Sakriti Dodaj sobu
 

Peloponez leto 2022. I Last minute ponude I Grčka letovanje

PELOPONEZ

Živopisno turističko mesto Porto Heli smešteno je na istočnoj obali poluostrva Argolide. Do Porto Helija iz Korinta se stiže za nepuna dva sata vožnje kroz živopisne predele uz more, Atina je udaljena 170 km.

Sam gradić je veoma zanimljiv, jer pored šetališta uz more ima i mnoštvo uskih uličica po centru, gde se nalaze brojne suvenirnice, taverne i poslastičarnice. Destinacija je jako poznata među stranim turistima, a tokom cele godine u luci se može videti veliki broj usidrenih luksuznih jahti i brodova.

Porto Heli poznat je i po arheološkom nalazištu, stari Hellies, gde je prvo pleme živelo pre 5000 godina, sama luka imala je značajnu ulogu tokom ratova izeđu Grčke i Persije, kao i peloponeskih ratova.

U blizini se nalazi i mesto Kosta, gde možete parkirati svoj automobil i lokalnim trajektom se odvesti do obližnjeg ostrvceta Speces i upoznati se sa pravom grčkom tradicijom.

U ovoj oblasti možete pronaći i male uvale sa kamenitim morskim dnom kao i duge peščane plaže. Neke od plaža su organizovane sa ležaljkama i suncobranima, dok su ostale prilično izolovane, sve plaže odlikuju se kristalno plavom bojom mora.