Sakriti Dodaj sobu
 
avgust 2024 2
septembar 2024 4
oktobar 2024 2
novembar 2024 1
ŠVAJCARSKA 1
ŠRI LANKA 1
ITALIJA 1
KAZAHSTAN 1
EGIPAT 1
PORTUGALIJA 1
ISLAND 1
ETIOPIJA 1
KOLUMBIJA 1

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Napomena: dvokrevetne soba sa pomoćnim ležajem i jednokrevetne sobe se mogu dobiti isključivo na upit

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, avio-takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 55,88 evra (YR taksa 12 EUR – nije podložna refundaciji; ostale takse EUR 0.98-RF, EUR 20.40-RS, EUR 0.22-RS, EUR 4.48-LG, EUR 1.23-EX, EUR 6.50-HB, EUR 7.25-IT, EUR 0.88-MJ, EUR 1.94-VT), smeštaj u hotelima sa 3* I 4* zvezdice u regiji Galipoli, Ostuni I Castellana Grotte, u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkom, autobuski transferi i razgledanja prema programu, usluge vodiča, troškovi organizovanja putovanja.

Cena putovanja ne obuhvata: Fakultativne izleti, ulaznice za lokalitete i posete koji nisu naznačeni programom, napojnica za vozača na turi (20€ po putniku), boravišne takse koje se plaćaju na licu mesta (6 EUR po osobi/noć za hotele 3*; 8 EUR po osobi/noć za hotele 4*), međunarodno putno zdravstveno osiguranje, sa preporukom da pokriva lečenje i Covid-19.

SMEŠTAJ:

Hotel FLY 4* / Galipoli ili sličan hotel
Via Corso Roma, 129 – Galipoli, Italy
Lokacija: Hotel se nalazi u srcu gradića Galipoli, par stotina metra od starog grada. Najbliža plaža udaljena je oko 200m kao I marina.
Sadržaj: recepcija, bar, restoran sa panoramskim pogledom, Wi Fi internet.
Sobe: svaka soba ima kupatilo, fen, SAT TV, telefon, sef uz doplatu, klima uredjaj, Wi Fi internet.
Dva standardna kreveta ili francuski ležaj.
Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni)

Hotel 33 BARONI 4*/ Galipoli ili sličan hotel
Via Giuseppe Mazzini, 23 – Gallipoli, Italy
Lokacija: Renoviran hotel u srcu gradića Galipoli, u mirnom delu ali u blizini shoping zone I noćnog života.
Od starog grada je udaljen oko 300m, a od mora svega 100m.
Sadržaj: recepcija, bar, restoran sa panoramskim pogledom, Wi Fi internet.
Sobe: svaka soba ima kupatilo, fen, SAT TV, telefon, sef uz doplatu, klima uredjaj, Wi Fi internet.
Dva standardna kreveta ili francuski ležaj.
Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni)

Hotel PALAZZO PIRO 3* / Galipoli ili sličan hotel
Via Urso, 35 - Gallipoli, Italy
Lokacija: Hotel Palazzo Piro se nalazi u centru Galipolija, 60 metara od mora i 300 metara od istorijskog centra. Najbliže plaže se nalaze na oko 1,3 km od hotela. Prijava se vrši u hotelu Baroni, koji je udaljen svega 100 metara.
Sadržaj: recepcija, restoran sa panoramskim pogledom, Wi Fi internet.
Sobe: svaka soba ima kupatilo, fen, SAT TV, telefon, sef uz doplatu, klima uredjaj.
Dva standardna kreveta ili francuski ležaj.
Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni)

Hotel CITTA BIANCA 4* /Ostuni ili sličan
Contrada Vallegna, 72017 Ostuni - Italy
Lokacija: Hotel Citta Bianca se nalazi u regiji Ostuni, udaljen je oko 4km centra grada. Lokacija hotela je idealna polazna tačka za obilazak doline Itrije i lepote Pulje.
Sadržaj: recepcija, bar, restoran, otvoren bazen sa terasom, bar pored bazena, Wi Fi internet.
Sobe: Svaka soba ima kupatilo (kada ili tuš kabina), fen, SAT TV, mini bar, klima uredjaj.
Dva standardna kreveta ili francuski ležaj. Jednokrevetna soba jedan singl ležaj.
Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni)

Hotel SEMIRAMIDE 4* / Castellana Grotte ili sličan hotel
Via Conversano 157 - Castellana Grotte, Italy
Lokacija: Hotel Semiramide se nalazi u malom mestašcu Castelana Grote, strateškoj oblasti Apulije. Idealna polazna tačka za obilazak Alberobela, Polinjana a Mare I Monopolija. Od istorijskog centra gradića je udaljen oko 1,4km.
Sadržaj: recepcija, bar, restoran, otvoren bazen sa terasom, bar pored bazena, banket sale, Wi Fi internet.
Sobe: hotel raspolaže sa 65 soba rasporedjenih na 3 sprata. Svaka soba ima kupatilo (kada ili tuš kabina), fen, SAT TV, telefon, mini bar, sef uz doplatu, klima uredjaj, Wi Fi internet.
Dva standardna kreveta ili francuski ležaj. Jednokrevetna soba jedan singl ležaj.
Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni)

Važna informacija: Hotel u kome će grupa boraviti biće poznat 5 dana pred put.


VAŽNA NAPOMENA:

• Uslov za ulazak državljana Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma napuštanja EU. Nosiocima pasosa R. Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Državljani drugh zemalja se moraju raspitati u svom Ministarstvu inostranih poslova.

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Na letu Air Serbia-e dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.

• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično), i oni
nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA: 
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata
• kreditnim karticama banke OTP moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata
• preko računa
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A , po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 3 od 01.07.2024.
Licenca OTP 122/2021 od 03.10.2021.                                                                                                                         
Kategorija licence  A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3 

BARI
22.9.2024.
8 Dan / 7 noći
1139 Po sobi Po osobi
Detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz putnika redovnom linijom kompanije Air Serbia na relaciji Beograd-Lisabon-Beograd, lokalni let avio kompanije TAP Portugal na relaciji Lisabon-Funšal-Lisabon, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u hotelu sa 3* u standardnim dvokrevetnim sobama u Lisabonu na bazi 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje) i u hotelu sa 4* u Funšalu na bazi 5 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), panoramsko razgledanje Lisabona i poludnevno razgledanje Funšala, celodnevni izlet za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiši i Eštroil, usluge vodiča na srpskom jeziku koji ide sa grupom iz Beograda, troškovi organizacije putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja od 128 evra. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti prema programu (prijavljivanje u agenciji prilikom uplate aranžmana, plaćanje na destinaciji), gradska boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od oko 2 evra po osobi po noći, napojnice za lokalne vodiče i vozača, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi putnika.

HOTELI:
Hotel Vip Executive Zurique 3* ili sličan

Položaj: Hotel se nalazi u širem centru Lisabona, na samo 100 metara od železničke stanice Entrecampos i u neposrednoj blizini metro stanice Kampo Pekeno. Od trga Markiz de Pombala udaljen je dva kilometara.

Smeštaj: Hotel ima 252 sobe. Sve su klimatizovane sa kupatilom, fenom za kosu, telefonom, TV-om, sefom i mini-barom. Gostima je na raspolaganju besplatan WiFi. Standardne sobe su veličine 14m² i namenjene su za smeštaj max 2 odrasle osobe.

