BRAZIL AMAZON 1.11.2024.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po zvanicnom kursu Narodne Banke na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit.

Jedinstvana cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, sa uključenim avio taksama u iznosu od 456 evra (nerefundabilnim: EUR 408.00-YR, i refundabilnim: EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 19.38-RS, EUR 0.22-RS, EUR 3.00 -M6 , EUR 10.00-TR), avio karte za unutrašnje letove sa taksama, smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkomu u hotelima sa 3* i 4* lokalne kategorizacije u Foz do Igusu, Sao Paulu i Rio de Žaneiru, smeštaj u lodžu sa 3* u Amazoniji sa 3 puna pansiona i ekskurzijama prema programu, ulaznice za razgledanja i obilaske prema programu, transferi, troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, a na destinaciji je na raspolaganju i lokalni vodič na ex-yu jeziku). Konačan iznos avio taksi je podložan promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja. Po zahtevu putnika, moguće je doplatiti za: promenu klase na avio letovima, promenu avio-kopmanije i tipa sobe, prema trenutnoj raspoloživosti

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti, napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezni i plaćaju se na destinaciji (5 evra po danu boravka), međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i osiguranje u slučaju lečenja Covida-19, lični troškovi.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:

VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za Brazil (za boravak do 90 dana). Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

NAPOMENA: Takodje, strancima se savetuje da ne nose skupocene stvari, posebno nakit i veće količine novca, kao i da izbegavaju favele i sporedne ulice, noću.

VALUTA:    Brazil: B. REAL1USD = 4,90 BRL1 EUR = 5,19 BRL   
U Brazilu se mogu koristiti sve najpoznatije svetske kreditne kartice (American Express, Diners Club, Visa, Master Card), kao i one koje su izdale naše banke za korišćenje u inostranstvu. 

KLIMA: Ovo je period visoke turističke sezone sa pravim letnjim temperaturama od 25C do 33°C, ali su povremeno mogući kraći pljuskovi.

SMEŠTAJ:
Hotel u Sao Paolu: Intercity Sao Paulo Ibirapuera 4*    ili sličan                   
https://www.intercityhoteis.com.br/hotel-sao-paulo/hotel-intercity-ibirapuera/47/                                                         

Smešten na 500 m od tržnog centra Ibirapuera i 2 km od parka Ibirapuera, najveće zelene površine u gradu, Interciti Sao Paulo Ibirapuera nudi otvoreni bazen, restoran i fitnes centar, kao i besplatan WiFi. Moderne sobe hotela, Interciti Sao Paulo Ibirapuera, imaju klima-uređaj, TV sa ravnim ekranom i kablovskim kanalima, mini-bar i radni sto. Takođe nude sopstveno kupatilo sa tušem, fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. U hotelskom restoranu gosti mogu uživati u bogatom doručku, plus brazilskim i internacionalnim specijalitetima za ručak i večeru. U baru je dostupan izbor alkoholnih pića. Gosti takođe mogu da koriste room service 24/7.

Hotel u Iguazu: Hotel Viale Tower 3* ili sličan
https://viale-tower.fozdoiguacuhotels.net/en/
Hotel Viale Tover sa pogledom na Brazil, Argentinu i Paragvaj nudi  bazen na otvorenom i restoran internacionalne kuhinje. Nalazi se u Foz do Iguasu. Moderne i klimatizovane sobe hotela Viale Tover imaju televizor sa ravnim ekranom i mini-bar, sopstvena kupatila sa tušem, fen za kosu i besplatne toaletne potrepštine. Dodatni sadržaji uključuju kablovske kanale. Gosti mogu uživati u doručku na bazi švedskog stola ujutru koji uključuje raznovrsno sveže voće, hleb i hladno meso, kao i izbor pića. Hotel je udaljen 12,7 km od Parka ptica, 3,1 km od Gradske bolnice i 15 km od vodopada Iguasu. Aerodrom Foz do Iguasu udaljen je 12 km.

Hotel u Amazoniji: Amazon eko park lodge 3* ili sličan
https://www.amazonecopark.com.br/pacote-4-dias-e-3-noites
Idealno lociran u egzotičnoj zoni prirodnog rezervata u Amazonskoj prašumi, ovaj eko-lodž pruža prirodnu smestaj na samo 50 minuta vožnje automobilom i brodom od aerodroma Manaus. Amazon Ekopak Lodž ima prirodne bazene, privatnu plažu i nekoliko staza u džungli. Svi paketi uključuju smeštaj, sve obroke (pun pansion) i ekskurzije koje se sastoje od ekoloških šetnji u šumi, posete lokalnim selima, amaterskog ribolova, razgledanja šuma i noćnih izleta radi posmatranja divljih životinja. Gosti Amazon Ecopark-a su smešteni u bungalovima, koji imaju udoban, rustičan nameštaj. Svi apartmani imaju balkon, klima uređaj, električne tuševe i prozore sa sigurnosnim mrežama. U cenu je uključen dnevni doručak na bazi švedskog stola, koji se sastoji od svežeg voća i sokova, hleba i domaćih kolača, kao i opcije za ručak i večeru, sa regionalnim i internacionalnim jelima, koji se poslužuju u restoranu u okviru objekta.

