Egipat zima i leto I Last minute ponude I

EGIPAT - HURGADA I ŠARM EL ŠEIK

Hurgada je veliki turistički centar Egipta na zapadnoj obali Crvenog mora, 500 kilometara jugoistočno od glavnog grada Kaira. Takođe je i administrativni centar provincije Crveno more, jedne od 26 provincija Egipta. Ne tako davno, Hurgada je bila malo ribarsko mesto. Danas je izrasla u grad sa gotovo 40.000 stanovnika, starim i novim modernim delom, kao i turističkom zonom sa svim neophodnim sadržajima za idealan odmor. Kako se u većem delu godine temperatura vazduha ne spušta ispod 20 stepeni Celzijusa, Hurgada je posebno atraktivna za turiste iz severnog dela Evrope koji hladne mesece u svojim zemljama menjaju za sunce ove egipatske turističke destinacije.

Šarm el Šeik, čuveno letovalište i biser Sinaja, živi tokom cele godine, ne poznajući godišnja doba. Suva i topla klima, prijatno i toplo Crveno more, bogatstvo priobalnog podvodnog, ribljeg sveta i, pre svega, blizina, samo tri sata leta odvaja Evropu od regiona toplih mora, učinile su Šarm el Šeik svetski poznatom turističkom destinacijom. Mondensko, kosmopolitsko letovalište privlači turiste iz celog sveta pre svega lepotom i bogatstvom života tropskog mora, sprudova i koralnih plaža, gde kupanje ili ronjenje u prirodnom akvarijumu raznovrsnog ribljeg sveta predstavlja jedinstven doživljaj. Tu je i aktivni noćni život i provod u kombinaciji avangardnih svetskih rivijera i orijentalnog, zanosnog ambijenta, što Šarm el Šeiku daje pečat jedinstvenosti. Kulturno-istorijske znamenitosti i spomenici prirode čine Šarm el Šeik centrom i aktivnog turizma ovog regiona.

POGLEDAJTE SVE PROTOKOLE ZA SIGURNO PUTOVANJE U EGIPTU. KLIKNITE OVDE.

PREUZMITE OBAVEZAN OBRAZAC ZA PUT U EGIPAT. KLIKNITE OVDE ZA PREUZIMANJE.>  EGIPAT ZIMA I PROLEĆE 2022. - HURGADA (DIREKTAN LET)

HURGADA

HURGADA

POLASCI OD 22.01.22 - 31.03.22. 6,9,10 ili 13 NOĆI

Detaljnije

KRSTARENJE NILOM

KRSTARENJE NILOM

POLAZAK: 12.02.2022. 11 DANA, AVIONOM

Detaljnije