Sadržaj: Gostima je na raspolaganju restoran, bar, spoljašnji bazen sa uređenom terasom (otvoren od jula do oktobra), besplatan wi fi internet.

Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak je na bazi švedskog stola.

Kontakt: https://www.vipzuriquehotel.com/en/

Madeira (Funšal): Dom Pedro Madeira Beach Hotel 4* ili sličan

Položaj: Hotel se nalazi istočnoj obali ostrva, u prelepom zalivu Mačiko, sa fantastičnim pogledom na more, ostrva Desertas i Ponta de Sap Lourenco. Autobuska stanica gradskog prevoza koji vozi do centra grada nalazi se na samo 2 minuta pešice od hotela. Hotel je udaljen manje od 10 minuta vožnje od aerodroma Madeira.

Smeštaj: Sve sobe su sa satelitskom televizijom, klima uređajem, telefonom, radnim stolom.

Sadržaj: Hotel poseduje prostrani bazen sa slanom vodom i ležaljkama oko bazena, besplatan internet u okviru hotela. Restoran Baia de Zarco služi sveže morske plodove i jela internacionalne kuhinje.

Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak je na bazi švedskog stola.

Kontakt: https://madeira.dompedro.com/pt/

FAKULTATIVNI  IZLETI: Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje se vrši na destinaciji, isključivo u evrima. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

VAŽNE NAPOMENE:

• Putnici su u obavezi da dostave tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.

• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
Vremena letova su podložna promenama. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije.

OPŠTE NAPOMENE:

• Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje, već važeći pasoš (važnost pasoša mora biti najmanje 90 dana po povratku sa putovanja). Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Na letovima avio kompanija Air Serbia i Tap Portugal dozvoljen je jedan prtljag do 23 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).

• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Masterata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.   
Program putovanja br. 2 od 01.07.2024.

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3                                                                                                             
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021

Kategorija licence A           


LISABON
28.9.2024.
8 Dan / 7 noći
1390 Po sobi Po osobi
Detaljnije

 CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

VAŽNA NAPOMENA: dvokrevetne soba sa pomoćnim ležajem i jednokrevetne sobe se mogu dobiti isključivo na upit

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, avio-takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 117,18 evra na dan objavljivanja programa(od toga EUR 19,00-YR i EUR 35,00-YQ ne podležu refundaciji, a  takse 4,48-LG EUR, 0,98-RF EUR, EUR 20,40-RS, EUR 0,22-RS, EUR 37,10-CH su refundabilne), smeštaj u hotelima sa 4*, u dvokrevetnim sobama na bazi 5 noćenja sa doručkom, autobuski transferi i razgledanja prema programu, usluge vodiča, troškovi organizovanja putovanja.

Cena putovanja ne obuhvata: fakultativne izleti (ukoliko postoje), napojnica za vozača na turi (25 evra po putniku), međunarodno putno zdravstveno Osiguranje, sa preporukom da pokriva lečenje Covida.

SMEŠTAJ:
Cirih : Mercure Zurich City 4 * https://all.accor.com/hotel/C260/index.en.shtml ili sličan
Ovaj hotel se nalazi u okrugu Altšteten, na 5,7 km od Švajcarskog nacionalnog muzeja, od glavne železničke stanice Cirih je udaljen 6 km, dok je Banhofštrase udaljena 6,4 km.
Ovaj hotel ima bar, fitnes i spa centar, privatni parking, terasu i restoran.
Klimatizovane sobe imaju pogled na grad, radni sto, besplatan bežični internet, prostor za sedenje, TV sa ravnim ekranom i satelitskim kanalima, i sopstveno kupatilo sa besplatnim toaletnim priborom i tušem.
Gosti ovog smeštaja mogu uživati u doručku na bazi švedskog stola.
Osoblje na recepciji koja radi non-stop govori nemački, engleski, francuski i italijanski, a osoblje je uvek pri ruci da pomogne.
Najbliži aerodrom je Aerodrom Cirih, udaljen 19 km od hotela.

Ženeva : Mövenpick Hotel & Casino Geneva 4 * https://movenpick.accor.com/en/europe/switzerland/geneva/hotel-geneva.html  ili sličan
Hotel Movenpick Hotel & Casino Geneva se nalazi na 700 metara od međunarodnog aerodroma u Ženevi, 2 km od izložbenog centra Palekpo i 150 metara od tramvajske stanice do centra grada. U potpunosti je renoviran 2014. godine. Ima besplatan bežični internet, saunu i teretanu na poslednjem spratu sa panoramskim pogledom.
Moderne sobe imaju mini-bar, TV ravnog ekrana, pribor za peglanje, međunarodne adapterske utikače, sef, pribor za pripremu čaja i kafe i fen za kosu.
Ima i dva restorana. Restoran Movenpick nudi internacionalnu hranu i tradicionalna švajcarska jela, kao što su klasični Movenpick goveđi tatar. Go Helti meni nudi sezonska i lagana jela bogata vitaminima i bazirana na svežim namirnicama. U japanskom restoranu Kamome sa šou kuvanjem se služe fina jela japanske kuhinje. Bar & lounge Gate 20 je privlačno mesto za opuštanje.
Tramvajska stanica se nalazi odmah pored hotela i omogućava lak pristup centru grada i tržnom centru Balekert. Taksiji su dostupni ispred hotela.

VAŽNA NAPOMENA:
• Uslov za ulazak državljana Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma napuštanja EU. Nosiocima pasosa R. Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Državljani drugh zemalja se moraju raspitati u svom Ministarstvu inostranih poslova.

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Na letu Lufthansa grupe dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.

• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično), i oni
nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata
• kreditnim karticama banke OTP moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata
• preko računa
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A , po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 3 od 06.06.2024.  Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                     
Kategorija licence  A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3
 


CIRIH
5.8.2024.
6 Dan / 5 noći
1560 Po sobi Po osobi
Detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa jednim pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.


Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona (doručak i večera) u hotelima sa 4* na turi i 5* na obali okeana (lokalna kategorizacija), avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 379,91 evra (EUR 248.00-YQ, EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 16.91-RS, EUR 38.72-YR, EUR 0.22-RS, EUR 16.92-G4, EUR 0.88-PZ, EUR 52.80-LK, od kojih su YQ i YR nerefundabilne), ulaznice za razgledanja i obilaske prema programu, transferi, troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, a na destinaciji je na raspolaganju i lokalni vodič). Konačan iznos avio taksi je podložan promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje se u ovom delu sveta obavezni i plaćaju se na destinaciji, viza (50 evra) i troškovi viziranja (10 evra), međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
 

SMEŠTAJ:
Hotel Royal Palms 5*, Kalutara (https://www.tangerinehotels.com/royalpalmsbeachhotel/) ili sličan
Hotel Royal Palms nalazi se na nekoliko koraka od plaže Kalatura. Sobe su okružene tropskim vrtom I imaju klima-uređaj, TV sa satelitskim kanalima, aparat za čaj/kafu, kupatilo sa kadom I fenom za kosu.  Internacionalna jela na bazi švedskog stola I zapadnjačka kuhinja služe se u glavnom restoranu, koji obuhvata terasu sa pogledom na plažu.

