SINGAPUR I MALEZIJA 12. JANUAR 2019.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.


U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama  u hotelima sa 4* u Singapuru i 5* u Maleziji (lokalne kategorizacije), na bazi noćenja s doručkom – buffet doručak , ishrana i razgledanja prema programu sa uključenim transferima  i ulaznicama na lokalitete pomenute u programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse u iznosu od 287.52 evra (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni – plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja). Sastoje se od sledećih nerefundabilnih taksa u EUR 222.00YQ i 10.20YR, i refundabilnih u EUR: 4.48LG, 0.98RF, 16.72RS, 0.22RS, 16.30G4, 0.86PZ, 15.54MY, 0.22H8, dinarski deo aranžmana u iznosu od 1.790 dinara po rezervaciji, viza za Maleziju u iznosu od 6 evra, usluga viziranja u iznosu od 10 evra, napojnice za lokalne vodiče, vozače i nosače prtljaga koje se u ovom delu sveta preporučuju, fakultativni izleti, međunarodno putno osiguranje, kao i osiguranje od otkaza koje se preporučuje.

SMEŠTAJ:

Village hotel bugis Singapur 4* ili sličan
 
Nalazi se u Viktorija ulici, 5 minuta od metro stanice Bugis. Takođe se nalazi na 5 min. od šoping molova kao Bugis Junction, Bugis Village i Sim Lim trga. Sobe su opremljene kablovskom TV, besplatnim bežičnim internetom, aparatom za kafu i čaj, sefom i peglom. Kupatilo je veoma dobro opremljeno toaletnim detaljima. Hotel ima biznis centar, otvoreni bazen i fitnes centar. Osoblje govori engleski, kineski i malajski. U Mooi Chin Place restornu služi se kineska hrana a u Landmark restoranu internacionalna, indijska, azijska i kineska kuhinja.

Double Tree by Hilton Melaka 5* ili sličan
 
DoubleTree bi Hilton Melaka se nalazi na manje od 100m od Element Mall-a, 1,9 km od Memorijala proglašenja nezavisnosti, 2 km hoda od Pulau Melaka i 4,2 km od noćne pijace. Ima otvoreni bazen, a gosti mogu da uživati u obrocima u restoranu ili popiti piće u baru. Besplatan WiFi je dostupan u svim sobama. Klimatizovane sobe su sa pogledom na grad ili Malaka moreuz, i opremljene su LED TV-om, sefom i funkcionalnim radnim stolom.

Hotel Stripes Kuala Lumpur 5* ili sličan
 
Hotel Stripes Kuala Lumpuru se nalazi u širem centru grada, na 2,9 km od Petronas kula bliznakinja i 2,6 km od KLCC akvarijuma. Ima otvoreni bazen, a gosti mogu da uživati i u restoranu ili popiti piće u baru, kao i fitnes centar. Besplatan WiFi je dostupan u celom objektu. Sobe su klimatizovane i opremljene TV-om sa ravnim ekranom i radnim stolom. Gosti mogu da se obrate 24 časa recepciji za razmenu valute, perionicau i skladištenja prtljaga.

DoubleTree Resort by Hilton Hotel Penang 5*ili sličan
 

Hotel se nalazi na 2 minuta hoda od plaže. Ima otvoreni bazen, restoran, parking i fitnes centar. Klimatizovane sobe su opremljene sefom, frižiderom i kuvalom za vodu. Gosti mogu da se obrate 24 časa recepciji za razmenu valute, perionicau i skladištenja prtljaga. UNESCO-m zaštićena svetska baština Džordž Touna je na 10 km, Tanjung Bungah na 3 km, a međunarodni aerodrom Penang na 20 km udaljenosti od hotela.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:
 

•KLIMA: Singapur: Toplo preko cele godine, u junu i julu toplo i vlažnije, mogući kraći trpski pljuskovi. Još uvek period turističke sezone. Malezija: Toplo preko cele godine. U Malaki i Kuala Lumpuru mogući kraći tropski pljuskovi. U Penangu toplo i vlažnije.

