Sakriti Dodaj sobu
 
maj 2024 2
jun 2024 4
avgust 2024 3
EGIPAT 1
KINA 1
FINLAND 1
PORTUGALIJA 1
DANSKA 1
ŠVAJCARSKA 1
ŠRI LANKA 1
VELIKA BRITANIJA 1

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Napomena: dvokrevetne soba sa pomoćnim ležajem i jednokrevetne sobe se mogu dobiti isključivo na upit

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, avio-takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 51,29 evra na dan objavljivanja programa (od toga EUR  12,00-YR  ne podleže refundaciji, a  takse 4,48-LG EUR, 0,98-RF EUR, EUR 20,40-RS, EUR 0,22-RS, EUR 9,31-JD, EUR 0,63-OG i 3,27-QV su refundabilne), smeštaj u hotelima sa 4* zvezdice u Toremolinosu i Sevilji, u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje), autobuski transferi i razgledanja prema programu, usluge vodiča, troškovi organizovanja putovanja.

Cena putovanja ne obuhvata: Fakultativne izleti i posete koji nisu naznačeni programom, napojnica za vozača na turi (25€ po putniku), međunarodno putno zdravstveno osiguranje, sa preporukom da pokriva lečenje i Covid-19.

Napomena: Ukoliko ne bude dostupnih grupnih ulaznica za obilazak Alhambre u Granadi, stranke će biti obaveštene najkasnije sedam dana pred put.

SMEŠTAJ:

Toremolinos: Hotel Apartamentos Bajondillo 4*
 www.bajondillo.com ili sličan
Apartmani Bajondillo se nalaze pored plaže u Toremolinosu. Imaju bazen na otvorenom i besplatan bežični internet.
Svi apartmani imaju privatno kupatilo i sopstvenu terasu. Smeštajne jedinice sadrže malu kuhinju sa pločom za kuvanje i frižiderom. Gostima je na raspolaganju izbor jastuka. U kompleksu postoji i samouslužna perionica veša. Bazen kompleksa Bajondillo okružuju vrtovi sa ležaljkama i sezonski bar. Osoblje organizuje raznovrsne zabavne programe tokom dana i večeri, uključujući živu muziku.
Malaga se nalazi na svega 16 km od kompleksa. Najbliži aerodrom je Aerodrom Malaga, udaljen 8 km.

Sevilja: Hotel Silken Al- Andalus Palace 4* https://www.hoteles-silken.com/en/hotel-al-andalus-seville/ ili sličan
Hotel Silken Al-Andalus Palace nalazi se na samo 10 minuta vožnje od istorijskog centra Sevilje. Smešten je u seviljskom okrugu Heliopolis, na 5 minuta vožnje od Trga Španije, a redovne autobuske linije staju ispred hotela. Hotel je udaljen 1 km od golf kluba Pineda i 2 km od parka Maria Luisa. Nudi teretanu, kozmetički salon i sezonski otvoreni bazen, kao i terase, bašte i otvorene prostore za opuštanje.
Ovaj dizajnerski hotel nudi prostrane, klimatizovane sobe sa besplatnim bežičnim internetom. Sve sobe imaju satelitsku televiziju, sef i moderno kupatilo sa fenom za kosu. U restoranu hotela Silken Al Andalus služe se jela internacionalne kuhinje i raznovrstan doručak na bazi švedskog stola. Tu je i kafić, koji služi dnevni meni, kao i bar pored bazena i moderan snek bar.

VAŽNA NAPOMENA:
• Uslov za ulazak državljana Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma napuštanja EU. Nosiocima pasosa R. Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Državljani drugh zemalja se moraju raspitati u svom Ministarstvu inostranih poslova.

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Na letu Air Serbia-e dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.

• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

•Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično), i oni nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA: 
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata
• kreditnim karticama banke OTP moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata
• preko računa
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A , po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 1 od 01.03.2024.  L
icenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                     
Kategorija licence  A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3 

MALAGA
2.6.2024.
8 Dan / 7 noći
1390 Po sobi Po osobi
Detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije,na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći (pomoćni) krevet ne odgovara standardnoj veličini i njihova rezervacija se vrši na upit.

Jedinstvena cena aranžmana obuhvata: prevoz avionom, autobusom i brodom na navedenim relacijama, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* (lokalne kategorizacije) na bazi noćenja sa doručkom. Ishrana prema programu (doručak se služi po principu švedskog stola), transferi i razgledanja prema programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja od 184,48 evra (od toga EUR 16.06-YR i EUR 120.51-YQ ne podležu refundaciji, a takse 4.48-LG EUR, 0.98-RF EUR, EUR 20.40-RS, EUR 0.22-RS, EUR 0.76-LV, EUR 2.00-OH, EUR 0.98-XM, EUR 0.37-D3, EUR 5.71-DQ, EUR 11.11-FI i EUR 0.90-XU su refundabilne). Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ako postoje i koji se plaćaju na destinaciji), napojnice za nosače kofera, lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne (oko 30 evra za ceo boravak) i međunarodno putno zdravstveno osiguranje, sa preporukom da pokriva lečenje Covid-19.


OPŠTE INFORMACIJE ZA OVO PUTOVANJE:

Vize:
*Državljanima Srbije (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za Litvaniju.
*Državljanima Srbije (važnost pasoša najmanje 3 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za Letoniju.
*Državljanima Srbije (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za Estoniju.
*Državljanima Srbije (važnost pasoša najmanje 3 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za Finsku.
Putnici iz ostalih zemalja iz regiona su u obavezi da se sami raspitaju o proceduri viziranja za pasoše koje poseduju.
Valuta: U sve četiri zemlje valuta je evro 1EUR = 1,085USD
Klima: Vrlo prijatno vreme sa prosečnim dnevnim temperaturama oko 20°C, a jutarnjim oko 10°C. Period visoke sezone!
Vremenska zona: Plus jedan sat u odnosu na vreme u Srbiji.