Dambula – Sigiriana Resort & Spa by Thilanka 4* (www.sigirianaresort.com) ili sličan
Hotel je udaljen 25 min. pešice od Dambula pećinskog hrama I 30 min. vožnje od Sigirija stene. Međunarodni  arvo ome Bandanaraike je udaljen 180 km. Sobe su koloritne sa privatnim balkonima. Svaka soba ima DVD player, sef I aparat za kafu ili čaj I sopstveno kupatilo. Gosti mogu da se relaksiraju u ajurveda spa, gde može da se vežba joga ili relaksira u parnom kupatilu. Razne sportske discipline su moguće, kao I rentiranje bicikala.
 

Kendi – Thilanka Hotel 4* (https://www.thilankahotel.com/) ili sličan
Thilanka se nalazi na 5 minuta vožnje od grada Kendi I okružena je prirodnim lepotama planine Hunasgirija I prirodnim rezervatom Udavatekele. Klimatizovane sobe imaju sopstveni balkon sa pogledom na jezero Kandi I šumu Udavatekele. Svaka soba je opremljena radnim stolom, priborom za pripremu čaja/kafe I TV-om ravnog ekrana sa kablovskim kanalima i sopstvenim kupatilom. U hotelu Thilanka gosti mogu uživati u kupanju u otvorenom bazenu.
 

Kolombo – Best Western hotel, Colombo 4* (https://bestwesterncolombo.com/) ili sličan
Hotel je udaljen 4 km od centra grada. Moderne sobe imaju TV sa ravnim ekranom sa satelitskim kanalima, sef, garderober, apartat za pripremu čaja/kafe, mini bar, sopstveno kupatilo. Hotel ima bar na krovu, fintes centar I besplatan bežični internet.
 

VIZA: Viza za Šri Lanku je potrebna za nosioce srpskih pasoša (važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) I trenutno iznosi 50 evra (dobija se posredstvom naše agencije online). Potrebno je dostaviti skeniran pasoš I popunjen formular), usluga viziranja je 10 evra. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
 

VALUTA: Šrilankanska rupija 1USD = 308.82 LKR; 1EUR = 334.08 LKR
 

KLIMA: Ovo je letnji period koji je veoma povoljan za odmor I obilazak ove zemlje, a naročito mesec avgust. Temperature vazduha oko 30°C, a mora oko 28°C.
 

VAŽNE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.
• Organizator putovanja zadržava  arvo da u slučaju promene cene prevoza promeni I cenu putovanja, kao I da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih I vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Na letovima kompanije Fly Dubai dozvoljen je jedan prtljag do 20 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 7 kg. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
 

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Masterata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A , po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.
   
Program putovanja br. 6 od 01.07.2024.
 

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3                                                                                
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021
Kategorija licence A    
                                 
 

KOLOMBO
7.8.2024.
11 Dan / 10 noći
1790 Po sobi Po osobi
Detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem u hotelu i na brodu ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i njihova rezervacija se vrši na upit.

U cenu putovanja je uračunato: Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Hurgada – Beograd kompanijom Air Cairo, aerodromske takse u iznosu od 85 evra (taksa aerodroma Nikola Tesla 24.08 evra, aerodroma u Hurgadi 32,01 evra, 0.98 evra CAD taksa, YQ,GDS I MF taksa 27,93evra (takse su podložne promeni), transfer turističkim autobusom na navedenim relacijama, transfer od Asuana do Kaira  vozom i smeštaj u spavaćim kolima na bazi polupansiona (doručak i večera), smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* lokalne kategorizacije na bazi polupansiona (doručak i večera) u hotelu u Kairu, smeštaj u dvokrevetnim kabinama na brodu sa 5* lokalne kategorizacije na bazi punog pansiona; smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* lokalne kategorizacije na bazi polupansiona (doručak i večera) u hotelu u Luksoru, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* lokalne kategorizacije na bazi punog panisona u hotelu u Hurgadi,  posete, obilasci i transferi prema programu klimatizovanim autobusom, lokalni vodiči na svim lokalitetima, vođenja putovanja (licencirani turistički vodič iz Srbije); troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: napojnice za lokalne vodiče i vozače  kao i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 40 usd ukupno), viza za Egipat u iznosu od 25 usd, koja se plaća po sletanju na aerodromu (po želji, vizu za Egipat možete obezbediti i u Ambasadi Egipta u Beogradu za 13usd), međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i osiguranje u slučaju Covida 19.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:
VALUTA: Egipatska funta: 1 USD = 15.70 EGP  1 evro = 17.76 EGP
KLIMA: Toplo vreme sa prosečnim jutarnjim temperaturama izmedju 16 i 19°C, i dnevnim izmedju 31 do 35°C.
VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za Egipat, koju se dobija po sletanju na aerodromu u Hurgadi i iznosi 25 usd. Po želji, možete obezbediti vizu i u Ambasadi Egipta u Beogradu, za 13 usd.

Putnici iz ostalih zemalja iz regiona su dužni da se informišu kod diplomatskih predstavništava zemalja u svojim zemljama.
Covid 19: Za ulazak u Egipat ukinute su sve posebne mere ulaska za strane državljane.

Svi putnici su dužni da popune online deklaraciju ministarstva zdravlja Egipta 48h pred planirano putovanje na sledećoj adresi www.visitegypt.gov.eg nakon čega će dobiti jedinstveni QR kod koji im je potreban prilikom ulaska u Egipat.

SMEŠTAJ:
Hotel u Kairu: Hotel Pyramids resort by Jaz – Ex. Oazis Kairo 4* ili sličan
https://oasis.cairo-hotels-eg.com/en/ 
Hotel Oazis se nalazi 0,6 km od piramida u Gizi i  nudi smeštaj sa 298 soba. Hotel se nalazi na 15 minuta vožnje od misteriozne skulpture Velike sfinge u Gizi i nudi gostima hidromasažnu kadu i parno kupatilo. Sobe za nepušače imaju balkon i terasu, a neke od njih gledaju na šumu. Opremljeni su radnim stolom, a takođe imaju i mini bar-frižider. U restoranu se služi kontinentalni doručak. Bar pored bazena je mesto za opuštanje uz osvežavajuća pića.
Gosti mogu da vežbaju u fitnes studiju ili da se opuste pored otvorenog bazena. U okviru hotela se nalaze tereni za košarku i odbojku. Veliki Egipatski muzej udaljen je 3,1 km od hotela. Hotel se nalazi na odličnoj lokaciji blizu svih najatratktivnijih lokaliteta okrugu Giza.

Brod: M/S  Madea 5* ili sličan
Madea Nile Cruise je potpuno novo iskustvo luksuznog krstarenja Nilom sa 5*. Brod se sastoji od 54 kabine i 3 apartmana. Sve sobe i apartmani su moderno dizajnirani sa svim sadržajima međunarodnih luksuznih hotela. Na brodu MS Madea Nile Cruise, gosti mogu da uživaju u tradicionalnim plesnim i muzičkim nastupima, da se opuste i osveže u spa bazenu,da se sunčaju na palubi za sunčanje ili da uživaju u udobnosti svojih luksuznih kabina. Krstarenje ovim brodom nudi putovanje za pamćenje uz izuzetnu trpezu, prelepo okruženje i obiman program zabave na brodu, kao i lak pristup znamenitostima i pejzažima Nila i Egipta. Recepcija koja radi 24 sata pruža kompletne usluge kao i međunarodni telefon. Prodavnica poklona na brodu nudi suvenire i poklone iz Egipta.

