OMAN 16.11.2024.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENE: Dvokrevetne sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i rade se na upit

Jedinstvena cena putovanja uključuje: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama,  aerodromske takse koje su u ovom trenutku 353EUR , smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima lokalne kategorizacije sa 3 i 4* na bazi usluge noćenje sa doručkom, 1 noćenje na bazi polupansiona u “ Arabian Oryx “ kampu , transport na destinaciji autobusima i komfornim džipovima za 4 osobe koji pružaju komfornije putovanje kroz nepristupačne terene , plovidbu brodom prvog dana , ulaznice u kulturno istorijske znamenitosti prema planu i programu ,vodič na srpskom jeziku koji polazi sa grupom iz Beograda, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cenu  putovanja nije uračunato: obavezna polisa putnog zdravstvenog osiguranja koja pokriva i Covid-19, dodatne obroke, bakšiš koji je u ovom delu sveta obavezan i individualni troškove.

SMEŠTAJ:
 

Ramada Encore by Wyndham Muscat Al-Ghubra 4* ili sličahttps://ramadaencoremuscat.com/
Hotel Ramada Encore nudi smeštaj sa 4 zvezdice u Muskatu, na 1 km od tržnog centra Oman Avenues i 5,5 km od Velike džamije Sultana Kabusa. Ovaj hotel sa 4 zvezdice nudi usluge turističkog deska. Smeštaj ima recepciju koja radi non-stop, prevoz do aerodroma, poslugu u sobi i besplatan ViFi u celom objektu. Sobe su klimatizovane sa radnim stolom, čajnikom, mini-barom, sefom, TV-om sa ravnim ekranom i sopstvenim kupatilom sa tušem. U sobama hotela Ramada Encor gosti na raspolaganju imaju prijatnu posteljinu i peškire. Doručak je na bazi švedskog stola, kontinentalne ili američke opcije. U okviru smeštaja ćete naći restoran koji služi američku, indijsku i nepalsku kuhinju. Kraljevska opera Muskat udaljena je 8,3 km od hotela, dok je Kongresni i izložbeni centar Omana udaljen 11 km. Najbliži aerodrom je Međunarodni aerodrom Muskat, udaljen 13 km od Ramada Encore bi Vindham Muscat Al-Ghubra.

Intercity Hotel Nizwa 3* ili sličan  https://hrewards.com/en/intercityhotel-nizwa / Objekat Intercity Hotel Nizwa je smešten u gradu Nizvi, na 9 km od Tvrđave Nizwa i nudi prekrasan pogled na grad. Ovaj hotel sa 3 zvezdice nudi besplatan WiFi, poslugu u sobi i recepciju koja radi non-stop. Ovaj hotel ima fitnes centar, bazen na otvorenom koji je dostupan cele godine i terasu, a gosti mogu da prezalogaje u restoranu. U objektu Intercity Hotel Nizwa sve jedinice sadrže klima-uređaj, prostor za sedenje, flat-screen televizor sa satelitskim kanalima, sef i sopstveno kupatilo sa tušem, besplatnim toaletnim priborom i fenom za kosu

Arabian Oryx Camp ili sličan https://www.oryx-camp.com/ 
Smešten usred prazne četvrti Šarkia Sands u Omanu, Arabian Oryx Camp nudi beduinsko iskustvo u pustinji. Poseduje tipičan arapski restoran koji služi doručak i večeru na bazi švedskog stola. Svi šatori i smestaj u beduinskom kampu u Arabian Orik-u imaju podove od pločica, split klima uređaj, frižider i aparat za čaj/kafu. U sopstvenom kupatilu nalaze se tuš i besplatni toaletni pribor. Gosti mogu uživati u raznim tradicionalnim jelima koja se svakodnevno kuvaju i služe uz logorsku vatru. Međunarodni aerodrom Seeb udaljen je manje od 200 km od kampa Arab Orik.

Sur Plaza Hotel 3* ili sličan  https://www.omanhotels.com/surplaza/
Hotel Sur Plaza se nalazi u živopisnom gradu Sur, poznatom starom ribarskom selo koje je tradicionalni proizvođač brodova daua. Hotelom Sur Plaza upravlja  menadžment hotela Aitken Spence i nudi objekte svetske klase koji upotpunjuju tradicionalno gostoprimstvo Omana.Sobe su prostrane , lepo dizajnirane , sa  LCD TV-om , kuvalom za kafu i sopstvenim kupatilom u okviru svake jedinice. Hotel Sur Plaza je idealna stanica za plažu kornjača u Ras-al-Haddu, Vadi Bani Khalid i Vahiba Sands, glavne turističke atrakcije u Omanu. Sur Plaza Hotel je takođe pogodan za poslovanje sa višenamenskom konferencijskom salom. Restoran u okviru hotela služi kontinentalnu, indijsku, arapsku i kinesku kuhinju. Sur Plaza Hotel takođe organizuje živu muziku i zabavu. Sur se nalazi 200 km od Muskata.

