PRESTONICE SKANDINAVIJE 03.09.2024.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Jednokrevetne sobe se dobijaju isključivo na upit. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na relaciji Beograd-Kopenhagen-Stokholm-Beograd na letovima kompanije Air Serbia, transferi autobusom prema programu, prevoz autobusom na relaciji Oslo-Stokholm, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* u Kopenhagenu, Oslu i Stokholmu, na bazi 6 noćenja sa doručkom, prevoz brodom (kompanije DFDS Seaways) na relaciji Kopenhagen-Oslo, smeštaj u dvokrevetnim unutrašnjim kabinama na bazi 1 noćenja sa doručkom, razgledanja gradova prema programu, ulaznica za muzej Vasa, troškovi organizovanja i vođenja putovanja, usluge lokalnih vodiča. Avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 58.64 evra (EUR 12.00-YR nerefundabilne, EUR 0.98-RF, EUR 20.40-RS, EUR 0.22-RS, EUR 4.48-LG, EUR 6.62-LI, EUR 13.94-YA su refundabilne). Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja. U slučaju povećanja taksi poskupljenja goriva, putnik je u obavezi da izvrši doplatu pre započetog putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: posluženje u avionu, fakultativni izleti i posete koji nisu naznačeni programom putovanja, napojnice za lokalne vodiče i vozača, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, lični troškovi.

Prilikom rezervacije aranžmana obavezno treba dati sledeće podatke: datum rođenja, broj pasoša, do kada važi pasoš i državljanstvo. Ovi podaci potrebni su za brodske liste putnika.

SMEŠTAJ:

Kopenhagen: Hotel Scandic Spectrum, 4*
 https://www.scandichotels.com/spectrum ili sličan

Hotel Scandic Spectrum je moderni hotel smešten u centru Kopenhagena, u blizini brojnih turističkih atrakcija i poslovnih zona. Sobe su opremljene udobnim krevetima, radnim stolom, televizorom, bežičnim internetom i sopstvenim kupatilom. Hotel ima fitnes centar i opuštajući wellness proctor, bar i restoran u kojem se služi doručak na bazi švedskog stola.

Oslo: Radisson Blu Scandinavia 4* https://www.radissonhotels.com/en-us/hotels/radisson-blu-oslo-scandinavia
Hotel se nalazi u centru grada, u neposrednoj blizini Kraljevske palate, na 5 minuta hoda od trgovačke ulice Karl Johans Gate, brojnih restorana i prodavnica. Poznat je po svojoj elegantnoj arhitekturi, vrhunskim sadržajima i udobnosti. Sobe imaju televizor, radni sto, sef, sopstveno kupatilo, besplatan WiFi. Hotel poseduje velnes centar, zatvoreni bazen i bar na 21. spratu, odakle se pruža impresivan pogled na grad. U hotelskom restoranu se služi doručak na bazi švedskog stola.

Stokholm: Hotel C Stockholm 4* https://hotelcstockholm.com/ ili sličan
Hotel C Stockholm je moderan i luksuzan hotel smešten u srcu Stokholma, u blizini brojnih turističkih atrakcija, prodavnica i restorana, što ga čini idealnim izborom kako za poslovna putovanja, tako i za turističke posete glavnom gradu Švedske. Standardne sobe su opremljene svim potrebnim sadržajima za udoban boravak. Osim toga, gostima su na raspolaganju restoran, čuveni Ice bar (prvi stalni bar od leda, gde su čak i čaše napravljene od leda), spa centar sa saunom i fitness centar. U restoranu se  služi doručak na bazi švedskog stola.

KORISNE INFORMACIJE:

Lokalno vreme: U Danskoj, Švedskoj i Norveškoj je isto kao i u Srbiji.

