Sakriti Dodaj sobu
 
oktobar 2021 1
novembar 2021 1
decembar 2021 3
januar 2022 1
ŠPANIJA 1
KUBA 2
ŠRI LANKA 1
JORDAN 1
MEKSIKO 1

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate).

Trokrevetne i jednokrevetne sobe u svim hotelima, mogu se dobiti isključivo na upit!

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na relaciji Beograd-Frankfurt -Bilbao-Frankfurt -Beograd, aerodromske takse u trenutku pravljenja programa 124 evra (od toga EUR 20,00 YQ  i  EUR  19.00-YR  ne podležu refundaciji, a  takse 4.48-LG EUR, 0.98-RF EUR, EUR 16.72-RS, EUR 0.22-RS, EUR 9.95-DE, EUR 43.66-RA, EUR 5.74-JD, EUR 0.62-OG, EUR 3.38-QV su refundabilne, smeštaj u hotelima sa  4*  zvezdice u Bilbau, Pamploni i San Sebastijanu u dvokrevetnim sobama na bazi 6 noćenja sa doručkom, autobuski transferi i razgledanja prema programu, razgledanje gradova: Bilbao, Vitoria Gasteiz, Pamplona, San Sebastijan, Gernika ; ulaznice i obilazak muzeja Gugenhajm u Bilbau, obilazak letovališta; Sen Žan de Lus, Bijaric, usluge vodiča Kontiki Travel i lokalnih vodiča, troškovi organizovanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti Santander (cena od 69 €), napojnica za vozača na turi (10€ po putniku), međunarodno putno zdravstveno osiguranje. kao i osiguranje od otkaza aranzmana koje se preporučuje, svi obavezni testovi neophodni za ulazak u navedene zemlje, a vezani za Covid.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE JE 04.SEPTEMBAR 2021.

Smeštaj:
Bilbao: NYX Hotel Bilbao 4 * ili sličan    https://www.nyx-hotels.com

Hotel se nalazi u strogom centru grada odakle je jednostavno stici do pozorista Ariaga na istoimenom trgu. Katedrale Santiago i Kalatrava mosta. Ima 108 veoma moderno opremljenih soba. Ima klimatizovane sobe i  besplatni WiFi, plazma televizore, masinu za kuvanje kafe, tus i fen za kosu.  Restoram “Clash” i bar nude dorucak (kontinentalni) i veliki izbor pica. Takodje postoji i terasa  na krovu zgrade  za savrseno opustanje i uzivanje.
Prostrana sala za konferencije veoma je dobro opremljena raznim tehnickim aparatima.

Pamplona: Hotel NH Pamplona Iruna Park 4* ili sličan  https://www.nh-hotels.com


Hotel je 5 minuta udaljen od centra grada.To je moderan hotel sa klimatizovanim sobama, besplatnim WiFi, i TV om. Kupatila su opremljena fenom za kosu. Dorucak se sastoji od vrlo zdravih namirnica a  restoran nudi veliki izbor internacionalne kuhinje. Hotelski gosti mogu koristiti i hotelsku teretanu na 11. spratu.

San Sebastijan: Hotel Palacio de Aiete 4 *  ili sličan  https://hotelpalaciodeaiete.com

Hotel nudi gostima teretanu, suncanu terasu sa fantasticnoim pogledom na grad, djakuzi, satelitsku TV, besplatni WiFi, kao i parking. U elegantnom hotelskom restoranu sluzi se tipicna baskijska kuhinja, a u hotelskoj basti nalazi se kafe bar.
Nalazi se u rezidencijalnom delu grada, udaljen je 20 tak minuta od od La Konca plaze i  Miramar Palace hotela.

Bilbao: NYX Hotel Bilbao 4 * ili sličan  https://www.nyx-hotels.com

KonTiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

VAŽNA NAPOMENA:

Uslov za ulazak drzavljana Srbije u bilo koju clanicu EU je da poseduju biometrijsku putnu ispravu koja mora da vazi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma napustanja EU. Nosiocima biometrijskih pasosa R. Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od sest meseci. Bezvizni rezim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R. Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava.

-Za tranzit kroz Nemačku avionom putnici su dužni da pre poletanja sa aerodroma u Srbiji stave na uvid negativan test na kovid 19 ili potvrdu o revakcinaciji ili potvrdu o preležanoj bolesti.
- Za putovanje u Španiju potrebno je  popuniti Formular za zdravstvenu kontrolu (https://spth.gob.es)  pre polaska i imati kod sebe svoj QR kod odnosno digitalni zeleni sertifikat, koji je potreban za zdravstvenu kontrolu na aerodromu u Spaniji.
- Za putovanje u Francusku potrebno je da putnici imaju popunjen obrazac-potvrdu o medjunarodnom putovanju (https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestatio…)

Vakcinisana lica  (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca I Johnson & Johnson) moraju da prilže dokaz o izvršenoj vakcinaciji ukoliko  je prošlo dve nedelje od vakcine, odnosno četiri nedelje od jedne doze Johnson&Johnson vakcine. Za lica koja nisu vakcinisana ili su primili Sinopharm ili Sputnik moraju da prilože negativan PCR ili antigenski test, ne stariji od 72 sata.

Ovi propisi važeći su na dan pravljenja programa , te je moguće da dodje  do promena na dan putovanja.
U koliko zelite sami da pratite stanje u drzavama iz programa, mozete ici sa sajt: Ministarstvo spoljnih poslova https:www.mfa.gov.rs

OPŠTE NAPOMENE:
 

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan plaćanja.
• Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta po danima, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima  ili štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Na letu Lufthanse dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.
• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel&Service doo.
• Opšti uslovi putovanja : OTKAZ UGOVARA OD STRANE PUTNIKA ZA ARANZMAN: Baskijska tura

Za putovanja iz ponude “ Evropska putovanja“- kružna tura :
- Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre početka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškova,
- 10% ako se putovanje otkaže od 59 do 46 dana pre početka putovanja,
- 25% ako se putovanje otkaže od 45 do 31 dana pre početka putovanja,
- 50% ako se putovanje otkaže od 30 do 16 dana pre početka putovanja,
- 75% ako se putovanje otkaže od 15 do 6 dana pre početka putovanja,
- 100% ako se putovanje otkaže od 5  dana pre početka putovanja,

NAČINI PLAĆANJA:
-  avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- kreditnom karticom masterata OTP banke  Srbije do 12 mesecnih rata moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa
bankom).
-administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa agencijom

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja  za kategoriju licence A 40, po polisi broj  IN – 0000004, pocev  od 01.10 .2020. godine ,  kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o.Beograd .  Garancija putovanja se aktivira  kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/ Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165 d ili na e-mail : office@globos.rs

Program broj 2. od 09.avgusta 2021 god.

