SRI LANKA 25. DECEMBAR 2021

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa jednim pomoćnim ležajem ne preporučujemo
za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na navedenim relacijama, avio-takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 352,32 evra ( EUR 248.00-YQ ,  EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 16.72-RS, EUR 13.64-YR,  EUR 0.22-RS, EUR 16.36-G4 EUR 0.86-PZ, EUR 51.06-LK, od kojih su YQ i YR nerefundabilne ), smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona u hotelima sa 3*/3+* na turi i 4* na obali okeana, ,ulaznice za razgledanja i obilaske prema programu, novogodišnja večera (78 usd), dodatak za kasni check out iz hotela sa večerom poslednjeg dana (80 usd), transferi, troskovi organizovanja i vodenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, a na destinaciji je na raspolaganju i lokalni vodic), Konačan iznos avio taksi je podložan promeni i utvrdjuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodice i vozače koje su u ovom delu sveta obavezni i plaćaju se na destinaciji (5 evra po danu boravka), viza (oko 35 evra) i troškovi viziranja (10 evra), međunarodno putno zdravstveno osiguranje, koje pokriva lečenje Covida i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje. Cena aranžmana takodje ne uključuje osiguranje za jedan mesec od 12 usd po osobi i troškove PCR testa na COVID 19, po ceni od 40 usd po testu po osobi, obavezne u Kolombu po sletanju ili u hotelu.


Napomena:

Prijava putnika za „Interkontinentalna putovanja”, postaje punovažna, uplatom akontacije u visini 15% od cene aranžmana, ako je učinjena odmah po objavi programa putovanja i nastavlja se po fazama, na sledeći način:
- 60 dana, pre otpočinjanja putovanja, Putnik je dužan uplatiti još 20% od vrednosti aranžmana,
- 45 dana, pre otpočinjanja putovanja, Putnik je dužan uplatiti, još 15% vrednosti aranžmana.
Ostatak ugovorene cene, ako drugačije nije ugovoreno, plaća se 30 dana pre početka putovanja.
Ukoliko Putnik u roku ne izvrši uplatu u celosti, smatra se da je putovanje otkazao u skladu sa tačkom 12. Opštih uslova. Svaka uplata akontacije vodi se kao uplata za sve putnike, a ne samo za jednog određenog putnika iz Ugovora.

SMEŠTAJ:
 

Kolombo – Fair View hotel 3+*  (www.tangerinehotels.com) (ili sličan) - udaljen je oko 1,2 km od centra grada i vrlo je popularan medju turistima. . Hotel ima besplatni WiFi u svim sobama 24 časovnu recepciju, ima 50 soba na 8 spratova, moderno opremljenih: TV LCD plazma, i praktičan nameštaj. Sve u svemu nudi prijatan boravak u njemu.

Dambula -  Tropical Life Resort & Spa 3  * (www.tropicallifedambulla.com)  (ili sličan) - ima restoran, otvoreni bazen i bar. Svaka  soba je klimatizovana, i ima besplatni Wi-Fi. Hotel obezbedjuje 24 časovnu recepciju, sobni servis i menjačnicu. Svaka soba ima i balkon, kao i plazma TV. Doručak moze biti kontinentalni ili švedski sto. Takodje postoji prostor za igru za decu.


Kendi – Oak Ray Regency Hotel 3* (www.oakrayhotels.com)  (ili sličan) – hotel obezbedjuje vrlo prijatan boravak bez obzira da li se radi o poslovnom ili turistickom putovanju. Dosta je dobro lociran jer se nalazi dovoljno blizu za više važnih turistickih destinacija. Svaka soba je opremljena TV LCD plazma i i drugim povoljnostima. U hotelu se nalazi i prodavnica suvenira, Wi Fi na javnim mestima,  parking itd. Hotel ima jako dobre mogućnosti za rekreaciju.


Hotel na moru - PANADURA- Jie Jie Beach Hotel by Jetwing 4*-de luxe sobe (www.jetwinghotels.com) ili sličan

Dosta dobro lociran hotel što omogućava da se za relativno kraće vreme stiže do važnijih mesta. Hotel nudi niz olakšica koje omogućavaju prijatan boravak, kao besplatni WiFi u svim sobama, dnevno higijensko održavanje soba, WiFi u javnim delovima hotela, sobni servis, parking. Ima 176 soba, sve vrlo ukusno opremljene i nude vrhunski konfor. Ima otvoreni bazen kao i bazen za decu.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU ARANŽMANA U CELOSTI JE DO  20.oktobra 2021 ILI DO POPUNE MESTA

NAPOMENA: Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog strikitnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima (ovo je period visoke turističke sezone). U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na telefon 011/ 2098-000.

