Call Center
011 / 2098-000
Pon.–pet. 09–20h, Sub.10 –15h
info@kontiki.rs

NAŠA PREPORUKA ZA IZLETE


Organizator izleta je inostrani partner organizatora putovanja. Precizan datum odvijanja izleta, vreme trajanja i vreme polaska na izlet saopštiće Vam naš predstavnik na destinaciji.

Do promene programa i trajanja izleta može doći usled vremenskih nepogoda, gužvi u saobraćaju, štrajkova ili drugih nepredviđenih okolnosti.

LAGUNA VULIAGMENI ( MANASTIR SVETOG PATAPISA, HERIN HRAM I PLAVO JEZERO)

Na samo nekoliko kilometara od Lutrakija, nalazi se Laguna Vuliagmeni, odnosno Plavo jezero, u čijoj se blizini nalazi manastir svetog Patrija i ostaci Herinog hrama, koju ćete imati priliku sa nama da obidjete.
Ovo je lokalni izlet, koji je najkraći od svih izleta koje imamo u ponudi i u saradnji sa lokalnim partenrom, ali svakako ne manje atraktivan. Oko 09.00h krećemo putem planine Gerania, koju sam pomenula malo pre u govoru, jer se upravo u njenim stenama nalazi manastir Svetog Patapisa. Osim što ćete čuti jako lepe priče i legende vezane za ovo mesto, imaćete prilike i da napravite zaista sjajne fotografije i da uživate u pogledu na Lutraki i Korintski zaliv. Nakon posete manastiru upućujemo se ka Plavom jezeru, gde ćemo prvo posetiti arheološko nalazište Herinog hrama, nakon čega ćemo napraviti pauzu za kupanje u jezeru i sunčanje. Izlet je šestočasovni , tako da smo u našim hotelima oko 15.00h. Cena izleta je 20 evra po osobi, a za decu do 12 godina je 10 evra.

ATINA

Budući da smo geografski veoma blizu, bilo bi šteta propustiti posetu gradu koji iza sebe ima jednu  od najvećih i najdužih istorija, arheoloških nalazišta i muzeja...Izlet se sastoji iz panoramskog obilaska Atine iz autobusa, gde ćemo imati prilike da vidimo čuveni Olimpijski stadion, Parlament, Zevsov hram, Hadrijanovu kapiju, nacionalni muzej i teatar, čuvene trgove Sintagma, Omonia i Monestiraki. Tu je naravno nezaobilazna poseta Akropolju, uz doplatu, gde ćete osim ostataka hrama Partenona i čuvenih Kariatida, moći da uživate u pogledu na ceo grad i naravno napravite sjajne fotografije za pamćenje.Celo ovo vreme je sa vama naš lokalni vodič koji će vam, na srpskom jeziku,  dočarati svaki detalj ovog divnog grada  i sa kojim verujem da ćete beskrajno. Nakon svega ovoga imaćete i slobodno vreme kako biste i sami malo prošetali ovim divnim gradom, moja preporuka je boemska četvrt Plaka, pojesti neki lep sladoled, popiti kafu u nekom kafiću na krovu , pojesti neki specijalitet u njihovim restoranima,...Povratak za Lutraki nas očekuje u popodnevnim časovima. Cena izleta je 40 evra po osobi, za decu do 12 god je 20 evra, uključuje prevoz i usluge lokalnog vodiča. Doplata za ulazak na Akropolj je 20 evra po osobi, dok je za mladje od 25 godina ulaz 10 evra.

ARGOLIDA – PELOPONEZ (EPIDAURUS, NAPFLION,MIKENA)

