ALŽIR 19. OKTOBAR 2018.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Trokrevetne sobe ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

U cenu putovanja je uključeno: Prevoz avionom, autobusom i vozom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama  u hotelima sa 3* i 4*, po lokalnoj kategorizaciji (ili sličnim), ishrana na bazi polupnasiona, razgledanja prema programu sa uključenim transferima i ulaznicama na lokalitetima pomenutim u programu, troškovi organizovanja i vođenja putovanja.

U cenu putovanja nije uključeno: Avio-takse u iznosu od oko 203.74 EUR (avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni – plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), i koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi u evrima: EUR 162.00YR i refundabilnih taksi: EUR 0.98RF, EUR 16.72RS, EUR 0.22RS, EUR 10.00TR, EUR 4.48LG, EUR 9.34XE), lokalne avio takse u inostranstvu koje svaki putnik plaća lično u lokalnoj valuti na licu mesta (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne, fakultativni izleti (ako postoje), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji,  troškovi vize za Alžir 35 evra, usluga viziranja 10 evra, međunarodno putno osiguranje.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:


VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna viza za Alžir i dobija se posredstvom naše agencije. Zbog komplikovane i duže procedure oko dobijanja vize, potrebno je prijaviti se i doneti dokumentaciju za vizu do 01.09.2018.  Za sve informacije u vezi dobijanja viza obratiti se odeljenju viza – telefon: 011/2098 184. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.


VALUTA:  Alžirski Dinar (DZD)    1 usd = 114,115 DZD      1 eur = 140,862 DZD


KLIMA:  U ovom periodu Alžir ima veoma prijatnu klimu za putovanje. Na severu zemlje temperature idu od 12°C do 20°C, dok je južnije od Biskre toplije, od 20°C do 25°C. Mogući kraći pljuskovi.


HOTELI:


Alžir - New day hotel 4* (https://www.hotelsclick.com › Algeria › Algiers) – u kome sve sobe imaju plazma TV sa satelitskim kanalima, neke imaju i balkon a svaka kupatilo. Hotel omogućava besplatni WiFi. Doručak je na bazi švedskog stola. Ima 24časovnu recepciju.

Konstantin - Hotel Ibis 3* (www.ibis.com/Constantine‎) ovaj konforni hotel nalazi se u centru grada u blizini nekih važnih lokacija koje se obilaze. Ima besplatni WiFi..

Biskra - Hotel Ziban 3* (www.hotel-ziban.com) – nalazi se u neposrednoj blizini centra grada. Sobe su moderno opremljene. Hotel ima bazen, teniski teren, hamam kao i restoran i bar.


Garadaja – Traditional house Akham 4* (https://akham.biz/) nalazi se među palmama i zbog svoje lokacije uvek je bio mesto poznatih pisaca, pesnika i duhovnjaka. To je jedno rajsko mesto, jednostavno a istovremeno nudi sav konfor. Hotel ima restoran i bar, dva otvorena bazena, poslovni centar, besplatni WiFi, recepciju otvorenu 24 časa, klimatizaciju, doručak na bazi švedskog stola.


Tagit -  Hotel Taghit Souara 4* (https://www.hotels.com › Algeria Hotels › Taghit Hotels) nudi sve pogodnosti jednog konfornog ugostiteljskog objekta. Sve sobe su klimatizovane, ima besplatni WiFi, plazma TV, biznis centar, salu za sastanke i bankete, sobni servis, otvoreni bazen, restoran, kafeteriju,24 časovnu recepciju, sefove, pušenje samo na dozvoljenim mestima.


Tlemsen – hotel Zianides 4* (www.hotelscombined.com/Save-on-Hotel) nalazi se u centru turističkih zbivanja, prodavnica i restorančića. Idealan je za one koji žele da istaržuju mesto i okolinu. Sobe su vrlo udobne, imaju besplatni WiFi. Hotel ima sefove, 24 časovnu recepcuju, restoran i bar.


Oran - Hotel II Horloges 4* (https://www.hotelscombined.com › Algeria) prilagođen kako za prave turiste tako i za poslovne ljude. Ima vrlo konforne sobe, saunu, đakuzi, fitness centar, salu za doručak i kafeteriju, poslovni centar.

