ETIOPIJA VELIKA ISTORIJSKA TURA 25.10.2024.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije,na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem mogu se dobiti na upit, ali ih ne preporučujemo, jer treći krevet ne odgovara standardu za odraslu osobu.

Jedinstvena cena aranžmana obuhvata: prevoz avionom i mini-busom na navedenim relacijama, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3 i 4* (lokalne kategorizacije) na bazi polupansiona. Ishrana prema programu (doručak se služi po principu švedskog stola, a za ručak ili večeru je određeno jelo na meniju ili švedski sto), transferi i razgledanja prema programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja od 523,05 evra (od toga EUR  284.04-YR, EUR 19.36-YR i EUR 105.24-YQ  ne podležu refundaciji, a  takse 4.48-LG EUR, 0.98-RF EUR, EUR 20.40-RS, EUR 0.22-RS, EUR 10.28-AT, EUR 8.57-ZY, EUR 46.01-IH, EUR 0.92-L3, EUR 1.84-S2, EUR 7.50-HB, EUR 8.38-IT, EUR 1.53-MJ i EUR 3.30-VT su refundabilne). Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ako postoje i koji se plaćaju na destinaciji), napojnice za nosače kofera, lokalne vodiče i vozače (oko 60 evra za ceo boravak), troškovi e-vize 80 evra i usluge viziranja 20 evra, i međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa preporukom da pokriva lečenje Covid-19.


SMEŠTAJ:

Adis Abeba- Jupiter International Hotel 4* https://www.jupiterinternationalhotel.com/ ili sličan
Hotel Jupiter International se nalazi u Adis Abebi, na pešačkoj udaljenosti od konferencijskog centra UNECA i 1km od Nacionalne palate. Ima spa, velnes i fitnes centar, kao i besplatan bežični internet.
Moderne sobe hotela Jupiter International - Cazanchis imaju televizor sa ravnim ekranom i satelitskim kanalima, mini-bar i sef. Privatna kupatila imaju kadu ili tuš i besplatni toaletni pribor.
Gosti mogu uživati u raznim obrocima u restoranu ili piću u baru i salonu.
Ostali sadržaji u ponudi uključuju recepciju koja radi 24 sata, prostorije za sastanke, zajednički salon i ostavu za prtljag. Objekat nudi besplatan parking i besplatnu uslugu prevoza do i od aerodroma.
Međunarodni aerodrom Adis Abeba Bole udaljen je 6,5 km.

Havasa- Haile Resort Hotel 4* https://hailehotelsandresorts.com/hawassa-resort/ ili sličan

Haile Resort Havasa ima restoran, otvoreni bazen, baštu i terasu, bar, zajednički salon, kao i spa i velnes centar. Hotel ima recepciju koja radi non-stop, prevoz do aerodroma, poslugu u sobi i besplatan bežični internet u celom objektu.
Sobe imaju klima-uređaj, prostor za sedenje, TV sa ravnim ekranom i kablovskim kanalima, sef i sopstveno kupatilo sa kadom, bade-mantilima i papučama. Sobe imaju čajnik, dok su pojedine opremljene kuhinjom sa mašinom za pranje sudova i rernom. 
U Haile Resortu Havasa možete igrati mini-golf, iznajmiti bicikl ili automobil.
Najbliži aerodrom je Aerodrom Avasa, udaljen 18 km.

Arba Minč- Haile Resort Arba Minch 4* https://hailehotelsandresorts.com/arbaminch_resort/ ili sličan

Haile Resort Arba Minch ima fitnes centar, baštu, bar i zajednički salon. Među sadržajima su i restoran, besplatna usluga prevoza i recepcija koja radi 24 sata, kao i besplatan bežični internet u celom objektu. Haile Resort Arba Minch ima otvoreni bazen, saunu, večernju zabavu i poslugu u sobi.
Klimatizovane sobe su sa radnim stolom, sefom, TV-om sa ravnim ekranom, terasom i sopstvenim kupatilom sa bideom. Neke sobe su sa pogledom na jezero, a neke imaju balkon.
Najbliži aerodrom je Aerodrom Arba Minč, udaljen 5 km.

Džinka– Eco Omo Resort 3+* https://www.eco-omo.com/ ili sličan

Eco Omo Resort se nalazi u srcu Omo doline. Sve sobe su podignute na stubovima i imaju slamnate krovove. Ima 20 safari šatora sa sopstvenim kupatilom i 8 soba sa zajedničkim tuševima i toaletima, kao i kamp sa kupatilom. Restoran ima bar i terasu, a loža takođe ima TV, suvenirnicu i bežični internet. Meni uključuje internacionalna jela, kao i domaća poznata jela. Bar uključuje razne vrste pića.