SMEŠTAJ:

Hotel u Viljnusu: Best Western Vilnius 4* ili sličan
https://www.bestwestern.com/en_US/book/hotels-in-vilnius/best-western-vilnius/propertyCode.91401.html
Ovaj hotel se nalazi na desnoj strani reke Neris, na 950 metara od Starog grada, 15 minuta hoda od litvanskog nacionalnog teatra opere i baleta, i 3,5 km od glavne gradske železničke stanice. Ima zatvoreni bazen sa saunom, parking na licu mesta i klimatizovane sobe sa besplatnim bežičnim internetom.
Sve sobe su klasično nameštene, svetle i imaju pogled na grad. Svaka ima mini bar. Na raspolaganju je sopstveno moderno kupatilo sa toaletnim priborom i fenom za kosu. Oprema za kafu/čaj se može koristiti besplatno.
Osoblje recepcije je na raspolaganju 24 sata dnevno i može organizovati skladištenje prtljaga. Za udobnost gostiju tu su menjačnica, usluge izleta i karata.
Raznovrstan doručak na bazi švedskog stola služi se svakog jutra u elegantnom hotelskom restoranu Evropa Klasik, koji nudi jela evropske kuhinje. Izbor pića se služi u baru.

Hotel u Rigi: Radisson Blu Latvia 4* ili sličan

Ovaj hotel se nalazi u srcu Rige, na 400 metara od prelepog Starog grada, 300 metara od Spomenika slobode i 750 metara od Letonskog univerziteta. Ponuda hotela obuhvata elegantan enterijer, brojna mesta za ručavanje, spa sadržaje i prostrane sobe sa besplatnim bežičnim internetom.

Sve sobe imaju mini-bar i pribor za pripremu čaja/kafe. Svaka soba ima moderno kupatilo sa toaletnim priborom, fenom za kosu i kadom ili tuš kabinom. Većina soba uključuje prostor za sedenje.


Raznovrstan doručak na bazi švedskog stola služi se u restoranu Esplanade. Hotelski bar u foajeu je popularno mesto za okupljanja tokom celog dana, a savršen je za poslovne sastanke, porodična okupljanja i prijeme pre večere. U baru Skajlajn možete uživati u pićima i panoramskom pogledu na grad. Recepcija radi non-stop i nudi skladište za prtljag i usluge menjačnice. Spa i velnes centar ESPA Riga nudi luksuzan dizajn enterijera, 18-metarski bazen, saune i parne sobe, kao i izbor spa tretmana za lice i telo.


Hotel u Talinu: Park Inn by Radisson Central Tallin 4* ili sličan

https://www.radissonhotels.com/en-us/hotels/park-inn-tallinn 
Ovaj hotel se nalazi u blizini Starog grada i glavnih poslovnih i trgovačkih četvrti i na 1 km od pristaništa Talina. Glavna gradska železnička stanica, Balti Jaam, udaljena je 1,4 km, a aerodrom Talin udaljen je 5 km.
Ima prostrane sobe sa modernim sadržajima, kao što su besplatan bežični internet i kablovska televizija.
Sve sobe hotela Park Inn bi Radisson Central Tallinn su svetle i ukrašene živim bojama. Svaka ima radni prostor i moderno kupatilo sa kadom ili tušem i fenom za kosu. Sve sobe su za nepušače i imaju klima uređaj.
Osoblje recepcije je na raspolaganju 24 sata dnevno i može vam pomoći oko skladištenja prtljaga ili organizovati usluge pranja veša i hemijskog čišćenja. Gosti se mogu opustiti u privatnoj sauni. Većina hotelskih područja je dostupna za invalidska kolica.
Uživajte u obilnom doručku na bazi švedskog stola koji uključuje lokalne sastojke i opcije koje brinu o zdravlju. Radnim danima restoran Kompas nudi ukusan domaći ručak od svežih domaćih namirnica spravljen sa ljubavlju i strašću.

Hotel u Helsinkiju: Radisson Blu Seaside hotel 4* ili sličan
Ovaj moderni eko-frendli hotel se nalazi u poslovnoj četvrti Ruoholahti, na 1 km od glavnih mesta za šoping i stanica u Helsinkiju. Smešten je pored Finskog zaliva i ima fitnes centar, salon na poslednjem spratu i besplatan bežični internet.

U hotelu Radison Blu Seaside obezbeđeni su pribor za pripremu kafe/čaja, mini-bar i kablovska televizija. Dodatan osećaj komfora pružaju klima-uređaj i dušeci od memorijske pene. Iz pojedinih soba pruža se panoramski pogled na Finski zaliv.


Gosti mogu da uživaju u restoranu Bistro Gimis, čiji enterijer je inspirisan lukom. Raznovrsni doručak na bazi švedskog stola služi se svakog dana, dok ćete na meniju pronaći lokalna jela od ribe uz lokalne priloge. Lista pića uključuje lokalne koktele i piva iz mikro finskih pivara.

Do međunarodnog aerodroma Helsinki-Vanta ima 40 minuta vožnje, a Zapadno trajektno pristanište (West Terminal ferry port) je udaljeno manje od 2 km. Stanica tramvaja se nalazi odmah pored hotela, dok do metro stanice Ruoholahti ima 10 minuta šetnje.

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.


• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom

radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.


• Na letovima Air Baltic-a dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.


• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.


• Kon Tiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 2 od 01.04.2024. 
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                     

Kategorija licence A

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3 

HELSINKI
8.6.2024.
7 Dan / 6 noći
1390 Po sobi Po osobi
Detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz putnika redovnom linijom kompanije Air Serbia na relaciji Beograd-Lisabon-Beograd, lokalni let avio kompanije TAP Portugal na relaciji Lisabon-Funšal-Lisabon, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u hotelu sa 3* u standardnim dvokrevetnim sobama u Lisabonu na bazi 2 noćenja sa doručkom (samoposluživanje) i u hotelu sa 4* u Funšalu na bazi 5 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), panoramsko razgledanje Lisabona i poludnevno razgledanje Funšala, celodnevni izlet za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiši i Eštroil, usluge vodiča na srpskom jeziku koji ide sa grupom iz Beograda, troškovi organizacije putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja od 128 evra. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti prema programu (prijavljivanje u agenciji prilikom uplate aranžmana, plaćanje na destinaciji), gradska boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od oko 2 evra po osobi po noći, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi putnika.

