Call Center
011 / 2098-000
Pon.–pet. 09–20h, Sub.10 –15h
info@kontiki.rs
ANTALIJSKA REGIJA - BELEK IZLETI

Organizator fakultativnih izleta je lokalni partner turističke agencije KonTiki Travel. Lokalni turski partner, organizator zadržava pravo promene programa i cene izleta u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Na izletima je prisutan lokalni vodič, uz pratioca na srpskom. KonTiki Travel ne snosi nikakvu odgovornost vezano za organizaciju i sprovođenje fakultativnih izleta.

 

ANTALYA CITY TOUR:
 

Upoznajte bogatu istoriju i kulturu ovog fascinantnog mesta dok posećujete impresivne lokalitete poput, Kursunlu vodopada, arheološkog muzeja i starog dela grada Kaleiçi. Stari istorijski kvart poznat po svojim uskim popločanim ulicama, tradicionalnim kućama sa drvenim prozorima i balkonima, kao i prelepim pogledima na more vratiće vas u prošlost. Posetom Kaleiçija, posetioci mogu doživeti autentični duh Antalije i uživati u bogatoj kulturnoj baštini, koju čine:

Hadrijanova kapija: Impozantna rimska kapija poznata i kao Uč Kapilar datira iz 2. veka i služila je kao glavni ulaz u grad. Napravljena u čast cara Hadrijana, do dana današnjeg, jedan je od simbola Kaleiçija; Sat Kula je još jedan prepoznatljiv simbol Kaleiçija. Izgrađena je 1901. godine i nalazi se u blizini Hadrijanove kapije;

Tekeli Mehmet Pašina džamija: Verski objekat iz 18. veka je jedna od najlepših u Antaliji i poznata je po svojoj izvanrednoj arhitekturi.

Hıdırlık Kulesi: Antička kula, takođe poznata kao Torre del Vento, datira iz vremena Rimskog carstva i nudi impresivan pogled na Mediteransko more i luku Antalije;

Antalijski muzej, jedan je od najlepših u zemlji, kroz svojih 14 prostorija,pružiće vam priliku da upoznate kulturnu raznolikost ovih predela, civilizacije koje su ovde ostavile pečat ali i vidite delove moštiju jednog od najpoštovanijih hrišćanskih svetaca, Svetog Nikole Mirilikijskog. 

Na našoj turi, istražićete čari skrivene okoline Antalije, uživajući u fascinantnim Olovnim vodopadima, ušuškanim u oazi na obodu grada. Zatim ćete imati priliku da isprobate turske specijalitete u jednom tradicinolanom restoranu ali i da se uverite se zašto su Turci najbolji trgovci.

Nedaleko od centra grada, nalaze se Duden vodopadi, antalijsko mesto sa razglednica. Smaragdno zelene vode ovih vodopada padaju sa stena visokih do 40 metara u sredozemno more, pružajući nezaboravan prizor koji će osvojiti vaša čula.

Antalija City tura je savršen način da doživite sve čari ovog fascinantnog grada na Mediteranu, uz nezaboravne pejzaže, kulturne doživljaje i aktivnosti za svakoga.

 

OSTRVO MEGISTI / KASTELLORIZO

Da li ste znali da možete obići dve zemlje u okviru svog antalijskog odmora. Ove godine, sa nama krenite do ostrva Kastellorizo, poznatog i kao Megisti. Najistočnije ostrvo arhipelaga Dodokanezi, pripada Grčkoj i ako je na samo 1,3 km od Turske obale. Na ovoj turi osetite život lokalnog grčkog stanovništva, koje se vekovima bori sa nedostatkom izvora vode, plodnog zemljišta i matičnog kopna. Videćemo prelepi zaliv sela Megisti, ostatke malteškog dvorca, crkve i manastire, te se okupati u kristalno čistoj vodi. Za one željne avanture, tu je vožnja brodom i poseta prelepoj plavoj pećini. Videćemo i mondenski grad Kaš i nepregledno plavetnilo zapadnih obala antalijske regije. Dodajmo još jedan pečat u naš pasoš!AKVARIJUM : 

Akvarijum u Antaliji predstavlja jedan od najvećih i najznačajnijih akvarijuma u Turskoj. Ovaj akvarijum pruža posetiocima fascinantan uvid u podvodni svet Mediterana, sa impresivnim kolekcijama morskih životinja i biljaka.

