Sakriti Dodaj sobu
 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate).

Trokrevetne i jednokrevetne sobe u svim hotelima, mogu se dobiti isključivo na upit!

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na relaciji Beograd-Frankfurt -Bilbao-Frankfurt -Beograd, aerodromske takse u trenutku pravljenja programa 124 evra (od toga EUR 20,00 YQ  i  EUR  19.00-YR  ne podležu refundaciji, a  takse 4.48-LG EUR, 0.98-RF EUR, EUR 16.72-RS, EUR 0.22-RS, EUR 9.95-DE, EUR 43.66-RA, EUR 5.74-JD, EUR 0.62-OG, EUR 3.38-QV su refundabilne, smeštaj u hotelima sa  4*  zvezdice u Bilbau, Pamploni i San Sebastijanu u dvokrevetnim sobama na bazi 6 noćenja sa doručkom, autobuski transferi i razgledanja prema programu, razgledanje gradova: Bilbao, Vitoria Gasteiz, Pamplona, San Sebastijan, Gernika ; ulaznice i obilazak muzeja Gugenhajm u Bilbau, obilazak letovališta; Sen Žan de Lus, Bijaric, usluge vodiča Kontiki Travel i lokalnih vodiča, troškovi organizovanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti Santander (cena od 69 €), napojnica za vozača na turi (10€ po putniku), međunarodno putno zdravstveno osiguranje. kao i osiguranje od otkaza aranzmana koje se preporučuje, svi obavezni testovi neophodni za ulazak u navedene zemlje, a vezani za Covid.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE JE 04.SEPTEMBAR 2021.

Smeštaj:
Bilbao: NYX Hotel Bilbao 4 * ili sličan    https://www.nyx-hotels.com

Hotel se nalazi u strogom centru grada odakle je jednostavno stici do pozorista Ariaga na istoimenom trgu. Katedrale Santiago i Kalatrava mosta. Ima 108 veoma moderno opremljenih soba. Ima klimatizovane sobe i  besplatni WiFi, plazma televizore, masinu za kuvanje kafe, tus i fen za kosu.  Restoram “Clash” i bar nude dorucak (kontinentalni) i veliki izbor pica. Takodje postoji i terasa  na krovu zgrade  za savrseno opustanje i uzivanje.
Prostrana sala za konferencije veoma je dobro opremljena raznim tehnickim aparatima.

Pamplona: Hotel NH Pamplona Iruna Park 4* ili sličan  https://www.nh-hotels.com


Hotel je 5 minuta udaljen od centra grada.To je moderan hotel sa klimatizovanim sobama, besplatnim WiFi, i TV om. Kupatila su opremljena fenom za kosu. Dorucak se sastoji od vrlo zdravih namirnica a  restoran nudi veliki izbor internacionalne kuhinje. Hotelski gosti mogu koristiti i hotelsku teretanu na 11. spratu.

San Sebastijan: Hotel Palacio de Aiete 4 *  ili sličan  https://hotelpalaciodeaiete.com

Hotel nudi gostima teretanu, suncanu terasu sa fantasticnoim pogledom na grad, djakuzi, satelitsku TV, besplatni WiFi, kao i parking. U elegantnom hotelskom restoranu sluzi se tipicna baskijska kuhinja, a u hotelskoj basti nalazi se kafe bar.
Nalazi se u rezidencijalnom delu grada, udaljen je 20 tak minuta od od La Konca plaze i  Miramar Palace hotela.

Bilbao: NYX Hotel Bilbao 4 * ili sličan  https://www.nyx-hotels.com

KonTiki Travel & Service doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.kontiki.rs 7 dana pre polaska na put.

VAŽNA NAPOMENA:

Uslov za ulazak drzavljana Srbije u bilo koju clanicu EU je da poseduju biometrijsku putnu ispravu koja mora da vazi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma napustanja EU. Nosiocima biometrijskih pasosa R. Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od sest meseci. Bezvizni rezim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R. Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava.

-Za tranzit kroz Nemačku avionom putnici su dužni da pre poletanja sa aerodroma u Srbiji stave na uvid negativan test na kovid 19 ili potvrdu o revakcinaciji ili potvrdu o preležanoj bolesti.
- Za putovanje u Španiju potrebno je  popuniti Formular za zdravstvenu kontrolu (https://spth.gob.es)  pre polaska i imati kod sebe svoj QR kod odnosno digitalni zeleni sertifikat, koji je potreban za zdravstvenu kontrolu na aerodromu u Spaniji.
- Za putovanje u Francusku potrebno je da putnici imaju popunjen obrazac-potvrdu o medjunarodnom putovanju (https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestatio…)

Vakcinisana lica  (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca I Johnson & Johnson) moraju da prilže dokaz o izvršenoj vakcinaciji ukoliko  je prošlo dve nedelje od vakcine, odnosno četiri nedelje od jedne doze Johnson&Johnson vakcine. Za lica koja nisu vakcinisana ili su primili Sinopharm ili Sputnik moraju da prilože negativan PCR ili antigenski test, ne stariji od 72 sata.