HOTELI:
Lisabon: Hotel Nacional 3* ili sličan

Položaj:
 Hotel se nalazi na samo 200 metara od trga Markiz de Pombala. Stanica metroa Markeš de Pombal nalazi se na samo nekoliko minuta hoda.
Smeštaj: Sve sobe su jednostavno nameštene, zvučno izolavane i klimatizovane i imaju telefon, TV sa satelitskim kanalima, besplatan Wi-Fi i sopstveno kupatilo.
Sadržaj: Hotel ima bar i restoran.
Usluga: Noćenje sa doručkom (samoposluživanje).
Kontakt: www.hotel-nacional.com/en/

Madeira (Funšal): Dom Pedro Madeira Beach Hotel 4* ili sličan

Položaj:
 Hotel se nalazi istočnoj obali ostrva, u prelepom zalivu Mačiko, sa fantastičnim pogledom na more, ostrva Desertas i Ponta de Sap Lourenco. Autobuska stanica gradskog prevoza koji vozi do centra grada nalazi se na samo 2 minuta pešice od hotela. Hotel je udaljen manje od 10 minuta vožnje od aerodroma Madeira.

Smeštaj: Sve sobe su sa satelitskom televizijom, klima uređajem, telefonom, radnim stolom.
Sadržaj: Hotel poseduje prostrani bazen sa slanom vodom i ležaljkama oko bazena, besplatan internet u okviru hotela. Restoran Baia de Zarco služi sveže morske plodove i jela internacionalne kuhinje.
Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak je na bazi švedskog stola.
Kontakt: https://madeira.dompedro.com/pt/

FAKULTATIVNI  IZLETI: Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje se vrši na destinaciji, isključivo u evrima. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

VAŽNE NAPOMENE:
• Putnici su u obavezi da dostave tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
Vremena letova su podložna promenama. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije.

OPŠTE NAPOMENE:

• Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje, već važeći pasoš (važnost pasoša mora biti najmanje 90 dana po povratku sa putovanja). Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje


• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.


• Na letovima avio kompanija Air Serbia i Tap Portugal dozvoljen je jedan prtljag do 23 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.


• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).


• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.


USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:

Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Masterata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.   

Program putovanja br. 2 od 21.02.2024.


Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3                                                                                                             
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021

Kategorija licence A           

LISABON
8.6.2024.
8 Dan / 7 noći
1460 Po sobi Po osobi
Detaljnije

 CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

VAŽNA NAPOMENA: dvokrevetne soba sa pomoćnim ležajem i jednokrevetne sobe se mogu dobiti isključivo na upit

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, avio-takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 117,18 evra na dan objavljivanja programa(od toga EUR 19,00-YR i EUR 35,00-YQ ne podležu refundaciji, a  takse 4,48-LG EUR, 0,98-RF EUR, EUR 20,40-RS, EUR 0,22-RS, EUR 37,10-CH su refundabilne), smeštaj u hotelima sa 4*, u dvokrevetnim sobama na bazi 5 noćenja sa doručkom, autobuski transferi i razgledanja prema programu, usluge vodiča, troškovi organizovanja putovanja.

Cena putovanja ne obuhvata: fakultativne izleti (ukoliko postoje), napojnica za vozača na turi (25 evra po putniku), međunarodno putno zdravstveno Osiguranje, sa preporukom da pokriva lečenje Covida.

SMEŠTAJ:
Cirih : Mercure Zurich City 4 * https://all.accor.com/hotel/C260/index.en.shtml ili sličan
Ovaj hotel se nalazi u okrugu Altšteten, na 5,7 km od Švajcarskog nacionalnog muzeja, od glavne železničke stanice Cirih je udaljen 6 km, dok je Banhofštrase udaljena 6,4 km.
Ovaj hotel ima bar, fitnes i spa centar, privatni parking, terasu i restoran.
Klimatizovane sobe imaju pogled na grad, radni sto, besplatan bežični internet, prostor za sedenje, TV sa ravnim ekranom i satelitskim kanalima, i sopstveno kupatilo sa besplatnim toaletnim priborom i tušem.
Gosti ovog smeštaja mogu uživati u doručku na bazi švedskog stola.
Osoblje na recepciji koja radi non-stop govori nemački, engleski, francuski i italijanski, a osoblje je uvek pri ruci da pomogne.
Najbliži aerodrom je Aerodrom Cirih, udaljen 19 km od hotela.

Ženeva : Mövenpick Hotel & Casino Geneva 4 * https://movenpick.accor.com/en/europe/switzerland/geneva/hotel-geneva.html  ili sličan
Hotel Movenpick Hotel & Casino Geneva se nalazi na 700 metara od međunarodnog aerodroma u Ženevi, 2 km od izložbenog centra Palekpo i 150 metara od tramvajske stanice do centra grada. U potpunosti je renoviran 2014. godine. Ima besplatan bežični internet, saunu i teretanu na poslednjem spratu sa panoramskim pogledom.
Moderne sobe imaju mini-bar, TV ravnog ekrana, pribor za peglanje, međunarodne adapterske utikače, sef, pribor za pripremu čaja i kafe i fen za kosu.
Ima i dva restorana. Restoran Movenpick nudi internacionalnu hranu i tradicionalna švajcarska jela, kao što su klasični Movenpick goveđi tatar. Go Helti meni nudi sezonska i lagana jela bogata vitaminima i bazirana na svežim namirnicama. U japanskom restoranu Kamome sa šou kuvanjem se služe fina jela japanske kuhinje. Bar & lounge Gate 20 je privlačno mesto za opuštanje.
Tramvajska stanica se nalazi odmah pored hotela i omogućava lak pristup centru grada i tržnom centru Balekert. Taksiji su dostupni ispred hotela.

VAŽNA NAPOMENA:
• Uslov za ulazak državljana Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma napuštanja EU. Nosiocima pasosa R. Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Državljani drugh zemalja se moraju raspitati u svom Ministarstvu inostranih poslova.

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Na letu Lufthansa grupe dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.

• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično), i oni
nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata
• kreditnim karticama banke OTP moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata
• preko računa
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A , po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 1 od 27.03.2024.  Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                      Kategorija licence  A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3
 


CIRIH
5.8.2024.
6 Dan / 5 noći
1490 Po sobi Po osobi
Detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Napomena: dvokrevetne soba sa pomoćnim ležajem i jednokrevetne sobe se mogu dobiti isključivo na upit

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, avio-takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 79,04 evra (od toga EUR  12,00-YR ne podležu refundaciji, a  takse EUR 4,48-LG EUR 0,98-RF, EUR 20,40-RS, EUR 0,22-RS, EUR 15,22-GB i 25,74-UB su refundabilne) (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni a plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), smeštaj u hotelima sa 3* zvezdice u Londonu i 4* u Glasgovu, u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkom, autobuski transferi i razgledanja prema programu, usluge vodiča, troškovi organizovanja putovanja.


Cena putovanja ne obuhvata: fakultativni izleti (ukoliko postoje), viza za Ujedinjeno Kraljevstvo: 140 evra (ova cena je podložna promeni od strane Ambasade, a period obrade zahteva traje oko šest nedelja), usluga online popunjavanja zahteva i zakazivanje termina: 30 evra, napojnica za vozača na turi (30€ po putniku), međunarodno putno zdravstveno osiguranje, sa preporukom da pokriva lečenje i Covid-19.


SMEŠTAJ:

London: Royal National hotel 3* https://www.imperialhotels.co.uk/hotels/royal-national-hotel ili sličan
Idealno smešten u centru Londona, ovaj hotel nudi doručak na bazi švedskog stola i besplatan bežični internet.
Sobe u hotelu imaju garderober, TV sa ravnim ekranom, sopstveno kupatilo, posteljinu i peškire.
Hotel ima bar i restoran sa britanskom i italijanskom kuhinjom. Mogu se zatražiti i vegetarijanske, veganske i bezglutenske opcije.
Osoblje na recepciji govori arapski, engleski, španski i hindi, a osoblje je spremno da pomogne u bilo koje doba dana.
Popularne znamenitosti u blizini smeštaja uključuju stanicu Euston, Britanski muzej i Kings Kros Sent Pankras.

Bristol: DoubleTree by Hilton Bristol City Centre 4*

https://www.hilton.com/en/hotels/brsrwdi-doubletree-bristol-city-centre/ ili sličan
Hotel se nalazi na 500 metara od stanice Bristol Templ Meads, oko 1,5 km od Kabot Cirkusa, 1,3 km od Bristolske katedrale i 4,5 km od Ašton Kourta. Nudi usluge konsijerža, sobe za nepušače, restoran, besplatan bežični internet, bar i fitnes centar.
Doručak se služi svakog jutra i uključuje švedski sto, kontinentalni i kompletan engleski/irski doručak.
Osoblje na recepciji govori engleski, španski i rumunski i rado će gostima pružiti praktične informacije o ovoj oblasti.
Zološki vrt je udaljen 5,7 km od hotela, dok je stanica Bristol Parkvai udaljena 12 km. Najbliži aerodrom je Aerodrom Bristol, udaljen 12 km.

KORISNE INFORMACIJE:

Vremenska razlika: - 1 sat
Klima: Engleska ima blagu klimu. U ovom periodu dnevne temperature se kreću oko 25°C, a noćne oko 15°C. Uvek postoji mogućnost povremenih pljuskova. Preporučujemo da pre polaska proverite vremensku prognozu.
Odeća i obuća: Preporučujemo sportsku i praktičnu odeću (najbolje slojevitu), toplu odeću, pogodnu za vetar ili vlažno vreme (vetrovka, kišobran, kape…), odeću dugih rukava, te udobnu sportsku obuću.
Električni napon: 220 V, 50 Hz trofazna – potreban je adapter. Ponekad se može pozajmiti na recepciji. Preporučujemo da ipak kupite pre polaska u specijalizovanim trgovinama. Obično se adapter može kupiti i u duty-free šopu na aerodromima.
Novac: Britanska Funta. Kursna listna na dan objavljivanja programa: 1 GBP = 1,17 EUR. Gotovo na svim mestima je moguće plaćanje kreditnim karticama, čak je preporučljivo.
Hrana: Prosečan obrok košta cca 10–30 GBP (u zavisnosti od kvaliteta restorana). Nepisano je pravilo konobarima ostaviti 10% napojnice ukoliko ista nije već uračunata u račun. Isto pravilo važi i za taksiste.

Viza: Putnici su dužni da agenciji dostave na mail vize@kontiki.rs sledeća skenirana dokumenta u boji: pasoš, fotografiju 3,5x4,5cm sa svetlom pozadinom, sva potrebna dokumenta, čiji spisak mogu preuzeti sa našeg sajta https://www.kontiki.rs/sr/pages/vize (ili u poslovnici) i popunjen formular, koji se dobija u agenciji (popunjava se olovkom, čitko i detaljno). Ovaj formular služi kako bi predstavnik agencije prekucao sve tražene podatke u online aplikaciju i na taj način dobio aplikaciju sa bar kodom, na osnovu koje se zakazuje termin LIČNE predaje te aplikacije u Viza aplikacionom Centru.


Naglašavamo da je diskreciono pravo svake ambasade da odbije ili odobri vizu (turistička poseta, period važenja vize do 6 meseci) osobama koje apliciraju, i da daju ili ne daju objašnjenje za svoje odluke.  Agencija nema nikakav uticaj na procenu od strane ambasade, niti na njihovu odluku.


OPŠTE NAPOMENE:


• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.


• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom

radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 7 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.


• Na letu Air Serbia-e dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.


• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.


