Sakriti Dodaj sobu
 
april 2022 4
februar 2022 2
mart 2022 1
MAROKO 2
EGIPAT 1
IZRAEL 1
MEKSIKO 1
JUZNOAFRICKA REPUBLIKA 1
SJEDINJENE AMERICKE DRZAVE 1

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po zvanicnom kursu Narodne Banke na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i njihova rezervacija se vrši na upit. Trokrevetne sobe takodje na upit.

Jedinstvena cena putovanja: Prevoz avionom na navedenim relacijama, avio-takse u iznosu od evra 252 (koje se sastoje od sledećih taksi: EUR  150.00-YQ  ,EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 16.72-RS,EUR  19.00-YR , EUR 0.22-RS, EUR 9.93-DE, EUR 16.59-RA, EUR 9.66-A9 ,EUR 6.09-MA ,EUR 2.90-MA, EUR 14.93-CH)  (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni a plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* lokalne kategorizacije (procena KonTiki-ja je da su hoteli 3*) na bazi polupansiona, posete, obilasci i transferi prema programu klimatizovanim autobusom, kao i troškovi organizacije i vođenja putovanja (licencirani vodič iz Beograda).

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodiče i vozače  kao i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 5 evra po danu boravka), viza za Maroko u iznosu od 23 evra, usluga viziranja u iznosu od 10 evra, međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje ukljucuje I osiguranje u slucaju Covida 19 i osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.

Valuta:
Marokanski dirham: 1 USD = 9.08 MAD  1 evro = 10.52 MAD


Klima: Veoma prijatno vreme sa prosečnim jutarnjim temperaturama izmedju 12 i 15°C, i dnevnim izmedju 22 do 26°C. Za obilaske gradova najpovoljniji meseci su april, maj, oktobar i novembar. To je period visoke sezone!


Vize: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za Maroko. Prilikom prijavljivanja potrebno je dostaviti kopiju prve strane pasoša, fotografiju 3 x 4 cm. potvrda o zaposlenju, izvod iz banke ili izjava o izdrzavanju, rezervacija avio karte, rezervacija hotela I potvrda o uplacenom zdravstvenom osiguranju u trajanju putovanja, ocitana licna karta ili fotokopija ko nema cip, fotokopija iizvoda iz maticne knjige rodjenih. Proces trajanja izdavanja vize traje mesec dana. Viza vazi od datuma karte za ulazak u zemlju do datuma karte za izlazak iz zemlje. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava zemalja u svojim zemljama.


Za drzavljane Srbije potrebno je da poseduju potvrdu o vakcinaciji i to jednom od sledecih vakcina: Astra Zeneca, Sinopharm, Sputnik, Pfizer, Janssen, Covishield, Moderna i Sinovac. Takodje je potrebno da je prošlo najmanje dve nedelje nakon druge doze, ili negativan PCR test ne stariji od 48 sati do ukrcavanja na let. Za decu mladju od 11 godina nisu potrebni ni vakcina ni PCR test. Takodje je potrebno popuniti “zdravstvenu knjižicu” putnika (fiche sanitaire), koja se može preuzeti on line www.onda.ma/form.php

, sa tačnom adresom u Maroku i 2 broja telefona na koja će putnik biti dostupan.

SMEŠTAJ:
 

Hotel u Marakešu: hotel Nassim 4*  link hotela ili sličan

Smešten je u srcu Marakesa, pet minuta od Jamaa El Fna trga. Hotel je vrlo tradicionalno dekorisan a ima fitnes i saunu. Sve sobe su klimatizovane, imaju satelitsku LCD TV,i minibar. Sve sobe imaju i privatno kupatilo, i sefove. Hotel ima i bar i restoran u kome se sluze internacionalni specijaliteti. Takodje ima i sobni servis (room service) kao i servis za pranje vesa.

Hotel u Kazablanka: Oum Palace 4* www.oumpalace.com ili sličan
Ovaj hotel se nalazi u poslovnom delu Kazablanke, na samo nekoliko minuta hoda od Medine. Ima 2 restorana i nudi besplatni bežični internet. Sobe i apartmani u Oum Palace Hotelu su klimatizovani. Svaka soba je opremljena sa satelitskom TV, stolom i kupatilom. Restoran Volubilis Oum Palace služi marokanske specijalitete, a Al Iacout restoran internacionalne.

Hotel u Fesu: Royal Mirage Fes 4* link hotela ili sličan
Savršeno je lociran u srcu Fesa, u blizini poslovnog centra,nekoliko muzeja i kulturnih atrakcija. Ima lepe prostrane i udobne sobe. Poznati tradicionalni specijaliteti služe se u restoranu Al Wadi. U blizini Fesa nalazi se malo selo Ifrane u planini koje je vrlo interesantno obići.
 


Hotel u Rabatu: Rive 4* www.rivehotel.com ili sličanHotel ima 2 restorana, kafe i aperitiv bar. Sve sobe imaju: bežičnu internet konekciju, LCD televizor sa satelitskim kanalima i klima uređaj. Doručak se nudi u Diplomat kafeu. Restoran Montekristo nudi jela latinske kuhinje, a Zvezda klub nudi marokanske specijalitete. Železnička stanica Rabat je na 5 minuta hoda od hotela.

Hotel u Esauiri: Les Iles 4* www.hotel-des-iles.com  ili sličan

Hotel je izgrađen 1948. od strane Antoana Maršizija koji je dizajnirao čuvenu Mamuniju u Marakešu. U hotelu se kombinuje tradicija Maura sa modernim sadržajima. Originalno krilo hotela sadrži 23 sobe raspoređene na 2 sprata. Sve sobe su preuređene 2002. i gledaju na zaliv ili hotelski bazen koji je okružen zelenilom. Takođe su na raspolaganju 40 bungalova u stilu motela, a svaki ima sopstvenu terasu za sunčanje okrenutu prema bazenu i parking mesto. Gosti hotela mogu da se opuste u jednom od 2 salona ili u hotelskom restoranu koji ima veliku i modernu višenamensku trpezariju okrenutu ka okeanu.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE JE 31. JANUARA 2022. ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Narodne Banke na dan plaćanja.
•Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 20 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera..
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Osiguranje od otkaza putovanja nije ukljucenoo, ali se preporucuje..
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• Kon Tiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Narodne banke Srbije. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA: 
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)
• avans od najmanje 40% od ukupne cene aranzmana prilikom prijave, a ostatak, najkasnije 15 dana pre polaska na put.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A , po polisi br. IM – 0008717, pocev od 01.10. 2021. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 2 od 05.01. 2022.  Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                     
Kategorija licence  A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarceva br.
 

MARAKES
1.4.2022.
8 Dan / 7 noći
1350 Po sobi Po osobi
Detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po zvanicnom kursu Narodne Banke na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i njihova rezervacija se vrši na upit. Trokrevetne sobe takodje na upit.