Hotel u Manausu: Ibis Styles Manaus 3* ili sličan  
https://ibis-styleshotel.manaus-hotels.com/en/
Na samo blok od istorijskog centra Manausa i pozorišta Amazonas, hotel Ibis Stile poseduje teretanu, kafić i prodavnicu. U restoranu svakog dana se služi doručak na bazi švedskog stola, a besplatan je bežični internet. Klimatizovane sobe imaju mini-bar, kupatilo, digitalni sef i LED TV. Sa svetlim, savremenim dekorom, svi su opremljeni radnim stolom i sopstvenim kupatilom. Ibis Stiles Manaus je udaljen samo 6 km od industrijskog okruga Manausa i 14 km od međunarodnog aerodroma Eduardo Gomes.

Hotel u Riju: Ritz Copacabana 4* ili sličan   
www.ritzcopacabana.com.br/en/
Smešten u okrugu Kopakabana u Rio de Žaneiru, na 80 metara od plaže Kopakabana, butik hotel Ritz Copacabana ima otvoreni bazen i pogled na grad. Gosti mogu uživati u baru kao i restoranu. Svaka soba u ovom hotelu je klimatizovana i ima TV sa ravnim ekranom. Svaka soba ima sopstveno kupatilo. Recepcoja u hotelu radi 24/7. Hotel takođe nudi iznajmljivanje bicikala i automobila. Čuvena atrakcija, Glava šećera udaljena je 7 km od butik hotela Ritz Copacabana, dok je stanica metroa Cantagalo udaljena 350 metara. Najbliži aerodrom je aerodrom Santos Dumont, udaljen 8 km.

FAKULTATIVNI IZLETI: Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje se vrši na destinaciji. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

Favela Santa Marta i Karnevalsko iskustvo                                                                                                                                   
Slobodan dan u Riju ili odlazak na fakultativni izlet “Favela i Iskustvo Karnevala “. Favela Santa Marta se nalazi u zaleđu kvarta Botafogo. Strmu liticu brda Dona Marta krase raznobojne drvene, trošne kuće, a u ovom malenom naselju živi oko 8.000 ljudi. Od kada je 1996. godine, Majkel Džekson snimio spot u njoj, Dona Marta postaje najpoznatija favela na svetu. Favela je danas povezana žičarom sa gradom što je čini pristupačnijom posetiocima. Kretanje kroz favelu je u pratnji lokalnog vodiča iz favele. Nakon razgledanje favele odlazak u profesionalnu školu sambe u kojoj sledi predavanje o nastanku karnevla i njegovom žnačenju za karioke, lokalno stanovništvo. Poseta školi obuhvata učenje sambe, nastup samba igračice i koktel kao i isprobavanje profesionalnih kostima sa prethodnih karnevalskih takmičenja. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. (cena izleta 170eur po osobi).

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Na letu kompanije KLM dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg, kao i na lokalnim letovima.

• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično), i oni nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 2 od 03.06.2023.                                           
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                                                               
Kategorija licence A

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3

 