• Kon Tiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 1 od 17.04.2024. 
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                     
 
Kategorija licence A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3 

LONDON
13.8.2024.
6 Dan / 5 noći
1690 Po sobi Po osobi
Detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Jednokrevetne sobe se dobijaju isključivo na upit. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na relaciji Beograd-Kopenhagen-Stokholm-Beograd na letovima kompanije Air Serbia, transferi autobusom prema programu, prevoz autobusom na relaciji Oslo-Stokholm, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* u Kopenhagenu i Oslu, 4* u Stokholmu, na bazi 6 noćenja sa doručkom, prevoz brodom (kompanije DFDS Seaways) na relaciji Kopenhagen-Oslo, smeštaj u dvokrevetnim unutrašnjim kabinama (Klasa B) na bazi 1 noćenja sa doručkom i večerom, razgledanja gradova prema programu, ulaznica za muzej Vasa, troškovi organizovanja i vođenja putovanja, usluge lokalnih vodiča. Avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 59.09 evra (EUR 12.00-YR nerefundabilne, EUR 0.98-RF, EUR 19.38-RS, EUR 0.22-RS, EUR 4.48-LG, EUR 6.78-LI, EUR 15.25-YA su refundabilne). Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja. U slučaju povećanja taksi poskupljenja goriva, putnik je u obavezi da izvrši doplatu pre započetog putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: posluženje u avionu, fakultativni izleti i posete koji nisu naznačeni programom putovanja, napojnice za lokalne vodiče i vozača, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, lični troškovi.
Prilikom rezervacije aranžmana obavezno treba dati sledeće podatke: datum rođenja, broj pasoša, do kada važi pasoš i državljanstvo. Ovi podaci potrebni su za brodske liste putnika.

SMEŠTAJ:
 

Kopenhagen: Hotel Good Morning Copenhagen Star, 3*  ili sličan
https://ligula.se/en/goodmorninghotels/copenhagen-star/
Idealno lociran u modernoj i popularnoj četvrti Vesterbo u kojoj se nalazi puno restorana, umetničkih galerija, noćnih klubova i barova. Na samo 12 minuta vožnje od aerodroma u Kopenhagenu i na samo 100 metara od centralne železničke stanice. Hotel se nalazi na kratkoj pešačkoj udaljenosti od vrtova Tivoli, Trga Gradske kuće. Sobe imaju LCD TV sa internacionalnim kanalima, besplatan WiFi. U sklopu hotela se nalazi opuštajući bar i salon, kao i restoran u kojem se služi doručak na bazi švedskog stola.

Oslo: Comfort Hotel Karl Johan, 3* ili sičan

https://www.nordicchoicehotels.com/hotels/norway/oslo/comfort-hotel-karl-johan/
Moderan hotel u centru Osla nalazi se na samo 2 minuta hoda od glavne stanice u Oslu. Na pešačkoj udaljenosti su brojni restorani i prodavnice. Sobe su moderno opremljene i imaju TV sa ravnim ekranom i radnim stolom. Hotel ima besplatan WiFi. Hotel ima bar i restoran u kome se služi doručak na bazi švedskog stola.

Stokholm: Scandic Sjofartshotellet 4* ili sličan

https://www.scandichotels.com/sjofartshotellet

Hotel se nalazi u živahnom okrugu Sedermalm, na samo 5 minuta hoda od Starog grada. Popularni Vasa muzej je udaljen samo 10 minuta hoda. Stanica metroa Slusen udaljena je samo 100 metara. Hotel ima besplatan beđični internet i terasu na krovu sa poglednom n a grad. Sobe su opremljene sa TV sa ravnim ekranom, besplatnim internetom. Hotel ima bar i restoran u kojem se  služi doručak na bazi švedskog stola.

KORISNE INFORMACIJE:

●Lokalno vreme: U Danskoj, Švedskoj i Norveškoj je isto kao i u Srbiji.

Novac: Švedska: Šved. kruna (1 SEK = 0.08 €; 1€ = 11.23 SEK), Danska: Dan.kruna (1 DKK = 0.13 €; 1€=7.45 DKK), Norveška: Nor. kruna (1 NOK = 0.08 €; 1€= 11.29 NOK) (Kursna lista na dan objavljivanja programa). Plaćanje kreditnim karticama rašireno je u svim Skandinavskim zemljama. Visa, Mastercard i Diners češće se prihvataju od American Express-a. Na brodovima se po pravilu plaća u valutama zemalja između kojih brod plovi. Preporučujemo da na put ponesete danske, norveške i švedske krune koje su neophodne za prve dane boravka u zemljama Skandinavije. Ove valute se mogu kupiti i u Srbiji u banci ili u menjačnicama.

Klima: Imajući u vidu da se radi o severnoj Evropi, klima je blaža nego što se očekuje zahvaljujući toplom pojasu koji pravi Golfska struja. Prosečna jutarnja i večernja temperatura je oko 10 – 15◦C, a dnevna i do 25◦C. Iz tog razloga preporučujemo slojevitu garderobu, kišobran, kišnu kabanicu i jaknu kakvu biste nosili kod nas u proleće ili jesen.

VAŽNE NAPOMENE:

• Putnici su u obavezi da dostave tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.

• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
Vremena letova su podložna promenama. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije.

OPŠTE NAPOMENE:

• Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje, već važeći pasoš (važnost pasoša mora biti najmanje 90 dana po povratku sa putovanja). Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag do 23 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).

• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Masterata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.   

Program putovanja br. 2 od 21.02.2024.


Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3                                                                                                                                Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021
Kategorija licence A           

KOPENHAGEN
28.6.2024.
8 Dan / 7 noći
1790 Po sobi Po osobi
Detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa jednim pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona (doručak i večera) u hotelima sa 4* na turi i 5* na obali okeana (lokalna kategorizacija), avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 379,91 evra (EUR 248.00-YQ, EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 16.91-RS, EUR 38.72-YR, EUR 0.22-RS, EUR 16.92-G4, EUR 0.88-PZ, EUR 52.80-LK, od kojih su YQ i YR nerefundabilne), ulaznice za razgledanja i obilaske prema programu, transferi, troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, a na destinaciji je na raspolaganju i lokalni vodič). Konačan iznos avio taksi je podložan promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje se u ovom delu sveta obavezni i plaćaju se na destinaciji, viza (50 evra) i troškovi viziranja (10 evra), međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

SMEŠTAJ:
Hotel Royal Palms 5*, Kalutara (https://www.tangerinehotels.com/royalpalmsbeachhotel/) ili sličan
Hotel Royal Palms nalazi se na nekoliko koraka od plaže Kalatura. Sobe su okružene tropskim vrtom I imaju klima-uređaj, TV sa satelitskim kanalima, aparat za čaj/kafu, kupatilo sa kadom I fenom za kosu.  Internacionalna jela na bazi švedskog stola I zapadnjačka kuhinja služe se u glavnom restoranu, koji obuhvata terasu sa pogledom na plažu.