Jedinstvena cena putovanja: Prevoz avionom na navedenim relacijama, avio-takse u iznosu od evra 252 (koje se sastoje od sledećih taksi: EUR  150.00-YQ  ,EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 16.72-RS,EUR  19.00-YR , EUR 0.22-RS, EUR 9.93-DE, EUR 16.59-RA, EUR 9.66-A9 ,EUR 6.09-MA ,EUR 2.90-MA, EUR 14.93-CH)  (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni a plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* lokalne kategorizacije (procena KonTiki-ja je da su hoteli 3*) na bazi polupansiona, posete, obilasci i transferi prema programu klimatizovanim autobusom, kao i troškovi organizacije i vođenja putovanja (licencirani vodič iz Beograda).

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodiče i vozače  kao i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 5 evra po danu boravka), viza za Maroko u iznosu od 23 evra, usluga viziranja u iznosu od 10 evra, međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje ukljucuje I osiguranje u slucaju Covida 19 i osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.


Valuta:Marokanski dirham: 1 USD = 9.08 MAD  1 evro = 10.52 MAD

Klima: Veoma prijatno vreme sa prosečnim jutarnjim temperaturama izmedju 12 i 15°C, i dnevnim izmedju 22 do 26°C. Za obilaske gradova najpovoljniji meseci su april, maj, oktobar i novembar. To je period visoke sezone!


Vize: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za Maroko. Prilikom prijavljivanja potrebno je dostaviti kopiju prve strane pasoša, fotografiju 3 x 4 cm. potvrda o zaposlenju, izvod iz banke ili izjava o izdrzavanju, rezervacija avio karte, rezervacija hotela I potvrda o uplacenom zdravstvenom osiguranju u trajanju putovanja, ocitana licna karta ili fotokopija ko nema cip, fotokopija iizvoda iz maticne knjige rodjenih. Proces trajanja izdavanja vize traje mesec dana. Viza vazi od datuma karte za ulazak u zemlju do datuma karte za izlazak iz zemlje. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava zemalja u svojim zemljama.


Za drzavljane Srbije potrebno je da poseduju potvrdu o vakcinaciji i to jednom od sledecih vakcina: Astra Zeneca, Sinopharm, Sputnik, Pfizer, Janssen, Covishield, Moderna i Sinovac. Takodje je potrebno da je prošlo najmanje dve nedelje nakon druge doze, ili negativan PCR test ne stariji od 48 sati do ukrcavanja na let. Za decu mladju od 11 godina nisu potrebni ni vakcina ni PCR test. Takodje je potrebno popuniti “zdravstvenu knjižicu” putnika (fiche sanitaire), koja se može preuzeti on line www.onda.ma/form.php

, sa tačnom adresom u Maroku I 2 broja telefona na koja će putnik biti dostupan.

SMEŠTAJ:
Hotel u Marakešu: hotel Nassim 4*  link hotela ili sličan

Smešten je u srcu Marakesa, pet minuta od Jamaa El Fna trga. Hotel je vrlo tradicionalno dekorisan a ima fitnes i saunu. Sve sobe su klimatizovane, imaju satelitsku LCD TV,i minibar. Sve sobe imaju i privatno kupatilo, i sefove. Hotel ima i bar i restoran u kome se sluze internacionalni specijaliteti. Takodje ima i sobni servis (room service) kao i servis za pranje vesa.

Hotel u Esauiri: Les Iles 4* www.hotel-des-iles.com  ili sličan

Hotel je izgrađen 1948. od strane Antoana Maršizija koji je dizajnirao čuvenu Mamuniju u Marakešu. U hotelu se kombinuje tradicija Maura sa modernim sadržajima. Originalno krilo hotela sadrži 23 sobe raspoređene na 2 sprata. Sve sobe su preuređene 2002. i gledaju na zaliv ili hotelski bazen koji je okružen zelenilom. Takođe su na raspolaganju 40 bungalova u stilu motela, a svaki ima sopstvenu terasu za sunčanje okrenutu prema bazenu i parking mesto. Gosti hotela mogu da se opuste u jednom od 2 salona ili u hotelskom restoranu koji ima veliku i modernu višenamensku trpezariju okrenutu ka okeanu.

Hotel u Rabatu: Rive 4* www.rivehotel.com ili sličan

Hotel ima 2 restorana, kafe i aperitiv bar. Sve sobe imaju: bežičnu internet konekciju, LCD televizor sa satelitskim kanalima i klima uređaj. Doručak se nudi u Diplomat kafeu. Restoran Montekristo nudi jela latinske kuhinje, a Zvezda klub nudi marokanske specijalitete. Železnička stanica Rabat je na 5 minuta hoda od hotela.

Hotel u Fesu: Royal Mirage Fes 4* link hotela ili sličan

Savršeno je lociran u srcu Fesa, u blizini poslovnog centra,nekoliko muzeja i kulturnih atrakcija. Ima lepe prostrane i udobne sobe. Poznati tradicionalni specijaliteti služe se u restoranu Al Wadi. U blizini Fesa nalazi se malo selo Ifrane u planini koje je vrlo interesantno obići.

Hotel u Kazablanka: Oum Palace 4* www.oumpalace.com ili sličan

Ovaj hotel se nalazi u poslovnom delu Kazablanke, na samo nekoliko minuta hoda od Medine. Ima 2 restorana i nudi besplatni bežični internet.  Sobe i apartmani u Oum Palace Hotelu su klimatizovani. Svaka soba je opremljena sa satelitskom TV, stolom i kupatilom. Restoran Volubilis Oum Palace služi marokanske specijalitete, a Al Iacout restoran internacionalne.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE JE 31. JANUARA 2022. ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Narodne Banke na dan plaćanja.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera..
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Osiguranje od otkaza putovanja nije ukljucenoo, ali se preporucuje..
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• Kon Tiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Narodne banke Srbije. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA: 
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)
• avans od najmanje 40% od ukupne cene aranzmana prilikom prijave, a ostatak, najkasnije 15 dana pre polaska na put.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A , po polisi br. IM – 0008717, pocev od 01.10. 2021. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 1 od 10.11. 2021.  Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                     
Kategorija licence  A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarceva br.
 

MARAKES
2.4.2022.
8 Dan / 7 noći
1350 Po sobi Po osobi
Detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem u hotelu i na brodu ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i njihova rezervacija se vrši na upit. Kabine u vozu su dvokrevetne i moguće je smestiti maksimum dvoje odraslih i dete do 4 godine.

