KINA CARSKA ISTORIJSKA TURA 26.10.2024.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom na navedenim relacijama, prevoz vozom na relaciji Peking-Sian (brzi voz, ekonomska klasa) i Sian-Sudžou -  1 noćenje (kušet kola, kabina za četiri osobe) i autobusom prema programu, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* (lokalne kategorizacije), transferi, razgledanja i ishrana prema programu, (doručak u hotelima - internacionalni švedski sto, ručkovi ili večere prema programu u lokalnim restoranima - kineska hrana, meni od više različitih jela), troškovi organizovanja putovanja, usluge lokalnog vodiča na destinaciji kao i usluge licenciranog vodiča Kontiki Travel & Service koji putuje sa grupom iz Beograda, avio-takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 425.07 evra (EUR 276.00-YQ, EUR EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 20.40-RS, EUR 41.36-YR, 0.22-RS, EUR 30.98-G4, EUR 2.82-PZ, EUR 30.98-QA, EUR 5.16-R9, EUR 11.69-CN, od kojih su YQ i YR nerefundabilne). Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: obavezne napojnice za lokalne vodiče i vozače koji su u ovom delu sveta obavezni i koje se plaćaju na destinaciji (oko 4 evra po danu boravka), fakultativni izleti (ukoliko postoje), međunarodno putno zdravstveno osiguranje, lični troškovi.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:

KLIMA:  je izrazito kontinentalna. Proleće kao i jesen, najlepše doba za posetu ovih gradova. Prosečne dnevne temperatura se kreću od 10-20°C, jutra i večeri nešto svežiji.
VALUTA: Kina: (Kineski juan) 1 USD = 7.23 CNY  1 EUR = 7.70 CNY
VIZE: Državljanima Srbije sa biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za  Kinu. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
• Zbog izdavanja vozne karte kao i ulaznice za Kineski zid potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša.

• SMEŠTAJ:

Hotel u Pekingu: Super House International 4* ili sličan
Hotel Super House International se nalazi u pekinškom okrugu Chaoiang, na 40 minuta vožnje od međunarodnog aerodroma u Pekingu. Hotel nudi sobe sa satelitskom televizijom, pristupom internetu i imaju radni sto, mini bar, telefon i sef, sopstveno kupatilo. Ima 3 restorana, besplatan bežični internet i besplatan parking. Hotel ima fitnes centar i kozmetički salon. Doručak je na bazi švedskog stola.

Hotel u Sianu: Bell Tower Hotel 4* ili sličan http://www.belltowerhotels.com
Bell Tower Hotel  se nalazi na jednoj od najboljih lokacija u Sianu.  Nalazi se u blizini čuvenog zvonika i na pešačkoj je udaljenosti od gradskih zidina, brojnih restorana i prodavnica. Hotel ima 3 restorana, biznis centar, saunu. Sobe su opremljene sa klima uređajem, satelitskim TV, sefom, mini barom, ketlerom za kafu/čaj, sopstvenim kupatilom. Omogućava besplatan  WiFi.

Hotel u Sudžou: Suzhou Baodai Bridge International Hotel 4* ili sličan
Moderan i elegantan hotel je centralno lociran i osigurava gostima brz i lagan pristup mnogim lokalnim mestima i interesima. Stanica metroa je udaljena samo nekoliko minuta hoda od hotela. Hotel ima unutrašnji bazen, fitness centar, bar I restoran. Moderno opremljene sobe sadrže sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, TV sa satelitskim kanalima, telefon, mini bar, ketler, centralnu klimu.

Hotel u Nanđingu: Glarun Jinling Hotel 4* ili sličan 
Hotel se nalazi u južnom delu Nanđinga, na oko 12 minuta vožnje (20km) od centra grada. Hotel ima 3 restorana, fitnes centar, bar, besplatan internet. Sobe su oko 30m2 opremljene sa klima uređajem, mini barom, ketlerom, sefom, LCD TV, sopstvenim kupatilom.

Hotel u Hangdžou: Novetel Hotel East 4* ili sličan 
Hotel se nalazi u komercijalnom i kulturnom centru Hangdžoua, u blizini linije metroa 4, linije 6,  udaljen oko 3 km od Istočne železničke stanice Hangdžou i 25 km od međunarodnog aerodroma Hangdžou. Sobe su klimatizovane, poseduju pisaći sto, mini bar, sofu, LCD TV, sopstveno kupatilo.

