Call Center
011 / 2098-000
Pon.–pet. 09–20h, Sub.10 –15h
info@kontiki.rs

NAŠA PREPORUKA ZA IZLETE


ALBANSKA AVANTURA

Za sve one koji vole avanturu i spremni su da dožive neobično i divno iskustvo, Albanija je pravi izbor .
Pošto isplovimo iz grada Krfa plovidbu nastavljamo prema luci i gradu AGIA SARANDA. Prilikom dolaska u SARANDU imaćete mogućnost da se upoznate sa južnom stranom obale Albanije, prelepim i živopisnim pe- jzažima albanskih sela.
Najlepši deo izleta je možda i mogućnost upoznavanja sa gradom BUTRINT koji se nalazi pod zaštitom UNES- CO od 1997. Obilaskom starog grada sa dobro očuvanim arheološkim spomenicima i starim pozorištem koje predstavlja mešavinu helenističkog i rimskog perioda vratićete se 2500 godina unazad. Stari grad je smešten na samom kraju jezera, a centralni deo starog grada čini hram sa prelepim mozaicima koji će vas vratiti u vreme koje je čoveku nepoznato.
Iznad starog grada dominira ALI PASIN zamak iz perioda OTOMANSKOG CARSTVA odakle vam se pruža po- gled na stari grad, jezero i planine.
Prilikom povratka u AGIA SARANDU imaćete priliku da se upoznate sa albanskom kuhinjom.

CITY TOUR - KRF I OSTRVO VIDO

Prvi deo izleta posvećen je gradu KRFU i njegovim znamenitostima. Uz prijatnu setnju obilaskom najznačajni- jih znamenitosti osetićete duh ovog kosmpolitskog grada koji se od 2007. godine nalazi pod zastitom UNESCO. Šetnja obuhvata Spianada park, Kraljevsku palate, setaliste Liston, Stara tvrđava, Bosketo park, crkvu Svetog Spiridona (Agios Spiridon).
Drugi deo izleta posvećen je srpskoj istoriji i njega počinjemo obilaskom“Srpske kuće”-muzeja u kojem su izlo- žena razna svedočanstva o stradanju srpske vojske u I svetskom ratu. Pored izloženih fotografija, delova vojne opreme i ordenja u muzeju se nalaze i mnoge fotografije vojske i naroda iz perioda potresne albanske golgote. Po obilasku muzeja predviđen je odlazak na ostrvo VIDO koje je mesto hodočašća hiljada i hiljada Srba, Oko ovog malog ostrva prostire se“Plava grobnica”.

KASSIOPI KRSTARENJE BRODIĆEM

Plovidba istočnom obalom Krfa sa kupanjem na plaži, posetom mestu Kassiopi i kupanjem kod plave spilje. BROD ASTERAS I=15 m (registrovan za 70 osoba)
Krstarenje je namenjeno gostima iz Dasije. Okupljanje grupe je ispred broda do 10.30 časova. Isplovljavanje je po prijemu putnika.
Program nije naporan i uvek se može naći senka od sunca. Plovi se duz istočne obale gde je more po pravi- lu mirno i toplo, prema severu, i osmišljen je kao relaksirajuća plovidba sa kupanjem, pa je potrebno dobro raspoloženje i oprema za plažu. Preporučujemo ga umerenim avanturistima i porodicama sa decom do 4 godine. Nije namenjen slabo pokretnim osobama. Ranijim ukrcavanjem na brod može se zauzeti mesto na brodiću po zelji.
Nakon 40 minuta plovidbe uz istočnu obalu pored mesta Ipsos, Barbati, Nissaki, Kalami i Kulura, uz laganu muziku sa ozvučenja, dolazi se do prve pauze na peščano-šljunkovitoj plaži (nepristupačne sa kopna) sa izuzetno bistro vodom. Komforno se može sići u vodu (1 m dubine cca) drvenim stepenicama radi kupanja i sunčanja na plaži. BBQ obrok na brodu podrazumeva rostilj-svinjetinu ili piletinu i grčku salatu, posluženu na poslužavniku, a piće uključuje vino, sokove i vodu. Druga pića imaju povoljnu cenu.
Nastavak plovidbe pored razuđene obale do Kasiopa-turističkog gradića sa zadržanim ambijentom ribarskog sela i ostatka vladavine Venecije. Pauza od 60 minuta radi šetnje, osveženje u obližnjim kafanicama ili kupanja na obližnoj plaži.
Povratak prema Dasiji i zadržavanje pored Plave spilje na Krfu radi kupanja i istraživanja unutrašnjosti spilje, poznate po plavoj refleksiji svetlosti.
Nastavak plovidbe do Dasije uživajući u popodnevnom suncu uz izabranu muziku. Uplovljavanje na plažu Dassije oko 17.30.