Ovi propisi važeći su na dan pravljenja programa , te je moguće da dodje  do promena na dan putovanja.
U koliko zelite sami da pratite stanje u drzavama iz programa, mozete ici sa sajt: Ministarstvo spoljnih poslova https:www.mfa.gov.rs

OPŠTE NAPOMENE:
 

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan plaćanja.
• Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta po danima, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima  ili štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Na letu Lufthanse dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.
• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel&Service doo.
• Opšti uslovi putovanja : OTKAZ UGOVARA OD STRANE PUTNIKA ZA ARANZMAN: Baskijska tura

Za putovanja iz ponude “ Evropska putovanja“- kružna tura :
- Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre početka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškova,
- 10% ako se putovanje otkaže od 59 do 46 dana pre početka putovanja,
- 25% ako se putovanje otkaže od 45 do 31 dana pre početka putovanja,
- 50% ako se putovanje otkaže od 30 do 16 dana pre početka putovanja,
- 75% ako se putovanje otkaže od 15 do 6 dana pre početka putovanja,
- 100% ako se putovanje otkaže od 5  dana pre početka putovanja,

NAČINI PLAĆANJA:
-  avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
- kreditnom karticom masterata OTP banke  Srbije do 12 mesecnih rata moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa
bankom).
-administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa agencijom

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja  za kategoriju licence A 40, po polisi broj  IN – 0000004, pocev  od 01.10 .2020. godine ,  kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o.Beograd .  Garancija putovanja se aktivira  kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/ Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165 d ili na e-mail : office@globos.rs

Program broj 2. od 09.avgusta 2021 god.

                                                                                                            Licenca OTP 113/2020 od 01.02.2020.
                                                                                                                        Kategorija licence A 40

KonTiki Travel&Service doo Beograd-Stari grad, Kolarčeva br.3 

BILBAO
19.10.2021.
7 Dan / 6 noći
1190 Po sobi Po osobi
Detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa jednim pomoćnim ležajem ne preporučujemo
za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na navedenim relacijama, avio-takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 352,32 evra ( EUR 248.00-YQ ,  EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 16.72-RS, EUR 13.64-YR,  EUR 0.22-RS, EUR 16.36-G4 EUR 0.86-PZ, EUR 51.06-LK, od kojih su YQ i YR nerefundabilne ), smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona u hotelima sa 3*/3+* na turi i 4* na obali okeana, ,ulaznice za razgledanja i obilaske prema programu, novogodišnja večera (78 usd), dodatak za kasni check out iz hotela sa večerom poslednjeg dana (80 usd), transferi, troskovi organizovanja i vodenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, a na destinaciji je na raspolaganju i lokalni vodic), Konačan iznos avio taksi je podložan promeni i utvrdjuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodice i vozače koje su u ovom delu sveta obavezni i plaćaju se na destinaciji (5 evra po danu boravka), viza (oko 35 evra) i troškovi viziranja (10 evra), međunarodno putno zdravstveno osiguranje, koje pokriva lečenje Covida i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje. Cena aranžmana takodje ne uključuje osiguranje za jedan mesec od 12 usd po osobi i troškove PCR testa na COVID 19, po ceni od 40 usd po testu po osobi, obavezne u Kolombu po sletanju ili u hotelu.


Napomena:

Prijava putnika za „Interkontinentalna putovanja”, postaje punovažna, uplatom akontacije u visini 15% od cene aranžmana, ako je učinjena odmah po objavi programa putovanja i nastavlja se po fazama, na sledeći način:
- 60 dana, pre otpočinjanja putovanja, Putnik je dužan uplatiti još 20% od vrednosti aranžmana,
- 45 dana, pre otpočinjanja putovanja, Putnik je dužan uplatiti, još 15% vrednosti aranžmana.
Ostatak ugovorene cene, ako drugačije nije ugovoreno, plaća se 30 dana pre početka putovanja.
Ukoliko Putnik u roku ne izvrši uplatu u celosti, smatra se da je putovanje otkazao u skladu sa tačkom 12. Opštih uslova. Svaka uplata akontacije vodi se kao uplata za sve putnike, a ne samo za jednog određenog putnika iz Ugovora.

