PRESTONICE SKANDINAVIJE I SOGNEFJORD 9.08.2018

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

Napomena: S obzirom na to da u nekim od hotela na turi nema trokrevetnih soba zahtev za ovom vrstom sobe ide na upit i može biti ponuđena varijanta smeštaja u jednokrevetnoj sobi za dva ili tri noćenja!

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na relaciji Beograd-Kopenhagen-Stokholm-Beograd,transferi autobusom prema programu, prevoz autobusom na relaciji Oslo–Gol-Hamar-Stokholm, dvočasovno krstarenje Sognafjordom, jednočasovna vožnja turističkom Flam železnicom, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom, prevoz brodom kompanije DFDS u dvokrevetnim unutrašnjim kabinama (Klasa B) na bazi 1 noćenja sa večerom(švedski sto i jedno piće) na relaciji Kopenhagen-Oslo i 3  noćenja sa doručkom i večerom (set meni) u oblasti Hamar i Gol, razgledanja prema programu Stokholma, Osla, Kopenhagena, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse oko 96,21 evra (od kojih YQ  58.00 evra  ne podleže refundaciji i evra 0.98RF, 16.72RS ,3.30LG, 16.68YA, 0.53RS podležu refundaciji), (plaća se u agenciji u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate), dinarski deo  aranžmana u iznosu od 1790,00 dinara po osobi, međunarodno putno osiguranje (koje je obavezno i uplaćuje se u agenciji), fakultativni izleti i posete koje nisu predviđene programom.   
 
Krajnji rok za prijavljivanje i uplatu akontacije (40 %) najkasnije do 5. jula ili do popune mesta.

Prilikom rezervacije aranžmana obavezno treba dati sledeće podatke: datum rođenja, broj pasoša i državljanstvo. Ovi podaci potrebni su za brodske liste putnika.

Hoteli:


Kopenhagen: First Hotel 27 4 * http://www.firsthotels.com/Our-hotels/Hotels-in-Denmark/Copenhagen/First-Hotel-Twentyseven


Hotel se nalazi u centru grada na 3 minuta od Tivoli Gardena i 300 m od šoping zone Stroget.Hotel je smešten u zgradi staroj više vekova i skoro sve vreme je služio kao hotela.Unutrašnjost zgrade je renovirana u modernom, funkcionalnom stilu ali je sačuvana atmosfera prohujalih vremena. Unutrašnje dvorište hotela je popularno mesto za večernja okupljanja stanovnika i gostiju Kopenhagena. Od sadržaja ima: restoran za doručak, Coctel Lounge, recepciju, mali kiosk otvoren 24 h sa sendvičima i pićem, vešeraj, servis za iznajmljivanje bicikla. Sobe imaju : TV, telefon, WI FI,sef, pisaći sto, kupatilo, fen za kosu. Hotel nema trokrevetnih soba. Doručak se služi po principu samoposluživanja.


Oslo: First Millennium 4 * http://www.firsthotels.no/Vare-Hotell/Hotell-i-Norge/Oslo/First-Hotel-Millennium/


Nalazi se u blizini železničke stanice, Parlamenta i strogog centra grada ( oko 300 m), šoping zone i Botaničke baste. Od sadržaja hotel ima : restoran sa italijanskom kuhinjom, restoran za doručak, snek bar. Standardne sobe imaju : minibar, radni sto, bežični internet, SAT TV, pribor za čaj i kafu, kompletno opremljeno kupatilo, fen za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.


