Call Center
011 / 2098-000
Pon.–pet. 09–20h, Sub.10 –15h
info@kontiki.rs
SKIJATOS - IZLETI
 

KRSTARENJE OKO OSTRVA SKIJATOS

Jednodnevno krstarenje brodom oko ostrva Skijatos. Tokom izleta ćemo posetiti jednu od najlepših plaža Egejskog mora - Lalariju. Uprkos tome što se na Skijatosu nalaze mnoge plaže izuzetne prirodne lepote, Lalarija je nekrunisana kraljica među njima, prekrivena oblutcima bele boje, koje zapljuskuje čisto, tirkizno more. Posebna atrakcija ove plaže je stena Tripia Petra, koja podseća na otvorena vrata ili kapiju. Po legendi, svako ko uspe plivajući da prođe kroz ovaj prirodno isklesan luk u steni, će ostati večno mlad. Nakon boravka na Lalariji ćemo nastaviti krstarenje do Kasto plaže, iznad koje se nalazi utvrđenje Kastro, tvrđava koju su Skijaćani podigli pred dolazak Turaka u Severne Sporade. Krstarenje nastavljamo uz obalu Skijatosa u potrazi za novom plažom radi dužeg odmora i vremena za ručak. Pred završetak krstarenja ćemo napraviti pauzu na ostrvu Cugria, na divljoj plaži uz izuzetno čisto, magičnih nijansi plave boje, mora. Tokom krstarenja oko obale Skijatosa ćete uživati, naročito ukoliko ste ljubitelj plovidbe i grčke muzike.


KRSTARENJE OKO OSTRVA SKOPELOS

Krstarenje obuhvata vožnju brodom, uz muziku iz filma "Mamma Mia", koji je snimljen na Skopelosu. Prva pauza za kupanje je plaža Svetog Jovana Krstitelja, iznad koje se nalazi istoimena crkvica, do koje se može doći stepenicama i uživati u fantastičnom pogledu na nepregledno Egejsko more. Krstarenje se nastavlja ka glavnom gradu ostrva, Skopelosu, gde je planirano zadržavanje 2 sata, radi upoznavanja starog dela grada i slobodnog vremena za ručak u nekoj od taverni sa vrlo ukusnim grčkim specijalitetima. Grad Skopelos je karakterističan po tradicionalno belim fasadama, plavim prozorima, uskim kaldrmisanim sokacima, cvetnim vrtovima i sa preko 360 crkava o kojima će vodič pričati tokom šetnje. Dan završavamo na plaži Kastani ili Milia. Obe plaže karakteriše čisto more koje okružuju četinari po kojima se Skopelos smatra jednim od najzelenijih ostrva u ovom delu Egeja.

KRSTARENJE OKO OSTRVA SKOPELOS I ALONISOS

Celodnevno krstarenje do ovih ostrva predstavlja posebno uživanje za sve ljubitelje grčkog mora i sunca. Prvo se posećuje grad Skopelos, po mnogima najlepši grad Severnih Sporada, kojim dominira crkva posvećena Bogorodici i ujedno jedan od simbola ovog ostrva. Sa vodičem ćete upoznati stari deo grada i imati slobodno vreme za individualnu šetnju ili ručak u gradu. Krstarenje se nastavlja ka ostrvu Alonisos i gradiću Patitiri. Predlažemo i da posetite Staro selo, autentično staro jezgro grada, krivudave, strme i ispresecane ulice u kojima su brojne galerije i prodavnice, taverne i kafići sa vidikovcima. U Patitiriju postoji muzej posvećen piratima, a tokom razgledanja Starog sela ćete od vodiča čuti brojne interesantne priče. U povratku je moguće zadržavanje na jednoj od plaža u periodu od oko jednog sata.


DOBRO DOŠLI NA SKIJATOS

Poštovani gosti,

U ime turističkih agencija KonTiki travel, želimo Vam prijatan boravak u Grčkoj, na ostrvu Skijatos !

Molimo Vas da obratite pažnju na informacije koje se tiču Vašeg boravka na Skijatosu, a imaju za cilj da isti učine što prijatnijim.

Vreme - kada dođete u Grčku, ne zaboravite da ste ušli u drugu vremensku zonu te Vas molimo da pomerite svoje časovnike sat vremena unapred. Sve informacije tokom boravka na ostrvu će biti saopštene po lokalnom vremenu.

Voda - preporučujemo da konzumirate samo flaširanu vodu.

Prevoz - lokalni autobus saobraća svakodnevno na oko 20 minuta. Cena karte je oko 3 evra. Na Skijatosu postoji 26 autobuskih stajališta obeleženih tablom na kojoj piše broj stanice, po kojoj možete prepoznati gde se nalazite. Obratite pažnju na vreme polaska poslednjeg autobusa iz centra Skijatosa, kao i sa stanice broj 26, jer ćete u suprotnom biti prinuđeni da koristite taxi prevoz. Do mnogih plaža i taverni sa vidikovcima, manastira i tvrđave se ne može doći autobusom, zato predlažemo da tokom boravka iznajmite automobil ili motor.