Jedinstvena cena putovanja: Prevoz avionom na navedenim relacijama, avio-takse u iznosu od evra 76 (koje se sastoje od sledećih refundabilnih taksi: aerodromska taksa u Beogradu 21.42 evra, aerodromska taksa u Hurgadi 29.60 evra, CAD 0.98 evra, YQ, GDS& MF 24 evra) (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni a plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima i na brodu sa 5* lokalne kategorizacije (procena KonTiki-ja je da su 4+*) na bazi polupansiona u hotelu u Kairu sa dodatnim ručkom u lokalnom restoranu prvog dana, punog pansiona na brodu i “sve uključeno” u hotelu u Hurgadi; posete, obilasci i transferi prema programu klimatizovanim autobusom, kao i troškovi organizacije i vođenja putovanja (licencirani vodič iz Beograda).


U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti koji se plaćaju na destinaciji, napojnice za lokalne vodiče i vozače kao i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 50 usd ukupno), viza za Egipat u iznosu od 25 usd, koja se plaća po sletanju na aerodromu (po želji, vizu za Egipat možete obezbediti i u Ambasadi Egipta u Beogradu za 13usd), međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i osiguranje u slučaju Covida 19, i osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.


Valuta:Egipatska funta: 1 USD = 15.70 EGP 1 evro = 17.76 EGP

Klima: Februar je jedan od najboljih meseci za obilazak Egipta, tokom godine! Veoma prijatno vreme sa prosečnim jutarnjim temperaturama izmedju 10 i 15°C, i dnevnim izmedju 20 do 26°C.

Vize: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za Egipat, koju se dobija po sletanju na aerodromu u Hurgadi i iznosi 25usd. Po želji, možete obezbediti vizu i u Ambasadi Egipta u Beogradu, za 13usd.


Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava zemalja u svojim zemljama.

Covid 19: Od 24.06.2021. za ulazak u Egipat nije potreban negativan PCR test za sve revakcinisane putnike svim vakcinama odobrenim od strane SZO, uz uslov da je od revakcinacije prošlo minimum 14 dana uz priloženu Potvrdu o vakcinaciji ili Zeleni digitalni sertifikat. Za decu do 6 godina starosti nije potreban negativan PCR test. Za decu stariju od 6 godina, kao i za sve putnike koji nisu vakcinisani neophodan je negativan PCR test koji ne sme biti stariji od od 72h. Testiranje je moguće i prilikom sletanje na aerodromima u Hurgadi i Šarm el Šeiku. Protokole za ulazak možete pogledati i ovde: Preuzmite procedure

Takodje je potrebno popuniti i obavezan obrazac koji morate poneti sa sobom na put, a možete ga preuzeta putem sledećeg linka: Preuzmite dokument

SMEŠTAJ:
Hotel u Kairu: Ramses Hilton hotel& casino 5* ili sličan

https://www.hilton.com/en/hotels/cairhtw-ramses-hilton/?WT.mc_id=zELWAKN0EMEA1HI2DMH3LocalSearch4DGGenericx6CAIRHTW

S pogledom na reku Nil i na samo 5 minuta hoda od Muzeja u Kairu, hotel Ramses Hilton ima terasu sa bazenom koja se greje zimi, kazino i teretanu u okviru objekta. Sve sobe su klimatizovane i imaju sofu, stolice i radni sto. Tu su i TV ravnog ekrana sa satelitskim programima, sef i budilnik. Gosti hotela Ramses Hilton mogu uživati u raznovrsnoj internacionalnoj kuhinji, uz večernju zabavu. Ovaj Hilton u Kairu ima spa centar koji nudi masaže, saune i hidromasažnu kadu uz doplatu. Ramses takođe ima šoping galeriju na licu mesta sa 250 prodavnica i arkada.

Brod Ex Aswan 5* ili sličan

Sadržaj: recepcija, restoran, salon, paluba za sunčanje, spoljašnji bazen, bar, čitaonica. Sve kabine u svom sastavu imaju telefon, TV, centralni klima uredjaj sa individualnim podešavanjem temperature, kupatilo sa tuš kabinom, fen za sušenje kose, mini bar, sef. Usluga: pun pansion, služi se po principu švedskog stola.

Hotel u Luksoru: Steigenberger Nile palace 5* ili sličan

https://www.steigenberger.com/en/hotels/all-hotels/egypt/luxor/steigenberger-nile-palace

Ovaj hotel Steigenberger se nalazi u srcu Luksora i nudi moderan smeštaj sa pogledom na Nil. Prostrane sobe su klimatizovane i imaju satelitsku televiziju. Hotel Nile Palace se nalazi na povoljnoj lokaciji u neposrednoj blizini velike trgovačke četvrti Luksora. Luksorski hram je udaljen 1 km. Nile Nudi širok izbor restorana u kojima se služe jela libanske i internacionalne kuhinje. Gosti mogu koristiti fitnes centar i saunu. Hotel takođe nudi 24-časovnu recepciju, a osoblje može pomoći u organizovanju lokalnih obilazaka.

Hotel u Hurgadi: Swiss Inn 5* ili sličan

www.swissinn.net/corporate/

Nalazi se u srcu popularnog odmarališta Memše, na privatnoj peščanoj plaži bez korala. Od aerodroma je udaljen 5km. Od 01.01.2021. hotel posluje u sklopu internacionalnog lanca hotela Swiss INN. Pored recepcije koja je otvorena 24h, gostima na raspolaganju su dva spoljašnja bazen (jedan se greje zimi), unutrašnji bazen, bazen za decu, aqua park, restoran, a la cart restoran, bar pored bazena, bar na plaži, dečiji restoran, mini klub, animacija za decu i odrasle, igralište za decu, skvoš, teren za tenis, sportovi na vodi, fitnes centar, spa & wellness centar, WiFi internet. Hotel ima 401 smeštajnu jedinicu i sve poseduju: balkon, sef, klima uređaj, SAT TV, kupatilo sa fenom, mini bar, telefon.

FAKULTATIVNI IZLETI:


Aleksandrija- Drugi po veličini grad u Egiptu, Aleksandrija, poznat kao „Biser Mediterana“, ima atmosferu koja je više mediteranska nego bliskoistočna; njegov ambijent i kulturno nasleđe ga udaljuju od ostatka zemlje iako je zapravo samo 225 kilometara od Kaira. Osnovana od strane Aleksandra Velikog 331. pre nove ere, Aleksandrija je postala prestonica grčko-rimskog Egipta, a njen status svetionika kulture simbolizuje Faros, legendarni svetionik koji je bio jedno od sedam svetskih čuda. Pompejev stub, 25 metara visok crveni asuanski granitni stub, koji je izgrađen u čast cara Dioklecijana i katakombe Kom al-Šukafa su neki od najvažnijih lokaliteta. Ručak u lokalnom restoranu je uključen. Cena izleta: 80usd