VIZA : VIZA NIJE potrebna za putovanje do 14 dana.
COVID : Nema ograničenja za COVID
KLIMA  Klima je pustinjsko – tropska. U unutrašnjem pustinjskom delu je vrela i suva sa velikim dnevnim temperaturnim amplitudama, dok se u priobalnim krajevima vlažnost povećava, ali temperature ostaju visoke. Tokom proleća i leta duva topao i jak vetar šamal. Maksimalnim dnevne temperature leti dostižu i 40 °C, dok su zime nešto hladnije. Proleće i jesen su najugodniji sa temperaturama između 25 -35 °C.

VALUTA: Lokalna valuta je Omanski rijal. Novac se lako razmenjuje u bankama, menjačnicama i većim hotelima.
1 €= 0.41 OMR ; 1 USD = 0.38 OMR

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Na letu Qatar Airways  dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 26kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg,

• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično), i oni nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA: 
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 1 od 02.04.2024.  Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                      Kategorija licence A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3
 

SMESTAJ OMAN KT Oman/Maskat
SMESTAJ OMAN KT-
 
 

City Seasons Muscat 4* ili sličan https://www.cityseasonshotels.com/muscat
Ovaj hotel sa 4 zvezdice. Sadržaji uključuju bazen na krovu sa slikovitim pogledom na Omanski zaliv.
Sobe hotela Citi Seasons Muscat su opremljene u modernom stilu i poseduju TV sa ravnim ekranom. Sve sobe imaju priključnu stanicu za iPod, mini-bar i pribor za pripremu čaja i kafe. Hotel Muscat nudi razne wellness sadržaje, uključujući saunu, parno kupatilo, hidromasažnu kadu i fitnes centar. Takođe nudi besplatan pristup internetu u celom hotelu. Libanski restoran, uokviru hotel, Raouche služi tradicionalna libanska jela. Gosti mogu uživati u francuskim pecivima pripremljenim od bliskoistočnih sastojaka u salonu Al Majlis. Hotel Muscat Citi Seasons udaljen je 8 km od starog grada Muskata, gde gosti mogu posetiti znamenitosti grada.

Ras Al Jinz - The Carapace Lodge 3* ili sličan
https://www.audleytravel.com/oman/accommodation/carapace-lodge-ras-al-jinz-scientific-and-visitors-centre
Carapace Lodge se sastoji od 19 soba u glavnom delu lože i 12 udobnih eko-šatora, koji se nalaze na brdu sa pogledom na rezervat. Sobe u samoj loži su jednostavne, ali dobre za boravak na jednu noć. Iako nisu luksuzni, oni su čisti, udobni i nude pogodnosti kao što su TV ravnog ekrana i klima uređaj. Šatori su jedinstvenija opcija ako dostupnost i budžet dozvoljavaju, nudeći bolji standard smeštaja, klimatizaciju i kompletan sopstveni tuš. Iako se nalaze na mirnijoj lokaciji, noću mogu biti bučni ako duva vetar uz obalu. Ovaj smeštaj nudi specijalno iskustvo boravka u oblasti zaštićenog pordučja koje olakšava lak pristup rezervatu za gnežđenje kornjača i omogućava gostima da posete plažu pre zore ako žele (pored večernjeg obilaska), kada su kornjače često najaktivnije.

Sama Al Wasil Desert Camp 3* ili sličan https://samaresorts.com/AlWasilDesertCamp.html
Sama Al Vasil Desert Camp se nalazi u Šahiku i nudi restoran sa švedskim stolom. Uključuje stoni tenis i pikado. Smeštaj će vam obezbediti prostor za sedenje. Privatno kupatilo takođe ima besplatne toaletne potrepštine. Dodatni sadržaji uključuju radni sto, posteljinu i ventilator. Ostali sadržaji u ponudi uključuju zajednički salon, turistički desk i dečije igralište. Selo Ibra, gde se nalazi tradicionalna pijaca, udaljeno je 30 minuta vožnje automobilom. Besplatan parking je dostupan u okviru objekta.

