PRESTONICE SKANDINAVIJE 19.07.20 I 25.07.20

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Doplata za spoljašnje kabine na brodu:  90 evra po osobi u dvokrevetnoj kabini. Raspoloživost i cena na upit.
Popust za treću osobu u dvokrevetnoj sobi sa pomocnim lezajem: 100 evra

U jedinstvenu cenu putovanja je uračunato: Prevoz avionom na relaciji Beograd-Kopenhagen-Stokholm-Beograd, avio-takse oko 111 evra (konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja), koje se plaćaju u agenciji u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije,na dan uplate), transferi autobusom prema programu,prevoz autobusom na relaciji Oslo-Stokholm, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* i 4* na bazi 5 noćenja sa doručkom, prevoz brodom u dvokrevetnim unutrašnjim kabinama (Klasa B) na bazi 1 noćenja sa večerom na relaciji Kopenhagen-Oslo i dva  noćenja sa doručkom na relaciji Stokholm-Helsinki i Helsinki-Stokholm,obilazak i ulaznice za muzeje Kon Tiki u Oslu  i Vasa u Stokholmu, razgledanja gradova prema programu,troškovi organizovanja i vođenja putovanja, usluge lokalnih vodiča.

U cenu putovanja nije uračunato: posluženje u avionu, fakultativni izleti i posete koji nisu naznačeni programom putovanja, međunarodno putno osiguranje(koje je obavezno i uplaćuje se u agenciji), napojnica za vozača na turi (10€ po putniku).

Krajnji rok za prijavljivanje i uplatu akontacije (40 %) najkasnije do 20. juna ili do popune mesta

Prilikom rezervacije aranžmana obavezno treba dati sledeće podatke: datum rođenja, broj pasoša i državljanstvo. Ovi podaci potrebni su za brodske liste putnika.

Napomena: Sadržaj panoramskog razgledanja, raspored fakultativnih izleta kao i obilazaka lokaliteta predviđenih programom, podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena lokaliteta i slično). Fakultativni izleti  nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.

Hoteli na polasku - 19.07.2020.

Hoteli :
Kopenhagen - Scandic Webers 4 * https://www.scandichotels.com/hotels/denmark/copenhagen/scandic-webers
Hotel se nalazi u centru Kopenhagena u kraju Vesterbro, u zgradi klasične arhitekture iz XIX veka ali opremljene u modernom dizajnu. U blizini hotela nalaze se brojni restorane, barovi i radnje. Tivoli vrtovi se nalaze na pešačkoj udaljenosti a do Gradske većnice (pešačke zone) može se stići nakom 10 minu pešačenja(700 m) ili metroom (1 stanica). Hotel od sadržaja ima: restoran, bar, kongresne sale, besplatan Wi Fi. Sobe su manjih dimenzija (karakteristika skandinavskih hotela) opremljene u modernom, skandinavskom stilu i imaju radni sto, TV, klima uređaj, kompletno opremljeno kupatilo sa tuš kabinom i fenom za kosu, sef, daska za peglanje i pegla. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Oslo: Hotel Scandic Solli 3*

http://www.scandichotels.com/Hotels/Norway/Oslo/Scandic-Solli/?hotelpage=overview#.Vt1kUn3hDtQ
Hotel se nalazi u centru Osla, na 5 minuta hoda od Kraljevske palate i u blizini šoping centra i brojnih restorana i prodavnica. U okviru hotela nalaze se restoran, bar, fitnes centar, sauna, solarijum, WI FI . Sobe imaju minibar, TV, fen za kosu u kupatilu.. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Stokholm: Hotel Clarion Stockholm 4* www.clarionstockholm.com

Hotel iz poznatog lanca Clarion, prepoznatljiv po modernom dizajnu, nalazi se uširem centru grada, u delu grada Sodermal, poznatom po mnoštvu restorana , barova i mesta za izlazak. Do centra grada , gde se nalaze brojni kulturno – istorijski spomenici , stiže se za 5 minuta vožnje metroom. U okviru hotela nalaze se : Spa centar, fitnes centar, sauna, restoran i bar. Sobe imaju kompletno opremljeno kupatilo, klima uređaj, SAT TV. Doručak se služi po principu samoposluživanja

Hoteli na polasku 25.07.2020.