Dambula – Sigiriana Resort & Spa by Thilanka 4* (www.sigirianaresort.com) ili sličan
Hotel je udaljen 25 min. pešice od Dambula pećinskog hrama I 30 min. vožnje od Sigirija stene. Međunarodni  arvo ome Bandanaraike je udaljen 180 km. Sobe su koloritne sa privatnim balkonima. Svaka soba ima DVD player, sef I aparat za kafu ili čaj I sopstveno kupatilo. Gosti mogu da se relaksiraju u ajurveda spa, gde može da se vežba joga ili relaksira u parnom kupatilu. Razne sportske discipline su moguće, kao I rentiranje bicikala.

Kendi – Thilanka Hotel 4* (https://www.thilankahotel.com/) ili sličan
Thilanka se nalazi na 5 minuta vožnje od grada Kendi I okružena je prirodnim lepotama planine Hunasgirija I prirodnim rezervatom Udavatekele. Klimatizovane sobe imaju sopstveni balkon sa pogledom na jezero Kandi I šumu Udavatekele. Svaka soba je opremljena radnim stolom, priborom za pripremu čaja/kafe I TV-om ravnog ekrana sa kablovskim kanalima i sopstvenim kupatilom. U hotelu Thilanka gosti mogu uživati u kupanju u otvorenom bazenu.

Kolombo – Best Western hotel, Colombo 4* (https://bestwesterncolombo.com/) ili sličan
Hotel je udaljen 4 km od centra grada. Moderne sobe imaju TV sa ravnim ekranom sa satelitskim kanalima, sef, garderober, apartat za pripremu čaja/kafe, mini bar, sopstveno kupatilo. Hotel ima bar na krovu, fintes centar I besplatan bežični internet.

VIZA: Viza za Šri Lanku je potrebna za nosioce srpskih pasoša (važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) I trenutno iznosi 50 evra (dobija se posredstvom naše agencije online). Potrebno je dostaviti skeniran pasoš I popunjen formular), usluga viziranja je 10 evra. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

VALUTA: Šrilankanska rupija 1USD = 308.82 LKR; 1EUR = 334.08 LKR

KLIMA: Ovo je letnji period koji je veoma povoljan za odmor I obilazak ove zemlje, a naročito mesec avgust. Temperature vazduha oko 30°C, a
mora oko 28°C.

VAŽNE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.

• Organizator putovanja zadržava  arvo da u slučaju promene cene prevoza promeni I cenu putovanja, kao I da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih I vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).

• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.

• Na letovima kompanije Fly Dubai dozvoljen je jedan prtljag do 20 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 7 kg. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.

• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.

• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Masterata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A , po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.
   
Program putovanja br. 2 od 01.04.2024.
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3                                                                                                                                Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021
Kategorija licence A                                   
 

KOLOMBO
7.8.2024.
11 Dan / 10 noći
1790 Po sobi Po osobi
Detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem u hotelu i na brodu ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i njihova rezervacija se vrši na upit.

U cenu putovanja je uračunato: Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Hurgada – Beograd kompanijom Air Cairo, aerodromske takse u iznosu od 85 evra (taksa aerodroma Nikola Tesla 24.08 evra, aerodroma u Hurgadi 32,01 evra, 0.98 evra CAD taksa, YQ,GDS I MF taksa 27,93evra (takse su podložne promeni), transfer turističkim autobusom na navedenim relacijama, transfer od Asuana do Kaira  vozom i smeštaj u spavaćim kolima na bazi polupansiona (doručak i večera), smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* lokalne kategorizacije na bazi polupansiona (doručak i večera) u hotelu u Kairu, smeštaj u dvokrevetnim kabinama na brodu sa 5* lokalne kategorizacije na bazi punog pansiona; smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* lokalne kategorizacije na bazi polupansiona (doručak i večera) u hotelu u Luksoru, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* lokalne kategorizacije na bazi punog panisona u hotelu u Hurgadi,  posete, obilasci i transferi prema programu klimatizovanim autobusom, lokalni vodiči na svim lokalitetima, vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda); troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: napojnice za lokalne vodiče i vozače  kao i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 40 usd ukupno), viza za Egipat u iznosu od 25 usd, koja se plaća po sletanju na aerodromu (po želji, vizu za Egipat možete obezbediti i u Ambasadi Egipta u Beogradu za 13usd), međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i osiguranje u slučaju Covida 19.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:

VALUTA
: Egipatska funta: 1 USD = 15.70 EGP  1 evro = 17.76 EGP
KLIMA: Toplo vreme sa prosečnim jutarnjim temperaturama izmedju 16 i 19°C, i dnevnim izmedju 31 do 35°C.
VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za Egipat, koju se dobija po sletanju na aerodromu u Hurgadi i iznosi 25 usd. Po želji, možete obezbediti vizu i u Ambasadi Egipta u Beogradu, za 13 usd.
Putnici iz ostalih zemalja iz regiona su dužni da se informišu kod diplomatskih predstavništava zemalja u svojim zemljama.

Covid 19: Za ulazak u Egipat ukinute su sve posebne mere ulaska za strane državljane. Više nije potreban negativan PCR ili antigenski test, kao ni potvrda o vakcinaciji.

Svi putnici su dužni da popune online deklaraciju ministarstva zdravlja Egipta 48h pred planirano putovanje na sledećoj adresi www.visitegypt.gov.eg nakon čega će dobiti jedinstveni QR kod koji im je potreban prilikom ulaska u Egipat.