Sama Jabal Akhdar 3* ili sličan https://www.samahotel.net/
Smešten u Nizvi, hotel Sama Jabal Al Akhdar nudi smeštaj sa 3 zvezdice sa otvorenim bazenom i fitnes centrom. Ovaj objekat ima recepciju koja radi non-stop, restoran i dečije igralište. Dostupni su besplatni WiFi . Sve sobe imaju klima-uređaj, flat-screen TV sa satelitskim kanalima, kuvalo za vodu, kadu, besplatni toaletni pribor i radni sto. Sobe imaju sopstveno kupatilo, dok pojedine sobe u hotelu imaju i prostor za sedenje. Sobe imaju garderober. Gosti mogu koristiti hidromasažnu kadu.

Sama Heights Resort Jabal Shams 3* ili sličan https://samaresorts.com/HeightsResorts.html
Džabal Šems pruža autentičan smeštaj u šatorima i bungalovima za doživljaj tradicionalnog beduinskog kampa. Oba tipa smeštaja su opremljena modernim sadržajima i uključuju klima-uređaj, kao i pogled na planinu. Šatori su uređeni u tipičnom arapskom stilu, dok bungalovi imaju prostor za sedenje sa stolicama i trpezarijskim stolom. Oba imaju sopstveno kupatilo sa tušem i besplatnim toaletnim priborom. U restoranu na bazi švedskog stola moguće je uživati u tradicionalnoj omanskoj kuhinji i lokalnim specijalitetima. Osoblje takođe može pomoći i savetovati najbolje pešačke staze oko čuvenog kanjona Al Hamra i okolne pustinje.

Crowne Plaza Muscat 4* ili sličan https://www.ihg.com/crowneplaza/hotels/us/en/muscat/mschc/hoteldetail
Smešten na vrhu litice u centru grada, Crowne Plaza Muscat ima zadivljujući panoramski pogled na grad i more. Opustite se uz infinity-pool na dva sprata ili prirodnu privatnu plažu okruženu blistavom morskom pučinom. U okviru hotela se nalaze višestruko nagrađivani restorani i udaljen je nekoliko koraka od poznatog šetališta uz more koje se proteže prema lokalnim atrakcijama, uključujući prirodni park Kurum i Kraljevsku operu. Istražite gradske znamenitosti uz besplatnu dnevnu uslugu prevoza do atrakcija koje morate posetiti, uključujući kulturno bogatu pijacu Mutrah, impresivnu veliku džamiju Sultana Kabusa i vrhunsku šoping tačku, Mall of Oman. Ostanite aktivni uz tenis, skvoš u zatvorenom i potpuno opremljen fitnes centar i uživajte u sauni ili parnoj kupelji uz komplimente. 


 
 
 

City Seasons Muscat 4* ili sličan https://www.cityseasonshotels.com/muscat
Ovaj hotel sa 4 zvezdice. Sadržaji uključuju bazen na krovu sa slikovitim pogledom na Omanski zaliv.
Sobe hotela Citi Seasons Muscat su opremljene u modernom stilu i poseduju TV sa ravnim ekranom. Sve sobe imaju priključnu stanicu za iPod, mini-bar i pribor za pripremu čaja i kafe. Hotel Muscat nudi razne wellness sadržaje, uključujući saunu, parno kupatilo, hidromasažnu kadu i fitnes centar. Takođe nudi besplatan pristup internetu u celom hotelu. Libanski restoran, uokviru hotel, Raouche služi tradicionalna libanska jela. Gosti mogu uživati u francuskim pecivima pripremljenim od bliskoistočnih sastojaka u salonu Al Majlis. Hotel Muscat Citi Seasons udaljen je 8 km od starog grada Muskata, gde gosti mogu posetiti znamenitosti grada.

Ras Al Jinz - The Carapace Lodge 3* ili sličan
https://www.audleytravel.com/oman/accommodation/carapace-lodge-ras-al-jinz-scientific-and-visitors-centre
Carapace Lodge se sastoji od 19 soba u glavnom delu lože i 12 udobnih eko-šatora, koji se nalaze na brdu sa pogledom na rezervat. Sobe u samoj loži su jednostavne, ali dobre za boravak na jednu noć. Iako nisu luksuzni, oni su čisti, udobni i nude pogodnosti kao što su TV ravnog ekrana i klima uređaj. Šatori su jedinstvenija opcija ako dostupnost i budžet dozvoljavaju, nudeći bolji standard smeštaja, klimatizaciju i kompletan sopstveni tuš. Iako se nalaze na mirnijoj lokaciji, noću mogu biti bučni ako duva vetar uz obalu. Ovaj smeštaj nudi specijalno iskustvo boravka u oblasti zaštićenog pordučja koje olakšava lak pristup rezervatu za gnežđenje kornjača i omogućava gostima da posete plažu pre zore ako žele (pored večernjeg obilaska), kada su kornjače često najaktivnije.