•VALUTA:  Singapur – Sing. Dolar            1 evro = 1,513 SGD          1 usd = 1,348 SGD                   

                    Malezija – Malezijski Ringit    1evro =  4,607 MYR          1usd = 4,104MYR

•VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna viza za Maleziju. Dobija se u ambasadi Malezije u Beogradu posredstvom naše agencije. Viza za Singapur nije potrebna srpskim državljanima. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.


Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima  pribavljanja viza  mogu se dobiti u Odeljenju viza  (telefon 011/2098 184).


PRIJAVLJIVANJE I UPLATA AKONTACIJE (40%) DO 15.NOVEMBRA 2017. ILI DO POPUNE MESTA.


Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Osiguranje od otkaza putovanja nije uključeno, ali se preporučuje.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.
• KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA:
• gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018.godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.


Beograd, 15. Oktobar 2018.     KonTiki Travel & Service d.o.o, Beograd, Kolarčeva 3
Program broj 3.                 Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.

SMESTAJ SINGAPUR Singapur/Singapur
SMESTAJ SINGAPUR-
 
 

HOTELI:

Singapur – Peninsula Excelsior Hotel 4* ili sličan https://www.peninsulaexcelsior.com.sg/


Hotel je centralno lociran na oko 5 minuta vožnje od kompleksa Marina Bay Sands i jedne od čuvenih ulica Singapura (Orchard Road). U ponudi ima 2 otvorena bazena, restoran, poslovni centar, opremljenu teretanu i saunu. Elegantne sobe sa prozorima od poda do plafona sadrže sef, besplatan bežični internet, LCD TV, mini-bar, papuče, sopstveno kupatilo sa besplatnim toaletnim priborom, fenom za kosu. Kafe Coleman’s radi tokom celog dana i nudi jela internacionalne kuhinje.


   
 

Hoteli na turi Singapur i Indonezija


 
 
 

HOTELI:

Singapur – Peninsula Excelsior Hotel 4* ili sličan https://www.peninsulaexcelsior.com.sg/


Hotel je centralno lociran na oko 5 minuta vožnje od kompleksa Marina Bay Sands i jedne od čuvenih ulica Singapura (Orchard Road). U ponudi ima 2 otvorena bazena, restoran, poslovni centar, opremljenu teretanu i saunu. Elegantne sobe sa prozorima od poda do plafona sadrže sef, besplatan bežični internet, LCD TV, mini-bar, papuče, sopstveno kupatilo sa besplatnim toaletnim priborom, fenom za kosu. Kafe Coleman’s radi tokom celog dana i nudi jela internacionalne kuhinje.


   
 

Hoteli na turi Singapur i Indonezija


 
SMESTAJ MALEZIJA Malezija/Kula Lumpur
SMESTAJ MALEZIJA-
 
 

Estadia hotel Malaka 4* - www.estadiahotel.com

Nalazi se na 400 m. od Santiago kapije. Hotel ima šatl bas kojim vozi do Gradske kuće (Stadthuys) i kule sa satom (Clock Tower). Sve sobe su klimatizovane i imaju plazma TV sa satelitskim programom kao i besplatni bežični  internet. Neke sobe imaju i deo za sedenje. Svaka soba ima svoje kupatilo sa bideom i tušem, papučama , toaletnim priborom i fenom. U ostale pogodnosti spadaju besplatni parking, porodične i nepušačke sobe, restoran i olakšice za hendikepirane goste. Ubrajaju ga u jedan od najpoznatijih hotela u Malaki.

Melia hotel Kuala Lumpur 4*- www.melia.com/malaysia/kualalumpur

Nalazi se u jednom od najpopularnijih delova Kuala Lumpura, preko puta Tajm skvera i Imbi monorejl stanice. Udaljen je 1,5 km. od kineske četvrti i 15 min. vožnje od čuvenih Petronas kula. Ima klimatizovane, moderne, renovirane sobe sa satelitskom TV, sefom i mini barom. Kupatila su sa tuševima. Rum servis radi 24 sata. U restoranu mogu se dobiti lokalna i internacionalna jela. Ima biznis centar, a internet dostupan u hotelskom internet kiosku. Postoji bazen na otvorenom kao i fitnes centar.

