PRESTONICE SKANDINAVIJE I SOGNEFJORD 12.08.2020

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije,na dan uplate)

Napomena: cena za treću osobu u dvokrevetnoj sa pomoćnim ležajem :  1410 € cena sa ranim bukingom ili 1490 € redovna cena  . Na turi se može dobiti samo jedna trokrevetna soba.

U jedinstvenu cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na relaciji Beograd-Kopenhagen-Stokholm-Beograd, avio-takse oko 111 evra (konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja), koje se plaćaju u agenciji u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije,na dan uplate), transferi autobusom prema programu, prevoz autobusom na relaciji Kopenhagen-Orhus-Stavanger-Bergen-Sognefjord-Geilo-Oslo-Stokholm,dvočasovno krstarenje Sognafjordom, jednočasovna vožnja turističkom Flam železnicom, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* i 3 * na bazi 6 noćenja sa doručkom i 2  noćenja sa doručkom i večerom (set meni) u Stavangeru i Geilu, razgledanja prema programu Kopenhagena,Stokholma, Osla, pešačka tura Stavanger, Bergen, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: posluženje u avionu,međunarodno putno osiguranje (koje je obavezno i uplaćuje se u agenciji), fakultativni izleti i posete koje nisu predviđene programom.   
 
Krajnji rok za prijavljivanje i uplatu akontacije (40 %) najkasnije do 10. jula ili do popune mesta.

Prilikom rezervacije aranžmana obavezno treba dati sledeće podatke: datum rođenja, broj pasoša i državljanstvo. 

Hoteli :
Kopenhagen : Scandic Copenhagen 4*  http://www.scandichotels.com/Hotels/Denmark/Copenhagen/Scandic-Copenhagen/
Ovaj hotel se nalazi na 500 m od glavne železničke stanice u Kopenhagenu, prekoputa planetarijuma Tiho Brahe. U neposrednoj blizini je i zabavni park Tivoli Gardens. Stroeget, ulica za šoping je na pešačkoj udaljenosti od hotela.Hotel ima 18 renoviranih spratova na kojima se nalazi jedan od najvećih konferencijskih centara u Kopenhagenu, recepciju, luksuzni restoran, bar i teretanu.Svaka soba je klimatizovana I poseduje sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, mini bar, besplatan WIFI, TV i sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Orhus: First Atlantic 4 * https://www.firsthotels.dk/hoteller/danmark/aarhus/first-hotel-atlantic/

Hotel je smešten u centru grada, pored obale i na 1 km od starog jezgra grada.Od sadržaja hotel ima sale za sastanke, restoran, lobi bar. Sve sobe imaju sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, TV, radni sto.  Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Stavanger: Scandic Stavanger Park 4*

https://www.scandichotels.com/hotels/norway/stavanger/scandic-stavanger-park
Hotel je smešten u centru grada, u blizini brojnih prodavnica, restorana.Od sadržaja hotel ima teretanu, kongresnu salu, lobi bar, besplatan Wi Fi, restoran. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, mini frižider, besplatan WIFI, TV, radni sto,ketler za fafu i čaj. Doručak se služi po principu samoposluživanja

Bergen: Zander K Hotel 4* https://www.zanderk.no/

Hotel Zender se nalazi u centru Bergena, nedaleko od železničke stanice i na pešačkoj udaljenosti od starog dela grada.Sadržaj: restoran, viski bar,kongresne sale. Smeštaj: sobe su dekorisane u nordijskom stilu, sa radnim stolom, telefonom, TV-om, Wi-Fi –ijem, kupatilom sa tuš kabinom i fenom za kosu. . Doručak se služi po principu samo posluživanja.