                                                                                                            Licenca OTP 113/2020 od 01.02.2020.
                                                                                                                        Kategorija licence A 40

KonTiki Travel&Service doo Beograd-Stari grad, Kolarčeva br.3 

BILBAO
19.10.2021.
7 Dan / 6 noći
1190 Po sobi Po osobi
Detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Napomena: Rezervacije jednokrevetnih i trokrevetnih soba mogu se dobiti isključivo na upit. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem se ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: avionski prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Havana-Istanbul-Beograd, aerodromske takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 355,53 eur, (EUR 276.00-YR (nerefundabilna) , EUR 0.98-RF , EUR 16.72-RS , EUR 0.22-RS, EUR 4.48-LG , EUR 10.00-TR , EUR 22.06-CU , EUR 25.41-Q5), smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* u Havani na bazi noćenja sa doručkom i u hotelu sa 5* u Varaderu na bazi punih pansiona “sve uključeno” prema programu, dva razgledanja Havane (sa jednim uključenim ručkom) i druga razgledanja prema programu, autobuski transferi, usluge našeg licenciranog vodiča koji ide sa grupom iz Beograda (kao i usluge lokalnog vodiča na destinaciji), troškovi organizovanja i vodjenja putovanja, Konačan iznos avio taksi podložan je promeni i utrvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti, napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne (5 evra po danu i plaćaju se na licu mesta), medjunarodno putno zdravstveno osiguranje koje mora da pokriva i Covid 19, kao ni osiguranje od otkaza, koje se preporučuje.

HOTELI:

HAVANA: MEMORIES MIRAMAR LA HABANA 4* ili sličan http://www.memoriesresorts.com/en/resort/havana.aspxml

Hotel se nalazi u Petoj aveniji luksuzne zone Miramar, koja predstavlja diplomatski i rezidencijalni deo grada. Smešten je u okruženju ambasada i luksuznih vila i udaljen 15 km od međunarodnog aerodroma “Hose Marti” i 10 minuta vožnje od kolonijalnog centra Havane. Ispunjava sve uslove za ugodan boravak. Gostima su na raspolaganju dva restorana: “Vuelta del Mundo” internacionalne kuhinje i “El Patio” u kome se služe francuski i karipski specijaliteti, bar, snek bar pored bazena, otvoreni bazen, sauna, džakuzi, fitnes centar, igralište za decu, stolovi za stoni tenis, tereni za odbojku i skvoš, i pristup internetu. U večernjim časovima se u lobi baru organizuje muzički program. U sklopu hotela se nalaze 427 prostrane sobe sa telefonom, TV-om, klimatizacijom, mini-barom, sefom i potpuno opremljenim kupatilom.

VARADERO: GRAND MEMORIES VARADERO 5* (ocena Kontikija 4+*) ili sličan

http://www.memoriesresorts.com/en/resort/grand-memories.aspx

Hotel se nalazi u Varaderu, 2 km od ekološkog rezervata Varaikakos i 4 km od Delfinarijuma. Gostima su na raspolaganju dva otvorena bazena sa barom, teretana, sauna, dečji klub, teren za tenis, stoni tenis, bilijar, 7 restorana…wifi je dostupan u lobiju uz doplatu. Sobe imaju TV, sef, balkon, fen, peglu, mini bar i klima uredjaj. Usluga “sve uključeno” podrazumeva uključene obroke, snek i piće (domaće proizvodnje) u toku celog dana u restoranima i barovima.

FAKULTATIVNI IZLETI IZ VARADERA (Cene zavise od broja prijavljenih putnika i date su okvirno, a plaćaju se na destinaciji. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.)

GUAMA I ZALIV SVINJA
Vožnja kroz plantaže šećerne trske i citrusa do ranča gde se upoznaje sa florom i faunom Kube. Poseta etno parku Guama; vožnja čamcima kroz slatkovodnu lagunu do Ostrva blaga gde je čuvena kubanska umetnica Rita Longa napravila kopiju taino sela sa figurama u prirodnoj veličini koje prikazuju način života Indijanaca pre dolaska Evropljana. Povratak na kopno. Ručak (piće nije uključeno). Obilazak dela farme krokodila i nastavak putovanja do Zaliva svinja gde je 1961. godine došlo do neuspelog iskrcavanja kontrarevolucionara. Odmor i kupanje na Karipskom moru. Povratak u hotel u popodnevnim časovima.Cena: naknadno

TRI GRADA – SANTA KLARA, TRINIDAD I SIJENFUEGOS
Celodnevni izlet koji pruža jedinstvenu priliku da se obiđu tri izuzetno značajna grada: Santa Klara, grad heroj u kome su vođene završne borbe kubanske revolucije; poseta memorijalnom kompleksu Če Gevara gde su sahranjeni posmrtni ostaci čuvenog revolucionara i njegovih saboraca. Pauza kod blindiranog voza koji je postao simbol kraha Batistine diktature; Trinidad, pod zaštitom UNESCO, začarani grad uspavan u devetnaestom veku u kome nijedna kuća nema više od jednog sprata. Obilazak kuće muzeja jedne od nekada najbogatijih porodica toga kraja. Ručak u tipičnom restoranu (uključeno jedno piće). Pauza u restoranu “Canchanchara” i degustacija istoimenog koktela uz zvuke kubanske muzike; Sijenfuegos, prelep primorski gradić, jedan od bisera kubanske arhitekture, u kome se posebno ističe Palata Del Valle, uspela kombinacija vizantijsko-venecijansko-mavarske arhitekture. Na glavnom trgu nalazi se i druga trijumfalna kapija Kube, čuveno pozorište Tomas Terry u kome su nastupali Enriko Karuzo i Sara Bernar…Cena: naknadno