Hotel  u Šangaju: Grand Mercure Baolong Hotel 4* sličan http://www.baolonghotelshanghai.com/
Hotel je udaljen 9 km od šoping zone Nanđing. Hotel sadrži otvoreni bazen, masažu, saunu, fitness centar, salon lepote, restoran i dva bara. Hotel ima ukupno 372 sobe koje su opremljene sa televizorom, mini barom, fenom i sopstvenim kupatilom. Gostima je na raspolaganju bežični internet. Doručak je na bazi švedskog stola.

VAŽNE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).

• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.

• Na letovima kompanije Qatar Airways dozvoljen je jedan prtljag do 25kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.

• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.

• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.

• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Masterata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A , po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.   

Program putovanja br. 2 od 03.06.2024.
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021

Kategorija licence A


SMESTAJ KINA Kina/Peking
SMESTAJ KINA -
 
 

Hotel u Pekingu: Super House International 4* ili sličan
Hotel Super House International se nalazi u pekinškom okrugu Chaoiang, na 40 minuta vožnje od međunarodnog aerodroma u Pekingu. Hotel nudi sobe sa satelitskom televizijom, pristupom internetu i imaju radni sto, mini bar, telefon i sef, sopstveno kupatilo. Ima 3 restorana, besplatan bežični internet i besplatan parking. Hotel ima fitnes centar i kozmetički salon. Doručak je na bazi švedskog stola.

Hotel u Sianu: Bell Tower Hotel 4* ili sličan http://www.belltowerhotels.com
Bell Tower Hotel se nalazi na jednoj od najboljih lokacija u Sianu. Nalazi se u blizini čuvenog zvonika i na pešačkoj je udaljenosti od gradskih zidina, brojnih restorana i prodavnica. Hotel ima 3 restorana, biznis centar, saunu. Sobe su opremljene sa klima uređajem, satelitskim TV, sefom, mini barom, ketlerom za kafu/čaj, sopstvenim kupatilom. Omogućava besplatan WiFi.

Hotel u Sudžou: Suzhou Baodai Bridge International Hotel 4* ili sličan
Moderan i elegantan hotel je centralno lociran i osigurava gostima brz i lagan pristup mnogim lokalnim mestima i interesima. Stanica metroa je udaljena samo nekoliko minuta hoda od hotela. Hotel ima unutrašnji bazen, fitness centar, bar I restoran. Moderno opremljene sobe sadrže sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, TV sa satelitskim kanalima, telefon, mini bar, ketler, centralnu klimu.

Hotel u Nanđingu: Glarun Jinling Hotel 4* ili sličan
Hotel se nalazi u južnom delu Nanđinga, na oko 12 minuta vožnje (20km) od centra grada. Hotel ima 3 restorana, fitnes centar, bar, besplatan internet. Sobe su oko 30m2 opremljene sa klima uređajem, mini barom, ketlerom, sefom, LCD TV, sopstvenim kupatilom.

Hotel u Hangdžou: Novetel Hotel East 4* ili sličan
Hotel se nalazi u komercijalnom i kulturnom centru Hangdžoua, u blizini linije metroa 4, linije 6, udaljen oko 3 km od Istočne železničke stanice Hangdžou i 25 km od međunarodnog aerodroma Hangdžou. Sobe su klimatizovane, poseduju pisaći sto, mini bar, sofu, LCD TV, sopstveno kupatilo.

Hotel u Šangaju: Grand Mercure Baolong Hotel 4* sličan http://www.baolonghotelshanghai.com/
Hotel je udaljen 9 km od šoping zone Nanđing. Hotel sadrži otvoreni bazen, masažu, saunu, fitness centar, salon lepote, restoran i dva bara. Hotel ima ukupno 372 sobe koje su opremljene sa televizorom, mini barom, fenom i sopstvenim kupatilom. Gostima je na raspolaganju bežični internet. Doručak je na bazi švedskog stola.
 


