JUZNA AFRIKA 19.02.2022

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe,jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* i  3 / 4* (ili slični, lokalna kategorizacija), ishrana (doručak - 2  x doručak za poneti, ostali u hotelu, 5 x ručak prema programu u lokalnom restoranu i 4 x večera u hotelu prema programu), kompletan turistički program, transferi kao i troškovi organizacije i vođenja putovanja (licencirani vodič iz Beograda i usluge lokalnog vodiča na destinaciji), avio-takse u trenutku pravljenja putovanja od 405 evra ( EUR 270.00-YQ ,  EUR 37.84-YR,  EUR 1.61-EV, EUR 4.48-LG,EUR 0.98-RF, EUR 16.72-RS,EUR 1.40-UM, EUR 11.08-WC, EUR 14.36ZA,EUR 0.22-RS, EUR 16.54-G4, EUR 0.86-PZ,EUR 1.61-EV, EUR 1.40-UM, EUR 5.26-ZA, EUR 20.55-ZV). Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: viza za Južnu Afriku 40 evra, usluga viziranja 120 evra, fakultativni izleti, napojnice za lokalne vodiče i vozače koje se u ovom delu sveta preporučuju i plaćaju se na destinaciji, međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i lečenje od COVID 19  i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje.


OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:


VIZE - Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja, takođe moraju imati najmanje dve slobodne stranice u pasošu), potrebna je viza za Republiku Južnu Afriku. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnog diplomatskog predstavništava u svojim zemljama. Viza se radi u Ambasadi Južne Afrike u Bugarskoj, Sofiji.


DOKUMENTA POTREBNA ZA VAĐENJE JUŽNO AFRIČKE VIZE:

- PROCES DOBIJANJA VIZE TRAJE 10 RADNIH DANA
- FORMULAR (BI -84E) MORA BITI POPUNJEN NA ENGLESKOM, CRNIM MASTILOM
- SVA DOKUMENTA ZA APLIKACIJU MORAJU BITI NA ENGLESKOM JEZIKU
- U PASOŠU MORAJU DA POSTOJE BAR DVE PRAZNE STRANE
- SVA PLAĆANJA MORAJU BITI IZVRŠENA ISTOG DANA KADA SE BUDE PODNOSIO ZAHTEV ZA VIZU, BANKARSKI TRANSFERI SE NE PRIMAJU. ZA GRUPE SVA PLAĆANJA ĆE IZVRŠITI NAŠ SLUŽBENIK KOJI BUDE IŠAO U SOFIJU DA PODNESE ZAHTEV ZA VIZE. BROJ PASOŠA CE BITI REFERENCA ZA PLAĆANJE.
- POPUNJENA APLIKACIJA (BI 84E)  MORA BITI POPUNJENA NA ENGLESKOM.
- DVE NAJNOVIJE FOTOGRAFIJE U BOJI (3 X 4 VELIČINE) TREBA DA IDU UZ APLIKACIJU NA OODGOVARAJUĆEM MESTU
- IZJAVA ILI DOKUMENTACIJA IZ JUŽNE AFRIKE KOJA POTVRĐUJE DETALJE O NAMENI I DUŽINI POSETE, POZIVNO PISMO OD JUŽNOAFRIČKE AGENCIJE SA DETALJNIM ITINEREROM.
- POTVRDA O ZAPOSLENJU U KOJOJ ĆE BITI I VISINA PLATE, RADNO MESTO I GODIŠNJI ODMOR KOJI SE KORISTI ZA PUITOVANJE.
- DOKAZ O FINANSIJSKIM SREDSTVIMA: ORIGINALNA BANKARSKA ILI KREDITNA KARTICA ZA POSLEDNJA TRI MESECA, ILI ORIGINALNA POTVRDA O KUPOVINI PUITNIČKIH ČEKOVA.
- POTVRDA O  PRIMLJENOJ VAKCINI PROTIV ŽUTE GROZNICE UKOLIKO ULAZITE U JAR IZ NEKE OD AFRIČKIH  ZEMALJA U KOJIMA SE JAVLJA OVA BOLEST

NAPOMENA: Svi putnici moraju da imaju negativan PCR test koji ne sme da bude stariji od 72 sata do momenta polaska u Južnu Afriku. Po dolasku na aerodrom putnici će biti testirani na COVID 19 (o trošku putnika) i ako neko bude imao simptome moraće da ostane u karantinu, u hotelu 10 dana o svom trošku. Svi putnici moraće da popune South African COVID Alert SA app, koji može da se skine sa aplikacija Apple App ili Google play. U toku boravka u Južnoj Africi obavezno nošenje maske i držanje odstojanja od 1,5 m.


