NAŠA PREPORUKA ZA IZLETE


Organizator fakultativnih izleta je lokalni partner turističke agencije KonTiki. Lokalni partner kao organizator zadržava pravo promene programa i cene izleta u zavisnoti od broja prijavljenih putnika. Na izletima je prisutan lokalni vodič. KonTiki Travel & Service ne snosi nikakvu odgovornost za organizaciju i sprovodjenje fakultativnih izleta. Navedene cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera.
 

TUNIS-KARTAGINA-SIDI BU SAID (celodnevni izlet)

Ukoliko su Vam odmor, kupanje i sunčanje prioritet, a istoriju i tradiciju Tunisa želite da osetite u nešto laganijoj varijanti, poseta prestonice je idealna za vas. Ovim jednodnevnim izletom obuhvaćene su posete najinteresantnijih lokaliteta koji se nalaze u sklopu glavnog grada. Obilazak počinjemo posetom ostataka drevne Kartagine, slušajući pricu o njenom osnivanju, punskim ratovima koji su trajali decenijama i na kraju, njenim potpunim razaranjem. Sledi obilazak Sidi Bu Saida, malog gradića koji svojom arhitekturom sačinjenom od plavo-belih kucćica čini da se osećate kao da ste na nekom od grčkih ostrva te je ovo mesto i dobilo epitet tunižanskog Santorinija. Za kraj, ostavili smo posetu starom gradskom jezgru odnosno medini gde ćete moći da osetite pravu gradsku vrevu i imati slobodno vreme i priliku da se izgubite u uskim ulicama nalik lavirintu, ispunjenim brojnim lokalnim radnjama hrane, čajeva, začina, kozmetike i parfema, ali i keramike, garderobe i zlata i uživate u orijentalnim ukusima i mirisima. U cenu izleta uračunat je transfer, obilasci, ulaznice, ručak (piće uz doplatu) i vodič.

KRSTARENJE BRODOM (poludnevni izlet)

Polazak iz hotela u jutarnjim časovima. Dolazak u luku odakle se piratskim brodom isplovljava na otvoreno more. Animacija na brodu, lagani ručak, sezonsko voće. Kupanje na otvorenom moru. Povratak u luku . Izlet uključuje transfer, ručak, voće.

KAIROUAN – EL JEM (celodnevni izlet)

Polazak iz hotela u jutarnjim časovima. Dolazak u grad Kairouan (Keruan), koji je u islamskom svetu poznat kao četvrto najvažnije svetilište posle Meke, Medine i Jerusalima. Obilazak gradske Medine i poseta Nacionalnom Muzeju islamske umetnosti u Raqqada-i. Pauza za ručak. Nakon toga sledi obilazak rimskog amfitetra iz 3.veka El Jem koji je služio za gladijatorske borbe i poseta Arheološkom Muzeju sa značajnom kolekcijom rimskih mozaika. Izlet uključuje vodiča, transfer, ulaznice, ručak (piće uz doplatu).

RAZGLEDANJE GRADA SOUSSA (poludnevni izlet)

Polazak iz hotela u prepodnevnim časovima. Dolazak u grad Sus, treći po veličini u Tunisu.Poseta Arheološkom Muzeju u kome se nalazi velika kolekcija mozaika i skulptura iz punskog perioda i ranog hrišćanstva. Šetnja kroz Medinu koja je pod zaštitom UNESCO-a, poseta prvoj džamiji u gradu i najstarijem objektu u Medini sa kulom Ribat, sagrađenom još u 8. veku kao utvrđenje. Izlet uključuje vodiča, transfer i ulaznice.

PUSTINJA SAHARA (dvodnevni izlet sa noćenjem)

Put u najveću peščanu pustinju na svetu započinjemo u jutarnjim časovima obilaskom El Jema, rimskog amfiteatra u kom su održavane gladijatorske borbe, a koji se nalazi u istoimenom gradiću na putu do Sahare. Nakon upoznavanja sa tekovinama rimske civilizacije, kroz nepregledna polja maslina nastavljamo putem koji ce nas odvesti u Matmatu - područje gde ćete imati priliku da se upoznate sa kulturom i tradicijom berberskog naroda, starosedeocima ovih prostora. Zatim ćemo se zaputiti ka gradu Douz koji se nalazi na samom obodu pustinje, a u koji stižemo u poslepodnevnim časovima. Nakon kratkog predaha u hotelu i rashladjivanja u bazenu, zalazak sunca ispratićemo nezaboravnom vožnjom kvadovima kroz pustinju ali i sa kamila odnosno ‘pustinjskih lađa’ kako ih Tunižani nazivaju. Uz noćno kupanje pod otvorenim nebom Sahare, moći ćete da saberete utiske i napunite baterije za novi dan koji ce biti pred nama. Izlazak sunca čekamo na Chot El Jeridu, najvećem slanom jezeru u Tunisu. Čeka nas i voznja džipovima po pustinji koja će nas odvesti sve do oaze Chebike koja se nalazi na svega par kilometara od granice sa Alžirom. Takođe, obilazimo i originalan set Ratova Zvezda lociran u samoj pustinji. Drugi dan je rezervisan i za kratku posetu Kairouanu, prvom gradu koji su Arapi sagradili po osvajanju Tunisa u 7. veku. Sa krova prodavnice tepiha koju posećujemo, uzivaćete u panorami grada i pogledu na jednu od najstarijih dzamija na svetu - Veliku džamiju Kairouana. Ovaj grad ce ujedno biti i naša poslednja stanica i nakon toga zaputićemo se ka vašim hotelima gde vas ostavljamo da nastavite sa uživanjem u ostatku letovanja.