OPŠTE I KORISNE lNFORMACIJE:
• Površina: 65.610km
• Državno uređenje: Demokratska Socijalisticka Država Šri Lanka (po proglašenju nezavisnosti 1972 godine ime Šri Lanke bilo je Slobodna Suverena Nezavisna Republika Šri Lanka, a 1978. definitivno menja ime u  sadašnje)
• Glavni grad: Sri  Jayawardenapura politički i administrativni centar
• Najveći grad: Kolombo, Oko 700.000 stanovinika, šire gradsko područje oko 2.4 miliona. Ekonomski centar i velika luka.
• Stanovništvo: oko 22 miliona (Sinhalezi 73%, Tamili 18% i Maori 8%)
• Zvanični jezici: sinhaleski i tamilski
• Versl‹a pripadnost: budisti 69O/,  hinduisti 13%, muslimani 9% i l‹atolici 9O/
• Vreme: +3,5 casova u odnosu na Srbiju
• Roming: obezbedjen

VIZA: Viza za Šri Lanku je potrebna za nosioce srpskih pasoša (važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) i trenutno iznosi oko 35 evra, dobija se posredstvom naše agencije, a usluga viziranja je 10 evra.
Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u
svojim zemljama.
VALUTA: Šrilankanska rupija 1USD = 199,55 LKR; 1EUR = 233,89 LKR
KLIMA: Tropska, toplo sa velikim procentom vlažnosti. U ovom periodu je sunčano i toplo, ali su mogući kraći tropski pljuskovi. Period visoke turističke sezone.

OTKAZ PUTOVANJA U SLUCAJU INTERKONTINENTALNIH TURA:
Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre početka putovanja, Organizator ima pravo da  zadrži učinjene administrativne troškove, 
-  15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
-  40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
-  60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
-  70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
-  90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
-  100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja.

VAŽNE NAPOMENE:
 

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj i raspored panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta predvidenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobracajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, strajkovima, saobracajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slicno).
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i
da u slucaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaze putovanje najkasnije 5 dana pred put
(minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranzmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podlozan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. 0 tačnom vremenu leta putnik ce biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.
• Osiguranje od otkaza putovanja se preporučuje.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opsti uslovi putovanja turistčcke agencije KonTiki Travel&ServiCe d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugacije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI  PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima gradana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, AmeriCan Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama lntesa banke moguce je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama masterata OTP banke moguce je plaćati do 12 jednakih mesecnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupac aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi broj IM - 0008717, počev od 01.10.2021. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o.Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 2020 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/ Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165 d ili na e-mail : office@globos.rs

Program broj 1 od 20. avgusta 2021.
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.
Kategorija licence A

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3

 

SMESTAJ TURA I ODMOR SRI LANKA Šri Lanka/Kolombo
SMESTAJ TURA I ODMOR SRI LANKA-
 
 SMEŠTAJ:

Kolombo – Ramada Hotel 4*
ili sličan www.ramadacolombo.com

Nalazi se u blizini železničke stanice kod Kolombo tvrđave. Hotel ima spoljašnji bazen, dva restorana i bar. Klimatizovane sobe opremljene su mini barom, kablovskom TV i aparatom za kafu ili čaj i naravno sefom. Hotel ima i biznis centar.

Dambula – Amaya Lake 4* ili sličan www.amayaresorts.com

Nalazi se u blizini nekoliko kulturno istorijskih spomenika. Svaka osoba ima mini bar, LCD TV, besplatni internet i satelitski program, telefon, privatni sef i pisaći sto. Kupatila imaju kadu i tuš. Hotel ima i spa centar u kome se nude i drugi tretmani tela i lica. Postoji spoljašnji bazen, tenisko igralište a mogu se iznajmiti bicikli. Pored veoma dobrog restorana postoji i 24 časovni room service.

