STARE PRESTONICE TAJLANDA 26.04.2024.

 CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini, a njihova rezervacija se vrši upit.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* lokalne kategorije. Ishrana prema programu (doručak u hotelima na bazi švedskog stola, ručak na turi u lokalnim restoranima sa izborom jela na meniu), transferi i razgledanja prema programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja, aerodromske takse u trenutku pravljenja programa 410,47 evra (od toga EUR 258,00 YQ  i  EUR  40.28-YR  ne podležu refundaciji, a  takse 4.48-LG EUR, 0.98-RF EUR, EUR 19.38-RS, EUR 0.22-RS, EUR 30.18-G4, EUR 0.92-PZ, EUR 30.18-QA, EUR 5.04-R9, EUR 0.91-E7, EUR 0.91-E7, EUR 0.39-G8, EUR 0.39-G8 i EUR 18.21-TS su refundabilne), Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ako postoje i koji se plaćaju na destinaciji), napojnice za lokalne vodiče, vozače i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 5 evra po danu boravka) koje se plaćaju na destinaciji, viza za Tajland 75 evra, usluga viziranja 10 evra, kao i međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje pokriva lečenje Covid-19.

VAŽNA NAPOMENA: Dozvoljena težina prtljaga na lokalnim letovima je do 20kg, a za ručni do 7kg. Za svaki kg prekoračenja plaća se na licu mesta.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:

Valuta:Nacionalna valuta Tajlanda je Thai bath 1 USD = 35.35 THB  1 EUR = 38.68 THB

Klima: U ovo doba godine temperature su prijatne. Dnevne temperature u Bangkoku su između 27°C i 35°C (jutarnje i večernje nešto niže). Mogući su kratkotrajni pljuskovi.

Vize: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za Tajland, koja se obezbedjuje posredstvom konzulata Tajlanda u Beogradu. Prilikom prijavljivanja je potrebno dostaviti kopiju pasoša. Najkasnije mesec dana pred put bi trebalo dostaviti sledeća dokumenta: originalni pasoš sa dve spojene slobodne stranice, popunjen formular za vizu koju čete dobiti od službenika u agencija, 1 fotografija u boji dimenzija 4x6cm. Putnici iz ostalih zemalja bi trebalo sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava Tajlanda u svojim zemljama.


SMEŠTAJ:

Hotel u Bangkoku: Century Park 4*   
                             www.centuryparkhotel.com ili sličan
Hotel je dobro lociran u blizini centralne gradske zone. Smeštaj je u prostranim i komfornim superior sobama. Klimatizovane sobe sa satelitskom TV i mini-barom opremljene su tako da zadovolje potrebe modernog turiste. Gostima je na raspolaganju fitnes centar i krovni bazen kao pravo mesto za odmor i relaksaciju. Pored glavnog restorana, u sklopu hotela je još nekoliko restorana sa internacionalnom i italijanskom kuhinjom, kao i kafe i poslastičarnica.

Hotel u Picanuloku: Topland Hotel 4*                              http://www.toplandhotel.com/index.php ili sličan
Topland Hotel se nalazi nedaleko od Nan reke. Ima besplatan Wi-Fi, otvoreni bazen i spa. Nalazi se na 15 minuta šetnje od raznih atrakcija kao što su Narodni muzej i noćni bazar. Nudi klimatizovane sobe sa kadom i tuš kabinom, kablovskom televizijom, mini-barom i frižiderom.

Hotel u Čang Raiu: Phowadol Resort& Spa 4*          http://www.phowadol.com/ ili sličan
Phovadol odmaralište nudi potpuno opremljene soba i kolibe u mirnom ambijentu punom zelenila. Sve su opremljene sa LCD televizorima sa satelitskim kanalima, individualno kontrolisanim klima uređajima i privatnim balkonima ili terasama. Nalazi se na 15 minuta vožnje od Čang Rai aerodroma i 10 minuta od grada. Baipho restoran služi raznovrsna jela za doručak, ručak i večeru, uključujćiu lokalnu severno-tajlandsku hranu.

Hotel u Čang Maiu: Movenpick Suriwongse hotel 4*        ili sličan https://movenpick.accor.com/en/asia/thailand/chiang-mai/movenpick-suriwongse-hotel-chiang-mai.html

Smešten u srcu Čang Maia, na samo nekoliko koraka od noćnog bazara i reke Ping, ovaj hotel nudi smeštaj sa besplatnim bežičnim internetom i bazen na krovu sa pogledom na grad.

