VELIKA MEKSICKA TURA I ODMOR U KANKUNU 27. DECEMBA

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Beograd-Istanbul-Meksiko Siti, Kankun-Istanbul-Beograd, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* i 5* lokalne kategorizacije (na turi 4* na bazi noćenja sa doručkom (švedski sto/američki doručak), a u Kankunu 5* na bazi “sve uključeno“, što podrazumeva uključene obroke i piće (domaće proizvodnje) u toku celog dana, razgledanja, obilasci i ulaznice prema programu, transfere, usluge licenciranog vodiča iz Beograda, kao i usluge lokalnog vodiča na destinaciji,i troškovi organizacije putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 354,67 evra. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ako postoje i koji se plaćaju na destinaciji), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne a plaćaju se na destinaciji (oko 5 evra po danu boravka), kao ni međunarodno putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.

Smeštaj (lokalna kategorizacija):

Meksiko Siti: Casa Blanca 4* ili sličan  https://en.hotel-casablanca.com.mx 
Hotel se nalazi u finasijskom i kulturnom cetru grada, u neposrednoj blizini čuvene avenije Reforma i na pešačkoj udaljenosti od Trga Sokalo (Zocalo) i Katedrale. Hotel ima bazen i fitnes centar, a u sobama je dostupan wifi i aparat za kafu/čaj.

Puebla: Hotel Colonial Puebla 4-* ili sličan http://www.colonial.com.mx/colonial/info.htm
Hotel je istorijski spomenik Meksika i deo kolonijalnog nasleđa Pueble. Odlično lociran, u centru istorijske četvrti grada, što gostima omogućava da peške stignu do najvažnijih znamenitosti (glavni trg Sokalo, Katedrala…). sličan                                               

Gostima se  pruža jedinstven doživljaj boravka u autentičnom kolonijalnom ambijentu, koji krasi i kolekcija klasičnih portreta i drugih umetničkih dela koja su izložena u lobiju. Hotel je poznat po dobroj kuhinji.


Verakruz: Hotel Veracruz Centro 4* ili sličan http://www.hotelveracruz.com.mx/en/
Hotel se nalazi na trgu Zocalo, nekoliko ulica od luke, muzeja, prodavnica i barova, raspolaže bazenom i terasom sa pogledom na Katedralu. Sobe su klimatizovane i imaju wifi, kablovsku tv, minibar i sef. 

Tukstla Gutieres: Hotel La Ceiba 4*li sličan http://www.laceibahotel.com/en                                                
Hotel kolonijalnog šarma, na pešačkoj udaljenosti od istorisjkog centra grada. Sobe su klimatizovane, na raspolaganju su i wifi i kablovska tv air conditioning, fen za kosu itd.

San Kristobal de las Kasas: Plaza Magnolias 4* ili sličan http://plazamagnolias.com/ 
Hotel u kolonijalnom stilu, ovo zdanje iz 16.veka se nalazi u centru, u istorijskom delu grada. Sobe su opremljene u kolonijalnom stilu, a gostima je na raspolaganju wifi i kablovska tv, fen, aparat za kafu itd.

Palenke: Tulija Hotel Palenque 4* ili sličan  https://www.tulijahotelpalenque.com/
Hotel se nalazi u blizii arhološkog nalazišta, gostima je na raspolaganju bazen, wifi, sobe su klimatizovane, imaju kablovsku tv, aparat ua kafu itd.

Kampeće: Hotel Gamma Campeche 4* ili sličan https://www.gammahoteles.com/es/web/gamma-campeche-malecon                             
Hotel se nalazi na šetalištu kraj mora, u neposrednoj blizini soping centra, poseduje spoljašnji bazen, sobe su klimatizovane, imaju wifi i led tv sa kablovskim programima, aparat za kafu, fen itd.

Merida: Hotel El Conquistador 4+* ili sličan  http://www.elconquistador.com.mx/en/index.html
Hotel (5*lokalne kategorizacije) ima bazen, fitnes centar, wifi, restoran sa internacionalnom i meksičkom regionalnom kuhinjom, bar, biznis centar, salu za sastanke, prodavnicu suvenira itd. savremeno opremljene sobe su klimatizovane, kablovsku tv, minibar, fen za kosu.