Hamer- Buska Lodge 3+* https://www.buskalodge.com/ ili sličan

Buska Lodge u Turmiju, naselju Hamer, nalazi se na 778km od Adis Abebe, glavnog grada Etiopije. Strateški je lociran za posete plemenima doline Omo, uključujući Hamer, Karo, Dasenek, Bume i Benu.
Prostire se na 30.000 kvadratnih metara i može se pohvaliti bujnim zelenim pejzažom sa oko 120 biljnih vrsta. Ima 25 standardnih spavaćih soba i 10 natkrivenih safari šatora podignutih na stubove. Obezbeđuje svu neophodnu opremu za kampovanje, od prostranih vodootpornih šatora do dušeka za spavanje i koliba za kuvanje.
Svaka soba ima dobro dizajniran smeštaj, struju, ventilator i sopstveno kupatilo.

Bahir Dar- Kuriftu Resort 4* https://kurifturesorts.com/laketana/ ili sličan

Sa samo 28 soba, Kuriftu Tana nudi gostima intimnije iskustvo sa njihovim prirodnim okruženjem i priliku da istraže područja u i van odmarališta. Kuriftu Resort ima restoran, otvoreni bazen, besplatan prevoz do aerodroma. Nudi mogućnost zakazivanja spa usluga, kao što su manikir/pedikir ili masaža.
Kuriftu Resort nudi i druge pogodnosti, kao što su bašta i usluge hemijskog čišćenja/pranja veša, pomoć za obilazak/kupovinu ulaznica, usluge konsijerža i ostavu za prtljag i sef na recepciji koja radi non-stop.
Sve sobe u Kuriftu Resort & Spa Lake Tana imaju klima uređaj, televizor sa kablovskim kanalima, aparati za kafu/čaj i besplatni bežični internet, sopstveno kupatilo sa  besplatnim toaletnim priborom.

Gondar- Gondar Hill Resort 3+* http://gondarhillsresort.com/ ili sličan

Smešten na najvišem vrhu Gondara sa pogledom na srednjovekovne zamkove. Gondar Hils Resort je ekološko imanje koje se arhitektonski uklapa u stil zamkova sa fascinantnim tradicionalnim kamenim zidovima, zelenim krovom i pogledom koji oduzima dah na kraljevsko ograđeno okruženje, urbanu i seosku stranu.
Raspolaže sa 78 Deluks apartmana, restoranima, barovima, bazenom, velnes centrom, radnjama, konferencijskim centrom i drugim sadržajima.
Restorani služe tradicionalna jela i različite kuhinje sa renomiranim internacionalnim kuvarom svetske klase. Pored toga, objekat pruža usluge batlera u sobama.
Eksterijer svakog apartmana je sa srednjovekovnim kamenorezima koji vas vraćaju u vreme drevne etiopske istorije. Svaki se sastoji od spavaće sobe od 46 kvadratnih metara i kupatila od 12 kvadratnih metara.
Svaki apartman ima drveni pod koji se proteže do ivice početka privatne bašte.

Lalibela– Mountain View Hotel 3+* http://mountainview-hotel.com/ ili sličan

Mountin Vju Hotel je arhitektonski kompleks koji grli litice na nadmorskoj visini od 2680 metara i nudi panoramski pogled na sve strane planine. Umetnost prikazana na arhitekturi hotela uporediva je sa crkvama u kamenu u Lalibeli.
Prostrane sobe imaju veliki krevet, kupatilo sa tuš kabinom (neke sa kadom), toaletne stočiće, ormar i veliki balkon.
Sadržaji koje nudi hotel uključuju: bežični internet, restoran i bar, ketering događaja, obilaske sa vodičem, terasu sa pogledom na zalazak sunca i još mnogo toga…

KORISNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE:


Vize: Srpskim državljanima sa biometrijskim pasošima Republke Srbije  potrebna je viza za Etiopiju i obezbeđuje se posredstvom naše agencije. Obezbedjuje se online. Potrebno je dostaviti: skeniranu fotografiju 5x5cm, ne stariju od 6 meseci, u boji sa belom pozadinom, ne veću od 2mb u jpg formatu, skeniran pasoš u boji, ne veći od 2mb u jpg formatu, e-mail adresu i zanimanje. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.


Važna napomena: Neophodno je posedovanje potvrde o vakcinaciji protiv žute groznice („žuti karton"), a preporučljivo uzimanje pilula protiv malarije. Obratiti se Institutu za higijensku zastitu Batut u Dr. Subotica br 5, tel 011/2684-566 radi zakazivanja termina i obezbedjivanja potvrde. Preporučujemo da se sa procedurom krene, odmah o formiranju grupe.


