Call Center
020 / 291-100
Pon.–pet. 9 –21h, Sub.10 –15h
info@kontiki.rs

epsilion-levo.jpg

tsilivi-levo-2019.jpg

illiessa-promo-levo.jpg

lesante2.jpg

ZAKINTOS - IZLETI
 
Organizator fakultativnih izleta je lokalni partner turističke agencije Kontiki, lokalni partner Bestour. Lokalni partner organizator Bestour, zadržava pravo promene programa i cene izleta u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Ne izletima je prisutan lokalni vodič, uz pratioca na srpskom. Kontiki Travel & Service d.o.o.  ne snosi odgovornost vezano za organizaciju i sprovođenje fakultativnih izleta.

Navagio (Shipwreck) - krstarenje poludnevni izlet.

Poludnevno krstarenje brodom oko ostrva Zakintos, uključuje kupanje.
Uživanje na magičnom krstarenju podrazumeva obilazak celog ostrva, uz posetu najatraktivnijoj plaži za koju možemo slobodno reći da je proslavila ostrvo u celom svetu, Navagio (Shipwreck) Ova čuvena plaža tirkiznog mora,belog peska i brodske olupine na njoj, čini prizor kakav će svakog ko je poseti ostaviti bez daha. Uverićete se da nije slučajno ponela epitet jedne od najlepših grčkih plaža i ujedno postala jedna od najfotografisanijih plaža sveta. Na toj lepoj plovidbi, gosti će uživati u jos dve pauze za kupanje u uvalama tirkiznog mora, kao i u poseti čuvenim “Plavim pećinama” takođe omiljenim motivom na gotovo svim razglednicama ovog jonskog bisera.

Šta poneti:

Odeću za plažu, fotoaparat, kremu za sunčanje, šešir.

Polazak / Povratak /Približno trajanje izleta

Polazak nadomak hotela / oko 09h

Krstarenje 7 h

Povratak u Zakintos luku oko 16:30h

Dolazak u hotel 16:45-17:00h.

Karetta – Karetta krstarenje. Tročasovno krstarenje malim brodom / opuštanje, kupanje uz posmatranje kornjača.

Tročasovno krstarenje malim brodom južnim delom ostrva, u prirodnom rezervatu - uvali Laganas, a u cilju da bi se videla retka vrsta kornjače “Karetta Karetta”, koja je našla stanište baš na Zakintosu.
Ovo veoma zabavno krstarenje predstavlja vožnju brodićem u trajanju od 3 sata, a uključuje i dve pauze za kupanje. Smisao krstarenja jeste da vešti kapetan potraži kornjače Karreta Karetta kako bi turisti videli istu u njenom prirodnom okruženju, kristalno bistrom jonskom moru. Momenat kada kornjača izranja na površinu je zabavno takmičenje ko će lepši snimak da napravi i fotografije za pamćenje. Na ovom relaksirajućem izletu kapetan će iznenaditi svoje putnike sa pauzama za kupanje u nekoj od lepih uvala, nadomak Keri pećina, kao i na Maratonisi ostrvu gde ova retka vrsta kornjače leže svoja jaja.

Šta poneti:

Odeću za plažu, fotoaparat, kremu za sunčanje, šešir.

Polazak / Povratak / Približno trajanje izleta

Polazak nadomak hotela / oko 09h ili oko 14:00h.

Krstarenje 3 h

Povratak u luku Agios Sostis oko 12:00h / 17:00h.

Dolazak u hotel 12:30h /-17:30h.

Obilazak ostrva autobusom - krstarenje poludnevni izlet / relaksirajuća i arheološka tura.

Poludnevni obilazak ostrva autobusom.

Tura koja otkriva lice ovog jonskog bisera, život meštana, turističke atrakcije, kulturnu zaostavštinu na njemu. Na ovom izletu gosti će imati prilike da posete čuvenu crkvu Svetog Dionizija, zaštitnika ostrva Zakintos, a čije mošti leže u samoj crkvi. Nakon toga sledi odlazak na tačku odakle se pruža divan pogled na glavni grad Zakintos, brdo Bohali koje se nalazi iznad grada. Zatim vožnja ka unutrašnjosti ostrva, kroz lepe predele bogate mediteranskim biljem, cvećem, stablima maslina i brojnim vinogradima. I kad smo već tu, nadomak vinograda, posetićemo čuvenu vinariju i probati sva ta vina, ili koliko nam noge koje nas nose dozvoljavaju.. Zatim sledi poseta zapadnoj strani ostrva i čuvenom “balkonu” iznad plaže Navagio (Shipwreck) odakle se, kako kažu meštani, prave najbolje fotografije  koje odlaze u svet. Ubrzo nakon mesta koje oduzima dah, idemo u Manastir Anafonitria koji potiče iz 15. veka, gde je Sv. Dionizije ovde živeo kao monah i dao oproštaj za ubice njegovog brata. I na kraju ovog bogatog sadržajima izleta, pružićemo priliku našim gostima da posete lokalnu proizvodnju kvalitetnog maslinovog ulja, gde će svi gosti imati priliku da probaju nadaleko čuveno maslinovo ulje.

Šta poneti:

Laganu i udobnu odeću, fotoaparat.

Polazak / Povratak Približno trajanje izleta

Polazak nadomak hotela / oko 09h 

Trajanje izleta oko 7h

Dolazak u hotel 16:30h 

Grčko veče poludnevni, folklor

Veče puno zabave i uzbuđenja u tradicionalnom restoranu uz živu muziku i plesače. Iskusite lokalnu kuhinju (obrok i točeno vino u neograničenim količinama) kao i priredbu koja se sastoji od tradicionalne muzike, igre i pesama iz svih delova Grčke. Igrači u narodnoj nošnji i muzičari na liri i buzukiju sviraju pred vama i pozivaju vas na igru, tako da ne odolevate i sigurno im se pridružujete. Ako niste znali da igrate, eto prilike da baš na tom mestu naučite karakteristične plesne korake i možda baš po tome pamtite odmor na Zakintosu. Osećajte se kao da ste Grk, makar taj čas.

Šta poneti:

Udobnu obuću, fotoaparat.

Polazak / Povratak / Približna satnica

Polazak nadomak hotela oko 19:00h

Dolazak u hotel oko 23:00h.