Kankun: Hotel Grand Park Royal Cancun Caribe 5* ili sličan http://www.parkroyal.mx/es/park-royal-grand/cancun
U okviru hotela se nalaze 4 restorana, odlično opremljen fitnes centar, spa i joga centar, dva spoljašnja bazena, centralno je lociran ima dobar prilaz celom Kankunu i ima prelepu plažu. 311 soba su moderno opremljene, sa pogledom/delimičnim pogledom  na okean. All inclusive plan podrazumeva: obroke u 4 restorana, piće i sokovi za decu u 4 laundža, užine koje se služe na 3 štanda, pice, pecivo, sladoled i još mnogo toga. Isplanirane su dnevne aktivnosti za decu i odrasle, izemdju ostalog odbojka na bazenu i plaži, animacija, bingo...

VAŽNE I KORISNE INFORMACIJE: 

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE DO 25.OKTOBAR 2019. ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim    partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

Vize:

Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za Meksiko, za koju putnici apliciraju lično, direktno u ambasadi i koja je za naše državljane besplatna. Ukoliko stranka ima validnu američku vizu, nije potrebna meksička.

Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 2098-184).
Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.


VALUTA: 
Meksiko – meksički peso 1USD = 18,99 MXN; 1EUR = 21,40 MXN;

KLIMA:
Većina mesta je na 1000 - 2200 m n/v, pa su jutra i večeri svežiji (oko 15 -20 °C), a preko dana je 25 - 35°C. Na Jukatanu je prava tropska klima, vlažnije i toplo. Kankun - pravo vreme za kupanje. Period visoke turističke sezone.

VAŽNE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

• Osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.

• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.

•KonTiki Travel & Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama banke Societe Generale moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 26.09.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Program broj 4 od 24. oktobra 2019.           Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.

MEKSIKO I KANKUN TURA Meksiko/Meksiko Siti
MEKSIKO I KANKUN TURA-
 
 Smeštaj (lokalna kategorizacija):

Meksiko Siti: Hotel Plaza Florencia 4* ili sličan http://www.plazaflorencia.com.mx/

Hotel se nalazi na pešačkoj udaljenosti od poslovno-trgovačke zone i istorijskog centra Meksiko Sitija, u blizini mnoštva restorana, barova, noćnih klubova, muzeja i pozorišta, ima 142 sobe, 2 internacionalna restorana, teretanu, bar itd.

Puebla: Hotel Colonial Puebla 4-* ili sličan http://www.colonial.com.mx/colonial/info.htm

Hotel je istorijski spomenik Meksika i deo kolonijalnog nasleđa Pueble. Odlično lociran, u centru istorijske četvrti grada, što gostima omogućava da peške stignu do najvažnijih znamenitosti (glavni trg Sokalo, Katedrala…). Gostima se pruža jedinstven doživljaj boravka u autentičnom kolonijalnom ambijentu, koji krasi i kolekcija klasičnih portreta i drugih umetničkih dela koja su izložena u lobiju. Hotel je poznat po dobroj kuhinji.

Verakruz: Hotel Veracruz Centro 4* ili sličan http://www.hotelveracruz.com.mx/en/

Hotel se nalazi na trgu Zocalo, nekoliko ulica od luke, muzeja, prodavnica i barova, raspolaže bazenom i terasom sa pogledom na Katedralu. Sobe su klimatizovane i imaju wifi, kablovsku tv, minibar i sef.

Tukstla Gutieres: Hotel La Ceiba 4*li sličan http://www.laceibahotel.com/en

Hotel kolonijalnog šarma, na pešačkoj udaljenosti od istorisjkog centra grada. Sobe su klimatizovane, na raspolaganju su i wifi i kablovska tv air conditioning, fen za kosu itd.

San Kristobal de las Kasas: Hotel Casa Mexicana 4* ili sličan https://www.hotelcasamexicana.com/

Hotel u kolonijalnom stilu, nalazi se 100m od crkve Santo Domingo, u istorijskom delu grada. Ima lepu centralnu baštu, sobe imaju drveni pod i balkone s pogledom na zelenilo. Gostima je na raspolaganju wifi.

Palenke: Hotel Villa Mercedes Palenque 4* ili sličan 4* http://www.hotelesmision.com.mx/e_campeche.php

Hotel se nalazi u blizii arhološkog nalazišta, okružen tropskim zelenilom, raspolaže sa dva spoljašnja bazena, spa centrom, restoranom i barom, konferencijskom salom, prodavnicom suvenira... wifi je dostupan u lobiju; sobe imaju stelitsku tv.

