SRI LANKA 07.08.2024.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa jednim pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.


Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona (doručak i večera) u hotelima sa 4* na turi i 5* na obali okeana (lokalna kategorizacija), avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 379,91 evra (EUR 248.00-YQ, EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 16.91-RS, EUR 38.72-YR, EUR 0.22-RS, EUR 16.92-G4, EUR 0.88-PZ, EUR 52.80-LK, od kojih su YQ i YR nerefundabilne), ulaznice za razgledanja i obilaske prema programu, transferi, troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, a na destinaciji je na raspolaganju i lokalni vodič). Konačan iznos avio taksi je podložan promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje se u ovom delu sveta obavezni i plaćaju se na destinaciji, viza (50 evra) i troškovi viziranja (10 evra), međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
 

SMEŠTAJ:
Hotel Royal Palms 5*, Kalutara (https://www.tangerinehotels.com/royalpalmsbeachhotel/) ili sličan
Hotel Royal Palms nalazi se na nekoliko koraka od plaže Kalatura. Sobe su okružene tropskim vrtom I imaju klima-uređaj, TV sa satelitskim kanalima, aparat za čaj/kafu, kupatilo sa kadom I fenom za kosu.  Internacionalna jela na bazi švedskog stola I zapadnjačka kuhinja služe se u glavnom restoranu, koji obuhvata terasu sa pogledom na plažu.

Dambula – Sigiriana Resort & Spa by Thilanka 4* (www.sigirianaresort.com) ili sličan
Hotel je udaljen 25 min. pešice od Dambula pećinskog hrama I 30 min. vožnje od Sigirija stene. Međunarodni  arvo ome Bandanaraike je udaljen 180 km. Sobe su koloritne sa privatnim balkonima. Svaka soba ima DVD player, sef I aparat za kafu ili čaj I sopstveno kupatilo. Gosti mogu da se relaksiraju u ajurveda spa, gde može da se vežba joga ili relaksira u parnom kupatilu. Razne sportske discipline su moguće, kao I rentiranje bicikala.
 

Kendi – Thilanka Hotel 4* (https://www.thilankahotel.com/) ili sličan
Thilanka se nalazi na 5 minuta vožnje od grada Kendi I okružena je prirodnim lepotama planine Hunasgirija I prirodnim rezervatom Udavatekele. Klimatizovane sobe imaju sopstveni balkon sa pogledom na jezero Kandi I šumu Udavatekele. Svaka soba je opremljena radnim stolom, priborom za pripremu čaja/kafe I TV-om ravnog ekrana sa kablovskim kanalima i sopstvenim kupatilom. U hotelu Thilanka gosti mogu uživati u kupanju u otvorenom bazenu.
 

Kolombo – Best Western hotel, Colombo 4* (https://bestwesterncolombo.com/) ili sličan
Hotel je udaljen 4 km od centra grada. Moderne sobe imaju TV sa ravnim ekranom sa satelitskim kanalima, sef, garderober, apartat za pripremu čaja/kafe, mini bar, sopstveno kupatilo. Hotel ima bar na krovu, fintes centar I besplatan bežični internet.
 

VIZA: Viza za Šri Lanku je potrebna za nosioce srpskih pasoša (važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) I trenutno iznosi 50 evra (dobija se posredstvom naše agencije online). Potrebno je dostaviti skeniran pasoš I popunjen formular), usluga viziranja je 10 evra. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
 

VALUTA: Šrilankanska rupija 1USD = 308.82 LKR; 1EUR = 334.08 LKR
 

KLIMA: Ovo je letnji period koji je veoma povoljan za odmor I obilazak ove zemlje, a naročito mesec avgust. Temperature vazduha oko 30°C, a mora oko 28°C.
 

VAŽNE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.
• Organizator putovanja zadržava  arvo da u slučaju promene cene prevoza promeni I cenu putovanja, kao I da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih I vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Na letovima kompanije Fly Dubai dozvoljen je jedan prtljag do 20 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 7 kg. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
 

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Masterata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A , po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.
   