Glavni deo akvarijuma predstavlja impresivan prostor sa velikim staklenim akvarijumima koji su dom raznovrsnim vrstama morskih života, uključujući ribe, rakove, meduze i druge fascinantne organizme. U sklopu se nalazi i Terarijum. Gde možete da posmatrate kako se zmije, gušteri, žabe, insekti i druge vrste životinja kreću kroz svoje prirodne stanišne uslove, otkrivajući njihove jedinstvene navike i ponašanja. Akavrijum poseduje 5D Sobu. Gde će vaša čula će biti u potpunosti angažovana dok se suočavate sa dinamičnim efektima kao što su pokret, svetlost, mirisi i dodatne senzacije koje će vam pružiti nezaboravno iskustvo. Ako želite da se rashladite i da osetite čari zimske idile, ovde se nalazi Snežna Soba. Ovo je savršeno mesto za sve ljubitelje zimskih aktivnosti koji žele da uživaju u snežnim radostima.. U ovom akvarijumu se nalazi i jedna posebna mesto, to je soba Voštanih Figura. Tu se stvarnost spaja sa legendama, omogućavajući vam da se susretnete sa vašim omiljenim ikonama i herojima iz prošlosti i sadašnjosti.

Ovaj akvarijum pruža ne samo priliku za posmatranje fascinantnog morskog sveta, već i edukativno iskustvo koje će obogatiti posetu Antaliji za posetioce svih uzrasta. 


LAND OF LEGENDS: 

Rixos Land of Legends je najveći akvapark u Turskoj, pruža gostima nezaboravno iskustvo puno uzbuđenja i zabave. Ovaj akvapark nudi raznolike atrakcije i aktivnosti za sve uzraste.

Posetioci mogu uživati u spektakularnim vodenim toboganima, kao što su “King Cobra” sa svojom impresivnom strukturom zmije, ili “Typhoon Coaster” koji pruža adrenalinsku vožnju kroz vrtlog vode. Tu su i mirnije opcije poput opuštajućih bazena i vodenih igrališta za decu.

Jedinstvena karakteristika ovog akvaparka je “Wave Shock”, veštački talas koji pruža osećaj surfanja na pravom moru. Takođe, postoji i “Lazy River” za opuštajuće plutanje, kao i brojni restorani i kafići unutar kompleksa koji gostima omogućavaju da se osveže i napune energijom između avantura.

Uz bogat izbor zabavnih aktivnosti i spektakularnih vodenih atrakcija, Rixos Land of Legends akvapark je nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje vodenih avantura i nezaboravnog odmora u Turskoj.

 

DEMRE MIRA KEKOVA

Osetite spoj neverovatne prirode i civilizacija koje su tu nastanile pre više od dva milenijuma. Ekskurzija Demre Mira Kekova je ujedno i najpopularnija i najatraktivnija ekskurzija u antalijskoj regiji upravo zbog njene raznovrsnosti, prirode i arheoloških lokaliteta koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Za goste iz Srbije i regiona, ova ekskurzija predstavlja i pravo malo hodočašće s obzirom na to da se pored grandioznog amfiteatra, likijskih grobnica koje su i dalje pod velom tajne i misterije, obilazi i prodavnica ikona kao i crkva Svetog Nikole i njegov sarkofag. Upravo je nedaleko od samog lokaliteta i rođen Sveti Nikola koji je među hrišćanima duboko poštovan i cenjen svetac.

Pored gorenavedenih lokaliteta, imaćete priliku i da krstarite blizu popularne turske Atlantide. Poluostrvo Simena i ostrvo Kekova čine neverovatan spoj mediteranske klime ali i koncetraciju velikih istorijskih lokaliteta sa bajkovitim prizorima i neverovatnom bojom mora koja se retko gde sreće.

Ekskurzija ne bi bila potpuna ako ne biste osetili mirise i ukuse turskog Mediterana. Obilazak vinarije kao i doručak koji ćete imati na početku ekskurzije čini ovaj izlet jedinstvenim koji mami naše goste da se iznova i iznova vraćaju ovom izletu!

 

DELFIN SHOW
 

Delfin Show - Nezaboravan doživljaj za sve generacije!

Uživajte u čarobnom svetu delfina i foka na spektakularnoj predstavi koja će oduševiti kako decu tako i odrasle.

Delfini i foke će vas očarati svojim skokovima, plesom, čak i sviranjem instrumenata, pružajući vam nezaboravno iskustvo puno iznenađenja tokom sat vremena trajanja predstave.

Za velike ljubitelje, postoji mogućnost plivanja s delfinima, ali obavezno je unapred rezervisati termin kako biste obezbedili svoje mesto za ovu jedinstvenu avanturu.