                   
KRAJNJI ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU JE DO 01. SEPTEMBRA 2018. ILI DO POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju označeni rok zbog uplate depozita za  rezervacije na lokalnim avio linijama, koje se moraju izvršiti  u određeno vreme, kao i duže procedure za dobijanje vize. U protivnom ne garantujemo ni  mesta ni cenu.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

VAŽNE NAPOMENE:
 

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Napuštanjesobajedo12:00časovanadanizlaskaizhotela.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
• Osiguranje od otkaza putovanja nije uključeno ali se preporučuje.
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel & Service doo.
• KonTiki Travel & Service doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA:
• gotovinski – uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300060268, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.


Beograd19. Jul 2018.             KonTiki Travel & Service d.o.o, Beograd-Stari Grad, Kolarčeva 3
Program broj  3.                                                    Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014. 

SMESTAJ ALZIR Alzir/Alzir
SMESTAJ ALZIR-

TEXT FOR LIST2

HOTELI:

Alžir - New day hotel 4* (https://www.hotelsclick.com › Algeria › Algiers) – u kome sve sobe imaju plazma TV sa satelitskim kanalima, neke imaju i balkon a svaka kupatilo. Hotel omogućava besplatni WiFi. Doručak je na bazi švedskog stola. Ima 24časovnu recepciju.


Konstantin - Hotel Ibis 3* (www.ibis.com/Constantine‎) ovaj konforni hotel nalazi se u centru grada u blizini nekih važnih lokacija koje se obilaze. Ima besplatni WiFi..


Biskra - Hotel Ziban 3* (www.hotel-ziban.com) – nalazi se u neposrednoj blizini centra grada. Sobe su moderno opremljene. Hotel ima bazen, teniski teren, hamam kao i restoran i bar.


Garadaja – Traditional house Akham 4* (https://akham.biz/) nalazi se među palmama i zbog svoje lokacije uvek je bio mesto poznatih pisaca, pesnika i duhovnjaka. To je jedno rajsko mesto, jednostavno a istovremeno nudi sav konfor. Hotel ima restoran i bar, dva otvorena bazena, poslovni centar, besplatni WiFi, recepciju otvorenu 24 časa, klimatizaciju, doručak na bazi švedskog stola.


Tagit - Hotel Taghit Souara 4* (https://www.hotels.com › Algeria Hotels › Taghit Hotels) nudi sve pogodnosti jednog konfornog ugostiteljskog objekta. Sve sobe su klimatizovane, ima besplatni WiFi, plazma TV, biznis centar, salu za sastanke i bankete, sobni servis, otvoreni bazen, restoran, kafeteriju,24 časovnu recepciju, sefove, pušenje samo na dozvoljenim mestima.


Tlemsen – hotel Zianides 4* (www.hotelscombined.com/Save-on-Hotel) nalazi se u centru turističkih zbivanja, prodavnica i restorančića. Idealan je za one koji žele da istaržuju mesto i okolinu. Sobe su vrlo udobne, imaju besplatni WiFi. Hotel ima sefove, 24 časovnu recepcuju, restoran i bar.


Oran - Hotel II Horloges 4* (https://www.hotelscombined.com › Algeria) prilagođen kako za prave turiste tako i za poslovne ljude. Ima vrlo konforne sobe, saunu, đakuzi, fitness centar, salu za doručak i kafeteriju, poslovni centar.
 


LOCATION

Spisak hotela na turi po Alžir


TEXT FOR LIST2

HOTELI:

Alžir - New day hotel 4* (https://www.hotelsclick.com › Algeria › Algiers) – u kome sve sobe imaju plazma TV sa satelitskim kanalima, neke imaju i balkon a svaka kupatilo. Hotel omogućava besplatni WiFi. Doručak je na bazi švedskog stola. Ima 24časovnu recepciju.


Konstantin - Hotel Ibis 3* (www.ibis.com/Constantine‎) ovaj konforni hotel nalazi se u centru grada u blizini nekih važnih lokacija koje se obilaze. Ima besplatni WiFi..


Biskra - Hotel Ziban 3* (www.hotel-ziban.com) – nalazi se u neposrednoj blizini centra grada. Sobe su moderno opremljene. Hotel ima bazen, teniski teren, hamam kao i restoran i bar.


Garadaja – Traditional house Akham 4* (https://akham.biz/) nalazi se među palmama i zbog svoje lokacije uvek je bio mesto poznatih pisaca, pesnika i duhovnjaka. To je jedno rajsko mesto, jednostavno a istovremeno nudi sav konfor. Hotel ima restoran i bar, dva otvorena bazena, poslovni centar, besplatni WiFi, recepciju otvorenu 24 časa, klimatizaciju, doručak na bazi švedskog stola.