Valuta:  Etiopijski BIR 1 eur=62,47 ETB    1 usd=57,47 ETB

Plaćanja: Platne kartice, u načelu, moguće je koristiti, ali pre svega u Adis Abebi, ali je i tu broj mesta na kojima postoje terminali za platne kartice i bankomata mali, pa se ne preporučuje oslanjanje na ovakav vid plaćanja i uzimanja novca.
Oblačenje: U muslimanskim krajevima treba voditi računa o oblačenju. Preporučivo je nošenje pantalona sa dugim nogavicama, udobna obuća, majce i bluze sa rukavima..

Ponašanje: Uopšte, lokalno stanovništvo, i hrišćani i muslimani, jeste konzervativno, pa obavezno treba tražiti dozvolu za fotografisanje ljudi, životinja i objekata. Zabranjeno je slikanje vladinih zgrada, mostova, brana i sličnih građevina.

Klima: Etiopija (naročito deo obuhvaćen istorijskom rutom) u ovom periodu, ima  vrlo prijatnu, suvu klimu, sa prosecnim temperaturama od 22°C - 28°C. Jutarnje i večernje na višim nadmorskim visinama oko 10 °C.

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.


• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom

radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.


• Na interkontinentalnim letovima Ethiopian Airlines-a su dozvoljena dva prtljaga maksimalne težine do 20kg i jedan ručni do 8kg, medjutim na lokalnim letovima je dozvoljen samo jedan prtljag maksimalne težine do 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg, te je za ovo putovanje ujedno to i maksimalna težina prtljaga bez doplate.


• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.


• Kon Tiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 1 od 22.05.2024. 
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                     
Kategorija licence A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3 

SMESTAJ ETIOPIJA Etiopija/Adis Abeba
SMESTAJ ETIOPIJA-
 
 

SMEŠTAJ:
 

Adis Abeba- Jupiter International Hotel 4* https://www.jupiterinternationalhotel.com/ ili sličan
Hotel Jupiter International se nalazi u Adis Abebi, na pešačkoj udaljenosti od konferencijskog centra UNECA i 1km od Nacionalne palate. Ima spa, velnes i fitnes centar, kao i besplatan bežični internet.
Moderne sobe hotela Jupiter International - Cazanchis imaju televizor sa ravnim ekranom i satelitskim kanalima, mini-bar i sef. Privatna kupatila imaju kadu ili tuš i besplatni toaletni pribor.
Gosti mogu uživati u raznim obrocima u restoranu ili piću u baru i salonu.
Ostali sadržaji u ponudi uključuju recepciju koja radi 24 sata, prostorije za sastanke, zajednički salon i ostavu za prtljag. Objekat nudi besplatan parking i besplatnu uslugu prevoza do i od aerodroma.
Međunarodni aerodrom Adis Abeba Bole udaljen je 6,5 km.

Havasa- Haile Resort Hotel 4* https://hailehotelsandresorts.com/hawassa-resort/ ili sličan

Haile Resort Havasa ima restoran, otvoreni bazen, baštu i terasu, bar, zajednički salon, kao i spa i velnes centar. Hotel ima recepciju koja radi non-stop, prevoz do aerodroma, poslugu u sobi i besplatan bežični internet u celom objektu.
Sobe imaju klima-uređaj, prostor za sedenje, TV sa ravnim ekranom i kablovskim kanalima, sef i sopstveno kupatilo sa kadom, bade-mantilima i papučama. Sobe imaju čajnik, dok su pojedine opremljene kuhinjom sa mašinom za pranje sudova i rernom.
U Haile Resortu Havasa možete igrati mini-golf, iznajmiti bicikl ili automobil.
Najbliži aerodrom je Aerodrom Avasa, udaljen 18 km.

Arba Minč- Haile Resort Arba Minch 4* https://hailehotelsandresorts.com/arbaminch_resort/ ili sličan

Haile Resort Arba Minch ima fitnes centar, baštu, bar i zajednički salon. Među sadržajima su i restoran, besplatna usluga prevoza i recepcija koja radi 24 sata, kao i besplatan bežični internet u celom objektu. Haile Resort Arba Minch ima otvoreni bazen, saunu, večernju zabavu i poslugu u sobi.
Klimatizovane sobe su sa radnim stolom, sefom, TV-om sa ravnim ekranom, terasom i sopstvenim kupatilom sa bideom. Neke sobe su sa pogledom na jezero, a neke imaju balkon.
Najbliži aerodrom je Aerodrom Arba Minč, udaljen 5 km.