Geilo: Hotel Storefjell Resort 4 * http://www.storefjell.no/

Hotel se nalazi u poznatom ski centru na 20 km od mesta Gol i u blizini planine Jotunheimen. Od sadržaja ima: teretanu, Spa centar sa saunom,vodenim toboganom, džakuzijem, turskim kupatilom,bazenom, restoran, sto za stoni tenis i bilijar, teren za skvoš. Sobe imaju TV, minibar, WI FI, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera: meni

Oslo: Hotel Scandic Solli 3*

http://www.scandichotels.com/Hotels/Norway/Oslo/Scandic-Solli/?hotelpage=overview#.Vt1kUn3hDtQ
Hotel se nalazi u centru Osla, na 5 minuta hoda od Kraljevske palate i u blizini šoping centra i brojnih restorana i prodavnica. U okviru hotela nalaze se restoran, bar, fitnes centar, sauna, solarijum, WI FI . Sobe imaju minibar, TV, fen za kosu u kupatilu.. Doručak se služi po principu samoposluživanja

Stockholm: Best Western Kung Carl 4* https://www.kungcarl.se/

Hotel smešten u elegantnoj zgradi iz 1900. Godine nalazi se na Stureplan trgu, u šoping zoni Stokholma. Na 15 minuta hoda od hotela nalaze se železnička stanica i staro jezgro grada. Od sadržaja hotel ima restoran, koktel bar, malu teretanu. Sobe imaju TV, fen za kosu, kompletno opremljeno kupatilo. Doručak se služi po principu samoposluživanja

KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

KORISNE INFORMACIJE:
●Lokalno vreme: U Danskoj, Švedskoj i Norveškoj je isto kao i u Srbiji.
●Novac.  Švedska: Šved. kruna (1€  = 10,5466 SEK), Danska: Dan.kruna (1€=7,47 DKK ), Norveška: (1€= 10,3191 NOK). (Kursna lista na dan objavljivanja programa). Plaćanje kreditnim karticama rašireno je u svim Skandinavskim zemljama. Visa, Mastercard i Diners češće se prihvataju od American Express-a. Preporučujemo da na put ponesete danske, švedske i norveške krune koje su neophodne za prvi dan boravka u zemljama Skandinavije.Ove valute se mogu kupiti i u Srbiji u banci ili u menjačnicama.

Klima: Imajući u vidu da se radi o severnoj Evropi, klima je blaža nego što se očekuje zahvaljujući toplom pojasu koji pravi Golfska struja. Prosečna jutarnja i večernja temperatura je oko 10 – 15 C, a dnevna i do 25 C. Iz tog razloga preporučujemo slojevitu garderobu, kišobran, kišnu kabanicu i jaknu kakvu biste nosili kod nas u proleće ili jesen.

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate) Fakultativni izleti plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi.

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj  i vreme panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje  (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Molimo putnike da dva dana pre polaska obavezno provere u agenciji tačno vreme poletanja aviona.
• Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Kontiki Travel & Service doo kao i uslove putovanja za
: OTKAZ UGOVARA OD STRANE PUTNIKA ZA ARANZMAN: Prestonice Skandinavije

Za putovanja iz ponude “ Evropska putovanja“- kružna tura:Prestonice Skandinavije i Sognefjord
- Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre opočetka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškova,
- 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
- 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
- 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
- 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
- 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
- 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja,

NAČINI PLAĆANJA: 
-  avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
-  gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- kreditnom karticom masterata OTP banke Srbije do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa
bankom).
-administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2020 od 10.01.2020. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300068022 od 01.01.2020. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd,02.april 2020.                    KonTiki Travel&Service doo Beograd-Stari grad, Kolarceva 3.
  Program broj 2                                        Licenca OTP 113/2020 od 01.02.2020.
                                                                         Kategorija licence A 40 

PRESTONICE SKANDINAVIJE  3* I 4*-
 
 

Hoteli :

Kopenhagen : Scandic Copenhagen 4*
http://www.scandichotels.com/Hotels/Denmark/Copenhagen/Scandic-Copenhagen/

Ovaj hotel se nalazi na 500 m od glavne železničke stanice u Kopenhagenu, prekoputa planetarijuma Tiho Brahe. U neposrednoj blizini je i zabavni park Tivoli Gardens. Stroeget, ulica za šoping je na pešačkoj udaljenosti od hotela.Hotel ima 18 renoviranih spratova na kojima se nalazi jedan od najvećih konferencijskih centara u Kopenhagenu, recepciju, luksuzni restoran, bar i teretanu.Svaka soba je klimatizovana I poseduje sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, mini bar, besplatan WIFI, TV i sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Orhus: First Atlantic 4 * https://www.firsthotels.dk/hoteller/danmark/aarhus/first-hotel-atlantic/