Dodatne informacije: 

U cenu izleta uključena su dva ručka u toku puta kao i usluga na bazi polupansiona u hotelu u pustinji (večera i doručak) dok se pića uz obroke dodatno plaćaju. 

U hotelu se plaća i boravišna taksa koja iznosi 3TND (1 euro) po osobi.

Vožnja kvadovima i jahanje kamila su uz doplatu.

DOBRO DOŠLI U TUNIS

Naša agencija, lider među organizatorima putovanja u Srbiji, pobrinuće se da provedete lep, prijatan i zabavan odmor bez obzira u kom gradu i hotelu iz naše ponude odsedate.

Važne informacije:

Tunis se u odnosu na naš region nalazi jedan sat unazad, pa je potrebno da tako i podesite Vaše časovnike jer će se info sastanci, izleti, sva dešavanja u hotelu, kao i povratak nazad odvijati po lokalnom vremenu.

Voda u Tunisu NIJE za piće, ali je možete upotrebljavati za ličnu higijenu. Savetujemo konzumiranje flaširane vode koja je lako dostupna u Vašim hotelima i prodavnicama.

Zvanična valuta u Tunisu je tuniski dinar. Novac možete menjati u zvaničnim menjačnicama ili u Vašim hotelima. Trenutni kurs je 1€ - 3,35 TND, ali imajte u vidu da kurs često varira.

Zabranjeno je iznošenje Tuniskih dinara iz zemlje. Plaćanje na aerodomu (duty free zona) nije moguće u Tuniskim dinarima.

Ukoliko želite da telefonirate putem fiksnog ili mobilnog telefona, potrebno je da ukucate pozivni broj za Srbiju 00381 ili +381, BIH 00387 ili +387. Pozivni broj za Tunis je 00216 ili +216.

Savetujemo da novac i stvari od vrednosti čuvate u sefu. Na ovaj način bićete pošteđeni eventualne brige o Vašim stvarima, a hoteli uglavnom ne odgovaraju za stvari koje se nalaze van sefa. Sefove ćete pronaći ili u Vašim sobama ili na recepciji hotela i oni su u zavisnosti od toga u kom hotelu ste smešteni ili besplatni ili se plaćaju na dnevnom nivou ili se koriste uz depozit.

Naši vodiči će organizovati info sastanak u Vašem hotelu kako bi Vas informisali o svemu bitnom u vezi sa boravkom u Tunisu. Čekaće Vas u vreme info sastanka u blizini recepcije hotela u kom ste odseli.

Aktivnosti vezane za transfer od aerodroma do hotela i iz hotela do aerodroma unapred su organizovane. Iz tog razloga nije moguće menjati već isplanirani raspored ili vreme kada naši putnici dolaze ili napuštaju hotel.

Chek-in(ulazak u sobe) je između 14:00-15:00h u zavisnosti od hotela u kom odesdate, dok je checkout u većini hotela do 12:00h. Ukoliko hotel ima na raspolaganju dodatne kapacitete postoji mogucnost doplate za kasniju odjavu iz soba prema tarfi hotela.

Prema pravilima Nouvelair kompanije sa kojom letimo, putniku je dozvoljeno nošenje jednog prtljaga do 20kg težine i jedan ručni prtljag do 5kg koji odgovara standardu avio kompanije. Bebe do 1,99god imaju pravo na 10kg prtljaga i nemaju zasebno mesto u avionu. Napominjemo da se svaki dodatni kilogram naplaćuje po tarifi avio prevoznika.

* Obrok u avionu je uz doplatu i može se platiti ili u evrima ili kreditnim karticama.

U SLUČAJU POJAVE ZDRAVSTVENIH TEGOBA ILI BILO KAKVOG ZDRAVSTVENOG PROBLEMA:

  • Aktivacija osiguranja:

Kako bi Vam organizovali pregled u najbližoj klinici ili organizovali hotelsku posetu neophodno je da kontaktirate call centar asistentske kuće sa polise (radno vreme call centra je 24/7).

OBAVEZNO SAČUVATI SVU DOKUMENTACIJU DOBIJENU U ZDRAVSTVENOJ USTANOVI, POSEBNO UKOLIKO SE KORISTE USLUGE LEKARA KOJI NIJE NA SPISKU SARADNIKA VAŠE OSIGURAVAJUĆE KUĆE.

KAKO BISTE IZBEGLI EVENTUALNI PROBLEM OKO RAFUNDACIJE TROŠKOVA ZA ZDRAVSTVENU ZAŠTITU U INOSTRANSTVU, OBAVEZNO KONTAKTIRAJTE ASISTENTSKU KUĆU, A NAŠI PREDSTAVNICI ĆE VAM POMOĆI NA DESTINACIJI.