Hotel Movenpick Surivongse Čang Mai se nalazi na oko 15 minuta hoda od istorijskih hramova u starom gradu, a 15 minuta vožnje od međunarodnog aerodroma Čang Mai.
Prostrane klimatizovane sobe imaju moderan tajlandski enterijer i televizore sa ravnim ekranom sa kablovskim kanalima. Tu su i sofa i aparat za čaj/kafu. Ostale pogodnosti u sobi uključuju kadu i fen za kosu.
Uz recepciju koja radi 24 sata, osoblje takođe može da pruži uslugu pranja veša.
Restoran Fuengfah nudi doručak na bazi švedskog stola, tajlandska jela i noćnu zabavu uživo. U restoranu Le Bistrot možete probati specijalitete evropske i mediteranske kuhinje.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE JE 15. FEBRUAR 2024. ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom
radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Na letu Qatar Airways-a dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg, dok je na lokalnom letu dozvoljeno poneti aksimalno 20kg prtljaga i 7kg ručnog prtljaga.

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.

• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.

• Kon Tiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IM-0012288, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 1 od 16.08.2023. 
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                     

Kategorija licence A

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3
 

SMESTAJ TAJLAND 4* Tajland/Bangkok
SMESTAJ TAJLAND 4*-
 
 

Hotel u Bangkoku: Century Park 4* www.centuryparkhotel.com ili sličan
Hotel je dobro lociran u blizini centralne gradske zone. Smeštaj je u prostranim i komfornim superior sobama. Klimatizovane sobe sa satelitskom TV i mini-barom opremljene su tako da zadovolje potrebe modernog turiste. Gostima je na raspolaganju fitnes centar i krovni bazen kao pravo mesto za odmor i relaksaciju. Pored glavnog restorana, u sklopu hotela je još nekoliko restorana sa internacionalnom i italijanskom kuhinjom, kao i kafe i poslastičarnica.

Hotel u Picanuloku: Topland Hotel 4* http://www.toplandhotel.com/index.php ili sličan
Topland Hotel se nalazi nedaleko od Nan reke. Ima besplatan Wi-Fi, otvoreni bazen i spa. Nalazi se na 15 minuta šetnje od raznih atrakcija kao što su Narodni muzej i noćni bazar. Nudi klimatizovane sobe sa kadom i tuš kabinom, kablovskom televizijom, mini-barom i frižiderom.

Hotel u Čang Raiu: Phowadol Resort& Spa 4* http://www.phowadol.com/ ili sličan
Phovadol odmaralište nudi potpuno opremljene soba i kolibe u mirnom ambijentu punom zelenila. Sve su opremljene sa LCD televizorima sa satelitskim kanalima, individualno kontrolisanim klima uređajima i privatnim balkonima ili terasama. Nalazi se na 15 minuta vožnje od Čang Rai aerodroma i 10 minuta od grada. Baipho restoran služi raznovrsna jela za doručak, ručak i večeru, uključujćiu lokalnu severno-tajlandsku hranu.

Hotel u Čang Maiu: Movenpick Suriwongse hotel 4* ili sličan https://movenpick.accor.com/en/asia/thailand/chiang-mai/movenpick-suriwongse-hotel-chiang-mai.html

Smešten u srcu Čang Maia, na samo nekoliko koraka od noćnog bazara i reke Ping, ovaj hotel nudi smeštaj sa besplatnim bežičnim internetom i bazen na krovu sa pogledom na grad.

Hotel Movenpick Surivongse Čang Mai se nalazi na oko 15 minuta hoda od istorijskih hramova u starom gradu, a 15 minuta vožnje od međunarodnog aerodroma Čang Mai.
Prostrane klimatizovane sobe imaju moderan tajlandski enterijer i televizore sa ravnim ekranom sa kablovskim kanalima. Tu su i sofa i aparat za čaj/kafu. Ostale pogodnosti u sobi uključuju kadu i fen za kosu.
Uz recepciju koja radi 24 sata, osoblje takođe može da pruži uslugu pranja veša.
Restoran Fuengfah nudi doručak na bazi švedskog stola, tajlandska jela i noćnu zabavu uživo. U restoranu Le Bistrot možete probati specijalitete evropske i mediteranske kuhinje.
 


 
 
 

Hotel u Bangkoku: Century Park 4* www.centuryparkhotel.com ili sličan
Hotel je dobro lociran u blizini centralne gradske zone. Smeštaj je u prostranim i komfornim superior sobama. Klimatizovane sobe sa satelitskom TV i mini-barom opremljene su tako da zadovolje potrebe modernog turiste. Gostima je na raspolaganju fitnes centar i krovni bazen kao pravo mesto za odmor i relaksaciju. Pored glavnog restorana, u sklopu hotela je još nekoliko restorana sa internacionalnom i italijanskom kuhinjom, kao i kafe i poslastičarnica.