Kopenhagen: Hotel Radisson Blue Scandinavia Copenhagen 4 * https://www.radissonblu.com/en/scandinaviahotel-copenhagen
Hotel se nalazi na 15. Minuta hoda od centralne železničke stanice i na 5 minuta hoda od metro linije Island Brygge .Hotel ima restoran, bar, snek bar, kasino, teretanu. Sobe imaju kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, tuš kabinom ili kadom, kablovskom TV, radnim stolom, telefon. Doručak se služi po principu samoposluživanja.
DFDS brodska kompanija na relaciji Oslo-Kopenhagen www.dfds.com/en

Oslo: Hotel Scandic Solli 3* 
http://www.scandichotels.com/Hotels/Norway/Oslo/Scandic-Solli/?hotelpage=overview#.Vt1kUn3hDtQ
Hotel se nalazi u centru Osla, na 5 minuta hoda od Kraljevske palate i u blizini šoping centra i brojnih restorana i prodavnica. U okviru hotela nalaze se restoran, bar, fitnes centar, sauna, solarijum, WI FI . Sobe imaju minibar, TV, fen za kosu u kupatil.. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Stokholm: Scandic Norra Bantorget 4* (naše mišljenje 3 *)
www.scandichotels.com/Hotels/Sweden/Stockholm/Scandic-Norra-Bantorget/
Ovaj hotel iz lanca Scandic hotela nalazi se u samom centru Stokholma(u pešačkoj zoni), u blizini značajnih kulturnoistorijskih znamenitosti, restorana, kafea i butika. Udobne i moderno opremljene sobe imaju od 13 do 20 sqm, sa odvojenim tušom i kadom, fenom za kosu, sefom, minibarom, aparatom za kafu i čaj, WI Fi priključak (besplatno) SAT TV. U okviru hotela nalaze se bar i restoran.Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Tallink Silja Line brodska kompanija na relaciji Stokholm-Helsinki-Stokholm www.tallinksilja.com


Kon Tiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru aranžmana biće objavljen na site-u agencije Kon Tiki doo www.kontiki.rs  7 dana pre polaska na put.

KORISNE INFORMACIJE:
Lokalno vreme: U Danskoj, Švedskoj i Norveškoj je isto kao i u Srbiji dok je u Finskoj  plus 1 sat u odnosu na vreme u Srbiji.
Novac.  Švedska: Šved. kruna (1€  = 10,5466 SEK), Danska: Dan.kruna (1€=7,47 DKK ), Norveška: (1€= 10,3191 NOK), u Finskoj se koristi evro. (Kursna lista na dan objavljivanja programa). Plaćanje kreditnim karticama rašireno je u svim Skandinavskim zemljama. Visa, Mastercard i Diners češće se prihvataju od American Express-a. Na brodovima se po pravilu plaća u valutama zemalja između kojih brod plovi. Preporučujemo da na put ponesete danske, švedske i norveške krune koje su neophodne za prvi dan boravka u zemljama Skandinavije.Ove valute se mogu kupiti i u Srbiji u banci ili u menjačnicama.

Klima: Imajući u vidu da se radi o severnoj Evropi, klima je blaža nego što se očekuje zahvaljujući toplom pojasu koji pravi Golfska struja. Prosečna jutarnja i večernja temperatura je oko 10 – 15 C, a dnevna i do 25 C. Iz tog razloga preporučujemo slojevitu garderobu, kišobran, kišnu kabanicu i jaknu kakvu biste nosili kod nas u proleće ili jesen.

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate). Fakultativni izleti (ukoliko ih ima) plaćaju se isključivo u evrima, u efektivi.

• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj  i vreme panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje  (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Molimo putnike da dva dana pre polaska obavezno provere u agenciji tačno vreme poletanja aviona.
• Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
•Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Kontiki Travel & Service doo kao i uslove putovanja za:

OTKAZ UGOVARA OD STRANE PUTNIKA ZA ARANZMAN: Prestonice Skandinavije


Za putovanja iz ponude “ Evropska putovanja“- kružna tura:Prestonice Skandinavije
- Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre opočetka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškova,
- 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
- 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
- 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
- 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
- 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
- 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja,

NAČINI PLAĆANJA:
-  avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
-  gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- kreditnom karticom masterata OTP banke Srbije do 12 mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa
bankom).
-administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2020 od 10.01.2020. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300068022 od 01.01.2020. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Beograd,02.april 2020.                    KonTiki Travel&Service doo Beograd-Stari grad, Kolarceva 3.
          Program broj 2                                        Licenca OTP 113/2020 od 01.02.2020.
                                                                                     Kategorija licence A 40 

PRESTONICE SKANDINAVIJE  3* I 4*-
 
 

Hoteli :

Kopenhagen : Scandic Copenhagen 4*
http://www.scandichotels.com/Hotels/Denmark/Copenhagen/Scandic-Copenhagen/

Ovaj hotel se nalazi na 500 m od glavne železničke stanice u Kopenhagenu, prekoputa planetarijuma Tiho Brahe. U neposrednoj blizini je i zabavni park Tivoli Gardens. Stroeget, ulica za šoping je na pešačkoj udaljenosti od hotela.Hotel ima 18 renoviranih spratova na kojima se nalazi jedan od najvećih konferencijskih centara u Kopenhagenu, recepciju, luksuzni restoran, bar i teretanu.Svaka soba je klimatizovana I poseduje sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, mini bar, besplatan WIFI, TV i sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Orhus: First Atlantic 4 * https://www.firsthotels.dk/hoteller/danmark/aarhus/first-hotel-atlantic/

Hotel je smešten u centru grada, pored obale i na 1 km od starog jezgra grada.Od sadržaja hotel ima sale za sastanke, restoran, lobi bar. Sve sobe imaju sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, TV, radni sto. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Stavanger: Scandic Stavanger Park 4*

https://www.scandichotels.com/hotels/norway/stavanger/scandic-stavanger-park
Hotel je smešten u centru grada, u blizini brojnih prodavnica, restorana.Od sadržaja hotel ima teretanu, kongresnu salu, lobi bar, besplatan Wi Fi, restoran. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, mini frižider, besplatan WIFI, TV, radni sto,ketler za fafu i čaj. Doručak se služi po principu samoposluživanja

Bergen: Zander K Hotel 4* https://www.zanderk.no/

Hotel Zender se nalazi u centru Bergena, nedaleko od železničke stanice i na pešačkoj udaljenosti od starog dela grada.Sadržaj: restoran, viski bar,kongresne sale. Smeštaj: sobe su dekorisane u nordijskom stilu, sa radnim stolom, telefonom, TV-om, Wi-Fi –ijem, kupatilom sa tuš kabinom i fenom za kosu. . Doručak se služi po principu samo posluživanja.

Geilo: Hotel Storefjell Resort 4 * http://www.storefjell.no/

Hotel se nalazi u poznatom ski centru na 20 km od mesta Gol i u blizini planine Jotunheimen. Od sadržaja ima: teretanu, Spa centar sa saunom,vodenim toboganom, džakuzijem, turskim kupatilom,bazenom, restoran, sto za stoni tenis i bilijar, teren za skvoš. Sobe imaju TV, minibar, WI FI, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera: meni

Oslo: Hotel Scandic Solli 3*

http://www.scandichotels.com/Hotels/Norway/Oslo/Scandic-Solli/?hotelpage=overview#.Vt1kUn3hDtQ
Hotel se nalazi u centru Osla, na 5 minuta hoda od Kraljevske palate i u blizini šoping centra i brojnih restorana i prodavnica. U okviru hotela nalaze se restoran, bar, fitnes centar, sauna, solarijum, WI FI . Sobe imaju minibar, TV, fen za kosu u kupatilu.. Doručak se služi po principu samoposluživanja

Stockholm: Best Western Kung Carl 4* https://www.kungcarl.se/

Hotel smešten u elegantnoj zgradi iz 1900. Godine nalazi se na Stureplan trgu, u šoping zoni Stokholma. Na 15 minuta hoda od hotela nalaze se železnička stanica i staro jezgro grada. Od sadržaja hotel ima restoran, koktel bar, malu teretanu. Sobe imaju TV, fen za kosu, kompletno opremljeno kupatilo. Doručak se služi po principu samoposluživanja

KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put. 