KATAMARAN
Celodnevni izlet. Transfer autobusom do luke Gaviota. Ukrcavanje na katamaran i vožnja do bazena, gde se gostima pruža prilika da se slikaju sa delfinima. Nastavak vožnje do ostrva Cayo Blanco; ručak (uključen u cenu izleta) i kupanje. U povratku kupanje na koralnom grebenu gde se dobijaju maske i peraja za posmatranje podvodnog sveta kubanske obale. Cena: 115 usd

JEEP SAFARI (ECO TOUR)
Celodnevna nezaboravna avantura. Vožnja džipom seoskim putevima kroz kubansku savanu; prolazak kroz polja šećerne trske. Pauza kod Saturnove pećine i mogućnost kupanja u prohladnoj slatkoj vodi. Vožnja broda rekom Kanimar. Ručak na seoskom ranču. Pauza za jahanje konja ili bikova, i vožnju biciklom po jezeru… Prolazak kroz Matanzas, glavni grad istoimene provincije. Povratak u hotel u popodnevnim časovima.Cena: 115 usd

CAYO LARGO
Predivan celodnevni izlet na karipsku stranu Kube, na ostrvo Cayo Largo poznato po belim peščanim plažama. Let avionom traje pola sata. Po sletanju odlazak do luke a zatim čamcima do ostrva na kome žive iguane i gde gosti imaju priliku da ih vide izbliza i hrane. Nastavak brodom do koralnog grebena i uživanje u bogatstvu podvodne flore i faune karipskog mora. Slede ručak i vreme za odmor i kupanje na čuvenoj plaži Sirena. Povratak na aerodrom i let za Varadero. Cena: naknadno

Važna napomena:
Za ulazak u Kubu svaki putnik mora da ima negativan RT-PCR test na COVID 19, uradjen 72 sata pre polaska na put, sertifikovan od laboratorije u Srbiji.

Takodje putnik mora da ima polisu osiguranja koja pokriva COVID 19.
Na aerodromu na Kubi putnici ce biti testirani na RT-PCR a nakon toga ce biti smesteni u hotel u kome ce dobiti rezultate testa za manje od 24 sata. Nakon toga putnici ce biti slobodni da putuju po zemlji. U ovom trenutku nije dozvoljeno da se ide iz jednog grada u drugi. Ovo je trenutna situacija u julu 2021.godine sa ocekivanjem da ce se normalizovati u kratkom vremenskom periodu

OTKAZ PUTOVANJA U SLUCAJU INTERKONTINENTALNIH TURA:
Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre opočetka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškova,
- 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
- 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
- 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
- 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
- 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
- 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE:

● Građanima Srbije nije potrebna ulazna viza za Kubu. Molimo putnike koji nisu državljani Republike Srbije da provere u Kubanskoj ambasadi u Beogradu neophodnost posedovanja vize za ulazak na Kubu: 36 92 441.
● Plaćanje fakultativnih izleta na Kubi je isključivo u konvertibilnim pezosima.
● Minimalan broj za ostvarenje putovanja je 15 putnika.
● Kuba je zemlja u kojoj je uobičajeno i obavezno davanje bakšiša za usluge u hotelima, restoranima, autobusima…
● Preporučujemo putnicima da u svom ručnom prtljagu ponesu stvari koje su im potrebne za prva dva dana boravka na destinaciji (uključujući i lekove za redovnu terapiju). Dozvoljeni ručni prtljag na ovim letovima mora biti maksimalnih dimenzija 55cm x 35 cm x 25 cm (uključujući ručku, točkiće i džepove) do 7kg težine. Pored ovoga, može se poneti i ženska torba, torba za kameru ili računar. Napominjemo da u ručnom prtljagu nije dozvoljeno nositi oštre predmete i tečnost.
● Lokalno vreme je minus 6 sati u odnosu na vreme u Srbiji.
● Struja je 220 volti.
● Novac. Konvertibilni kubanski pezos (cuc). U trenutku objavljivanja programu po zvaničnom kursu 1 evro je približno 1,187 cuc.
● Telefon: Mreže 063 i 064 imaju roming

VAŽNE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje najkasnije 5 dana pred put (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama masterata OTP banke Srbije moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)
•Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranzmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A 40, po polisi br. IN – 0000004, pocev od 01.10. 2020. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail : office@globos.rs.

Program broj 1 od 17.avgusta 2021.
Licenca OTP 113/2020 od 01.02.2020.

Kategorija licence A 40
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarceva br.3

 

HAVANA
15.11.2021.
12 Dan / 11 noći
1780 Po sobi Po osobi
Detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa jednim pomoćnim ležajem ne preporučujemo
za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na navedenim relacijama, avio-takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 352,32 evra ( EUR 248.00-YQ ,  EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 16.72-RS, EUR 13.64-YR,  EUR 0.22-RS, EUR 16.36-G4 EUR 0.86-PZ, EUR 51.06-LK, od kojih su YQ i YR nerefundabilne ), smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona u hotelima sa 3*/3+* na turi i 4* na obali okeana, ,ulaznice za razgledanja i obilaske prema programu, novogodišnja večera (78 usd), dodatak za kasni check out iz hotela sa večerom poslednjeg dana (80 usd), transferi, troskovi organizovanja i vodenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, a na destinaciji je na raspolaganju i lokalni vodic), Konačan iznos avio taksi je podložan promeni i utvrdjuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodice i vozače koje su u ovom delu sveta obavezni i plaćaju se na destinaciji (5 evra po danu boravka), viza (oko 35 evra) i troškovi viziranja (10 evra), međunarodno putno zdravstveno osiguranje, koje pokriva lečenje Covida i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje. Cena aranžmana takodje ne uključuje osiguranje za jedan mesec od 12 usd po osobi i troškove PCR testa na COVID 19, po ceni od 40 usd po testu po osobi, obavezne u Kolombu po sletanju ili u hotelu.