KLIMA: Druga polovina februara je već kraj leta sa vrlo lepim vremenom, kada su temperature još uvek i do 30, ali najčešće između 25 i 30 stepeni. U severnom delu zemlje (Johanesburg, Pretorija, Kruger, KwaZulu Natal, ima kiše, ali  mnogo manje nego u letnjem periodu i traju uglavnom od 20-tak minuta do sat vremena u poslepodnevnim satima, ali ne svakog dana, a moguće i da je uopšte ne bude. U regiji Kejp Taune nema kiše u ovom periodu, potpuno je suvo sa temperaturama između 25 i 30 stepeni. Ovaj period je u svakom slučaju idealan za putovanja i zbog toga i ima veliki broj turista.


VALUTA:  Juzna Afrika:  JA Rand (ZAR)          1usd = 14,58 ZAR        1eur = 16,97 ZAR

SMEŠTAJ:

PRETORIJA  hotel Protea Hotel Pretoria Loftus Park www.marriott.com/hotels/travel/prylp

Nalazi se na 2 km od Univerziteta Pretorije. Ima spoljašnji bazen i terasu. Recepcija radi 24 sata. Takođe postoji restoran. Sve sobe imaju TV, frižider i privatno kupatilo sa tušem. Neke sobe imaju lep pogled na grad. U hotelu služe engleski doručak. Postoji i biznis centar i bar.

MPUMALANGA PROVINCIJA hotel Hazyview Sun www.tsogosun.com  ili sličan

Hotel ima spoljašnji bazen i okružen je planinama, i udaljen svega 12 km od Kruger Nacionalnog parka. Sve sobe su luksuzne uređene u lokalnom stilu sa foteljama i ornamentikom na nameštaju. Sobe su klimatizovane, imaju satelitski TV, aparat za kuvanje kafe ili čaja. Ima veoma zanimljivo dekorisan restoran u kome se služe južnoafrički i kao i internacionalni  specijaliteti.

KWAZULU NATAL OBLAST – Anew Hotel Hluhhluwe & Safaris (www.anewhotels.com) ili sličan

Hotel imaspoljašnji bazen, besplatni WiFi, moderne klimatizovane sobe. Sve sobe su obojene prirodnim bojama, imaju satelitski TV, pisaći sto i aparat za pravljenje kafe i čaja. U hotelu postoji I prodavnica suvenira sa svim lokalnim rukotvorinama.

ST  LUCIA – Elephant Lake Hotel  (www.elephantlakestlucia.co.za) ili sličan

Hotel ima bar koji vodi do terase za posmatranje hipopotamusa.Hotel je na dva nivoa i svaka klimatizovana soba ima ili balkon ili patio sa pogledom na ušće. Sobe imaju sef, aparat za pravljanje kafe ili čaja, satelitsku TV, kupatilo sa tušem. Hotel ima i otvoreni bazen, recepciju koja radi 24 sata.

DURBAN – GARDEN COURT SOUTH BEACH  (www.tsogosu.com)  ili sličan

Hotel se nalazi na 2 minuta od plaže, a takođe je u neposrednoj blizini nekih poznatih atrakcija Durbana. Hotel ima 414 klimatizovanih soba, koje imaju WiFi, prostor za rad. Sobe su sa pogledom na more ili grad. Takođe postoji spoljašnji bazen, kao i mesta gde moze da se jede u ili elegantnom restoranu ili na bazi samoposluge.

KEJP TAUN – SUNSQUARE CAPE TOWN GARDENS ( www.tsogosun.com)  ili sličan

Hotel ma pogled na Sto (Table) planinu, spoljašnji bazen, fitnes centar i bar. Sve sobe su moderne i kontrlisano klimatizovane, imaju satelitski TV i radni sto. Kupatila imaju ili kade ili tuševe . Novi Zepi restoran nudi a la carte meni, ali gostima je omogućeno da uživaju u laganim jelima na terasi. Služi se ili engleski ili kontinentalni doručak. Postoji i biznis centar, servis za pranje veša, kao i prostorija za odlaganje prtljaga.