Novac: Švedska: Šved. kruna (1 SEK = 0.08 €; 1€ = 11.50 SEK), Danska: Dan.kruna (1 DKK = 0.13 €; 1€=7.45 DKK), Norveška: Nor. kruna (1 NOK = 0.08 €; 1€= 11.45 NOK) (Kursna lista na dan objavljivanja programa). Plaćanje kreditnim karticama rašireno je u svim Skandinavskim zemljama i veoma poželjno. Visa, Mastercard i Diners češće se prihvataju od American Express-a. Na brodovima se po pravilu plaća u valutama zemalja između kojih brod plovi. Preporučujemo da na put ponesete danske, norveške i švedske krune koje su neophodne za prve dane boravka u zemljama Skandinavije. Ove valute se mogu kupiti i u Srbiji u banci ili u menjačnicama. Svakako preporučujemo plaćanje platnim karticama koje je vrlo rašireno u Skandinaviji.

Klima: Imajući u vidu da se radi o severnoj Evropi, klima je blaža nego što se očekuje zahvaljujući toplom pojasu koji pravi Golfska struja. Prosečne dnevne temperatura se kreću od 8 do 18◦C. Iz tog razloga preporučujemo slojevitu garderobu, kišobran, kišnu kabanicu i jaknu kakvu biste nosili kod nas u proleće ili jesen.

VAŽNE NAPOMENE: 

• Putnici su u obavezi da dostave tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.

• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
Vremena letova su podložna promenama. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije.

OPŠTE NAPOMENE:

• Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje, već važeći pasoš (važnost pasoša mora biti najmanje 90 dana po povratku sa putovanja). Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja

• Po zahtevu putnika, moguće je doplatiti za: promenu klase na avio letovima, promenu avio-kopmanije i tipa sobe, prema trenutnoj raspoloživosti.

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag do 23 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).

• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Masterata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.   

Program putovanja br. 1 od 07.06.2024.

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3                                                                                                                                                                                                      
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021
Kategorija licence A         

PRESTONICE SKANDINAVIJE 3* I 4*-
 
 

SMEŠTAJ:

Kopenhagen: Hotel Good Morning Copenhagen Star, 3* ili sličan

https://ligula.se/en/goodmorninghotels/copenhagen-star/
Idealno lociran u modernoj i popularnoj četvrti Vesterbo u kojoj se nalazi puno restorana, umetničkih galerija, noćnih klubova i barova. Na samo 12 minuta vožnje od aerodroma u Kopenhagenu i na samo 100 metara od centralne železničke stanice. Hotel se nalazi na kratkoj pešačkoj udaljenosti od vrtova Tivoli, Trga Gradske kuće. Sobe imaju LCD TV sa internacionalnim kanalima, besplatan WiFi. U sklopu hotela se nalazi opuštajući bar i salon, kao i restoran u kojem se služi doručak na bazi švedskog stola.

Oslo: Quality Hotel 33, 4* ili sličan
https://www.nordicchoicehotels.no/hotell/norge/oslo/quality-hotel-33/?utm_campaign=regular-pictures&utm_medium=organic&utm_source=googlemybusiness
Hotel se nalazi na 10 minuta vožnje od centra grada. Sobe su elegantno opremljene sa televizorom sa ravnim ekranom, besplatnim bežičnim internetom, mini barom i radnim stolom. Hotel ima restoran i bar kao i restoran na krovu hotela sa kojeg se pruža zadivljujući panoramski pogled na Oslo. Doručak na bazi švedskog stola se služi u glavnom restoranu.

Stokholm: Hotel Best Western Fridhemsplan 3* ili sličan https://www.fridhemsplan.se

Hotel Fridhemsplan se nalazi u centralnoj stokholmskoj četvrti Kungsholmen, na samo 2 stanice vožnje metroom od centra grada. Od hotela se lako stiže do atrakcija kao što su Stari grad, Kraljevska palata, Muzej Vasa, Gradska kuća i zabavni park Grona Lund. Takođe možete prošetati prelepim Severnim Malarstrandom i uživati u pogledu na jezero Malaren. Sve savremeno uređene sobe imaju besplatan WiFi i LED TV sa kablovskim kanalima. Doručak na bazi švedskog stola se služi u glavnom restoranu. 

HOTELI NA POLASKU 03.09.2024.

