Sakriti Dodaj sobu
 

Madona di Kampiljo zima 2024. I Skijanje i zimovanje I Italija zimovanje

MADONNA DI CAMPIGLIO (SKIJANJE I ZIMOVANJE)
 
Smeštena između vrhova planina Adamelo i Dolomiti di Brenta, Madona di Kampiljo je savršeno polazište za pešačenje i skijanje u veličanstvenom planinskom pejzažu. Žičare se iz grada penju na sve strane, omogućavajući lak pristup vrhovima i stazama. Mesto je na nadmorskoj visini od preko 1500 metara, a skijaške staze i do 2500 m, pa je snega ima dovoljno tokom cele zimske sezone.

Ovo poznato italijansko skijalište steklo je slavu još krajem 19. veka, kada je austrougarska carica Elizabeta, poznatija kao Sisi, ovde dolazila na odmor u više navrata. Više od celog veka kasnije, Madona di Kampiljo i dalje okuplja svetski džet set i evropsku aristokratiju.

Madona je mesto organizovanja raznih zanimljivih sportskih i kulturnih manifestacija. Svake godine se voze trke za svetski kup u slalomu i veleslalomu. Najčešće u februaru, Ferarijevi vozači Formule 1 tokom “Wroom” nedelje učestvuju u raznim aktivnostima, kao što je, na primer, promocija novih Fiatovih modela. Kostimirani “Habsburg karneval” je podsećanje na period austrougarske vladavine, posvećen carici Elizabeti, najpoznatijoj gošći ovog planinskog mestašca.

Skijanje u Madoni di Kampiljo je vrhunski doživljaj, a naročito je omiljena snowboarderima i skijašima srednje kategorije, koji vole duge staze kroz borovu šumu. Za početnike su tu brojne ski škole i blage staze Campo Carlo Magno, a za iskusne skijaše staza Canal Miramonti sa planine Spinale, kao i 3 Tre, gde se vozi trka za Svetski kup.

Kontiki

MADONNA DI CAMPIGLIO

Udaljenost od Beograda*

997 km

Pokrajina

Trentino

Nadmorska visina mesta

1550 m

Najviši ski lift

2500 m

Broj stanovnika

700

Ukupno ski liftova

22

Ukupna dužina staza**

54 km

 Stolica

13

Početničkih

27 km

 Vučnica

4

Srednjih

19 km

Kabina / gondola

5

Teških

6 km

Osvetljenih staza

-

*  Putem: Beograd – Zagreb – Ljubljana – Trst – Padova – Trento – Madonna di Campiglio

** Podaci o stazama i ski liftovima se odnose samo na Madonnu Di Campiglio. Ski liftovi Madonne su povezani sa sistemom Folgarida-Marilleva sa dodatnih 53 km staza svih vrsta, a u blizini (13 km) je i Pinzolo sa još 26 km staza, što čini ukpuno preko 120 km staza ove regije.

Ski pass

Detaljni podaci o cenama su dostupni na ovoj internet adresi:

http://www.funiviecampiglio.it/en/skipass-price-list/skipass-madonna-di-campiglio