Napomena:

Prijava putnika za „Interkontinentalna putovanja”, postaje punovažna, uplatom akontacije u visini 15% od cene aranžmana, ako je učinjena odmah po objavi programa putovanja i nastavlja se po fazama, na sledeći način:
- 60 dana, pre otpočinjanja putovanja, Putnik je dužan uplatiti još 20% od vrednosti aranžmana,
- 45 dana, pre otpočinjanja putovanja, Putnik je dužan uplatiti, još 15% vrednosti aranžmana.
Ostatak ugovorene cene, ako drugačije nije ugovoreno, plaća se 30 dana pre početka putovanja.
Ukoliko Putnik u roku ne izvrši uplatu u celosti, smatra se da je putovanje otkazao u skladu sa tačkom 12. Opštih uslova. Svaka uplata akontacije vodi se kao uplata za sve putnike, a ne samo za jednog određenog putnika iz Ugovora.

SMEŠTAJ:
 

Kolombo – Fair View hotel 3+*  (www.tangerinehotels.com) (ili sličan) - udaljen je oko 1,2 km od centra grada i vrlo je popularan medju turistima. . Hotel ima besplatni WiFi u svim sobama 24 časovnu recepciju, ima 50 soba na 8 spratova, moderno opremljenih: TV LCD plazma, i praktičan nameštaj. Sve u svemu nudi prijatan boravak u njemu.

Dambula -  Tropical Life Resort & Spa 3  * (www.tropicallifedambulla.com)  (ili sličan) - ima restoran, otvoreni bazen i bar. Svaka  soba je klimatizovana, i ima besplatni Wi-Fi. Hotel obezbedjuje 24 časovnu recepciju, sobni servis i menjačnicu. Svaka soba ima i balkon, kao i plazma TV. Doručak moze biti kontinentalni ili švedski sto. Takodje postoji prostor za igru za decu.


Kendi – Oak Ray Regency Hotel 3* (www.oakrayhotels.com)  (ili sličan) – hotel obezbedjuje vrlo prijatan boravak bez obzira da li se radi o poslovnom ili turistickom putovanju. Dosta je dobro lociran jer se nalazi dovoljno blizu za više važnih turistickih destinacija. Svaka soba je opremljena TV LCD plazma i i drugim povoljnostima. U hotelu se nalazi i prodavnica suvenira, Wi Fi na javnim mestima,  parking itd. Hotel ima jako dobre mogućnosti za rekreaciju.


Hotel na moru - PANADURA- Jie Jie Beach Hotel by Jetwing 4*-de luxe sobe (www.jetwinghotels.com) ili sličan

Dosta dobro lociran hotel što omogućava da se za relativno kraće vreme stiže do važnijih mesta. Hotel nudi niz olakšica koje omogućavaju prijatan boravak, kao besplatni WiFi u svim sobama, dnevno higijensko održavanje soba, WiFi u javnim delovima hotela, sobni servis, parking. Ima 176 soba, sve vrlo ukusno opremljene i nude vrhunski konfor. Ima otvoreni bazen kao i bazen za decu.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU ARANŽMANA U CELOSTI JE DO  20.oktobra 2021 ILI DO POPUNE MESTA

NAPOMENA: Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog strikitnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima (ovo je period visoke turističke sezone). U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na telefon 011/ 2098-000.

OPŠTE I KORISNE lNFORMACIJE:
• Površina: 65.610km
• Državno uređenje: Demokratska Socijalisticka Država Šri Lanka (po proglašenju nezavisnosti 1972 godine ime Šri Lanke bilo je Slobodna Suverena Nezavisna Republika Šri Lanka, a 1978. definitivno menja ime u  sadašnje)
• Glavni grad: Sri  Jayawardenapura politički i administrativni centar
• Najveći grad: Kolombo, Oko 700.000 stanovinika, šire gradsko područje oko 2.4 miliona. Ekonomski centar i velika luka.
• Stanovništvo: oko 22 miliona (Sinhalezi 73%, Tamili 18% i Maori 8%)
• Zvanični jezici: sinhaleski i tamilski
• Versl‹a pripadnost: budisti 69O/,  hinduisti 13%, muslimani 9% i l‹atolici 9O/
• Vreme: +3,5 casova u odnosu na Srbiju
• Roming: obezbedjen

VIZA: Viza za Šri Lanku je potrebna za nosioce srpskih pasoša (važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) i trenutno iznosi oko 35 evra, dobija se posredstvom naše agencije, a usluga viziranja je 10 evra.
Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u
svojim zemljama.
VALUTA: Šrilankanska rupija 1USD = 199,55 LKR; 1EUR = 233,89 LKR
KLIMA: Tropska, toplo sa velikim procentom vlažnosti. U ovom periodu je sunčano i toplo, ali su mogući kraći tropski pljuskovi. Period visoke turističke sezone.

OTKAZ PUTOVANJA U SLUCAJU INTERKONTINENTALNIH TURA:
Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre početka putovanja, Organizator ima pravo da  zadrži učinjene administrativne troškove, 
-  15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
-  40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
-  60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
-  70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
-  90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
-  100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja.

VAŽNE NAPOMENE:
 

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj i raspored panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta predvidenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobracajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, strajkovima, saobracajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slicno).
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i
da u slucaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaze putovanje najkasnije 5 dana pred put
(minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranzmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podlozan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. 0 tačnom vremenu leta putnik ce biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.
• Osiguranje od otkaza putovanja se preporučuje.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opsti uslovi putovanja turistčcke agencije KonTiki Travel&ServiCe d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugacije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI  PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima gradana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, AmeriCan Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama lntesa banke moguce je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama masterata OTP banke moguce je plaćati do 12 jednakih mesecnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupac aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi broj IM - 0008717, počev od 01.10.2021. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o.Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 2020 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/ Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165 d ili na e-mail : office@globos.rs

Program broj 1 od 20. avgusta 2021.
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.
Kategorija licence A

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3

 

KOLOMBO
25.12.2021.
11 Dan / 10 noći
1920 Po sobi Po osobi
Detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet neodgovara standardnoj veličini i njihova rezervacija se vrši na upit.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom na navedenim relacijama, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja (EUR  160.00-YQ,  EUR 4.48-LG ,EUR 0.98-RF, EUR 16.72-RS,EUR    19.00-YR,  EUR 0.22-RS, EUR 16.88-AT,EUR 37.54-ZY, EUR 2.59-D9,EUR 48.04-HQ, EUR 14.06-NH, EUR 2.11-O7,EUR 2.11-O7), smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima 4* u Amanu (procena KonTikija 3*) i 5* u Akabi (procena KonTikija 4*), na bazi polupansiona (švedski sto), transferi i razgledanja prema programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ako postoje i koji se plaćaju na destinaciji), napojnice za lokalne vodiče, vozače i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 5 evra po danu boravka) koje se plaćaju na destinaciji, međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje pokriva i lečenje COVID 19, kao i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.


