Sakriti Dodaj sobu
 

Kronplatz zima 2024. I Skijanje i zimovanje I Italija zimovanje

KRONPLATZ (SKIJANJE I ZIMOVANJE)
 
Region Kronplatz se još zove i Plan de Corones, sa nadmorskom visinom od 2.275m, predstavlja jedno od najboljih skijališta Italije. Nalazi se u južnom Tirolu (Sudtirol). Ovo je najseverniji region Italije koji obuhvata jedinstvene prelepe pejzaže. Proširuje se od zapadnog dela Val Pusteria (Pustertal) kroz Valle Aurina (Ahrntal) do Valle Anterselva (Antholzertal) i Valle di Casies (Gsieser Tal) i dostiže južno do Val Badia (Gadertal). Dok se na severu prostiru visoke planine glavnog grebena Alpa, veličanstvenih "bledih vrhova" Dolomita, koji su UNESCO svetska baština. Regija je pogodna za sve one koji vole prirodu, šetnje, pešačenja ili vožnju bicikla dolimama Val Pusteria. Gradovi regiona su srednjovjekovni grad Brunico (Bruneck) i srodne turističke destinacije S. Lorenzo, Falzes, Gais, sela San Vigilio, San Martin, Kiens, Terento, Anterselva… Anterselva je poznata po Svetskom prvenstvu u biatlonu. Kronplatz ima 192km ski staza za sve ljubitelje skijanja i preko 50 ski liftova.

Podsetimo da je Kronplatz uključen u sistem Dolomiti superski koji obuhvata 12 skijališta sa više od 1200km staza. Od nedavno je Kronplatz preko staze Piculin spojen sa Alta Badiom pa se ovim putem može priključiti na čuvenu Sella Rondu.

Više informacija o cenama ski passa Kronplatz: www.kronplatz.com/en/kronplatz/tickets-prices/winter/prices/prices-adults

POGLEDAJTE SKI MAPU REGIONA KRONPLATZ - KLIKNI ZA VIŠE INFORMACIJA

KRONPLATZ

Udaljenost od Beograda*

800 km

Pokrajina

Južni Tirol

Nadmorska visina mesta

975m - 2275m
(razlika 1300m)

Najviši ski lift

2230 m

Broj stanovnika

1500

Ukupno ski liftova

32

Ukupna dužina staza

116 km

 Stolica

5

Početničkih

55 km (25 staza)

 Vučnica

9

Srednjih

32 km (14 staza)

 Kabina / gondola

22

Teških

29km (6 staza)

Osvetljenih staza

1.3 km