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU JE DO 05. JANUARA 2022. ILI DO  POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:


• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje najkasnije 5 dana pred put (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.
• Osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama masterata OTP banke Srbije moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
• preko računa.
•kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO).

Ukoliko Putnik u roku ne izvrši uplatu u celosti, smatra se da je putovanje otkazao u skladu sa tačkom 12. Opštih uslova. Svaka uplata akontacije vodi se kao uplata za sve putnike, a ne samo za jednog određenog putnika iz Ugovora.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi broj IM – 0008717, počev od 01.10.2021. godine , kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o.Beograd . Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/ Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165 d ili na e-mail : office@globos.rs 

Program broj 1 od 09.11.2021.                               
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                                   
Kategorija licence A

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3 

SMESTAJ JUZNA AFRIKA Juznoafricka Republika/Johanezburg
SMESTAJ JUZNA  AFRIKA-
 
 SMEŠTAJ:

PRETORIJA hotel Protea Hotel Pretoria Loftus Park www.marriott.com/hotels/travel/prylp

Nalazi se na 2 km od Univerziteta Pretorije. Ima spoljašnji bazen i terasu. Recepcija radi 24 sata. Takođe postoji restoran. Sve sobe imaju TV, frižider i privatno kupatilo sa tušem. Neke sobe imaju lep pogled na grad. U hotelu služe engleski doručak. Postoji i biznis centar i bar.

MPUMALANGA PROVINCIJA hotel Hazyview Sun www.tsogosun.com ili sličan

Hotel ima spoljašnji bazen i okružen je planinama, i udaljen svega 12 km od Kruger Nacionalnog parka. Sve sobe su luksuzne uređene u lokalnom stilu sa foteljama i ornamentikom na nameštaju. Sobe su klimatizovane, imaju satelitski TV, aparat za kuvanje kafe ili čaja. Ima veoma zanimljivo dekorisan restoran u kome se služe južnoafrički i kao i internacionalni specijaliteti.

KWAZULU NATAL OBLASTAnew Hotel Hluhhluwe & Safaris (www.anewhotels.com) ili sličan

Hotel imaspoljašnji bazen, besplatni WiFi, moderne klimatizovane sobe. Sve sobe su obojene prirodnim bojama, imaju satelitski TV, pisaći sto i aparat za pravljenje kafe i čaja. U hotelu postoji I prodavnica suvenira sa svim lokalnim rukotvorinama.

ST LUCIA – Elephant Lake Hotel (www.elephantlakestlucia.co.za) ili sličan

Hotel ima bar koji vodi do terase za posmatranje hipopotamusa.Hotel je na dva nivoa i svaka klimatizovana soba ima ili balkon ili patio sa pogledom na ušće. Sobe imaju sef, aparat za pravljanje kafe ili čaja, satelitsku TV, kupatilo sa tušem. Hotel ima i otvoreni bazen, recepciju koja radi 24 sata.

DURBAN – GARDEN COURT SOUTH BEACH (www.tsogosu.com) ili sličan

Hotel se nalazi na 2 minuta od plaže, a takođe je u neposrednoj blizini nekih poznatih atrakcija Durbana. Hotel ima 414 klimatizovanih soba, koje imaju WiFi, prostor za rad. Sobe su sa pogledom na more ili grad. Takođe postoji spoljašnji bazen, kao i mesta gde moze da se jede u ili elegantnom restoranu ili na bazi samoposluge.

KEJP TAUN – SUNSQUARE CAPE TOWN GARDENS ( www.tsogosun.com) ili sličan

Hotel ma pogled na Sto (Table) planinu, spoljašnji bazen, fitnes centar i bar. Sve sobe su moderne i kontrlisano klimatizovane, imaju satelitski TV i radni sto. Kupatila imaju ili kade ili tuševe . Novi Zepi restoran nudi a la carte meni, ali gostima je omogućeno da uživaju u laganim jelima na terasi. Služi se ili engleski ili kontinentalni doručak. Postoji i biznis centar, servis za pranje veša, kao i prostorija za odlaganje prtljaga.

