KENIJA 03.12.2024.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa jednim pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja ukljucuje: Prevoz avionom na navedenim relacijama,  smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4*, rani ulazak u sobe po sletanju prvog dana, 4 noćenja sa doručkom u Najrobiju, 2 noćenja na bazi punog pansiona u NP “Masai Mara” u lodžu sa  4*,  5 noćenja na bazi polupansiona u Mombasi i 1 noćenje u Najrobiju, sva razgledanja i transferi prema programu, troškovi organizacije i vođenja putovanja  (licencirani vodic iz Beograda). Avio takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 331 eur (EUR 242.00-YR, EUR 0.98-RF, EUR19.38-RS, EUR 0.22-RS, EUR 4.48-LG, EUR 3.00-M6, EUR 10.00-TR, EUR 47.33-TU, od kojih su YR nerefundabilne). Avio-takse su podložne promeni – plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja).
 
U cenu aranžmana nije uključeno: fakultativni izleti, napojnice za lokalne vodiče i vozače (preporučuje se oko 8 usd po danu po osobi), kao i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (preporučuje se 7 usd po danu po osobi), troškovi vize za jedan ulazak i izlazak (do 90 dana) iznosi 50€ (u trenutku objavljivanja programa) i usluga viziranja 20€, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, lični troškovi.
 
SMEŠTAJ:
Najrobi – The Boma Hotel 5* (https://www.theboma.co.ke/the-boma-nairobi/ili sličan
Boma Hotel Nairobi se nalazi na 10 minuta vožnje od međunarodnog aerodroma Jomo Keniatta. Hotel nudi gostima recepciju koja radi  24/7  i besplatan privatni parking. Sve sobe imaju pogled na grad ili vrt. Opremljene su sa klima uređajem, mini barom, radnim stolom i TV-om sa ravnim ekranom, besplatnim toaletnim priborom, priborom za kafu i čaj i sefom. U smeštaju se nalaze i restorani, koji nude domaću i internacionalnu kuhinju i prelepe bašte na otvorenom. Gosti mogu uživati u izboru toplih ili hladnih napitaka i grickalica dok sede u atrijumu ili u baru. Objekat nudi sadržaje kao što su spa centar . Nacionalni park Najrobi je udaljen 10 minuta od imanja.
 
Masai Mara - Masai Mara Sopa Lodge 4* https://sopalodges.com/  ili sličan
Masai Mara Sopa Lodge nudi smeštaj sa otvorenim bazenom, besplatnim WiFi internetom, zajedničkim restoranom i  terasom u Ololaimutieku. Sve sobe imaju prostor za sedenje, flat-screen TV i sopstveno kupatilo sa besplatnim toaletnim priborom, bideom i tušem. U Masai Mara Sopa Lodge ćete naći restoran koji služi afričku i internacionalnu kuhinju. Takođe možete zatražiti vegetarijanska jela. Najbliži aerodrom je Aerodrom Kikorok, udaljen 18 km od Masai Mara Sopa Lodge.
 
Mombasa – Southern Palms Beach Resort  4* https://southernpalmskenya.com/  ili sličan
Ovo odmaralište sa 4 zvezdice nalazi se na Dijani plaži, 35 km od Mombase i ima 2 otvorena bazena i 5 restorana. Svetle, klimatizovane sobe imaju balkone sa pogledom na bazen, vrtove ili Indijski okean. Svaka soba u odmaralištu Southern Palms Beach ima TV, mini-bar i pribor za pripremu čaja i kafe. Svaka ima sopstveno kupatilo sa tušem, a neke imaju kadu. U 5 restorana poslužuju se raznovrsna jela internacionalne kuhinje, a usluga na plaži je dostupna i tokom večere. Odmaralište takođe ima 5 barova, uključujući 2 na bazenima. Dostupni su ronjenje i jedrenje na dasci, a opcije na kopnu uključuju teniske terene ili klimatizovane terene za reket. Dostupan je i besplatan parking.