Hotel je smešten u centru grada, pored obale i na 1 km od starog jezgra grada.Od sadržaja hotel ima sale za sastanke, restoran, lobi bar. Sve sobe imaju sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, TV, radni sto. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Stavanger: Scandic Stavanger Park 4*

https://www.scandichotels.com/hotels/norway/stavanger/scandic-stavanger-park
Hotel je smešten u centru grada, u blizini brojnih prodavnica, restorana.Od sadržaja hotel ima teretanu, kongresnu salu, lobi bar, besplatan Wi Fi, restoran. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, mini frižider, besplatan WIFI, TV, radni sto,ketler za fafu i čaj. Doručak se služi po principu samoposluživanja

Bergen: Zander K Hotel 4* https://www.zanderk.no/

Hotel Zender se nalazi u centru Bergena, nedaleko od železničke stanice i na pešačkoj udaljenosti od starog dela grada.Sadržaj: restoran, viski bar,kongresne sale. Smeštaj: sobe su dekorisane u nordijskom stilu, sa radnim stolom, telefonom, TV-om, Wi-Fi –ijem, kupatilom sa tuš kabinom i fenom za kosu. . Doručak se služi po principu samo posluživanja.

Geilo: Hotel Storefjell Resort 4 * http://www.storefjell.no/

Hotel se nalazi u poznatom ski centru na 20 km od mesta Gol i u blizini planine Jotunheimen. Od sadržaja ima: teretanu, Spa centar sa saunom,vodenim toboganom, džakuzijem, turskim kupatilom,bazenom, restoran, sto za stoni tenis i bilijar, teren za skvoš. Sobe imaju TV, minibar, WI FI, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera: meni

Oslo: Hotel Scandic Solli 3*

http://www.scandichotels.com/Hotels/Norway/Oslo/Scandic-Solli/?hotelpage=overview#.Vt1kUn3hDtQ
Hotel se nalazi u centru Osla, na 5 minuta hoda od Kraljevske palate i u blizini šoping centra i brojnih restorana i prodavnica. U okviru hotela nalaze se restoran, bar, fitnes centar, sauna, solarijum, WI FI . Sobe imaju minibar, TV, fen za kosu u kupatilu.. Doručak se služi po principu samoposluživanja

Stockholm: Best Western Kung Carl 4* https://www.kungcarl.se/

Hotel smešten u elegantnoj zgradi iz 1900. Godine nalazi se na Stureplan trgu, u šoping zoni Stokholma. Na 15 minuta hoda od hotela nalaze se železnička stanica i staro jezgro grada. Od sadržaja hotel ima restoran, koktel bar, malu teretanu. Sobe imaju TV, fen za kosu, kompletno opremljeno kupatilo. Doručak se služi po principu samoposluživanja

KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put. 


   
 

Spisak hotela na Skandinavskoj turi


 
 
 

Hoteli :

Kopenhagen : Scandic Copenhagen 4*
http://www.scandichotels.com/Hotels/Denmark/Copenhagen/Scandic-Copenhagen/

Ovaj hotel se nalazi na 500 m od glavne železničke stanice u Kopenhagenu, prekoputa planetarijuma Tiho Brahe. U neposrednoj blizini je i zabavni park Tivoli Gardens. Stroeget, ulica za šoping je na pešačkoj udaljenosti od hotela.Hotel ima 18 renoviranih spratova na kojima se nalazi jedan od najvećih konferencijskih centara u Kopenhagenu, recepciju, luksuzni restoran, bar i teretanu.Svaka soba je klimatizovana I poseduje sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, mini bar, besplatan WIFI, TV i sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Orhus: First Atlantic 4 * https://www.firsthotels.dk/hoteller/danmark/aarhus/first-hotel-atlantic/