Hotel u Luksoru: Sonesta St George Hotel 5* ili sličan
https://iberotelluxor.com-egypt.com/
Smešten u Luksoru i sa pogledom na Nil, hotel Sonesta St. George nudi savremene smeštajne jedinice sa besplatnim bežičnim internetom u javnim prostorima, spa centar i vrhunski restoran u restoranu. Udaljen je 2 km od stanice Luksor. Uređene luksuznom posteljinom i elegantnim nameštajem, sve sobe su opremljene klima uređajem, TV-om i mini barom. Većina soba ima zadivljujući pogled na grad ili reku. Gosti se mogu opustiti u hotelskoj sauni ili plivati u velikom otvorenom bazenu. U restoranu Sonesta St. George’s dostupna je raznovrsna domaća i internacionalna jela. Hotel Sonesta St. George udaljen je nekoliko minuta vožnje od prodavnica i restorana Luksora. Nalazi se u blizini hrama u Luksoru i muzeja Luksor. Međunarodni aerodrom Luksor udaljen je 10 km.

Hotel u Hurgadi : Sea Gull 4* ili sličan
https://www.hurghadaseagull.com/
Hotel se nalazi u centru Hurgade, Sakali, na samoj obali mora. Od aerodroma u Hurgadi udaljen je 10 km. Sastoji se iz dve zgrade, od kojih svaka ima zasebnu recepciju i peščanu plažu. Hotel raspolaže sa ukupno 711 soba, od kojih su 595 standardne, 104 porodične , 4 apartmana i 8 povezanih soba. Svaka soba ima kupatilo sa kadom ili tušem, fen za sušenje kose, mini bar (svaki dan se puni vodom), centralni klima uređaj, SAT TV, telefon, balkon ili terasu. Od sadržaja gostima su na raspolaganju: 2 recepcije, menjačnica, glavni restorani „Cleopatra” i „Nefertiti“, Food court restorani-restorani pored plaže... Takođe, hotel poseduje teniski teren, 5 spoljašnjih bazena, od kojih se dva greju zimi, kao i bazen sa toboganima, stoni tenis, skvoš teren, odbojku na plaži, bilijar, aerobik, akvabik, vaterpolo, ronjenje, jedrenje, spa i wellnes centar, akva centar (centar za sportove na vodi), animatorski program, pozorište, 2 bioskopa, manji akva park za decu, mini zoološki vrt, dečiji klub 4-10 g, dečije igralište, prodavnice i uslugu pranja veša.  Usluga je All inclusive – služi se po principu švedskog stola (samoposluženje).

FAKULTATIVNI IZLETI:
Abidos i Dendera -  Prvi deo programa biće poseta hramu u Denderi – jednom od najbolje očuvanim u Gornjem Egiptu. Hram u Denderi podignut je u prvom veku pre nove ere. Dendera je bila središte kulta boginje Hator. Boginja Hator, je poštovana kao ćerka solarnog božanstva, koju su Egipćani prepoznali kao simbol ženstvenosti i majčinstva. Zidovi hrama su svuda ukrašeni reljefima. Bogati reljefi još uvek čuvaju žive boje hiljadama godina, a prikazuju procesije u čast bogova, uključujući i “životnu aktivnost” samih božanstava. Nakon posete hramu, poseta Abidosu, koji je bio mesto obožavanja boga Ozirisa, boga zagrobnog života. Ovo mesto je posećivalo mnostvo hodočasnika. Tradicija kaže da je u delu nekropole u Abidosu  sahranjena Ozirisova glava. U ovom hramu se čuva jedna od lista egipatskih faraona, “Abidos lista”. Reljefi egipatskih kraljeva uklesane su na zidovima hodnika koji spaja dva dela hrama, počevši od faraona Menesa i završavajući sa Setijem I.( Cena izleta: 100 usd) 

Abu Simbel- Ranojutarnji polazak iz Asuana privatnim klimatizovanim vozilom (oko 3 i po sata vožnje).  Evropljani su ovaj hram otkrili u 19. veku. Hram je posvećen Ramzesu. Masivnom fasadom glavnog hrama dominiraju Ramezesovi kolosi. Veliki hram Abu Simbela je sagrađen tako da je okrenut prema istoku, tako da su sunčevi zraci obasjavali fasadu pri svakom izlasku sunca. Severno od glavnog hrama sagrađen je manji, ali podjednako impresivan hram u čast Ramzesove omiljene žene, Nefertari. Od 1979. godine hramovi se, kao remek delo staroegipatske arhitekture i jedan od najvećih spomenika celokupne svetske civilizacije, nalaze na listi UNESCO-ve kulturne baštine. Međutim, zanimljivija od samog otkrića hrama možda je priča koja se tiče njegovog preseljenja kada je zbog izgradnje asuanske brane šezdesetih godina 20. veka morao u potpunosti da bude preseljen na sadašnju lokaciju. (Cena izleta: 120 usd)

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Na letu Air Cairo dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg,

• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično), i oni nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 4 od 16.07.2024. 
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                     

Kategorija licence A

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3
 

HURGADA
27.9.2024.
12 Dan / 11 noći
1880 Po sobi Po osobi
Detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

U cenu putovanja je uračunato: prevoz avionom na relaciji Beograd-Beč-Rejkjavik-Beč-Beograd, transferi  autobusom i svi navedeni obilasci i razgledanja prema programu, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom u Rejkjaviku i 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Hvolsvoluru, usluge licenciranog vodiča na srpskom jeziku koji ide sa grupom iz Beograda, troškovi organizacije putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 156.53 evra (EUR 44-YQ, EUR 17.50-YR su nerefundabilne, EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 20.40-RS, EUR 0.22-RS, EUR 20.56-AT, EUR 25.92-ZY, EUR 16.56-IS, EUR 2.68-T1, EUR 3.23-ZU su refundabilne). Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti i posete (ukoliko ih bude) koje nisu predviđene programom, međunarodno putno osiguranje, lični troškovi.