 


   
 

Spisak hotela na turi po Južnoj Africi


 
 
 SMEŠTAJ:

PRETORIJA hotel Protea Hotel Pretoria Loftus Park www.marriott.com/hotels/travel/prylp

Nalazi se na 2 km od Univerziteta Pretorije. Ima spoljašnji bazen i terasu. Recepcija radi 24 sata. Takođe postoji restoran. Sve sobe imaju TV, frižider i privatno kupatilo sa tušem. Neke sobe imaju lep pogled na grad. U hotelu služe engleski doručak. Postoji i biznis centar i bar.

MPUMALANGA PROVINCIJA hotel Hazyview Sun www.tsogosun.com ili sličan

Hotel ima spoljašnji bazen i okružen je planinama, i udaljen svega 12 km od Kruger Nacionalnog parka. Sve sobe su luksuzne uređene u lokalnom stilu sa foteljama i ornamentikom na nameštaju. Sobe su klimatizovane, imaju satelitski TV, aparat za kuvanje kafe ili čaja. Ima veoma zanimljivo dekorisan restoran u kome se služe južnoafrički i kao i internacionalni specijaliteti.

KWAZULU NATAL OBLASTAnew Hotel Hluhhluwe & Safaris (www.anewhotels.com) ili sličan

Hotel imaspoljašnji bazen, besplatni WiFi, moderne klimatizovane sobe. Sve sobe su obojene prirodnim bojama, imaju satelitski TV, pisaći sto i aparat za pravljenje kafe i čaja. U hotelu postoji I prodavnica suvenira sa svim lokalnim rukotvorinama.

ST LUCIA – Elephant Lake Hotel (www.elephantlakestlucia.co.za) ili sličan

Hotel ima bar koji vodi do terase za posmatranje hipopotamusa.Hotel je na dva nivoa i svaka klimatizovana soba ima ili balkon ili patio sa pogledom na ušće. Sobe imaju sef, aparat za pravljanje kafe ili čaja, satelitsku TV, kupatilo sa tušem. Hotel ima i otvoreni bazen, recepciju koja radi 24 sata.

DURBAN – GARDEN COURT SOUTH BEACH (www.tsogosu.com) ili sličan

Hotel se nalazi na 2 minuta od plaže, a takođe je u neposrednoj blizini nekih poznatih atrakcija Durbana. Hotel ima 414 klimatizovanih soba, koje imaju WiFi, prostor za rad. Sobe su sa pogledom na more ili grad. Takođe postoji spoljašnji bazen, kao i mesta gde moze da se jede u ili elegantnom restoranu ili na bazi samoposluge.

KEJP TAUN – SUNSQUARE CAPE TOWN GARDENS ( www.tsogosun.com) ili sličan

Hotel ma pogled na Sto (Table) planinu, spoljašnji bazen, fitnes centar i bar. Sve sobe su moderne i kontrlisano klimatizovane, imaju satelitski TV i radni sto. Kupatila imaju ili kade ili tuševe . Novi Zepi restoran nudi a la carte meni, ali gostima je omogućeno da uživaju u laganim jelima na terasi. Služi se ili engleski ili kontinentalni doručak. Postoji i biznis centar, servis za pranje veša, kao i prostorija za odlaganje prtljaga.

 


   
 

Spisak hotela na turi po Južnoj Africi


 

JUŽNA AFRIKA
REPUBLIKA JUŽNA AFRIKA
                           
Polazak: 19. februar 2022. / Povratak: 02. mart. 2022.
12 dana (9 noćenja) – avionom i autobusom 

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Republika Južna Afrika nalazi se na samom jugu Afričkog kontinenta. Poznata je po svojoj  raznovrsnoj topografiji, velikim prirodnim lepotama i raznolikošću kultura. Sve to doprinelo je da je zemlja postala vrlo omiljena turistička destinacija putnika iz celog sveta, a naročito od kada je završen aparthejd 1994. godine. Južna Afrika ima tri glavna grada: Pretoria (izvršna vlast), Kejp Taun (zakonodavstvena) i Bloemfontein (pravosuđe) . Nalazi se na obalama dva okeana, tj. oni se sastaju kod Južne Afrike. To je zemlja koja je veoma poznata po svojim nacionalnim parkovima i bogatstvu u biljnom i životinjskom svetu, od kojih su neki uvršteni u Svetsku prirodnu baštinu. Naročito su popularni po čuvenoj velikoj „petorci“ iz Kruger Nacionalnog parka (lav, slon, bizon, leopard i nosorog). Južne obale zemlje odlikuju se i prelepim plažama.
 

