LISABON I MADEIRA 28.09.2024.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz putnika redovnom linijom kompanije Air Serbia na relaciji Beograd-Lisabon-Beograd, lokalni let avio kompanije TAP Portugal na relaciji Lisabon-Funšal-Lisabon, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u hotelu sa 3* u standardnim dvokrevetnim sobama u Lisabonu na bazi 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje) i u hotelu sa 4* u Funšalu na bazi 5 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), panoramsko razgledanje Lisabona i poludnevno razgledanje Funšala, celodnevni izlet za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiši i Eštroil, usluge vodiča na srpskom jeziku koji ide sa grupom iz Beograda, troškovi organizacije putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja od 128 evra. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti prema programu (prijavljivanje u agenciji prilikom uplate aranžmana, plaćanje na destinaciji), gradska boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od oko 2 evra po osobi po noći, napojnice za lokalne vodiče i vozača, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi putnika.

HOTELI:
Hotel Vip Executive Zurique 3* ili sličan

Položaj: Hotel se nalazi u širem centru Lisabona, na samo 100 metara od železničke stanice Entrecampos i u neposrednoj blizini metro stanice Kampo Pekeno. Od trga Markiz de Pombala udaljen je dva kilometara.

Smeštaj: Hotel ima 252 sobe. Sve su klimatizovane sa kupatilom, fenom za kosu, telefonom, TV-om, sefom i mini-barom. Gostima je na raspolaganju besplatan WiFi. Standardne sobe su veličine 14m² i namenjene su za smeštaj max 2 odrasle osobe.

Sadržaj: Gostima je na raspolaganju restoran, bar, spoljašnji bazen sa uređenom terasom (otvoren od jula do oktobra), besplatan wi fi internet.

Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak je na bazi švedskog stola.

Kontakt: https://www.vipzuriquehotel.com/en/

Madeira (Funšal): Dom Pedro Madeira Beach Hotel 4* ili sličan

Položaj: Hotel se nalazi istočnoj obali ostrva, u prelepom zalivu Mačiko, sa fantastičnim pogledom na more, ostrva Desertas i Ponta de Sap Lourenco. Autobuska stanica gradskog prevoza koji vozi do centra grada nalazi se na samo 2 minuta pešice od hotela. Hotel je udaljen manje od 10 minuta vožnje od aerodroma Madeira.

Smeštaj: Sve sobe su sa satelitskom televizijom, klima uređajem, telefonom, radnim stolom.

Sadržaj: Hotel poseduje prostrani bazen sa slanom vodom i ležaljkama oko bazena, besplatan internet u okviru hotela. Restoran Baia de Zarco služi sveže morske plodove i jela internacionalne kuhinje.

Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak je na bazi švedskog stola.

Kontakt: https://madeira.dompedro.com/pt/

FAKULTATIVNI  IZLETI: Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje se vrši na destinaciji, isključivo u evrima. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

VAŽNE NAPOMENE:

• Putnici su u obavezi da dostave tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.

• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
Vremena letova su podložna promenama. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije.

OPŠTE NAPOMENE:

• Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje, već važeći pasoš (važnost pasoša mora biti najmanje 90 dana po povratku sa putovanja). Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Na letovima avio kompanija Air Serbia i Tap Portugal dozvoljen je jedan prtljag do 23 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).

• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Masterata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.   
Program putovanja br. 1 od 24.05.2024.

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3                                                                                                             
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021

Kategorija licence A           


SMESTAJ MADEIRA I LISABON 3* I 4* Portugalija/Lisabon
SMESTAJ MADEIRA I LISABON 3* I 4*-
 
 

HOTELI NA TURI 08.06.2024.

Lisabon: Hotel Nacional 3* ili sličan


Položaj:
Hotel se nalazi na samo 200 metara od trga Markiz de Pombala. Stanica metroa Markeš de Pombal nalazi se na samo nekoliko minuta hoda.

Smeštaj:
Sve sobe su jednostavno nameštene, zvučno izolavane i klimatizovane i imaju telefon, TV sa satelitskim kanalima, besplatan Wi-Fi i sopstveno kupatilo.

Sadržaj:
Hotel ima bar i restoran.

Usluga:
Noćenje sa doručkom (samoposluživanje).

Kontakt:
www.hotel-nacional.com/en/

Madeira: Hotel Dom Pedro Garajau 3* ili sličan

Položaj: Hotel Dom Pedro Garajau se nalazi na južnoj obali ostrva Madeira, smešten u tihoj i mirnoj oblasti između Funšala i Kanisa. Od glavnog grada Funšal je udaljen 8km, a od međunarodnog aerodroma Madeira udaljen je samo 11km. Stanica javnog prevoza do Funšala se nalazi u neposrednoj blizini i saobraća na svakih 45 minuta (vožnja traje oko 15 minuta, cena karte 2,20 eur po pravcu). Do plaže Garajau je potrebno 10 minuta hoda do žičare Garajau koja vodi do plaže (cena povratne karte 5 eur po osobi – informacija dobijena sa recepcije hotela).