Džinka– Eco Omo Resort 3+* https://www.eco-omo.com/ ili sličan

Eco Omo Resort se nalazi u srcu Omo doline. Sve sobe su podignute na stubovima i imaju slamnate krovove. Ima 20 safari šatora sa sopstvenim kupatilom i 8 soba sa zajedničkim tuševima i toaletima, kao i kamp sa kupatilom. Restoran ima bar i terasu, a loža takođe ima TV, suvenirnicu i bežični internet. Meni uključuje internacionalna jela, kao i domaća poznata jela. Bar uključuje razne vrste pića.

Hamer- Buska Lodge 3+* https://www.buskalodge.com/ ili sličan

Buska Lodge u Turmiju, naselju Hamer, nalazi se na 778km od Adis Abebe, glavnog grada Etiopije. Strateški je lociran za posete plemenima doline Omo, uključujući Hamer, Karo, Dasenek, Bume i Benu.
Prostire se na 30.000 kvadratnih metara i može se pohvaliti bujnim zelenim pejzažom sa oko 120 biljnih vrsta. Ima 25 standardnih spavaćih soba i 10 natkrivenih safari šatora podignutih na stubove. Obezbeđuje svu neophodnu opremu za kampovanje, od prostranih vodootpornih šatora do dušeka za spavanje i koliba za kuvanje.
Svaka soba ima dobro dizajniran smeštaj, struju, ventilator i sopstveno kupatilo.

Bahir Dar- Kuriftu Resort 4* https://kurifturesorts.com/laketana/ ili sličan

Sa samo 28 soba, Kuriftu Tana nudi gostima intimnije iskustvo sa njihovim prirodnim okruženjem i priliku da istraže područja u i van odmarališta. Kuriftu Resort ima restoran, otvoreni bazen, besplatan prevoz do aerodroma. Nudi mogućnost zakazivanja spa usluga, kao što su manikir/pedikir ili masaža.
Kuriftu Resort nudi i druge pogodnosti, kao što su bašta i usluge hemijskog čišćenja/pranja veša, pomoć za obilazak/kupovinu ulaznica, usluge konsijerža i ostavu za prtljag i sef na recepciji koja radi non-stop.
Sve sobe u Kuriftu Resort & Spa Lake Tana imaju klima uređaj, televizor sa kablovskim kanalima, aparati za kafu/čaj i besplatni bežični internet, sopstveno kupatilo sa besplatnim toaletnim priborom.

Gondar- Gondar Hill Resort 3+* http://gondarhillsresort.com/ ili sličan

Smešten na najvišem vrhu Gondara sa pogledom na srednjovekovne zamkove. Gondar Hils Resort je ekološko imanje koje se arhitektonski uklapa u stil zamkova sa fascinantnim tradicionalnim kamenim zidovima, zelenim krovom i pogledom koji oduzima dah na kraljevsko ograđeno okruženje, urbanu i seosku stranu.
Raspolaže sa 78 Deluks apartmana, restoranima, barovima, bazenom, velnes centrom, radnjama, konferencijskim centrom i drugim sadržajima.
Restorani služe tradicionalna jela i različite kuhinje sa renomiranim internacionalnim kuvarom svetske klase. Pored toga, objekat pruža usluge batlera u sobama.
Eksterijer svakog apartmana je sa srednjovekovnim kamenorezima koji vas vraćaju u vreme drevne etiopske istorije. Svaki se sastoji od spavaće sobe od 46 kvadratnih metara i kupatila od 12 kvadratnih metara.
Svaki apartman ima drveni pod koji se proteže do ivice početka privatne bašte.

Lalibela– Mountain View Hotel 3+* http://mountainview-hotel.com/ ili sličan

Mountin Vju Hotel je arhitektonski kompleks koji grli litice na nadmorskoj visini od 2680 metara i nudi panoramski pogled na sve strane planine. Umetnost prikazana na arhitekturi hotela uporediva je sa crkvama u kamenu u Lalibeli.
Prostrane sobe imaju veliki krevet, kupatilo sa tuš kabinom (neke sa kadom), toaletne stočiće, ormar i veliki balkon.
Sadržaji koje nudi hotel uključuju: bežični internet, restoran i bar, ketering događaja, obilaske sa vodičem, terasu sa pogledom na zalazak sunca i još mnogo toga… 


 
 
 

SMEŠTAJ:
 