Kendi – Amaya Hills 4* ili sličan www.amayaresorts.com

Nalazi se u središtu kulturnog trougla sa divnim pogledom na okolinu. Građen je u tradicionalnom šrilankanskom stilu, ima spoljašnji bazen, spa i restoran. Klimatizovane sobe imaju TV i apartat za kafu ili čaj. Gosti imaju na raspolaganju teretanu, dostupni sui m skvoš i biijar.

Hotel na moru – Wadduwa – The Blue Water 5* ili sličan www.bluewatersrilanka.com

Nalazi se na zapadnoj obali Šri Lanke, 35 km juđno od Kolomba u mestu Vaduva. Sobe su vrlo prostrane i imaju balkone, kao i TV, besplatan Wi-Fi (u celom hotelu). Pod u sobama je ili drveni ili pokriven keremičkim pločicama i imaju deo za sedenje I mini bar. Kupatila imaju i tuš i kadu. Hotel ima 24 časovni sobni servis, biznis centar kao fitnes centar.

 


   
 

Smeštaj naših putnika na turi po Šri Lanki i Indijskom okeanu 


 
 
 SMEŠTAJ:

Kolombo – Ramada Hotel 4*
ili sličan www.ramadacolombo.com

Nalazi se u blizini železničke stanice kod Kolombo tvrđave. Hotel ima spoljašnji bazen, dva restorana i bar. Klimatizovane sobe opremljene su mini barom, kablovskom TV i aparatom za kafu ili čaj i naravno sefom. Hotel ima i biznis centar.

Dambula – Amaya Lake 4* ili sličan www.amayaresorts.com

Nalazi se u blizini nekoliko kulturno istorijskih spomenika. Svaka osoba ima mini bar, LCD TV, besplatni internet i satelitski program, telefon, privatni sef i pisaći sto. Kupatila imaju kadu i tuš. Hotel ima i spa centar u kome se nude i drugi tretmani tela i lica. Postoji spoljašnji bazen, tenisko igralište a mogu se iznajmiti bicikli. Pored veoma dobrog restorana postoji i 24 časovni room service.

Kendi – Amaya Hills 4* ili sličan www.amayaresorts.com

Nalazi se u središtu kulturnog trougla sa divnim pogledom na okolinu. Građen je u tradicionalnom šrilankanskom stilu, ima spoljašnji bazen, spa i restoran. Klimatizovane sobe imaju TV i apartat za kafu ili čaj. Gosti imaju na raspolaganju teretanu, dostupni sui m skvoš i biijar.

Hotel na moru – Wadduwa – The Blue Water 5* ili sličan www.bluewatersrilanka.com

Nalazi se na zapadnoj obali Šri Lanke, 35 km juđno od Kolomba u mestu Vaduva. Sobe su vrlo prostrane i imaju balkone, kao i TV, besplatan Wi-Fi (u celom hotelu). Pod u sobama je ili drveni ili pokriven keremičkim pločicama i imaju deo za sedenje I mini bar. Kupatila imaju i tuš i kadu. Hotel ima 24 časovni sobni servis, biznis centar kao fitnes centar.

 


   
 

Smeštaj naših putnika na turi po Šri Lanki i Indijskom okeanu 


 

Šri Lanka
TURA PO ŠRI LANKI I ODMOR NA INDlJSKOM OKEANU

Polazak: 25.decembar 2021. /Povratak: 04.januar 2022.
(11 dana / 8 noćenja) – avionom i autobusom

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Još  je  čuveni Marko Polo rekao da je Šri Lanka biser Indijskog okeana, jedno od najlepših ostrva te veličine u svetu. Raskošna tropska lepota, spomenici bogate kulturno-istorijske prošlosti, vrlo koloritni praznici i procesije, miris čaja i začina, i prelepe peščane plaže predstavljaju pravi doživljaj za oči, dušu i telo.
 