Kopenhagen: Hotel Scandic Spectrum, 4*
 https://www.scandichotels.com/spectrum ili sličan

Hotel Scandic Spectrum je moderni hotel smešten u centru Kopenhagena, u blizini brojnih turističkih atrakcija i poslovnih zona. Sobe su opremljene udobnim krevetima, radnim stolom, televizorom, bežičnim internetom i sopstvenim kupatilom. Hotel ima fitnes centar i opuštajući wellness proctor, bar i restoran u kojem se služi doručak na bazi švedskog stola.

Oslo: Radisson Blu Scandinavia 4* https://www.radissonhotels.com/en-us/hotels/radisson-blu-oslo-scandinavia

Hotel se nalazi u centru grada, u neposrednoj blizini Kraljevske palate, na 5 minuta hoda od trgovačke ulice Karl Johans Gate, brojnih restorana i prodavnica. Poznat je po svojoj elegantnoj arhitekturi, vrhunskim sadržajima i udobnosti. Sobe imaju televizor, radni sto, sef, sopstveno kupatilo, besplatan WiFi. Hotel poseduje velnes centar, zatvoreni bazen i bar na 21. spratu, odakle se pruža impresivan pogled na grad. U hotelskom restoranu se služi doručak na bazi švedskog stola.

Stokholm: Hotel C Stockholm 4* https://hotelcstockholm.com/ ili sličan

Hotel C Stockholm je moderan i luksuzan hotel smešten u srcu Stokholma, u blizini brojnih turističkih atrakcija, prodavnica i restorana, što ga čini idealnim izborom kako za poslovna putovanja, tako i za turističke posete glavnom gradu Švedske. Standardne sobe su opremljene svim potrebnim sadržajima za udoban boravak. Osim toga, gostima su na raspolaganju restoran, čuveni Ice bar (prvi stalni bar od leda, gde su čak i čaše napravljene od leda), spa centar sa saunom i fitness centar. U restoranu se  služi doručak na bazi švedskog stola.
 


 
 
 

SMEŠTAJ:

Kopenhagen: Hotel Good Morning Copenhagen Star, 3* ili sličan

https://ligula.se/en/goodmorninghotels/copenhagen-star/
Idealno lociran u modernoj i popularnoj četvrti Vesterbo u kojoj se nalazi puno restorana, umetničkih galerija, noćnih klubova i barova. Na samo 12 minuta vožnje od aerodroma u Kopenhagenu i na samo 100 metara od centralne železničke stanice. Hotel se nalazi na kratkoj pešačkoj udaljenosti od vrtova Tivoli, Trga Gradske kuće. Sobe imaju LCD TV sa internacionalnim kanalima, besplatan WiFi. U sklopu hotela se nalazi opuštajući bar i salon, kao i restoran u kojem se služi doručak na bazi švedskog stola.

Oslo: Quality Hotel 33, 4* ili sličan
https://www.nordicchoicehotels.no/hotell/norge/oslo/quality-hotel-33/?utm_campaign=regular-pictures&utm_medium=organic&utm_source=googlemybusiness
Hotel se nalazi na 10 minuta vožnje od centra grada. Sobe su elegantno opremljene sa televizorom sa ravnim ekranom, besplatnim bežičnim internetom, mini barom i radnim stolom. Hotel ima restoran i bar kao i restoran na krovu hotela sa kojeg se pruža zadivljujući panoramski pogled na Oslo. Doručak na bazi švedskog stola se služi u glavnom restoranu.

Stokholm: Hotel Best Western Fridhemsplan 3* ili sličan https://www.fridhemsplan.se

Hotel Fridhemsplan se nalazi u centralnoj stokholmskoj četvrti Kungsholmen, na samo 2 stanice vožnje metroom od centra grada. Od hotela se lako stiže do atrakcija kao što su Stari grad, Kraljevska palata, Muzej Vasa, Gradska kuća i zabavni park Grona Lund. Takođe možete prošetati prelepim Severnim Malarstrandom i uživati u pogledu na jezero Malaren. Sve savremeno uređene sobe imaju besplatan WiFi i LED TV sa kablovskim kanalima. Doručak na bazi švedskog stola se služi u glavnom restoranu. 

HOTELI NA POLASKU 03.09.2024.