SMEŠTAJ:
 

Kolombo – Fair View hotel 3+*  (www.tangerinehotels.com) (ili sličan) - udaljen je oko 1,2 km od centra grada i vrlo je popularan medju turistima. . Hotel ima besplatni WiFi u svim sobama 24 časovnu recepciju, ima 50 soba na 8 spratova, moderno opremljenih: TV LCD plazma, i praktičan nameštaj. Sve u svemu nudi prijatan boravak u njemu.

Dambula -  Tropical Life Resort & Spa 3  * (www.tropicallifedambulla.com)  (ili sličan) - ima restoran, otvoreni bazen i bar. Svaka  soba je klimatizovana, i ima besplatni Wi-Fi. Hotel obezbedjuje 24 časovnu recepciju, sobni servis i menjačnicu. Svaka soba ima i balkon, kao i plazma TV. Doručak moze biti kontinentalni ili švedski sto. Takodje postoji prostor za igru za decu.


Kendi – Oak Ray Regency Hotel 3* (www.oakrayhotels.com)  (ili sličan) – hotel obezbedjuje vrlo prijatan boravak bez obzira da li se radi o poslovnom ili turistickom putovanju. Dosta je dobro lociran jer se nalazi dovoljno blizu za više važnih turistickih destinacija. Svaka soba je opremljena TV LCD plazma i i drugim povoljnostima. U hotelu se nalazi i prodavnica suvenira, Wi Fi na javnim mestima,  parking itd. Hotel ima jako dobre mogućnosti za rekreaciju.


Hotel na moru - PANADURA- Jie Jie Beach Hotel by Jetwing 4*-de luxe sobe (www.jetwinghotels.com) ili sličan

Dosta dobro lociran hotel što omogućava da se za relativno kraće vreme stiže do važnijih mesta. Hotel nudi niz olakšica koje omogućavaju prijatan boravak, kao besplatni WiFi u svim sobama, dnevno higijensko održavanje soba, WiFi u javnim delovima hotela, sobni servis, parking. Ima 176 soba, sve vrlo ukusno opremljene i nude vrhunski konfor. Ima otvoreni bazen kao i bazen za decu.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU ARANŽMANA U CELOSTI JE DO  20.oktobra 2021 ILI DO POPUNE MESTA

NAPOMENA: Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog strikitnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima (ovo je period visoke turističke sezone). U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska na telefon 011/ 2098-000.

OPŠTE I KORISNE lNFORMACIJE:
• Površina: 65.610km
• Državno uređenje: Demokratska Socijalisticka Država Šri Lanka (po proglašenju nezavisnosti 1972 godine ime Šri Lanke bilo je Slobodna Suverena Nezavisna Republika Šri Lanka, a 1978. definitivno menja ime u  sadašnje)
• Glavni grad: Sri  Jayawardenapura politički i administrativni centar
• Najveći grad: Kolombo, Oko 700.000 stanovinika, šire gradsko područje oko 2.4 miliona. Ekonomski centar i velika luka.
• Stanovništvo: oko 22 miliona (Sinhalezi 73%, Tamili 18% i Maori 8%)
• Zvanični jezici: sinhaleski i tamilski
• Versl‹a pripadnost: budisti 69O/,  hinduisti 13%, muslimani 9% i l‹atolici 9O/
• Vreme: +3,5 casova u odnosu na Srbiju
• Roming: obezbedjen

VIZA: Viza za Šri Lanku je potrebna za nosioce srpskih pasoša (važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) i trenutno iznosi oko 35 evra, dobija se posredstvom naše agencije, a usluga viziranja je 10 evra.
Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u
svojim zemljama.
VALUTA: Šrilankanska rupija 1USD = 199,55 LKR; 1EUR = 233,89 LKR
KLIMA: Tropska, toplo sa velikim procentom vlažnosti. U ovom periodu je sunčano i toplo, ali su mogući kraći tropski pljuskovi. Period visoke turističke sezone.

OTKAZ PUTOVANJA U SLUCAJU INTERKONTINENTALNIH TURA:
Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre početka putovanja, Organizator ima pravo da  zadrži učinjene administrativne troškove, 
-  15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
-  40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
-  60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
-  70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
-  90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
-  100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja.