   
 

Spisak hotela na turi Kina koju niste videli


   
 Peking: Jianguo Hotel 4*, http://www.hoteljianguo.com/en/ ili sličan - nalazi se svega 300 m od čuvene piace svile (silk market) kao i 350 m. Od metroa koji omogućava lagano kretanje do glavnih atrakcija Pekinga. Sve sobe su klimatizovane i imaju bespaltni WiFi, deo za sedenje, dobro opremljeno kupatilo sa tušem. Ima 6 restorana, kao i zatvoreni bazen. Postoiji i dobro opremljen fitnes centar, 24 časovna recepcija. Postoji redstoran sa francuskom kuhinjom, kao i sa tradicionalnim kineskim specijalitetima. Snekovi i osvežavajuća pića u Čarli baru i Londžu kod recepcije. Sian – Grand Metro Park Hotel 4* - savršeno lociran hotel u blizini glanih atrakcija, ima nekoliko restorana, besplatni WiFi i bespaltni parking. Klimatizovane sobe su vrlo elegantno dekorisane, imaju kablovsko-satelitsku TV, mini bar i sef. Dobro opremljeno kupatilo ima kadu. Kineski restoran Paviljon imaju specijaliteta is provincija Šansi, Sečuan i Kanton. Internacionalni švedski sto na raspolaganju u Kafeu. Ima nepušačke sobe, fitnes centar i kao transfere do/sa aerodroma. Čengdu: Mercure Chengdu North Hotel 4* - http://www.accorhotels.com/gb/hotel-9070-mercure-chengdu-north-/index.shtml ili sličan. Dobro lociran, na oko 15 min vožnje do centra grada. Sobe su vrlo dobro opremljene sa vrlo modernim enterijerom u pastelnim tonovima. Imaju plazma kablovsku TV, besplatni WiFi. Kupatilo opremljeno bade mantilom i toaletnim detaljima. Hotel ima i besplatni paking, fitnes i spa sa welnes centrom. U restoranima služe kako kineske, tako i internacionalne specijalitete. Emejšan: Emei Shan Grand Hotel 4* - http://www.emshotel.com.cn/ ili sličan, moderni hotel koji se nalazi u blizini Baoguo Si hrama. Hotel ima 24 časovnu recepciju, 24 časovni rum servis, fitnes centar, saunu, masaže, parnu sobu. Restorani nude lokalnu i internacionalnu kuhinju. Đizuaigou: Poly New Jiuzhai hotel 4* - http://www.newjiuzhaihotel.com/ ili sličan, zauzima veoma lep položaj u Jiuzhai dolini i prvi je hotel sa 4* u celoj oblasti. Sve sobe ima klima uređaj, satelitsku TV, direktno telefonsko biranje, kinesku i internacionalnu hranu, saunu, fitness , salon za lepotu, biznis centar. Čonking: Ramada Hotel 4* - http://www.ramadaplazacq.com/en.php ili sličan, udaljen je 20 –tak min od čuvenih Dazu gravura u stenama. Lepo opremljene sobe imaju minibar, plazma TV. Kupatila imaju kadu i tuš, kao i bade mantil i dasku za peglanje. Imaju deo za karaoke, određene rekreativne mogućnosti, kao I bilijar i stoni tenis. Ima i fitness centar. Restorani nude razne specijalitete. Dobar izbor pića u baru i londžu. Rum servis na raspolaganju. Lidžiang: Wangfu Hotel 4* - http://www.ljhotel.cn/hotel_ljwffd.php?locale=en-us ili sličan. Smešten je kod Južne kapije starog grada, građen je u tradicionalnom kineskom stilu. Luksuzne sobe opremljene su orijentalnim nameštajem, plazma TV i besplatni WiFi, mini bar, aparat za pripremanje kafe ili čaja. Kupatila sa bade mantilima i papučama imaju kade. Ima bar sa prijatnom muzikom, kao I restoranima sa kineskom i internacionalnom hranom. Stoni tenis i masaže se dobijaju na zahtev. Kunming: Jinjiang Hotel 4* - http://hotels.jinjiang.com/Hotels/604 ili sličan, ima svaku sobu sa TV, klimom i mini barom, frižiderom i aparatom za kafu ili čaj. Kupatila su sa kadama ili tuševima. Ima besplatni WiFi, fitness centar, nepušačke sobe, besplatni parking. Šangaj: Sunrise on the Bund Hotel 4* - http://www.sunrisesha.com/en/hotelinfo.html ili sličan, nalazi se 5 min od metro stanice. Ima moderne dobro opremljene sobe -plazma TV, mini bar, radni sto, se. Kupatila su takođe dobro opremljena. Ima zatvoreni bazen, fitnes, spa I velnes centar I 8 različitih restorana, nepušačke sobe. Omogućava besplatan WiFi. Na raspolaganju biznis centar i sala za konferencije. <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1107305727 0 0 415 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1073786111 1 0 415 0;} @font-face {font-family:"Amor Sans Pro"; panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-alt:"Times New Roman"; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:modern; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:1 1342185546 0 0 403 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; mso-hyphenate:none; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:AR-SA;} a:link, span.MsoHyperlink {mso-style-unhide:no; color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; color:purple; mso-themecolor:followedhyperlink; text-decoration:underline; text-underline:single;} p.MsoNoSpacing, li.MsoNoSpacing, div.MsoNoSpacing {mso-style-priority:99; mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; mso-hyphenate:none; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:AR-SA;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-hansi-font-family:Calibri;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
 