   
 

Spisak hotela na Skandinavskoj turi


 
 
 

Hoteli :

Kopenhagen : Scandic Copenhagen 4*
http://www.scandichotels.com/Hotels/Denmark/Copenhagen/Scandic-Copenhagen/

Ovaj hotel se nalazi na 500 m od glavne železničke stanice u Kopenhagenu, prekoputa planetarijuma Tiho Brahe. U neposrednoj blizini je i zabavni park Tivoli Gardens. Stroeget, ulica za šoping je na pešačkoj udaljenosti od hotela.Hotel ima 18 renoviranih spratova na kojima se nalazi jedan od najvećih konferencijskih centara u Kopenhagenu, recepciju, luksuzni restoran, bar i teretanu.Svaka soba je klimatizovana I poseduje sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, mini bar, besplatan WIFI, TV i sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Orhus: First Atlantic 4 * https://www.firsthotels.dk/hoteller/danmark/aarhus/first-hotel-atlantic/

Hotel je smešten u centru grada, pored obale i na 1 km od starog jezgra grada.Od sadržaja hotel ima sale za sastanke, restoran, lobi bar. Sve sobe imaju sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, TV, radni sto. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Stavanger: Scandic Stavanger Park 4*

https://www.scandichotels.com/hotels/norway/stavanger/scandic-stavanger-park
Hotel je smešten u centru grada, u blizini brojnih prodavnica, restorana.Od sadržaja hotel ima teretanu, kongresnu salu, lobi bar, besplatan Wi Fi, restoran. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, mini frižider, besplatan WIFI, TV, radni sto,ketler za fafu i čaj. Doručak se služi po principu samoposluživanja

Bergen: Zander K Hotel 4* https://www.zanderk.no/

Hotel Zender se nalazi u centru Bergena, nedaleko od železničke stanice i na pešačkoj udaljenosti od starog dela grada.Sadržaj: restoran, viski bar,kongresne sale. Smeštaj: sobe su dekorisane u nordijskom stilu, sa radnim stolom, telefonom, TV-om, Wi-Fi –ijem, kupatilom sa tuš kabinom i fenom za kosu. . Doručak se služi po principu samo posluživanja.

Geilo: Hotel Storefjell Resort 4 * http://www.storefjell.no/

Hotel se nalazi u poznatom ski centru na 20 km od mesta Gol i u blizini planine Jotunheimen. Od sadržaja ima: teretanu, Spa centar sa saunom,vodenim toboganom, džakuzijem, turskim kupatilom,bazenom, restoran, sto za stoni tenis i bilijar, teren za skvoš. Sobe imaju TV, minibar, WI FI, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja. Večera: meni

Oslo: Hotel Scandic Solli 3*

http://www.scandichotels.com/Hotels/Norway/Oslo/Scandic-Solli/?hotelpage=overview#.Vt1kUn3hDtQ
Hotel se nalazi u centru Osla, na 5 minuta hoda od Kraljevske palate i u blizini šoping centra i brojnih restorana i prodavnica. U okviru hotela nalaze se restoran, bar, fitnes centar, sauna, solarijum, WI FI . Sobe imaju minibar, TV, fen za kosu u kupatilu.. Doručak se služi po principu samoposluživanja

Stockholm: Best Western Kung Carl 4* https://www.kungcarl.se/

Hotel smešten u elegantnoj zgradi iz 1900. Godine nalazi se na Stureplan trgu, u šoping zoni Stokholma. Na 15 minuta hoda od hotela nalaze se železnička stanica i staro jezgro grada. Od sadržaja hotel ima restoran, koktel bar, malu teretanu. Sobe imaju TV, fen za kosu, kompletno opremljeno kupatilo. Doručak se služi po principu samoposluživanja

KonTiki Travel&Service doo. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put. 