SMESTAJ BRAZIL Brazil/Rio De Žaneiro
SMESTAJ BRAZIL-
 
 Hoteli:Iguasu – Viales Cataratas Hotel 4*, www.vialehotels.com.br ili sličan Nalazi se 10 km od Nacionalnog parka. Ima teretanu, bazen i saunu. Restoran pruža veliki asortiman vina . Klimatizovane sobe savremeno su opremljene, imaju mini bar (plaća se), kablovsku TV, besplatni WiFi i radni sto. Hotel služi buffet doručak uz veliki izbor hleba, kolača i toplih jela. Specijaliteti internacionalne kuhinje mogu se poručiti preko dana. Služe dobra pića u dva bara.Salvador – Golden Tulip Rio Vermelho 4*, www.goldentulip.com.br ili sličanNalazi se na 10 min od Porto da Barra plaže, ima moderne sobe i veliki bazen sa panoramskim pogledom. Sobe imaju savremeni nameštaj, kablovsku TV i mini bar. Neke sobe imaju i deo za sedenje.U retoranu služe internacionalnu i lokalnu kuhinju. Ima besplatni WiFi, parking, restoran, fitnes centar, nepušačke sobe.Amazon – Amazon Eco Park Lodge, www.amazonecopark.com.br ili sličanIma udobne bungalove opremljene rustičnim nameštajem. Sobe su klimatizovane imaju tuš i prozore sa zavesama. Služe buffet doručak koji se sastoji od svežeg voća i sokova, hleba i raznih slatkih i slanih peciva. Lodž ima prirodni bazen i privatnu plažu. Nalazi se na sat vremena brodićem od čuvenog Teatra u Manausu. Brasislia – Golden Tulip Brasilia Alvorada 4*, www.brasiliaalvorada.com.br ili sličanIma unikatni dizajn, luksuzni smštaj i veliki bazen u bašti. Nalazi se na obali Paranoa jezera, samo 850 m od Palate Alvorada i 10 min vožnje centrta grada. Prostrane sobe su klimatizovabe, imaju balkon , kablovsku TV i mini bar. Ima dva bazena, tri teniska terena i spa. Postoje i sauna i teretana. Ima besplatni WiFi, bespaltni parking i nepušačke sobe.Rio de Žaneiro – hotel Mirador Rio Copacabana 4*, www.hotelmirador.com.br ili sličanNalazi se 650 m. od čuvene plaže Kopakabana. Ima bazen sa savršenim pogledom na Rio. Buffet doručak služe u luksuzno opremljenom restoranu, u kome se preko dana mogu poručiti lokalni ili internacionalni specijaliteti. Sve sobe imaju mini bar (plaća se), kablovsku TV, besplatni WiFi, privatno kupatilo sa tušem, Ima i nepušačke sobe. Ima fitnes centar i saunu. U baru se služe razni kokteli i osvežavajuća pića. Mogu se dobiti i nepušačke sobe. <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1107305727 0 0 415 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1073786111 1 0 415 0;} @font-face {font-family:"Amor Sans Pro"; panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-alt:"Times New Roman"; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:modern; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:1 1342185546 0 0 403 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; mso-hyphenate:none; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:AR-SA;} a:link, span.MsoHyperlink {mso-style-unhide:no; mso-style-parent:""; color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; color:purple; mso-themecolor:followedhyperlink; text-decoration:underline; text-underline:single;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1107305727 0 0 415 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1073786111 1 0 415 0;} @font-face {font-family:"Amor Sans Pro"; panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-alt:"Times New Roman"; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:modern; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:1 1342185546 0 0 403 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; mso-hyphenate:none; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:AR-SA;} a:link, span.MsoHyperlink {mso-style-unhide:no; mso-style-parent:""; color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; color:purple; mso-themecolor:followedhyperlink; text-decoration:underline; text-underline:single;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1107305727 0 0 415 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1073786111 1 0 415 0;} @font-face {font-family:"Amor Sans Pro"; panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-alt:"Times New Roman"; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:modern; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:1 1342185546 0 0 403 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; mso-hyphenate:none; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:AR-SA;} a:link, span.MsoHyperlink {mso-style-unhide:no; mso-style-parent:""; color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; color:purple; mso-themecolor:followedhyperlink; text-decoration:underline; text-underline:single;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1107305727 0 0 415 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1073786111 1 0 415 0;} @font-face {font-family:"Amor Sans Pro"; panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-alt:"Times New Roman"; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:modern; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:1 1342185546 0 0 403 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; mso-hyphenate:none; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:AR-SA;} a:link, span.MsoHyperlink {mso-style-unhide:no; mso-style-parent:""; color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; color:purple; mso-themecolor:followedhyperlink; text-decoration:underline; text-underline:single;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1107305727 0 0 415 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1073786111 1 0 415 0;} @font-face {font-family:"Amor Sans Pro"; panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-alt:"Times New Roman"; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:modern; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:1 1342185546 0 0 403 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; mso-hyphenate:none; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:AR-SA;} a:link, span.MsoHyperlink {mso-style-unhide:no; mso-style-parent:""; color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; color:purple; mso-themecolor:followedhyperlink; text-decoration:underline; text-underline:single;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
   
 

SMEŠTAJ:
Hotel u Sao Paolu: Intercity Sao Paulo Ibirapuera 4* ili sličan
https://www.intercityhoteis.com.br/hotel-sao-paulo/hotel-intercity-ibirapuera/47/

Smešten na 500 m od tržnog centra Ibirapuera i 2 km od parka Ibirapuera, najveće zelene površine u gradu, Interciti Sao Paulo Ibirapuera nudi otvoreni bazen, restoran i fitnes centar, kao i besplatan WiFi. Moderne sobe hotela, Interciti Sao Paulo Ibirapuera, imaju klima-uređaj, TV sa ravnim ekranom i kablovskim kanalima, mini-bar i radni sto. Takođe nude sopstveno kupatilo sa tušem, fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. U hotelskom restoranu gosti mogu uživati u bogatom doručku, plus brazilskim i internacionalnim specijalitetima za ručak i večeru. U baru je dostupan izbor alkoholnih pića. Gosti takođe mogu da koriste room service 24/7.

Hotel u Iguazu: Hotel Viale Tower 3* ili sličan
https://viale-tower.fozdoiguacuhotels.net/en/

Hotel Viale Tover sa pogledom na Brazil, Argentinu i Paragvaj nudi bazen na otvorenom i restoran internacionalne kuhinje. Nalazi se u Foz do Iguasu. Moderne i klimatizovane sobe hotela Viale Tover imaju televizor sa ravnim ekranom i mini-bar, sopstvena kupatila sa tušem, fen za kosu i besplatne toaletne potrepštine. Dodatni sadržaji uključuju kablovske kanale. Gosti mogu uživati u doručku na bazi švedskog stola ujutru koji uključuje raznovrsno sveže voće, hleb i hladno meso, kao i izbor pića. Hotel je udaljen 12,7 km od Parka ptica, 3,1 km od Gradske bolnice i 15 km od vodopada Iguasu. Aerodrom Foz do Iguasu udaljen je 12 km.