Dan 1
BELGRADE
(19.02.2022.) BEOGRAD – DOHA Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" ispred šaltera Kon Tiki Travel-a u 13:35 časova. Poletanje za Dohuu 15:35 časova (let QR 232).Dolazak u 22:35 časova. Čekanje na vezu.
Dan 2
JOHANNESBURG
(20.02.2022.) DOHA – JOHANESBURG – PRETORIJA Poletanje za Johanesburg u 02:05 časova (let QR 1363). Dolazak u 09:40 časova. Po dolasku, panoramsko razgledanje grada u kome je pronađen prvi grumen zlata i odakle je buknula "zlatna groznica" u drugoj polovini 19. veka. Danas je Johanezburg jedan veoma moderan grad i najveći poslovni centar u celoj Africi. Vožnja pored Karlton centra, strogog centra grada sa zgradom Višeg suda i Anglo Američkog sedišta, vožnja kroz novi poslovni deo Sandton. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon toga, polazak autobusom za Pretoriju (oko 1 sat vožnje), jednu od zvaničnih prestonica Južne Afrike. Poludnevno orijentaciono razgledanje grada. Pretoriju nazivaju gradom džakarandi (vrsta drveta sa veoma lepim cvetovima). Istovremeno, to je vrlo zanačajan istorijski grad sa interesantnim građevinama i spomenicima vezanih za istoriju grada i zemlje. Odlazak do Vortreker spomenika, i zgrada uniona, zatim do spomenika pokojnog predsednika Mendele i dr. Odlazak u hotel. Smeštaj. Noćenje.
Dan 3
PRETORIA
(21.02.2022) PRETORIJA – MPUMALANGA PROVINCIJA Doručak. Polazak ka istoku zemlje i dolazak u Mpumalanga provinciju. Naziv provincije na zulu jeziku znači “mesto gde izlazi sunce”. Obuhvata i južni deo čuvenog Kruger Nacionalnog parka. Ručak u lokalnom restoranu. Vožnja panoramskim putem, veličanstveni kanjon reke Blajd koji je jedno od prirodnih čuda Afrike, i mnoge druge lepote ove provincije. Dolazak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 4
PRETORIA
(22.02.2022.) MPULANGA PROVINCIJA – KRUGER NACIONALNI PARK Doručak (doručak za poneti). Rani jutarnji polazak za Kruger Nacionalni park. Celodnevni safari u specijalnim safari vozilima za 4 osobe. Tu može da se doživi jedno od najlepših iskustava divljine u Africi. Iz relativno neposredne blizine videće se slonovi, lavovi, leopardi, nosorozi, bivoli i dr. divlje životinje. Piknik ručak u toku safarija. Posle podne povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 5
Hluhluwe
(23.02.2022.) KRUGER N.P. – HLUHLUWE Doručak u hotelu. Celodnevna vožnja do Hluhluwe u severnom delu Kwa Zulu Natala. To je provincija u Južnoj Africi, na obali Indijskog okeana, poznata po plažama, planinama, i savanama bogatim divljim životinjama. Dolazak u hotel kasnije posle podne. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 6
Hluhluwe
(24.02.2022.) HLUHLUWE – SANTA LUCIJA Raniji jutarnji polazak (doručak za poneti). Vožnja do Hluhuwe rezervata. Hluhuwe/ Umfolozi Rezervat je najstariji prirodni rezervat u Africi, poznat po veoma bogatom životinjskom svetu. Nalazi se 280 km severno od Durbana u centralnom delu KwaZulu – Natala. Naročito je poznat po crnom nosorogu. Odlazak do gradica Santa Lucija, gde se prelazi na brodić za vožnju po rukavcu Santa Lucija. To je najlepši način da se vide hipopotamusi, krokodili i brojne raznovrsne ptice. Cela ova oblast proglašena je za Svetsku prirodnu baštinu 1999 godine. Santa Lucija rukavac je najveći prirodni na afričkom kontinentu i tu živi najveći broj hipopotamusa u Južnoj Africi. Odlazak za hotel. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 7