Valuta:Jordanski dinar: 1 USD = 0,709 JOD  1 evro = 0,827 JOD

Klima: Prijatna ,ali svezija u Amanu, sa temperaturama od 12 – 14C, dok je na jugu u Akabi znatno toplije sa temperaturama od 19-22 C, sasvim moguce plivanje kako u bazenima, tako I u moru.

Vize: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna viza za Jordan, ali se dobija na aerodromu u Jordanu prilikom dolaska. Potrebno je samo dostaviti kopiju pasoša prilikom prijavljivanja. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava zemalja u svojim zemljama.


REŽIM ULASKA DRŽAVLJANA SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID 19
Državljani Srbije mogu ući u Jordan. Nephodni su : negativan PCR test ne stariji od 5 dana, polisa medjunarodnog zdravstvenog osiguranja koje pokriva COVID 19 lecenje, registracija preko internet stranice  www.visitjordan.gov.jo, kao i aktiviranje mobilne aplikacije “Aman”na telefonu. Za dodatne informacije u vezi sa ulaskom u Jordan, u zavisnosti od zemlje, mogu se bnaci na navedenom sajtu Vlade Jordana. Ovi uslovi su važeći u trenutku pravljenja programa.

SMEŠTAJ:
Hotel u Amanu: Geneva hotel 4* https://www.genevahotel-amman.com/ ili sličan
Hotel Geneva se nalazi u modernom, zapadnom Amanu. Sobe su klimatizovane, i imaju: TV sa satelitskim kanalima, mini bar, aparat za čaj/kafu i radni sto. Hotel ima otvoreni bazen i fitnes centar, a City Mall je na 3,3 km.
U restoranu Ermitaž se služe internacionalna jela, a Lobbi Lounge nudi veliki izbor laganih obroka. Gosti mogu uživati u specijalitetima sa roštilja, sladoledu i milkšejku na sunčanoj terasi.

Hotel u Akabi: Movenpick Aqaba Residence & Resort 5*  (https://www.movenpick.com) ili sličan
Nalazi se u centru Akabe, 500 m. od  Crvenog mora. Ima svoju privatnu plazu, nekoliko otvorenih (spoljasnjih) bazena, i 5 razlicitih restorana i kafica. Sobe su vrlo svetle i savremeno opremljene. Imaju satelitsku TV, aparat za kafu ili caj, neke imaju malu kuhinju i balkon. Po postojecim restoranima i kafeima sluzi se vrlo ukusna lokalna hrana sa raznovrsnim picima. Takodje postoji i klub za deciju zabavu, a za odrasle teretana. Recepcija radi 24 casa.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE JE 15. NOVEMBAR 2021. ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:
 

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA: 
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama masterata OTP banke Srbije moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)
• Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranzmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

OTKAZ PUTOVANJA U SLUČAJU INTERKONTINENTALNIH TURA

Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre opočetka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškova: 
-  15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
-  40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
-  60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
-  70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
-  90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
-  100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi broj IM - 0008717, počev od 01.10.2021. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o.Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 2020 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/ Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165 d ili na e-mail : office@globos.rs

Program broj 3 od 14. oktobra 2021.
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.
Kategorija licence A

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3
 

AMAN
28.12.2021.
11 Dan / 10 noći
2090 Po sobi Po osobi
Detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)

Napomena: Rezervacije jednokrevetnih i trokrevetnih soba mogu se dobiti isključivo na upit. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.


Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Avionski prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Havana-Istanbul-Beograd, avio-takse u iznosu od 439,85 evra u trenutku pravljenja putovanja (EUR 314.00-YQ , EUR 34.00-YR , EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF EUR 16.72-RS, EUR 0.22-RS, EUR 11.12-RI, EUR 11.12-RI, EUR 21.94-CU, EUR 25.27-Q5 od kojih su YQ I YR takes nerefundabilne), smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* (lokalne kategorizacije) sa uslugom prema programu: u Havani na bazi noćenja sa doručkom, u Trinidadu na bazi “sve uključeno”, u Sienfuegosu na bazi polupansiona, u Varaderu na bazi “sve uključeno”; obilasci, razgledanja i ulaznice prema programu, autobuski transferi, troškovi organizovanja putovanja i usluge našeg licenciranog vodiča koji sa grupom ide iz Beograda, kao i lokalnog vodiča na engleskom jeziku na destinaciji. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ako postoje i koji se plaćaju na destinaciji), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne a plaćaju se na destinaciji (oko 5 evra po danu boravka), međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje mora da pokriva lečenje Covida, osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje, svi obavezni testovi na Covid neophodni za ulazak u navedene zemlje.


Napomena:

Prijava putnika za „Interkontinentalna putovanja”, postaje punovažna, uplatom akontacije u visini:
- 15% od cene aranžmana, ako je učinjena odmah po objavi programa putovanja i nastavlja se po fazama, na sledeći način:
- 60 dana, pre otpočinjanja putovanja, Putnik je dužan uplatiti još 20% od vrednosti aranžmana,
- 45 dana, pre otpočinjanja putovanja, Putnik je dužan uplatiti, još 15% vrednosti aranžmana.
Ostatak ugovorene cene, ako drugačije nije ugovoreno, plaća se 30 dana pre početka putovanja.
Ukoliko Putnik u roku ne izvrši uplatu u celosti, smatra se da je putovanje otkazao u skladu sa tačkom 12. Opštih uslova. Svaka uplata akontacije vodi se kao uplata za sve putnike, a ne samo za jednog određenog putnika iz Ugovora.