   
 

Spisak hotela na Skandinavskoj turi


 

Danska-Norveška-Finska-Švedska
PRESTONICE SKANDINAVIJE
KOPENHAGEN - OSLO - STOKHOLM - HELSINKI

Polasci: 19.jul i 25.jul 2020.
(9 dana / 8 noćenja) – avionom, autobusom i brodom

Cena po osobi  1490€


VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u

Skandinavija je naziv koji se upotrebljava za tri zemlje severne Evrope, Norvešku, Švedsku i Dansku. Ove tri zemlje grupisane su pod ovim nazivom zbog  istorijskih, kulturnih i jezičkih karakteristika. Pojam Skandinavije često se proširuje i na Finsku koja sa ove tri države nema zajedničkih jezičkih karakteristika. Kolektivna oznaka  Skandinavija” danas prvenstveno odražava lingvističke sličnosti, ali i istorijske i socijalne veze između tih zemalja. Zemlje severne Evrope su nešto poput bratstva zbog načina na koji su vekovima, još od doba vikinga, stvarali saveze i vladali jedni nad drugima.
 

Dan 1
BELGRADE
(19.07.2020.) BEOGRAD–KOPENHAGEN Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera Kon Tiki u 04:30 časova. Poletanje za Kopenhagen u 06:35 časova (Let JU400). Sletanje u Kopenhagen u 08:50 časova.Po dolasku u Kopenhagen odlazak u panoramski obilazak grada autobusom. Ova preko 850 godina stara prestonica jedan je od najužurbanijih gradova Skandinavije. U ovom gradu prepunom crkava, muzeja, brojnih spomenika kulture, kafea i restorana, preovladavaju pešaci i biciklisti u odnosu na automobile. Najinteresantniji je srednjovekovni centar grada i najduža Evropska pešačka zona –Stroget. Panoramski obilazak grada obuhvata vožnju pored Tivoli parka, palate Kristijansborg iz XVIII veka, gde se danas nalazi Danski parlament, Gradske većnice, Nove Karlsbergerove glipkoteke, Nacionalnog muzeja, Stare berze, Danskog Kraljevskog pozorišta, prelepe Amelienborg palate- danas zimske rezidencije Danske Kraljevske porodice, čuvene skulpture „Mala sirena“, lučke četvrti sa starim jedrenjacima itd. Transfer do hotela. Smeštaj.Po podne slobodno vreme za individualni obilazak ili kupovinu suvenira. Noćenje.
Dan 2
KOPENHAGEN
(20.07.2020.) KOPENHAGEN Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada ili kupovinu suvenira. Noćenje .
Dan 3
OSLO
(21.07.2020.) KOPENHAGEN–OSLO Doručak. Odjavljivanje iz hotela najkasnije do 12:00 časova. Slobodno vreme do polaska u luku i ukrcavanje na brod za Oslo. Brod isplovljava u 16:45 časova. Smeštaj u unutrašnje kabine. Krstarenje velikim putničkim brodom sa više restorana i prodavnica. Večera na brodu .Noćna plovidba. Noćenje.
Dan 4
OSLO
(22.07.2020.) OSLO Doručak. Uplovljavanje u luku oko 09:30 časova. Oslo – glavni grad Norveške i grad sa najvišim kvalitetom života, nalazi se na dnu istoimenog fjorda dugog više od 100 kilometara i 12 kilometara širokog koji se završava u zalivu Baltičkog mora. Odlazak na panoramski obilazak „ Grada parkova“. Panorama glavne poslovne i trgovačke ulice grada „Karl Johansgate“, tvrđave Akershus, Katedrale iz XVII veka, Nacionalnog muzeja, Kraljevske palate i Univerziteta, panorama zadivljujućih figura (oko 200 ) u Vigelandovom parku (poznatog umetnika Gustava Vigelanda, koji je svoje skulpture poklonio gradu). Kraće zaustavljanje kod poznate zimske ski-skakaonice Holmenkolen, odakle se pruža predivan pogled na grad. Obilazak tematskog muzeja Kon Tiki posvećenom putovanjima čuvenog norveškog istraživača Tora Hejerdala, gde su izloženi ori ginalni brodovi i eksponati iz ekspedicije Ra i Kon Tiki... Nakon posete muzeju transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno posle podne za individualnu šetnju centralnim delom grada . Noćenje.
Dan 5
STOKHOLM