Hotel je smešten u centru grada, pored obale i na 1 km od starog jezgra grada.Od sadržaja hotel ima sale za sastanke, restoran, lobi bar. Sve sobe imaju sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, TV, radni sto. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Stavanger: Scandic Stavanger Park 4*

https://www.scandichotels.com/hotels/norway/stavanger/scandic-stavanger-park
Hotel je smešten u centru grada, u blizini brojnih prodavnica, restorana.Od sadržaja hotel ima teretanu, kongresnu salu, lobi bar, besplatan Wi Fi, restoran. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, mini frižider, besplatan WIFI, TV, radni sto,ketler za fafu i čaj. Doručak se služi po principu samoposluživanja

Bergen: Zander K Hotel 4* https://www.zanderk.no/

Hotel Zender se nalazi u centru Bergena, nedaleko od železničke stanice i na pešačkoj udaljenosti od starog dela grada.Sadržaj: restoran, viski bar,kongresne sale. Smeštaj: sobe su dekorisane u nordijskom stilu, sa radnim stolom, telefonom, TV-om, Wi-Fi –ijem, kupatilom sa tuš kabinom i fenom za kosu. . Doručak se služi po principu samo posluživanja.

Geilo: Hotel Storefjell Resort 4 * http://www.storefjell.no/

Hotel se nalazi u poznatom ski centru na 20 km od mesta Gol i u blizini planine Jotunheimen. Od sadržaja ima: teretanu, Spa centar sa saunom,vodenim toboganom, džakuzijem, turskim kupatilom,bazenom, restoran, sto za stoni tenis i bilijar, teren za skvoš. Sobe imaju TV, minibar, WI FI, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera: meni

Oslo: Hotel Scandic Solli 3*

http://www.scandichotels.com/Hotels/Norway/Oslo/Scandic-Solli/?hotelpage=overview#.Vt1kUn3hDtQ
Hotel se nalazi u centru Osla, na 5 minuta hoda od Kraljevske palate i u blizini šoping centra i brojnih restorana i prodavnica. U okviru hotela nalaze se restoran, bar, fitnes centar, sauna, solarijum, WI FI . Sobe imaju minibar, TV, fen za kosu u kupatilu.. Doručak se služi po principu samoposluživanja

Stockholm: Best Western Kung Carl 4* https://www.kungcarl.se/

Hotel smešten u elegantnoj zgradi iz 1900. Godine nalazi se na Stureplan trgu, u šoping zoni Stokholma. Na 15 minuta hoda od hotela nalaze se železnička stanica i staro jezgro grada. Od sadržaja hotel ima restoran, koktel bar, malu teretanu. Sobe imaju TV, fen za kosu, kompletno opremljeno kupatilo. Doručak se služi po principu samoposluživanja

KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put. 


   
 

Spisak hotela na Skandinavskoj turi


 

Danska-Norveška-Švedska

PRESTONICE SKANDINAVIJE sa obilaskom SOGNEFJORDA i BERGENA
KOPENHAGEN–ROSKILDE-ORHUS-STAVANGER-BERGEN-FLAM-SOGNEFJORD-GEILO-OSLO-STOKHOLM 

Polazak: 12.avgust 2020.
Povratak:20.avgust 2020.
 
(9 dana / 8 noćenja) – avionom, autobusom, brodom i vozom


Cena po osobi  1690€


VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u

Skandinavija je naziv koji se upotrebljava za tri zemlje severne Evrope, Norvešku, Švedsku i Dansku. Ove tri zemlje grupisane su pod ovim nazivom zbog  istorijskih, kulturnih i jezičkih karakteristika. Kolektivna oznaka  “Skandinavija” danas prvenstveno odražava lingvističke sličnosti, ali i istorijske i socijalne veze između tih zemalja. Zemlje severne Evrope su nešto poput bratstva zbog načina na koji su vekovima, još od doba vikinga, stvarali saveze i vladali jedni nad drugima. Jedna od ovih zemalja se posebno ističe po prirodnim lepotama i  to je Norveška. Po svim standardima Norveška je jedna od najlepših zemalja na planeti a Norvežani  ljudi koji vole prirodu.  Divljina u Norveškoj postala je mnogo više od potrage za odmorom, to je ideja koju oni rado prihvataju, gde oni beže od gužve i realnosti . Ljubav prema prirodi je najevidentnija u nacionalnim parkovima koji su simboli njihove želje da zaštite i očuvaju svoju prirodnu sredinu, svoje predivne pejzaže. Najpoznatiji simboli, na koje su Norvežani posebno ponosni, su  fjordovi, krivudavi morski zalivi smaragdnozelene boje, duboko usečeni u kopno sa rečicama koje se ulivaju u njih. Kao prava umetnička dela prirode našli su se i pod zaštitom Uneska.