SMEŠTAJ:
Rejkjavik : Icelandair Natura Reykjavik hotel 4* ili sličan
https://www.icelandhotelcollectionbyberjaya.com/en/hotels/reykjavik/reykjavik-natura
Hotel iz lanca Icelandair hotela jedan je od najvećih hotela u Rejkjaviku. Pripada zelenim hotelima čije aktivnosti su usmerene na očuvanje zivotne sredine i života u skladu sa prirodom. Hotel je oko 20 minuta pešice udaljen od strogog centra grada. U okolini hotela nalaze popularna izletišta Oskjuhlid brdo i plaza Nautholsvik sa brojnim, uređenim stazama za pešačenje. Na oko 200 m od hotela nalazi se i stanica gradskog prevoza koja vodi do autobuske stanice. Hotel ima sobe sa pogledom na okolnu prirodu, restorana Satt, bar, kongresne sale, Spa centar sa bazenom (uz doplatu). Standardne sobe (veličine 21m2) su opremljene u minimalističkom nordijskom stilu i imaju kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, pisaći sto, besplatan wi fi, kablovsku TV, telefon, frižider, peglu i dasku za peglanje. Usluga: Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Hvolsvolur: Hotel Hvolsvollur 3* ili sličan  https://www.hotelhvolsvollur.is/ 
Centralna lokacija hotela je idealna za one koji žele da uživaju u prirodi koju nudi jug Islanda. Hvolsvolur se nalazi u blizini mnogih prirodnih atrakcija, Na samo 500 metara od hotela nalazi se Lava Centar – interaktivni muzej za ljubitelje vulkana. Od sadržaja hotel ima restoran, bar, besplatan Wi Fi. Sobe imaju LCD TV, aparat za kafu/čaj Wi Fi i sopstveno kupatilo. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:  

Novac: zvanična valuta je islandska kruna (ISK)  (1 EUR = 150 ISK) kursna lista na dan objavljivanja programa.
PREPORUKA: Na Islandu se za plaćanja koriste kreditne kartice, retko je plaćanje u kešu. Menjačnica na Islandu ima vrlo malo (jedna na aerodromu Kefalik i nekoliko u okviru turističkih biroa u gradu koje imaju skraćeno radno vreme. Iz tog razloga preporučujemo da za plaćanje koristite kreditne kartice ili da pre polaska na put pokušate da u našim menjačnicama da kupite islandske krune (iznos koji vam može biti potreban za prve dana boravka na Islandu.)
Razlika u vremenu: vreme na Islandu je minus dva sata u odnosu na Srbiju (u trenutku objavljivanja programa)
Struja: 220 volti; Uglavnom se upotrebljavaju iste utičnice kao i kod nas.
Telefon: Sve mreže imaju roming;
Klima: S obzirom na geografsku širinu klima u zimskom period je umerena. Prosečne temperature u južnom delu zemlje se kreću od -10◦C do 0◦C, dok je na severu prosečna temperatura između -25◦C -30◦C. Zbog blizine Arktika zimski dani, posebno u Decembru, su kratki ali u Martu ima u proseku 12 sati dnevnog svetla, kao i u drugim delovima Evrope. Sunce izlazi između 08.00 - 08:30h, a zalazi oko 18:00h.
Jezik: islandski koji je ostao gotovo nepromenjen od kada su Vikinzi naselili ostrvo u IX i X veku. Koriste se i engleski i danski.
Hrana: islandska kuhinja se zasniva na ribi i jagnjetini, a najpoznatiji specijaliteti su: marinirani losos i smuđ, morski pas i skyr – vrsta jogurta.
Piće: Voda je sigurna za piće. Island je jedna od zemalja sa najčistijom vodom na svetu.
Odeća: slojevita, udobna, topla, vodootporna - zimska jakna, pamučne pantalone (ne farmerke jer one zadržavaju vlagu), udobna, nepromočiva obuća, kapa, šal, tople rukavice.
Kupovina: vuneni prekrivači, vikinški nakit od zlata i srebra, predmeti od lave.

VAŽNE NAPOMENE: 

• Putnici su u obavezi da dostave tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.

• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
Vremena letova su podložna promenama. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije.

OPŠTE NAPOMENE:

• Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje, već važeći pasoš (važnost pasoša mora biti najmanje 90 dana po povratku sa putovanja). Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Na letu Austrian Airlines dozvoljen je jedan prtljag do 23 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

•Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).

• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Masterata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.   


Program putovanja br. 3 od 16.07.2024.       
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3                                                                                     
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021         
Kategorija licence A                                                             

REJKJAVIK
15.10.2024.
7 Dan / 6 noći
1890 Po sobi Po osobi
Detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENE: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini, a njihova rezervacija se vrši upit.

U cenu putovanja je uračunato: prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, avio-takse u iznosu od 287.40 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih: eur 233.00 YR i refundabilnih taksi: 0.98 RF, 20.40 RS, 0.22 RS, 4.48LG, 3.00 M6, 10.00 TR, 0.94 JN, 14.38 HL) (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni), smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima 4* u Nur Sultanu, Almatiju i Biškeku, u hotelima 3* u Karakolu i na Isik Kul jezeru, i u kampu jurti u Karkara dolini. Ishrana prema programu (doručak u hotelima na bazi švedskog stola, a za večeru u lokalnim restoranima/ jurti je određeno jelo na meniju), transferi i razgledanja prema programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uključeno: napojnice za lokalne vodiče i vozače, kao i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (35 evra za celi boravak), međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje, sa preporukom da pokriva lečenja Covid-19.


OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:


VIZE: Srpskim državljanima nisu potrebne vize za Kazahstan i Kirgistan. Mesec dana pre putovanja, potrebno je dostaviti kopiju pasoša. Putnici iz ostalih zemalja, bi trebalo sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava Kazahstana i Kirgistana u zemlji u kojoj žive.


VALUTA: Novčana jedinica u Kazahstanu je tenge (KZT): 1 EVRO= 476.58 KZT; 1 USD= 448.19 KZT

Novčana jedinica u Kirgistanu je som (KGS): 1 EVRO= 94.64 KGS; 1 USD= 89.00 KGS
KLIMA:  Prijatna, umerena klima sa temperaturama između 10◦C (jutarnja) i 20-25◦C (dnevna). Uvek postoji mogućnost povremenih pljuskova. Savetujemo da proverite vremensku prognozu nekoliko dana pred put.
ODEĆA I OBUĆA: Preporučujemo sportsku i praktičnu odeću (najbolje slojevitu), toplu odeću, pogodnu za vetar ili vlažno vreme (vetrovka, kišobran, kape…), odeću dugih rukava, te udobnu sportsku obuću.

SMEŠTAJ:

Hotel u Nur Sultanu: Kazzhol Astana 4* ili sličan
https://kazzhol.com/en/astana?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIg_v9iKbJhQMVqxEGAB1UywPWEAAYAiAAEgKNJ_D_BwE 
Ovaj hotel je smešten na 4,8 km od spomenika Bajterek, 1,6 km od džamije Khazret Sultan, 2,4 km od Palate nezavisnosti i 2,7 km od Palate mira i pomirenja. Ima zatvoreni bazen, saunu, hidromasažnu kadu, restoran, fitnes centar, terasu, bar.i besplatan bežični internet.
Sobe u hotelu imaju radni sto, klima uređaj, sef i TV ravnog ekrana.
Doručak na bazi švedskog stola služi se svakog jutra.
Osoblje na recepciji govori engleski i ruski, a osoblje je uvek pri ruci da pomogne.