(23.07.2020.) OSLO-STOKHOLM (oko 520km) Doručak. Polazak autobusom za Stokholm i vožnja živopisnim predelima Norveške prema Švedskoj. Vožnja kroz regiju jezera i beskrajne crnogorične šume, pored prelepih malih naselja sa drvenim kućama. Kraća usputna pauza u Karlstadu, malom, živopisnom gradu u središtu Švedske, smeštenom na jednom od najvećih švedskih jezera, Vanern. Kraća pauza radi odmora. Nastavak putovanja za Stokholm. Dolazak u Stokholm posle 8 sati vožnje . Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 6
STOKHOLM
(24.07.2020.) STOKHOLM-HELSINKI Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Odlazak u panoramski obilazak grada. Prestonica Švedske podignuta je na 11 ostrva, međusobno spojenih sa 50 mostova, na mestu gde se jezero Melaren dodiruje sa Baltičkim morem. Stokholm je osnovan kao utvrđenje u XIII veku i vremenom se širio na okolna ostrva. Danas je stecište svetske inteligencije i sinonim znanja možda baš zahvaljujući Nobelovoj nagradi, koja se dodeljuje u ovom gradu. Polazak u panoramsko razgledanje grada : Gamla stan- najstariji deo grada sa Storkirkan crkvom iz XIV veka, veličanstvena Kraljevska palata koja svedoči o Švedskoj dominaciji u srednjem veku, Gradska kuća , koja je ujedno i najvažnija građevina XX veka zbog svoje čuvene zlatne sale u kojoj se održava banket nakon dodele Nobelove nagrade, Katedrala itd. Nakon obilaska Stokholma i slobodnog vremena za šetnju transfer do luke i ukrcavanje za brod za Helsinki. Isplovljavanje u 17:00 časova. Smeštaj u kabine. Večera na brodu je fakultativna. Noćna vožnja. Noćenje.
Dan 7
HELSINKI
(25.07.2020.) HELSINKI-STOKHOLM Doručak. Uplovljavanje u glavni grad Finske, Helsinki, oko 10:00 časova. Grad je smeštenom na jednom od najlepših arhipelaga na svetu i sa tri strane zapljuskuje ga Baltičko more. Svojim brojnim parkovima, jezerima i ostrvima oslikava zaljubljenost ovog naroda u prirodu. Grad je osnovao švedski kralj Vase pre više od 450 godina a svoj procvat doživeo je polovinom XIX veka, kada nastaje većina građevina u neoklasicističkom stilu. Odlazak na panoramsko razgledanje grada ; Trg senata sa jednim od simbola grada – Luteranskom Katedralom, bogato ukrašena pravoslavna Crkva Uspenja, najveća u severnoj Evropi, Manerhajmova ulica gde se nalazi zgrada parlamenta, Nacionalni muzej i poznata koncertna dvorana Finlandia, Olimpijski stadion , gde su 1952 godine održane Olimpijske igre, jedinstvena Tempeliaukio crkva uklesana u steni, Sibeliusov park sa impresivnom skulpturom posvećenom ovom velikom kompozitoru. Slobodno vreme za individualno razgledane grada, isprobavanje morskih i laponskih specijaliteta, kupovinu suvenira ili šetnju Esplenadom – promenadom koja izlazi na ribarsku luku i pijacu. Popodnevni transfer do luke za ukrcavanje na brod sa Stokholm. Isplovljavanje je predviđeno u 17:00 časova. Večera na brodu je fakultativna. Noćnja plovidba. Noćenje.
Dan 8
STOKHOLM
(26.07.2020.) STOKHOLM Doručak. Uplovljavanje u glavni grad Švedske. Transfer do Muzeja Vasa. Obilazak muzeja “ Vasa” na ostrvu Ćurgarden, gde je izložen 52 metra visok i 69 metara dugačak ratni brod koji je potonuo u XVII veku. Ovo je jedini sačuvan brod iz XVII veka, koji sa više od 98 % originalne konstrukcije predstavlja umetničko blago i jednu od najposećenijih turističkih atrakcija na svetu. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno popodne. Noćenje.
Dan 9
BELGRADE
(27.07.2020.) STOKHOLM–BEOGRAD Doručak. Dolazak u Stokholm u 10:00 časova. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 10:00 časova (Let JU411) .Sletanje na beogradski aerodrom u 12:35 časova.