Kopenhagen: Hotel Scandic Spectrum, 4*
 https://www.scandichotels.com/spectrum ili sličan

Hotel Scandic Spectrum je moderni hotel smešten u centru Kopenhagena, u blizini brojnih turističkih atrakcija i poslovnih zona. Sobe su opremljene udobnim krevetima, radnim stolom, televizorom, bežičnim internetom i sopstvenim kupatilom. Hotel ima fitnes centar i opuštajući wellness proctor, bar i restoran u kojem se služi doručak na bazi švedskog stola.

Oslo: Radisson Blu Scandinavia 4* https://www.radissonhotels.com/en-us/hotels/radisson-blu-oslo-scandinavia

Hotel se nalazi u centru grada, u neposrednoj blizini Kraljevske palate, na 5 minuta hoda od trgovačke ulice Karl Johans Gate, brojnih restorana i prodavnica. Poznat je po svojoj elegantnoj arhitekturi, vrhunskim sadržajima i udobnosti. Sobe imaju televizor, radni sto, sef, sopstveno kupatilo, besplatan WiFi. Hotel poseduje velnes centar, zatvoreni bazen i bar na 21. spratu, odakle se pruža impresivan pogled na grad. U hotelskom restoranu se služi doručak na bazi švedskog stola.

Stokholm: Hotel C Stockholm 4* https://hotelcstockholm.com/ ili sličan

Hotel C Stockholm je moderan i luksuzan hotel smešten u srcu Stokholma, u blizini brojnih turističkih atrakcija, prodavnica i restorana, što ga čini idealnim izborom kako za poslovna putovanja, tako i za turističke posete glavnom gradu Švedske. Standardne sobe su opremljene svim potrebnim sadržajima za udoban boravak. Osim toga, gostima su na raspolaganju restoran, čuveni Ice bar (prvi stalni bar od leda, gde su čak i čaše napravljene od leda), spa centar sa saunom i fitness centar. U restoranu se  služi doručak na bazi švedskog stola.
 


 

Danska-Norveška-Švedska

PRESTONICE SKANDINAVIJE 03.09.2024.
KOPENHAGEN - OSLO - STOKHOLM
(8 dana / 7 noćenja) – avionom, autobusom i brodom

Polazak: 03. septembar 2024. / Povratak: 10. septembar 2024.

FIRST MINUT POPUST OD 80 € PO OSOBI ZA UPLATE DO 30. JUNA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.


VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u

Skandinavija je naziv koji se upotrebljava za tri zemlje severne Evrope, Norvešku, Švedsku i Dansku. Ove tri zemlje grupisane su pod ovim nazivom zbog  istorijskih, kulturnih i jezičkih karakteristika. Kolektivna oznaka  Skandinavija” danas prvenstveno odražava lingvističke sličnosti, ali i istorijske i socijalne veze između tih zemalja. Zemlje severne Evrope su nešto poput bratstva zbog načina na koji su vekovima, još od doba vikinga, stvarali saveze i vladali jedni nad drugima.
 