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU I UPLATU JE DO 1. NOVEMBRA 2021. ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da postuju datum za prijavljivanje i uplatu , zbog striktnih rokova placanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tacno vreme leta dva dana pre polaska , na telefon 011 / 2098-000.

HOTELI:
HAVANA: MEMORIES MIRAMAR LA HABANA 4* ili sličan http://www.memoriesresorts.com/en/resort/havana.aspxml
Hotel se nalazi u Petoj aveniji luksuzne zone Miramar, koja predstavlja diplomatski i rezidencijalni deo grada. Smešten je u okruženju ambasada i luksuznih vila i udaljen 15 km od međunarodnog aerodroma “Hose Marti” i 10 minuta vožnje od kolonijalnog centra Havane. Ispunjava sve uslove za ugodan boravak.

Gostima su na raspolaganju dva restorana: “Vuelta del Mundo” internacionalne kuhinje i “El Patio” u kome se služe francuski i karipski specijaliteti, bar, snek bar pored bazena, otvoreni bazen, sauna, džakuzi, fitnes centar, igralište za decu, stolovi za stoni tenis, tereni za odbojku i skvoš, i pristup internetu. U večernjim časovima se u lobi baru organizuje muzički program. U sklopu hotela se nalaze 427 prostrane sobe sa telefonom, TV-om, klimatizacijom, mini-barom, sefom i potpuno opremljenim kupatilom.


TRINIDAD: MEMORIES TRINIDAD DEL MAR 4* ili sličan
Hotel se nalazi na plaži Ankon, nedaleko od centra Trinidada. Gostim su na raspolaganju otvoreni bazen, dečji bazen, bar na plaži i bar kod bazena, dva restorana, sauna, fitnes centar, vodeni sportovi, teniski teren. Sobe su klimatizovane, imaju satelitsku tv, fen (Kontikijeva ocena 3+*).

SIENFUEGOS: LA UNION 4* ili sličan
http://www.hotellaunion-cuba.com/hotel_details.asp
La Union je boutique hotel u centru Siefuegosa. Kao jedan od najstarih hotela, predstavlja lep primer kolonijalnog zdanja neoklasičnog stila. Raspolaže sa otvorenim bazenom, barom, restoranom, terasom sa pogledom, a 38 prostranih i klasično opremljenih soba su klimatizovane, imaju balkon, satelitsku tv, fen i sef.

VARADERO: MEMORIES VARADERO 4* ili sličan
www.memoriesresorts.com/resort/memories-varadero-beach-resort
Smešten na jednoj od najlepših peščanih plaža Varadera, hotel Memories Varadero je idealno mesto za odmor. Gostima su na raspolaganju 4 otvorena bazena (2 za odrasle i 2 za decu), bar na plaži, ležaljke i suncobrani, dnevna i večernja animacija, večernji i revijalni programi, takmičenja i zabava, 3 teniska terena, odbojka, brojne aktivnosti na plaži i sportovi na vodi, teretana, džakuzi, igralište za decu i slično, 5 restorana (japanski, mediteranski,kubanski, italijanski, meksički). Sobe raspolažu sa tersom ili balkonom, klima uređajem, satelitskom TV, mini barom, sefom, fenom itd.

Usluga “sve uključeno” podrazumeva uključene obroke i piće (domaće proizvodnje) u toku celog dana u svim restoranima i barovima.Posebno se plaćaju: rent-a-car, medicinske usluge, telefoni, korišćenje interneta, strana pića, sauna i masaža, čuvanje dece, salon lepote, pranje i peglanje, “room service” (24 sata), oprema za sportove na vodi sa motorom. Doplata za sobu sa pogledom na more plaća se isključivo na recepciji , ali se blagovremeno mora najaviti u agenciji Kon Tiki Travel.


FAKULTATIVNI IZLETI IZ VARADERA (cene zavise od broja putnika i date su okvirno)

-GUAMA I ZALIV SVINJA
Vožnja kroz plantaže šećerne trske i citrusa do ranča gde se upoznaje sa florom i faunom Kube. Poseta etno parku Guama; vožnja čamcima kroz slatkovodnu lagunu do Ostrva blaga gde je čuvena kubanska umetnica Rita Longa napravila kopiju taino sela sa figurama u prirodnoj veličini koje prikazuju način života Indijanaca pre dolaska Evropljana. Povratak na kopno. Ručak (piće nije uključeno). Obilazak dela farme krokodila i nastavak putovanja do Zaliva svinja gde je 1961. godine došlo do neuspelog iskrcavanja kontrarevolucionara. Odmor i kupanje na Karipskom moru. Povratak u hotel u popodnevnim časovima.Cena: naknadno

-TRI GRADA – SANTA KLARA, TRINIDAD I SIJENFUEGOS

Celodnevni izlet koji pruža jedinstvenu priliku da se obiđu tri izuzetno značajna grada: Santa Klara, grad heroj u kome su vođene završne borbe kubanske revolucije; poseta memorijalnom kompleksu Če Gevara gde su sahranjeni posmrtni ostaci čuvenog revolucionara i njegovih saboraca. Pauza kod blindiranog voza koji je postao simbol kraha Batistine diktature; Trinidad, pod zaštitom UNESCO, začarani grad uspavan u devetnaestom veku u kome nijedna kuća nema više od jednog sprata. Obilazak kuće muzeja jedne od nekada najbogatijih porodica toga kraja. Ručak u tipičnom restoranu (uključeno jedno piće). Pauza u restoranu “Canchanchara” i degustacija istoimenog koktela uz zvuke kubanske muzike; Sijenfuegos, prelep primorski gradić, jedan od bisera kubanske arhitekture, u kome se posebno ističe Palata Del Valle, uspela kombinacija vizantijsko-venecijansko-mavarske arhitekture. Na glavnom trgu nalazi se i druga trijumfalna kapija Kube, čuveno pozorište Tomas Terry u kome su nastupali Enriko Karuzo i Sara Bernar…Cena: naknadno