Gol/Geilo: Hotel Storefjell Resort 4 * http://www.storefjell.no/


Hotel se nalazi u poznatom ski centru na 20 km od mesta Gol i u blizini planine Jotunheimen. Od sadržaja ima: teretanu, Spa centar sa saunom,vodenim toboganom, džakuzijem, turskim kupatilom,bazenom, restoran, sto za stoni tenis i bilijar, teren za skvoš. Sobe imaju TV, minibar, WI FI, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera: meni


Hamar: Hotel First Victoria Hamar 4* www.firsthotels.no/hoteller/norge/hamar/first-hotel-victoria/


Hotel se nalazi u centru grada, na 150 m od železničke stanice, sa predivnim pogledom na jezero. Renoviran je 2012 .godine a od sadržaja hotel ima restoran sa japanskom kuhinjom , kafe-bar, lobi bar, poslovni centar, WI FI u celom hotelu. Sve sobe imaju WI FI, centralno grejanje, telefon, TV, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera: meni


Stockholm: Hotel Scandic Malmen 4* www.scandichotels.com/Hotels/Sweden/Stockholm/Scandic-Malmen


Nalazi se u poznatoj ulici Sodermal okružen brojnim prodavnicama, restoranima i barovima. Metro stanica se nalazi u neposrednoj blizini hotela i do centra se metroom stiže za 5 minuta. Od sadržaja ima restoran, bar u lobiju, fitnes centar. Sobe imaju sef, klima uređaj, kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, pisači sto. Doručak se služi po principu samoposluživanja.


KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

KORISNE INFORMACIJE:

●Lokalno vreme: U Danskoj, Švedskoj i Norveškoj je isto kao i u Srbiji .


●Novac.  Švedska: Šved. kruna (1 SEK = 0.0959 € ;1€  = 10,41 SEK), Danska: Dan.kruna (1 DKK = 0.134 €;1€=7,43 DKK ), Norveška: Nor. kruna (1 NOK = 0.1038 €;1€=9,6 NOK). (Kursna lista na dan objavljivanja programa). Plaćanje kreditnim karticama rašireno je u svim Skandinavskim zemljama. Visa, Mastercard i Diners češće se prihvataju od American Express-a. Na brodovima se po pravilu plaća u valutama zemalja između kojih brod plovi. Preporučujemo da na put ponesete danske krune za prvi dan boravka. Njih možete kupiti u svim većim menjačnicama u Srbiji.


Klima: Imajući u vidu da se radi o severnoj Evropi, klima je blaža nego što se očekuje zahvaljujući toplom pojasu koji pravi Golfska struja. Prosečna jutarnja i večernja temperatura je oko 10 – 15 C, a dnevna i do 25 C. Iz tog razloga preporučujemo slojevitu garderobu, kišobran, kišnu kabanicu i jaknu kakvu biste nosili kod nas u proleće ili jesen.

OPŠTE NAPOMENE:
 

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja. Fakultativni izleti plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi. Za realizaciju fakultativnog izleta (ukoliko ih ima na turi )potrebno je najmanje 15 učesnika.

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


• Sadržaj  i vreme panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje  (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


• Molimo putnike da dva dana pre polaska obavezno provere u agenciji tačno vreme poletanja aviona.


• Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.


• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Kontiki Travel & Service doo.


NAČINI PLAĆANJA: 
 

- gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama izdatim od strane Intesa banke, moguće je plaćeni do 6 mesečnih rata
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zakljucenog sa ugovaracem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turistickih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turistickih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. broj polise 300060268 od 25.01.2018. akcionarskog drustva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

                                                                                                                                                                                   
Beograd, 15. Jun 2018.                                                                            KonTiki Travel&Service doo Beograd-Palilula, 27. marta 12.

Program broj 2                                                                                                      Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014. 

PRESTONICE SKANDINAVIJE I SOGNEFJORD-
 
 Hoteli:

Kopenhagen: First Hotel 27 4 * http://www.firsthotels.com/Our-hotels/Hotels-in-Denmark/Copenhagen/First-Hotel-Twentyseven


Hotel se nalazi u centru grada na 3 minuta od Tivoli Gardena i 300 m od šoping zone Stroget.Hotel je smešten u zgradi staroj više vekova i skoro sve vreme je služio kao hotela.Unutrašnjost zgrade je renovirana u modernom, funkcionalnom stilu ali je sačuvana atmosfera prohujalih vremena. Unutrašnje dvorište hotela je popularno mesto za večernja okupljanja stanovnika i gostiju Kopenhagena. Od sadržaja ima: restoran za doručak, Coctel Lounge, recepciju, mali kiosk otvoren 24 h sa sendvičima i pićem, vešeraj, servis za iznajmljivanje bicikla. Sobe imaju : TV, telefon, WI FI,sef, pisaći sto, kupatilo, fen za kosu. Hotel nema trokrevetnih soba. Doručak se služi po principu samoposluživanja.