Smeštaj: Standardne sobe imaju oko 24 m², prostrane su sa dosta svetla, opremljene sa jednim bračnim ili dva pojedinačna kreveta i kupatilom. Na balkonu se nalazi sto i stolice. Sobe su klimatizovane i opremljene sa televizorom i sefom.

Sadržaj: Hotel poseduje 2 otvorena bazena sa ležaljkama oko bazena, zatvorei bazen, kao i bar i restoran.

Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak je na bazi švedskog stola.

Kontakt: https://garajau.dompedro.com/en/ 


HOTELI NA TURI 28.09.2024.
 

Hotel Vip Executive Zurique 3* ili sličan

Položaj: Hotel se nalazi u širem centru Lisabona, na samo 100 metara od železničke stanice Entrecampos i u neposrednoj blizini metro stanice Kampo Pekeno. Od trga Markiz de Pombala udaljen je dva kilometara.

Smeštaj: Hotel ima 252 sobe. Sve su klimatizovane sa kupatilom, fenom za kosu, telefonom, TV-om, sefom i mini-barom. Gostima je na raspolaganju besplatan WiFi. Standardne sobe su veličine 14m² i namenjene su za smeštaj max 2 odrasle osobe.

Sadržaj: Gostima je na raspolaganju restoran, bar, spoljašnji bazen sa uređenom terasom (otvoren od jula do oktobra), besplatan wi fi internet.

Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak je na bazi švedskog stola.

Kontakt: https://www.vipzuriquehotel.com/en/

Madeira (Funšal): Dom Pedro Madeira Beach Hotel 4* ili sličan

Položaj: Hotel se nalazi istočnoj obali ostrva, u prelepom zalivu Mačiko, sa fantastičnim pogledom na more, ostrva Desertas i Ponta de Sap Lourenco. Autobuska stanica gradskog prevoza koji vozi do centra grada nalazi se na samo 2 minuta pešice od hotela. Hotel je udaljen manje od 10 minuta vožnje od aerodroma Madeira.

Smeštaj: Sve sobe su sa satelitskom televizijom, klima uređajem, telefonom, radnim stolom.

Sadržaj: Hotel poseduje prostrani bazen sa slanom vodom i ležaljkama oko bazena, besplatan internet u okviru hotela. Restoran Baia de Zarco služi sveže morske plodove i jela internacionalne kuhinje.

Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak je na bazi švedskog stola.

Kontakt: https://madeira.dompedro.com/pt/ 


 
 
 

HOTELI NA TURI 08.06.2024.

Lisabon: Hotel Nacional 3* ili sličan


Položaj:
Hotel se nalazi na samo 200 metara od trga Markiz de Pombala. Stanica metroa Markeš de Pombal nalazi se na samo nekoliko minuta hoda.

Smeštaj:
Sve sobe su jednostavno nameštene, zvučno izolavane i klimatizovane i imaju telefon, TV sa satelitskim kanalima, besplatan Wi-Fi i sopstveno kupatilo.

Sadržaj:
Hotel ima bar i restoran.

Usluga:
Noćenje sa doručkom (samoposluživanje).

Kontakt:
www.hotel-nacional.com/en/

Madeira: Hotel Dom Pedro Garajau 3* ili sličan

Položaj: Hotel Dom Pedro Garajau se nalazi na južnoj obali ostrva Madeira, smešten u tihoj i mirnoj oblasti između Funšala i Kanisa. Od glavnog grada Funšal je udaljen 8km, a od međunarodnog aerodroma Madeira udaljen je samo 11km. Stanica javnog prevoza do Funšala se nalazi u neposrednoj blizini i saobraća na svakih 45 minuta (vožnja traje oko 15 minuta, cena karte 2,20 eur po pravcu). Do plaže Garajau je potrebno 10 minuta hoda do žičare Garajau koja vodi do plaže (cena povratne karte 5 eur po osobi – informacija dobijena sa recepcije hotela).

Smeštaj: Standardne sobe imaju oko 24 m², prostrane su sa dosta svetla, opremljene sa jednim bračnim ili dva pojedinačna kreveta i kupatilom. Na balkonu se nalazi sto i stolice. Sobe su klimatizovane i opremljene sa televizorom i sefom.

Sadržaj: Hotel poseduje 2 otvorena bazena sa ležaljkama oko bazena, zatvorei bazen, kao i bar i restoran.

Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak je na bazi švedskog stola.

Kontakt: https://garajau.dompedro.com/en/ 


HOTELI NA TURI 28.09.2024.
 