 
 

Hotel u Pekingu: Super House International 4* ili sličan
Hotel Super House International se nalazi u pekinškom okrugu Chaoiang, na 40 minuta vožnje od međunarodnog aerodroma u Pekingu. Hotel nudi sobe sa satelitskom televizijom, pristupom internetu i imaju radni sto, mini bar, telefon i sef, sopstveno kupatilo. Ima 3 restorana, besplatan bežični internet i besplatan parking. Hotel ima fitnes centar i kozmetički salon. Doručak je na bazi švedskog stola.

Hotel u Sianu: Bell Tower Hotel 4* ili sličan http://www.belltowerhotels.com
Bell Tower Hotel se nalazi na jednoj od najboljih lokacija u Sianu. Nalazi se u blizini čuvenog zvonika i na pešačkoj je udaljenosti od gradskih zidina, brojnih restorana i prodavnica. Hotel ima 3 restorana, biznis centar, saunu. Sobe su opremljene sa klima uređajem, satelitskim TV, sefom, mini barom, ketlerom za kafu/čaj, sopstvenim kupatilom. Omogućava besplatan WiFi.

Hotel u Sudžou: Suzhou Baodai Bridge International Hotel 4* ili sličan
Moderan i elegantan hotel je centralno lociran i osigurava gostima brz i lagan pristup mnogim lokalnim mestima i interesima. Stanica metroa je udaljena samo nekoliko minuta hoda od hotela. Hotel ima unutrašnji bazen, fitness centar, bar I restoran. Moderno opremljene sobe sadrže sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, TV sa satelitskim kanalima, telefon, mini bar, ketler, centralnu klimu.

Hotel u Nanđingu: Glarun Jinling Hotel 4* ili sličan
Hotel se nalazi u južnom delu Nanđinga, na oko 12 minuta vožnje (20km) od centra grada. Hotel ima 3 restorana, fitnes centar, bar, besplatan internet. Sobe su oko 30m2 opremljene sa klima uređajem, mini barom, ketlerom, sefom, LCD TV, sopstvenim kupatilom.

Hotel u Hangdžou: Novetel Hotel East 4* ili sličan
Hotel se nalazi u komercijalnom i kulturnom centru Hangdžoua, u blizini linije metroa 4, linije 6, udaljen oko 3 km od Istočne železničke stanice Hangdžou i 25 km od međunarodnog aerodroma Hangdžou. Sobe su klimatizovane, poseduju pisaći sto, mini bar, sofu, LCD TV, sopstveno kupatilo.

Hotel u Šangaju: Grand Mercure Baolong Hotel 4* sličan http://www.baolonghotelshanghai.com/
Hotel je udaljen 9 km od šoping zone Nanđing. Hotel sadrži otvoreni bazen, masažu, saunu, fitness centar, salon lepote, restoran i dva bara. Hotel ima ukupno 372 sobe koje su opremljene sa televizorom, mini barom, fenom i sopstvenim kupatilom. Gostima je na raspolaganju bežični internet. Doručak je na bazi švedskog stola.
 