Hotel u Amazoniji: Amazon eko park lodge 3* ili sličan
https://www.amazonecopark.com.br/pacote-4-dias-e-3-noites

Idealno lociran u egzotičnoj zoni prirodnog rezervata u Amazonskoj prašumi, ovaj eko-lodž pruža prirodnu smestaj na samo 50 minuta vožnje automobilom i brodom od aerodroma Manaus. Amazon Ekopak Lodž ima prirodne bazene, privatnu plažu i nekoliko staza u džungli. Svi paketi uključuju smeštaj, sve obroke (pun pansion) i ekskurzije koje se sastoje od ekoloških šetnji u šumi, posete lokalnim selima, amaterskog ribolova, razgledanja šuma i noćnih izleta radi posmatranja divljih životinja. Gosti Amazon Ecopark-a su smešteni u bungalovima, koji imaju udoban, rustičan nameštaj. Svi apartmani imaju balkon, klima uređaj, električne tuševe i prozore sa sigurnosnim mrežama. U cenu je uključen dnevni doručak na bazi švedskog stola, koji se sastoji od svežeg voća i sokova, hleba i domaćih kolača, kao i opcije za ručak i večeru, sa regionalnim i internacionalnim jelima, koji se poslužuju u restoranu u okviru objekta.

Hotel u Manausu: Ibis Styles Manaus 3* ili sličan
https://ibis-styleshotel.manaus-hotels.com/en/

Na samo blok od istorijskog centra Manausa i pozorišta Amazonas, hotel Ibis Stile poseduje teretanu, kafić i prodavnicu. U restoranu svakog dana se služi doručak na bazi švedskog stola, a besplatan je bežični internet. Klimatizovane sobe imaju mini-bar, kupatilo, digitalni sef i LED TV. Sa svetlim, savremenim dekorom, svi su opremljeni radnim stolom i sopstvenim kupatilom. Ibis Stiles Manaus je udaljen samo 6 km od industrijskog okruga Manausa i 14 km od međunarodnog aerodroma Eduardo Gomes.

Hotel u Riju: Ritz Copacabana 4* ili sličan
www.ritzcopacabana.com.br/en/

Smešten u okrugu Kopakabana u Rio de Žaneiru, na 80 metara od plaže Kopakabana, butik hotel Ritz Copacabana ima otvoreni bazen i pogled na grad. Gosti mogu uživati u baru kao i restoranu. Svaka soba u ovom hotelu je klimatizovana i ima TV sa ravnim ekranom. Svaka soba ima sopstveno kupatilo. Recepcoja u hotelu radi 24/7. Hotel takođe nudi iznajmljivanje bicikala i automobila. Čuvena atrakcija, Glava šećera udaljena je 7 km od butik hotela Ritz Copacabana, dok je stanica metroa Cantagalo udaljena 350 metara. Najbliži aerodrom je aerodrom Santos Dumont, udaljen 8 km.

 


   
 

Smeštaj putnika na Brazilskoj turi


 
 
