BASKIJSKA TURA 15.10.2024.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Napomena: dvokrevetne soba sa pomoćnim ležajem i jednokrevetne sobe se mogu dobiti isključivo na upit

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relaciji, aerodromske takse u trenutku pravljenja programa 176,2 evra (od toga EUR 60.00-YQ i EUR  19.00-YR  ne podležu refundaciji, a  takse 4.48-LG EUR, 0.98-RF EUR, EUR 20.40-RS, EUR 0.22-RS, EUR 10.00-DE, EUR 51.30-RA, EUR 5.65-JD, EUR 0.63-OG, EUR 3.54-QV su refundabilne), smeštaj u hotelima sa 4* zvezdice u Bilbau, Pamploni i San Sebastijanu u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje), autobuski transferi i razgledanja prema programu, ulaznica za muzej Gugenhajm u Bilbau, usluge vodiča Kontiki Travel i lokalnih vodiča, troškovi organizovanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato fakultativni izleti (ako postoje), napojnica za lokalne vodiče i vozača na turi (30€ po putniku), gradske takse za smeštaj, međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa preporukom da pokriva lečenje Covida.

SMEŠTAJ:

Bilbao: Barcelo Bilbao Nervion 4*
 https://www.barcelo.com/en-ww/barcelo-bilbao-nervion/ ili sličan 
Hotel se nalazi na 250 metara od mosta Kalatrava i na 10 minuta hoda od Gugenhajm muzeja. On nudi udobne, moderne sobe sa besplatnim bežičnim internetom.
Sobe hotela Barcelo Bilbao Nervion su klimatizovane i imaju satelitsku televiziju, mini-bar i radni sto i privatna kupatila koja imaju fen za kosu.
Restoran Ibaizabal služi baskijska i internacionalna jela. B-Lounge služi grickalice i pića.
Hotel ima recepciju koja radi 24 časa, što vam omogućava veću fleksibilnost tokom vašeg boravka. Takođe možete iznajmiti bicikl ili automobil na recepciji.
Barcelo Bilbao Nervion se nalazi pored šarmantnog starog grada Bilbaa, gde možete pronaći brojne pintko restorane. Glavne trgovačke ulice udaljene su 5 minuta hoda.
Železnička stanica Bilbao udaljena je oko 10 minuta hoda od Nerviona.

Pamplona: Maisonnave 4* https://www.hotelmaisonnave.es/ ili sličan
Hotel je smešten u centru Pamplone, na 50 metara od gradske većnice i nadomak mnogih glavnih atrakcija kao što su katedrala, Plaza del Castillo i glavna tapas zona u gradu. Parkovi La Taconera i La Ciudadela su takođe u blizini. Godišnja ruta za trku bikova San Fermines prolazi kroz Gradski trg.
Hotel Maisonnave nudi besplatan bežični internet i besplatan pristup teretani i sauni. Sobe u Maisonnave-u su svetle i ukrašene toplim, opuštajućim neutralnim bojama. Sve sobe imaju TV ravnog ekrana sa satelitskim programima i sopstveno kupatilo.

San Sebastijan: Tres Reyes San Sebastian 4* ili sličan  https://www.hotel3reyes.com/en/hotel-tres-reyes-san-sebastian/?gclid=EAIaIQobChMI4JysrIaw-wIV_wIGAB0Q_w3QEAAYAiAAEgJokPD_BwE
Ovaj hotel ima restoran, sezonski otvoreni bazen, fitnes centar i bar. Među sadržajima su i recepcija koja radi 24 sata i posluga u sobi, kao i besplatan bežični internet u celom objektu.
Sobe imaju sopstveno kupatilo, dok neke sobe u hotelu imaju i prostor za sedenje. Doručak se služi na bazi švedskog stola.  Šetalište La Konča udaljeno je 4,9 km od hotela, dok je pozorište Viktorija Eugenija udaljeno 5,7 km.

VAŽNA NAPOMENA:

• Uslov za ulazak državljana Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma napuštanja EU. Nosiocima pasosa R. Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Državljani drugh zemalja se moraju raspitati u svom Ministarstvu inostranih poslova.

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

• Po zahtevu putnika, moguće je doplatiti za: promenu klase na avio letovima, promenu avio-kopmanije i tipa sobe, prema trenutnoj raspoloživosti

• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Na letu Lufthanse dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.

• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

•Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično), i oni nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata
• kreditnim karticama banke OTP moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata
• preko računa
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A , po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 2 od 31.05.2024. 
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                     
Kategorija licence  A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3
 

BASKIJSKA TURA Španija/Bilbao
BASKIJSKA TURA-
 
 

Spisak hotela na Baskijskoj turi


   
 Smeštaj:Bilbao: Hotel Occodental Bilbao 4 * ili sličan https://www.barcelo.com/en-gb/occidental-hotels/hotels/spain/bilbao/occidental-bilbao/ Smeštaj od 29.9. do 1.10.)Položaj: moderan hotel koji se nalazi u blizini Bazilike Naše gospe od Begonje (800 m), u poslovnom i rezidencijalnom delu grada, na 20 minuta hoda od Katedrale i starog gradskog jezgra (2 km). U neposrednoj blizini hotela (350 m) nalazi se stanica metroa kojim se za 10 minuta stiže do starog grada. Sadržaj: 200 moderno opremljenih soba, prostran i moderno opremljen lobi, otvoren bazen (u upotrebi od juna do septembra), Spa centar i teretana (uz doplatu),Wi Fi, parking,room servise, vešeraj, kongresne sale, restoran, bar. Smeštaj : moderno opremljene sobe imaju LCD TV, minibar, sef, klima uređaj, grejanje, WI FI, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom.Usluga: doručak po principu samoposluživanja.Pamplona: Hotel Abba Reino de Navarra 4 *ili sličan https://www.abbareinodenavarrahotel.com/es/home.htmlHotel se nalazi u poslovnom i rezidencijalnom delu Pamplone, u neposrednoj blizini Yamaguci-japanskog vrta . U blizini hotela nalaze se brojni restorani i kafei. Od starog dela grada udaljen je 2 km. Na 300 m od hotela nalazi se stanica gradskog autobusa koji vodi do ulaska u stari grad (2 stanice). Od sadržaja ima: restoran, kafeteriju, kongresne sale. Smeštaj : SAT TV, minibar, WI FI ,pisaci sto, telefon,kompletno opremljeno kupatilo sa fenom. Usluga: doručak po principu samoposluživanjaSan Sebastijan: Barcelo Costa Vasca 4 * ili sličanhttps://www.barcelo.com/es/barcelo-hotels/hoteles/espana/san-sebastian/barcelo-costa-vasca/ Hotel se nalazi na 550 m od poznatih plaža Ondareta i Konča, kao i Palate i vidikovca Miramar. Sa starim delom grada (udaljen 2 km) povezan je šetalištem koje se prostire duž plaže Konča(Školjka) i do koga se stiže šetnjom od 30 minuta. Stanica gradskog autobusa, kojim se za 15 minuta stiže do ulaska u pešačku zonu grada, nalazi se na 150 m od hotela. Od sadržaja ima: restoran, bar, veliki Spa centar (uz doplatu), otvoren bazen (u upotrebi od juna do septembra), prostran vrt, kongresnu salu. Sobe: opremljene u modernom i minimalističkom stilu sobe imaju SAT TV, minibar, sef, WI-FI,klima uređaj, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom.Usluga: doručak po principu samoposluživanja.Bilbao: Mercure Bilbao Jardines de Albia 4 * ili sličanhttps://www.accorhotels.com/gb/hotel-A057-mercure-bilbao-jardines-de-albia/index.shtml (Smeštaj od 3.10. do 5.10.)Položaj :Moderan hotel sa 4 * nalazi se na pešačkoj udaljenosti od starog dela grada (1 km). U neposrednoj blizini hotela nalaze se brojni restorani, barovi i prodavnice. Hotel se nalazi na 800 m od Muzeja Gugenhaim. Sadržaj: restoran,bar, kongresna sala. Smeštaj : 141 soba sa SAT TV, minibarom, sefom, kompletno opremljenim kupatilom sa fenom.Usluga : doručak po principu samoposluživanja. KonTiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.
   