Memfis i Sakara, Citadela sa Alabasternom džamijom i koptska četvrt- Citadela je jedan od najvećih svetskih spomenika srednjovekovnom ratovanju, kao i veoma vidljiva znamenitost na istočnoj strani Kaira. Naročito kada se posmatra sa zadnje strane, Citadela otkriva pravi srednjovekovni karakter. Me
mfis, osnovan oko 3.100 godina pre nove ere, je legendarni grad Menesa, kralja koji je ujedinio Gornji i Donji Egipat. U početku, Memfis je više ličio na tvrđavu iz koje je Menes kontrolisao kopnene i vodene puteve između Gornjeg Egipta i Delte. Tradicija nam govori da je Menes osnovao grad stvarajući nasipe da bi zaštitio područje od poplava Nila. Posle, ovaj veliki grad je postao administrativni i verski centar Egipta.
Sakara je deo velike nekropole Memfisa, prestonice Starog kraljevstva. Sakara je najpoznatija po Stepenoj piramidi, najstarijoj poznatoj od 97 egipatskih piramida. Ručak u lokalnom restoranu je uključen. Cena izleta: 115usd

Abu Simbel- je hram koji je podigao Ramzes II (oko 1279-1213 p.n.e.) u drevnoj Nubiji, kako bi pokazao svoju moć i božansku prirodu. Njegove četiri kolosalne statue (20 metara) sede u parovima pored ulaza. Ručak u lokalnom restoranu je uključen. Cena izleta: 125usd


Minimum za realizaciju svih isleta je 15 osoba i plaćaju se na licu mesta.
Cena paketa ekskurzija je 295usd.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE JE 15. JANUAR 2022. ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Narodne Banke na dan plaćanja.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 20 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom
radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera..
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Osiguranje od otkaza putovanja nije ukljucenoo, ali se preporucuje..
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• Kon Tiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Narodne banke Srbije. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)
• avans od najmanje 40% od ukupne cene aranzmana prilikom prijave, a ostatak, najkasnije 15 dana pre polaska na put.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A , po polisi br. IM – 0008717, pocev od 01.10. 2021. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.

Program broj 1 od 29.12. 2021. Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.

Kategorija licence A

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarceva br.3

 

HURGADA
12.2.2022.
12 Dan / 11 noći
1590 Po sobi Po osobi
Detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Trokrevetne sobe ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini. Maksimalan broj osoba u sobi može biti: tri odrasle ili dve odrasle i jedno dete.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na navedenim relacijama, avio-takse u iznosu od 152,12 evra  (refundabilne: EUR RS 16.94, EUR RF 0.98 TAX, EUR D9 2.53, EUR 2.19, EUR LG 4.48, EURTR  10.00 i nerefundabillne: EUR YR 115.00)(avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni–plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja),  smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* i 3 *+ u Izraelu (lokalne kategorizacije), 4* u Amanu i 5* u Akabi, polupansioni, posete, obilasci i transferi prema programu klimatizovanim autobusom, kao i troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uključeno: fakultativni izleti (ako postoje i plaćaju se na licu mesta), napojnice za lokalne vodiče i vozače  kao i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 70 USD za ceo boravak), izlazna taksa iz Izraela (59 USD), međunarodno putno osiguranje koje treba da pokriva i lečenje COVID 19, kao ni osiguranje od otkaza putovanja koje nije obavezno, ali se preporučuje. Takodje nije ukljucen ni PCR test na aerodromu Ben Gurion (29 usd), prilikom ulaska u Izrael, kao i PCR test na aerodromu u Akabi ukoliko bude potrebno.

Hoteli:
Tiberias – Club hotel 3* (http://www.booking.com/hotels/tiberias)  ili sličan

Nudi sve pogodnosti za lep i lagodan boravak. Udaljen je desetak minuta vožnje od Galilejskog jezera. Svaka soba je klimatizovana, prostrana, ima TV, besplatni WiFi, sef i aparat za kuvanje kafe ili čaja. Hotel ima dva bazena. Pored pogleda na jezero, ima pogled na Golansku visoravan.

Vitlejem – Nativity Bells Hotel 3* (https://www.nativitybellshotel.ps/) ili sličan
Kao što sam naziv kaže, hotel se nalazi u neposrednoj blizini crkve Hristovog rodjenja i ostalih znamenitosti Vitlejema. Ima 70 veoma komfornih soba, koje su opremljene TV-om, klima uredjajem, veoma dobro uredjenim kupatilom i dr. WiFi je dostupan u celom hotelu. Takodje postoji mogućnost za pranje i hemijsko čišćenje.

Aman – Geneva hotel 4* (https://booking.com>hotel>geneva) ili sličan
Nalazi se u modernom delu zapadnog Amana. Sve sobe su klimatizovane, imaju satelitsku TV, besplatni WiFi, mini bar, aparat za kafu ili čaj, radni sto. Neke sobe imaju i malu kuhinju. Hotel ima spoljašnji bazen i fitnes centar. Restoran Ermitaž nudi internacionalnu kuhinju. Postoji nekoliko mesta gde se mogu poručiti različiti specijaliteti. Hotelska recepcija je otvorena 24/7. Postoji fax i mašina za fotokopiranje.

Akaba- Movenpick Resort&Residence Aqaba 5* (https://www.booking.com>hotel>movenpick-resort-residence) ili sličan Hotel se nalazi u samom centru Akabe, 500 m. Crvenog mora. Ima svoju privatnu plažu i nekoliko spoljašnjih bazena. Besplatni WiFi u celom hotelu. Sobe su svelte i vrlo moderno opremljene i imaju satelitsku TV. Neke sobe imaju i malu kuhinju. U postojećim restoranima, većim ili manjim, može se uživati u različitim kuhinjama, pa i lokalnoj, kao I poslužiti se egzotičnim  koktelima i prirodnim voćnim sokovima. Postoji klub za decu, ali i teretana za odraasle.

KORISNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE :
Valuta: Izrael - Izraleski šekel:      1 USD = 3,10 ILS ,    1 evro = 3,49ILS 
          Jordan - Jordanski dinar:    1 USD = 0,709 JOD , 1 evro = 0.798 JOD

Klima: U severnijem delu Izraela temperatura se kreće od 20 do 28°C, dok u južnijem delu zemlje i Jordanu temperature mogu biti i do 30°C.  Ovo je preiod visoke turističke sezone i najbolji period za obilazak ovih zemalja.

Vize: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za Izrael, dok je za Jordan potrebna, ali se dobija na graničnom prelazu. Treba samo dostaviti podatke iz pasoša i lične podatke koji će se zahtevati nakon formiranja grupe. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava zemalja u svojim zemljama. Sto se tiče ulaska u Izrael, moze se desiti, da ukoliko u pasošu postoje pečati arapskih ili drugih islamskih država, dodje do rigoroznije kontrole iz bezbednosnih razloga.