 Hoteli:Iguasu – Viales Cataratas Hotel 4*, www.vialehotels.com.br ili sličan Nalazi se 10 km od Nacionalnog parka. Ima teretanu, bazen i saunu. Restoran pruža veliki asortiman vina . Klimatizovane sobe savremeno su opremljene, imaju mini bar (plaća se), kablovsku TV, besplatni WiFi i radni sto. Hotel služi buffet doručak uz veliki izbor hleba, kolača i toplih jela. Specijaliteti internacionalne kuhinje mogu se poručiti preko dana. Služe dobra pića u dva bara.Salvador – Golden Tulip Rio Vermelho 4*, www.goldentulip.com.br ili sličanNalazi se na 10 min od Porto da Barra plaže, ima moderne sobe i veliki bazen sa panoramskim pogledom. Sobe imaju savremeni nameštaj, kablovsku TV i mini bar. Neke sobe imaju i deo za sedenje.U retoranu služe internacionalnu i lokalnu kuhinju. Ima besplatni WiFi, parking, restoran, fitnes centar, nepušačke sobe.Amazon – Amazon Eco Park Lodge, www.amazonecopark.com.br ili sličanIma udobne bungalove opremljene rustičnim nameštajem. Sobe su klimatizovane imaju tuš i prozore sa zavesama. Služe buffet doručak koji se sastoji od svežeg voća i sokova, hleba i raznih slatkih i slanih peciva. Lodž ima prirodni bazen i privatnu plažu. Nalazi se na sat vremena brodićem od čuvenog Teatra u Manausu. Brasislia – Golden Tulip Brasilia Alvorada 4*, www.brasiliaalvorada.com.br ili sličanIma unikatni dizajn, luksuzni smštaj i veliki bazen u bašti. Nalazi se na obali Paranoa jezera, samo 850 m od Palate Alvorada i 10 min vožnje centrta grada. Prostrane sobe su klimatizovabe, imaju balkon , kablovsku TV i mini bar. Ima dva bazena, tri teniska terena i spa. Postoje i sauna i teretana. Ima besplatni WiFi, bespaltni parking i nepušačke sobe.Rio de Žaneiro – hotel Mirador Rio Copacabana 4*, www.hotelmirador.com.br ili sličanNalazi se 650 m. od čuvene plaže Kopakabana. Ima bazen sa savršenim pogledom na Rio. Buffet doručak služe u luksuzno opremljenom restoranu, u kome se preko dana mogu poručiti lokalni ili internacionalni specijaliteti. Sve sobe imaju mini bar (plaća se), kablovsku TV, besplatni WiFi, privatno kupatilo sa tušem, Ima i nepušačke sobe. Ima fitnes centar i saunu. U baru se služe razni kokteli i osvežavajuća pića. Mogu se dobiti i nepušačke sobe. <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1107305727 0 0 415 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1073786111 1 0 415 0;} @font-face {font-family:"Amor Sans Pro"; panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-alt:"Times New Roman"; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:modern; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:1 1342185546 0 0 403 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; mso-hyphenate:none; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:AR-SA;} a:link, span.MsoHyperlink {mso-style-unhide:no; mso-style-parent:""; color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; color:purple; mso-themecolor:followedhyperlink; text-decoration:underline; text-underline:single;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1107305727 0 0 415 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1073786111 1 0 415 0;} @font-face {font-family:"Amor Sans Pro"; panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-alt:"Times New Roman"; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:modern; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:1 1342185546 0 0 403 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; mso-hyphenate:none; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:AR-SA;} a:link, span.MsoHyperlink {mso-style-unhide:no; mso-style-parent:""; color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; color:purple; mso-themecolor:followedhyperlink; text-decoration:underline; text-underline:single;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1107305727 0 0 415 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1073786111 1 0 415 0;} @font-face {font-family:"Amor Sans Pro"; panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-alt:"Times New Roman"; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:modern; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:1 1342185546 0 0 403 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; mso-hyphenate:none; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:AR-SA;} a:link, span.MsoHyperlink {mso-style-unhide:no; mso-style-parent:""; color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; color:purple; mso-themecolor:followedhyperlink; text-decoration:underline; text-underline:single;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1107305727 0 0 415 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1073786111 1 0 415 0;} @font-face {font-family:"Amor Sans Pro"; panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-alt:"Times New Roman"; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:modern; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:1 1342185546 0 0 403 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; mso-hyphenate:none; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:AR-SA;} a:link, span.MsoHyperlink {mso-style-unhide:no; mso-style-parent:""; color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; color:purple; mso-themecolor:followedhyperlink; text-decoration:underline; text-underline:single;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1107305727 0 0 415 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1073786111 1 0 415 0;} @font-face {font-family:"Amor Sans Pro"; panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-alt:"Times New Roman"; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:modern; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:1 1342185546 0 0 403 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; mso-hyphenate:none; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:AR-SA;} a:link, span.MsoHyperlink {mso-style-unhide:no; mso-style-parent:""; color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; color:purple; mso-themecolor:followedhyperlink; text-decoration:underline; text-underline:single;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
   
 

SMEŠTAJ:
Hotel u Sao Paolu: Intercity Sao Paulo Ibirapuera 4* ili sličan
https://www.intercityhoteis.com.br/hotel-sao-paulo/hotel-intercity-ibirapuera/47/

Smešten na 500 m od tržnog centra Ibirapuera i 2 km od parka Ibirapuera, najveće zelene površine u gradu, Interciti Sao Paulo Ibirapuera nudi otvoreni bazen, restoran i fitnes centar, kao i besplatan WiFi. Moderne sobe hotela, Interciti Sao Paulo Ibirapuera, imaju klima-uređaj, TV sa ravnim ekranom i kablovskim kanalima, mini-bar i radni sto. Takođe nude sopstveno kupatilo sa tušem, fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. U hotelskom restoranu gosti mogu uživati u bogatom doručku, plus brazilskim i internacionalnim specijalitetima za ručak i večeru. U baru je dostupan izbor alkoholnih pića. Gosti takođe mogu da koriste room service 24/7.

Hotel u Iguazu: Hotel Viale Tower 3* ili sličan
https://viale-tower.fozdoiguacuhotels.net/en/

Hotel Viale Tover sa pogledom na Brazil, Argentinu i Paragvaj nudi bazen na otvorenom i restoran internacionalne kuhinje. Nalazi se u Foz do Iguasu. Moderne i klimatizovane sobe hotela Viale Tover imaju televizor sa ravnim ekranom i mini-bar, sopstvena kupatila sa tušem, fen za kosu i besplatne toaletne potrepštine. Dodatni sadržaji uključuju kablovske kanale. Gosti mogu uživati u doručku na bazi švedskog stola ujutru koji uključuje raznovrsno sveže voće, hleb i hladno meso, kao i izbor pića. Hotel je udaljen 12,7 km od Parka ptica, 3,1 km od Gradske bolnice i 15 km od vodopada Iguasu. Aerodrom Foz do Iguasu udaljen je 12 km.