Oslo: First Millennium 4 * http://www.firsthotels.no/Vare-Hotell/Hotell-i-Norge/Oslo/First-Hotel-Millennium/


Nalazi se u blizini železničke stanice, Parlamenta i strogog centra grada ( oko 300 m), šoping zone i Botaničke baste. Od sadržaja hotel ima : restoran sa italijanskom kuhinjom, restoran za doručak, snek bar. Standardne sobe imaju : minibar, radni sto, bežični internet, SAT TV, pribor za čaj i kafu, kompletno opremljeno kupatilo, fen za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.


Gol/Geilo: Hotel Storefjell Resort 4 * http://www.storefjell.no/


Hotel se nalazi u poznatom ski centru na 20 km od mesta Gol i u blizini planine Jotunheimen. Od sadržaja ima: teretanu, Spa centar sa saunom,vodenim toboganom, džakuzijem, turskim kupatilom,bazenom, restoran, sto za stoni tenis i bilijar, teren za skvoš. Sobe imaju TV, minibar, WI FI, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera: meni


Hamar: Hotel First Victoria Hamar 4* www.firsthotels.no/hoteller/norge/hamar/first-hotel-victoria/


Hotel se nalazi u centru grada, na 150 m od železničke stanice, sa predivnim pogledom na jezero. Renoviran je 2012 .godine a od sadržaja hotel ima restoran sa japanskom kuhinjom , kafe-bar, lobi bar, poslovni centar, WI FI u celom hotelu. Sve sobe imaju WI FI, centralno grejanje, telefon, TV, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera: meni


Stockholm: Hotel Scandic Malmen 4* www.scandichotels.com/Hotels/Sweden/Stockholm/Scandic-Malmen


Nalazi se u poznatoj ulici Sodermal okružen brojnim prodavnicama, restoranima i barovima. Metro stanica se nalazi u neposrednoj blizini hotela i do centra se metroom stiže za 5 minuta. Od sadržaja ima restoran, bar u lobiju, fitnes centar. Sobe imaju sef, klima uređaj, kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, pisači sto. Doručak se služi po principu samoposluživanja.


KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

   
 

Spisak hotela na kružnoj turi Prestonice Skandinavije i Sognejford


 
 
 Hoteli:

Kopenhagen: First Hotel 27 4 * http://www.firsthotels.com/Our-hotels/Hotels-in-Denmark/Copenhagen/First-Hotel-Twentyseven


Hotel se nalazi u centru grada na 3 minuta od Tivoli Gardena i 300 m od šoping zone Stroget.Hotel je smešten u zgradi staroj više vekova i skoro sve vreme je služio kao hotela.Unutrašnjost zgrade je renovirana u modernom, funkcionalnom stilu ali je sačuvana atmosfera prohujalih vremena. Unutrašnje dvorište hotela je popularno mesto za večernja okupljanja stanovnika i gostiju Kopenhagena. Od sadržaja ima: restoran za doručak, Coctel Lounge, recepciju, mali kiosk otvoren 24 h sa sendvičima i pićem, vešeraj, servis za iznajmljivanje bicikla. Sobe imaju : TV, telefon, WI FI,sef, pisaći sto, kupatilo, fen za kosu. Hotel nema trokrevetnih soba. Doručak se služi po principu samoposluživanja.