   
 

Spisak hotela na turi Kina koju niste videli


   
 Peking: Jianguo Hotel 4*, http://www.hoteljianguo.com/en/ ili sličan - nalazi se svega 300 m od čuvene piace svile (silk market) kao i 350 m. Od metroa koji omogućava lagano kretanje do glavnih atrakcija Pekinga. Sve sobe su klimatizovane i imaju bespaltni WiFi, deo za sedenje, dobro opremljeno kupatilo sa tušem. Ima 6 restorana, kao i zatvoreni bazen. Postoiji i dobro opremljen fitnes centar, 24 časovna recepcija. Postoji redstoran sa francuskom kuhinjom, kao i sa tradicionalnim kineskim specijalitetima. Snekovi i osvežavajuća pića u Čarli baru i Londžu kod recepcije. Sian – Grand Metro Park Hotel 4* - savršeno lociran hotel u blizini glanih atrakcija, ima nekoliko restorana, besplatni WiFi i bespaltni parking. Klimatizovane sobe su vrlo elegantno dekorisane, imaju kablovsko-satelitsku TV, mini bar i sef. Dobro opremljeno kupatilo ima kadu. Kineski restoran Paviljon imaju specijaliteta is provincija Šansi, Sečuan i Kanton. Internacionalni švedski sto na raspolaganju u Kafeu. Ima nepušačke sobe, fitnes centar i kao transfere do/sa aerodroma. Čengdu: Mercure Chengdu North Hotel 4* - http://www.accorhotels.com/gb/hotel-9070-mercure-chengdu-north-/index.shtml ili sličan. Dobro lociran, na oko 15 min vožnje do centra grada. Sobe su vrlo dobro opremljene sa vrlo modernim enterijerom u pastelnim tonovima. Imaju plazma kablovsku TV, besplatni WiFi. Kupatilo opremljeno bade mantilom i toaletnim detaljima. Hotel ima i besplatni paking, fitnes i spa sa welnes centrom. U restoranima služe kako kineske, tako i internacionalne specijalitete. Emejšan: Emei Shan Grand Hotel 4* - http://www.emshotel.com.cn/ ili sličan, moderni hotel koji se nalazi u blizini Baoguo Si hrama. Hotel ima 24 časovnu recepciju, 24 časovni rum servis, fitnes centar, saunu, masaže, parnu sobu. Restorani nude lokalnu i internacionalnu kuhinju. Đizuaigou: Poly New Jiuzhai hotel 4* - http://www.newjiuzhaihotel.com/ ili sličan, zauzima veoma lep položaj u Jiuzhai dolini i prvi je hotel sa 4* u celoj oblasti. Sve sobe ima klima uređaj, satelitsku TV, direktno telefonsko biranje, kinesku i internacionalnu hranu, saunu, fitness , salon za lepotu, biznis centar. Čonking: Ramada Hotel 4* - http://www.ramadaplazacq.com/en.php ili sličan, udaljen je 20 –tak min od čuvenih Dazu gravura u stenama. Lepo opremljene sobe imaju minibar, plazma TV. Kupatila imaju kadu i tuš, kao i bade mantil i dasku za peglanje. Imaju deo za karaoke, određene rekreativne mogućnosti, kao I bilijar i stoni tenis. Ima i fitness centar. Restorani nude razne specijalitete. Dobar izbor pića u baru i londžu. Rum servis na raspolaganju. Lidžiang: Wangfu Hotel 4* - http://www.ljhotel.cn/hotel_ljwffd.php?locale=en-us ili sličan. Smešten je kod Južne kapije starog grada, građen je u tradicionalnom kineskom stilu. Luksuzne sobe opremljene su orijentalnim nameštajem, plazma TV i besplatni WiFi, mini bar, aparat za pripremanje kafe ili čaja. Kupatila sa bade mantilima i papučama imaju kade. Ima bar sa prijatnom muzikom, kao I restoranima sa kineskom i internacionalnom hranom. Stoni tenis i masaže se dobijaju na zahtev. Kunming: Jinjiang Hotel 4* - http://hotels.jinjiang.com/Hotels/604 ili sličan, ima svaku sobu sa TV, klimom i mini barom, frižiderom i aparatom za kafu ili čaj. Kupatila su sa kadama ili tuševima. Ima besplatni WiFi, fitness centar, nepušačke sobe, besplatni parking. Šangaj: Sunrise on the Bund Hotel 4* - http://www.sunrisesha.com/en/hotelinfo.html ili sličan, nalazi se 5 min od metro stanice. Ima moderne dobro opremljene sobe -plazma TV, mini bar, radni sto, se. Kupatila su takođe dobro opremljena. Ima zatvoreni bazen, fitnes, spa I velnes centar I 8 različitih restorana, nepušačke sobe. Omogućava besplatan WiFi. Na raspolaganju biznis centar i sala za konferencije. <!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1107305727 0 0 415 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1073786111 1 0 415 0;} @font-face {font-family:"Amor Sans Pro"; panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-alt:"Times New Roman"; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:modern; mso-font-format:other; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:1 1342185546 0 0 403 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; mso-hyphenate:none; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:AR-SA;} a:link, span.MsoHyperlink {mso-style-unhide:no; color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; color:purple; mso-themecolor:followedhyperlink; text-decoration:underline; text-underline:single;} p.MsoNoSpacing, li.MsoNoSpacing, div.MsoNoSpacing {mso-style-priority:99; mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; mso-hyphenate:none; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:AR-SA;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-hansi-font-family:Calibri;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
 