Takođe, imate priliku da se fotografišete sa delfinima, što biti prava uspomena na ovaj dan, uz dodatnu nadoknadu.

Ovaj show je zaista nezaboravan doživljaj koji će vas ostaviti bez daha i pružiti vam nezaboravne trenutke u društvu ovih čarobnih stvorenja iz mora.

 

RONJENJE
 

Istinite avanture pod morskim talasima!

Priuštite sebi nezaboravno iskustvo ronjenja uz profesionalne instruktore koji će vas voditi kroz čaroban podvodni svet.

Uz dva zarona uz profesionalnu opremu, uplovite u podvodni svet sa sigurnošću i samopouzdanjem.

Za dodatno uživanje, imate mogućnost fotografisanja i snimanja pod vodom, kako biste zauvek zabeležili ove magične trenutke.

Na brodu, dok se oporavljate od avanture, očekuje vas ukusan ručak i uzbudljiva atmosfera koja će vas držati u prijatnom raspoloženju.

Na kraju ronjenja, dobijate sertifikat koji potvrđuje vašu uspešnu obuku za ronjenje, kao trajni podsetnik na vaše podvodne poduhvate.

Otkrijte čari podvodnog sveta uz iskusne instruktore i stvorite nezaboravne uspomene koje će trajati čitav život.

 

PAMUKALE


Jedno od najlepših svetskih čuda koje je nastalo zahvaljujući samoj prirodi, Pamukkale ili u prevodu sa turskog “Pamučna tvrdjava”, sastoji se od kaskadno poređanih terasa (travertina) sa bazenima kalcijum bikarbonata nastalih prilikom aktivnosti podzemnih vulkana, pre oko 15000 godina. Beli bazeni sa zamućenom vodom po čijim plićacima možete gaziti kao po pudingu, nastali su zbog hemijske reakcije koja je brdo pretvorila u prepoznatljivu belu površinu, vidljivu kilometrima izdaleka. Kompleks Pamukkale može da se podeli na pet celina. Prvi deo čine već pomenute bele terase - travertine sa bazenima; drugi deo je takozvani “Kleopatrin bazen”, sa banjskom vodom temperature od 35º C; treći deo je arheološko nalazište iz antičkog rimskog perioda – Hierapolis, koji je u II veku pre naše ere sagradio pergamonski kralj Eumenes; dok četvrti deo čini mali muzej sa predmetima pronađenim na lokalitetu i okolini; i na posletku, peti deo je nekropola – veliko antičko groblje Heirapolisa, na zapadnom ulazu u kompleks. Čitav kompleks je 1988. Čitav kompleks je 1988. godine proglašen delom UNESCO-ve svetske prirodne i kulturne baštine. Pored obilaska Pamučne tvršave u toku izleta se posećuje i fabrika pamuka, jedna od najstarijih vinarija kao i fabrika za preradu dragog kamena Onix. Pamukkale se nalaze u blizini grada Denizli koji je industrijski grad u jugozapadnom delu Turske, tačnije u Egejskoj regiji. Istočni kraj aluvijalne doline formiran je od strane reke Büyük Menderes, gde ravnica doseže visinu od oko trista i pedeset metara. Denizli je takodje poznat i po jednoj vrsti petla koji drži Ginisov rekord po najdužem kukurikanju ( negde oko 60 sekundi ). Ako je verovati legendi, posle kupanja u travertinama, bićete podmlađeni minimum deset godina...

 

RAFTING


Jedna od najatraktivnijih i najprodavanijih letnjih avantura svakako je rafting na reci Koprulu. Rafting se izvodi na delu reke dužine oko 14 kilometara, u nacionalnom parku prirode. Kreće se u ranim jutarnjim časovima i organizuje se iz svih regija. Po dolasku na reku od instruktora ćete dobiti uputstva i opremu koja se sastoji od vesla, kacige i prsluka. Spust niz ovu divnu i savršeno čistu planinsku reku počinje ispod starog rimskog mosta, dela nekadašnjeg puta svile. Grupe od 6 - 12 ljudi u čamcima ili po dvoje ljudi u kanuima, savladavanje mnogobrojnih brzaka, skakanje u vodu sa visokih stena i kupanje u hladnoj planinskoj reci, ručak u prirodi, samo su neki od razloga da ne propustite priliku da uživate u dinamičnoj avanturi i čarima nacionalnog parka Koprulu. Na samoj reci istovremeno se susretne preko sto čamaca, više nacija, pregršt jezika, godište i pol nisu bitni,  ali su osmesi i radost zajednički, koji netaknutu  prirodu, kroz koju plovimo, na momente razbude. Idealan spoj aktivnog uživanja i avanture.DOBROŠLI U BELEK
 

Naša agencija, lider među organizatorima putovanja u Srbiji , pobrinuće se da provedete lep, prijatan, zabavan i sadržajan odmor bez obzira u kom hotelu i gradu iz naše ponude odsedate.