Tagit - Hotel Taghit Souara 4* (https://www.hotels.com › Algeria Hotels › Taghit Hotels) nudi sve pogodnosti jednog konfornog ugostiteljskog objekta. Sve sobe su klimatizovane, ima besplatni WiFi, plazma TV, biznis centar, salu za sastanke i bankete, sobni servis, otvoreni bazen, restoran, kafeteriju,24 časovnu recepciju, sefove, pušenje samo na dozvoljenim mestima.


Tlemsen – hotel Zianides 4* (www.hotelscombined.com/Save-on-Hotel) nalazi se u centru turističkih zbivanja, prodavnica i restorančića. Idealan je za one koji žele da istaržuju mesto i okolinu. Sobe su vrlo udobne, imaju besplatni WiFi. Hotel ima sefove, 24 časovnu recepcuju, restoran i bar.


Oran - Hotel II Horloges 4* (https://www.hotelscombined.com › Algeria) prilagođen kako za prave turiste tako i za poslovne ljude. Ima vrlo konforne sobe, saunu, đakuzi, fitness centar, salu za doručak i kafeteriju, poslovni centar.
 


LOCATION

Spisak hotela na turi po Alžir

ALŽIR
 
16 dana / 15 noćenja, avionom
Polazak: 19. oktobar 2018. / Povratak: 03. novembar 2018. 

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Alžir je po mnogo čemu jedna od najfascinantnijih afričkih zemalja čiju geografiju ukrašavaju peščane pustinje, doline, slana jezera, visoke temperature... Takođe, to je i zemlja bogate istorije, tradicije, kulturno-istorijskih i religioznih spomenika, divnih i gostoprimljivih ljudi. Nalazi se na Mediteranu između Tunisa i Maroka. Granicom se oslanja još i na Libiju, Zapadnu Saharu, Mali, Mauritaniju i Niger. Mediteranski deo Alžira daruje sliku živopisnih gradića,ali i susret sa ruševinama Đemile, Tipase, ili Timgada kroz koje se oživljava vreme feničanske, rimske i vizantijske vladavine. Deo panorame su i mnogobrojne džamije, kao i moćni bastioni Almohada i tvrđave Masouraha. Pustinja Sahara, koja zauzima malo više od četiri petine ukupne teritorije, poznata je po “plavim ljudima”,odnosno plemenima Taureza koja vekovima krstare pustinjom u društvu svojih vernih pratilaca kamila. Lepotu doživljaja turistima daruje i glavni grad Alžir u kome je vešto ukomponovana tradicija starog i tradicionanog načina života sa modernom svakodnevnicom ulepšanom zapadnim uticajima.
 