VAŽNE NAPOMENE:
 

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj i raspored panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta predvidenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobracajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, strajkovima, saobracajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slicno).
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i
da u slucaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaze putovanje najkasnije 5 dana pred put
(minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranzmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podlozan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. 0 tačnom vremenu leta putnik ce biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.
• Osiguranje od otkaza putovanja se preporučuje.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opsti uslovi putovanja turistčcke agencije KonTiki Travel&ServiCe d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugacije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI  PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima gradana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, AmeriCan Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama lntesa banke moguce je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama masterata OTP banke moguce je plaćati do 12 jednakih mesecnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupac aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi broj IM - 0008717, počev od 01.10.2021. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o.Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 2020 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/ Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165 d ili na e-mail : office@globos.rs

Program broj 1 od 20. avgusta 2021.
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.
Kategorija licence A

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3

 

KOLOMBO
25.12.2021.
11 Dan / 10 noći
1920 Po sobi Po osobi
Detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet neodgovara standardnoj veličini i njihova rezervacija se vrši na upit.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom na navedenim relacijama, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja (EUR  160.00-YQ,  EUR 4.48-LG ,EUR 0.98-RF, EUR 16.72-RS,EUR    19.00-YR,  EUR 0.22-RS, EUR 16.88-AT,EUR 37.54-ZY, EUR 2.59-D9,EUR 48.04-HQ, EUR 14.06-NH, EUR 2.11-O7,EUR 2.11-O7), smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima 4* u Amanu (procena KonTikija 3*) i 5* u Akabi (procena KonTikija 4*), na bazi polupansiona (švedski sto), transferi i razgledanja prema programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ako postoje i koji se plaćaju na destinaciji), napojnice za lokalne vodiče, vozače i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 5 evra po danu boravka) koje se plaćaju na destinaciji, međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje pokriva i lečenje COVID 19, kao i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.


Valuta:Jordanski dinar: 1 USD = 0,709 JOD  1 evro = 0,827 JOD

Klima: Prijatna ,ali svezija u Amanu, sa temperaturama od 12 – 14C, dok je na jugu u Akabi znatno toplije sa temperaturama od 19-22 C, sasvim moguce plivanje kako u bazenima, tako I u moru.

Vize: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna viza za Jordan, ali se dobija na aerodromu u Jordanu prilikom dolaska. Potrebno je samo dostaviti kopiju pasoša prilikom prijavljivanja. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava zemalja u svojim zemljama.


REŽIM ULASKA DRŽAVLJANA SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID 19
Državljani Srbije mogu ući u Jordan. Nephodni su : negativan PCR test ne stariji od 5 dana, polisa medjunarodnog zdravstvenog osiguranja koje pokriva COVID 19 lecenje, registracija preko internet stranice  www.visitjordan.gov.jo, kao i aktiviranje mobilne aplikacije “Aman”na telefonu. Za dodatne informacije u vezi sa ulaskom u Jordan, u zavisnosti od zemlje, mogu se bnaci na navedenom sajtu Vlade Jordana. Ovi uslovi su važeći u trenutku pravljenja programa.

SMEŠTAJ:
Hotel u Amanu: Geneva hotel 4* https://www.genevahotel-amman.com/ ili sličan
Hotel Geneva se nalazi u modernom, zapadnom Amanu. Sobe su klimatizovane, i imaju: TV sa satelitskim kanalima, mini bar, aparat za čaj/kafu i radni sto. Hotel ima otvoreni bazen i fitnes centar, a City Mall je na 3,3 km.
U restoranu Ermitaž se služe internacionalna jela, a Lobbi Lounge nudi veliki izbor laganih obroka. Gosti mogu uživati u specijalitetima sa roštilja, sladoledu i milkšejku na sunčanoj terasi.

Hotel u Akabi: Movenpick Aqaba Residence & Resort 5*  (https://www.movenpick.com) ili sličan
Nalazi se u centru Akabe, 500 m. od  Crvenog mora. Ima svoju privatnu plazu, nekoliko otvorenih (spoljasnjih) bazena, i 5 razlicitih restorana i kafica. Sobe su vrlo svetle i savremeno opremljene. Imaju satelitsku TV, aparat za kafu ili caj, neke imaju malu kuhinju i balkon. Po postojecim restoranima i kafeima sluzi se vrlo ukusna lokalna hrana sa raznovrsnim picima. Takodje postoji i klub za deciju zabavu, a za odrasle teretana. Recepcija radi 24 casa.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE JE 15. NOVEMBAR 2021. ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:
 

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA: 
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama masterata OTP banke Srbije moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)
• Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranzmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

OTKAZ PUTOVANJA U SLUČAJU INTERKONTINENTALNIH TURA

Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre opočetka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškova: 
-  15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
-  40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
-  60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
-  70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
-  90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
-  100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi broj IM - 0008717, počev od 01.10.2021. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o.Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 2020 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/ Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165 d ili na e-mail : office@globos.rs

Program broj 3 od 14. oktobra 2021.
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.
Kategorija licence A

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3
 

AMMAN
28.12.2021.
11 Dan / 10 noći
2090 Po sobi Po osobi
Detaljnije