PAXOS,ANTIPAXOS (I PEĆINE) KAPETANA KOSTASA

Paksos je jedno od najmanjih i najlepših ostrva Jonskog mora, a s pravom se smatra i jednim od 20 najlepših ostrva sveta. Nalazi se na 30 milja južno od Krfa.
Naše prvo stajanje je mesto Laka, gde se zadržavamo oko 1 ½ sat odakle nastavljamo plovidbu prema pre- divnim pećinama i ostrvu Antipaxos da bi ste uživali u prelepim plažama.
Sat kasnije stižemo i do luke Gaios koja je istovremeno i glavni grad Paksosa. Gaios se nalazi u uskom kanalu ostrva odakle vam se pruža pogled na ostrva Svetog Nikole i Panagie.

VELIKI OBILAZAK OSTRVA AUTOBUSOM

Obiđite najlepša mesta u jednom danu!
Izlet počinjemo obilaskom palate austrijske carice Elizabete-Sisy. U okviru palate nalazi se muzej koji je posvećen njoj kao i nemačkom caru Vilijemu Kajzeru.
Obilaskom muzeja, put Vas vodi ka vrtovima Ahileona koji obiluju sklupturama, od kojih dve zauzimaju poseb- no mesto...
Nakon sat vremena obilaska nastavljamo putovanje prema dragulju ostrva Krfa, PALEOKASTRITSI, mestu prepuno divnih pejzaža .
Našu posetu počinjemo obilaskom BOGORODIČINOG MANASTIRA iz 13.veka. Manastir koji obiluje ikonama, od kojih je naznačajnija Bogorodičina ikona stara preko 130 godina.
Nakon toga put nas vodi prema prelepim Krfskim selima koja su bila inspiracija mnogim slikarima, pesnicima... Prelepi pogled na Mediteran pružice Vam vidikovac GOLDEN FOX.
Od sela Lakones i Makrades, put nas vodi preko prevoja TROUMPETA koji pruža pogled na severni i centralni deo ostrva.


Poštovani gosti,

- Kazaljke na Vašim časovnicima pomerite jedan sat unapred. Info sastanci sa Vašim predstavnicima, infor- macije o povratku u Srbiju organizovaće se po lokalnom, grčkom vremenu.
- Voda iz vodovoda uglavnom jeste za piće ali preporučujemo da koristite isključivo flaširanu vodu.
- Ukoliko želite da telefonirate ka Srbiji sa javne govornice, fiksnog ili mobilnog telefona potrebno je ukucati 00381 (pozivni broj grada ili mobilne mreže bez nule).
- Naši vodiči će organizovati info sastanke, kako bi Vas informisali o svemu bitnom u vezi sa Vašim boravkom u Grčkoj. Ukoliko budete imali dodatnih pitanja nesmetano nas možete kontaktirati.
- O vremenu dolaska naših predstavnika po Vas, za odlazak na aerodrome, bićete blagovremeno obavešteni od strane vodiča.

U SLUČAJU POJAVE ZDRAVSTVENIH TEGOBA ILI BILO KAKVOG ZDRAVSTVENOG PROBLEMA:
- Pozvati vodiča na broj telefona koji je priložen i informisati ga.
- Vodič će naknadno, SMS porukom, poslati informaciju o vremenu dolaska vozila iz zdravstvene ustanove.
- Aktivirati osiguranje pozivom na broj telefona asistenstske kuće sa polise.
- Pripremiti pasoš i polisu osiguranja i sačekati vozilo na recepciji / kapiji hotela.
- Posle dolaska u zdravstvnenu ustanovu i pružene pomoći, vozilo vraća pacijenta u hotel.

OBAVEZNO SAČUVATI SVU DOKUMENTACIJU DOBIJENU U ZDRAVSTVENOJ USTANOVI, POSEBNO UKOLIKO SE KORISTE USLUGE LEKARA KOJI NIJE NA SPISKU SARADNIKA OSIGURAVAJUĆE KUĆE.
KAKO BISTE IZBEGLI EVENTUALNI PROBLEM OKO REFUNDACIJE TROŠKOVA ZA ZDRAVSTVENU ZAŠTITU U INOSTRANSTVU, OBAVEZNO KONTAKTIRAJTE ASISTENTSKU KUĆU, A NAŠ VODIČ ĆE VAM POMOĆI NA DESTINACIJI.