 

Bilbao: Silken Indautxu 4* (29.04-01.05.2024) ili sličan https://www.hoteles-silken.com/en/hotels-destination-bilbao/
Hotel se nalazi 400 metara od stanice metroa Indautku. Urban hotel u Bilbau nalazi se u epicentru muzejskog trougla Bilbaa, između Gugenhajm muzeja, Muzeja lepih umetnosti i Azkuna Alhondiga. Tri bitne turističke stanice koje se takođe nalaze u srcu komercijalnog i gastronomskog dela grada, sa najboljim prodavnicama i pinćos barovima.
Moderne klimatizovane sobe imaju sopstvena kupatila.
Hotelski restoran Etkaniz služi tradicionalna baskijska jela sa pažljivim odabirom lokalnih proizvoda.
Nedavno renoviran Gastro bar El Muelle ima otvorenu terasu sa zelenim okruženjem.
Kafeterija Meat & Soul vam omogućava da probate njene pinćose i ekspresne doručke sa slatkim i slanim jelima iz okoline.

Pamplona: NH Pamplona Iruna Park 4* ili sličan https://www.nh-hotels.com/hotel/nh-pamplona-iruna-park?campid=8435708&gclid=EAIaIQobChMI3uGhn9Oi-AIVKoxoCR2btwTlEAAYASAAEgItL_D_BwE&gclsrc=aw.ds
Smešten pored parka Jamaguči u kvartu San Huan, NH Pamplona Iruna Park je na 5 minuta vožnje od centra Pamplone. Bolnički i univerzitetski krug su udaljeni oko 600 metara. Moderne klimatizovane sobe u NH Pamplona Iruna Park imaju besplatan bežični internet i TV sa ravnim ekranom. Sopstvena kupatila imaju fen za kosu. Doručak se služi na bazi švedskog stola. Tradicionalni navarski restoran Iruna Park nudi izbor lokalne i internacionalne kuhinje, koristeći sezonske proizvode. Gosti imaju besplatan pristup teretani koja se nalazi na 11. spratu. NH Pamplona Iruna Park je udaljen 5 minuta vožnje od kongresnog centra Baluarte i autobuske stanice Pamplone, dok je železnička stanica udaljena 2,5 km. Redovni autobusi povezuju hotel sa centrom grada.

San Sebastijan: Tres Reyes San Sebastian 4* ili sličan https://www.hotel3reyes.com/en/hotel-tres-reyes-san-sebastian/?gclid=EAIaIQobChMI4JysrIaw-wIV_wIGAB0Q_w3QEAAYAiAAEgJokPD_BwE
Ovaj hotel ima restoran, sezonski otvoreni bazen, fitnes centar i bar. Među sadržajima su i recepcija koja radi 24 sata i posluga u sobi, kao i besplatan bežični internet u celom objektu.
Sobe imaju sopstveno kupatilo, dok neke sobe u hotelu imaju i prostor za sedenje. Doručak se služi na bazi švedskog stola. Šetalište La Konča udaljeno je 4,9 km od hotela, dok je pozorište Viktorija Eugenija udaljeno 5,7 km.

Bilbao: Occidental Bilbao 4* (03.05-04.05.2024) ili sličan https://www.barcelo.com/en-ww/occidental-bilbao/
Hotel se nalazi pored Bazilike de Begonje; ima bazen na otvorenom i elegantne, klimatizovane sobe sa besplatnom upotrebom bežičnog interneta. Stari grad u Bilbau i park Ecebarija udaljeni su 15 minuta hoda.
Prostrane sobe su uređene u svetlim bojama i imaju TV sa ravnim ekranom i satelitskim kanalima, radni sto i elektronski sef. Sve imaju pribor za pripremu čaja i kafe, kao i moderna kupatila sa toaletnim priborom i fenom za kosu. Raznovrstan doručak na bazi švedskog stola služi se svakodnevno. U hotelskom restoranu Kitchen služe se sveža jela lokalne i mediteranske kuhinje. U ponudi su takođe kafe-bar i foaje sa kaminom.
Do čuvenog Muzeja Gugenhajm stiže se za 5 minuta vožnje. Izložbeni centar Bilbao i Aerodrom Bilbao udaljeni su 15 minuta vožnje.
 