Hotel u Almatiju: Kazzhol Park Hotel Almaty 4* https://kazzhol.com/en/kazzhol-park ili sličan

Hotel se nalazi na manje od 1 km od opere Abaj; Katedrala Vaznesenja Gospodnjeg je udaljena 2,3 km, dok je spomenik nezavisnosti Kazahstana udaljen 1,9 km. Najbliži aerodrom je Međunarodni aerodrom Almati, udaljen 16 km od hotela.
Hotel Kazhol Park Almati nudi smeštaj sa restoranom, besplatnim privatnim parkingom, barom, fitnes centrom i baštom. Smeštaj nudi recepciju koja radi non-stop, uslugu prevoza, poslugu u sobu i besplatan bežični internet u celom objektu.
Klimatizovane sobe su sa garderoberom, čajnikom, sefom, TV-om sa ravnim ekranom i sopstvenim kupatilom sa kadom.
Kazhol Park Hotel Almati takođe ima poslovni centar, a gosti mogu da koriste faks i fotokopir aparat ili da koriste bankomat u okviru smeštaja.
Kamp jurti u Karkara dolini:
Kamp jurti raspolaže sa dvokrevetnim i jednokrevtnim šatorima, sa toaletom i tuš kabinom u svakoj.

Hotel u Karakolu: Green Yard 3*https://greenyard.kg/ ili sličan

Hotel Grin Jard ima restoran, besplatne bicikle, baštu, terasu, bar i zajednički salon.
Ima recepciju koja radi non-stop, prevoz do aerodroma, zajedničku kuhinju i besplatan bežični internet.
Sve sobe u hotelu imaju radni sto, garderober, TV sa ravnim ekranom, sopstveno kupatilo, posteljinu i peškire.
Oblast je popularna za skijanje i vožnju bicikla, a u smeštaju je moguće iznajmiti automobil.

Hotel na Isik Kul jezeru: Karven 4 seasons 3* https://karvenfourseasons.kg/ ili sličan

Hotel je nedavno renoviran. Gosti imaju na raspolaganju bazen, besplatan bežični internet, privatnu plažu i baštu. Imanje ima pogled na planine i jezero. Privatni parking se može organizovati uz doplatu.
Sobe imaju TV sa ravnim ekranom i kupatilo sa tuš kabinom.
Doručak na bazi švedskog stola je dostupan svakog jutra.
U okviru smeštaja je dostupna usluga iznajmljivanja bicikala, dok se u blizini može uživati u skijanju i vožnji bicikla.

Hotel u Biškeku: Damas International Hotel 4* https://damas.kg/ ili sličan

Hotel Damas International u Biškeku nudi smeštaj sa 4 zvezdice sa fitnes centrom, saunom, barom i zajedničkim salonom. Ima recepciju koja radi non-stop, prevoz do aerodroma, poslugu u sobi i besplatan Vbežični internet.
Sobe su klimatizovane, TV je sa ravnim ekranom i kablovskim kanalima, frižider, kuvalo za vodu, bide, bade mantili i radni sto. Svaka soba je opremljena sefom, a pojedine sobe imaju pogled na planinu. U hotelu svaka soba ima posteljinu i peškire.
Gosti hotela Damas International mogu uživati u doručku "švedski stol" svakoga dana.
Najbliži aerodrom je Međunarodni aerodrom Manas, udaljen 27 km od hotela Damas International.

OPŠTE NAPOMENE:


• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.


• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom

radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.


• Na letu Turkish Airlines-a dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.


• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.


• Kon Tiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 5 od 11.07.2024. 
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                 
Kategorija licence A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3 

ASTANA
20.9.2024.
11 Dan / 10 noći
2290 Po sobi Po osobi
Detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po zvanicnom kursu Narodne Banke na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i njihova rezervacija se vrši na upit.

Jedinstvana cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, sa uključenim avio taksama u iznosu od 429 evra (EUR 342.00-YR ,EUR 4.48-LG ,EUR 91.79-XT( XT EUR 0.98-RF EUR 19.38-RS EUR 0.22-RS EUR 3.00-M6 EUR 10.00-TR EUR 43.01-CO EUR14.03-JS EUR 1.17-AH) Smeštaj u Kolumbiji u hotelima 3* i  4* na bazi noćenja sa doručkom, transfere lokalnim avio kompanijama na destinaciji, transfer turističkim mini busevima na navedenim relacijama, ulaznice za razgledanja i obilaske prema programu, transferi, troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, a na destinaciji je na raspolaganju). Konačan iznos avio taksi je podložan promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.  

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti , napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezni i plaćaju se na destinaciji (5 evra po danu boravka), međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i osiguranje u slučaju lečenja Covida-19 i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE :

VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za Kolumbiju (za boravak do 90 dana). Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
COVID-19:
NAPOMENA: Takodje, strancima se savetuje da ne nose skupocene stvari, posebno nakit i veće količine novca, kao i da izbegavaju sporedne ulice, noću.
VALUTA:  Kolumbijski PEZO,  1 eur= 3500, 34 COP    1 usd= 3046,36 COP
KLIMA:  Kolumbija u ovom periodu, ima  prijatnu, ali raznovrsnu klimu u zavisnosti od nadmorske visine. U Bogoti, dnevne temperature su oko 18°-20°, dok su u Medeljinu i Kartageni od 25° -30°. Jutarnje i večernje na višim nadmorskim visinama od 5°- 10 °C. Mogući povremeni pljuskovi.

SMEŠTAJ:

Bogota - Hotel B3 Virrey 4* (ili sličan)  https://hotelesb3.com/en/
Ovaj moderan hotel nudi besplatan bežični internet i besplatan parking u ekskluzivnoj oblasti Čiko u severnoj Bogoti, na 100 metara od parka Virrej i 700 metara od tržnog centra El Retiro i Zone T. U cenu je uključen dnevni doručak na bazi švedskog stola. Sve sobe su opremljene televizorom sa ravnim ekranom,  stolom i sopstvenim kupatilom sa fenom. Gosti mogu da vežbaju u raspoloživom fitnes centru. Recepcija je otvorena 24 sata može organizovati usluge hemijskog čišćenja. Svetski trgovinski centar je udaljen 15 minuta vožnje, Muzej Botero je udaljen 15 km, a Međunarodni aerodrom El Dorado je udaljen 30 minuta vožnje.

Salento - Hotel Salento Real 3 * (ili sličan) https://en.hotelsalentoreal.com/
Smešten na 2 minuta vožnje od komercijalne zone, hotel Salento Real nudi besplatan bežični internet i doručak u restoranu. Može biti organizovano posmatranje ptica, planinarenje i jahanje u okolini. Sobe u hotelu Salento Real imaju televizore sa ravnim ekranom, privatna kupatila sa tuševima i toplu vodu (preko solarnih panela). Dostupna je posluga u sobu. Hotel Salento Real je udaljen 11 km od doline Kokora, 41 km od Kafe parka i 50 km od nacionalnog parka Panaka. Stanica Pereira je udaljena 25 km, a međunarodni aerodrom Matekana Pereira Risaralda udaljen je 30 km od hotela.

Medelin - Hotel Estelar Blue 4 * (ili sličan) https://en.estelarblue.com/

Hotel Estelar Blue nudi prostrane sobe s besplatnim bežičnim internetom u Medeljinu. Poseduje fitnes centar i mali restoran koji služi doručak na bazi švedskog stola. El Kastiljo je udaljen 2 km. Svaka soba je moderno uređena i opremljena je modernim nameštajem. Sadržaji soba uključuju kablovsku televiziju i sopstveno kupatilo sa toaletnim priborom. Estelar Blue Hotel ima lak pristup centru Medeljina. Na 10 minuta vožnje od stanice metroa Aguacatala.