Dan 1
BELGRADE
(03.09.2024.) BEOGRAD – KOPENHAGEN Čekiranje putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” u 04:30 časova. Poletanje za Kopenhagen u 06:30 časova (let JU 370). Sletanje u Kopenhagen u 08:50 časova. Po obavljanju pasoških i carinskih formalnosti odlazak na panoramski obilazak grada autobusom. Ova preko 850 godina stara prestonica jedan je od najužurbanijih gradova Skandinavije. U ovom gradu prepunom crkava, muzeja, brojnih spomenika kulture, kafea i restorana, preovladavaju pešaci i biciklisti u odnosu na automobile. Najinteresantniji je srednjovekovni centar grada i najduža Evropska pešačka zona – Stroget. Panoramski obilazak grada obuhvata vožnju pored Tivoli parka, palate Kristijansborg iz XVIII veka, gde se danas nalazi Danski parlament, Gradske većnice, Nove Karlsbergerove glipkoteke, Nacionalnog muzeja, Stare berze, Danskog Kraljevskog pozorišta, prelepe Amelienborg palate - danas zimske rezidencije Danske Kraljevske porodice, čuvene skulpture „Mala sirena“, lučke četvrti sa starim jedrenjacima itd. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno posle podne za individualni obilazak grada ili kupovinu. Noćenje.
Dan 2
KOPENHAGEN
(04.09.2024.) KOPENHAGEN Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada. Noćenje.
Dan 3
OSLO
(05.09.2024.) KOPENHAGEN – OSLO Doručak. Odjavljivanje iz hotela najkasnije do 12:00 časova. Slobodno vreme do polaska u luku i ukrcavanje na brod za Oslo. Brod isplovljava u 15:00 časova. Smeštaj u unutrašnje kabine. Krstarenje velikim putničkim brodom sa više restorana i prodavnica. Noćna plovidba. Noćenje.
Dan 4
OSLO
(06.09.2024.) OSLO Doručak. Uplovljavanje u luku oko 09:30 časova. Oslo – glavni grad Norveške i grad sa najvišim kvalitetom života, nalazi se na dnu istoimenog fjorda dugog više od 100 kilometara i 12 kilometara širokog koji se završava u zalivu Baltičkog mora. Odlazak na panoramski obilazak „ Grada parkova“. Panorama glavne poslovne i trgovačke ulice grada „Karl Johansgate“, tvrđave Akershus, Katedrale iz XVII veka, Nacionalnog muzeja, Kraljevske palate i Univerziteta, panorama zadivljujućih figura (oko 200 ) u Vigelandovom parku (poznatog umetnika Gustava Vigelanda, koji je svoje skulpture poklonio gradu). Kraće zaustavljanje kod poznate zimske ski-skakaonice Holmenkolen, odakle se pruža predivan pogled na grad. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno posle podne za individualnu šetnju gradom. Noćenje.
Dan 5
STOKHOLM
(07.09.2024.) OSLO – STOKHOLM (oko 520km) Doručak. Polazak autobusom za Stokholm i vožnja živopisnim predelima Norveške prema Švedskoj. Vožnja kroz regiju jezera i beskrajne crnogorične šume, pored prelepih malih naselja sa drvenim kućama. Kraća usputna pauza u Karlstadu, malom, živopisnom gradu u središtu Švedske, smeštenom na jednom od najvećih švedskih jezera, Vanern. Kraća pauza radi odmora. Nastavak putovanja za Stokholm. Dolazak u Stokholm posle 8 sati vožnje. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 6
STOKHOLM
(08.09.2024.) STOKHOLM Doručak. Odlazak u panoramski obilazak grada. Prestonica Švedske podignuta je na 11 ostrva, međusobno spojenih sa 50 mostova, na mestu gde se jezero Melaren dodiruje sa Baltičkim morem. Stokholm je osnovan kao utvrđenje u XIII veku i vremenom se širio na okolna ostrva. Danas je stecište svetske inteligencije i sinonim znanja možda baš zahvaljujući Nobelovoj nagradi, koja se dodeljuje u ovom gradu. Polazak u panoramsko razgledanje grada: Gamla stan - najstariji deo grada sa Storkirkan crkvom iz XIV veka, veličanstvena Kraljevska palata koja svedoči o Švedskoj dominaciji u srednjem veku, Gradska kuća, koja je ujedno i najvažnija građevina XX veka zbog svoje čuvene zlatne sale u kojoj se održava banket nakon dodele Nobelove nagrade, Katedrala itd. Obilazak muzeja “Vasa” na ostrvu Ćurgarden, gde je izložen 52 metra visok i 69 metara dugačak ratni brod koji je potonuo u XVII veku. Ovo je jedini sačuvan brod iz XVII veka, koji sa više od 98 % originalne konstrukcije predstavlja umetničko blago i jednu od najposećenijih turističkih atrakcija na svetu. Povratak u hotel. Slobodno poslepodne. Noćenje.
Dan 7
STOKHOLM
(09.09.2024.) STOKHOLM Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak Stokholma. Noćenje.
Dan 8
BELGRADE
(10.09.2024.) STOKHOLM – BEOGRAD Doručak. Odjavljivanje iz hotela najkasnije do 12:00 časova. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Beograd u 20:30 časova (let JU 383). Sletanje na beogradski aerodrom u 23:00 časova.