Sakriti Dodaj sobu
 

Kt-Babaylon.jpg

Kt-Biblos-Resort-alacati.jpg

Kt-On-Live-hotel.jpg

Češme leto 2024. I Last minute ponude I Turska letovanje

ČESME LETO 2024. - TIŠINA U OGRTAČU LUKSUZA
 

ČEŠME. Atraktivno i svetski poznato letovalište, Češme, najzapadniji je primorski grad u Turskoj, smešten na obalama Egejskog mora. Nalazi se na samom rubu istoimenog poluostrva, na oko 90 km zapadno od Izmira. Zbog svojih prirodnih lepota i autentičnosti, čarobnih peščanih plaža i kristalno čistog mora, Češme se razvilo u elitno međunarodno letovalište.

Poluostrvo Češme obuhvata obalu dugu oko 30 km i na njoj su smeštene brojne peščane plaže.  Najpoznatije plaže su Ilidža, koja se nalazi na severnoj strani poluostrva, i plaža Altinkum, koja se nalazi jugozapadno. Hoteli u čitavoj regiji su takođe poznati i po svojim lekovitim termalnim vodama.

Grad Češme može se pohvaliti i kulturno-istorijskim znamenitostima.  Najveća atrakcija u gradu je Đenovljanska tvrđava Svetog Petra ili zamak Češme. U ovom kompleksu, na površini od 11.700 m2 nalazi se  Arheološki muzej, a ispred ulaza u zamak je statua Hasana Paše, vojskovođe u bici za oslobođenje grada. Karavansaraj (karavanska stanica) smeštena je svega stotinak metara južnije od gradske tvrđave, a danas je adaptiran u butik hotel.

ALAČATI. Oko 8 km južno od Češmea nalazi se pravi biser poluostrva, malo tradicionalno mesto, Alačati. Čine ga kuće od kamena, čiji su prozori i vrata pastelnih boja, živopisne uske ulice ukrašene cvećem, ogledalima, slikama, a tu su i posebno lepe peščane plaže sa butik hotelima i luksuznim rizortima. U Alačatiju se takođe okuplja i veliki broj surfera iz čitavog sveta i poznat je po jednoj od najprestižnijih škola surfa i jedrenja na darci u svetu.

ISTAKNUTE CENE UKLJUČUJU AERODROMSKE TAKSE.

izletiatina1.jpg