SMEŠTAJ:
Hotel u Kairu: Hotel Pyramids resort by Jaz – Ex. Oazis Kairo 4* ili sličan 
https://oasis.cairo-hotels-eg.com/en/
Hotel Oazis se nalazi 0,6 km od piramida u Gizi i  nudi smeštaj sa 298 soba. Hotel se nalazi na 15 minuta vožnje od misteriozne skulpture Velike sfinge u Gizi i nudi gostima hidromasažnu kadu i parno kupatilo. Sobe za nepušače imaju balkon i terasu, a neke od njih gledaju na šumu. Opremljeni su radnim stolom, a takođe imaju i mini bar-frižider. U restoranu se služi kontinentalni doručak. Bar pored bazena je mesto za opuštanje uz osvežavajuća pića.
Gosti mogu da vežbaju u fitnes studiju ili da se opuste pored otvorenog bazena. U okviru hotela se nalaze tereni za košarku i odbojku. Veliki Egipatski muzej udaljen je 3,1 km od hotela. Hotel se nalazi na odličnoj lokaciji blizu svih najatratktivnijih lokaliteta okrugu Giza.

Brod: M/S  Madea 5* ili sličan
Madea Nile Cruise je potpuno novo iskustvo luksuznog krstarenja Nilom sa 5*. Brod se sastoji od 54 kabine i 3 apartmana. Sve sobe i apartmani su moderno dizajnirani sa svim sadržajima međunarodnih luksuznih hotela. Na brodu MS Madea Nile Cruise, gosti mogu da uživaju u tradicionalnim plesnim i muzičkim nastupima, da se opuste i osveže u spa bazenu,da se sunčaju na palubi za sunčanje ili da uživaju u udobnosti svojih luksuznih kabina. Krstarenje ovim brodom nudi putovanje za pamćenje uz izuzetnu trpezu, prelepo okruženje i obiman program zabave na brodu, kao i lak pristup znamenitostima i pejzažima Nila i Egipta. Recepcija koja radi 24 sata pruža kompletne usluge kao i međunarodni telefon. Prodavnica poklona na brodu nudi suvenire i poklone iz Egipta.

Hotel u Luksoru: Sonesta St George Hotel 5* ili sličan
https://iberotelluxor.com-egypt.com/
Smešten u Luksoru i sa pogledom na Nil, hotel Sonesta St. George nudi savremene smeštajne jedinice sa besplatnim bežičnim internetom u javnim prostorima, spa centar i vrhunski restoran u restoranu. Udaljen je 2 km od stanice Luksor. Uređene luksuznom posteljinom i elegantnim nameštajem, sve sobe su opremljene klima uređajem, TV-om i mini barom. Većina soba ima zadivljujući pogled na grad ili reku. Gosti se mogu opustiti u hotelskoj sauni ili plivati u velikom otvorenom bazenu. U restoranu Sonesta St. George’s dostupna je raznovrsna domaća i internacionalna jela. Hotel Sonesta St. George udaljen je nekoliko minuta vožnje od prodavnica i restorana Luksora. Nalazi se u blizini hrama u Luksoru i muzeja Luksor. Međunarodni aerodrom Luksor udaljen je 10 km.

Hotel u Hurgadi : Sea Gull 4* ili sličan
https://www.hurghadaseagull.com/
Hotel se nalazi u centru Hurgade, Sakali, na samoj obali mora. Od aerodroma u Hurgadi udaljen je 10 km. Sastoji se iz dve zgrade, od kojih svaka ima zasebnu recepciju i peščanu plažu. Hotel raspolaže sa ukupno 711 soba, od kojih su 595 standardne, 104 porodične , 4 apartmana i 8 povezanih soba. Svaka soba ima kupatilo sa kadom ili tušem, fen za sušenje kose, mini bar (svaki dan se puni vodom), centralni klima uređaj, SAT TV, telefon, balkon ili terasu. Od sadržaja gostima su na raspolaganju: 2 recepcije, menjačnica, glavni restorani „Cleopatra” i „Nefertiti“, Food court restorani-restorani pored plaže... Takođe, hotel poseduje teniski teren, 5 spoljašnjih bazena, od kojih se dva greju zimi, kao i bazen sa toboganima, stoni tenis, skvoš teren, odbojku na plaži, bilijar, aerobik, akvabik, vaterpolo, ronjenje, jedrenje, spa i wellnes centar, akva centar (centar za sportove na vodi), animatorski program, pozorište, 2 bioskopa, manji akva park za decu, mini zoološki vrt, dečiji klub 4-10 g, dečije igralište, prodavnice i uslugu pranja veša.  Usluga je All inclusive – služi se po principu švedskog stola (samoposluženje).

FAKULTATIVNI IZLETI:
Abidos i Dendera -  Prvi deo programa biće poseta hramu u Denderi – jednom od najbolje očuvanim u Gornjem Egiptu. Hram u Denderi podignut je u prvom veku pre nove ere. Dendera je bila središte kulta boginje Hator. Boginja Hator, je poštovana kao ćerka solarnog božanstva, koju su Egipćani prepoznali kao simbol ženstvenosti i majčinstva. Zidovi hrama su svuda ukrašeni reljefima. Bogati reljefi još uvek čuvaju žive boje hiljadama godina, a prikazuju procesije u čast bogova, uključujući i “životnu aktivnost” samih božanstava. Nakon posete hramu, poseta Abidosu, koji je bio mesto obožavanja boga Ozirisa, boga zagrobnog života. Ovo mesto je posećivalo mnostvo hodočasnika. Tradicija kaže da je u delu nekropole u Abidosu  sahranjena Ozirisova glava. U ovom hramu se čuva jedna od lista egipatskih faraona, “Abidos lista”. Reljefi egipatskih kraljeva uklesane su na zidovima hodnika koji spaja dva dela hrama, počevši od faraona Menesa i završavajući sa Setijem I.(Cena izleta: 90 usd)