Kupovina - u blizini većine hotela i vila se nalaze manje prodavnice ali najpovoljnije se kupuje u velikim marketima Masoutis i Sklavenitis. Radno vreme ovih prodavnica u glavnom gradu je od 9:00 do 21:00 čas (sklono promeni van letnje sezone). Market Sklavenitis ne radi nedeljom.

Vreme povratnog leta - jedan dan pre povratka za Srbiju, nakon 15 časova, ćete putem poruka biti obavešteni o broju leta, vremenu poletanja aviona sa ostrva i vremenu dolaska prevoza u izabrani smeštajni kapacitet.


PLAŽE NA SKIJATOSU

Megali Amos (veliki pesak), se smatra gradskom plažom.

Megali Amos je uzana peščano-šljunkovita plaža na kojoj se nalaze brojne taverne, ležaljke i suncobrani.

Ahladia je jedna od najpoznatijih plaža na ostrvu, udaljena 4 km od grada Skijatos. Do ove plaže se može doći brodićem - vodenim taksijem. Rangirana je među plažama kao savršene za porodice. Veoma je mirna i organizovana sa brojnim sadržajima. Zlatni pesak i čisto kristalno more pruža mogućnost pravog uživanja.

Tzaneria je peščana plaža koja je udaljena oko 7 km od grada. Do nje se može doći i lokalnim autobusom (stanica br. 12), pešaka ili vodenim taksijem. Na njoj se nalazi i jedan od napoznatijih plažnih barova u kome možete uživati tokom čitavog dana.

Vromolimnos - Jedna od najlepših plaža na ostrvu okružena brojnim maslinjacima i borovima. Ova peščana plaža u poslednje vreme stiče sve veću popularost kod mladih zbog velikog plažnog bara u kome je atmosfera prilagođena ljubiteljima dobre muzike i još boljih koktela.

Kolios je peščana plaža, usled malene i koloritne uvale odlično je zaštićena od vetra i karakteristična po kasnom zalasku sunca. Na ovoj plaži se nalazi jedan od plažnih barova koji je prepoznatljiv po autentičnom dizajnu i odličnoj usluzi.

Agia Paraskevi (Sveta Petka) je jedna od najvećih plaža na ostru. U centralnom delu plaže se nalaze suncobrani i ležaljke, dok je na krajevima plaže ostavljen prostor za sve one koji ne žele da koriste plažni mobilijar. Nakon stenovitog dela na desnoj strani plaže, postoje dve potpuno izolovane male plaže za one koji traže mir. Blizu plaže se nalazi taverna sa dobrim izborom hrane i vina. U zaleđu plaže nalazi se mala crkva posvećena Svetoj Petki.

Trulos je plaža koja leži u jednoj od najpopularnijih turističkih oblasti Skijatosa, oko 10 km jugo-zapadno od glavnog grada ostrva. Ime nosi po malom ostrvu koje je tačno preko puta, ima izgled kupole (trulos u prevodu sa grčkog označava kupolu). Plaža je kompletno organizovana.

Maratha je jedna od najmanjih ali i najlepših plaža Skijatos. To je mirna uvala među borovima sa jednim plažnim barom gde se pušta dobra muzika i odakle se pruža predivan pogled na more.

Kukunaries (borova šišarka) je 2003. godine ova plaža je proglašena za najlepšu na Mediteranu, a smatra se i jednom od najlepših svetskih plaža. Plitka tirkizna voda je idealna za porodice sa decom. Male drvene kantine i kiosci su pažljivo postavljeni u skladu sa jednostavnošću i lepotom plaže, služeći jednostavna jela (sendviči, salate), sladoled, brojna pića i kafe.

Agia Eleni je po mnogima najlepša plaža koja se nalazi na zapadnoj strani ostrva. Poznata je po fantastičnom zalasku sunca na ostrvu. Plaža je dobila ime po istoimenoj crkvi, koja se nalazi u blizini. Ušuškana je u zelenilu borova koji je okružuju, sa pogledom na planinu Pilion.

Banana plaža se ističe po prepoznatljivom žućkastom pesku. Idealna je za porodice. Pored Banana plaže nalazi se Mala Banana, nudistička plaža. Okružena bujnom vegetacijom, sa organizovanim plažnim barom i raznim nijansama plave boje mora je pravi raj za posetioce. Od nedavno obe plaže se nalaze u sklopu novoizgrađenog hotelskog resort-a, ali su dostupne svim posetiocima koji borave na ostrvu.

Plaže Mandraki, Agistros, Ellia se nalaze na severnoj strani u produžetku puta koji Vas vodi do plaže Krifi Ammos. Postoji i pešačka peščana staza koja se nalazi blizu stanice 24, odmah uz giros Under the pine tree. Ovom stazom je potrebno 15-20 minuta pešačenja do prve raskrsnice gde se nalaze putokazi za ostale plaže. Na plaži ima ležaljki, suncobrana, bar.