FAKULTATIVNI IZLET:
Giraffe centar, kuća Karen Bliksen i Nacionalni muzej Kenije 
Nakon doručka celodnevni izlet na tri najatraktivnije lokacije u Nairobiju. Transfer do “Žirafa Centra” koji je otvoren za posetioce . Otkako su njegovi osnivači, Džok i Beti Lesli-Melvil 1974. spasili bebu žirafu po imenu Dejzi koja je bila žrtva krivolova, iz oblasti zapadne Kenije, njihov dom je postao poznat među ljubiteljima divljih životinja širom sveta, a žirafa Dejzi prava zvezda. Danas je ovo cenetar gde u miru živi ugrožena vrsta - Rotšildova žirafa. Centar je vrlo zanimljivo koncipiran tako da je moguće hraniti žirafe i posmatrati ih iz neposredne blizine. Posle žirafa centra poseta spomen-kući  Karen Bliksen. Nekada u vlasništvu danske autorke Karen i njenog supruga Šveđanina Barona Brora, posed se nalazi u podnožju brda Ngong, a stekao je međunarodnu slavu jer je u njemu sniman fim 'Moja Afrika', nagrđen Oskarom. Za kraj poseta Nacionalnom muzeju. (cena izelta je 120 eur po osobi)
 
OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE: 
VIZE: Srpskim državljanima sa biometrijskim pasošima Republke Srbije (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za Keniju (dobija se elektronskim putem). Potrebno je dostaviti skeniranu kopiju pasoša i fotografiju u boji na beloj pozadini. Cena vize za Keniju je 50eur, a usluga viziranja je 20 eur po osobi. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
 
VALUTA:  Kenija  - Kenijski Šiling  1USD =  150.63 KES;        1EUR = 159.32 KES
 
KLIMA:  Zbog svog položaja na ekvatoru ima prijatnu tropsku klimu ali i velike regionalne varijacije preko cele godine. Period između juna i oktobra je suvlji i svežiji period u Keniji. Na obali je uvek toplo i vlažno, dok je u oblasti Nakuru i Masai Mara Nacionalnih parkova nešto svežije, pre svega ujutru i uveče. Dnevne temperature od 23-28°C.
 
OPŠTE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.
• Na letu Turkish Airlinesa dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg
• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično), i oni nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)
 
U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs. 
                  
Program broj 1 od 26.06.2024. 
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                                                               
Kategorija licence A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3

SMESTAJ KENIJA Kenija/Najrobi
SMESTAJ KENIJA-
 
 

SMEŠTAJ:
 

Najrobi – The Boma Hotel 5* (https://www.theboma.co.ke/the-boma-nairobi/ili sličan
Boma Hotel Nairobi se nalazi na 10 minuta vožnje od međunarodnog aerodroma Jomo Keniatta. Hotel nudi gostima recepciju koja radi  24/7  i besplatan privatni parking. Sve sobe imaju pogled na grad ili vrt. Opremljene su sa klima uređajem, mini barom, radnim stolom i TV-om sa ravnim ekranom, besplatnim toaletnim priborom, priborom za kafu i čaj i sefom. U smeštaju se nalaze i restorani, koji nude domaću i internacionalnu kuhinju i prelepe bašte na otvorenom. Gosti mogu uživati u izboru toplih ili hladnih napitaka i grickalica dok sede u atrijumu ili u baru. Objekat nudi sadržaje kao što su spa centar . Nacionalni park Najrobi je udaljen 10 minuta od imanja.
 

Masai Mara - Masai Mara Sopa Lodge 4* https://sopalodges.com/ ili sličan
Masai Mara Sopa Lodge nudi smeštaj sa otvorenim bazenom, besplatnim WiFi internetom, zajedničkim restoranom i  terasom u Ololaimutieku. Sve sobe imaju prostor za sedenje, flat-screen TV i sopstveno kupatilo sa besplatnim toaletnim priborom, bideom i tušem. U Masai Mara Sopa Lodge ćete naći restoran koji služi afričku i internacionalnu kuhinju. Takođe možete zatražiti vegetarijanska jela. Najbliži aerodrom je Aerodrom Kikorok, udaljen 18 km od Masai Mara Sopa Lodge.
 

Mombasa – Southern Palms Beach Resort 4* https://southernpalmskenya.com/ ili sličan
Ovo odmaralište sa 4 zvezdice nalazi se na Dijani plaži, 35 km od Mombase i ima 2 otvorena bazena i 5 restorana. Svetle, klimatizovane sobe imaju balkone sa pogledom na bazen, vrtove ili Indijski okean. Svaka soba u odmaralištu Southern Palms Beach ima TV, mini-bar i pribor za pripremu čaja i kafe. Svaka ima sopstveno kupatilo sa tušem, a neke imaju kadu. U 5 restorana poslužuju se raznovrsna jela internacionalne kuhinje, a usluga na plaži je dostupna i tokom večere. Odmaralište takođe ima 5 barova, uključujući 2 na bazenima. Dostupni su ronjenje i jedrenje na dasci, a opcije na kopnu uključuju teniske terene ili klimatizovane terene za reket. Dostupan je i besplatan parking.