Program putovanja br. 6 od 01.07.2024.
 

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3                                                                                
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021
Kategorija licence A    
                                 
 

SMESTAJ TURA I ODMOR SRI LANKA Šri Lanka/Kolombo
SMESTAJ TURA I ODMOR SRI LANKA-
 
 

SMEŠTAJ NA POLASKU 07.08.2024.

SMEŠTAJ:

Hotel Royal Palms 5*, Kalutara (https://www.tangerinehotels.com/royalpalmsbeachhotel/) ili sličan
Hotel Royal Palms nalazi se na nekoliko koraka od plaže Kalatura. Sobe su okružene tropskim vrtom I imaju klima-uređaj, TV sa satelitskim kanalima, aparat za čaj/kafu, kupatilo sa kadom I fenom za kosu. Internacionalna jela na bazi švedskog stola I zapadnjačka kuhinja služe se u glavnom restoranu, koji obuhvata terasu sa pogledom na plažu.

Dambula – Sigiriana Resort & Spa by Thilanka 4* (www.sigirianaresort.com) ili sličan
Hotel je udaljen 25 min. pešice od Dambula pećinskog hrama I 30 min. vožnje od Sigirija stene. Međunarodni arvo ome Bandanaraike je udaljen 180 km. Sobe su koloritne sa privatnim balkonima. Svaka soba ima DVD player, sef I aparat za kafu ili čaj I sopstveno kupatilo. Gosti mogu da se relaksiraju u ajurveda spa, gde može da se vežba joga ili relaksira u parnom kupatilu. Razne sportske discipline su moguće, kao I rentiranje bicikala.

Kendi – Thilanka Hotel 4* (https://www.thilankahotel.com/) ili sličan
Thilanka se nalazi na 5 minuta vožnje od grada Kendi I okružena je prirodnim lepotama planine Hunasgirija I prirodnim rezervatom Udavatekele. Klimatizovane sobe imaju sopstveni balkon sa pogledom na jezero Kandi I šumu Udavatekele. Svaka soba je opremljena radnim stolom, priborom za pripremu čaja/kafe I TV-om ravnog ekrana sa kablovskim kanalima i sopstvenim kupatilom. U hotelu Thilanka gosti mogu uživati u kupanju u otvorenom bazenu.

Kolombo – Best Western hotel, Colombo 4* (https://bestwesterncolombo.com/) ili sličan
Hotel je udaljen 4 km od centra grada. Moderne sobe imaju TV sa ravnim ekranom sa satelitskim kanalima, sef, garderober, apartat za pripremu čaja/kafe, mini bar, sopstveno kupatilo. Hotel ima bar na krovu, fintes centar I besplatan bežični internet.   
 

Smeštaj naših putnika na turi po Šri Lanki i Indijskom okeanu 


   
 HOTELI 3* ili 4*: Habarana (u blizini Dambule): Danawwa Resort.com 3+* ili sličan www.danawwaresort.comHotel se nalazi na pesackoj udaljenosti od jezera Habarana (15-ak minuta hoda), sve sobe su klimatizovane, imaju wifi, satelitsku tv.Kandy: Oak Ray Regency 3+* ili sličan www.oakrayhotels.com/oak-ray-regency/Hotel je okružen lepim zelenilom, ima besplatan wifi, restoran, biznis centar.. Sobe su klimatizovane, imaju led tv i satelitske programe, minibar. Nalazi se 1,3 km od Kraljevske botaničke bašte.Obala Indijskog okeana, Kalutara: Tangerine Beach Hotel 4* ili sličan www.tangerinehotels.comHotel Tangerine Beach se nalazi na samoj plaži Kalatura i okružen je tropskim vrtovima. U ponudi ima zatvoreni bazen i časove joge. Takođe poseduje ajurvedski spa centar i 2 restorana.Klimatizovane sobe opremljene su nameštajem od drveta i sadrže sopstveni balkon i kupatilo sa kadom. Svaka soba je opremljena TV-om sa satelitskim kanalima, mini-barom i priborom za pripremu čaja/kafe.Hotel Tangerine Beach udaljen je 3 sata vožnje od Međunarodnog aerodroma NAPOMENA: Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog strikitnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima (ovo je period visoke turističke sezone). U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1107305727 0 0 415 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1073786111 1 0 415 0;} @font-face {font-family:"Amor Sans Pro"; panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-alt:"Times New Roman"; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:modern; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:1 1342185546 0 0 403 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; mso-hyphenate:none; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:Calibri; mso-fareast-language:AR-SA;} a:link, span.MsoHyperlink {mso-style-parent:""; color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; color:purple; mso-themecolor:followedhyperlink; text-decoration:underline; text-underline:single;} p.MsoNoSpacing, li.MsoNoSpacing, div.MsoNoSpacing {mso-style-priority:99; mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; mso-hyphenate:none; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:Calibri; mso-fareast-language:AR-SA;} span.apple-converted-space {mso-style-name:apple-converted-space; mso-style-unhide:no;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-hansi-font-family:Calibri;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
 