Kampeće: Hotel Mision America Campeche 3/4* ili sličan 4* http://www.hotelesmision.com.mx/e_campeche.php

Hotel se nalazi u istorijskom delu grada, u blizini glavnih turističkih atrakcija kao što su Katedrala, Puera del Mar i majanski muzej La Soledad, u delu grada gde je mnoštvo restorana i noćnih klubova…

Merida: Hotel El Conquistador 4+* ili sličan 4* http://www.elconquistador.com.mx/en/index.html

Hotel (5*lokalne kategorizacije) ima bazen, fitnes centar, wifi, restoran sa internacionalnom i meksičkom regionalnom kuhinjom, bar, biznis centar, salu za sastanke, prodavnicu suvenira itd. savremeno opremljene sobe su klimatizovane, kablovsku tv, minibar, fen za kosu

Kankun: Hotel Grand Park Royal Cancun Caribe 5* ili sličan http://www.parkroyal.mx/es/park-royal-grand/cancun

U okviru hotela se nalaze 4 restorana, odlično opremljen fitnes centar, spa i joga centar, dva spoljašnja bazena, centralno je lociran ima dobar prilaz celom Kankunu i ima prelepu plažu. 311 soba su moderno opremljene, sa pogledom/delimičnim pogledom na okean. All inclusive plan podrazumeva: obroke u 4 restorana, piće i sokovi za decu u 4 laundža, užine koje se služe na 3 štanda, pice, pecivo, sladoled i još mnogo toga. Isplanirane su dnevne aktivnosti za decu i odrasle, izemdju ostalog odbojka na bazenu i plaži, animacija, bingo...


   
 

SPISAK HOTELA NA VELIKOJ MEKSIČKOJ TURI


 
 
 Smeštaj (lokalna kategorizacija):

Meksiko Siti: Hotel Plaza Florencia 4* ili sličan http://www.plazaflorencia.com.mx/

Hotel se nalazi na pešačkoj udaljenosti od poslovno-trgovačke zone i istorijskog centra Meksiko Sitija, u blizini mnoštva restorana, barova, noćnih klubova, muzeja i pozorišta, ima 142 sobe, 2 internacionalna restorana, teretanu, bar itd.

Puebla: Hotel Colonial Puebla 4-* ili sličan http://www.colonial.com.mx/colonial/info.htm

Hotel je istorijski spomenik Meksika i deo kolonijalnog nasleđa Pueble. Odlično lociran, u centru istorijske četvrti grada, što gostima omogućava da peške stignu do najvažnijih znamenitosti (glavni trg Sokalo, Katedrala…). Gostima se pruža jedinstven doživljaj boravka u autentičnom kolonijalnom ambijentu, koji krasi i kolekcija klasičnih portreta i drugih umetničkih dela koja su izložena u lobiju. Hotel je poznat po dobroj kuhinji.

Verakruz: Hotel Veracruz Centro 4* ili sličan http://www.hotelveracruz.com.mx/en/

Hotel se nalazi na trgu Zocalo, nekoliko ulica od luke, muzeja, prodavnica i barova, raspolaže bazenom i terasom sa pogledom na Katedralu. Sobe su klimatizovane i imaju wifi, kablovsku tv, minibar i sef.

Tukstla Gutieres: Hotel La Ceiba 4*li sličan http://www.laceibahotel.com/en

Hotel kolonijalnog šarma, na pešačkoj udaljenosti od istorisjkog centra grada. Sobe su klimatizovane, na raspolaganju su i wifi i kablovska tv air conditioning, fen za kosu itd.

San Kristobal de las Kasas: Hotel Casa Mexicana 4* ili sličan https://www.hotelcasamexicana.com/

Hotel u kolonijalnom stilu, nalazi se 100m od crkve Santo Domingo, u istorijskom delu grada. Ima lepu centralnu baštu, sobe imaju drveni pod i balkone s pogledom na zelenilo. Gostima je na raspolaganju wifi.

Palenke: Hotel Villa Mercedes Palenque 4* ili sličan 4* http://www.hotelesmision.com.mx/e_campeche.php

Hotel se nalazi u blizii arhološkog nalazišta, okružen tropskim zelenilom, raspolaže sa dva spoljašnja bazena, spa centrom, restoranom i barom, konferencijskom salom, prodavnicom suvenira... wifi je dostupan u lobiju; sobe imaju stelitsku tv.

