KENIJA 12. JUN 2019.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

U cenu putovanja je uključeno: Prevoz avionom na navedenim relacijama, vožnja na safariju mini vozilima, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3*/4* u Najrobiju (Ibis Styles hotel), 4*u lodžu u Nakuru N.P (Lake Nakuru Lodge), 4* u Masai Mara N.P. (Masai Mara Sopa Lodge) i  4* u Mombasi (Southern Palm Beach hotel) , obroci i razgledanja prema programu, transferi, troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cenu aranžmana nije uključeno: Avio takse u iznosu od  350,53  evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi: EUR 252.00 YQ, i nerefundabilnih taksi:  EUR 14.12 YR, EUR 4.48 IG, EUR 09.98 RF, EUR 16.72 RS, EUR 0.22 RS, EUR 16.98 G4, EUR 0.90 PZ, EUR 44.13 TU) - avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni – plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, lokalne takse u inostranstvu, koje svaki putnik plaća lično, na licu mesta (ukoliko postoje), fakultativni izleti, troškovi vize u iznosu od 50 eur i usluga viziranja 10 evra, napojnice za lokalne vodiče i vozača (preporučuje se 5 usd po danu po osobi) kao i 2-4 usd (po danu po osobi) za restoransko osoblje, međunarodno putno osiguranje.


SMEŠTAJ:

Najrobi – Ibis Styles Hotel 3 /4*
https://www.accorhotels.com/gb/hotel-B065-ibis-styles-nairobi-westlands/index.shtml
nalazi se u četvrti Westlands u Najrobiju. U svakoj sobi postoji plazma TV, deo za sedenje, i sef. Svaka soba ima privatno kupatilo. Hotel poseduje i svoj restoran za sve obroke. Takođe omogućava besplatni WiFi u celom objektu.

Lake Nakuru – Lake nakuru Lodge 4*  http://lakenakurulodge.com/

nalazi se 36 km od istoimenog nacionalnog parka. Sve sobe su sa klimatizovane i imaju privatno kupatilo. Takođe imaju besplatni WiFi, kao i palzma TV. U hotelskom restoranu služe se raznovrsna jela, indijske, afričke i američke kuhinje. Takođe  postoje otvireni bazen i  bar.

Masai Mara – Masai Mara Sopa Lodge 4*

http://www.sopalodges.com/masai-mara-sopa-lodge/overview

Ovaj lodž bio je jedan od prvih te vrste sagrađenih u  Masai Mara nac. parku. Baš to je razlog što su bašta i svo drveće i ostalo zelenilo  raskošno razvijeni i rascvetali. Sve kućice prate dizajn tradicionalnih afričkih okruglih kuća sa kupastim krovovima. Unutrašnjost svake kućice je rađena od prirodnih materijala u afričkom stilu i sve to doprinosi veoma prijatnoj atmosferi. Svaka kućica ima dve sobe. Svaka soba ima mrežu protiv komaraca, elektronski sef, privatno kupatilo i patio. Postoji bazen sa barom.


Mombasa – Southern Palms Beach hotel 4* http://www.southernpalms.co/


Nalazi se na Diana plaži u Ukundi, 35 km. od Mombase. Ima dva otvorena bazena i pet restorana, koji gledaju na bazen, bašte ili Indijski okean. Sobe imaju televizor, mini bar (plaća se), aparat za čaj ili kafu i privatno kupatilo od kojih neke imaju samo tuš, a neke i tuš i kadu. U celom kompleksu ima pet restorana i dva bara. U restoranima se služi najraznovrsnija internacionalna kuhinja. Razne aktivnosti i sportovi mogu se organizovati preko recepcije.Takođe postoji i fitnes centar.

Broj jednokrevetnih soba je ograničen na max 3 sobe
Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem mogu se dobiti na upit, ali ih ne preporučujemo, jer treći krevet ne odgovara standardu za odraslu osobu.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:


VIZE: Srpskim državljanima sa biometrijskim pasošima Republke Srbije (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za Keniju (dobija se preko naše agencije i plaća se 50 evra, plus 10 eur usluga viziranja). Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 011/2098-184).