Dan 1
BELGRADE
(25.12.2021.) BEOGRAD – DOHA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 13:35 časova. Poletanje za Dohu u 15:35 časova (let QR232). Sletanje u 22:35 časova.
Dan 2
KOLOMBO
(26.12.2021). DOHA – KOLOMBO Poletanje za Kolombo u 01:30 časova (let QR 664). Dolazak u 08:35 časova. Posle pasoških i carinskih formalnosti, dolazak u hotel, gde će putnicima odmah biti uradjen PCR test. Dok se ne dobiju rezultati testa, kretanje putnika po hotelu bice ograničeno. Takodje se očekuje u toku boravka u hotelu da se nose maske, da se drži odstojanje , dezinfikovanje ruku itd. Večera. Noćenje.
Dan 3
DAMBULA
(27.12.2021.) KOLOMBO – PINAVELA – DAMBULA Doručak. Razgledanje glavnog grada Šri Lanke, u kome se prepliću ostaci kolonijalne arhitekture i atmosfera novog modernog doba. Stara tvrđava sa svojim svetionikom, predsednička palata, Petah - Četvrt sa tradicionalnim bazarima, budistički i hindu hramovi, samo su deo bogatstva koje ovaj grad moze da pruži. Odlazak do Pinavele u kome se nalazi sirotište za slonove, koje postoji od 1975. g. u kome živi više od 40 slonova uključujući i bebe, napuštene i povredjene. Nakon toga, odlazak za Dambulu. Razgledanje poznatih pećinskih hramova Dambule, koji se odlikuju vrlo vrednim statuama Bude i sjajnim fresknim slikarstvom. Dolazak u hotel. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 4
DAMBULA
(28.12.2021.) DAMBULA – SIGIRIJA - POLONARUVA - DAMBULA Doručak. Polazak za Sigiriju. Penjanje na stenu Sigirija na kojoj je u 5.veku izgrađena palata, zaslužna da Sigirija postane „najlepši grad koji je ikada postojao". Stena i danas predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika prošlosti, poznat po lepim freskama „Devojke Sigirije". Uvrštena je u svetsku kulturnu baštinu. Odlazak za Polunaruvu. To je još jedan nemi svedok bogate kulturno-istorijske proslosti, koji je pod zaštitom UNESCO, kao svetska kulturna baština. Obilazak ostataka čuvene stare prestonice u periodu izmedu 11. i 13. veka. Ceo kompleks je poznat po sjajnim građevinama, koje su još uvek u veoma dobrom stanju. U ovom periodu urađen je veliki broj irigacionih radova širom zemlje, a budizam je ustanovljen kao državna religija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 5
KENDI
(29.12.2021.) DAMBULA – MATALE – KENDI Doručak. Polazak za Kendi. Vožnja kroz veoma lepe i brdovite predele zemlje, sa brojnim plantazama čaja. U gradiću Matale poseta bašti začina, po kojima je Šri Lanka poznata. Nastavak putovanja. Obilazak radionice batika. Dolazak u Kendi. Kraće razgledanje grada vozeći se čuvenim prevoznim sredstvom Tuk Tuk. Uveče pristustvovanje predstavi sa tradicionalnim plesom i bubnjarima. Večera. Noćenje.
Dan 6
KENDI
(30.12.2021.) KENDI – HOTEL NA MORU (PANADURA) Doručak. Obilazak hrama Budinog zuba, najvažnijeg budistickog svetilišta u zemlji. Poseta Kraljevskoj botaničkoj bašti Peradenija, u kojoj se mogu videti veoma retke i endemske vrste biljaka. Obilazak muzeja dragog kamenja, s obzirom da je Šri Lanka poznata i kao ostrvo dragog kamenja. Vožnja kroz drugi po veličini grad u zemlji, koji je bio poslednja prestonica klasične i nezavisne sinhaleske kraljevine. Polazak ka hotelu na obali lndijskog okeana . Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 7
SRI LANKA
(31.12.2021.) HOTEL NA MORU (Panadura) Doručak. Slobodno vreme za odmor i kupanje. Novogodišnja večera. Noćenje.
Dan 9
SRI LANKA
(01.01.2022-02.01.2022.) HOTEL NA MORU (Panadura) Boravak u hotelu 4* na bazi polupansiona. Slobodno vreme za odmor i kupanje u hotelu na na jugozapadnoj obali Šri Lanke, koje se odlikuje lepim peščanim plažama i brojnim plantažama palmi. Noćenja.
Dan 10
KOLOMBO
(03.01.2022.) HOTEL NA MORU (Panadura) – KOLOMBO Doručak. Slobodno vreme do polaska aerodrom. Kasni večernji transfer na aerodrom.
Dan 11
BELGRADE
(04.01.2022.) KOLOMBO- DOHA –BEOGRAD Poletanje za Dohu u 04:00 časova (let et QR663). Sletanje u Dohu u 06:30 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 08:35 časova (let QR231). Sletanje u Beograd u 12:05 časova.