Call Center
011 / 2098-000
Pon.–pet. 09–20h, Sub.10 –15h
info@kontiki.rs
NAŠA PREPORUKA ZA IZLETE


OSTRVSKA TURA – ISTOČNA OBALA SAMOS

Fascinantan izlet koji pokriva potpuno sve glavne znamenitosti ovog ostrva prepunog legendi i lepota. Rodno mesto Pitagore i dom prelepe boginje Here, Samos, se izdvaja od drugih ostrva po jedinstvenim kuturnim tradicijama, šarmom i slikovitošću mesta. Ostrvska tura pruža mogućnost istražiti ostrvo u potpunosti, kako arheološke lokalitete, tako i planine, plaže i autentična sela. Obuhvata posetu tunela Efpalinos, posetu manastru Presvete Bogorodice, kratku šetnju kroz selo Pirgos, zatim odlazak u Karlovasi, posetu fabrici vina, ručak u mestu Karlovasi (nije uključeno u cenu) i živopisnom mestu Kokari.

Povratak u popodnevnim časovima 18.30.
-------------------------------------------------------------------------------------

TURSKA & EFES

Ukus orijenta.. Boravak na Samosu pruža mogućnost izleta brodom (plovidba traje 30 minuta)do veličanstvenog Kušadasija, poznatog po fascinantnim radnjama i bazarima, i posetu jednom od najposećenijih arheoloških lokaliteta u Turskoj, Efesu. Efes je najbolje očuvan antički grad na tlu Turske. Kao jedan od najznačajnih gradova helenističkog Istoka, proslavio se čuvenim Artemidinim hramom, koji je važio za čudo starog veka i privlačio je hodočasnike iz celog grčkorimskog sveta. Efes je, takođe, bio prestonica rimskih dominiona u Aziji, finansijski i trgovački centar u kome su bogati građani i rimski carevi izgradili raskošna zdanja-pozorište, biblioteku, hramove, gimnazije i vezbališta, kupatila, odeon... Zahvaljujući misionarskom delovanju apostola Jovana i Pavla, grad je rano postao centar nove hrišćanske vere, koja je zamenila pagansku religiju.

Povratak na Samos u 18.30 časova.
---------------------------------------------------------------------------------

PATMOS

Jedno od možda najlepših ostrva u Egejskom moru, udaljeno od Samosa oko 50 km, na kome dominira impozantan manastir Sv Jovana, koji se nalazi na vrhu brda, sa pogledom na luku. Sa Samosa brod isplovljava u 09.30 ujutru i nakon nepune dvočasovne vožnje uplovljava u luku Patmos. Najveći spomenici su Manastir Jovana Bogoslova, koji dominira naseljem i pećina Apokalipse u kojoj je po legendi Apostol Ivan (Jovan Bogoslov) napisao poslednju knjigu Novog zaveta. Planirana je polučasovna poseta pećini, jednočasovna poseta manastiru i slobodno vreme ili fakultativni ručak.

Povratak na Samos u 18.30 časova.