Bayview Beach Resort Penang 4*- http://bbr.bayviewhotels.com/

Nalazi se na poznatoj plaži Batu Feringi. Udaljen je  oko 20-tak minuta vožnje od Džordž tauna, glavnog grada i oko 45 min. od Penang međunarodnog aerodroma. Sve sobe gledaju na more ili planinu. Svaka soba ima TV, deo za sedenje, mini bar i aparat za pravljenje kafe i čaja, peglu i privatno kupatilo. Postoji fitnes centar, salon za  lepotu i masaže, biblioteka, teniski tereni i ...Restorani u okviru hotela služe lokalnu, vegetarijansku i internacionalnu kuhinju.


   
 
 
 
 

Estadia hotel Malaka 4* - www.estadiahotel.com

Nalazi se na 400 m. od Santiago kapije. Hotel ima šatl bas kojim vozi do Gradske kuće (Stadthuys) i kule sa satom (Clock Tower). Sve sobe su klimatizovane i imaju plazma TV sa satelitskim programom kao i besplatni bežični  internet. Neke sobe imaju i deo za sedenje. Svaka soba ima svoje kupatilo sa bideom i tušem, papučama , toaletnim priborom i fenom. U ostale pogodnosti spadaju besplatni parking, porodične i nepušačke sobe, restoran i olakšice za hendikepirane goste. Ubrajaju ga u jedan od najpoznatijih hotela u Malaki.

Melia hotel Kuala Lumpur 4*- www.melia.com/malaysia/kualalumpur

Nalazi se u jednom od najpopularnijih delova Kuala Lumpura, preko puta Tajm skvera i Imbi monorejl stanice. Udaljen je 1,5 km. od kineske četvrti i 15 min. vožnje od čuvenih Petronas kula. Ima klimatizovane, moderne, renovirane sobe sa satelitskom TV, sefom i mini barom. Kupatila su sa tuševima. Rum servis radi 24 sata. U restoranu mogu se dobiti lokalna i internacionalna jela. Ima biznis centar, a internet dostupan u hotelskom internet kiosku. Postoji bazen na otvorenom kao i fitnes centar.

Bayview Beach Resort Penang 4*- http://bbr.bayviewhotels.com/

Nalazi se na poznatoj plaži Batu Feringi. Udaljen je  oko 20-tak minuta vožnje od Džordž tauna, glavnog grada i oko 45 min. od Penang međunarodnog aerodroma. Sve sobe gledaju na more ili planinu. Svaka soba ima TV, deo za sedenje, mini bar i aparat za pravljenje kafe i čaja, peglu i privatno kupatilo. Postoji fitnes centar, salon za  lepotu i masaže, biblioteka, teniski tereni i ...Restorani u okviru hotela služe lokalnu, vegetarijansku i internacionalnu kuhinju.


   
 
 

SINGAPUR I MALEZIJA SA ODMOROM NA PENANGU
 

14 dana (11 noćenja)- avionom i autobusom
Polazak: 12. januar 2019/ Povratak: 25. januar 2019.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Destinacija jugoistočne Azije bila je meta brojnih svetskih putnika, trgovaca, religija, kolonizatora i dr. od najstarijih vremena do dana današnjeg. Mini država  Singapur i Malezija, koja na ovoj turi prikazuje svoj deo na Malajskom poluostrvu, predstavljaju prave bisere i riznice materijalnih dokaza o prisustvu svih onih koji su prolazili kroz njih. Kada se uzmu u obzir i prirodne lepote obogaćene raskošnom vegetacijom, onda je ova tura sigurno pravi izbor za jedno nezaboravno putovanje.
 