Postoji odredjeni rezim ulaska u obe zemlje u uslovima pandemije COVID 19:
U Izrael se ulazi preko aerodroma Ben Gurion, pod uslovom da niste boravili u nekoj od država sa tzv. Crvene liste u poslednjih 14 dana pre ulaska u Izrael. Mogu da udju vakcinisani i oni koji su prelezali COVID 19. Za vakcinisane je potrebno da su primili jednu od vakcina koje su primljene u svetu (Pfaizer, Moderna, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Sinovac, SinoPharm, Serum iz Indije). Potrebno je da budu primljene dve doze. Lica koja su prelezala COVID 19, i ako su još primila bar jednu dozu od priznatih vakcina moraju da imaju digitalni sertifikat o izlečenju sa pozitivnim NAAT testom, ne starijim od 6 meseci.

Za ulazak u Jordan nephodni su negativan PCR test, ne stariji od 5 (pet) dana, polisa medjunarodnog zdravstvenog osiguranja koje pokriva COVID 19 lečenje, kao i registracija preko internet stranice  www.visitjordan.gov.jo, a takodje aktiviranje mobilne aplikacije “Aman” na telefonu.
           
KRAJNJI ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU JE DO 15. februara 2022. ILI DO POPUNE MESTA.

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne Banke Srbije  na dan uplate.
•Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 20 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Osiguranje od otkaza putovanja nije ukljuceno, ali se preporučuje
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama banke Societe Generale moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

Napomena:
• Prijava putnika za „Interkontinentalna putovanja”, postaje punovažna, uplatom akontacije u visini 15% od cene aranžmana, ako je učinjena odmah po objavi programa putovanja i nastavlja se po fazama, na sledeći način:
• 60 dana, pre otpočinjanja putovanja, Putnik je dužan uplatiti još 20% od vrednosti aranžmana,
• 45 dana, pre otpočinjanja putovanja, Putnik je dužan uplatiti, još 15% vrednosti aranžmana.
• Ostatak ugovorene cene, ako drugačije nije ugovoreno, plaća se 30 dana pre početka putovanja.
• Ukoliko Putnik u roku ne izvrši uplatu u celosti, smatra se da je putovanje otkazao u skladu sa tačkom 12. Opštih uslova. Svaka uplata akontacije vodi se kao uplata za sve putnike, a ne samo za jednog određenog putnika iz Ugovora.

OTKAZ PUTOVANJA U SLUČAJU INTERKONTINENTALNIH TURA:
Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre početka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškove, 
• 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
• 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
• 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
• 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
• 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
• 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A , po polisi br. IM – 0008717, pocev od 01.10. 2021. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 1 od 21.12. 2021.  Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                                    Kategorija licence  A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3

TEL AVIV
20.3.2022.
11 Dan / 10 noći
2090 Po sobi Po osobi
Detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom na relacijama Beograd-Istanbul-Meksiko Siti, Kankun-Istanbul-Beograd, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* i 5* lokalne kategorizacije (u Meksiko Sitiju i Meridi 4* na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto/američki doručak), a u Kankunu 5* na bazi “sve uključeno“, što podrazumeva uključene obroke i piće (domaće proizvodnje) u toku celog dana, razgledanja, obilasci i ulaznice prema programu, transfere, usluge licenciranog vodiča iz Beograda, kao i usluge lokalnog vodiča na destinaciji, troškovi organizacije putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 358,29 evra (EUR 270.00-YR ne-refundabilna taksa, EUR 0.98-RF, EUR 16.72-RS,EUR 0.22-RS,EUR  4.48-LG,  EUR 10.00-TR, EUR 25.37-UK, EUR 30.52-XD). Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ako postoje i koji se plaćaju na destinaciji), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne, a plaćaju se na destinaciji (oko 5 evra po danu boravka), kao ni međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje treba da pokriva i Covid 19, i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.

Smeštaj (lokalna kategorizacija):

Meksiko Siti: Casa Blanca 4*
 ili sličan www.hotel-casablanca.com.mx

Hotel se nalazi u finasijskom i kulturnom cetru grada, u neposrednoj blizini čuvene avenije Reforma i na pešačkoj udaljenosti od Trga Sokalo (Zocalo) i Katedrale. Hotel ima bazen i fitnes centar, a u sobama je dostupan wifi i aparat za kafu/čaj.

Merida: Hotel Gran Real Yucatan 4+* ili sličan https://granrealyucatan.com

Ovaj elegantni hotel nalazi se u istorijskom centru Meride, 10 min. do glavnog parka i Trga, a smešten je na poluostrvu Jukatan u blizini Palate vlade i Antropološkog muzeja. Ima moderne sobe sa privatnim balkonom. Većina soba je opremljena nameštajem od tamnog drveta i keramičkim podom. Sobe gledaju na baštu ili bazen, imaju LCD TV, i besplatni Wi-Fi. Hotel ima biznis centar i servis za pranje veša.  Ima nekoliko restorana koji služe lokalne ili internacionalne specijalitete. Gosti mogu da sede unutra ili na terasi sa pogledom na baštu.

Kankun: Hotel Grand Park Royal Cancun Caribe 5* ili sličan 

www.park-royalhotels.com/es/hoteles/mexico/cancun/grand-park-royal-cancun

U okviru hotela se nalaze 4 restorana, odlično opremljen fitnes centar, spa i joga centar, dva spoljašnja bazena, centralno je lociran ima dobar prilaz celom Kankunu i ima prelepu plažu. 311 soba su moderno opremljene, sa pogledom/delimičnim pogledom  na okean. All inclusive plan podrazumeva: obroke u 4 restorana, piće i sokovi za decu u 4 laundža, užine koje se služe na 3 štanda, pice, pecivo, sladoled i još mnogo toga. Isplanirane su dnevne aktivnosti za decu i odrasle, između ostalog odbojka na bazenu i plaži, animacija, bingo...

VAŽNE I KORISNE INFORMACIJE:

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE DO 21. MARTA 2022. ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim  partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

VIZE
Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za  Meksiko, za koju putnici apliciraju lično, direktno u ambasadi i koja je za naše državljane besplatna. Ukoliko stranka ima validnu američku vizu, nije potrebna meksička. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

Ulazak u Meksiko u uslovima COVID 19
Državljani R. Srbije mogu, uz posedovanje odgovarajuće vize, bez posebnih ograničenja da uđu u Meksiko. Meksiko nije usvojio ograničenja ulaska stranaca u zemlju, ali se preduzimaju odgovarajuće mere ukoliko osobe ispoljavaju simptome na korona virus. Po dolasku u Meksiko, putnici su dužni da popune upitnik za identifikaciju faktora rizika https://afac.hostingerapp.com/

• VALUTA:
Meksiko – meksički peso 1USD = 20,36 MXN; 1EUR = 23,95 MXN;

• KLIMA:
Većina mesta je na 1000 - 2200 m n/v, pa su jutra i večeri svežiji (oko 15 -20 °C), a preko dana je 25 - 35°C. Na Jukatanu je prava tropska klima, vlažnije i toplo. Kankun - pravo vreme za kupanje. Period visoke turističke sezone.
                   