KINA CARSKA ISTORIJSKA TURA 26.10.2024.
PEKING, SIAN, SUDŽOU, VELIKI KANAL, NANĐING,HANGDŽOU, ŠANGAJ

15 dana / 12 noćenja, avionom, autobusom i vozom
Polazak: 26. oktobar 2024. / Povratak: 09. novembar 2024.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u

Za Kineze Kina je – centar sveta. Za one koji je nisu upoznali idoživeli velika je misterija. Između ostalog i zato jer je dugo, dugo bila skivena od ostatka sveta Velikim zidom koji je brižno čuvao mir ne samo veličanstvene imperije već i civilizacije o čijim se vrednostima moglo samo naslućivati.Baš takva Kina je oduvek interesovala i mamila Evropljane. Još od dana kada je Marko Polo zakoračio na njen prostor pa sve do danas kada je i zvanično jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija.Na jednom putovanju upoznaćete obilje njenih prirodnih lepota, proći putevima burne prošlosti pretvorene u bogatstvo istorije, ali i uživati u fascinantnj sadašnjosti. Kineski Sian je kolevka istorije ove zemlje, a Peking i Šangaj putokaz njene budućnosti…

Dan 1
BELGRADE
(26.10.2024.) BEOGRAD – DOHA Čekiranje putnika na aerodromu "Nikola Tesla" u 10:00 časova. Poletanje za Dohu u 12:40 časova (Let QR 232). Obrok u avionu. Sletanje u 18:40 časova. Čekanje na vezu.
Dan 2
DOHA
(27.10.2024.) DOHA – PEKING Poletanje za Peking u 02:05 časova (Let QR 892). Obrok u avionu. Sletanje u 15:00 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 3
PEKING
(28.10.2024.) PEKING Doručak. Celodnevno razgledanje. Obilazak veličanstvenog Zabranjenog grada sa brojnim palatama, paviljonima i vrtovima, neprocenjivim dragocenostima kineske arhitekture i umetnosti. Razgledanje grada nastavlja se na Trgu Tjenanmen, na kome se nalazi Mauzolej Mao Cetunga (ne ulazi se), kao i druge važne državne institucije. Odlazak do Hrama neba, jednog od najlepših i najinteresantnijih hramova u Pekingu. Prepoznatljiv je po plavom krovu od glaziranih pločica. U program je uključena i poseta galeriji - fabrici bisera. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 4
PEKING
(29.10.2024.) PEKING Doručak. Celodnevno razgledanje. Odlazak do mesta u kome se nalaze najbolje očuvani delovi Kineskog zida, jedinog dela ljudskih ruku vidljivog sa Meseca. Obilazak jedne od čuvenih grobnica Ming dinastije. Po povratku, panoramsko razgledanje Olimpijskog parka ukrašenog poslednjim dostignućima moderne arhitekture, poput stadiona "Ptičije gnezdo“ i "Vodena kocka" ili velikog olimpijskog bazena. Poseta Muzeju žada u kome je i prodajna galerija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 5
SIJAN
(30.10.2024.) PEKING – SIAN Doručak (lanč paket). Transfer do železničke stanice. Polazak voza za Sian, jednu od prestonica stare Kine (brzi voz, ekonomska klasa). Po dolasku obilazak čuvenog Muzeja terakote, u kome je smešteno preko 6.000 iskopanih figura vojnika napravljenih od terakote u prirodnoj veličini sa fizionomijama ljudi iz različitih delova Kine. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 6
SUZHOU
(31.10.2024.) SIAN – SUDŽOU Doručak. Pre podne razgledanje grada koji je bio početna tačka na čuvenom "Putu svile". Obilazak Pagode velike guske i starih kapija kao i Šansi istorijskog muzeja. Posle ručka transfer na železničku stanicu. Odlazak vozom za Sudžou, noćna vožnja (kušet kola, kabina za četiri osobe).
