Sakriti Dodaj sobu
 

AJMAN, Emirati, first minute ponude, letovanje, hoteli, izleti, KonTiki

AJMAN
 

Na svega 40 minuta vožnje od Dubaija, na prelepoj peščanoj plaži, usidrio se najmanji Emirat ove fascinantne zemlje, Ajman. Sjajni hoteli i peščana plaža su, po mnogima, preduslov za dobar odmor. Uz miran odmor na suncu i pesku, boravkom u Ajmanu omogućeno je da posetite i Dubai i osetite sav glamur ovog kosmpolitskog grada.

U Ajmanu se nalazi i jedan od retkih prirodnih rezervata ove države, Al Zorah, koji je dom roze flamingosima I preko 60 različitih vrsta ptica. Pored ljubitelja prirode, Ajman može da ponudi i nešto zaljubljenicima u kulturno istorijske znamenitosti. Nekada rezidencija vladara ovog Emirata, a danas muzej, stara tvrđava izdvaja se kao jedna od najposećenijih atrakcija Ajmana. 

Mnogim turistima, ali i lokalnom stanovništvu najviše godi boravak na Ajman Corniche-u. U pitanju je zona uz obalu, sa uređenim šetalištem, brojnim sadržajima poput kafića, restorana, prodavnica i suvenirnica. Čitavi kompleksi prepuni sadržaja za turiste tipični su za Emerite, pa naravno i Ajman nije izostao.

Sigurni smo da Ajman neće prevazići Dubai i Abu Dhabi po popularnosti. Verovatno i ne treba. Neka predstavlja malu oazu mira i lepote gde ćete se prepustiti svim čarima odmora. Ustalom, spokojan odmor lako možete dopuniti posetama dva najpopularnija Emirata.


izletiatina1.jpg