Dan 1
BELGRADE
(12.8.2020.) BEOGRAD–KOPENHAGEN Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera Kon Tiki u 16:00 časova. Poletanje za Kopenhagen u 18:00 časova (Let JU404). Sletanje u Kopenhagen u 20:15 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 2
KOPENHAGEN
(13.8.2020.) KOPENHAGEN–ROSKILDE-ORHUS Doručak.Odjavljivanje iz hotela.Odlazak u panoramski obilazak grada autobusom. Ova preko 850 godina stara prestonica jedan je od najužurbanijih gradova Skandinavije. U ovom gradu prepunom crkava, muzeja, brojnih spomenika kulture, kafea i restorana, preovladavaju pešaci i biciklisti u odnosu na automobile. Najinteresantniji je srednjovekovni centar grada i najduža evropska pešačka zona –Stroget. Panoramski obilazak grada obuhvata vožnju pored Tivoli parka, palate Kristijansborg iz XVIII veka, gde se danas nalazi Danski parlament, Gradske većnice, Nove Karlsbergerove glipkoteke, Nacionalnog muzeja, Stare berze, Danskog Kraljevskog pozorišta, prelepe Amelienborg palate-danas zimske rezidencije Danske Kraljevske porodice, čuvene skulpture „Mala sirena“, lučke četvrti sa starim jedrenjacima itd. Nastavak putovanja autobusom prema poluostrvu Jitland pored gradića Roskilde, koji se nalazi u istočnom delu Danske. Kraće zadržavanje u gradu koji je poznat po Roskildskoj katedrali ( najstarijoj gotičkoj građevini severne Evrope u kojoj se nalazi kripta danske kraljevske porodice) i Muzeju vikinških brodova. Nastavak putovanja prema mestu Oden. Ukrcavanje na feri i sedamdesetominutna vožnja do poluostrva Jitland i grada Orhus. Smeštaj u hotel. Odlazak u kraću šetnju Orhusom, drugim po veličini gradom u Danskoj i najstarijim velikim gradom Skandinavije.Prvi podaci o gradu datiraju iz 830. god., (rano doba Vikinga)ali je grad na karti zabeležen tek sredinom XIX veka. Naziv grada potiče iz staronordijskog jezika a značio je „usta reke“. Ekspanzijom luke, bivše naselje Vikinga se XIX veku proširilo i danas je najvažnija luka u Danskoj za kontejnerske brodove i kruzere.Šetnja stari delom grada. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 3
STAVANGER
(14.8.2020.) ORHUS–STAVANGER (Norveška) Doručak. Nastavak putovanja prema severu Danske. Ukrcavanje na dnevni feri za Norvešku.Nakon tročasovne vožnje ferijem i dolaska u Norvešku nastavak putovanja autobusom do Stavangera.Stavanger se nalazi na jugozapadnoj obali Skandinavskog poluostrva. Smešten je na dnu zaliva, u nevelikoj ravnici uz more.Gradsko jezgro obrazovalo se između Severnog mora i jezera Brejavatnet. Stavanger je poznat i kao norveška prestonica nafte a 2008. godine je bio proglaen za evropsku prestonicu kulture. Nadomak Stavangera nalazi se jedna od najlepših peskovitih plaža u Norveškoj. Zbog toga ovaj grad poseti više desetina hiljada turista godišnje. Po dolasku u grad transfer do hotela. Smeštaj. Večera.Noćenje.
Dan 4
STAVANGER