 
 
 

Spisak hotela na Baskijskoj turi


   
 Smeštaj:Bilbao: Hotel Occodental Bilbao 4 * ili sličan https://www.barcelo.com/en-gb/occidental-hotels/hotels/spain/bilbao/occidental-bilbao/ Smeštaj od 29.9. do 1.10.)Položaj: moderan hotel koji se nalazi u blizini Bazilike Naše gospe od Begonje (800 m), u poslovnom i rezidencijalnom delu grada, na 20 minuta hoda od Katedrale i starog gradskog jezgra (2 km). U neposrednoj blizini hotela (350 m) nalazi se stanica metroa kojim se za 10 minuta stiže do starog grada. Sadržaj: 200 moderno opremljenih soba, prostran i moderno opremljen lobi, otvoren bazen (u upotrebi od juna do septembra), Spa centar i teretana (uz doplatu),Wi Fi, parking,room servise, vešeraj, kongresne sale, restoran, bar. Smeštaj : moderno opremljene sobe imaju LCD TV, minibar, sef, klima uređaj, grejanje, WI FI, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom.Usluga: doručak po principu samoposluživanja.Pamplona: Hotel Abba Reino de Navarra 4 *ili sličan https://www.abbareinodenavarrahotel.com/es/home.htmlHotel se nalazi u poslovnom i rezidencijalnom delu Pamplone, u neposrednoj blizini Yamaguci-japanskog vrta . U blizini hotela nalaze se brojni restorani i kafei. Od starog dela grada udaljen je 2 km. Na 300 m od hotela nalazi se stanica gradskog autobusa koji vodi do ulaska u stari grad (2 stanice). Od sadržaja ima: restoran, kafeteriju, kongresne sale. Smeštaj : SAT TV, minibar, WI FI ,pisaci sto, telefon,kompletno opremljeno kupatilo sa fenom. Usluga: doručak po principu samoposluživanjaSan Sebastijan: Barcelo Costa Vasca 4 * ili sličanhttps://www.barcelo.com/es/barcelo-hotels/hoteles/espana/san-sebastian/barcelo-costa-vasca/ Hotel se nalazi na 550 m od poznatih plaža Ondareta i Konča, kao i Palate i vidikovca Miramar. Sa starim delom grada (udaljen 2 km) povezan je šetalištem koje se prostire duž plaže Konča(Školjka) i do koga se stiže šetnjom od 30 minuta. Stanica gradskog autobusa, kojim se za 15 minuta stiže do ulaska u pešačku zonu grada, nalazi se na 150 m od hotela. Od sadržaja ima: restoran, bar, veliki Spa centar (uz doplatu), otvoren bazen (u upotrebi od juna do septembra), prostran vrt, kongresnu salu. Sobe: opremljene u modernom i minimalističkom stilu sobe imaju SAT TV, minibar, sef, WI-FI,klima uređaj, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom.Usluga: doručak po principu samoposluživanja.Bilbao: Mercure Bilbao Jardines de Albia 4 * ili sličanhttps://www.accorhotels.com/gb/hotel-A057-mercure-bilbao-jardines-de-albia/index.shtml (Smeštaj od 3.10. do 5.10.)Položaj :Moderan hotel sa 4 * nalazi se na pešačkoj udaljenosti od starog dela grada (1 km). U neposrednoj blizini hotela nalaze se brojni restorani, barovi i prodavnice. Hotel se nalazi na 800 m od Muzeja Gugenhaim. Sadržaj: restoran,bar, kongresna sala. Smeštaj : 141 soba sa SAT TV, minibarom, sefom, kompletno opremljenim kupatilom sa fenom.Usluga : doručak po principu samoposluživanja. KonTiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.
   
 

Bilbao: Silken Indautxu 4* (29.04-01.05.2024) ili sličan https://www.hoteles-silken.com/en/hotels-destination-bilbao/
Hotel se nalazi 400 metara od stanice metroa Indautku. Urban hotel u Bilbau nalazi se u epicentru muzejskog trougla Bilbaa, između Gugenhajm muzeja, Muzeja lepih umetnosti i Azkuna Alhondiga. Tri bitne turističke stanice koje se takođe nalaze u srcu komercijalnog i gastronomskog dela grada, sa najboljim prodavnicama i pinćos barovima.
Moderne klimatizovane sobe imaju sopstvena kupatila.
Hotelski restoran Etkaniz služi tradicionalna baskijska jela sa pažljivim odabirom lokalnih proizvoda.
Nedavno renoviran Gastro bar El Muelle ima otvorenu terasu sa zelenim okruženjem.
Kafeterija Meat & Soul vam omogućava da probate njene pinćose i ekspresne doručke sa slatkim i slanim jelima iz okoline.