-KATAMARAN

Celodnevni izlet. Transfer autobusom do luke Gaviota. Ukrcavanje na katamaran i vožnja do bazena, gde se gostima pruža prilika da se slikaju sa delfinima. Nastavak vožnje do ostrva Cayo Blanco; ručak (uključen u cenu izleta) i kupanje. U povratku kupanje na koralnom grebenu gde se dobijaju maske i peraja za posmatranje podvodnog sveta kubanske obale.Cena: 115 usd

-JEEP SAFARI (ECO TOUR)

Celodnevna nezaboravna avantura. Vožnja džipom seoskim putevima kroz kubansku savanu; prolazak kroz polja šećerne trske. Pauza kod Saturnove pećine i mogućnost kupanja u prohladnoj slatkoj vodi. Vožnja broda rekom Kanimar. Ručak na seoskom ranču. Pauza za jahanje konja ili bikova, i vožnju biciklom po jezeru… Prolazak kroz Matanzas, glavni grad istoimene provincije. Povratak u hotel u popodnevnim časovima.Cena: - 115 usd

CAYO LARGO

Predivan celodnevni izlet na karipsku stranu Kube, na ostrvo Cayo Largo poznato po belim peščanim plažama. Let avionom traje pola sata. Po sletanju odlazak do luke a zatim čamcima do ostrva na kome žive iguane i gde gosti imaju priliku da ih vide izbliza i hrane. Nastavak brodom do koralnog grebena i uživanje u bogatstvu podvodne flore i faune karipskog mora. Slede ručak i vreme za odmor i kupanje na čuvenoj plaži Sirena. Povratak na aerodrom i let za Varadero. Cena: naknadno

VAŽNA NAPOMENA:
Za ulazak u Kubu svaki putnik mora da ima negativan RT-PCR test na COVID 19, uradjen 72 sata pre polaska na put, sertifikovan od laboratorije u Srbiji.
Takodje putnik mora da ima polisu osiguranja koja pokriva COVID 19.
Na aerodromu na Kubi putnici ce biti testirani na RT-PCR a nakon toga ce biti smesteni u hotel u kome ce dobiti rezultate testa za manje od 24 sata. Nakon toga putnici ce biti slobodni da putuju po zemlji. U ovom trenutku nije dozvoljeno da se ide iz jednog grada u drugi. Ovo je trenutna situacija u julu 2021.godine sa ocekivanjem da ce se normalizovati u kratkom vremenskom periodu.

OTKAZ PUTOVANJA U SLUCAJU INTERKONTINENTALNIH TURA:
Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre početka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškove,
- 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
- 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
- 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
- 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
- 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
- 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “KUBA”:

● Građanima Srbije nije potrebna ulazna viza za Kubu. Molimo putnike koji nisu državljani Republike Srbije da provere u Kubanskoj ambasadi u Beogradu neophodnost posedovanja vize za ulazak na Kubu: 36 92 441.
● Plaćanje fakultativnih izleta na Kubi je isključivo u konvertibilnim pezosima.
● Minimalan broj za ostvarenje putovanja je 15 putnika.
● Kuba je zemlja u kojoj je uobičajeno davanje bakšiša za usluge u hotelima, restoranima, autobusima…
● Preporučujemo putnicima da u svom ručnom prtljagu ponesu stvari koje su im potrebne za prva dva dana boravka na destinaciji. Dozvoljeni ručni prtljag na ovim letovima mora biti maksimalnih dimenzija 55cm x 35 cm x 25 cm (uključujući ručku, točkiće i džepove) do 7kg težine. Pored ovoga, može se poneti i ženska torba, torba za kameru ili računar. Napominjemo da u ručnom prtljagu nije dozvoljeno nositi oštre predmete i tečnost.
● Lokalno vreme je minus 6 sati u odnosu na vreme u Srbiji.
● Struja je 220 volti.
● Novac. Konvertibilni kubanski pezos (cuc). U trenutku objavljivanja programu po zvaničnom kursu €1 je približno 1,187 cuc.
● Telefon: Mreže 063 i 064 imaju roming

VAŽNE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje najkasnije 5 dana pred put (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.
• Osiguranje od otkaza putovanja se preporučuje.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:

• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama masterata OTP banke moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi broj IM - 0008717, počev od 01.10.2021. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o.Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 2020 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/ Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165 d ili na e-mail : office@globos.rs

Program broj 1 od 20. avgusta 2021.
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.
Kategorija licence A

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3

 

HAVANA
27.12.2021.
15 Dan / 14 noći
2760 Po sobi Po osobi
Detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom na relacijama Beograd-Istanbul-Meksiko Siti, Kankun-Istanbul-Beograd, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* i 5* lokalne kategorizacije (na turi 4* na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto/američki doručak), a u Kankunu 5* na bazi “sve uključeno“, što podrazumeva uključene obroke i piće (domaće proizvodnje) u toku celog dana, razgledanja, obilasci i ulaznice prema programu, transfere, usluge licenciranog vodiča iz Beograda, kao i usluge lokalnog vodiča na destinaciji, troškovi organizacije putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 356,85 evra (EUR 270.00-YR, EUR 0.98-RF, EUR 16.72-RS, EUR 0.22-RS, EUR 4.48-LG, EUR 10.00-TR, EUR 25.00-UK, EUR 29.45-XD). Konačan iznos avio taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ako postoje i koji se plaćaju na destinaciji), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne, a plaćaju se na destinaciji (oko 5 evra po danu boravka), kao ni međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje treba da pokriva i Covid 19, i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.


SMEŠTAJ (lokalna kategorizacija):
Meksiko Siti: Casa Blanca 4* ili sličan https://en.hotel-casablanca.com.mx
Hotel se nalazi u finasijskom i kulturnom cetru grada, u neposrednoj blizini čuvene avenije Reforma i na pešačkoj udaljenosti od Trga Sokalo (Zocalo) i Katedrale. Hotel ima bazen i fitnes centar, a u sobama je dostupan wifi i aparat za kafu/čaj.

Puebla: Hotel Colonial Puebla 4-* ili sličan http://www.colonial.com.mx/colonial/info.htm

Hotel je istorijski spomenik Meksika i deo kolonijalnog nasleđa Pueble. Odlično lociran, u centru istorijske četvrti grada, što gostima omogućava da peške stignu do najvažnijih znamenitosti (glavni trg Sokalo, Katedrala…). Gostima se  pruža jedinstven doživljaj boravka u autentičnom kolonijalnom ambijentu, koji krasi i kolekcija klasičnih portreta i drugih umetničkih dela koja su izložena u lobiju. Hotel je poznat po dobroj kuhinji.