Dan 7
SUZHOU
(01.11.2024.) SUDŽOU Dolazak. Celodnevno razgledanje grada, koga nazivaju Venecijom Kine, zbog brojnih kanala koji ga presecaju. U starom delu grada još uvek mnoge kuće jednom stranom gledaju na ulicu a drugom na kanal. Grad ima dugu istoriju. Naročito je bio razvijen za vreme Song dinastije. Pored kanala oduvek je bio poznat i po svojim veoma lepim baštama u kojima se odmarala kineska aristokratija. Čuven je od davnina i po proizvodnji svile. Obilazak čuvene bašte Pokornog upravitelja, koja je zbog lepote i kulturno istorijskog značaja na UNESCO listi kulturne baštine. Poseta fabrici svile. Večera. Noćenje.
Dan 8
SUZHOU
(02.11.2024.) SUDŽOU Doručak. Celodnevno razgledanje. Obilazak Tigrovog brda, Velikog kanala i radionice za vez. Veliki kanal je najstariji i najduži (1.795 km) na svetu. Ima 24 prevodnice i oko 60 mostova. Njegova izgradnja počela je još u 5.veku p.n.e. Proteže se od Pekinga do Hangdžoua. Usput zaustavljanje kod sela Džou, na čuvenom Velikom kanalu. Večera. Noćenje.
Dan 9
NANĐING
(03.11.2024.) SUDŽOU – NANĐING Doručak. Polazak autobusom za Nanđing (oko 3 sata vožnje), jednu od šest starih kineskih prestonica. Nalazi se na čuvenij reci Jangce. U toku razgledanja obilazak Mauzoleja dr. Sun Jatsena, koga su mnogi smatrali ocem moderne Kine i mosta na reci Jangce, jednog od najdužih u Kini. Odlazak do Činhuaj reke, obilazak starih kapija Guan Džo iz Ming perioda, kao i poseta fabrici kristala. Večera. Noćenje.
Dan 10
NANĐING
(04.11.2024.) NANĐING – HANGDŽOU Doručak. Polazak autobusom za Hangdžou (oko 4 sata vožnje). Dolazak. Smeštaj u hotelu. U popodnevnim časovima obilazak Pagode šest harmonija koje predstavljaju jedno od pravih remek dela stare kineske arhitekture. Večera. Noćenje.
Dan 11
HANGZHOU
(05.11.2024.) HANGDŽOU Doručak. Celodnevno razgledanje. Odlazak do Zapadnog jezera, jednog od najlepših u Kini. Okruženo sa tri strane planinama, sa puno pagoda, hramova i drugih istorijskih znamenitosti, najviše je korišćeno kao inspiracija pesnicima i slikarima. Kratka vožnja brodom po jezeru. Obilazak Lingijan hrama. Lingijan hram je jedna od glavnih atrakcija koja se odlikuje sjajnim budustičkim rezbarijima iz 10-14 veka. Poseta fabrici čaja. Večera. Noćenje.
Dan 12
HANGZHOU
(06.11.2024.) HANGDŽOU – ŠANGAJ Doručak. Odlazak autobusom za Šangaj (192 km). Po dolasku razgledanje najmnogoljudnijeg grada Kine, koji od svih kineskih gradova najviše podseća na evropski. Razgledanje uključuje posetu čuvene Ju bašte koja je sagrađena za vreme Ming dinastije, u klasičnom Ming stilu, sa brojnim paviljonima, pasarelama i tunelima. Večera. Noćenje.
Dan 13
SHANGHAI
(07.11.2024.) ŠANGAJ Doručak. Obilazak poslovnog centra Bund, Nanđing ulice, čuvenog Šangaj muzeja.Večera. Noćenje.
Dan 14
SHANGHAI
(08.11.2024.) ŠANGAJ – DOHA Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i kupovinu. Sobe se napuštaju u 12:00 časova (prema međunarodnim uzansama). Uveče transfer do aerodroma. Poletanje za Dohu u 23:45 časova (Let QR 871). Obrok u avionu.
Dan 15
BELGRADE
(09.11.2024.) DOHA – BEOGRAD Sletanje u Dohu u 05:10 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 07:20 časova (Let QR 231). Obrok u avionu. Sletanje u 10:55 časova.