Hotel u Amazoniji: Amazon eko park lodge 3* ili sličan
https://www.amazonecopark.com.br/pacote-4-dias-e-3-noites

Idealno lociran u egzotičnoj zoni prirodnog rezervata u Amazonskoj prašumi, ovaj eko-lodž pruža prirodnu smestaj na samo 50 minuta vožnje automobilom i brodom od aerodroma Manaus. Amazon Ekopak Lodž ima prirodne bazene, privatnu plažu i nekoliko staza u džungli. Svi paketi uključuju smeštaj, sve obroke (pun pansion) i ekskurzije koje se sastoje od ekoloških šetnji u šumi, posete lokalnim selima, amaterskog ribolova, razgledanja šuma i noćnih izleta radi posmatranja divljih životinja. Gosti Amazon Ecopark-a su smešteni u bungalovima, koji imaju udoban, rustičan nameštaj. Svi apartmani imaju balkon, klima uređaj, električne tuševe i prozore sa sigurnosnim mrežama. U cenu je uključen dnevni doručak na bazi švedskog stola, koji se sastoji od svežeg voća i sokova, hleba i domaćih kolača, kao i opcije za ručak i večeru, sa regionalnim i internacionalnim jelima, koji se poslužuju u restoranu u okviru objekta.

Hotel u Manausu: Ibis Styles Manaus 3* ili sličan
https://ibis-styleshotel.manaus-hotels.com/en/

Na samo blok od istorijskog centra Manausa i pozorišta Amazonas, hotel Ibis Stile poseduje teretanu, kafić i prodavnicu. U restoranu svakog dana se služi doručak na bazi švedskog stola, a besplatan je bežični internet. Klimatizovane sobe imaju mini-bar, kupatilo, digitalni sef i LED TV. Sa svetlim, savremenim dekorom, svi su opremljeni radnim stolom i sopstvenim kupatilom. Ibis Stiles Manaus je udaljen samo 6 km od industrijskog okruga Manausa i 14 km od međunarodnog aerodroma Eduardo Gomes.

Hotel u Riju: Ritz Copacabana 4* ili sličan
www.ritzcopacabana.com.br/en/

Smešten u okrugu Kopakabana u Rio de Žaneiru, na 80 metara od plaže Kopakabana, butik hotel Ritz Copacabana ima otvoreni bazen i pogled na grad. Gosti mogu uživati u baru kao i restoranu. Svaka soba u ovom hotelu je klimatizovana i ima TV sa ravnim ekranom. Svaka soba ima sopstveno kupatilo. Recepcoja u hotelu radi 24/7. Hotel takođe nudi iznajmljivanje bicikala i automobila. Čuvena atrakcija, Glava šećera udaljena je 7 km od butik hotela Ritz Copacabana, dok je stanica metroa Cantagalo udaljena 350 metara. Najbliži aerodrom je aerodrom Santos Dumont, udaljen 8 km.

 


   
 

Smeštaj putnika na Brazilskoj turi


 

Brazil
Brazil - Amazon 1.11.2024.
SAO PAULO – IGUASU VODOPADI – AMAZONIJA (MANAUS) – RIO DE ŽANEIRO

15 dana (13 noćenja) - avionom i autobusom
Polazak: 01. novembar 2024. / Povratak: 15. novembar 2024.

FIRST MINUTE POPUST OD 100€ PO OSOBI ZA UPLATE DO 15. JULA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-U


Brazil je zemlja čija  je obala duga 7400 kilometara oivičena prekrasnim plažama sa zlatnim peskom, a unutrašnjost  ispunjena mineralnim bogatstvom. Zlato iz brazilskih rudnika i dalje krasi crkve Portugala, kolonijalne sile koja je vladala Brazilom do 1822. Ovaj snažan portugalski uticaj je očigledan u brazilskoj kolonijalnoj arhitekturi, u dekorativnoj umetnosti kao i u jeziku. Za turiste, Brazil je i tropski raj i uzbudljiva kulturna destinacija sa atrakcijama za sve ukuse, od idiličnog odmora na plaži i istraživanja prašume, do muzeja umetnosti svetske klase i pulsirajućeg ritma karnevala u Riju.

Rio de Žaneiro, jedan od najlepših gradova na svetu, glavni je grad istoimene brazilske države, jedne od 26 federalnih država. Ima malo više od  6 miliona stanovnika. Nalazi se u Guanabara zalivu, na Atlantskom okeanu. To je grad čuvenih “karioka” kako drugi nazivaju stanovnike Ria,  koji  su uvek nasmejani, vedri, dobro raspoloženi i spremni za sambu. Iako više nije prestonica Brazila, veliki je kulturni, finansijski i turistički centar zemlje.
 