Adis Abeba- Jupiter International Hotel 4* https://www.jupiterinternationalhotel.com/ ili sličan
Hotel Jupiter International se nalazi u Adis Abebi, na pešačkoj udaljenosti od konferencijskog centra UNECA i 1km od Nacionalne palate. Ima spa, velnes i fitnes centar, kao i besplatan bežični internet.
Moderne sobe hotela Jupiter International - Cazanchis imaju televizor sa ravnim ekranom i satelitskim kanalima, mini-bar i sef. Privatna kupatila imaju kadu ili tuš i besplatni toaletni pribor.
Gosti mogu uživati u raznim obrocima u restoranu ili piću u baru i salonu.
Ostali sadržaji u ponudi uključuju recepciju koja radi 24 sata, prostorije za sastanke, zajednički salon i ostavu za prtljag. Objekat nudi besplatan parking i besplatnu uslugu prevoza do i od aerodroma.
Međunarodni aerodrom Adis Abeba Bole udaljen je 6,5 km.

Havasa- Haile Resort Hotel 4* https://hailehotelsandresorts.com/hawassa-resort/ ili sličan

Haile Resort Havasa ima restoran, otvoreni bazen, baštu i terasu, bar, zajednički salon, kao i spa i velnes centar. Hotel ima recepciju koja radi non-stop, prevoz do aerodroma, poslugu u sobi i besplatan bežični internet u celom objektu.
Sobe imaju klima-uređaj, prostor za sedenje, TV sa ravnim ekranom i kablovskim kanalima, sef i sopstveno kupatilo sa kadom, bade-mantilima i papučama. Sobe imaju čajnik, dok su pojedine opremljene kuhinjom sa mašinom za pranje sudova i rernom.
U Haile Resortu Havasa možete igrati mini-golf, iznajmiti bicikl ili automobil.
Najbliži aerodrom je Aerodrom Avasa, udaljen 18 km.

Arba Minč- Haile Resort Arba Minch 4* https://hailehotelsandresorts.com/arbaminch_resort/ ili sličan

Haile Resort Arba Minch ima fitnes centar, baštu, bar i zajednički salon. Među sadržajima su i restoran, besplatna usluga prevoza i recepcija koja radi 24 sata, kao i besplatan bežični internet u celom objektu. Haile Resort Arba Minch ima otvoreni bazen, saunu, večernju zabavu i poslugu u sobi.
Klimatizovane sobe su sa radnim stolom, sefom, TV-om sa ravnim ekranom, terasom i sopstvenim kupatilom sa bideom. Neke sobe su sa pogledom na jezero, a neke imaju balkon.
Najbliži aerodrom je Aerodrom Arba Minč, udaljen 5 km.

Džinka– Eco Omo Resort 3+* https://www.eco-omo.com/ ili sličan

Eco Omo Resort se nalazi u srcu Omo doline. Sve sobe su podignute na stubovima i imaju slamnate krovove. Ima 20 safari šatora sa sopstvenim kupatilom i 8 soba sa zajedničkim tuševima i toaletima, kao i kamp sa kupatilom. Restoran ima bar i terasu, a loža takođe ima TV, suvenirnicu i bežični internet. Meni uključuje internacionalna jela, kao i domaća poznata jela. Bar uključuje razne vrste pića.

Hamer- Buska Lodge 3+* https://www.buskalodge.com/ ili sličan

Buska Lodge u Turmiju, naselju Hamer, nalazi se na 778km od Adis Abebe, glavnog grada Etiopije. Strateški je lociran za posete plemenima doline Omo, uključujući Hamer, Karo, Dasenek, Bume i Benu.
Prostire se na 30.000 kvadratnih metara i može se pohvaliti bujnim zelenim pejzažom sa oko 120 biljnih vrsta. Ima 25 standardnih spavaćih soba i 10 natkrivenih safari šatora podignutih na stubove. Obezbeđuje svu neophodnu opremu za kampovanje, od prostranih vodootpornih šatora do dušeka za spavanje i koliba za kuvanje.
Svaka soba ima dobro dizajniran smeštaj, struju, ventilator i sopstveno kupatilo.

Bahir Dar- Kuriftu Resort 4* https://kurifturesorts.com/laketana/ ili sličan

Sa samo 28 soba, Kuriftu Tana nudi gostima intimnije iskustvo sa njihovim prirodnim okruženjem i priliku da istraže područja u i van odmarališta. Kuriftu Resort ima restoran, otvoreni bazen, besplatan prevoz do aerodroma. Nudi mogućnost zakazivanja spa usluga, kao što su manikir/pedikir ili masaža.
Kuriftu Resort nudi i druge pogodnosti, kao što su bašta i usluge hemijskog čišćenja/pranja veša, pomoć za obilazak/kupovinu ulaznica, usluge konsijerža i ostavu za prtljag i sef na recepciji koja radi non-stop.
Sve sobe u Kuriftu Resort & Spa Lake Tana imaju klima uređaj, televizor sa kablovskim kanalima, aparati za kafu/čaj i besplatni bežični internet, sopstveno kupatilo sa besplatnim toaletnim priborom.