Pamplona: NH Pamplona Iruna Park 4* ili sličan https://www.nh-hotels.com/hotel/nh-pamplona-iruna-park?campid=8435708&gclid=EAIaIQobChMI3uGhn9Oi-AIVKoxoCR2btwTlEAAYASAAEgItL_D_BwE&gclsrc=aw.ds
Smešten pored parka Jamaguči u kvartu San Huan, NH Pamplona Iruna Park je na 5 minuta vožnje od centra Pamplone. Bolnički i univerzitetski krug su udaljeni oko 600 metara. Moderne klimatizovane sobe u NH Pamplona Iruna Park imaju besplatan bežični internet i TV sa ravnim ekranom. Sopstvena kupatila imaju fen za kosu. Doručak se služi na bazi švedskog stola. Tradicionalni navarski restoran Iruna Park nudi izbor lokalne i internacionalne kuhinje, koristeći sezonske proizvode. Gosti imaju besplatan pristup teretani koja se nalazi na 11. spratu. NH Pamplona Iruna Park je udaljen 5 minuta vožnje od kongresnog centra Baluarte i autobuske stanice Pamplone, dok je železnička stanica udaljena 2,5 km. Redovni autobusi povezuju hotel sa centrom grada.

San Sebastijan: Tres Reyes San Sebastian 4* ili sličan https://www.hotel3reyes.com/en/hotel-tres-reyes-san-sebastian/?gclid=EAIaIQobChMI4JysrIaw-wIV_wIGAB0Q_w3QEAAYAiAAEgJokPD_BwE
Ovaj hotel ima restoran, sezonski otvoreni bazen, fitnes centar i bar. Među sadržajima su i recepcija koja radi 24 sata i posluga u sobi, kao i besplatan bežični internet u celom objektu.
Sobe imaju sopstveno kupatilo, dok neke sobe u hotelu imaju i prostor za sedenje. Doručak se služi na bazi švedskog stola. Šetalište La Konča udaljeno je 4,9 km od hotela, dok je pozorište Viktorija Eugenija udaljeno 5,7 km.

Bilbao: Occidental Bilbao 4* (03.05-04.05.2024) ili sličan https://www.barcelo.com/en-ww/occidental-bilbao/
Hotel se nalazi pored Bazilike de Begonje; ima bazen na otvorenom i elegantne, klimatizovane sobe sa besplatnom upotrebom bežičnog interneta. Stari grad u Bilbau i park Ecebarija udaljeni su 15 minuta hoda.
Prostrane sobe su uređene u svetlim bojama i imaju TV sa ravnim ekranom i satelitskim kanalima, radni sto i elektronski sef. Sve imaju pribor za pripremu čaja i kafe, kao i moderna kupatila sa toaletnim priborom i fenom za kosu. Raznovrstan doručak na bazi švedskog stola služi se svakodnevno. U hotelskom restoranu Kitchen služe se sveža jela lokalne i mediteranske kuhinje. U ponudi su takođe kafe-bar i foaje sa kaminom.
Do čuvenog Muzeja Gugenhajm stiže se za 5 minuta vožnje. Izložbeni centar Bilbao i Aerodrom Bilbao udaljeni su 15 minuta vožnje.
 


 

Španija i Francuska
BASKIJSKA TURA 15.10.2024.

BILBAO–VITORIA GASTEIZ–PAMPLONA–SAN SEBASTIJAN–BIJARIC-GERNIKA

5 dana (4 noćenja)– avionom i autobusom
Polazak: 15. oktobar 2024/ Povratak: 19. oktobar 2024.

FIRST MINUTE POPUST OD 70€ PO OSOBI ZA UPLATE DO 30. JUNA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIDJENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Baskija, smeštena na krajnjem sveroistoku kantabrijske obale, svojim veličanstvenim plažama, ravnicama i zelenim brdima, ruralnom arhitekturom, mesto je jedne od najstarijih evropskih nacija. Ovo je regija koja, kako u proleće, tako i tokom leta, zbog izuzeno vlažne i promenljive atlantske klime obiluje nepreglednim zelenim brežuljcima. Zahvaljujući industrijskom razvoju spada u jedno od najrazvijenijih regiona Evrope, što čini da životni standard u Baskiji bude nešto viši u odnosu na ostatak zemlje. Baskija ili Euskal Herria na baskijskom jeziku, koji Baskijci nazivaju ,,euskara”, oblast je koja se prostire u jednom delu krajnjeg jugozapada Francuske (manjim delom) i severozapadnog dela Španije (većim delom). Baskijci se smatraju najstarijim narodom Evrope, znatno drugačijim od suseda. Njihovo poreklo nije tačno utvrđeno, ali je najzanimljivija teorija pojedinih naučnika koji ih smatraju direktnim potomcima prastanovnika ledenog doba.