Hotel Vip Executive Zurique 3* ili sličan

Položaj: Hotel se nalazi u širem centru Lisabona, na samo 100 metara od železničke stanice Entrecampos i u neposrednoj blizini metro stanice Kampo Pekeno. Od trga Markiz de Pombala udaljen je dva kilometara.

Smeštaj: Hotel ima 252 sobe. Sve su klimatizovane sa kupatilom, fenom za kosu, telefonom, TV-om, sefom i mini-barom. Gostima je na raspolaganju besplatan WiFi. Standardne sobe su veličine 14m² i namenjene su za smeštaj max 2 odrasle osobe.

Sadržaj: Gostima je na raspolaganju restoran, bar, spoljašnji bazen sa uređenom terasom (otvoren od jula do oktobra), besplatan wi fi internet.

Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak je na bazi švedskog stola.

Kontakt: https://www.vipzuriquehotel.com/en/

Madeira (Funšal): Dom Pedro Madeira Beach Hotel 4* ili sličan

Položaj: Hotel se nalazi istočnoj obali ostrva, u prelepom zalivu Mačiko, sa fantastičnim pogledom na more, ostrva Desertas i Ponta de Sap Lourenco. Autobuska stanica gradskog prevoza koji vozi do centra grada nalazi se na samo 2 minuta pešice od hotela. Hotel je udaljen manje od 10 minuta vožnje od aerodroma Madeira.

Smeštaj: Sve sobe su sa satelitskom televizijom, klima uređajem, telefonom, radnim stolom.

Sadržaj: Hotel poseduje prostrani bazen sa slanom vodom i ležaljkama oko bazena, besplatan internet u okviru hotela. Restoran Baia de Zarco služi sveže morske plodove i jela internacionalne kuhinje.

Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak je na bazi švedskog stola.

Kontakt: https://madeira.dompedro.com/pt/ 


 

Portugal
LISABON I MADEIRA 28.09.2024.

8 dana (7 noćenja) – avionom i autobusom
Polazak: 28. septembar 2024. / Povratak: 05. oktobar 2024.

FIRST MINUTE POPUST OD 80 € PO OSOBI ZA UPLATE DO 30. JUNA  ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.


VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Lisabon je udobno smešten između sedam brda na severnoj strani ušća reke Težo. To je grad pun kontrasta, od savremene visokogradnje do građevina u stilu art nuvo, ima mozaične pločnike, zgrade crepova vedrih boja i srednjovekovnu mavarsku oblast Alfama. Najzapadnija je evropska prestonica i ujedno prestonica dobrih vina i fado muzike.

Madeira, ostrvo večnog proleća, rođeno iz vulkana u sred Atlantika. Turiste impresionira bujna vegetacija, šarenilo cvetova i zelenilo na liticama crnih vulkanskih stena. Magično portugalsko ostrvo smešteno duboko u Atlantiku udaljeno je od kopna Portugalije skoro 1000 km, a od najbližeg afričkog kopna oko 700 km. Opčinjava raskošna vegetacija prekrasnih 180 km obale, prelepe plaže, planinski vrhovi i putevi kao i šarmantna koloritna turistička mesta.