Kampeće: Hotel Mision America Campeche 3/4* ili sličan 4* http://www.hotelesmision.com.mx/e_campeche.php

Hotel se nalazi u istorijskom delu grada, u blizini glavnih turističkih atrakcija kao što su Katedrala, Puera del Mar i majanski muzej La Soledad, u delu grada gde je mnoštvo restorana i noćnih klubova…

Merida: Hotel El Conquistador 4+* ili sličan 4* http://www.elconquistador.com.mx/en/index.html

Hotel (5*lokalne kategorizacije) ima bazen, fitnes centar, wifi, restoran sa internacionalnom i meksičkom regionalnom kuhinjom, bar, biznis centar, salu za sastanke, prodavnicu suvenira itd. savremeno opremljene sobe su klimatizovane, kablovsku tv, minibar, fen za kosu

Kankun: Hotel Grand Park Royal Cancun Caribe 5* ili sličan http://www.parkroyal.mx/es/park-royal-grand/cancun

U okviru hotela se nalaze 4 restorana, odlično opremljen fitnes centar, spa i joga centar, dva spoljašnja bazena, centralno je lociran ima dobar prilaz celom Kankunu i ima prelepu plažu. 311 soba su moderno opremljene, sa pogledom/delimičnim pogledom na okean. All inclusive plan podrazumeva: obroke u 4 restorana, piće i sokovi za decu u 4 laundža, užine koje se služe na 3 štanda, pice, pecivo, sladoled i još mnogo toga. Isplanirane su dnevne aktivnosti za decu i odrasle, izemdju ostalog odbojka na bazenu i plaži, animacija, bingo...


   
 

SPISAK HOTELA NA VELIKOJ MEKSIČKOJ TURI


 

Mekisko
VELIKA MEKSIČKA TURA I ODMOR U KANKUNU
15 dana/12 noćenja, avionom

Polazak: 27. decembar 2019. / Povratak:10.januar 2020.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u

Meksiko
 – zemlja u kojoj se prepliću prošlost i sadašnjost, domovina Maja i Asteka u kojoj su neizbrisiv trag ostavili španski konkistadori; zemlja dragocenog arheološkog blaga, drevnih hramova, piramida i šarmantnih kolonijalnih gradova sa velikim trgovima, magične mešavine boja, ukusne hrane i pesme, toplog sunca, tekile i marijačija.


Kankun je u poslednjih 30 godina izrastao od malog sela u džungli u jedno od najpoznatijih svetskih letovališta. Predstavlja biser Kariba sa svojim dugim peščanim plažama i tirkiznoplavom bojom mora. Ima bezbroj restorana, kafića, barova, noćnih klubova, koji su stecište mnogobrojnih turista iz celog sveta
.
 