Gondar- Gondar Hill Resort 3+* http://gondarhillsresort.com/ ili sličan

Smešten na najvišem vrhu Gondara sa pogledom na srednjovekovne zamkove. Gondar Hils Resort je ekološko imanje koje se arhitektonski uklapa u stil zamkova sa fascinantnim tradicionalnim kamenim zidovima, zelenim krovom i pogledom koji oduzima dah na kraljevsko ograđeno okruženje, urbanu i seosku stranu.
Raspolaže sa 78 Deluks apartmana, restoranima, barovima, bazenom, velnes centrom, radnjama, konferencijskim centrom i drugim sadržajima.
Restorani služe tradicionalna jela i različite kuhinje sa renomiranim internacionalnim kuvarom svetske klase. Pored toga, objekat pruža usluge batlera u sobama.
Eksterijer svakog apartmana je sa srednjovekovnim kamenorezima koji vas vraćaju u vreme drevne etiopske istorije. Svaki se sastoji od spavaće sobe od 46 kvadratnih metara i kupatila od 12 kvadratnih metara.
Svaki apartman ima drveni pod koji se proteže do ivice početka privatne bašte.

Lalibela– Mountain View Hotel 3+* http://mountainview-hotel.com/ ili sličan

Mountin Vju Hotel je arhitektonski kompleks koji grli litice na nadmorskoj visini od 2680 metara i nudi panoramski pogled na sve strane planine. Umetnost prikazana na arhitekturi hotela uporediva je sa crkvama u kamenu u Lalibeli.
Prostrane sobe imaju veliki krevet, kupatilo sa tuš kabinom (neke sa kadom), toaletne stočiće, ormar i veliki balkon.
Sadržaji koje nudi hotel uključuju: bežični internet, restoran i bar, ketering događaja, obilaske sa vodičem, terasu sa pogledom na zalazak sunca i još mnogo toga… 


 

ETIOPIJA-VELIKA ISTORIJSKA TURA 25.10.2024.
ADIS ABEBA, ARBA MINČ, DŽINKA, BAHIR DAR, GONDAR, LALIBELA

16 dana (14 noćenja)- avionom i mini-busom
Polazak:  25. oktobar 2024/ Povratak: 09. novembar 2024.

FIRST MINUTE POPUST OD 100€ PO OSOBI ZA UPLATE DO 30. JUNA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIDJENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.


VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u

 

Etiopija je jedna od najinteresantnijih afričkih zemalja posmatrajući iz različitih aspekata. Još uvek nedovoljno razvijena turistička zemlja s pravom budi interesovanje sve većeg broja turista iz celog sveta. Sa svojih preko sto miliona stanovnika druga je po naseljenosti na afričkom kontinentu. Zauzima površinu od 1,1 milion km²a glavni grad joj je Adis Abeba, jedan od vodećih gradova u kome se već decenijama nalaze razne sve  afričke političke institucije. Etiopiju smatraju zemljom u kojoj se pojavio prvi moderan čovek u Africi. Još interesantnije je da je Etiopija jedna od najstarijih hrišćanskih zemalja u svetu, u kojoj još postoji muslimanska vera, u mnogo manjem broju jevrejska, Bahai I procentualno minimalne tradicionalne . Etiopijsko pismo “etiopik” jedno je od najstarijih na svetu, još uvek u upotrebi. Zanimljivo je da je etiopijski kalendar sedam godina i tri meseca iza gregorijanskog. Mesta obuhvaćena ovim programom u prošlosti su bila centri razvijenih kraljevina, čiji kulturno istorijski spomenici postoje I dan danas. Baš zbog toga Etiopija je  afrička zemlja u kojoj je UNESCO zaštitnik najvećeg broja spemnika. 