VAŽNE NAPOMENE:
 

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne Banke Srbije  na dan uplate.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 20 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Osiguranje od otkaza putovanja nije ukljuceno, ali se preporučuje
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA: 
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama banke Societe Generale moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

Napomena:
• Prijava putnika za „Interkontinentalna putovanja”, postaje punovažna, uplatom akontacije u visini 15% od cene aranžmana, ako je učinjena odmah po objavi programa putovanja i nastavlja se po fazama, na sledeći način:
• 60 dana, pre otpočinjanja putovanja, Putnik je dužan uplatiti još 20% od vrednosti aranžmana,
• 45 dana, pre otpočinjanja putovanja, Putnik je dužan uplatiti, još 15% vrednosti aranžmana.
• Ostatak ugovorene cene, ako drugačije nije ugovoreno, plaća se 30 dana pre početka putovanja.
• Ukoliko Putnik u roku ne izvrši uplatu u celosti, smatra se da je putovanje otkazao u skladu sa tačkom 12. Opštih uslova. Svaka uplata akontacije vodi se kao uplata za sve putnike, a ne samo za jednog određenog putnika iz Ugovora.

OTKAZ PUTOVANJA U SLUČAJU INTERKONTINENTALNIH TURA:
Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre početka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškove, 
• 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
• 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
• 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
• 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
• 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
• 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi broj IM – 0008717, počev od 01.10.2021. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o.Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165 d ili na e-mail: office@globos.rs

Program broj 1 od 14.01.2022.                     
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.     
Kategorija licence A                                                                                                                                 
Kon Tiki Travel &Service doo Beo grad- Stari grad, Kolarčeva br.3 

MEKSIKO SITI
23.4.2022.
13 Dan / 12 noći
2790 Po sobi Po osobi
Detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe,jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* i  3 / 4* (ili slični, lokalna kategorizacija), ishrana (doručak - 2  x doručak za poneti, ostali u hotelu, 5 x ručak prema programu u lokalnom restoranu i 4 x večera u hotelu prema programu), kompletan turistički program, transferi kao i troškovi organizacije i vođenja putovanja (licencirani vodič iz Beograda i usluge lokalnog vodiča na destinaciji), avio-takse u trenutku pravljenja putovanja od 405 evra ( EUR 270.00-YQ ,  EUR 37.84-YR,  EUR 1.61-EV, EUR 4.48-LG,EUR 0.98-RF, EUR 16.72-RS,EUR 1.40-UM, EUR 11.08-WC, EUR 14.36ZA,EUR 0.22-RS, EUR 16.54-G4, EUR 0.86-PZ,EUR 1.61-EV, EUR 1.40-UM, EUR 5.26-ZA, EUR 20.55-ZV). Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: viza za Južnu Afriku 40 evra, usluga viziranja 120 evra, fakultativni izleti, napojnice za lokalne vodiče i vozače koje se u ovom delu sveta preporučuju i plaćaju se na destinaciji, međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i lečenje od COVID 19  i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje.


OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:


VIZE - Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja, takođe moraju imati najmanje dve slobodne stranice u pasošu), potrebna je viza za Republiku Južnu Afriku. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnog diplomatskog predstavništava u svojim zemljama. Viza se radi u Ambasadi Južne Afrike u Bugarskoj, Sofiji.


DOKUMENTA POTREBNA ZA VAĐENJE JUŽNO AFRIČKE VIZE:

- PROCES DOBIJANJA VIZE TRAJE 10 RADNIH DANA
- FORMULAR (BI -84E) MORA BITI POPUNJEN NA ENGLESKOM, CRNIM MASTILOM
- SVA DOKUMENTA ZA APLIKACIJU MORAJU BITI NA ENGLESKOM JEZIKU
- U PASOŠU MORAJU DA POSTOJE BAR DVE PRAZNE STRANE
- SVA PLAĆANJA MORAJU BITI IZVRŠENA ISTOG DANA KADA SE BUDE PODNOSIO ZAHTEV ZA VIZU, BANKARSKI TRANSFERI SE NE PRIMAJU. ZA GRUPE SVA PLAĆANJA ĆE IZVRŠITI NAŠ SLUŽBENIK KOJI BUDE IŠAO U SOFIJU DA PODNESE ZAHTEV ZA VIZE. BROJ PASOŠA CE BITI REFERENCA ZA PLAĆANJE.
- POPUNJENA APLIKACIJA (BI 84E)  MORA BITI POPUNJENA NA ENGLESKOM.
- DVE NAJNOVIJE FOTOGRAFIJE U BOJI (3 X 4 VELIČINE) TREBA DA IDU UZ APLIKACIJU NA OODGOVARAJUĆEM MESTU
- IZJAVA ILI DOKUMENTACIJA IZ JUŽNE AFRIKE KOJA POTVRĐUJE DETALJE O NAMENI I DUŽINI POSETE, POZIVNO PISMO OD JUŽNOAFRIČKE AGENCIJE SA DETALJNIM ITINEREROM.
- POTVRDA O ZAPOSLENJU U KOJOJ ĆE BITI I VISINA PLATE, RADNO MESTO I GODIŠNJI ODMOR KOJI SE KORISTI ZA PUITOVANJE.
- DOKAZ O FINANSIJSKIM SREDSTVIMA: ORIGINALNA BANKARSKA ILI KREDITNA KARTICA ZA POSLEDNJA TRI MESECA, ILI ORIGINALNA POTVRDA O KUPOVINI PUITNIČKIH ČEKOVA.
- POTVRDA O  PRIMLJENOJ VAKCINI PROTIV ŽUTE GROZNICE UKOLIKO ULAZITE U JAR IZ NEKE OD AFRIČKIH  ZEMALJA U KOJIMA SE JAVLJA OVA BOLEST

NAPOMENA: Svi putnici moraju da imaju negativan PCR test koji ne sme da bude stariji od 72 sata do momenta polaska u Južnu Afriku. Po dolasku na aerodrom putnici će biti testirani na COVID 19 (o trošku putnika) i ako neko bude imao simptome moraće da ostane u karantinu, u hotelu 10 dana o svom trošku. Svi putnici moraće da popune South African COVID Alert SA app, koji može da se skine sa aplikacija Apple App ili Google play. U toku boravka u Južnoj Africi obavezno nošenje maske i držanje odstojanja od 1,5 m.