   
 

Spisak hotela na kružnoj turi Kenija i Sejšeli


   
 Hoteli: Najrobi- The Boulevard Hotel 4*- Sentrim Boulevard Hotel – udaljen je 4 km od Željezničkog muzeja i 19 km od Džomo Knijata aerodroma. Ima spoljašnji bazen i restoran. Besplatni WiFi samo na određenim mestima u hotelu. Svaka soba ima plazma TV, ventilator, frižider i balkon sa kog se pruža pogled na bazen i baštu. Privatno kupatilo ima ili kadu ili tuš. Ima takođe i teniski teren.Nakuru jezero – Lake Nakuru Lodge 4*- veoma je udobanm safari lodge koji pruža odlične usluge u divnom prirodnom okruženju. Građen je tako da se potpuno uklapa u ambijent. Ima veliki spoljašnji bazen i mogućnosti za različite aktivnosti. Izbor soba je takav da može da zadovolji sve ukuse. Masai Mara – Masai Mara Sopa Lodge 4* - građen u okruženju bogatom zelenilom, sastoji se okruglih kuća istočno afričke arhitekture sa visokim kupastim krovovima od crepa. Zidovi su okrečeni oker bojom sa crtežima iz afričkog pejsaža. Kod recepcije i drugim zajedničkim prostorijama postoji WiFi često malo usporeniji. Ima 50 kućica sa po dve sobe, neke sa francuskim krevetom a neke sa dva takva kreveta. U sobama postoje mreže za zaštitu od komaraca, elektronski sef, orman i par drvenih stolica. Kupatilo ima poseban deo za tuš.Sejšeli – Coral Starnd Hotel Smart Choice 4* - nalazi se na severu ostrva na najlepšoj plaži u zalivu Beau Vallon. Ima klimatizovane sobe, dva spoljašnja bazena, prodavnicu suvenira, a pruža mogućnosti za raličite sportske aktivnosti na vodi. Sobe imaju drveni nameštaj i pod od pločica. Imaju plazma satelitsku TV, besplatni WiFi, mini bar (plaća se) i sef. Većina soba gleda na Indijski okean, ali neke Ima klimatizovane sobe, dva spoljašnja bazena,na planinu.Hotel ima šest restorana koji nude internacionalnu, indijsku, azijsku i mediteransku kuhinju. U koktel baru ima živa muzika skoro svako veče.
 
 
 

SMEŠTAJ:
 

Najrobi – The Boma Hotel 5* (https://www.theboma.co.ke/the-boma-nairobi/ili sličan
Boma Hotel Nairobi se nalazi na 10 minuta vožnje od međunarodnog aerodroma Jomo Keniatta. Hotel nudi gostima recepciju koja radi  24/7  i besplatan privatni parking. Sve sobe imaju pogled na grad ili vrt. Opremljene su sa klima uređajem, mini barom, radnim stolom i TV-om sa ravnim ekranom, besplatnim toaletnim priborom, priborom za kafu i čaj i sefom. U smeštaju se nalaze i restorani, koji nude domaću i internacionalnu kuhinju i prelepe bašte na otvorenom. Gosti mogu uživati u izboru toplih ili hladnih napitaka i grickalica dok sede u atrijumu ili u baru. Objekat nudi sadržaje kao što su spa centar . Nacionalni park Najrobi je udaljen 10 minuta od imanja.
 

Masai Mara - Masai Mara Sopa Lodge 4* https://sopalodges.com/ ili sličan
Masai Mara Sopa Lodge nudi smeštaj sa otvorenim bazenom, besplatnim WiFi internetom, zajedničkim restoranom i  terasom u Ololaimutieku. Sve sobe imaju prostor za sedenje, flat-screen TV i sopstveno kupatilo sa besplatnim toaletnim priborom, bideom i tušem. U Masai Mara Sopa Lodge ćete naći restoran koji služi afričku i internacionalnu kuhinju. Takođe možete zatražiti vegetarijanska jela. Najbliži aerodrom je Aerodrom Kikorok, udaljen 18 km od Masai Mara Sopa Lodge.
 