Verakruz: Hotel Veracruz Centro 4* ili sličan http://www.hotelveracruz.com.mx/en/

Hotel se nalazi na trgu Zocalo, nekoliko ulica od luke, muzeja, prodavnica i barova, raspolaže bazenom i terasom sa pogledom na Katedralu. Sobe su klimatizovane i imaju wifi, kablovsku tv, minibar i sef. 

Tukstla Gutieres: Hotel La Ceiba 4*li sličan          http://www.laceibahotel.com/enn

Hotel kolonijalnog šarma, na pešačkoj udaljenosti od istorisjkog centra grada. Sobe su klimatizovane, na raspolaganju su i wifi i kablovska tv, klima uređaj, fen za kosu itd.

San Kristobal de las Kasas: Plaza Magnolias 4* ili sličan http://plazamagnolias.com/

Hotel u kolonijalnom stilu, ovo zdanje iz 16.veka se nalazi u centru, u istorijskom delu grada. Sobe su opremljene u kolonijalnom stilu, a gostima je na raspolaganju wifi i kablovska tv, fen, aparat za kafu itd.

Palenke:  Hotel Villa Mercedes Palenque 4* ili sličan https://www.hotelesvillamercedes.com/

Hotel se nalazi u veoma lepoj tropskoj basti, ima dva spoljašnja bazena kao i spa u majanskom stilu. Sastoji se od više manjih zgrada sa krovovima od trske i slame, sve sobe imaju satelitsku TV, kao i privatno kupatilo. U hotelskom restoranu služe tipičnu meksičku hranu. Postoji i bar pored bazena. Nalazi se u nepostednoj blizini aerodroma.

Kampeće: Hotel Gamma Campeche 4* ili sličan

https://www.gammahoteles.com/es/web/gamma-campeche-malecon                             

Hotel se nalazi na šetalištu kraj mora, u neposrednoj blizini soping centra, poseduje spoljašnji bazen, sobe su klimatizovane, imaju wifi i led tv sa kablovskim programima, aparat za kafu, fen itd.


Merida: Hotel Gran Real Yucatan 4+* ili sličan  https://granrealyucatan.com/

Ovaj elegantni hotel nalazi se u istorijskom centru Meride, 10 min. do glavnog parka i Trga, a smešten je na poluostrvu Jukatan u blizini Palate vlade i Antropolškog muzeja. Ima moderne sobe sa privatnim balkonom. Većina soba je  opremljena nameštajem od tamnog drveta i keramikčim podom. Sobe gledaju na baštu ili bazen, imaju LCD TV, i besplatni Wi-Fi. Hotel ima biznis centar i servis za pranje vesa.  Ima nekoliko restorana koji služe lokalne ili internacionalne specijalitete. Gosti mogu da sede unutra ili na terasi sa pogledom na baštu.

Kankun: Hotel Grand Park Royal Cancun Caribe 5* ili sličan

https://www.park-royalhotels.com/es/hoteles/mexico/cancun/grand-park-royal-cancun
U okviru hotela se nalaze 4 restorana, odlično opremljen fitnes centar, spa i joga centar, dva spoljašnja bazena, centralno je lociran, ima dobar prilaz celom Kankunu i ima prelepu plažu. 311 soba su moderno opremljene, sa pogledom/delimičnim pogledom  na okean. All inclusive plan podrazumeva: obroke u 4 restorana, piće i sokovi za decu u 4 laundža, užine koje se služe na 3 štanda, pice, pecivo, sladoled i još mnogo toga. Isplanirane su dnevne aktivnosti za decu i odrasle, izemđu ostalog odbojka na bazenu i plaži, animacija, bingo...

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE DO 20. NOVEMBRA 2021. ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim  partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

VIZE: Državljanima Srbije (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za  Meksiko, za koju putnici apliciraju lično, direktno u ambasadi i koja je za naše državljane besplatna. Ukoliko stranka ima validnu američku vizu, nije potrebna meksička viza. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

Ulazak u Meksiko u uslovima COVID 19
Državljani R. Srbije mogu, uz posedovanje odgovarajuće vize, bez posebnih ograničenja da uđu u Meksiko. Meksiko nije usvojio ograničenja ulaska stranaca u zemlju, ali se preduzimaju odgovarajuće mere ukoliko osobe ispoljavaju simptome na korona virus. Po dolasku u Meksiko, putnici su dužni da popune upitnik za identifikaciju faktora rizika https://afac.hostingerapp.com/.

• VALUTA: 
Meksiko – meksički peso 1USD =  20,36 MXN; 1EUR =  23,95 MXN;
KLIMA: Većina mesta je na 1000 - 2200 m n/v, pa su jutra i večeri svežiji (oko 15 -20 °C), a preko dana je 25 - 35°C. Na Jukatanu je prava tropska klima, vlažnije i toplo. Kankun - pravo vreme za kupanje. Period visoke turističke sezone.
                   
VAŽNE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje najkasnije 5 dana pred put (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.
• Osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
•KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama masterata OTP banke Srbije moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
• preko računa.
•kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO).

Ukoliko Putnik u roku ne izvrši uplatu u celosti, smatra se da je putovanje otkazao u skladu sa tačkom 12. Opštih uslova. Svaka uplata akontacije vodi se kao uplata za sve putnike, a ne samo za jednog određenog putnika iz Ugovora.

OTKAZ PUTOVANJA U SLUČAJU INTERKONTINENTALNIH TURA:
Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre početka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškove, 
• 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
• 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
• 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
• 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
• 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
• 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi broj IM – 0008717, počev od 01.10.2021. godine , kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o.Beograd . Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/ Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165 d ili na e-mail : office@globos.rs 

Program broj 1 od 15.10.2021.                     
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.     
Kategorija licence A                                                                                                                                 

  Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3

 

MEKSIKO SITI
16.1.2022.
14 Dan / 13 noći
2990 Po sobi Po osobi
Detaljnije