Sakriti Dodaj sobu
 

Mikonos leto 2023. I Last minute ponude I Grčka letovanje

MIKONOS - LETO 2023.
 

Prema mitologiji, na Mikonosu je Herkules ubio divove, a kamenje oko ostrva su navodno njihova tela. Danas postoji mit da je ostrvo dobilo ime po antičkom junaku koji se poredio sa Apolonom i po tome postao poznat.  Mikonos je grčka Ibica. Divno ostrvo u arhipelagu Kikladi koje izgleda kao sa razglednice: male bele kuće sa cvećem i plavim prozorima i vratima, ručno oslikane ulice, vetrenjače, odžaci, mnoštvo crkvica i predivnih restorana i kafea. Mnogi grčki džetseteri ovde ili poseduju kuću ili posećuju Mikonos svakog leta, a i noćni život je vrlo razvijen.

Sa izuzetkom grada Mikonosa, duž celog ostrva preovlađuje tipičan stil kikladske kubističke arhitekture. Male, uglavnom jednospratne bele kućice, rasute su po celom ostrvu. Mikonos grad, sa druge strane, nudi potpuno drugačiji stil arhitekture koji je jedinstven u regionu. Osim glavnog grada Hore, samo je još nekoliko delova ostrva gusto naseljeno. Sela i zaseoci razbacani su po brdima, a u nekim mestima se odmarališta razvijaju prilično ubrzano, ali su ona skromna i šarmantna. Na ostrvu ima malo drveća, a dominira kameniti i stenovit pejzaž.

Na plažama je skoro uvek gužva i zato vredi istražiti male uvale koje se nalaze na južnoj strani ostrvaPlaty Gialos i Elia su vrlo popularne plaže, a za njima ne zaostaju ni nudistička mesta za kupanje Paraga, Paradise a i Super Paradise – do njih možete stići brodićem koji kreće sa Platys Gialos plaže. Ako volite da surfujete preporučujemo Kalafatis, a nečete se pokajati ni ako odete na plažu Ornos , Agios Giannis, Agrari – kada ih vidite biće vam potpuno jasno zašto je Mikonos jedno od najpopularnijih grčkih ostva.

evropa-sina.jpg