(15.8.2020.) STAVANGER Doručak. Odlazak u pešačku, informativnu, šetnju do Gamle Stavanger, starog dela grada.Šetnja kamenom popločanim ulicama pored karakterističnih drvenih kuća do pijace, koja se nalazi na ulazu u luku. To je deo grada u kome se nalazi 173. zaštićenih i restauriranih drvenih kućica sagrađenih krajem XVIII i tokom IX veka. Većina ovih kuća je okrečena u belo, ali se razlikuju po veličini, stilu i dizajnu i predstavljaju najočuvanije drvene kuće u severnoj Evropi. Nastavak šetnje do jezera Brejavatnet, gde se nalazi katedrala iz XII veka.Stavangerska katedrala je sagrađena oko 1150. godine i najstarija je katedrala koja je u upotrebi u Norveškoj. Jedna je od retkih koja je zadržala srednjovekovni izgled, i jedina koja je u kontinuiranoj upotrebi od XIV veka. Slobodno vreme za individualni obilazak grada ili kupovinu suvenira. Mogućnost organizovanja poludnevnog fakultativnog izleta Krstarenje Lisefjordom do litica Preikestolen- strmih stena na obali fjorda. Odlazak na tročasovni izlet sa krstarenjem Lisefjordom, odakle se pruža predivan pogled na stenu Preikestolen. Ona predstavlja, verovatno, najpoznatiju prirodnu atrakciju ovog dela Norveške. Stena ima oblik četvrtaste ravne ploče koja se nalazi na visini od 604 m iznad mora na severnoj strani Lisefjorda. Zbog svog neobičnog oblika, položaja i pogleda koji se odatle pruža, svake godine privlači sve više turista. Povratak u Stavanger.(Cena izleta: naknadno) Noćenje.
Dan 5
BERGEN
(16.8.2020.) STAVANGER–BERGEN (oko 200 km) Doručak. Polazak autobusom prema Bergenu uz kraće pauze radi odmora. Vožnja uz obalu Atlantskog okeana, rutom E39, kroz živopisne i jedne od najlepših pejzaža Norveške. Put iz regije Rogaland prema regiji Hordaland, gde se nalazi Bergen, sastoji se od nekoliko tunela, dugačkih mostova i prelazaka trajektom sa jednog ostrva na drugo.Po dolasku u Bergen transfer do hotela. Smeštaj. Odlazak u pešačku tura po Bergenu, nekada glavnom gradu Norveške i jednom od najlepših skandinavskih gradova. Grad je poznat kao grad između sedam planina ali i kao kapija fjordova. Obilazak grada: očuvane drvene kuće iz doba Hanse, luka Brigen, tvrđava Bergenhus, Crkva Svete Marije, slikovita riblja pijaca koja dočarava sva bogatstva ribljih specijaliteta Skandinavije. Bergen je vekovima bio središte trgovine s dalekim severom a njegovo staro gradsko jezgro sačuvalo je od zaborava umetnost predaka i nasleđe Bergena. Stara gradska četvrt nalazi se na listi svetske kulturne baštine. Grad je poznat i po brojnim muzejima, galerijama, kao i spomen kući kompozitora Edvarda Griga. Povratak u hotel ili fakultativno: mogućnost petominutne vožnje uspunjačom Floibanen – remek delom norveških inženjera kojo vodi do brda Flojen, na nadmorskoj visini od 320 m.Tu se nalaze restoran, suvenirnice i uređen vidikovac sa koga se pruža prelep pogled na Bergen. Povratak u hotel.Noćenje.
Dan 6
BERGEN
(17.8.2020.) BERGEN-FLAM-SOGNEFJORD-FLAM-GEILO oblast (oko 400 km) Doručak. Vožnja prema Flamu preko planinskog prevoja, putem sa serpentinama. Nakon 160 km vožnje dolazak u Flam, norveški grad koji je smešten najdublje u unutrašnjosti prelepog Sognefjorda. Ukrcavanje na poznati turistički voz. Flam železnica kreće od seoceta na obalama Aurlandsfjorda, nakon čega se penje po najstrmijem usponu na svetu kada je u pitanju železnica sa standardnim kolosekom. Za samo 20 kilometara voz pređe visinu od preko 860 metara kako bi došao do planinskog platoa Mirdal za manje od jednog sata. Vožnja Flam železnicom pruža predivan pogled na vodopade: „Rjoandefossen“, koji imaju slobodan pad od 140 metara, kao i na „Kjosfossen“ vodopade, gde se voz, ponekad, tokom leta zaustavlja kako bi putnici mogli da naprave impresivne fotografije. Nakon jednočasovne