KLIMA: Druga polovina februara je već kraj leta sa vrlo lepim vremenom, kada su temperature još uvek i do 30, ali najčešće između 25 i 30 stepeni. U severnom delu zemlje (Johanesburg, Pretorija, Kruger, KwaZulu Natal, ima kiše, ali  mnogo manje nego u letnjem periodu i traju uglavnom od 20-tak minuta do sat vremena u poslepodnevnim satima, ali ne svakog dana, a moguće i da je uopšte ne bude. U regiji Kejp Taune nema kiše u ovom periodu, potpuno je suvo sa temperaturama između 25 i 30 stepeni. Ovaj period je u svakom slučaju idealan za putovanja i zbog toga i ima veliki broj turista.


VALUTA:  Juzna Afrika:  JA Rand (ZAR)          1usd = 14,58 ZAR        1eur = 16,97 ZAR

SMEŠTAJ:

PRETORIJA  hotel Protea Hotel Pretoria Loftus Park www.marriott.com/hotels/travel/prylp

Nalazi se na 2 km od Univerziteta Pretorije. Ima spoljašnji bazen i terasu. Recepcija radi 24 sata. Takođe postoji restoran. Sve sobe imaju TV, frižider i privatno kupatilo sa tušem. Neke sobe imaju lep pogled na grad. U hotelu služe engleski doručak. Postoji i biznis centar i bar.

MPUMALANGA PROVINCIJA hotel Hazyview Sun www.tsogosun.com  ili sličan

Hotel ima spoljašnji bazen i okružen je planinama, i udaljen svega 12 km od Kruger Nacionalnog parka. Sve sobe su luksuzne uređene u lokalnom stilu sa foteljama i ornamentikom na nameštaju. Sobe su klimatizovane, imaju satelitski TV, aparat za kuvanje kafe ili čaja. Ima veoma zanimljivo dekorisan restoran u kome se služe južnoafrički i kao i internacionalni  specijaliteti.

KWAZULU NATAL OBLAST – Anew Hotel Hluhhluwe & Safaris (www.anewhotels.com) ili sličan

Hotel imaspoljašnji bazen, besplatni WiFi, moderne klimatizovane sobe. Sve sobe su obojene prirodnim bojama, imaju satelitski TV, pisaći sto i aparat za pravljenje kafe i čaja. U hotelu postoji I prodavnica suvenira sa svim lokalnim rukotvorinama.

ST  LUCIA – Elephant Lake Hotel  (www.elephantlakestlucia.co.za) ili sličan

Hotel ima bar koji vodi do terase za posmatranje hipopotamusa.Hotel je na dva nivoa i svaka klimatizovana soba ima ili balkon ili patio sa pogledom na ušće. Sobe imaju sef, aparat za pravljanje kafe ili čaja, satelitsku TV, kupatilo sa tušem. Hotel ima i otvoreni bazen, recepciju koja radi 24 sata.

DURBAN – GARDEN COURT SOUTH BEACH  (www.tsogosu.com)  ili sličan

Hotel se nalazi na 2 minuta od plaže, a takođe je u neposrednoj blizini nekih poznatih atrakcija Durbana. Hotel ima 414 klimatizovanih soba, koje imaju WiFi, prostor za rad. Sobe su sa pogledom na more ili grad. Takođe postoji spoljašnji bazen, kao i mesta gde moze da se jede u ili elegantnom restoranu ili na bazi samoposluge.

KEJP TAUN – SUNSQUARE CAPE TOWN GARDENS ( www.tsogosun.com)  ili sličan

Hotel ma pogled na Sto (Table) planinu, spoljašnji bazen, fitnes centar i bar. Sve sobe su moderne i kontrlisano klimatizovane, imaju satelitski TV i radni sto. Kupatila imaju ili kade ili tuševe . Novi Zepi restoran nudi a la carte meni, ali gostima je omogućeno da uživaju u laganim jelima na terasi. Služi se ili engleski ili kontinentalni doručak. Postoji i biznis centar, servis za pranje veša, kao i prostorija za odlaganje prtljaga.

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU JE DO 05. JANUARA 2022. ILI DO  POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:


• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje najkasnije 5 dana pred put (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.
• Osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama masterata OTP banke Srbije moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
• preko računa.
•kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO).

Ukoliko Putnik u roku ne izvrši uplatu u celosti, smatra se da je putovanje otkazao u skladu sa tačkom 12. Opštih uslova. Svaka uplata akontacije vodi se kao uplata za sve putnike, a ne samo za jednog određenog putnika iz Ugovora.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi broj IM – 0008717, počev od 01.10.2021. godine , kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o.Beograd . Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/ Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165 d ili na e-mail : office@globos.rs 

Program broj 1 od 09.11.2021.                               
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                                   
Kategorija licence A

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3 

JOHANEZBURG
19.2.2022.
12 Dan / 11 noći
2990 Po sobi Po osobi
Detaljnije

Trokrevetne sobe (dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem) mogu se dobiti na upit, ali se ne preporučuju, jer uglavnom ne odgovaraju standardima za treću odraslu osobu.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na navedenim relacijama, avio-takse u iznosu od 339,79 eur, koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih: EUR 207,00 YQ i  EUR 19.00-YR i  refundabilnih: taksi :EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF,EUR 16.72-RS,  EUR 0.22-RS, EUR 30.28-CH,EUR 4.84-AY, EUR  16.51-US, EUR 16.51-US, EUR 3.43-XA, EUR 6.05-XY,EUR 5.28-YC, EUR 3.89-XF, SFO4.50 (cena avio-takse izražena je u trenutku pravljenja programa i podložna je promeni–plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), prevoz autobusom prema program (manji autobus, ukoliko ima manje od 25 putnika), smeštaj u dvokrevetnim sobama (u Los Andjelesu hotel 3+*, u Glendejlu hotel 4*, u Tusajanu hotel 3*, u Kanabu hotel 3*, u Las Vegasu hotel 3+, u Fresnu hotel 3* i u San Francisku hotel 3*), transferi, razgledanja i ishrana (doručak – švedski sto ili kontinentalni), troškovi organizacije i vođenja putovanja.


U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ako postoje) i plaćanju se na destinaciji, napojnice za lokalnog vodiča i vozača preporučuje se: 4-6 usd po danu po osobi za vodiča i 3-5 usd po osobi po danu za vozača, vize i troškovi viziranja, međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje treba da pokriva i lečenje COVID 19, kao i osiguranje od otkaza aranžmana koje se preporučuje. 

SMEŠTAJ:

Los Andjeles/Hawthorne–hotel TownePlace Suites 3+* (https://www.marriott.com>Hawthorne>) ili sličan- nalazi se u predgradju Los Andjelesa na oko 25 km od centra. Sobe su veoma lepo i stilizovane uredjene, a imaju i dobro opremljene kuhinje. Poslužuje se doručak - tipa švedski sto, a uveče je moguće večerati pored vatre, i to roštilj. Postoji 24 časovni fitnes centar i spoljasnji bazen.