 
 

SMEŠTAJ NA POLASKU 07.08.2024.

SMEŠTAJ:

Hotel Royal Palms 5*, Kalutara (https://www.tangerinehotels.com/royalpalmsbeachhotel/) ili sličan
Hotel Royal Palms nalazi se na nekoliko koraka od plaže Kalatura. Sobe su okružene tropskim vrtom I imaju klima-uređaj, TV sa satelitskim kanalima, aparat za čaj/kafu, kupatilo sa kadom I fenom za kosu. Internacionalna jela na bazi švedskog stola I zapadnjačka kuhinja služe se u glavnom restoranu, koji obuhvata terasu sa pogledom na plažu.

Dambula – Sigiriana Resort & Spa by Thilanka 4* (www.sigirianaresort.com) ili sličan
Hotel je udaljen 25 min. pešice od Dambula pećinskog hrama I 30 min. vožnje od Sigirija stene. Međunarodni arvo ome Bandanaraike je udaljen 180 km. Sobe su koloritne sa privatnim balkonima. Svaka soba ima DVD player, sef I aparat za kafu ili čaj I sopstveno kupatilo. Gosti mogu da se relaksiraju u ajurveda spa, gde može da se vežba joga ili relaksira u parnom kupatilu. Razne sportske discipline su moguće, kao I rentiranje bicikala.

Kendi – Thilanka Hotel 4* (https://www.thilankahotel.com/) ili sličan
Thilanka se nalazi na 5 minuta vožnje od grada Kendi I okružena je prirodnim lepotama planine Hunasgirija I prirodnim rezervatom Udavatekele. Klimatizovane sobe imaju sopstveni balkon sa pogledom na jezero Kandi I šumu Udavatekele. Svaka soba je opremljena radnim stolom, priborom za pripremu čaja/kafe I TV-om ravnog ekrana sa kablovskim kanalima i sopstvenim kupatilom. U hotelu Thilanka gosti mogu uživati u kupanju u otvorenom bazenu.

Kolombo – Best Western hotel, Colombo 4* (https://bestwesterncolombo.com/) ili sličan
Hotel je udaljen 4 km od centra grada. Moderne sobe imaju TV sa ravnim ekranom sa satelitskim kanalima, sef, garderober, apartat za pripremu čaja/kafe, mini bar, sopstveno kupatilo. Hotel ima bar na krovu, fintes centar I besplatan bežični internet.   
 