Mombasa – Southern Palms Beach Resort 4* https://southernpalmskenya.com/ ili sličan
Ovo odmaralište sa 4 zvezdice nalazi se na Dijani plaži, 35 km od Mombase i ima 2 otvorena bazena i 5 restorana. Svetle, klimatizovane sobe imaju balkone sa pogledom na bazen, vrtove ili Indijski okean. Svaka soba u odmaralištu Southern Palms Beach ima TV, mini-bar i pribor za pripremu čaja i kafe. Svaka ima sopstveno kupatilo sa tušem, a neke imaju kadu. U 5 restorana poslužuju se raznovrsna jela internacionalne kuhinje, a usluga na plaži je dostupna i tokom večere. Odmaralište takođe ima 5 barova, uključujući 2 na bazenima. Dostupni su ronjenje i jedrenje na dasci, a opcije na kopnu uključuju teniske terene ili klimatizovane terene za reket. Dostupan je i besplatan parking.


   
 

Spisak hotela na kružnoj turi Kenija i Sejšeli


   
 Hoteli: Najrobi- The Boulevard Hotel 4*- Sentrim Boulevard Hotel – udaljen je 4 km od Željezničkog muzeja i 19 km od Džomo Knijata aerodroma. Ima spoljašnji bazen i restoran. Besplatni WiFi samo na određenim mestima u hotelu. Svaka soba ima plazma TV, ventilator, frižider i balkon sa kog se pruža pogled na bazen i baštu. Privatno kupatilo ima ili kadu ili tuš. Ima takođe i teniski teren.Nakuru jezero – Lake Nakuru Lodge 4*- veoma je udobanm safari lodge koji pruža odlične usluge u divnom prirodnom okruženju. Građen je tako da se potpuno uklapa u ambijent. Ima veliki spoljašnji bazen i mogućnosti za različite aktivnosti. Izbor soba je takav da može da zadovolji sve ukuse. Masai Mara – Masai Mara Sopa Lodge 4* - građen u okruženju bogatom zelenilom, sastoji se okruglih kuća istočno afričke arhitekture sa visokim kupastim krovovima od crepa. Zidovi su okrečeni oker bojom sa crtežima iz afričkog pejsaža. Kod recepcije i drugim zajedničkim prostorijama postoji WiFi često malo usporeniji. Ima 50 kućica sa po dve sobe, neke sa francuskim krevetom a neke sa dva takva kreveta. U sobama postoje mreže za zaštitu od komaraca, elektronski sef, orman i par drvenih stolica. Kupatilo ima poseban deo za tuš.Sejšeli – Coral Starnd Hotel Smart Choice 4* - nalazi se na severu ostrva na najlepšoj plaži u zalivu Beau Vallon. Ima klimatizovane sobe, dva spoljašnja bazena, prodavnicu suvenira, a pruža mogućnosti za raličite sportske aktivnosti na vodi. Sobe imaju drveni nameštaj i pod od pločica. Imaju plazma satelitsku TV, besplatni WiFi, mini bar (plaća se) i sef. Većina soba gleda na Indijski okean, ali neke Ima klimatizovane sobe, dva spoljašnja bazena,na planinu.Hotel ima šest restorana koji nude internacionalnu, indijsku, azijsku i mediteransku kuhinju. U koktel baru ima živa muzika skoro svako veče.
 

Kenija
KENIJA 03.12.2024.
 
NAJROBI, SAFARI U NACIONALNOM PARKU MASAI MARA, DIANI PLAŽA
12 dana / 11 noćenja – avionom i autobusom
Polazak: 03. decembar 2024. / Povratak: 14. decembar 2024.

FIRST MINUTE POPUST OD 100 € PO OSOBI ZA UPLATE DO 1. AUGUSTA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u 


Kenija, zemlja na istoku Afrike, jedna je od turistički najrazvijenijih zemalja "crnog" kontinenta. Moderna prestonica Najrobi se ubraja među najznačajnije gradove Afrike a prirodne lepote ove zemlje zadivljuju turiste iz celog sveta, koji od svega najviše uživaju u safariju tj. traganju za divljim životinjama po savanama, tj. nacionalnim parkovima i odmoru na lepim, peščanim plažama Indijskog okeana.
 