Dan 1
BELGRADE
(25.10.2024) BEOGRAD-BEČ-ADIS ABEBA Čekiranje grupe na aerodromu "Nikola Tesla" u 16:00 časova. Poletanje za Beč u 18:35 (let JU314). Dolazak u 20:05 časova. Nastavak putovanja za Adis Abebu u 22:50 časova (ET725).
Dan 2
ADDIS ABABA
(26.10.2024) ADIS ABEBA Dolazak u 05:25 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Posle kraćeg odmora, poludnevno razgledanje prestonice Etiopije koja se nalazi na 2.400 m n/v, i predstavlja treću najvišu prestonicu na svetu. Poseta Nacionalnom arheološkom muzeju, koji je jedan od najbogatijih u Africi. U njemu se nalazi, pored ostalih mnogobrojnih eksponata, skelet "Lusi", 3,6 miliona godina star. Zatim, obilazak katedrale Svetog Đorđa. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 3
ADDIS ABABA
(27.10.2024) ADIS ABEBA-HAVASA (oko 250km/4h) Posle doručka, vožnja do Havase, najbrže rastućeg naselja u zemlji, koje se nalazi na obali jezera Avasa. Nekoliko usputnih pauza, pokraj plantaža kafe i jezera Doline velikog rascepa – Abiata i Šala. Nastavak vožnje. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 4
ARBA MINCH
(28.10.2024) HAVASA-ČENČA-ARBA MINČ (oko 350km/4h) Posle doručka, vožnja do Arba Minča. Arba Minč je mali grad na jugu Etiopije koji leži na nadmorskoj visini od 1.300 metara, na litici koja gleda na jezero Čamo i Abaju. Na zapadu se uzdižu planine i do 4.000 m. To je kapija Nacionalnog parka Neksar i doline Omo. Posle podne poseta plemenu Dorze u Čenči, poznatog po kućama u obliku pčelinjih košnica i veštini tkanja. Tkanje je primarna profesija za mnoge Dorze. Oni su takođe poljoprivrednici, koji sprečavaju eroziju zemljišta autohtonim terasiranjem planinskih tobogana. Oko svojih koliba imaju svoju malu baštu sa povrćem, začinima, duvanom i ensetom (lažna banana). Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 5
ARBA MINCH
(29.10.2024) ARBA MINČ-JEZERO ČAMO-DŽINKA (oko 260km/7h) Nakon doručka, izlet brodom po jezeru Čamo gde se mogu videti nilski konji i krokodili. Nastavak vožnje do Džinke, sa usputnom posetom pijaci Ki Afer, gde se mogu videti pripadnici plemena Bena i Tsemai. Smeštaj u lodžu. Večera. Noćenje.
Dan 6
HAMAR
(30.10.2024) DŽINKA-MURSI-HAMER (oko 160km/3h) Doručak. Tokom današnjeg razgledanja se mogu videti polugole Mursi žene, čiji je široko rasprostranjeni običaj umetanje drvenih i terakota diskova u ušne školjke, cepanje i istezanje donjih usana kako bi se napravilo mesta za slične diskove. Iako se ove „pločice za usne“ strancima mogu činiti bizarne, Mursi ih smatraju znakovima lepote. Uopšteno govoreći, što je veća ploča za usne, to je poželjniji vlasnik. U posle podnevnim satima poseta selu Ari. Narod Ari je najveća grupa u regionu Omo. Ari žene su poznate po svojoj grnčariji koju prodaju da bi izdržavale svoje porodice. Ari sela imaju uredna naselja u plodnoj i slikovitoj zemlji sa plantažama kafe. Imaju velika stočna stada i proizvode velike količine meda. Nastavak vožnje do Hamera. Smeštaj u lodžu. Večera. Noćenje.
Dan 7
HAMAR
(30.10.2024) DŽINKA-MURSI-HAMER (oko 160km/3h) Doručak. Tokom današnjeg razgledanja se mogu videti polugole Mursi žene, čiji je široko rasprostranjeni običaj umetanje drvenih i terakota diskova u ušne školjke, cepanje i istezanje donjih usana kako bi se napravilo mesta za slične diskove. Iako se ove „pločice za usne“ strancima mogu činiti bizarne, Mursi ih smatraju znakovima lepote. Uopšteno govoreći, što je veća ploča za usne, to je poželjniji vlasnik. U posle podnevnim satima poseta selu Ari. Narod Ari je najveća grupa u regionu Omo. Ari žene su poznate po svojoj grnčariji koju prodaju da bi izdržavale svoje porodice. Ari sela imaju uredna naselja u plodnoj i slikovitoj zemlji sa plantažama kafe. Imaju velika stočna stada i proizvode velike količine meda. Nastavak vožnje do Hamera. Smeštaj u lodžu. Večera. Noćenje.
Dan 8
ARBA MINCH