Smeštaj naših putnika na turi po Šri Lanki i Indijskom okeanu 


   
 HOTELI 3* ili 4*: Habarana (u blizini Dambule): Danawwa Resort.com 3+* ili sličan www.danawwaresort.comHotel se nalazi na pesackoj udaljenosti od jezera Habarana (15-ak minuta hoda), sve sobe su klimatizovane, imaju wifi, satelitsku tv.Kandy: Oak Ray Regency 3+* ili sličan www.oakrayhotels.com/oak-ray-regency/Hotel je okružen lepim zelenilom, ima besplatan wifi, restoran, biznis centar.. Sobe su klimatizovane, imaju led tv i satelitske programe, minibar. Nalazi se 1,3 km od Kraljevske botaničke bašte.Obala Indijskog okeana, Kalutara: Tangerine Beach Hotel 4* ili sličan www.tangerinehotels.comHotel Tangerine Beach se nalazi na samoj plaži Kalatura i okružen je tropskim vrtovima. U ponudi ima zatvoreni bazen i časove joge. Takođe poseduje ajurvedski spa centar i 2 restorana.Klimatizovane sobe opremljene su nameštajem od drveta i sadrže sopstveni balkon i kupatilo sa kadom. Svaka soba je opremljena TV-om sa satelitskim kanalima, mini-barom i priborom za pripremu čaja/kafe.Hotel Tangerine Beach udaljen je 3 sata vožnje od Međunarodnog aerodroma NAPOMENA: Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog strikitnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima (ovo je period visoke turističke sezone). U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1107305727 0 0 415 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1073786111 1 0 415 0;} @font-face {font-family:"Amor Sans Pro"; panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-alt:"Times New Roman"; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:modern; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:1 1342185546 0 0 403 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; mso-hyphenate:none; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:Calibri; mso-fareast-language:AR-SA;} a:link, span.MsoHyperlink {mso-style-parent:""; color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; color:purple; mso-themecolor:followedhyperlink; text-decoration:underline; text-underline:single;} p.MsoNoSpacing, li.MsoNoSpacing, div.MsoNoSpacing {mso-style-priority:99; mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; mso-hyphenate:none; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:Calibri; mso-fareast-language:AR-SA;} span.apple-converted-space {mso-style-name:apple-converted-space; mso-style-unhide:no;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-hansi-font-family:Calibri;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
 

Ture
Šri Lanka
ŠRI LANKA 07.08.2024.

ODMOR NA INDIJSKOM OKEANU I TURA PO ŠRI LANKI
(u vreme čuvenog budističkog praznika Perahera)
11 dana / 9 noćenja – avionom i autobusom

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u  


Još je čuveni Marko Polo rekao da je Šri Lanka biser Indijskog okeana, jedno od najlepših ostrva te veličine u svetu. Raskošna tropska lepota, spomenici bogate kulturno-istorijske prošlosti, vrlo koloritni praznici i procesije, prelepe peščane plaže, predstavljaju pravi doživljaj za oči, dušu i telo.

Perahera, velika drevna svečanost, slavi se svake godine u julu ili avgustu, a datum se određuje prema lunarnom kalendaru. Višednevna svetkovina se održava u čast iznošenja Budinog zuba, najsvetije od svih relikvija Šri Lanke. Uz zvuke tradicionalnih bubnjeva, uz ples ritualno ukrašenih igrača, gutača vatre, akrobata i drugih učesnika koji nose baklje, povorka od preko stotinu raskošno ukrašenih slonova prolazi ulicama Kendija, a najlepše i najgizdavije okićen slon na leđima nosi zlatni kovčežić sa Budinim zubom, za koji budisti veruju da ima moć da prizove kišu. Princeza Hemamali je zub, skriven u kosi, krišom prenela iz Indije u Šri Lanku u 3.veku i od tada predstavlja najsvetiji simbol budizma na ovom egzotičnom ostrvu burne istorije, čaja, mirisnih začina i gostoljubivih ljudi.