Dan 1
BELGRADE
(15.10.2024) BEOGRAD–FRANKFURT–BILBAO Čekiranje putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” u 04:00 časova. Poletanje za Frankfurt u 06:25 časova (let LH1411). Dolazak u 08:25 časova. Nastavak putovanja za Bilbao u 11:10 časova (let LH1142). Dolazak u Bilbao u 13:20 časova. Panoramsko razgledanje grada. Bilbao je uspešan spoj bogatog industrijskog i kulturnog nasleđa, jedan od najzanimljivijih gradova severne Španije. Vožnja do starog grada i razgledanje pešice: most San Anton i crkva Sv. Antona „Casco Viejo“ - stara četvrt smeštena na obali reke Nervion koju čine slikovitih „7 ulica“, neobarokna zgrada pozorišta Ariaga sagrađenog po uzoru na parisku Operu, Novi trg, Palata Arana iz XVI veka-najstarija palata u Bilbau, zeleznicka stanica „La Konkordija“, Gradska kuca, Salve most i most čuvenog valensijanskog arhitekte Kalatrave. Odlazak do prekrasnog zdanja Muzeja Gugenhajm. Ovo remek delo savremene arhitekture, sagrađeno je 1997.g., po ideji arhitekte Franka Gerija, smešten na obali reke Nervion i podignut šesnaest metara iznad ostatka grada, jedna je od najlepših građevina savremene arhitekture. Poseta muzeju. Stalna postavka muzeja sadrži umetničku zbirku značajnih umetnika XX veka. Fondacija Solomona R. Gugenhajma jedna je od najboljih privatnih kolekcija na svetu koja sadrži radove najznačajnijih umetnika XX i XXI veka. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 2
BILBAO
(16.10.2024) BILBAO Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i kupovinu. Noćenje.
Dan 3
PAMPLONA
(17.10.2024) BILBAO-VITORIA GASTEIZ-PAMPLONA (oko 210 km) Doručak. Polazak autobusom prema gradu Vitoria Gasteiz, administrativnom sedištu Baskije i provincije Alava. Vožnja živopisnim predelima Baskije do grada, koji je na razmeđi puteva, vekovima, imao izuzetan istorijski i geostrategijski značaj. Vitoria je grad u kojem se nalazi najviše zelenila po stanovniku u državi, zbog čega je proglašena Evropskom prestonicom zelenila 2012, ali i grad sa najbolje sačuvanom srednjovekovnom arhitekturom u Baskiji. Stari grad delimično je okružen zidom sagrađenim u XI veku. Veoma je zanimljivo staro jezgro grada; srednjovekovne zidine, Trg Španije, Kasa del Kordon-nekada vlastelinska kuća sagrađena u gotskom stilu, sa tornjem iz XIII veka,Trg Virhen Blanka u koji se ulivaju neke tipične ulice starog dela grada, okružene kućama sa zastakljenim terasama. Ovaj deo grada čine i biseri baskijske renesansne arhitekture. kao što su: Palata Bendanja, Palata Ajuria Enea-sedište baskijske autonomne vlade i gotska Katedrala Sv Marija iz XIV veka koja čuva vredna dela Rubensa i Van Dajka. Slobodno vreme za šetnju i razgledanje. Nastavak putovanja za Pamplonu, koja je bila i ostala jedan od važnih gradova na putu hodočašća za grad Santijago u Galiciji. Pamplona je poznata po slavnoj trci sa bikovima, festivalu San Fermin, koji se održava svake godine 6. jula i koji je poslužio kao inspiracija slavnom Hemingveju za roman ,,Sunce se ponovo rađa“. Glavni biseri grada su Gradska tvrđava iz XVI veka, koja je prvobitno imala pentagonalni oblik i čiji ostaci se nalaze u blizini trga Kastiljo, Korida, Palata Navara- sedište vlade, Katedrala Sv Marija kraljevska iz XIII veka u kojoj su krunisani kraljevi Navare i u kojoj se nalazi mauzolej kralja Karla III, nadbiskupska palata iz XVIII veka, barokna zgrada gradske skupštine, crkva Sv. Nikolasa,Palata Navara, Portal Francuske. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 4