VALUTA:  Kenijski Šiling                1USD =  102,560 KES        1EUR = 116,257 KES                 


KLIMA:  Zbog svog položaja na ekvatoru ima prijatnu tropsku klimu ali i velike regionalne varijacije preko cele godine. Period između juna i oktobra je suvlji i svežiji period u Keniji. Na obali je uvek toplo i vlažno, dok je u oblasti Nakuru i Masai Mara Nacionalnih parkova nešto svežije, pre svega ujutru i uveče. Dnevne temperature od 23-28C.


Napomena: za Keniju obavezna vakcina protiv žute groznice, a preporučuje se uzimanje pilula protiv malarije. Obavezno se obratiti Institutu za zaštitu zdravlja u Dr. Subotića br.5,tel.br. 011 2684566 ili 2686155.


KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU I UPLATU JE 25.APRIL 2019.  ILI DO POPUNE MESTA.

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.


VAŽNE NAPOMENE:


• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.


• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).


• Napuštanje soba je do12:00 časova na dan izlaska iz hotela.


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).


• Osiguranje od otkaza putovanja nije uključeno ali se preporučuje.


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.


• KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


USLOVI PLAĆANJA:


Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu kontiki Banke Intesa. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.


Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.


Beograd,  16. februar 2019.                KonTiki TRAVEL & Service d.o.o, Beograd-Stari grad, Kolarčeva 3.

Program broj  3.                                                    Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014. 

SMESTAJ KENIJA Kenija/Najrobi
SMESTAJ KENIJA-
 
 

SMEŠTAJ:
 

Najrobi – Ibis Styles Hotel 3 /4*
https://www.accorhotels.com/gb/hotel-B065-ibis-styles-nairobi-westlands/index.shtml
nalazi se u četvrti Westlands u Najrobiju. U svakoj sobi postoji plazma TV, deo za sedenje, i sef. Svaka soba ima privatno kupatilo. Hotel poseduje i svoj restoran za sve obroke. Takođe omogućava besplatni WiFi u celom objektu.

Lake Nakuru – Lake nakuru Lodge 4* http://lakenakurulodge.com/

nalazi se 36 km od istoimenog nacionalnog parka. Sve sobe su sa klimatizovane i imaju privatno kupatilo. Takođe imaju besplatni WiFi, kao i palzma TV. U hotelskom restoranu služe se raznovrsna jela, indijske, afričke i američke kuhinje. Takođe postoje otvireni bazen i bar.

Masai Mara – Masai Mara Sopa Lodge 4*

http://www.sopalodges.com/masai-mara-sopa-lodge/overview

Ovaj lodž bio je jedan od prvih te vrste sagrađenih u Masai Mara nac. parku. Baš to je razlog što su bašta i svo drveće i ostalo zelenilo raskošno razvijeni i rascvetali. Sve kućice prate dizajn tradicionalnih afričkih okruglih kuća sa kupastim krovovima. Unutrašnjost svake kućice je rađena od prirodnih materijala u afričkom stilu i sve to doprinosi veoma prijatnoj atmosferi. Svaka kućica ima dve sobe. Svaka soba ima mrežu protiv komaraca, elektronski sef, privatno kupatilo i patio. Postoji bazen sa barom.


Mombasa – Southern Palms Beach hotel 4* http://www.southernpalms.co/


Nalazi se na Diana plaži u Ukundi, 35 km. od Mombase. Ima dva otvorena bazena i pet restorana, koji gledaju na bazen, bašte ili Indijski okean. Sobe imaju televizor, mini bar (plaća se), aparat za čaj ili kafu i privatno kupatilo od kojih neke imaju samo tuš, a neke i tuš i kadu. U celom kompleksu ima pet restorana i dva bara. U restoranima se služi najraznovrsnija internacionalna kuhinja. Razne aktivnosti i sportovi mogu se organizovati preko recepcije.Takođe postoji i fitnes centar.


Broj jednokrevetnih soba je ograničen na max 3 sobe

Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem mogu se dobiti na upit, ali ih ne preporučujemo, jer treći krevet ne odgovara standardu za odraslu osobu. 