Dan 1
BELGRADE
(19.10.2018.) BEOGRAD – ISTANBUL – ALŽIR Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 07:15 časova. Poletanje za Istanbul u 09:15 časova (Let TK 1082). Obrok u avionu. Sletanje u 12:00 časova. Nastavak putovanja za Alžir u 13:10 časova (let TK 651). Dolazak u 15:00 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 2
ALZIR
(20.10.2018.) ALŽIR Doručak. Celodnevno razgledanje Alžira, prestonice istoimene države, poznate kao "beli"grad. Odlazak do fascinatnog Kasbaha, starog utvrđenog grada, koji je na listi Uneskove svetske kulturne baštine. Građen je od 16 do 18. veka na brdu između citadele i mora. Obilazak Begove palate. Razgledanje uključuje i posetu Katedrali afričke bogorodice Notre Damme d’Afrique, građene u vizantijskom stilu odakle se pruža izvanredan pogled na ceo grad. Obilazi se i Muzej islamske umetnosti i antikviteta. Večera. Noćenje.
Dan 3
ALZIR
(21.10.2018.) ALŽIR – TIPASA – ALŽIR Doručak. Polazak autobusom do Tipaze (oko 1 sat vožnje). Usput se prolazi pored kraljevske hrišćanske grobnice od Mauritanije, za koju se nekada verovalo da je Kleopatrina grobnica, ali se ni do danas ne zna tačno čija je. U Šeršelu obilazak rimskog muzeja i nastavak putovanja za Tipasu. Od nekadašnje visoko razvijene i procvetale kolonije na Mediteranu, danas je Tipasa postala jedana mirna ribarska luka, koja ljubomorno čuva rimski arheološki park koji je na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine. Tura počinje u muzeju gde će se steći potpuna slika o toj staroj civilizaciji. Šetnja kroz arheološki park sa obilaskom amfiteatra, bazilike, hramova, kuća, foruma, stare luke, groblja i fontane. Povratak u Alžir. Večera. Noćenje.
Dan 4
KONSTANTIN
(22.10.2018.) ALŽIR – SETIF – DŽEMILA – KONSTANTIN Doručak. Polazak autobusom ka jugo istoku zemlje do Džemile (oko 4 sata vožnje). Usput kraće zadržavanje u Setifu, gradu u istočnom Alžiru. Orijentaciono razgledanje sa obilaskom arheološkog muzeja. Nastavak putovanja ka Džemili. Džemila je biser Alžira, biser Severne Afrike sa svojim neprevaziđeno lepim rimskim iskopinama, koje Unesko svrstava među najlepše na svetu. U muzeju na iskopinama može se videti najlepša svetska kolekcija rimskih mozaika po raznolikosti i kvalitetu. Tura obuhvata muzej, veliko kupatilo, Bahusovu kuću, trg Severove porodice, Karakalinu kapiju, hram Severan porodice itd. Veliki značaj ovom lokalitetu je i u omažu datom porodici Severan, koji su bili i ako berberi (rođeni alžirci) rimski imperatori. Nastavak putovanja za Konstantin (oko 1,5 sati vožnje). Dolazak u hotel. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 5
KONSTANTIN
(23.10.2018.) KONSTANTIN Doručak. Konstantin je treći po veličini grad u Alžiru i savršeni primer dobre kombinacije prirode i ljudskog rada u cilju izgradnje grada na "nebu". Kažu da je to veliki “spektakl” severa. Čuveni francuski književnik ga je nazvao "letećim ostrvom". Nekada Cirta, za vreme Konstantina Velikog, koji ga je potpuno obnovio, dobio je svoj današnji naziv. Razgledanje uključuje ikonu grada Sidi M'Sid most, džmiju Emir Abd el Kader, poseta Cirta muzeju i dr. Posle podne slobodno. Večera. Noćenje.
Dan 6
BISKRA
(24.10.2018.) KONSTANTIN – TIMGAD – BISKRA Doručak. Raniji jutarnji polazak autobusom ka jugu za Timgad (vožnja traje oko 3 sata). Usput obilazak Grobnice medrasena (stare berberske gorbnice). Dolazak u Timgad. To je još jedan lokalitet sa sjajno očuvanim rimskim iskopinama sa liste svetske kulturne baštine Unesko. Građen je za vreme imperatora Trajana, kao grad za odmor rimskih trupa. Razgledanje Timgada uključuje Javnu biblioteku, kupatila, Maskula kapiju koja je bila na kraju istočnog grada, Trajanov slavoluk, forum, pozorište, i dr. Nastavak putovanja za Balkon Rufi, stara berberska staništa uklesana u stenama kanjona. Odlazak za Biskru, severoistočnu kapiju Sahare, koja je poznata po izvanrednim urmama. Dolazak u hotel. Večera. Smeštaj.
Dan 7
GHARDAIA
(25.10.2018.) BISKRA – TUGURUT – UARGLA – GARDAJA Doručak. Nastavak putovanja ka jugu zemlje do Gardaje (oko 9 sati sa obilascima). Ide se preko Tugurta gde se obilazi džamija Timasin. U Uargli se nalazi slano jezero sa flamingosima i polje sa peščanim dinama. Dolazak u Gardaju. Smeštaj u hotelu. Gardaja je fascinatni spiritualni pentapolis, građen na brdima iznad M'zab doline još pre hiljadu godina. Gradili su ga muslimani Ibadi sekte koji su poznati kao Mozabiti. Zbog svoje izuzetno bogate i autentične istorije, kulture, tradicije, arhitekture i religije s pravom je uvršten na Uneskovu listu kulturne baštine. Neverovatno da se neki od običaja stari hiljadu godina održavaju i dan danas. Večera. Noćenje.