Dan 1
BELGRADE
(01.11.2024) BEOGRAD – AMSTERDAM – SAO PAULO Čekiranje putnika na aerodromu „Nikola Tesla" u 03:00 časova. Poletanje za Amsterdam u 06:00 časova (let KL 1982). Sletanje u Amsterdam u 08:35 časova. Nastavak leta za Sao Paulo u 10:55 časova (let KL 791). Obrok u avionu. Dolazak u Sao Paulo u 19:00 časova. Transfer do hotela. Noćenje.
Dan 2
SAO PAULO
(02.11.2024) SAO PAULO Doručak. Nakon doručka odlazak na panoramsko razgledanje Sao Paula. Poseta: stanici ”Luz”, gradskoj pijaci, katedrali “Sé”, gradskom pozorištu kao i “Farol Santander” zgradi. Najveća koncentracija nebodera od stakla i metala može se videti na glavnoj ulici Sao Paula - Avenida Paulista. Ova kilometarska arterija grada ograđena je luksuznim prodavnicama, modernim poslovnim zgradama, svim vrstama restorana i neboderima. Ovde se nalazi najpoznatiji muzej grada “Muzej umetnosti Sao Paula” sa bogatom kolekcijom modernih slika. Za kraj izleta ostavljena je poseta poznatom urbanom parku „Ibirapuera“ gde se ostavlja slobodno vreme za uživanje u njegovim prelepim vrtovima, muzejima, spomenicima i delima poznatog brazilskog arhitekte Oscar Niemeyer- a. Slobodno vreme u Sao Paulu. Noćenje.
Dan 3
SAO PAULO
(03.11.2024) SAO PAULO – FOS DO IGUASU Doručak. U jutarnjim časovima transfer do aerodorma. Let za Fos do Iguasu (2h). Po dolasku transfer do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 4
FOZ DO IGUACU
(04.11.2024) FOS DO IGUASU Doručak. Šetnja nacionalnim parkom oko najlepših vodopada na svetu, remek dela prirode, koji su smešteni između tri zemlje: Argentine, Brazila i Paragvaja. Uvršteni su na Uneskovu listu prirodne baštine jer su okolne šume dom za više od 1000 vrsta ptica i sisara, uključujući jelene, vidre i kapibare. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 5
FOZ DO IGUACU
(05.11.2024) FOS DO IGUASU – MANAUS – AMAZONIJA Transfer do aerodroma u ranim jutarnjim časovima. Lunch box paketi za doručak. Let za Manaus ( 5:30h). Po dolasku transfer do eko-lodža koji se nalazi na obodu amazonske prašume i koji nudi jedinstveno iskustvo boravka u prirodi. Boravak u lodžu uključuje sve obroke (pun pansion) i razne aktivnosti koje se sastoje od šetnji po šumi, posete lokalnim selima, amaterskog ribolova i noćnih izleta radi posmatranja divljih životinja. Ručak. U popodnevnim satima polazak kanuima na noćno pecanje ali na način na kako to ovde tradicionalno rade lokalni ribari. Najmnogobrojnija vrsta ribe u Amazonu su pirane. Povratak u smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 6
FOZ DO IGUACU
(06.11.2024.) AMAZONIJA Doručak. Nakon doručka odlazak na treking šumom i upoznavanje sa florom i faunom amazonskih tropskih šuma. Dve staze dugačke po 10 km kroz šumu omogućavaju gostima da istraže džunglu kroz žbunove egzotičnih orhideja i gigantskih stabla. Tokom šetnje, uvek u pratnji iskusnih vodiča, putnici uče o tome kako izgleda život u džungli, kako da nađu jestivo voće i vodu za piće, kako da se lociraju životinje među drvećem i žbunjem, upoznaju lekovito bilje i još mnogo toga. Ovde se mogu sresti majmuni, ljenjivci, papagaji, tukani, kajmani, kornjače i druge divlje životinje. Ručak. U popodnevnim satima, odlazak kanuima u vožnju Amazonom i upoznavanje sa običajima i tradicijom stanovnika obale reke koji se zovu „Kaboklos“, a koji su mešavina belaca i amazonskih Indijanaca. Nakon 10 minuta plovidbe, poseta tradicionlnoj kući pripadnika Kaboklo plemena. Predavanje o procesu obrade manioke farine. Manioka je žbun iz drvenaste porodice mlečika koji raste u Brazilu, Zapadnoj Indiji i u nekim drugim tropskim krajevima sveta (Indonezija, Australija). Iz korena manioke se dobija tapioka, vrsta skroba koji se koristi u ishrani i koja je vrlo zdrava. Degustacija torte ili palačinki od tapioke. Nakon toga odlazak u noćni safari i uživanje u zvucima džungle noću. Noćni safari podražumeva mogućnost uočavanja malih aligatora i drugih životinja koje su aktivne noću. Povratak u smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 7
FOZ DO IGUACU
(07.11.2024.) AMAZONIJA Doručak. Nakon doručka polazak brodom na sastajalište dveju reka. Vožnja niz Rio Negro sa pogledom na grad Manaus: kupola Teatra Amazonas, luka, tipične amazonske kuće na stubovima i td... Dolazak u „Encontro das Aguas“ u podnevnim časova. Na ovom mestu, tamne vode Rio Negra susreću se sa smeđim vodama Rio Solimoesa. Od ove tačke obe reke formiraju čuvenu reku Amazon koja teče u Atlantski okean. Vode dve reke teku zajedno oko 12 km, jedna pored druge, bez mešanja. Ova pojava nastaje zbog razlike u temperaturama, gustini i brzini ovih reka. Ručak u tipičnom lokalnom restoranu (švedski sto). Kraj restorana je moguće videti celo jezero prekriveno ogromnim lokvanjima koji se mogu naći samo u području Amazona. Posle ručka slobodno vreme. Povratak u lodž u predvečernjim satima. Večera. Noćenje.