 
 
 

SMEŠTAJ:
 

Najrobi – Ibis Styles Hotel 3 /4*
https://www.accorhotels.com/gb/hotel-B065-ibis-styles-nairobi-westlands/index.shtml
nalazi se u četvrti Westlands u Najrobiju. U svakoj sobi postoji plazma TV, deo za sedenje, i sef. Svaka soba ima privatno kupatilo. Hotel poseduje i svoj restoran za sve obroke. Takođe omogućava besplatni WiFi u celom objektu.

Lake Nakuru – Lake nakuru Lodge 4* http://lakenakurulodge.com/

nalazi se 36 km od istoimenog nacionalnog parka. Sve sobe su sa klimatizovane i imaju privatno kupatilo. Takođe imaju besplatni WiFi, kao i palzma TV. U hotelskom restoranu služe se raznovrsna jela, indijske, afričke i američke kuhinje. Takođe postoje otvireni bazen i bar.

Masai Mara – Masai Mara Sopa Lodge 4*

http://www.sopalodges.com/masai-mara-sopa-lodge/overview

Ovaj lodž bio je jedan od prvih te vrste sagrađenih u Masai Mara nac. parku. Baš to je razlog što su bašta i svo drveće i ostalo zelenilo raskošno razvijeni i rascvetali. Sve kućice prate dizajn tradicionalnih afričkih okruglih kuća sa kupastim krovovima. Unutrašnjost svake kućice je rađena od prirodnih materijala u afričkom stilu i sve to doprinosi veoma prijatnoj atmosferi. Svaka kućica ima dve sobe. Svaka soba ima mrežu protiv komaraca, elektronski sef, privatno kupatilo i patio. Postoji bazen sa barom.


Mombasa – Southern Palms Beach hotel 4* http://www.southernpalms.co/


Nalazi se na Diana plaži u Ukundi, 35 km. od Mombase. Ima dva otvorena bazena i pet restorana, koji gledaju na bazen, bašte ili Indijski okean. Sobe imaju televizor, mini bar (plaća se), aparat za čaj ili kafu i privatno kupatilo od kojih neke imaju samo tuš, a neke i tuš i kadu. U celom kompleksu ima pet restorana i dva bara. U restoranima se služi najraznovrsnija internacionalna kuhinja. Razne aktivnosti i sportovi mogu se organizovati preko recepcije.Takođe postoji i fitnes centar.


Broj jednokrevetnih soba je ograničen na max 3 sobe

Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem mogu se dobiti na upit, ali ih ne preporučujemo, jer treći krevet ne odgovara standardu za odraslu osobu. 


 

KENIJA

NAJROBI, SAFARI U NACIONALNIM PARKOVIMA NAKURU I MASAI MARA I ODMOR U MOMBASI

12 dana (9 noćenja) - avionom
Polazak: 12. jun 2019 / Povratak 23. jun 2019.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u

 

Kenija, zemlja na istoku Afrike, jedna je od turistički najrazvijenijih zemalja "crnog" kontinenta. Moderna prestonica Najrobi se ubraja među najznačajnije gradove Afrike, a prirodne lepote ove zemlje zadivljuju turiste iz celog sveta, koji od svega najviše uživaju u safariju tj. traganju za divljim životinjama po savanama, tj. nacionalnim parkovima i odmoru na lepim, peščanim plažama Indijskog okeana. 