Oslo: First Millennium 4 * http://www.firsthotels.no/Vare-Hotell/Hotell-i-Norge/Oslo/First-Hotel-Millennium/


Nalazi se u blizini železničke stanice, Parlamenta i strogog centra grada ( oko 300 m), šoping zone i Botaničke baste. Od sadržaja hotel ima : restoran sa italijanskom kuhinjom, restoran za doručak, snek bar. Standardne sobe imaju : minibar, radni sto, bežični internet, SAT TV, pribor za čaj i kafu, kompletno opremljeno kupatilo, fen za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.


Gol/Geilo: Hotel Storefjell Resort 4 * http://www.storefjell.no/


Hotel se nalazi u poznatom ski centru na 20 km od mesta Gol i u blizini planine Jotunheimen. Od sadržaja ima: teretanu, Spa centar sa saunom,vodenim toboganom, džakuzijem, turskim kupatilom,bazenom, restoran, sto za stoni tenis i bilijar, teren za skvoš. Sobe imaju TV, minibar, WI FI, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera: meni


Hamar: Hotel First Victoria Hamar 4* www.firsthotels.no/hoteller/norge/hamar/first-hotel-victoria/


Hotel se nalazi u centru grada, na 150 m od železničke stanice, sa predivnim pogledom na jezero. Renoviran je 2012 .godine a od sadržaja hotel ima restoran sa japanskom kuhinjom , kafe-bar, lobi bar, poslovni centar, WI FI u celom hotelu. Sve sobe imaju WI FI, centralno grejanje, telefon, TV, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera: meni


Stockholm: Hotel Scandic Malmen 4* www.scandichotels.com/Hotels/Sweden/Stockholm/Scandic-Malmen


Nalazi se u poznatoj ulici Sodermal okružen brojnim prodavnicama, restoranima i barovima. Metro stanica se nalazi u neposrednoj blizini hotela i do centra se metroom stiže za 5 minuta. Od sadržaja ima restoran, bar u lobiju, fitnes centar. Sobe imaju sef, klima uređaj, kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, pisači sto. Doručak se služi po principu samoposluživanja.


KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

   
 

Spisak hotela na kružnoj turi Prestonice Skandinavije i Sognejford


 

Danska-Norveška-Švedska
PRESTONICE SKANDINAVIJE sa obilaskom SOGNEFJORDA
KOPENHAGEN–OSLO–GOL-SOGNEFJORD–FLAM–HAMAR-STOKHOLM

Polazak: 9.avgust 2018.
(9 dana / 8 noćenja) – avionom, autobusom, brodom i vozom


Cena po osobi 1550€

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Skandinavija je naziv koji se upotrebljava za tri zemlje severne Evrope, Norvešku, Švedsku i Dansku. Ove tri zemlje grupisane su pod ovim nazivom zbog  istorijskih, kulturnih i jezičkih karakteristika. Kolektivna oznaka  “Skandinavija” danas prvenstveno odražava lingvističke sličnosti, ali i istorijske i socijalne veze između tih zemalja. Zemlje severne Evrope su nešto poput bratstva zbog načina na koji su vekovima, još od doba vikinga, stvarali saveze i vladali jedni nad drugima. Jedna od ovih zemalja se posebno ističe po prirodnim lepotama i  to je Norveška. Po svim standardima Norveška je jedna od najlepših zemalja na planeti a Norvežani  ljudi koji vole prirodu.  Divljina u Norveškoj postala je mnogo više od potrage za odmorom, to je ideja koju oni rado prihvataju, gde oni beže od gužve i realnosti . Ljubav prema prirodi je najevidentnija u nacionalnim parkovima koji su simboli njihove želje da zaštite i očuvaju svoju prirodnu sredinu, svoje predivne pejzaže. Najpoznatiji simboli, na koje su Norvežani posebno ponosni, su  fjordovi, krivudavi morski zalivi smaragdnozelene boje, duboko usečeni u kopno sa rečicama koje se ulivaju u njih. Kao prava umetnička dela prirode našli su se i pod zaštitom Uneska. 