DURBAN
(25.02.2022.) SANTA LUCIJA – DURBAN Doručak u hotelu. Polazak za Durban. Po dolasku orijentaciono razgledanje. Durban je treći po veličini grad u Juznoj Africi, a najveći u provinciji KwaZulu Natal. Vožnja kroz grad i čuvenu “zlatnu milju”, promenadu sa puno hotela i veoma lepih plaža. Takođe je zabavno šetati se ovom promenadom sa specifičnom atmosferom, zbog brojnih rikši, prodavaca raznovrsnih suvenira, bašti i fonatana. Nastavak vožnje do Viktorija obale i dolazak do centra grada i Viktorija ulične pijace. Kasnije vožnja pored Univerziteta Natala i okolnih predgrađa. Odlazak do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 8
KEJPTAUN
(26.02.2022.) DURBAN – KEJP TAUN Doručak. Transfer do uShaka Marine World (morskog sveta), koji se odlikuje slatkovodnim i morskim atrakcijama od starih olupina brodova pa do akvarijuma i delfinarijuma, zabavnim parkom. To je najveći zabavni park te vrste u Africi. Kraće slobodno vreme. Transfer na aerodrom. Poletanje za Kejp Taun u 16:10 časova (let BA 6304). Dolazak u 18:20 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 9
KEJPTAUN
(27.02.2022.) KEJP TAUN Doručak. Celodnevno razgledanje grada, koji se smatra jednim od najlepših na afričkom kontinentu i zauzima veoma impresivan položaj. Razgledanje obuhvata vožnju kroz Malajsku četvrt Bo Kaap, poznatu po uskim kaldrmisanim ulicama, zatim odlazak do čuvene Tejbl (Sto) planine (ukoliko dozvole vremenski uslovi), koja je veoma specifična po svojoj mikro klimi i endemskim biljnim i životinjskim svetom. Spuštanje sa planine zičarom, što predstavlja izuzetan doživljaj. U nastavku, vožnja pored Zamka dobre nade, zgrade Parlamenta, nastavak vožnje do tačke na obali mora sa fantastičnim pogledom. Obilazak Viktorije i Alfred obale. Kasnije obilazak čuvene botaničke bašte Kirstenbos, poznatom po vrlo retkim i neobičnim biljkama, veoma raznovrsnom ptičijem svetu. Povratak u hotel kasnije posle podne. Kraće slobodno vreme. Noćenje.
Dan 10
KEJPTAUN
(28.02.2022.) KEJP TAUN Doručak. Polazak autobusom za poluostrvo Kejp. Put do tamo je zaista za uživanje. Odlazak do dela poluostrva koji se zove poluostrvo “Dobre nade”. Usputna vožnja čamcem do ostrva Duiker na kome žive brojni morski lavovi i foke (ako vremenski uslovi dozvole). Ručak u restoranu sa morskim specijalitetima (uključen). Kasnije obilazak velike kolonije pingvina. Odlazak do novog svetionika, najmoćnijeg na svetu. Povratak u hotel. Kraće slobodno vreme. Noćenje.
Dan 11
DOHA
(01.03.2022.) KEJP TAUN - DOHA Doručak. Polazak na vinsku turu. Obilazak Franschhoek-a, prestonice hrane i vina Južne Afrike, koja je osnovana pre više od 300 godina od strane francuskih Hugenota. Danas se tu proizvode neka od najpoznatijih svetskih vina. Ručak u lokalnom restoranu. Obilazak i ostalih vinskih mesta, vozeći se po veoma lepim krajevima pokrivenim nepreglednim vinogradima. Kasnije transfer na aerodrom za poletanje za Dohu u 19:10 časova (let QR1370. Obrok u avionu.
Dan 12
BELGRADE
(02.03.2022.) DOHA – BEOGRAD Dolazak u Dohu u 05:55 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Beograd u 08:35 časova (let QR 231). Dolazak u 12:05 časova.