazi na uzvišenju, tik uz reku Nore. Šetnja glavnom ulicom do katedrale Sv. Marije iz XIX veka. Nastavak šetnje pored Gradske skupštine iz XVIII veka, kuće Rothe - trgovačke zgrade iz XVII veka u kojoj je danas smešten muzej, do Katedrale Sv. Canica (Kenet), jednog od najvećih propovednika hrišćanstva u Irskoj, iz XIII veka, sagrađene u ranogotičkom stilu. Nastavak puta prema zapadnoj obali do gradića Kašel poznatog po muzeju irske tradicionalne muzike i plesa, ali pre svega po jednom od najlepših dvoraca Irske, Kašel steni. Iza ovog imena krije se jedan od najznačajnijih arheoloških lokaliteta Irske. Kašel stena je ujedno i jedan od najlepših irskih zamkova iz koga se krenulo u pokrštavanje Irske. Očaravajuća tvrđava ponosno stoji na brdu, krečnjačkoj steni, u okrugu Tiperari (Tipperary). U okviru sredjovekovnog kompleksa nalaze se ostaci romanske kapele iz XII veka, gotska katedrala iz XIII veka, krst iz XIX veka. Obilazak impresivnog kompleksa sa kapelom sagrađenom u romanskom stilu iz XII veka, gotiske katedrale i okruglog tornja. Odlazak do ruševina obližnje cistercitske opatije (Hore Abbey) iz XIII veka. Ostaci manastirskog kompleksa pokazuju sve odlike jednostavnosti ovog monaškog reda. Ovo je ujedno i jedina cistercitska opatija u irskoj u kojoj je manastir okrenut ka severu. Put iz Kašela se nastavlja prema jugozapadu i mestu Adare, nadomak grada Limerika, sedišta istoimene uglavnom ruralne oblasti. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 3
LIMERIK
(15.06.2024.) ADARE-LIMERIK-BUREN-MOHERSKE LITICE-GOLVEJ (oko 170 km) Doručak. Polazak za Limerik, koji se nalazi na početku široke delte reke Šenon u Atlanski okean. Ovaj grad, inače prestonica kulture Irske, karakterističan je po svojim mostovima, po katedrali Sv. Meri, podignutoj na brdu u XII veku, a pre svega po impozantnom dvorcu kralja Džona. Dvorac se sastoji od pet tornjeva opasanim moćnim zidinama, a prostire se na Kraljevskom ostrvu, u centru Limerika. Potiče iz XIII veka i jedan je od najbolje sačuvanih normanskih dvoraca Evrope. Obnovljen je 2013.godine kada je sagrađen moderan vizitorski centar i od kada postaje velika turistička atrakcija Irske. Obilazak dvorca kralja Džona i upoznavanje sa njegovim istorijatom. Nastavak vožnje prema pokrajni Buren, kraškom fenomenu sa oko 2.000 primeraka retkih biljaka i cveća. Krečnjački stenoviti plato ispresecan usecima sastoji se od mnoštva kamenih ploča koje su pre 2500. godina služile kao grobnice. Nastanak kamenih krugova i tragova naseobina iz neolitskog perioda i danas predstavljaju pravu zagonetku. Prolazak i kraće zaustavljanje za fotografisanje pored Polnambron megalitskog dolmena starog preko 4.000 godina. Nastavak putovanja prema krajnjoj zapadnoj obali ostrva, prema litici Moher. Prolazak kroz oblast Kler, pored gradić Enis i ostataka istoimene franjevačke opatije iz XIII veka. Dolazak na zapadnu obalu Atlantskog okeana, na litice Moher, najveću atrakciju Irske. Obilazak centra za posetioce na liticama i pauza za fotografisanje. Moherske litice najposećenija su destinacija Irske i nalaze se u okrugu Kler, južno od sela Dulin i Buren. Hridi se uzdižu do 214 m nadmorske visine i prostiru na dužini od 8km. Na najvišoj tački smeštena je stara O'Brajenova kula sa koje se, po sunčanom danu, mogu videti Aransko ostrvo i Golvejski zaliv. U strukturi litica smenjuju se različiti slojevi kamena koje naseljavaju retke vrste ptica, zbog čega je proglašeno posebno zaštićenim područjem ptica. S litica se mogu videti i planine Maum Turk u Konemari i Lup Hed na jugu. Vožnja se završava u Golveju, gradu na ušću reke Korib u more. Golvej je poznati univerzitetski grad i peti po veličini grad u Irskoj i odlična baza za izlete na ostrvo Aran (Aran) i oblsast Konemara (Connemara). Smeštaj u hotelu na periferiji Golveja. Noćenje.
Dan 4
GOLVEJ
(16.06.2024.) GOLVEJ-KLONMAKNOIS-DABLIN (oko 210 km) Doručak. Vožnja kroz unutrašnjost Irske, slikovitim predelima, do srednjovekovnog manastira Klonmaknois (Clonmacnoise) na reci Šenon, sagrađenom sredinom VI veka. Ovde su prvi hrišćanski misionari sagradili crkvu i pretvorili ga, vremenom, u veliki manastirski kompleks sa značajnom bibliotekom, školom i crkvama. Do XIII veka stalno su ga napadali Vikinzi i Normani a drvene građevine zamenile su kamenim. U njemu su utočište našli mnogi učeni ljudi toga doba. U manastirskom kompleksu su i grobovi ranih irskih kraljeva. Obilazak manastira sa ostacima katedrale, 7 crkava, 2 tornja, 3 velika krsta. Nastavak vožnje prema Dablinu. Dolazak u Dablin u popodnevnim satima. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 5
DABLIN
(17.06.2024.) DABLIN Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i kupovinu. Noćenje.
Dan 6
BELGRADE
(18.06.2024.) DABLIN-FRANKFURT-BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Poletanje za Frankfurt u 17:30 časova (let LH981). Dolazak u Frankfurt u 20:30 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 21:55 časova (let LH1410). Dolazak u Beograd u 23:45 časova.