Call Center
011 / 2098-000
Pon.–pet. 09–20h, Sub.10 –15h
info@kontiki.rs
ATINSKA RIVIJERA - GLIFADA

OBILAZAK ATINE I AKROPOLJA

Vožnja do Atine i po dolasku sledi poseta arheološkom lokalitetu iz zlatnog Perikleovog doba,Akropolj. U nastavku programa je panoramski obilazak ostalih znamenitosti u centru Atine ( Zeusov hram,Hadrijanova vrata, Olimpijski stadion, Parlament, Šlimanov dom, Atinska  trilogija). Po završetku programa odlazak u stari deo grada ,Plaka I Monastiraki, gde je predviđeno slobodno vreme za šetnju, šoping, ručak.

Polazak u ranim jutarnjim časovima, povratak oko 17h.

Cena: odrasli 45 evra + 20 evra ulaznica za Akropolj (omladina do 25 godina 10 evra uz pasoš)

Deca 25 evra ( do 12 godina) + ulaznica za Akropolj 10 evra uz pasoš.

OBILAZAK PELOPONEZA

Posećuje se severnoistočna oblast Peloponeza, Argolida, bogata maslinjacima,vinogradima,plantažama pomorandži,ali i brojnim arheološkim lokalitetima. U sklopu programa je Korintski kanal,jedinstvena tačka sa koje se vide dva različita mora samo okretom glave, Epidaurus u kojem se obilazi teatar is 4.veka pre Hrista poznat u svetu po savršenoj akustici, Nafplio,bivša prestonica Grčke u čijem atraktivnom starom gradu pravimo  dužu pauzu za šetnju i ručak i na kraju programa odlazimo do Mikene da posetimo ostatke slavne civilizacije iz 13. veka pre Hrista: Lavlja vrata, Atrejeva riznica, monumentalne  kiklopske zidine.

Polazak u ranim jutarnjim časovima,povratak oko19h.

Cena: odrasli 65 evra +12 evra ulaznica za Epidaurus + 12 evra ulaznica za Mikenu (omladina do 25 godina 6 evra+6 evra)

Deca 35 evra (do 12 godina.) + 6 evra + 6 evra

 

KRSTARENJE SARONSKIM ZALIVOM

U sklopu ovog atraktivnog jednodnevnog krstarenja  posetićete tri od pet ostrva Saronskog zaliva. Prvo se plovi do Egine poznate po hramu boginje Atine Afee, manastiru Sv. Nektarija, ali i po kikirikiju pistaćima.Nakon slobodnog vremena za šetnju i šoping, plovidba se nastavlja do ostrva Hidre,stenovitog,veoma slikovitog ostrva koje je upravo zbog svoje lepote postalo stecište umetnika iz celog sveta. Konačno, sa posetom ostrvu Poros, poznatom  po bujnoj vegetaciji, završava se program krstarenja, ali počinje  zabavni program na brodu pri povratku u Atinu. Uz tradicionalnu grčku hranu uživaćete u grčkoj muzici i narodnim plesovima.

Polazak u ranim jutarnjim časovima,povratak oko 19h.

Cena: odrasli 140 evra. U cenu je uračunat ručak na brodu.

Deca (do 12 godina.) 80 evra

U nastavku teksta se nalaze korisne informacije:

Lokalno vreme: Podesite časovnike za 1 sat unapred.Sve informacije vezane za radno vreme prodavnica, polaska na izlete i povratka u Beograd/Banja Luku/Sarajevo su date po lokalnom vremenu.

***Informacije o povratku i vremenu transfera na aerodrom dobijate jedan dan  pred povratak u popodnevnim satima***    

Voda: Bakteriološki je ispravna i može se piti iz gradskog vodovoda, ali je drugačijeg sastava od one na koju ste navikli pa se iz tog razloga preporučuje flaširana. U slučaju potrebe za lekarom:  Pratite uputstva na polisi za osiguranje gde je detaljno objašnjeno kako se aktivira osiguranje.Pozovite call centar Vašeg osiguranja i ostavite službeniku tražene podatke i pratite njegova uputstva.

Turistička taksa:  Plaća se u hotelu po dolasku ili prvi dan boravka po sobi i za ceo period boravka.
Autobuski prevoz: Bus 123 vozi na relaciji hotel Alexander Beach-Saronida (2.5km vožnje)
Bus 122 Saronida-Glyfada
Bus A2 Glyfada - centar Atine (trg Syntagma)
Izleti i transfer: Prijave za izlete i transfer su OBAVEZNE. Za izlete se možete prijaviti na info sastanku ili putem vibera dan pred polazak do 13h.