Dan 1
BELGRADE
(27.12.2019.) BEOGRAD–ISTANBUL-MEKSIKO SITI Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Kontikija u 07.00. Poletanje za Istanbul u 09:00 (let TK 1082). Sletanje u 12:40 časova. Nastavak putovanja za Meksiko Siti u 21:45 časova (let TK 181). Obroci u avionu.
Dan 2
MEKSIKO SITI
(28.12.2019.) MEKSIKO SITI Sletanje u 04:00 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Kraći odmor..Doručak. Razgledanje jednog od najmnogoljudnijih gradova na svetu, koji se nalazi na 2.240 m n/v. Meksiko Siti je najstariji grad na američkom kontinentu. Razgledanje uključuje Trg ustava (Zocalo), katedralu, razgledanje murala Dijega Rivere u Predsedničkoj palati, Nacionalnu palatu, građenu na mestu nekadašnje Moktesumine palate, Paseo de la Reforma, park Čapultepek, posetu Antropološkom muzeju i dr. Noćenje.
Dan 3
MEKSIKO SITI
(29.12. 2019.) MEKSIKO SITI Doručak. Posle doručka celodnevni izlet. Poseta bazilici Bogorodice Gvadalupe, najvećem hodočasničkom mestu Latinske Amerike. Prema predanju, izgrađena je na mestu gde se Bogorodica 1531.g. pojavila tek preobraćenom u hrišćanstvo Indijancu Huanu Dijegu. Posle toga odlazak za Teotiuakan, koji je bio centar i izvor svih kultura na visoravni Meksika, najveći grad Novog sveta pre dolaska Španaca. Obilazak piramida Sunca i Meseca, "puta mrtvih" i drugih ostataka nekada impozantnih građevina. Povratak u Meksiko Siti. Noćenje.
Dan 4
MEKSIKO SITI
(30.12.2019.) MEKSIKO SITI - PUEBLA Doručak. Odlazak autobusom za Pueblu, grad koji se nalazi na 2.154 m n/v. Grad nije indijanskog porekla, osnovali su ga Španci, pa se odlikuje sjajnom kolonijalnom arhitekturom. UNESCO ga je uvrstio u svetsku kulturnu baštinu. To je mesto gde se izrađuje u svetu poznata glazirana keramika ֱasulehos" i "talavere" (azijskog, špansko-arapskog i meksičko-indijanskog dizajna). Po dolasku smeštaj u hotelu. Slobodno veče. Noćenje.
Dan 5
VERACRUZ
(31.12.2019.) PUEBLA - VERAKRUS Doručak. Razgledanje grada obuhvata katedralu, kapelu Rozario, koja predstavlja osmo čudo u svetu umetnosti. Polazak za Verakrus. Po dolasku, razgledanje grada koji je glavna luka Meksičkog zaliva, grad muzike i zabave u kome je nastala čuvena pesma La Bamba. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 6
VERACRUZ
(01.01.2020.) VERAKRUS – TUKSTLA GUTIERES Doručak. Razgledanje uključuje posetu glavnom trgu Sokalo i katedrale iz 18. veka. Nastavak putovanja ka mestu Tukstla Gutieres u severnoj državi Čapas, najsiromašnijoj ali najlepšoj u celom Meksiku. Razgledanje grada obuhvata posetu glavnom trgu Plasa Sivika, katedralu svetog Marka sagrađenu sredinom 16. veka, kule ograđenih sa 48 zvona Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 7
SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS
(02.01.2020.) TUKSTLA GUTIERES - KRISTOBAL DE LAS KASAS Doručak. Odlazak na izlet i vožnju čamcem u kanjom Sumidero. Polazak za San Kristobal de las Kasas. Upoznavanja sa lokalnim običajima i tradicijom, odlazak u posetu veoma koloritnim indijanskim selima San Huan Čamula i Sinakantan, gde se očuvao stari način života i gde je lokalno stanovništvo indijanskog porekla očuvalo jezik svojih predaka sve do danas. Nastavak putovanja za San Kristobal de las Kasas. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 8
SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS
(03.01.2020.). SAN KRISTOBAL DE LAS KASAS - PALENKE Doručak. Kraća šetnja po gradiću San Kristobal de las Kasas. To je veoma lep kolonijalni gradić koji je zadržao svoj karakter i šarm. Nastavak putovanja za Palenke. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 9
CAMPECHE
(04.01.2020.) PALENKE - KAMPEČE Doručak. Poseta arheološkom lokalitetu Palenke, koji se ubraja među najlepše iz Maja perioda. Spomenici se uzdižu na niskim brežuljcima, među bujnom tropskom vegetacijom, koja je progutala grad kada je napušten u 10.veku (Hram zapisa, Velika palata, Hram krsta). Kasnije, nastavak putovanja za Kampeče. Kraće panoramsko razgledanje grada osnovanog u 16.veku. Bio je dobro utvrđen, pa je i danas potpuno okružen zidinama iz 16. i 17.veka. Kako se nalazi na obali Meksičkog zaliva, mesto je veoma poznato po ribljim specijalitetima. Poznati su i suveniri rađeni od kornjačinog oklopa, kao i filigranski nakit. Noćenje.
Dan 10
CAMPECHE
(05.01.2019.) KAMPEČE – UŠMAL - MERIDA Doručak. Posle doručka odlazak za Ušmal, jedan od najpoznatijih i najposećenijih gradova Maja. Malo se zna o poreklu i razvoju ovog važnog političkog i ekonomskog centra koji je svoju kulminaciju doživeo između 7. i 10. veka. Obilazi se Piramida čarobnjaka, ženski manastir, Guvernerova palata, Kuća kornjača i dr. Nastavak putovanja za Meridu. Po dolasku Kratko razgledanje grada sa autentičnom španskom arhitekturom iz 16.veka. U 19. veku u njemu se nalazila palata jukatanskih veleposednika. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 11
CANCUN
(06.01.2020.) MERIDA - ČIČEN ICA - KANKUN Doručak. Polazak za fascinantnu Čičen Icu. Čičen Ica je centar civilizacije Maja na Jukatanu, a bila je poznata kao Meka za majanske hodočasnike. Za razliku od ostalih majanskih gradova Čičen Ica je bila otkrivena ubrzo posle španskog osvajanja. Obilaze se piramida Kastiljo, Hram jaguara, Platforma jagura, Hram 1000 stubova, Hram Čak Mola, sveto jezero, opservatorija i dr. Posle podne odlazak za Kankun (oko tri i po sata vožnje). Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 13
CANCUN
(07-08.01.2020.) KANKUN Boravak u hotelu na bazi “sve uključeno“. Slobodan dan za odmor i kupanje. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Noćenja.
Dan 14
ISTANBUL
(09.01.2020.) KANKUN - ISTANBUL Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Istanbul u 10.10 (let TK 181). Obroci u avionu.
Dan 15
BELGRADE
(10.01.2020.) ISTANBUL– BEOGRAD Sletanje u Pariz u 06.15 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 08:20 časova (let TK 1081). Sletanje u 08:05 časova.