Cartahena  - Hotel Las Americas Casa de Playa 4*  (ili sličan) https://www.hotellasamericas.com.co/las-americas-casa-de-playa/

Las Americas Casa de Plaia je tropski kompleks na plaži koji se nalazi u severnoj Kartaheni. Hotel ima 2 bazena, teren za mini golf, spa centar i zabavni centar sa vodenim parkom za decu. Gosti mogu uživati u dva bara na licu mesta: La Isla i El Chicho. Sobe u hotelu Las Americas Casa de Plaia su veoma prostrane sa sopstvenim balkonima. Svi su opremljeni besplatnim bežičnim internetom, televizorima sa ravnim ekranom i satelitskim programima, klima uređajima i ventilatorima. Hotel ima 3 restorana, Meson de Don Cristobal, koji služi domaću i internacionalnu hranu, Fogon del Navegante služi meso sa roštilja i morsku hranu sa svežim salatama, a restoran Bijao nudi kuhinju inspirisanu regionima Kartahene i Kariba. Recepcija otvorena 24 sata i besplatan parking su dostupni u okviru objekta. Hotel Las Americas Casa de Plaia nalazi se na manje od 5 km od Starog grada Kartahene i na 20 minuta vožnje od užurbanog okruga Boka Grande. Međunarodni aerodrom Rafael Nunjez udaljen je 3 km.

FAKULATIVNI IZLETI:

Zipakira , katedrala od soli

Vožnja do 42km ka severu do Zipakire. Grad soli izgrađen je u 18. veku i može se pohvaliti istorijskim centrom okruženim unikatnim kafićima i restoranima. Zatim spuštanje liftom 180m ispod zemlje do čuvene podzemne katedrale od soli, koja predstavlja monumentalno remek delo arhitekture, građeno rukama samih rudara koji su radili u rudniku. Nakon rudnika odlazak do malog grada Čia radi ručka u nadaleko poznatom restoranu „Andres Carne de Res“. Posle ručka povratak u Bogotu. (cena izleta je 200 eur po osobi)

Guatape & Piedra Del Penol 
Penol Boulder je jedna od najspektakularnijih destinacija u okolini Medeljina. Na monolit visok 200 metara može se popeti stepeništem od 740 stepenica. Uživajte u pogledu koji oduzima dah na zadivljujuću okolinu prepunu zelenih planina i plavih jezera. Selo Guatape je poznato po svojoj crkvi i svojim prelepim, živopisnim slikama koje ukrašavaju kuće u selu. Na ovom jednodnevnom izletu vodićemo vas u slikovitu vožnju kroz Istočno gorje Antiokije. Možete se popeti na Penol Boulder, uživati u ukusnom tipičnom kolumbijskom ručku na obali rezervoara Guatape, istražiti jezero na vožnji čamcem i odvojiti vreme za šetnju i opuštanje.  (cena izleta je 130 eur po osobi)

Izlet Ostrva Rosario
Islas del Rosario je arhipelag u Kolumbiji i jedan od 46 prirodnih nacionalnih parkova u zemlji. Područje je proglašeno nacionalnim parkom kako bi se zaštitio jedan od najvažnijih koralnih grebena na obali Kariba. Nezaboravno vreme na ostrvu “Isla Bella “  za kupeanje i snorkeling. Ručak na ostrvu. (cena izleta je 160 eur po osobi)

NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Na letu KLM-a dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg,

• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično), i oni nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 3 od 16.07.2024. 
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                     
Kategorija licence A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3

CARTAGENA COLUMBIA
11.11.2024.
13 Dan / 12 noći
2990 Po sobi Po osobi
Detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije,na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem mogu se dobiti na upit, ali ih ne preporučujemo, jer treći krevet ne odgovara standardu za odraslu osobu.

Jedinstvena cena aranžmana obuhvata: prevoz avionom i mini-busom na navedenim relacijama, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3 i 4* (lokalne kategorizacije) na bazi polupansiona. Ishrana prema programu (doručak se služi po principu švedskog stola, a za ručak ili večeru je određeno jelo na meniju ili švedski sto), transferi i razgledanja prema programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja od 523,05 evra (od toga EUR  284.04-YR, EUR 19.36-YR i EUR 105.24-YQ  ne podležu refundaciji, a  takse 4.48-LG EUR, 0.98-RF EUR, EUR 20.40-RS, EUR 0.22-RS, EUR 10.28-AT, EUR 8.57-ZY, EUR 46.01-IH, EUR 0.92-L3, EUR 1.84-S2, EUR 7.50-HB, EUR 8.38-IT, EUR 1.53-MJ i EUR 3.30-VT su refundabilne). Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ako postoje i koji se plaćaju na destinaciji), napojnice za nosače kofera, lokalne vodiče i vozače (oko 60 evra za ceo boravak), troškovi e-vize 80 evra i usluge viziranja 20 evra, i međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa preporukom da pokriva lečenje Covid-19.


SMEŠTAJ:

Adis Abeba- Jupiter International Hotel 4* https://www.jupiterinternationalhotel.com/ ili sličan
Hotel Jupiter International se nalazi u Adis Abebi, na pešačkoj udaljenosti od konferencijskog centra UNECA i 1km od Nacionalne palate. Ima spa, velnes i fitnes centar, kao i besplatan bežični internet.
Moderne sobe hotela Jupiter International - Cazanchis imaju televizor sa ravnim ekranom i satelitskim kanalima, mini-bar i sef. Privatna kupatila imaju kadu ili tuš i besplatni toaletni pribor.
Gosti mogu uživati u raznim obrocima u restoranu ili piću u baru i salonu.
Ostali sadržaji u ponudi uključuju recepciju koja radi 24 sata, prostorije za sastanke, zajednički salon i ostavu za prtljag. Objekat nudi besplatan parking i besplatnu uslugu prevoza do i od aerodroma.
Međunarodni aerodrom Adis Abeba Bole udaljen je 6,5 km.

Havasa- Haile Resort Hotel 4* https://hailehotelsandresorts.com/hawassa-resort/ ili sličan

Haile Resort Havasa ima restoran, otvoreni bazen, baštu i terasu, bar, zajednički salon, kao i spa i velnes centar. Hotel ima recepciju koja radi non-stop, prevoz do aerodroma, poslugu u sobi i besplatan bežični internet u celom objektu.
Sobe imaju klima-uređaj, prostor za sedenje, TV sa ravnim ekranom i kablovskim kanalima, sef i sopstveno kupatilo sa kadom, bade-mantilima i papučama. Sobe imaju čajnik, dok su pojedine opremljene kuhinjom sa mašinom za pranje sudova i rernom. 
U Haile Resortu Havasa možete igrati mini-golf, iznajmiti bicikl ili automobil.
Najbliži aerodrom je Aerodrom Avasa, udaljen 18 km.

Arba Minč- Haile Resort Arba Minch 4* https://hailehotelsandresorts.com/arbaminch_resort/ ili sličan

Haile Resort Arba Minch ima fitnes centar, baštu, bar i zajednički salon. Među sadržajima su i restoran, besplatna usluga prevoza i recepcija koja radi 24 sata, kao i besplatan bežični internet u celom objektu. Haile Resort Arba Minch ima otvoreni bazen, saunu, večernju zabavu i poslugu u sobi.
Klimatizovane sobe su sa radnim stolom, sefom, TV-om sa ravnim ekranom, terasom i sopstvenim kupatilom sa bideom. Neke sobe su sa pogledom na jezero, a neke imaju balkon.
Najbliži aerodrom je Aerodrom Arba Minč, udaljen 5 km.