Sama Al Wasil Desert Camp 3* ili sličan https://samaresorts.com/AlWasilDesertCamp.html
Sama Al Vasil Desert Camp se nalazi u Šahiku i nudi restoran sa švedskim stolom. Uključuje stoni tenis i pikado. Smeštaj će vam obezbediti prostor za sedenje. Privatno kupatilo takođe ima besplatne toaletne potrepštine. Dodatni sadržaji uključuju radni sto, posteljinu i ventilator. Ostali sadržaji u ponudi uključuju zajednički salon, turistički desk i dečije igralište. Selo Ibra, gde se nalazi tradicionalna pijaca, udaljeno je 30 minuta vožnje automobilom. Besplatan parking je dostupan u okviru objekta.

Sama Jabal Akhdar 3* ili sličan https://www.samahotel.net/
Smešten u Nizvi, hotel Sama Jabal Al Akhdar nudi smeštaj sa 3 zvezdice sa otvorenim bazenom i fitnes centrom. Ovaj objekat ima recepciju koja radi non-stop, restoran i dečije igralište. Dostupni su besplatni WiFi . Sve sobe imaju klima-uređaj, flat-screen TV sa satelitskim kanalima, kuvalo za vodu, kadu, besplatni toaletni pribor i radni sto. Sobe imaju sopstveno kupatilo, dok pojedine sobe u hotelu imaju i prostor za sedenje. Sobe imaju garderober. Gosti mogu koristiti hidromasažnu kadu.

Sama Heights Resort Jabal Shams 3* ili sličan https://samaresorts.com/HeightsResorts.html
Džabal Šems pruža autentičan smeštaj u šatorima i bungalovima za doživljaj tradicionalnog beduinskog kampa. Oba tipa smeštaja su opremljena modernim sadržajima i uključuju klima-uređaj, kao i pogled na planinu. Šatori su uređeni u tipičnom arapskom stilu, dok bungalovi imaju prostor za sedenje sa stolicama i trpezarijskim stolom. Oba imaju sopstveno kupatilo sa tušem i besplatnim toaletnim priborom. U restoranu na bazi švedskog stola moguće je uživati u tradicionalnoj omanskoj kuhinji i lokalnim specijalitetima. Osoblje takođe može pomoći i savetovati najbolje pešačke staze oko čuvenog kanjona Al Hamra i okolne pustinje.

Crowne Plaza Muscat 4* ili sličan https://www.ihg.com/crowneplaza/hotels/us/en/muscat/mschc/hoteldetail
Smešten na vrhu litice u centru grada, Crowne Plaza Muscat ima zadivljujući panoramski pogled na grad i more. Opustite se uz infinity-pool na dva sprata ili prirodnu privatnu plažu okruženu blistavom morskom pučinom. U okviru hotela se nalaze višestruko nagrađivani restorani i udaljen je nekoliko koraka od poznatog šetališta uz more koje se proteže prema lokalnim atrakcijama, uključujući prirodni park Kurum i Kraljevsku operu. Istražite gradske znamenitosti uz besplatnu dnevnu uslugu prevoza do atrakcija koje morate posetiti, uključujući kulturno bogatu pijacu Mutrah, impresivnu veliku džamiju Sultana Kabusa i vrhunsku šoping tačku, Mall of Oman. Ostanite aktivni uz tenis, skvoš u zatvorenom i potpuno opremljen fitnes centar i uživajte u sauni ili parnoj kupelji uz komplimente. 


 

OMAN 16.11.2024.
Muskat , Ras Al Džink, Sur, Vahiba Sands, Džabal Akhdar, Nizva Džabel Šams, Misfah , Al Hamra

(9 dana / 7 noćenja) – avionom i autobusom
Polazak: 16.novembar 2024. / 24. novembar 2024.