(01.11.2024) HAMER-KONSO-ARBA MINČ (oko 130km/2h) Doručak. Vožnja do plemenskog sela Konso, koje je poznato po vrednom stanovništvu i najboljoj kafi u Etiopiji. Nastavak vožnje do Arba Minča. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 9
ADDIS ABABA
(02.11.2024) ARBA MINČ-LANGANO-ADIS ABEBA (oko 500km/6h) Posle doručka, vožnja nazad u Adis Abebu, preko Langana. Kraći odmor na obali jezera Langano sa mogućnošću da vidite neke od 300 vrsta ptica koje žive u prelepoj šumi pored jezera, majmune kolobuse ili nilske konje. Nastavak vožnje. Dolazak u Adis Abebu. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 10
ADDIS ABABA
(03.11.2024) ADIS ABEBA-BAHIR DAR Doručak. Rano ujutru transfer na aerodrom. Poletanje za Bahir Dar u 08:15 časova (let ET186). Dolazak u 09:25 časova. Bahir Dar je grad na juznoj obali Tana jezera, sa vrlo prijatnom tropskom atmosferom. Vožnja brodom po jezeru (oko 1 sat), na kome ima oko 30-tak manastira na ostrvcima. Poseta manastirima koji su gradjeni u periodu izmedju 13. i 17. veka. Odlikuju se veoma interesantnom arhitekturom i izvanrednim fresknim slikarstvom. Jezero Tana je najveće jezero u Etiopiji i iz njega izvire Plavi Nil. Okolina jezera je naseljena Amara hrišćanima, čiji je jezik godinama bio nacionalni jezik Etiopije. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 11
GONDAR
(04.11.2024) BAHIR DAR-ADIS ABEBA-GONDAR Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje za Adis Abebu u 13:50 časova (let ET145). Dolazak u 15:00 časova. Nastavak putovanja za Gondar u 17:10 časova (let ET296). Dolazak u 18:30 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 12
GONDAR
(05.11.2024) GONDAR Doručak. Po dolasku razgledanje Gondara koje uključuje obilazak zamka, palata i crkava građenih od 1636 g. kada je grad osnovan od strane Imperatora Fasiladasa. Bio je prestonica zemlje u trajanju od 250 g. a i danas predstavlja jedan od najvećih i najimpresivnijih gradova Etiopije. Obilazak crkve Debre Birhan Selasije, koju je UNESCO svrstao u svetsku kulturnu baštinu. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 13
LALIBELA
(06.11.2024) GONDAR-LALIBELA Doručak. Transfer na aerodroma. Poletanje za Lalibelu tokom pre podneva. Dolazak. Vožnja do Nakuto Leab manastira. Kada je kralj Nakuto Leab iz Zagve dinastije abdicirao 1270 g. otišao je u pećinu da se posveti pustinjačkom životu. Pećina je kasnije postala manastir. U njemu se nalazi jedna od najinteresantnijih kolekcija starih krstova, ilustrovanih rukopisa, starih ikona i drugih vrednih svetih relikvija. Pešačenje do male crkve Ašteton Mariam, isklesane u steni i smeštene na planini koja gleda na Lalibelu i pruža spektakularni vidik i mogućnost uočavanja etiopskih vukova ili trupa gelada babuna. Na nadmorskoj visini od skoro 4.000m, Ašeton Mariam je jedan od najviših manastira/crkava u Etiopiji. Ova mala crkva posvećena je Devici Mariji uklesanoj u vertikalnoj litici. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 14
LALIBELA
(07.11.2024) LALIBELA Doručak. Celodnevni boravak u ovom veoma interesantnom mestu, nekadašnjem remek delu srednjevekovne arhitekture. Lalibela je poznata po impresivnim crkvama isklesanim u stenama, za vreme vladavine čuvenog kralja Lalibela, vladara Etiopije iz 13.v. Svaka crkva ima svoje arhitektonske karakteristike, pa su zbog toga u svetu poznate kao "Osmo čudo sveta." Najpoznatija od svih je Bet Giorgis (Sveti Đorđe), građena u čast sveca zaštitnika Etiopije Svetog Đorđa. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 15
ADDIS ABABA
(08.11.2024) LALIBELA-ADIS ABEBA Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Adis Abebu u 13:35 časova (ET121). Dolazak u14:50 časova. Odlazak do brda Entoto, Merkata, najveće pijace na otvorenom u Africi. Rana večera u tradicionalnom restoranu sa folklornom predstavom muzike i plesa. Transfer na aerodrom.
Dan 16
BELGRADE
(09.11.2024) ADIS ABEBA-RIM-BEOGRAD Poletanje za Rim u 00:05 časova (let ET712). Dolazak u 04:35 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 09:30 časova (let JU401). Dolazak u11:00 časova.