Abu Simbel- Ranojutarnji polazak iz Asuana privatnim klimatizovanim vozilom (oko 3 i po sata vožnje).  Evropljani su ovaj hram otkrili u 19. veku. Hram je posvećen Ramzesu. Masivnom fasadom glavnog hrama dominiraju Ramezesovi kolosi. Veliki hram Abu Simbela je sagrađen tako da je okrenut prema istoku, tako da su sunčevi zraci obasjavali fasadu pri svakom izlasku sunca. Severno od glavnog hrama sagrađen je manji, ali podjednako impresivan hram u čast Ramzesove omiljene žene, Nefertari. Od 1979. godine hramovi se, kao remek delo staroegipatske arhitekture i jedan od najvećih spomenika celokupne svetske civilizacije, nalaze na listi UNESCO-ve kulturne baštine. Međutim, zanimljivija od samog otkrića hrama možda je priča koja se tiče njegovog preseljenja kada je zbog izgradnje asuanske brane šezdesetih godina 20. veka morao u potpunosti da bude preseljen na sadašnju lokaciju. (Cena izleta: 110 usd)

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Na letu Air Cairo dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg,

• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično), i oni nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije KonTiki Travel & Service d.o.o.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA: 
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 4 od 02.04.2024. 
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                     
Kategorija licence A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3

HURGADA
1.5.2024.
12 Dan / 11 noći
1880 Po sobi Po osobi
Detaljnije

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom na navedenim relacijama, prevoz vozom na relaciji Peking-Sian (brzi voz, ekonomska klasa) i Sian-Sudžou -  1 noćenje (kušet kola, kabina za četiri osobe) i autobusom prema programu, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* (lokalne kategorizacije), transferi, razgledanja i ishrana prema programu, (doručak u hotelima - internacionalni švedski sto, ručkovi ili večere prema programu u lokalnim restoranima - kineska hrana, meni od više različitih jela), troškovi organizovanja putovanja, usluge lokalnog vodiča na destinaciji kao i usluge licenciranog vodiča Kontiki Travel & Service koji putuje sa grupom iz Beograda, avio-takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 420.47 evra (EUR 276.00-YQ, EUR EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 20.40-RS, EUR 39.76-YR, 0.22-RS, EUR 29.78-G4, EUR 2.72-PZ, EUR 29.78-QA, EUR 4.96-R9, EUR 11.39-CN, od kojih su YQ i YR nerefundabilne). Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: obavezne napojnice za lokalne vodiče i vozače koji su u ovom delu sveta obavezni i koje se plaćaju na destinaciji (oko 4 evra po danu boravka), fakultativni izleti (ukoliko postoje), međunarodno putno zdravstveno osiguranje, lični troškovi.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:
• KLIMA:  je izrazito kontinentalna. Proleće kao i jesen, najlepše doba za posetu ovih gradova. Prosečne dnevne temperatura se kreću od 10-25°C, jutra i večeri nešto svežiji.
• VALUTA: Kina: (Kineski juan) 1 USD = 7.10 CNY  1 EUR = 7.84 CNY
• VIZE: Državljanima Srbije sa biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za  Kinu. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.
• Zbog izdavanja vozne karte kao i ulaznice za Kineski zid potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša.

• SMEŠTAJ:
Hotel u Pekingu: Super House International 4* ili sličan
Hotel Super House International se nalazi u pekinškom okrugu Chaoiang, na 40 minuta vožnje od međunarodnog aerodroma u Pekingu. Hotel nudi sobe sa satelitskom televizijom, pristupom internetu i imaju radni sto, mini bar, telefon i sef, sopstveno kupatilo. Ima 3 restorana, besplatan bežični internet i besplatan parking. Hotel ima fitnes centar i kozmetički salon. Doručak je na bazi švedskog stola.

Hotel u Sianu: Bell Tower Hotel 4* ili sličan
Bell Tower Hotel  se nalazi na jednoj od najboljih lokacija u Sianu.  Nalazi se u blizini čuvenog zvonika i na pešačkoj je udaljenosti od gradskih zidina, brojnih restorana i prodavnica. Hotel ima 3 restorana, biznis centar, saunu. Sobe su opremljene sa klima uređajem, satelitskim TV, sefom, mini barom, ketlerom za kafu/čaj, sopstvenim kupatilom. Omogućava besplatan  WiFi.

Hotel u Sudžou: Royal Tulip Suzhou 4* ili sličan https://www.goldentulip.com/en/hotels/royal-tulip-suzhou
Moderan i elegantan hotel je centralno lociran i osigurava gostima brz i lagan pristup mnogim lokalnim mestima i interesima. Hotel ima bazen, spa i teretanu. Moderno opremljene sobe sadrže sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, TV sa satelitskim kanalima, telefon, mini bar, ketler, fen za kosu, centralnu klimu.

Hotel u Nanđingu: Glarun Jinling Hotel 4* ili sličan 
Hotel se nalazi u južnom delu Nanđinga, na oko 12 minuta vožnje (20km) od centra grada. Hotel ima 3 restorana, fitnes centar, bar, besplatan internet. Sobe su oko 30m2 opremljene sa klima uređajem, mini barom, ketlerom, sefom, LCD TV, sopstvenim kupatilom.

Hotel u Hangdžou: Novetel Hotel East 4* ili sličan
Hotel se nalazi u komercijalnom i kulturnom centru Hangdžoua, u blizini linije metroa 4, linije 6,  udaljen oko 3 km od Istočne železničke stanice Hangdžou i 25 km od međunarodnog aerodroma Hangdžou. Sobe su klimatizovane, poseduju pisaći sto, mini bar, sofu, LCD TV, sopstveno kupatilo.

Hotel  u Šangaju: Grand Mercure Baolong Hotel 4* http://www.baolongmercure.com ili sličan
Hotel je udaljen 9 km od šoping zone Nanđing. Hotel sadrži otvoreni bazen, masažu, saunu, fitness centar, salon lepote, restoran i dva bara. Hotel ima ukupno 372 sobe koje su opremljene sa televizorom, mini barom, fenom i sopstvenim kupatilom. Gostima je na raspolaganju bežični internet. Doručak je na bazi švedskog stola.

VAŽNE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).

• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.

• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.

• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.

• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Masterata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
•administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A , po polisi br. IN-0000006, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.   

Program putovanja br. 3 od 21.02.2024.
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021

Kategorija licence A


PEKING
15.5.2024.
15 Dan / 14 noći
2350 Po sobi Po osobi
Detaljnije