Hotel u Picanuloku: Topland Hotel 4* http://www.toplandhotel.com/index.php ili sličan
Topland Hotel se nalazi nedaleko od Nan reke. Ima besplatan Wi-Fi, otvoreni bazen i spa. Nalazi se na 15 minuta šetnje od raznih atrakcija kao što su Narodni muzej i noćni bazar. Nudi klimatizovane sobe sa kadom i tuš kabinom, kablovskom televizijom, mini-barom i frižiderom.

Hotel u Čang Raiu: Phowadol Resort& Spa 4* http://www.phowadol.com/ ili sličan
Phovadol odmaralište nudi potpuno opremljene soba i kolibe u mirnom ambijentu punom zelenila. Sve su opremljene sa LCD televizorima sa satelitskim kanalima, individualno kontrolisanim klima uređajima i privatnim balkonima ili terasama. Nalazi se na 15 minuta vožnje od Čang Rai aerodroma i 10 minuta od grada. Baipho restoran služi raznovrsna jela za doručak, ručak i večeru, uključujćiu lokalnu severno-tajlandsku hranu.

Hotel u Čang Maiu: Movenpick Suriwongse hotel 4* ili sličan https://movenpick.accor.com/en/asia/thailand/chiang-mai/movenpick-suriwongse-hotel-chiang-mai.html

Smešten u srcu Čang Maia, na samo nekoliko koraka od noćnog bazara i reke Ping, ovaj hotel nudi smeštaj sa besplatnim bežičnim internetom i bazen na krovu sa pogledom na grad.

Hotel Movenpick Surivongse Čang Mai se nalazi na oko 15 minuta hoda od istorijskih hramova u starom gradu, a 15 minuta vožnje od međunarodnog aerodroma Čang Mai.
Prostrane klimatizovane sobe imaju moderan tajlandski enterijer i televizore sa ravnim ekranom sa kablovskim kanalima. Tu su i sofa i aparat za čaj/kafu. Ostale pogodnosti u sobi uključuju kadu i fen za kosu.
Uz recepciju koja radi 24 sata, osoblje takođe može da pruži uslugu pranja veša.
Restoran Fuengfah nudi doručak na bazi švedskog stola, tajlandska jela i noćnu zabavu uživo. U restoranu Le Bistrot možete probati specijalitete evropske i mediteranske kuhinje.
 


 

STARE PRESTONICE TAJLANDA

Polazak: 26. april 2024/ Povratak: 04. maj 2024.
9 dana (6 noćenja) – avionom i autobusom  

FIRST MINUTE POPUST OD 90€ PO OSOBI ZA UPLATE DO 30. SEPTEMBRA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIDJENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u

Tajland je kraljevina u jugoistočnoj Aziji. Do 1949. u geografskim atlasima ova zemlja u Tajlandskom zalivu a na obalama Kineskog mora zvala se Sijam. Poznat je po bogatoj istoriji, uzburkanoj prošlosti s usponima i padovima u vreme ozvaničenja budizma (13. i 14. vek) kao zvanične religije i „carstvo“ svih umetnosti. Odlazak u ovu daleku i egzotičnu zemlju jeste i nešto što se može nazvati ostvarenjem lepog sna.  