Dan 1
BELGRADE
(07.08.2024.) BEOGRAD – DUBAI Čekiranje putnika na aerodromu „Nikola Tesla" u 11:00 časova. Poletanje za Dubai u 14:00 časova (let FZ 1746). Obrok u avionu. Sletanje u 21:10 časova. Čekanje na vezu.
Dan 2
DUBAI
(08.08.2024.) DUBAI – KOLOMBO – HOTEL NA MORU (KALUTARA) Poletanje za Kolombo u 01:55 časova (let FZ 579). Obrok u avionu. Sletanje u Kolombo u 08:10 časova. Posle pasoških i carinskih formalnosti, transfer do centra grada (oko sat vremena viožnje). Razgledanje glavnog grada Šri Lanke u kome se prepliću ostaci kolonijalne arhitekture i atmosfera novog modernog doba. Stara tvrđava sa svojim svetionikom, predsednička palata, Petah - četvrt sa tradicionalnim bazarima, budistički i hindu hramovi, samo su deo bogatstva koje ovaj grad može da pruži. Nakon razgledanja polazak autobusom ka hotelu na obali Indijskog okeana do mesta Kalutara (oko 1sat i 15 minuta vožnje). Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Večera. Noćenje.
Dan 3
KALUTARA
(09.08. – 11.08.2024.) HOTEL NA MORU (KALUTARA) Boravak u hotelu 5* na bazi polupansiona (doručak i večera). Slobodno vreme za odmor i kupanje u hotelu na jugozapadnoj obali Šri Lanke, koje se odlikuje lepim peščanim plažama i brojnim plantažama palmi. Noćenja.
Dan 6
DAMBULA
(12.08.2024.) HOTEL NA MORU (KALUTARA) – DAMBULA Doručak. Odlazak za Dambulu. Razgledanje poznatih pećinskih hramova Dambule, koji se odlikuju vrlo vrednim statuama Bude i sjajnim fresknim slikarstvom. Dolazak u hotel. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 7
DAMBULA
(13.08.2024.) DAMBULA – SIGIRIJA – POLUNARUVA – DAMBULA Doručak. Polazak za Sigiriju. Penjanje ka steni Sigiriji na kojoj je u 5. veku izgrađena palata, zaslužna da Sigirija postane „najlepši grad koji je ikada postojao". Stena i danas predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika prošlosti, poznat po lepim freskama „Devojke Sigirije". Uvrštena je u svetsku kulturnu baštinu. Odlazak za Polunaruvu. To je još jedan nemi svedok bogate kulturno-istorijske prošlosti, koji je pod zaštitom UNESCO, kao svetska kulturna baština. Obilazak ostataka čuvene stare prestonice u periodu između 11. i 13. veka. Ceo kompleks je poznat po sjajnim građevinama, koje su još uvek u veoma dobrom stanju. U ovom periodu urađen je veliki broj irigacionih radova širom zemlje, a budizam je ustanovljen kao državna religija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 8
DAMBULA
(14.08.2024.) DAMBULA – MATALE – KENDI Doručak. Polazak za Kendi. Vožnja kroz veoma lepe i brdovite predele zemlje, sa brojnim plantažama čaja. U gradiću Matale poseta bašti začina, po kojima je Šri Lanka poznata. Nastavak putovanja. Obilazak radionice batika i muzeja dragulja u Kendiju gde se može videte proizvodnja prelepih batik predmeta. Dolazak u Kendi. Kraće razgledanje grada, vozeći se čuvenim prevoznim sredstvom Tuk Tuk. Uveče, prisustvovanje svetski poznatom festivalu Perahera, koji se svake godine održava u ovom gradu u ovo vreme (uključene ulaznice). Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 9
KENDI
(15.08.2024.) KENDI – PERADENIJA – PINAVELA – KOLOMBO Doručak. Odlazak za Pinavelu. Usput poseta botaničkoj bašti Peradenija u kojoj postoji više od 5.000 vrsta drveća, biljaka i puzavica. Dolazak u Pinavelu u kojoj se nalazi sirotište za slonove, koje postoji od 1975. godine u kome živi više od 40 slonova uključujući i bebe, napuštene i povređene. Nastavak vožnje do Kolomba. Smeštaj u hotel.večera. Noćenje.
Dan 10
KOLOMBO
(16.08.2024.) KOLOMBO Doručak. Slobodno vreme za odmor. Večera u hotelu. Transfer na aerodrom.
Dan 11
BELGRADE
(17.08.2024.) KOLOMBO – DUBAI – BEOGRAD Poletanje za Dubai u 02:05 časova (let FZ 570). Obrok u avionu. Sletanje u Dubai u 05:15 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 09:05 časova (let FZ 1745). Obrok u avionu. Sletanje u Beograd u 13:00 časova.