Džinka– Eco Omo Resort 3+* https://www.eco-omo.com/ ili sličan

Eco Omo Resort se nalazi u srcu Omo doline. Sve sobe su podignute na stubovima i imaju slamnate krovove. Ima 20 safari šatora sa sopstvenim kupatilom i 8 soba sa zajedničkim tuševima i toaletima, kao i kamp sa kupatilom. Restoran ima bar i terasu, a loža takođe ima TV, suvenirnicu i bežični internet. Meni uključuje internacionalna jela, kao i domaća poznata jela. Bar uključuje razne vrste pića.

Hamer- Buska Lodge 3+* https://www.buskalodge.com/ ili sličan

Buska Lodge u Turmiju, naselju Hamer, nalazi se na 778km od Adis Abebe, glavnog grada Etiopije. Strateški je lociran za posete plemenima doline Omo, uključujući Hamer, Karo, Dasenek, Bume i Benu.
Prostire se na 30.000 kvadratnih metara i može se pohvaliti bujnim zelenim pejzažom sa oko 120 biljnih vrsta. Ima 25 standardnih spavaćih soba i 10 natkrivenih safari šatora podignutih na stubove. Obezbeđuje svu neophodnu opremu za kampovanje, od prostranih vodootpornih šatora do dušeka za spavanje i koliba za kuvanje.
Svaka soba ima dobro dizajniran smeštaj, struju, ventilator i sopstveno kupatilo.

Bahir Dar- Kuriftu Resort 4* https://kurifturesorts.com/laketana/ ili sličan

Sa samo 28 soba, Kuriftu Tana nudi gostima intimnije iskustvo sa njihovim prirodnim okruženjem i priliku da istraže područja u i van odmarališta. Kuriftu Resort ima restoran, otvoreni bazen, besplatan prevoz do aerodroma. Nudi mogućnost zakazivanja spa usluga, kao što su manikir/pedikir ili masaža.
Kuriftu Resort nudi i druge pogodnosti, kao što su bašta i usluge hemijskog čišćenja/pranja veša, pomoć za obilazak/kupovinu ulaznica, usluge konsijerža i ostavu za prtljag i sef na recepciji koja radi non-stop.
Sve sobe u Kuriftu Resort & Spa Lake Tana imaju klima uređaj, televizor sa kablovskim kanalima, aparati za kafu/čaj i besplatni bežični internet, sopstveno kupatilo sa  besplatnim toaletnim priborom.

Gondar- Gondar Hill Resort 3+* http://gondarhillsresort.com/ ili sličan

Smešten na najvišem vrhu Gondara sa pogledom na srednjovekovne zamkove. Gondar Hils Resort je ekološko imanje koje se arhitektonski uklapa u stil zamkova sa fascinantnim tradicionalnim kamenim zidovima, zelenim krovom i pogledom koji oduzima dah na kraljevsko ograđeno okruženje, urbanu i seosku stranu.
Raspolaže sa 78 Deluks apartmana, restoranima, barovima, bazenom, velnes centrom, radnjama, konferencijskim centrom i drugim sadržajima.
Restorani služe tradicionalna jela i različite kuhinje sa renomiranim internacionalnim kuvarom svetske klase. Pored toga, objekat pruža usluge batlera u sobama.
Eksterijer svakog apartmana je sa srednjovekovnim kamenorezima koji vas vraćaju u vreme drevne etiopske istorije. Svaki se sastoji od spavaće sobe od 46 kvadratnih metara i kupatila od 12 kvadratnih metara.
Svaki apartman ima drveni pod koji se proteže do ivice početka privatne bašte.

Lalibela– Mountain View Hotel 3+* http://mountainview-hotel.com/ ili sličan

Mountin Vju Hotel je arhitektonski kompleks koji grli litice na nadmorskoj visini od 2680 metara i nudi panoramski pogled na sve strane planine. Umetnost prikazana na arhitekturi hotela uporediva je sa crkvama u kamenu u Lalibeli.
Prostrane sobe imaju veliki krevet, kupatilo sa tuš kabinom (neke sa kadom), toaletne stočiće, ormar i veliki balkon.
Sadržaji koje nudi hotel uključuju: bežični internet, restoran i bar, ketering događaja, obilaske sa vodičem, terasu sa pogledom na zalazak sunca i još mnogo toga…

KORISNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE:


Vize: Srpskim državljanima sa biometrijskim pasošima Republke Srbije  potrebna je viza za Etiopiju i obezbeđuje se posredstvom naše agencije. Obezbedjuje se online. Potrebno je dostaviti: skeniranu fotografiju 5x5cm, ne stariju od 6 meseci, u boji sa belom pozadinom, ne veću od 2mb u jpg formatu, skeniran pasoš u boji, ne veći od 2mb u jpg formatu, e-mail adresu i zanimanje. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.


Važna napomena: Neophodno je posedovanje potvrde o vakcinaciji protiv žute groznice („žuti karton"), a preporučljivo uzimanje pilula protiv malarije. Obratiti se Institutu za higijensku zastitu Batut u Dr. Subotica br 5, tel 011/2684-566 radi zakazivanja termina i obezbedjivanja potvrde. Preporučujemo da se sa procedurom krene, odmah o formiranju grupe.


Valuta:  Etiopijski BIR 1 eur=62,47 ETB    1 usd=57,47 ETB

Plaćanja: Platne kartice, u načelu, moguće je koristiti, ali pre svega u Adis Abebi, ali je i tu broj mesta na kojima postoje terminali za platne kartice i bankomata mali, pa se ne preporučuje oslanjanje na ovakav vid plaćanja i uzimanja novca.
Oblačenje: U muslimanskim krajevima treba voditi računa o oblačenju. Preporučivo je nošenje pantalona sa dugim nogavicama, udobna obuća, majce i bluze sa rukavima..

Ponašanje: Uopšte, lokalno stanovništvo, i hrišćani i muslimani, jeste konzervativno, pa obavezno treba tražiti dozvolu za fotografisanje ljudi, životinja i objekata. Zabranjeno je slikanje vladinih zgrada, mostova, brana i sličnih građevina.

Klima: Etiopija (naročito deo obuhvaćen istorijskom rutom) u ovom periodu, ima  vrlo prijatnu, suvu klimu, sa prosecnim temperaturama od 22°C - 28°C. Jutarnje i večernje na višim nadmorskim visinama oko 10 °C.

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.


• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom

radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.


• Na interkontinentalnim letovima Ethiopian Airlines-a su dozvoljena dva prtljaga maksimalne težine do 20kg i jedan ručni do 8kg, medjutim na lokalnim letovima je dozvoljen samo jedan prtljag maksimalne težine do 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg, te je za ovo putovanje ujedno to i maksimalna težina prtljaga bez doplate.


• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.


• Kon Tiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 3 od 16.07.2024. 
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                     
Kategorija licence A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3 

ADDIS ABABA
25.10.2024.
16 Dan / 15 noći
3990 Po sobi Po osobi
Detaljnije