Dan 8
GHARDAIA
(26.10.2018.) GARDAJA Doručak. Gardaja je najveći i najvažniji od pet gradova u dolini M'Zab, koja je takođe uvrštena u svetsku kulturnu baštinu. Celodnevno razgledanje obuhvata posetu svim gradovima doline. Obilazi se mistična grobnica Sidi Asisa i groblje Melike, odakle se pruža divan pogled na celu dolinu M'Zab. Obilazak starog grada Gardaja, šetnjom kroz uzane ulice uz upoznavanje praktičnog života mozabita (mozabiti poštuju svoju dnevnu siestu od 13-16h, te u to vreme nema razgledanja). Šetnja kroz redove palmi Beni Isguena. U El Atefu poseta mističnoj džamiji Sidi Brahim. Večera. Noćenje.
Dan 9
TIMIMOUN
(27.10.2018.) GARDAJA – TIMIMUN Doručak. Polazak autobusom ka centralnom delu pustinje Sahara ka gradu Timimun (oko 7 sati vožnje). To je jedan od najlepših pustinjskih gradova u oazi, poznat po kućama od crvenih čerpica koji podupiru drvene grede. U gradu žive haratini, zenete berberi čamba arapi i crni afrikanci. Kažu da su stanovnici Timimuna vrlo prijatni i da je zbog toga to najprijatniji grad u celoj Sahari. Nalazi se na Gurara slanom jezeru. Dolazak u hotel. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 10
TIMIMOUN
(28.10.2018.) TIMIMUN Doručak. Celodnevno razgledanje grada i obilazak oko crvenog slanog jezera Gurara koje je okruženo malim selima. U njima se može videti tradicionalni pustinjski irigacioni sistem, duboke crvene pećine i stari ksar, tj. utvrđeni grad. Piknik ručak među palmama, skupljanje morskih fosila, degustacija tradicionalnog čaja od nane, i upoznavanje sa tajnama preživljavanja u pustinji. Takođe se obilaze pijaca u Timimunu. Na kraju posmatranje zalaska sunca iznad duna. Večera. Noćenje.
Dan 11
TAGIT
(29.10.2018.) TIMIMUN – TAGIT (TARIT) Doručak. Polazak autobusom ka zapadu do grada Tagit (oko 7 sati vožnje). Usput obilazak stare tvrđave Kerzaz. Tagit takođe važi za jedan od najlepših pustinjskih gradova u oazi, star oko hiljadu godina. Dolazak u hotel. Večera. Smeštaj. Noćenje.
Dan 12
TAGIT
(30.10.2018.) TAGIT (TARIT) Doručak. Poludnevno razgledanje Tagita i okoline. Penjanje na dine u obliku stena odakle se pruža nezaboravan pogled na more od peska, oazu, reku i plantažu palmi. Odlazak do pre-istorijske stene sa gravurama, koje potiču još od 10.000 godina pre n.e. U toku slobodnog popodneva predlaže se odmor uz čaj od nane u tradicionalnom pustinjskom kampu, za odvažne skijanje na peščanim dunama, ili vožnja terenskim vozilima po dinama. Večera. Noćenje
Dan 13
TLEMSEN
(31.10.2018.) TAGIT (TARIT) – TLEMSEN Doručak. Polazak za Tlemsen (oko 9 sati vožnje). Tlemsen je bio sedište mnogih murskih imperija od 8-14 veka. Zato nije čudo što je izabran za islamsku prestonicu kulture 2011, jer je njegova bogata islamska istorija slična andaluzijskoj. Dolazak u hotel. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 14
TLEMSEN
(01.11.2018.) TAGIT (TARIT) – TLEMSEN Doručak. Celodnevno razgledanje Tlemsena. Poseta starom gradu sa nedavno restauriranom citadelom Mešuar, koju su gradili almoravidi, a koristili je i Otomanski turci i francuzi. Šetnja kroz Kisara pijacu i obilazak muzeja. Poseta džamiji El Mansura kao i Mauzoleju i džamiji Sidi Abu Madian. Panoramski pogled na Tlemsen sa platoa Lala Seti. Večera. Noćenje.
Dan 15
ALZIR
(02.11.2018.) TLEMSEN – ORAN – ALŽIR Doručak. Polazak autobusom za Oran, drugi po veličini grad u Alžiru (oko sat i po vožnje). Veoma je bogat istorijom, počev od rimljana, mura, španaca, obnovljenim od turaka, kolonizovanim od francuza. Ovako živa istorija uočljiva je i dan danas. Za vreme poludnevnog razgledanja videće se muzej Ahmeda Zabana, španski grad, katedrala trg Santa Kruz. Posle podne polazak vozom za grad Ažir (vožnja traje 5 do 5 i po sati). Večera (lanč paket). Dolazak. Transfer do hotela. Noćenje.
Dan 16
BELGRADE
(03.11.2018.) ALŽIR – ISTANBUL – BEOGRAD Doručak. Transfer autobusom na aerodrom u Alžiru. Poletanje za Istanbul u 11:05 (let TK 654). Sletanje u 16:35 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 19:45 časova (let TK 1083). Sletanje u 19:25 časova.