FIRST MINUT POPUSTI OD  80 EURA VAŽE ZA UPLATE DO 15. MAJA  ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU
.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Oman je zemlja izuzetnih prirodnih lepota. Monarhija kojom upravlja sultan Kabos bin Said smeštena je na jugoistočnoj obali Arapskog poluostrva s izlazom na Arpsko more i Omanski zaliv na severoistoku. Nekada je bio trgovačko središte, odnosno trgovački put od obala Sredozemlja do Azije... Ono što danas Oman čini posebnim jeste jedinstven pristup brojnim turističkim atrakcijama kroz koje se vešto prepliću bogato kulturno nasleđe i moderan stil. Na jednoj strani su beskonačne bele peščane plaže i dine koje kriju osvežavajuće oaze, a na drugoj planinski tereni s jedinstvenim ekosistemom... Glavni grad Muskat ponosi se epitetom najčistije arapske prestonice, što je uz mnoge znamenitiosti i muzeje s eksponatima iz različitih istorijskih epoha čini magično privlačnom za turiste iz celog sveta...

Dan 1
BELGRADE
(16.11.2024.) BEOGRAD - DOHA Čekiranje na aerodromu "Nikola Tesla" u 9:00 časova. Poletanje za Dohu u 11:55 časova (Let QR 232).
Dan 2
MASKAT
(17.11.2024.) DUBAI- MUSKAT Sletanje u Dohu u 18:50 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Oman u 01:55 časova(QR1148). Sletanje u Oman u 04:25 časova. Nakon sletanja transfer i čekiranje u hotel. Doručak i odmor. U 15:00 časova polazak na krstarenje duž Omanske obale. Na putu do luke Sultan Kaboos prolazak kraj jaht-kluba Muskat, a zatim i slikovitog ribarskog sela Sidab. Ovo jedinstveno iskustvo krstarenja duž obale Omana počinje u marini Bandar gde se ukrcavamo na drveni brod “dhow”. “ Dhow je starinski tip brodova, koji svedoče o tradiciji Omana kao velike pomorske nacije. Nekada su ovi brodovi krstarili između Omana i dalekih zemalja bogatih egzotičnom robom. Prema legendi Sinbad Moreplovac je u njima doplovio iz obalnog grada Sura gde se i danas nalazi čuveno brodogradilište dhow-a. Putnici na brodu mogu uživati u bazalkoholnim pićima za vreme plovidbe. Nakon krstarenja povratak u hotel. Noćenje.
Dan 3
MASKAT
(18.11.2024.) MUSKAT Doručak. Nakon doručka odlazak u razgeledanje Muskata. Prvo poseta Sultan Kabos Velikoj džamiji, koja je moderna i elegantna i danas predstavlja simbola grada. Građena je od 1995. do 2001 i može primiti do 20.000 vernika. Jedna od najpoznatijih atrakcija džamije je ručno izrađeni persijski tepih koji se sastoji od 1700 miliona čvorova, težak je 21 tonu, dimenzija 70x60 metara kao i neverovatan luster sa 1122 sijalice težak 8 tona. Nastavak do “Bait Al Zubair” etnološkog muzeja gde je dragocena kolekcija mačeva (Al Saif), bodeža (Kanjar) kao i raznog oružja. U muzeju je izložena i tradicionalna omanska keramika. Za kraj dolazak pred palatu Alam, zvaničnu rezidenciju sultana. Palata je arhitektonsko čudo zbog svog položaja i dizajna, a nalazi se između portugalskih tvrđava Mirani i Jalali. Povratak u hotel u popodnevnim satima. Noćenje.
Dan 4
MASKAT
(19.11.2024.) MUSKAT -VADI SHAB - RAZ AL DŽINK Doručak. Nakon doručka polazak na turu po Omanu. Tura počinje vožnjom na jugoistok, gde se kroz pustinjske predele vozi ka gnezdilištu kornjača - Raz Al Džink-a. Prvo stajalište je ponor Bimah i spektakularni krater sa ledenom tirkiznom vodom. Ova vrtača se smatra jednom od nejlepših na planeti iako se još uvek ne zna tačno kako je nastala. Zaustavljanje u Vadi Shab- u i šetnja kroz jedan od najspektakularnijih klanaca u Omanu. Zatim odlazak na prelepu Finsku plažu i vreme za opuštanje pre pre nastavka putovanja kraj starog lučkog grada Sur. Finsk plaža je jedna od najlepših plaža u Omanu , prekrivena je belim peskom i predstavlja savršeno mesto za kupanje. Po dolasku u Sur smeštaj u hotel. U večernjim satima zajednički odlazak do Raz Al Džink plaže gde kornjače noću polažu jaja. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 5