• Kazaljke na časovnicima pomerite za JEDAN SAT UNAPRED! Info sastanci sa  predstavnicima agencije, informacije o povratku u Srbiju kao i ekskurzije, organizovaće se po lokalnom, turskom vremenu

• Voda iz vodovoda u Turskoj NIJE za piće. Možete je koristiti za održavanje lične higijene. Savetujemo da konzumirate flaširanu vodu ili vodu sa automata koja je lako dostupna u Vašim hotelima i prodavnicama.

•  Naši vodiči će organizovati info sastanak u hotelu u kome ste odseli, kako bismo Vas informisali o svemu bitnom u vezi sa boravkom u Turskoj. Čekaće Vas u vreme info sastanka u blizini recepcije hotela u kom ste odseli. Ukolko budete imali dodatnih pitanja vodiče možete kontaktirati isključivo pozivom ili SMS porukom (vodiči nemaju viber i whatsapp).

VAŽNO: Ukoliko Vam nisu potrebne usluge predstavnika agencije na destinaciji niste dužni da se pojavite na info sastanku.

• Savetujemo da novac i stvari od vrednosti ostavite u sefu hotela ili sobe. Besplatni su, plaća se depozit za njihovo korišćenje ili se plaćaju dnevno.

• Vreme dolaska naših predstavnika po Vas, za odlazak na aerodrom, dobićete na broj Vaših telefona, dan pre zakazanog povratka u Srbiju. U slučaju da zbog tehničkih razloga ne dobijete obaveštenje o povratku do 18.00 časova istog dana, kontaktirajte naše vodiče na naznačene brojeve telefona, sa Vaših telefona ili recepcije hotela.

• Aktivnosti vezane za Vaš transfer od aerodroma do hotela i iz hotela do aerodroma, UNAPRED SU ORGANIZOVANE. Iz ovog razloga nije moguće menjati već isplanirani raspored ili vreme kada naši putnici  dolaze ili napuštaju  hotel.


Važne informacije

Posebne napomene:

Let Beograd-Antalija-Beograd:

Prema pravilima avio kompanije AirSerbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 7 kg. Bebe do 1,99god nemaju pravo na prtljag i zasebno mesto u avionu..

Let Banjaluka-Antalija-Banjaluka

Prema pravilima avio kompanije Freebird dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg. Bebe do 1,99god imaju pravo na 10kg prtljaga i nemaju zasebno mesto u avionu.

Svaki dodatni kilogram naplaćuje po tarifi avio prevoznika.
 

U SLUČAJU POJAVE ZDRAVSTVENIH TEGOBA ILI BILO KAKVOG ZDRAVSTVENOG PROBLEMA:

•          Aktivirati osiguranje pozivom na broj telefona asistentske kuće sa polise.

•          Pozvati vodiča naše agencije na broj telefona koji je priložen i informisati ga o svemu.

•         Vodič će naknadno, SMS porukom, poslati informacije o vremenu dolaska vozila iz zdravstvene ustanove ukoliko Vam to nije organizovala Vaša osiguravajuća kuća.

•          Pripremiti pasoš i polisu osiguranja i sačekati vozilo na recepciji/kapiji hotela.

•          Posle dolaska u zdravstvenu ustanovu i pružene pomoći, vozilo vraća pacijenta u hotel.

OBAVEZNO SAČUVATI SVU DOKUMENTACIJU DOBIJENU U ZDRAVSTVENOJ USTANOVI, POSEBNO UKOLIKO SE KORISTE USLUGE LEKARA KOJI NIJE NA SPISKU SARADNIKA VAŠE OSIGURAVAJUĆE KUĆE.

KAKO BISTE IZBEGLI EVENTUALNI PROBLEM OKO REFUNDACIJE TROŠKOVA ZA ZDRAVSTVENU ZAŠTITU U INOSTRANSTVU, OBAVEZNO KONTAKTIRAJTE ASISTENTSKU KUĆU, A NAŠI VODIČI ĆE VAM POMOĆI NA DESTINACIJI.