Budući da nam je i Peloponez odmah u komsiluku tu je i izlet pod nazivom Argolida! Ovo je definitovivno jrdan od najboljih načina da upoznate Peloponez. Kao i za Atinu , uz nas će biti lokalni vodič koji će se potruditi da vam najbolje dočara ove lokalitete. Prvo stajalište na ovom izletu jeste čuveni Korintski kanal, koji je, koa što sam već i pomenula, izgradjen 1893. godine,koji je Peloponez praktično pretvorio u ostrvo. Ovde ćete imati priliku da se slikate i uživate u pogledu na jedno do najvećih ljudskih dela na ovim prostorima i u novijem dobu. Nakon kanala se upućujemo ka najpoznatijem svetilištu posvećeno bogu medicine Eskulpu i jednom od najmasivnijih teatara grčke arhitekture, teatar Epidaurus. Kao i svaki klasični grčki teatar on je urezan u padine planine i dan danas je akustika u ovom teatru zaista neverovatna. Osim teatra tu je i divan muzej i arheološko nazalište.Nakon Epidaurusa upućujemo se na mesto grada nekadašnje civilizacije Mikene. Videćemo ostatke grada Mikena, čuvenu lavlju kapiju,Atrejevu riznicu kao i grobnice. Osim što ćete čuti dosta zanimljivije i opširnije priče nego kod mene, od naših kolega lokanih vodiča, imaćete prikidu i da se fotografišete naravno. Naša poslednja stanica , ali meni najdraža, na ovom izletu je grad Naplfion. Prelepi grčki gradić , uredjen u pravom grčkom stilu prepun divnih uskih ulica, kafića , restorana, flore, prodavnica sa suvenirima i naravno lepom istorijom. Napflion poseduje čak 3 utvrdjenja iz različitih delova istorije.  To ću sve svakako prepustiti mojim kolegama vodičima da vam dočaraju.Nakon posete Napflionu se vraćamo nazad ka Lutrakiju u kasnim popodnevnim časovima. Cena izleta je 50 evra za odrase i 25 evra za decu do 12 god. Imamo i doplatu za ulazak u Epidaurus i Mikenu od po 12 evra i za mladje od 25 godina 6 evra.

KRSTARENJE (OSTRVA EGINA I AGISTRA+ KORINTSKI KANAL)

Jedno neverovatno i nezaboravno krstarenje gde se prvenstveno upućujemo ka ostrvu Egina, koje je bilo prva nezvanična prestonica Grčke, mesto koje je poznato po pistaćima i ostrvo sa prelepim plažama. Na jednoj od plaža ćemo napraviti pauzu za kupanje od oko 2 sata, a takodje ćemo imati prilike i da posetimo crkvu Sv. Nektarijusa. Naše krstarenje nastavljamo ka ostrvu Agistra koga ovde smatraju pravim malim rajem na zemlji. Agistra je ispunjena stablima palmi i na njoj se nalazi prelepa zlatnopeščana plaža, gde ćemo takodje napraviti pauzu za odmor i uživanje. Prilikom povratka u Lutraki proćićemo kroz čuveni Korintski kanal. U toku krstarenja ja mogu da vam garantujem uživanje, sunčanje, divno kupanje i predivne fotografije. Cena za ovaj izlet je 75 evra za odrasle i 35 evra za decu do 12 godina.

DELFI

Jedan od najtraženijih izleta na ovim prostorima. Naš celodnevni izlet započinjemo u jutarnjim časovima krećemo ka našem prvom lokalitetu u blizini grada Delfi, a to je čuveno svetilište boga Apolona. Tu ćete imati priliku da od naših vodiča čujete sve mistične i zanimlive priče iz ovog svetilišta i naravno imati dovoljno vremena da samo obidjete i fotografišete se uz lokalitet.Tu se takodje nalazi i muzej u kome su izloženi razni eksponati koji su pronadjeni na ovom drevnom lokalitetu. Nakon svetilišta upućujemo se  grad Delfi gde ćemo napraviti pauzu za ručak, obilazak i suvenire. Nastavljamo putovanje do obližnjeg živopisnog mesta Arahove, omiljene zimske destinacije Atinjana, koje leži na 950 m nadmorske visine u podnožju planine Parnas. Imaćemo na raspolaganju 1:30h da prošetamo šarmantnim sokacima i da popijemo kafu u tradicionalnim kafeterijama. Polazak za Lutrakiu oko 16:30h. Povratak u Lutraki oko 19:30h. Cena- naknadno

ANTIČKI KORINT - DREVNI KORINT I PLAŽA SVETE HELENE

Odlazimo do obližnjeg arheološkog nalazišta drevnog grada Korinta u kojem je Sveti apostol Pavle živeo i propovedao hrišćanstvo skoro dve godine.   Prošetaćemo rimskim forumima na kojima se odvijao svakodnevni život građana Korinta i videćemo Bemu Apostola Pavla, govornicu sa koje se obraćao Korinćanima i propovedao veru. Posetićemo Apolonov hram u dorskom stilu kao i Arheološki muzej drevnog Korinta na lokalitetu. Nakon posete Antičkog Korinta koja će trajati blizu 2h, odlazimo u moderan grad Korint gde ćemo imati 2h slobodnog vremena za ručak i šoping. Nastavljamo putovanje do plaže Lepe Helene gde ćemo imati 3h slobodnog vremena za kupanje. Polazak za Lutraki je oko 17.00h. Povratak u 17:30h.
Cena- nakndano