SUR
(20.11.2024.) SUR - VAHIBA SANDS Doručak. Prateći obalu nazad prema gradu Suru, jutarnji odlazak do ovog starog omanskog grada poznatog po brodogradilištu starinskih brodova - dhowa. Nakon Sura polazak ka živopisnom okruženju Vadi Bani Khaleda, jednostavno jednog od najlepših vadija u Omanu. Prelazak iz autobusa u džipove koji su predviđeni za pustinjske predele i vožnja do Vadi Bani Khaleda. Osveženje u ovoj oazi i njenim bazenima sa čistom , dubokom i plavom vodom. Nakon prilike za šetnju i plivanje, putovanje se zatim nastavlja ka pustinji, valovitim dinama i raznobojnom pesku Vahibe, do beduinskog kampa gde je prenoćište. Prilika za uživanje u prekrasnom zalasku sunca i večeri. Noćenje u kampu.
Dan 6
NIZWA
(21.11.2024.) VAHIBA SANDS – SINAV – DŽABAL AKHDAR -NIZVA Doručak. Prvo poseta Sinav Souk-u. Kasnije vožnja i poseta selu Barkat Al Mauz i uživanje u šetnji kroz bujne zelene plantaže urmi. Nastavak putovanja do Džabal Akdara (2000 metara nadmorske visine), zelenog dragulja planinskih lanaca Al Hadžar, koje se protežu oko 300 km i zovu ih još i “Zelene planine” jer su prekrivene zelenilom zaista jedinstvenog mesta na Arapskom poluostrvu. Ovo je jedno od najslikovitijih područja Omana poznato po voćnjacima koji su raspoređeni u stilu terasa duž padina planina. Vožnja do Vadi Bani Habiba. Popodne vožnja do Nizve i prijavljivanje u hotel. Noćenje.
Dan 7
MASKAT
(22.11.2024.) NIZVA – AL HAMRA – DŽABEL ŠAMS – NIZVA Doručak. Obilazak Nizve i njene impozantne tvrđave iz 17. veka kao i užurbanog souk-a. Tvrđava u Nizvi se diči masivnim topovskim tornjem koji je čini jednom od najimpresivnijih tvrđava u Omanu. Sa vrha tvrđave se pruža prekrasan panoramski pogled na čitavo područje. Zatim sledi odlazak u Nizvu Souk, impresivni kompleks pažljivo dizajniran koristeći arhitekturu omanskih tvrđava i elegantne islamske lukove. Veličanstvene prosotrije ovog souka pune su svežeg voća i povrća, začina, poslastica od urmi i sveže ribe. Putovanje se dalje nastavlja do Džabel Šemsa, “Planine sunca” kako je još zovu, a koja se nalazi na preko 3.000 metara nadmorske visine i jedna je od najviših tačaka na Arapskom poluostrvu. Džabel Šemsa se često naziva i “Velikim kanjonom “ Omana. Ove planine se prostiru u dužini od 700 kilometara i njihov luk je ispunjen skrivenim dolinama i plodnim oazama. Jutarnja šetnja po obodu kanjona odakle se prostire prekrasan pogeld Vadi Ghul. Pre povratka u Nizvu obilazak i živopisnog sela Al Hamra, koje ima 400 godina dugu tradiciju, a čiji meštani i dalje žive u starinskim kućama od blata. Povratak u Nizvu u večernjim satima. Noćenje
Dan 8
MASKAT
(23.11.2024.) NIZVA – MISFAH – VADI BANI AFI – MUSCAT Doručak. Vožnja do Misfaha, jednog od najstarijih sela u regionu. Tradicionalne kamene kuće Masfaha stare su preko 400 godina. Zatim vožnja do Vadi Bani Avfa, krajnje tačke kanjona, kako bi se video „zmijski klanac“ usred strmih planinskih litica. Nastavi do Nakhala i poseta Bait Al Gašam-u nekadašnjoj rezidenciji Omanskih kraljvskih porodica koja je stara 300 godina. Danas je , restaurirana i pretvorena u zanimljiv muzej. Vožnja do hotela u Muskatu. Noćenje.
Dan 9
BELGRADE
(24.11.2024.) MUSKAT - DOHA - BEOGRAD Doručak. Transfer do aerodorma u 3:00 časova. Let iz Omana za Dohu u 05:55 časova (QR1149). Dolazak u Dohu u 06 :30 časova. Čekanje na vezu. Let za Beograd u 07:20 časova (let QR 231). Dolazak u Beograd u 10:55 časova