Dan 1
BELGRADE
(12.01.2019.) BEOGRAD- DOHA Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 09:40 časova. Poletanje za Dohu u 11:40 časova (let QR232). Dolazak u 18:45 časova. Nastavak putovanja za Singapur u 20:15 časova (let QR942). Obrok u avionu.
Dan 2
SINGAPORE
(13.01.2019.) DOHA- SINGAPUR Dolazak u 09:15 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu (prema međunarodnim uzansama u sobe se ulazi između 12:00 i 14:00 časova). Kraći odmor pre podne. Poludnevno razgledanje grada čiji naziv u prevodu znači "lavlji grad". Singapur je jedan od najmodernijih gradova Jugoistočne Azije, sa jednom od najboljih prirodnih luka u svetu, puno moderne arhitekture, ali i mnogo raskošnog tropskog zelenila, starih hramova sa tipičnom kineskom atmosferom. Obilazak obuhvata Merlion park, kinesku i indijsku četvrt, baštu orhideja i dr. Slobodno posle podne. Noćenje.
Dan 3
SINGAPORE
(14.01.2019.) SINGAPUR Dorucak. Slobodan dan za odmor i individualna razgledanja i kupovinu, ili mogućnost organizovanja fakultativnih izleta (Sentoza ostrvo, Jurong park ptica, kineska bašta, čuveni zoološki vrt i dr.). Noćenje.
Dan 4
MALACCA
(15.01.2019.) SINGAPUR – MALAKA (MALEZIJA) Doručak. Polazak autobusom za Malaku (oko 3 sata same vožnje, ali se usput prave i kraće pauze) sa prelaskom graničnog prelaza izmedju Singapura i Malezije. Vožnja kroz veoma lepe predele južnog dela Malajskog poluostrva do Malake. Po dolasku, poludnevno razgledanje Malake, interesantnog istorijskog grada na obalama zaliva Malaka, koji je vekovima bio stecište moreplovaca svih pomorskih zemalja. Grad je postao najbogatija luka i kao takav, intersantan za mnoge zemlje. Muzej, hramovi, hrišćanske crkve i arhitektura starog dela grada govore o njegovoj bogatoj istoriji. Istorijski deo grada uvršten je u svetsku kulturnu baštinu od strane Unesca.. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 5
KULA LUMPUR
(16.01.2019.) MALAKA – KUALA LUMPUR Doručak. Polazak za Kuala Lumpur (dva i po sata vožnje). Po dolasku, obilazak Kuala Lumpura, što u prevodu znači "blatno ušće", jer se grad nalazi na ušću reka Klang i Gombok. Osnovan je zahvaljujući bogatim nalazištima kalaja koja su pronađena u blizini. Danas je to veoma lep grad sa puno raskošnog tropskog zelenila, interesantnom arhitekturom iz različitih perioda, sto ga čini vrlo zanimljivim. Kraljeva palata, Parlament, Nacionalni spomenik, Trg nezavisnosti, kao i moderne građevine – Petronas kule, deo su našeg razgledanja. Nastavak vožnje do čuvenih Batu pećina, koje se sastoje od više manjih, do kojih se dolazi posle 272 stepenika. Tu je smešteno hindu svetilište sa puno murala religiozne tematike i statua iz bogatog hindu panteona.. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 6
PENANG
(17.01.2019.) KUALA LUMPUR – PENANG Doručak. Polazak autobusom ka severnom delu poluostrva, koje se takođe odlikuje veoma lepom prirodom. Usput se prolazi pored brojnih plantaža kaučukovca i drugog tropskog rastinja. Obilazak Kuala Kangsara, koji je postao centar proizvodnje kaučukovca. Poseta sultanovoj palati Istana, Ubudiah džamiji, savršene građevine sa zlatnom kupolom. Nakon toga, nastavak vožnje do Taipinga, kako bi obišli muzej i bašte kraj jezera. Dolazak na ostrvo Penang u večernjim satima. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 12
PENANG
(18-23.01.2019.) PENANG Doručak. Slobodni dani za odmor i kupanje. Mogućnost organizovanja raznih fakultativnih izleta. Noćenje.
Dan 13
DOHA
(24.01.2019.) PENANG – DOHA Doručak. Slobodan dan do polaska na aerodrom. Poletanje za Dohu u 20:15 časova (let QR851). Sletanje u 23:20 časova. Čekanje na vezu.
Dan 14
BELGRADE
(25.01.2019.) DOHA – BEOGRAD Nastavak putovanja za Beograd u 06:50 časova (let QR231). Dolazak u Beograd u 10:40 časova.