Dan 1
BELGRADE
(28.09.2024.) BEOGRAD – LISABON Čekiranje putnika na aerodromu "Nikola Tesla" u 16:30 časova Poletanje za Lisabon u 19:05 časova (let JU564). Sletanje u Lisabon u 22:05 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 2
LISABON
(29.09.2024.) LISABON Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: vožnja kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Komersio, Rosio, Restauradores, velika Avenida da Liberdade, spomenik Markiza de Pombal sa čuvenim parkom Edvarda VII, odakle se grad širi prema severu. U zapadnom delu grada obilazi se Park Nacija, novi deo grada nastao 1998. godine kada se u Lisabonu održala velika svetska EXPO izložba u čijoj se blizini nalazi Okenarijum sa preko 5 hiljada vrsta flore i faune iz celog sveta. U istočnom delu obilazi se istorijska četvrt Belem, odakle su kretali na svoja velika putovanja mnogi poznati moreplovci, velelepni manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkrićima i kula Belem. Slobodno posle podne za individualna razgledanja. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na fado veče (veče portugalske nacionalne muzike). Cena izleta 70 evra po osobi, uključen prevoz, večera i piće, uz zvuke fado muzike. Noćenje.
Dan 3
FUNCHAL
(30.09.2024.) LISABON – MADEIRA (FUNŠAL) Doručak. Slobodno pre podne za individualno razgledanje grada. Transfer na aerodrom. Poletanje za Funšal, glavni grad Madeire u 16:50 časova (let TP1691). Sletanje u 18:35 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 4
FUNCHAL
(01.10.2024.) FUNŠAL Doručak. Poludnevno razgledanje grada. Funšal je osnovan 1421. godine za vreme slavnog portugalskog kralja Henrika Pomorca. U novije je doba poznat kao odmaralište bogatih i plemstva. Grad se diči i nazivom „Najčistije evropske prestonice“, a zaljubljenicima u fudbal poznat je i kao rodni grad Kristijana Ronalda. Poseta Santa Katarina botaničkoj bašti čiji položaj pruža idealne uslove za rast bujne vegetacije i iz kojeg se pruža pogled na očaravajuči krajolik zaliva Funšal i okolne planine. Vrt broji više od 2000 egzotičnih biljaka sa svih kontinenata - orhideje, kale, magnolije, cvet rajske ptice, azaleje, bromelije, kaktusi, palme, paprati i mnoge druge vrste. Potom poseta gradskoj pijaci gde se nalaze štandovi sa cvećem, svežim voćem i povrćem, ribom i morskim plodovima Atlantika, među kojima se ističe riba „espada". Razgledanje završavamo posetom jednim od vinskih podruma Madeire i degustacijom vina. Posle podne slobodno. Noćenje.
Dan 5
FUNCHAL
(02.10.2024.) FUNŠAL Doručak. Slobodan dan ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet “Zapadna obala Madeire”. Noćenje. Naša prva stanica je u mestu Pico da Tore odakle uživamo u prekrasnom pogledu na Kamara de Lobos, atraktivno ribarsko selo poznato po terasastim rasadima banana i vinove loze. Nakon toga odlazimo do rta Kabo Girao, druge najviše morske litice na svetu, stene sa koje se pruža prekrasan pogled na zaliv Funšal. Zatim nastavljamo do živopisnog sela Ribeira Brava na jugozapadnoj obali koji je jedan od najstarijih gradova na ostrvu, a danas predstavlja turistički centar. Sledeće zaustavljanje je u Enkumeadi da biste uživali u pogledu na obe strane ostrva, pre nego što se nastavi do S.Vicentea, lepog sela smeštenog usred vulkanskih vrhova na severnoj strani ostrva. Nastavljamo do šarmantnog gradića Porto Moniz, severozapadne tačke, gde se mogu naći prirodni vulkanski bazeni za kupanje među stenovitim formacijama. Na putu nazad za Funšal prolazimo preko visokog planinskog prevoja Paul da Serra. Cena izleta: 70 evra po osobi.
Dan 6
FUNCHAL
(03.10.2024.) FUNŠAL Doručak. Slobodan dan ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet “Istočna Obala Madeira”. Noćenje. Ovo je još jedan obavezni izlet za otkrivanje lepote ovog ostrva. Izlet uključuje odlazak do Pico do Arieiro – trećeg najvišeg vrha na ostrvu (1818m) sa kojeg se pruža prekrasan pogled na okolne planine, vrhove i doline. Dolazak do mesta Ribeiro Frio i poseta bašte i ribnjaku. Dolazak do sela Santana na severnoj strani ostrva, mestu koje je jedan od glavnih simbola Madeire, poznato po tipičnim belim kućama sa slamnatim krovovima. Dolazak do vidikovca Ponta de Sao Lourenco – istočni kraj ostrva sa veličanstvenim pogledom na Atlantik. Cena izleta: 70 evra po osobi.
Dan 7
FUNCHAL
(04.10.2024.) FUNŠAL Doručak. Slobodan dan. Uveče mogućnost odlaska na fakultativnu tradicionalnu večeru uz folklorni program. Noćenje. Fakultativno oproštajna večera u tipičnom Madeira restoranu gde je glavno jelo „Espetada“ (govedina na ražnju začinjena i pečena na otvorenoj vatri) i drugi delikatesi iz kuhinje Madeire (uključena kafa i vino). Za vreme večere igraće folklorna grupa i bićete pozvani da im se pridružite u ovim tradicionalnim igrama. Uključen je autobuski transfer. Cena po osobi: 60 evra po osobi.
Dan 8
BELGRADE
(05.10.2024.) FUNŠAL – LISABON – BEOGRAD Doručak (za poneti). Transfer na aerodrom. Poletanje za Lisabon u 06:00 časova (let TP1698). Dolazak u Lisabon u 07:40 časova. Odlazak na celodnevni izlet za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Sintra je elegantni gradić u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta, UNESCO ga je 1995. godine proglasio svetskom kulturnom baštinom. Šetnja gradom i obilazak Kraljevske palate (Palacio Nacional de Sintra). Vožnja do Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope. Nastavak puta do Kaškaiša, jednog od najluksuznijih letovališta Evrope. Foto pauza u Eštorilu, letovalištu poznatom po čuvenom Kasinu. Povratak u Lisabon. Poletanje za Beograd u 23:20 časova (let JU 565). Sletanje u Beograd u narednog dana (06.10.) u 04:10 časova.