Glendejl–SpringHill Suites Pxoenix Glendale 4* (https://www.marriott.com) ili sličan- je vrlo lep , moderan hotel koji pruža izuzetno iskustvo. Apartmani su dizajnirani u zapadnom stilu. Doručak se poslužuje u hotelu. Postoji spoljašnji bazen, 24 časovni fitnes centar. U blizini hotela nalaze se razne atrakcije za zabavu.


Grand Kanjon/Tusayan–Red Feather Lodge 3* (https://www.redfeatherlodge.com/) ili sličan- nalazi se u samom okruženju Grand Kanjona, u Arizoni. Hotel raspolaže vrlo udobnim smeštajem, i ličnom uslugom. Gosti mogu da igraju golf, da pešače, jašu, pored toga što će uživati u spektakularnim atrakcijama samog kanjona. Hotel je ne pušacki, ima WiFi, bazen, biznis centar, i servis za pranje veša. Sobe su klimatizovane, imaju telefone, peglu, frižider, LCD TV.


Kanab–Best Western Red Hills 3* (https://www.bestwestern.com/en_US/book/hotels-in-kanab/best-western-red-hills/propertyCode.45005.html) ili sličan- nalazi se u centru grada, ima spoljašnji bazen, svaka soba  ima  besplatni WiFi, satelitsku TV, balkon, frižider i aparat za pravljenje kafe ili čaja. Recepcija radi 24 sata. Postoji fitnes centar, kao i faks i mašina za fotokopiranje. Postoje aparati za hranu i pića. Hotel se nalazi u relativnoj blizini dva velika Nacionalna parka, Zion i Grand Kanjona.


Las Vegas hotel Circus Circus 3+ *(https://www.circuscircus.com/) ili sličan- nalazi se na glavnom stripu, 5 min od Las Vegas centra za konferencije. Ima Avanturisticki park sa tematskim sadržajima. U sobama postoji kablovska TV. Postoji nekoliko mesta za ručak ili večeru sa različitim specijalitetima. Organizovane su i večernje zabave uz piće ili večeru. U kompleksu hotela postoji I šoping centar Promenada. Slot mašine i razne druge igre stoje na raspolaganju gostima.


Fresno-hotel Wyndham Garden Fresno Yosemite Airport 3* (https://www.wyndhamhotels.com/wyndham-garden/fresno-california/wyndham-garden-fresno-airport/overview?iata=00580881) ili sličan- se nalazi preko puta Fresno –Josemite medjunarodnog aerodroma. Ima restoran, spoljašnji i unutrašnji bazen. U sobama postoji WiFi i satelitski TV. Sve sobe su sa delom za sedenje i kupatilom. Postoji mašina za pravljenje kafe i čaja, fitness centar i biznis centar. U Sky line kafeu služe se specijaliteti američke kuhinje.     


San Fransisco–Cova hotel  3* (https://www.covahotel.com) ili sličan- je vrhunski butik hotel u San Francisku u centru grada izmedju Union square-a i Civic centra, nekoliko minuta od trgovačkog i kulturnog dela grada. Hotel nudi besplatan prevoz (šatl bus) do različitih delova grada.  Postoji i biznis centar i fitnes centar. Sobe su moderno opremljene, imaju velika kupatila i moderne TV. Sve sobe su nepušačke.


OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE :

VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza SAD (tip vize B2 – turisticka viza). Trošak pribavljanja SAD vize iznosi 160usd i plaća se u Banca Intesa u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate, a nakon popunjavanja aplikacije. Usluge popunjavanja formulara je 20 evra (ukoliko želite asistenciju agencije prilikom popunjavanja formulara).  Za dobijanje vize potrebno je lično podneti zahtev sa podacima iz pasoša, zatim popunjeni formular tj obrazac DS-160, bankarsku potvrdu da je viza plaćena i skorašnja fotografija, sa ostalom neophodnom dokumentacijom. Opšte informacije o neuseljeničkim vizama i informacije o podnošenju zahteva za vizu možete pronaći na web-stranici korisničkog servisa za zakazivanje:  https://ais.usvisa-info.com/sr-rs/niv. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.


COVID-19: U uslovima pandemije COVID–19  za putovanje u SAD potrebno je imati dokaz o punoj vakcijanaciji protiv COVID 19 jednom od vakcina koje je prihvatila Medjunarodna Zdravstvena Organizacija. Putnici su obavezni da imaju i negativan PCR ili NAAT test, ne stariji od tri dana ili za one koji su preležali bolest ne stariji od tri meseca, uz lekarsku potvrdu da je lice bezbedno za putovanje. Test je potreban i za decu počev od dve godine. Kontrolu posedovanja testa vrši avio prevoznik.

Ovi podaci važe u vreme pravljenja programa putovanja. Moguće je da do polaska dodje do nekih izmena, te bi to svakako trebalo blagovremeno proveriti sa agencijom.

VALUTA: USD - američki dolar  1 USD= 0,85 evra,    1 evro=1,16 USD

KLIMA: Proleće je popularno godišnje doba za obilazak ovog dela sveta. Prosečne dnevne temperature se kreću od 15-25°C. U pustinjskom delu temperature idu i do 30°C. Mogući povremeni pljuskovi.

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU I UPLATU JE  25. FEBRUAR  2022.  ILI DO POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne Banke Srbije  na dan uplate.

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 20 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Osiguranje od otkaza putovanja nije ukljuceno, ali se preporučuje
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama banke Societe Generale moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

Napomena:
• Prijava putnika za „Interkontinentalna putovanja”, postaje punovažna, uplatom akontacije u visini 15% od cene aranžmana, ako je učinjena odmah po objavi programa putovanja i nastavlja se po fazama, na sledeći način:
• 60 dana, pre otpočinjanja putovanja, Putnik je dužan uplatiti još 20% od vrednosti aranžmana,
• 45 dana, pre otpočinjanja putovanja, Putnik je dužan uplatiti, još 15% vrednosti aranžmana.
• Ostatak ugovorene cene, ako drugačije nije ugovoreno, plaća se 30 dana pre početka putovanja.
• Ukoliko Putnik u roku ne izvrši uplatu u celosti, smatra se da je putovanje otkazao u skladu sa tačkom 12. Opštih uslova. Svaka uplata akontacije vodi se kao uplata za sve putnike, a ne samo za jednog određenog putnika iz Ugovora.

OTKAZ PUTOVANJA U SLUČAJU INTERKONTINENTALNIH TURA:
Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre početka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškove, 
• 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
• 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
• 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
• 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
• 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
• 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A , po polisi br. IM – 0008717, pocev od 01.10. 2021. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 1 od 31.12. 2021.  Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                     
Kategorija licence  A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3
 

LOS ANDJELES
25.4.2022.
14 Dan / 13 noći
3290 Po sobi Po osobi
Detaljnije