EGEJSKA REGIJA - FETIJE IZLETI

Organizator fakultativnih izleta je lokalni partner turističke agencije KonTiki Travel. Lokalni turski partner, organizator zadržava pravo promene programa i cene izleta u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Na izletima je prisutan lokalni vodič, uz pratioca na srpskom. KonTiki Travel ne snosi nikakvu odgovornost vezano za organizaciju i sprovođenje fakultativnih izleta.

 

HAMAM

Tursko kupatilo podrazumeva tretman saune, masaže piling rukavicom, penom i eteričnim uljima. Tretman turskog kupatila se odvija u posebnoj sobi od granita i mermera, temperatura u ovoj sobi je viša nego sobna, a gosti ne leže na klasičnim stolovima za masažu, već na uzdignutim pločama od mermera i granita. Pored turskog kupatila, hamami nude aroma terapije, razne celotelne masaže, relaks masaže, maske za lice i druge vrste tretmana.

 

DALYAN

Ako volite avanturu, ovo je pravi izlet za vas. Između Fetija i Marmarisa reka Dalijan kreće na svoj par kilometara dug put ka moru. Upravo tim putem plovićete sa brodićima ka ušću reke u Sredozemno more. Reka je specifična po tome što se, zbog specifičnog tla i okoline kojom protiče, sastoji od bezbroj rukavaca obraslih visokom trskom. Čini se da raspored rukavaca i snalaženje u šumi trske poznaju samo oni koji će vas provesti ovim zanimljivim rezervatom. Usput ćete biti u prilici iz brodića da vidite likijske grobnice ( IV - II veka pre naše ere) u helenističkom stilu, uklesane visoko u stenama, a nešto dalje i arheološke ostatke antičkog grada Kaunosa. U jednom momentu brodić će se zaustaviti i tu ćete sa mrežicama loviti plave krabe. Nakon pauze stižete do čuvene plaže Iztuzu, duge 5,4 km i ušća reke Dalyan u sredozemno more gde peščani sprud odvaja slanu vodu mora od mirne slatko-slane vode reke. Ovu dugu plažu zovu jos i Plažom kornjača, jel tu se mreste čuvene kornjače Carette Caretta, koje ćete takođe videti iz brodića u povratku. Nakon brodića, uživaćete sat vremena u čarima ''Blatne banje''. Za ovo blato kažu da leči reumatizam, lumbago, nefritis i mnoga kožna oboljenja a za one koji nemaju zdravstvenih problema, mazanje blatom predstavlja zabavu i uživanje.


KLEOPATRINA PLAŽA

Uoči bitke sa Oktavijanom koja se odigrala na grčkim ostrvima, Kleopatra i Marko Antoniju kreću iz Egipta 30-ih p.n.e. U jednom trenutku zaustavljaju se i zadržavaju na ostrvu Sedir koje ih je oduševilo svojom lepotom i koje je, po istorijskim podacima, zaista bilo Kleopatrina plaža. Danas ova plaža predstavlja turističku atrakciju upravo zbog svog kristalno belog peska kakav se nigde u Turskoj ne može videti, kao i zbog svoje smaragdno zelene morske vode.


RODOS - SAMOS - KOS

Ako letujete u Marmarisu,možete za nešto više od sat vremene katamaranom otići do ostrva Rodos.
Ako letujete u Kušadasiju, za sat i po feribotom možete obići ostrvo Samos
Ako letujete u Bodrumu za svega 20min, katamaranom stižete do ostrva Kos
Za ova Grčka ostrva prodajemo karte za katamaran i feribot,i ukjlučen je transfer do i iz luke. Ostatak vremena je slobodan.


PARAGLAJDING

Ako letujete u Fetijama i ljubitelji ste ekstremnih sportova, svakako nećete propustiti paraglajding. Let počinje na oko 1600m nadmorske visine sa planine Babadag, odakle su leteli i mitski letači Dedal i Ikar. Uz iskusne pilote let traje oko 25 - 30 minuta, u zavisnosti od vremenskih prilika. Let se odvija iznad prelepog Oludeniz zaliva. Adrenalin, predivna panorama, fantastične fotografije i uzbuđenje koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim.


KRSTARENJE

Tipični letnji izlet, celodnevno krstarenje Egejskim ostrvima, kupanje u uvalama smaragdnih boja i uživanje u predivnoj prirodi. Usidreni kod Kamelije, napuštenog ostrvceta na čijem vrhu se smestila stara pravoslavna crkvica, imamo ručak, a program se nastavlja dalje uz kupanje, muziku, piće i dobru zabavu.


PLAŽA OLUDENIZ

Ova svestki poznata destinacija sastoji se od dva zaliva, velikog zaliva Oludeniza sa predivnom tirkiznom bojom mora i manjeg zaliva, Plave lagune. Plava laguna je atrakcija zbog vode koja se skoro ne pomera i čija temperatura nekad bude i blizu 30 C, a koju od ostatka zaliva deli uzak moreuz. Upravo zbog ove mirne, stajaće vode, mesto je i nazvano Oludeniz, u prevodu “mrtvo more”. Pa ipak, Oludeniz je itekako živo mestašce sa brojnim hotelima i kafićima, turistima i nestvarno lepom prirodom.


EFES

Poseta jednom od najbolje očuvanih arheoloških lokaliteta, gradu Efesu koji je u I veku pre n. e. sa svojih 250.000 stanovnika, bio drugi po veličini grad na svetu, posle carskog Rima. Pored današnjeg Efesa nalazi se mesto na kome je stajalo jedno od 7 svetskih čuda starog sveta, Artemidin hram. U blizini hrama nalazila se bazilika Svetog Jovana Krstitelja, a 9 km dalje u brdu  dolazi se do Bogorodičine kuće, mesta hodočašća hrišćana iz celog sveta.