Dan 1
BELGRADE
(9.8.2018.) BEOGRAD–KOPENHAGEN Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera Kon Tiki u 04:30 časova. Poletanje za Kopenhagen u 06:35 časova (Let JU400). Sletanje u Kopenhagen u 08:50 časova. Odlazak u panoramski obilazak grada autobusom. Ova preko 850 godina stara prestonica jedan je od najužurbanijih gradova Skandinavije. U ovom gradu prepunom crkava, muzeja, brojnih spomenika kulture, kafea i restorana, preovladavaju pešaci i biciklisti u odnosu na automobile. Najinteresantniji je srednjovekovni centar grada i najduža Evropska pešačka zona –Stroget. Panoramski obilazak grada obuhvata vožnju pored Tivoli parka, palate Kristijansborg iz XVIII veka, gde se danas nalazi Danski parlament, Gradske većnice, Nove Karlsbergerove glipkoteke, Nacionalnog muzeja, Stare berze, Danskog Kraljevskog pozorišta, prelepe Amelienborg palate-danas zimske rezidencije Danske Kraljevske porodice, čuvene skulpture „Mala sirena“, lučke četvrti sa starim jedrenjacima itd. Transfer do hotela. Smeštaj. Popodne fakultativno šetnja do Tivoli parka. Zabavni park Tivoli, osnovan je u avgustu, daleke 1843. godine i predstavlja najstariji zabavni park na svetu! Prostire se na 61.000 kvadratnih metara. Od samog početka, imao je više različitih atrakcija, čitavih kvartova izgrađenih u orjentalnom stilu, parkova i aleja za šetnje, specijalnih bina za koncerte, odmorišta, mesta za razonodu i zabavu, kafea, restorana, ukrasnu železnicu sa scenografijom, ringišpil.. Noćenje.
Dan 2
KOPENHAGEN
(10.8.2018.) KOPENHAGEN – OSLODoručak. Odjavljivanje iz hotela najkasnije do 12:00 časova. Slobodno vreme do polaska u luku i ukrcavanje na brod za Oslo. Brod isplovljava u popodnevnim satima. Smeštaj u unutrašnje kabine. Krstarenje velikim putničkim brodom sa više restorana i prodavnica. Večera na brodu. Noćna plovidba. Noćenje
Dan 3
OSLO
(11.8.2018.) OSLO Doručak. Uplovljavanje u luku Oslo oko 09.30 časova. Po dolasku u Oslo odlazak u panoramski obilazak grada. Glavni grad Norveške i grad sa najvišim kvalitetom života, nalazi se na dnu istoimenog fjorda dugog više od 100 kilometara i 12 kilometara širokog koji se završava u zalivu Baltičkog mora. Panoramski obilazak „ Grada parkova“. Panorama glavne poslovne i trgovačke ulice grada „Karl Johansgate“, tvrđave Akershus, Katedrale iz XVII veka, Nacionalnog muzeja, Kraljevske palate i Univerziteta, panorama zadivljujućih figura (oko 200 ) u Vigelandovom parku (poznatog umetnika Gustava Vigelanda, koji je svoje skulpture poklonio gradu). Kraće zaustavljanje kod poznate zimske ski-skakaonice Holmenkolen, odakle se pruža predivan pogled na grad i Oslo fjord.Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno popodne za individualnu šetnju gradom Noćenje.
Dan 4
OSLO
(12.8.2018.) OSLO–GOL (oko 370 km) Doručak. Polazak autobusom prema živopisnim predelima unutrašnjosti Norveške. Vožnja kroz regiju Buskerund, uz obalu Tirifjorda i kroz oblast beskrajnih crnogoričnih šuma prema severo-zapadu zemlje sa kraćim pauzama radi odmora. Kraće zaustavljanje i foto pauza kod Borgund crkve, najbolje sačuvane crkve-brvnare iz XII veka. Dolazak u mesto Gol, poznato letnje i zimsko turističko mesto smešteno u dolini Halingdal. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 5
