Sakriti Dodaj sobu
 

Nica I Francuska rivijera I KonTiki

NICA - BUDITE I VI DEO SVETSKOG GLAMURA

Francuska rivijera, poznata i kao Azurna obala proteže se duž Sredozemnog mora i jedinstven je spoj tradicije i turizma. Više od 300 sunčanih dana godišnje, nebo boje indiga, savršena mediteranska klima i čist vazduh podno Alpa ispunjen mirisom jasmina i mimoza, darovali su ovom delu Francuske laskavu titulu najlepše obale na svetu. Među najpoznatijim turističkim centrima na Azurnoj obali je i Nica, grad čudesnog šarma i fascinantnog glamura.

Nica je i najveći grad Azurne obale. Blizina Kana (25 km), grada “sedme umetnosti”,  kao i raskošnog Monaka (13 km), uz odlično organizovani prevoz, pruža  mogućnost ne samo aktivnog odmora već i zadovoljstvo susreta sa nesvakidašnjim načinom života svetske elite. 

Najpoznatiji deo Nice je Englesko šetalište, promenada u dužini od 7 kilometara s epitetom Jelisejskih polja Francuske rivijere. Šetnja duž jednog od najlepših bulevara sveta, uz posetu čuvenoj pijaci Kur Saleja, Ruskoj crkvi i vidikovcu Šato, predstavljaju model uživanja za milione turista koji u ovaj grad dolaze tokom godine. Osim plaža, odličnih diskoteka, barova, restorana i kazina, u turističkoj ponudi su i muzeji, kao i galerije po čijoj brojnosti je Nica odmah iza Pariza.