Dan 8
MANAUS
(08.11.2024) MANAUS Doručak. Transfer u prepodnevnim satima do centra Manausa i šetnja do najvažnijih znamenitosti. Manaus je osnovan u 17. veku u ogromnom kompleksu šuma i reka istočnog basena Amazona. Još ga nazivaju “Nju Jork u sred džungle” , jer se iza nepregledne prašume diže moderan grad prepun nebodera. Grad ima prekrasnu katedralu Svetog Sebastijana, impozantnu operu “Teatro Amazonas”, zoološke vrtove, botaničke bašte i muzeje. Početkom 20. veka postao je najvažniji kulturni centar severnog Brazila čemu je dosta doprineo profit od izvoza kaučuka. Pešačka šetnja kroz strogi centar grada i ulazak u Teatro Amazonas koji je građen po uzoru na pozorište u Parizu. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 9
MANAUS
(09.11.2024.) MANAUS Doručak. Slobodan dan u Manausu. Noćenje.
Dan 10
RIO DE ŽANEIRO
(10.11.2024.) MANAUS – RIO DE ŽANEIRO Doručak. Transfer do aerodroma u popodnevnim časovima. Let do Ria de Žaneira (5h). Dolazak u Rio u večernjim satima. Transfer do hotela. Noćenje.
Dan 11
RIO DE ŽANEIRO
(11.11.2024.) RIO DE ŽANEIRO Doručak. Odlazak na izlet koji objedinjuje najvažnije atrakcije grada. Ono što je za Rim Koloseum, Ajfelov toranj za Pariz, to je za Rio Statua Hrista. Polazak iz hotela prema najvišoj statui Hrista Spasitelja na svetu, visokoj čak 30 metara koja dominira panoramom zaliva na brdu Korkovado. Na putu do brda Korkovado prolazak kroz prašumu Tižuku koja je sačuvala sve svoje prirodne odlike i druga je po veličini urbana prašuma na svetu. Nakon razgledanja Statue Hrista vožnja do Sambodroma, mesta gde se održava napoznatiji karneval na svetu. Karneval pokazuje celokupno kulturno bogatstvo i raznolikost Brazila. Nakon Sambodroma sledeća tačka je najpoznatiji svetski stadion” Marakana”. Sledi nastavak razgledanja starog grada, poseta katedrali Metropolitan, remek-delu moderne umetnosti. Poslednja tačka razgledanja je živopisna gradska četvrt Lapa, boemska četvrt prepuna živopisnih restorana i galerija. Glavna atrakcija Lape su svakako fantastični “Lukova Lape”, a nedealeko od njih se nalazi i poznato stepenište Selaron. Stepenište Selaron je šareno popločano stubište, rad samoukog čileanskog umetnika Jorgea Selaróna. Slobodno vreme nakon izleta. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 12
RIO DE ŽANEIRO
(12.11.2024.) RIO DE ŽANEIRO Doručak. Odlazak na izlet do čuvene “Glave šećera” brda odakle se pruža prekrasan pogled na božanstveni zaliv Guanabara. Vožnja do Glave šećera i uživanje u pogledu na Rio. Slobodno vreme za samostalno istraživanje do polaska u Botaničku baštu. Botaničku baštu je osnovao portugalski kralj Žoao VI (Joao) 1808. godine za vreme svog izgnanstva u Brazil. Tokom godina broj posađenih vrsta polako se povećavao i dostigao cifru od 5000 primeraka tropskog i suptropskog rastinja, među kojima je najimpresivniji drvored od 134 kraljevske palme. U produžetku botaničkog vrta nalazi se Park Laže koji se prostire na površini od 52 hektara i u kojem se nalazi stara rezidencija porodice Laže. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 13
RIO DE ŽANEIRO
(13.11.2024.) RIO DE ŽANEIRO Doručak. Slobodan dan u Riju ili odlazak na fakultativni izlet u jednu od najmiroljubivijih favela Rija – Favele Santa Marta. Santa Marta se nalazi u zaleđu kvarta Botafogo. Strmu liticu brda Dona Marta krase raznobojne drvene, trošne kuće, a u ovom malenom naselju živi oko 8.000 ljudi. Od kada je 1996. godine, Majkel Džekson snimio spot u njoj, Dona Marta postaje najpoznatija favela na svetu. Favela je danas povezana žičarom sa gradom što je čini pristupačnijom posetiocima. Kretanje kroz favelu je u pratnji lokalnog vodiča iz favele. Nakon razgledanje favele odlazak u profesionalnu školu sambe u kojoj sledi predavanje o nastanku karnevla i njegovom žnačenju za karioke, lokalno stanovništvo. Poseta školi obuhvata učenje sambe, nastup samba igračice, kao i isprobavanje profesionalnih kostima sa prethodnih karnevalskih takmičenja. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.
Dan 14
AMSTERDAM
(14.11.2024.) RIO DE ŽANEIRO – AMESTERDAM Doručak. Odjava iz hotela u jutarnjim satima i slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u predvečernjim časovima. Let sa internacionalnog aerodroma “Guarulhos “ za Amsterdam u 20:50 časova (let KL 706). Obrok u avionu.
Dan 15
BELGRADE
(15.11.2024.) AMESTERDAM Dolazak u Amsterdam u 12:15 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Beograd u 20:35 časova (let KL 1985). Dolazak u Beograd u 22:55 časova.