vožnje Flam železnicom i dolaska na Mirdal stanicu prelazak u standardni voz koji saobraća do mesta Vos. Nakon dvočasovne vožnje prelazak u autobus i vožnja do Gudvagena. Ukrcavanje na trajekt i prelazak fjorda Sognefjord. Ovaj ,,Kralj fjordova,, najduži je i najdublju fjord na svetu. Radi se o 204 km dugom zalivu Atlantskog okeana koji je nastao pre mnogo hiljada godina i tako postao najlepši prizor norveške prirode i jedan od dva fjorda koji se nalazi na Unesco listi kulturne baštine. Nakon dva sata plovidbe i uživanja i prekrasnim prizorima iskrcavanje sa trajekta. Polazak autobusom do hotela u oblasti Geilo. Večera. Noćenje.
Dan 7
OSLO
(18.8.2020.) GEILO oblast-OSLO (oko 220 km) Doručak. Polazak autobusom prema živopisnim predelima unutrašnjosti Norveške. Vožnja kroz regiju Buskerund, uz obalu Tirifjorda i kroz oblast beskrajnih crnogoričnih šuma prema jugo-zapadu zemlje sa kraćim pauzama radi odmora.Po dolasku u Oslo odlazak u panoramski obilazak grada. Glavni grad Norveške i grad sa najvišim kvalitetom života, nalazi se na dnu istoimenog fjorda dugog više od 100 kilometara i 12 kilometara širokog koji se završava u zalivu Baltičkog mora. Panoramski obilazak „ Grada parkova“. Panorama glavne poslovne i trgovačke ulice grada „Karl Johansgate“, tvrđave Akershus, Katedrale iz XVII veka, Nacionalnog muzeja, Kraljevske palate i Univerziteta, panorama zadivljujućih figura (oko 200 ) u Vigelandovom parku (poznatog umetnika Gustava Vigelanda, koji je svoje skulpture poklonio gradu). Kraće zaustavljanje kod poznate zimske ski-skakaonice Holmenkolen, odakle se pruža predivan pogled na grad i Oslo fjord.Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno popodne za individualnu šetnju gradom. Noćenje.
Dan 8
STOKHOLM
(19.8.2020.) OSLO-STOKHOLM (oko 520km) Doručak. Polazak autobusom za Stokholm i vožnja živopisnim predelima Norveške prema Švedskoj. Vožnja kroz regiju jezera i beskrajne crnogorične šume, pored prelepih malih naselja sa drvenim kućama. Kraća usputna pauza u Karlstadu, malom, živopisnom gradu u središtu Švedske, smeštenom na jednom od najvećih švedskih jezera, Vanern. Kraća pauza radi odmora. Nastavak putovanja za Stokholm. Dolazak u Stokholm posle 8 sati vožnje . Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 9
BELGRADE
(20.8.2020.) STOKHOLM- BEOGRAD Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Odlazak u panoramski obilazak grada. Prestonica Švedske podignuta je na 11 ostrva, međusobno spojenih sa 50 mostova, na mestu gde se jezero Melaren dodiruje sa Baltičkim morem. Stokholm je osnovan kao utvrđenje u XIII veku i vremenom se širio na okolna ostrva. Danas je stecište svetske inteligencije i sinonim znanja možda baš zahvaljujući Nobelovoj nagradi, koja se dodeljuje u ovom gradu. Panoramsko razgledanje grada : Gamla stan- najstariji deo grada sa Storkirkan crkvom iz XIV veka, veličanstvena Kraljevska palata koja svedoči o Švedskoj dominaciji u srednjem veku, Gradska kuća, koja je ujedno i najvažnija građevina XX veka zbog svoje čuvene zlatne sale u kojoj se održava banket nakon dodele Nobelove nagrade, Katedrala itd.Slobodno vreme za individualnu šetnju gradom ili kupovinu suvenira. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 20:25 časova (Let JU415) Sletanje na beogradski aerodrom u 23:00 časova.