Dan 1
BELGRADE
(12.06.2019.) BEOGRAD – DOHA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 10:00 časova. Poletanje za Dohu u 12:00 časova (let QR 232). Sletanje u 18:00 časova. Čekanje na vezu.
Dan 2
NAJROBI
(13.06.2019.) DOHA – NAJROBI Nastavak putovanja za Najrobi u 02:10 časova (let QR 1345). Dolazak u 08:05. Transfer do hotela. Smeštaj. Pre podne orijentaciono razgledanje Najrobija, "zelenog grada okupanog suncem". Mada je relativno mlad grad, ima interesantnu istoriju. Razgledanje obuhvata Parlament, Nacionalni muzej, muzej železnice, panorama grada. Noćenje.
Dan 3
NAKURU
(14.06.2019) NAJROBI – NAKURU (NACIONALNI PARK) Doručak. Posle doručka polazak mini busevima (6-7 osoba) za nacionalni park Nakuru, ka zapadu zemlje. Vožnja kroz veoma plodne i slikovite predele zemlje, sa velikim planatažama čaja i kafe. Vožnja traje oko 3 sata. Dolazak u lodž. Smeštaj. Ručak. Posle podne odlazak na safari do Nakuru jezera, na kome se može videti na hiljade flamingosa i drugih ptica (u kišnom periodu manje zbog nedostatka algi na jezeru, kojima se hrane). Nakuru nacionalni park je prvi i najveći po broju nosoroga (belih i crnih) u Keniji. Takođe je poznat i po bogatstvu i raznovrsnosti ptičijeg sveta. Usput se nailazi na razne divlje životinje koje žive u toj oblasti, kao majmuni, gazele, bivoli, zebre, bradavičaste svinje, močvarne antilope i dr. Povratak u lodž. Večera. Noćenje.
Dan 4
MAASAI MARA
(15.06.2019.) NAKURU – MASAI MARA (NACIONALNI PARK) Doručak. Polazak mini busevima za Masai Mara Nacinalni Park. Vožnja kroz živopisne predele velike Rift doline u trajanju od 5 sati. Ručak (lunch box). Smeštaj u lodžu. Odlazak na poslepodnevni safari vozilima sa otvorenim krovovima. Masai Mara je jedan od najvećih nacionalnih parkova u Keniji. Čini deo Serengeti eko sistema, koji velikim delom pripada i Tanzaniji. Veoma je bogat životinjama koje se slobodno kreću po njemu. Povratak u lodž. Večera. Noćenje.
Dan 5
MAASAI MARA
(16.06.2019.) MASAI MARA Doručak. Današnji dan obuhvata odlazak na safari pre i posle podne, što pruža mogućnost da se iz neposredne blizine u prirodnom okruženju vide razne životinje. Masai Mara nacionalni park jedan je od najpoznatijih parkova te vrste u svetu i odlikuje ga veliko bogatstvo u životinjskom svetu. To je najposećeniji nacionalni park u Keniji. Naročito se ističe životinjama koje pripadaju u svetu čuvenoj grupi “5 velikih” ili big five (5), kao što su, lav, slon, bivo, leopard I nosorog. Ručak i večera. Noćenje.
Dan 6
MOMBASA
(17.06.2019.) MASAI MARA – NAJROBI – MOMBASA Doručak. Posle doručka odlazak za Najrobi. Vožnja traje oko 5 sati. Dolazak. Ručak u čuvenom restoranu “Carnivore” u kome se služi meso od razih divljači. Transfer do aerodroma. Poletanje za Mombasu u večernjim satima. Dolazak. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 7
MOMBASA
(18.06.2019.) MOMBASA Doručak. Poludnevno razgledanje Mombase, drugog po veličini grada u Keniji. Nalazi se na obali Indijskog okeana i ima oko 1.2 miliona stanovnika. Kao regionalni i kulturni centar ima veliku luku, međunarodni aerodrom pa je samim tim postao i regionalni centar turizma. Zbog svog položaja imao je kroz istoriju veliki značaj kao trgovinski centar i kao takav bio kontrolisan od strane mnogih zemalja. Povratak u hotel. Slobodno posle podne za odmor i kupanje na prelepoj plaži Diani. Večera. Noćenje.
Dan 8
MOMBASA
(19.06.2019.) MOMBASA Doručak. Slobodan dan za odmor, kupanje i druge aktivnosti. Večera. Noćenje.
Dan 9
MOMBASA
(20.06.2019.) MOMBASA Doručak. Slobodan dan za odmor, kupanje i druge aktivnosti. Večera. Noćenje.
Dan 10
MOMBASA
(21.06.2019.) MOMBASA Doručak. Slobodan dan za odmor, kupanje i druge aktivnosti. Večera. Noćenje.
Dan 11
DOHA
(22.06.2019.) MOMBASA – DOHA Doručak. Pre podne slobodno kupanje i sunčanje i razne druge aktivnosti. Napuštanje soba. (prema međunarodnim uzansama sobe se napuštaju u 12:00, podne). Transfer do aerodroma. Poletanje za u Dohu 16:50 časova (let QR 1334). Dolazak u 23:25. časova. Čekanje na vezu
Dan 12
BELGRADE
(23.06.2019.) DOHA – BEOGRAD Polazak za Beograd u 06:35 časova (let QR 231). Dolazak u 11:00 časova.