Dan 1
BELGRADE
(03.12.2024.) BEOGRAD – ISTANBUL – NAJROBI Čekiranje putnika na aerodromu „Nikola Tesla” u 12:00 časova. Poletanje za Istanbul u 14:35 časova (let TK 1080). Sletanje u 18:25 časova. Nastavak putovanja za Najrobi u 20:35 (let TK 607). Obrok u avionu.
Dan 2
NAJROBI
(04.12.2024.) NAJROBI Dolazak u 03:25. Transfer do hotela. Po dolasku u hotel odmah ulazak u sobe. Noćenje. Doručak. Slobodno pre podne. Posle podne orijentaciono razgledanje Najrobija, "zelenog grada okupanog suncem". Vožnja duž avenije Moi, pored zgrade stare vojske do gradske pijace. U blizini se nalazi najveća džamija i najveća biblioteka u zemlji. Nacionalni arhiv Kenije je zlatni rudnik kulturnih artefakata i slika. Poseta međunarodnom konferencijskom centru “Keniata” i vožnja liftom do vrha sa kojeg se pruža predivna panorama grada. Povratak u hotel. Noćenje. (25.01.2024.) NAJROBI Dolazak u 03:05. Transfer do hotela. Po dolasku u hotel odmah ulazak u sobe. Doručak. Slobodno pre podne. Posle podne orijentaciono razgledanje Najrobija, "zelenog grada okupanog suncem". Mada je relativno mlad grad, ima interesantnu istoriju. Razgledanje obuhvata Parlament, Nacionalni muzej, Nacionalni akvarijum, park zmija, panorama grada dr. Noćenje.
Dan 3
NAJROBI
(05.12.2024.) NAJROBI Doručak. Slobodan dan u Nairobiju ili fakultativni izlet u “Giraffe centre” i kući Karen Bliksen. Centar za zaštitu žirafa pruža priliku za bliže upoznavanje načina života žirafa i uživanje u prelepom ambijetnu sa pogledom na čuveni hotel Giraffe Manor. Nastavak vožnje do imanja “Karen” koje je nekada pripadalo spisateljici Karen Bliksen koja je na ovom predivnom imanju napisala delo Moja Afrika. Obilazak imanja i autentične kuće u kojoj je živela spisatelica. Nakon obilaska povratak u Najrobi i odlazak do Nacionalnog muzeja u kojem se nalaze najznačajnije kolekcije u Keniji. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 4
MAASAI MARA
(06.12.2024.) NAJROBI – MASAI MARA Doručak. Polazak džipovima do “Masai Mara” Nacionalnog Parka. Vožnja kroz živopisne predele slikovite Rift doline u trajanju od 5 sati. Smeštaj u lodž. Ručak. Odlazak na poslepodnevni safari džipovima sa otvorenim krovom. Masai Mara je jedan od najvećih nacionalnih parkova u Keniji. Čini deo Serengeti eko sistema, koji velikim delom pripada i Tanzaniji. Veoma je bogat životinjama koje se slobodno kreću po njemu. Voznja kroz park pruža mogućnost da se iz neposredne blizine u prirodnom okruženju vide razne životinje. Večera. Noćenje.
Dan 5
MAASAI MARA
(07.12.2024.) MASAI MARA Doručak. Celodnevni boravak u Masai Mara nacionalnom parku. To je najposećeniji nacionalni park u Keniji. Naročito se ističe životinjama koje pripadaju u svetu čuvenoj grupi “5 velikih” ili big five (5), kao što su, lav, slon, bivo, leopard i nosorog. Ručak u nacionalnom parku (lunch box). Poseta selu Masai. Povratak u lodž. Večera. Noćenje
Dan 6
MOMBASA
(08.12.2024.) MASAI MARA – NAJROBI – MOMBASA Doručak. Transfer do aerodroma. Ručak. Transfer do aerodorma u Najrobiju i poletanje za Mombasu. Dolazak. Transfer do rizorta na Diani plaži koja je po mnogima jedna od najlepših plaža cele Afrike. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 7
MOMBASA
(09 - 12.12.2024.) MOMBASA Slobodni dani za odmor, kupanje i druge aktivnosti. Noćenja.
Dan 11
NAJROBI
(13.12.2024.) MOMBASA – NAJROBI Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Poletanje za Najrobi. Dolazak u Najrobi. Smeštaj u hotel. Noćenje.
Dan 12
BELGRADE
(14.12.2024.) NAJROBI – ISTANBUL – BEOGRAD Poletanje za Istanbul u 04:50 časova (let TK 608). Dolazak u 11:25 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 13:55 časova (let TK 1079). Dolazak u 13:45 časova.