SAN SEBASTIJAN
(18.10.2024) PAMPLONA-BIJARIC-SEN ŽAN DE LUS-SAN SEBASTIJAN (oko 150 km) Doručak. Vožnja do Bijarica, ekskluzivnog i najlepšeg letovališta francuske atlantske obale, simbola bogatstva s početka XX veka. U prošlosti je privlačilo mnogobrojne slavne ličnosti i plemstvo; Kraljicu Nataliju i Dragu Mašin, Napoleona III, Gari Kupera, Frenka Sinatru. Po dolasku, razgledanje grada. Nastavak vožnje prema poznatom letovalištu Sen Žan de Lus (Saint-Jean-de-Luz), smeštenom na Atlantskoj obali. U ovom, nekada ribarskom mestu, sa šarmantnim starim gradskim jezgrom i najlepšom baskijskom crkvom posvećenom Sv. Ivanu Krstitelju, održano je venčanje Kralja Sunca, Luja XIV. sa španskom infantkinjom Marijom-Terezom. U spretnom stapanju stilova koji odaju radost življenja, toliko svojstven južnoj Franuskoj, sagrađeni su brojni letnikovci i vile. Mesto je poznato i po staroj čokolateriji porodice Adam, još iz 1660 god., u kojoj su počeli da se proizvode makaroni (kolačići od badema). Ova radnja postoji i danas na glavnom trgu i čuva originalni recept kolača. Slobodno vreme za šetnju i kraći odmor. Nastavak vožnje do San Sebastijana, poznatog mondenskog letovališta evropske aristokratije s kraja XIX veka, sedište filmskog festivala ,,Zlatna školjka,, i svetska destinacija za gurmane. Lepota prirodnog položaja San Sebastijana (smešten između reke i zaliva), grada koji se svojim zlatnim, peščanim plažama spušta ka zalivu La Konča (La Concha), omeđenog brdima - Monte Iheldo (Monte Igeldo) i Monte Urgulj (Monte Urgull) sa statuom Hrista, može se uporediti samo sa jednim gradom na svetu - sa Rio de Žaneirom. Panoramska vožnja gradom s pogledom na brdo Igeldo, zaliv Školjka, ostrvce Santa Klara, Palata Miramar, Pozorište Viktorija Eugenija, most Santa Katalina, četvrt Koros, novi kulturni i kongresni centar Kursal (Kursaal)– moderna zgrada od stakla i aluminijuma na plaži Suriola. Nastavak obilaska pešice starog dela grada; Gradska većnica smeštena u blizini obale, originalno je izgrađena kao Kursal Konferencijski centar, Novi prolaz, Bazilika Santa Marije del Coro, Trga Ustava, La Koncha Promenada i Miramar palata. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 5
BELGRADE
(19.10.2024) SAN SEBASTIJAN-GERNIKA-BILBAO-FRANKFURT-BEOGRAD Doručak. Povratak prema španskom delu Baskije, prema Gerniki i Bilbau. Vožnja delom divlje kantabrijske obale Španije. Ova oblast je osim po brojnim rezervatima prirode, pašnjacima, poznata i po razvijenoj elektro i automobilskoj industriji. Putovanje prema mestu Gernika, svetski slavnom nakon što je Pablo Pikaso ovekovečio na svom platnu nacističko bombardovanje mesta u suton drugog svetskog rata. Ovo Pikasovo najpoznatije platno izloženo je u madridskom muzeju Reina Sofia. Po dolasku šetnja gradićem, upoznavanje sa istorijatom grada, Parlamenta i slavnog hrasta ispod koga se nalaze drevni zapisi baskijske regije. Nastavak putovanja do aerodroma u Bilbau. Poletanje za Frankfurt u 18:50 časova (let LH1145). Dolazak u 20:55 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 22:00 časova (let LH1410). Dolazak u Beograd u 23:55 časova.