Dan 1
BELGRADE
(26.04.2024.) BEOGRAD-DOHA Čekiranje putnika na aerodromu „Nikola Tesla” u 11:00 časova. Poletanje za Dohu u 13:20 časova (Let QR232) Obroci u avionu. Sletanje u 19:15 časova. Čekanje na vezu.
Dan 2
BANGKOK
(27.04.2024.) DOHA–BANGKOK Poletanje za Bangkok u 01:10 časova (Let QR834). Obroci u avionu. Sletanje u Bangkok u 12:20 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu (u sobe se ulazi između 14:00 i 16:00 časova). Slobodno popodne za odmor ili individualna razgledanja. Noćenje.
Dan 3
BANGKOK
(28.04.2024.) BANGKOK Doručak. Razgledanje jednog od najinteresantnijih i najposećenijih gradova jugoistočne Azije. Nekada je nosio epitet Venecije istoka zbog brojnih kanala na kojima se nalazio. Danas Bangkok predstavlja jednu od najmodernijih metropola regiona. Celodnevni obilazak grada uključuje razgledanje Velike kraljevske palate u čijem kompleksu se nalazi Hram smaragdnog Bude, zatim i razgledanje hramova Vat Trimitr sa zlatnom statuom Bude teške 5,5 tona i Vat Po, koji je najveći i jedan od najstarijih hramova u Bangkoku. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 4
PHITSANULOK
(29.04.2024.) BANGKOK-AJUTAJA-LOPBURI-PICANULOK Doručak. Polazak autobusom prema Ajutaji (udaljena od Bangkoka 80 kilometara). Ajutaja je nekadašnja prestonica Tajlanda, u periodu od 14. do 18. veka, jedna od najlepših i najbogatijih u regionu. Obilazak kompleksa stare letnje rezidencije Bang Pa In, kao i ruševina starog grada sa interesantnim hramovima. Nastavak putovanja preko Centralne ravnice prema gradu Lopburi, gde se obilaze hinduistički hramovi. Ručak u lokalnom restoranu. Vožnja do Picanuloke, grada čiji su ostaci slavne prošlosti nestali u plamenu požara pre četrdesetak godina. Dolazak u hotel. Smeštaj. Noćenje.
Dan 5
CHIANG RAI
(30.04.2024.) PICANULOK-SUKOTAJ-ČANG RAI Doručak. Polazak autobusom za Sukotaj. Dolazak. Obilazak još jedne od starih prestonica Tajlanda iz 13. i 14. Veka, pod zaštitom Uneska. Taj period se u istoriji zemlje pamti kao „zlatni", jer je bila na vrhuncu ekonomske moći, a svi vidovi umetnosti su cvetali. Od tada je budizam konačno prihvaćen za zvaničnu religiju Tajlanda. Obilazak Vat Sra Sri i Vat Sri Čum. Ručak u lokalnom restoranu. Nastavak vožnje do čuvenog Belog Hrama, a zatim nastavak putovanja na sever koji se po prirodnim lepotama ali i arhitekturom izdvaja od ostalih delova zemlje. Dolazak u Čang Rai. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 6
CHANG MAI
(01.05.2024.) ČANG RAI Doručak. Obilazak ovog dela severnog Tajlanda, koji se odlikuje ne samo lepotom prirode, već i brojnim planinskim plemenima, čiji se narodi, kako po jeziku, tako i po običajima, kulturi i ekonomskom razvoju potpuno razlikuju od ostalih Tajlanđana. Neka od tih plemena još uvek su izolovana od ostalih. Odlazak do mesta Mae Sai, najsevernije tačke zemlje, na samoj granici sa Mijanmarom (Burmom), kao i do čuvenog „Zlatnog trougla" na ušću reka Ruak i Mekong. Geografski, to je tromeđa Tajlanda, Laosa i Mijanmara. Tu se nekada odvijala glavna trgovina narkoticima. Ručak u lokalnom restoranu i obilazak stare opijumske kuće. Povratak u Čang Rai. Noćenje.
Dan 7
CHANG MAI
(02.05.2024.) ČANG RAI-ČANG MAI Doručak. Polazak za Čang Mai. Vožnja kroz veoma lepe predele severa. Poseta Mae Ka Čanu, gde se nalaze čuveni topli izvori. Ručak u lokalnom restoranu. Usputni obilazak Hrama Vat Pra Dat Doi Sutep koji se nalazi na planini iznad Čang Maja. Dolazak u Čang Mai. Smeštaj u hotelu. Uveče kantoke večera sa čuvenim igrama. Noćenje.
Dan 8
BANGKOK
(03.05.2024.) ČANG MAI-BANGKOK Doručak. Čang Mai, „ruža severa”, drugi je po veličini grad u Tajlandu. Bio je prestonica, osnovana 1296. god. u kraljevini Lana Tai, ili zemlji „milion pirinčanih polja". Jedan je od najlepših gradova severa jer ima i veoma raskošnu okolinu. Pre podne odlazak do kampa slonova, što predstavlja nesvakidašnji doživljaj. Ručak u lokalnom restoranu. Poseta zanatskom centru pre polaska na aerodrom. Poletanje za Bangkok u kasnim večernjim satima (avio-kompanija i vreme poletanja zavise od dostupnosti na određenom letu). Dolazak. Čekanje na poletanje za Dohu.
Dan 9
BELGRADE
(04.05.2023.) BANGKOK-DOHA–BEOGRAD Poletanje za Dohu u 02:30 časova (Let QR837). Obroci u avionu. Sletanje u 05:30 časova. Nastavak putovanja za Beogradu 07:35 časova (Let QR231). Sletanje u 12:20 časova.