GOL
(13.8.2018.) GOL- FLAM-SOGNEFJORD-GOL (oko 310 km) Doručak. Vožnja do planinskog platoa Mirdal i ukrcavanje na poznati turistički voz. Flam železnica kreće premu seoceta na obalama Aurlandsfjorda, krećući se najstrmijim usponom na svetu kada je u pitanju železnica sa standardnim kolosekom. Za samo 20 kilometara voz pređe visinu od preko 860 metara za manje od jednog sata. Vožnja Flam železnicom pruža predivan pogled na vodopade: „Rjoandefossen“, koji imaju slobodan pad od 140 metara, kao i na „Kjosfossen“ vodopade, gde se voz, ponekad, tokom leta zaustavlja kako bi putnici mogli da naprave impresivne fotografije. Nakon vožnje vozom i dolaska do gradića Flam, smeštenog najdublje u unutrašnjosti prelepog Sognefjorda, ukrcavanje na trajekt i prelazak fjorda Sognefjord. Ovaj ,,Kralj fjordova,, najduži je i najdublju fjord na svetu. Radi se o 204 km dugom zalivu Atlantskog okeana koji je nastao pre mnogo hiljada godina i tako postao najlepši prizor norveške prirode. Sognefjord je jedan od dva fjorda koji se nalazi na Unesco listi kulturne baštine. Nakon dva sata plovidbe i uživanja i prekrasnim prizorima dolazak do Gudvangena. Povratak u Gol. Večera. Noćenje.
Dan 6
GOL
(14.8.2018.) GOL- HAMAR (oko 190 km) Doručak. Nastavak putovanja za Hamar, gradić smešten na istočnoj obali jezera Mjosa, najvećeg u Norveškoj. Obala ovog jezera slovi za najplodnije zemljište Norveške, tako da je pogodna za razvoj poljoprivrede. Jedno od najpoznatijih obeležja grada su ruševine katedrale koja potiče još iz vikinškog perioda. Da bi bila zaštićena od propadanja, 1998. godine je prekrivena velikom staklenom konstrukcijom. Po dolasku u Hamar smeštaj u hotelu.Večera.Noćenje.
Dan 7
STOKHOLM
(15.8.2018.) HAMAR - STOKHOLM (oko 560 km) Polazak autobusom za Švedsku i vožnja živopisnim predelima Norveške, kroz regiju jezera i beskrajne crnogorične šume, pored prelepih malih naselja sa drvenim kućama. Kraća usputna pauza u Karlstadu, malom, živopisnom gradu u središtu Švedske, smeštenom na jednom od najvećih švedskih jezera, Vanern. Kraća pauza radi odmora. Nastavak putovanja za Stokholm. Dolazak u Stokholm nakon sedmočasovne vožnje. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 8
STOKHOLM
(16.8.2018.) STOKHOLM Doručak. Odlazak u panoramski obilazak grada. Prestonica Švedske podignuta je na 11 ostrva, međusobno spojenih sa 50 mostova, na mestu gde se jezero Melaren dodiruje sa Baltičkim morem. Stokholm je osnovan kao utvrđenje u XIII veku i vremenom se širio na okolna ostrva. Danas je stecište svetske inteligencije i sinonim znanja možda baš zahvaljujući Nobelovoj nagradi, koja se dodeljuje u ovom gradu. Polazak u panoramsko razgledanje grada : Gamla stan- najstariji deo grada sa Storkirkan crkvom iz XIV veka, veličanstvena Kraljevska palata koja svedoči o Švedskoj dominaciji u srednjem veku, Gradska kuća , koja je ujedno i najvažnija građevina XX veka zbog svoje čuvene zlatne sale u kojoj se održava banket nakon dodele Nobelove nagrade, Katedrala itd. Povratak u hotel. Slobodno poslepodne. Noćenje.
Dan 9
BELGRADE
(17.8.18.) STOKHOLM -BEOGRAD Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 10:00 časova (Let JU411) Sletanje na beogradski aerodrom u 12:35 časova.