ZELENA OBALA BRAZILA 22. AUGUST 2023

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po zvanicnom kursu Narodne Banke na dan uplate)

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i njihova rezervacija se vrši na upit.

Jedinstvana cena putovanja obuhvata : Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, sa uključenim avio taksama u iznosu od 331,62 evra (nerefundabilnim: EUR 10 YR i EUR 200.00-YR, i refundabilnim: EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 19.38-RS, EUR 0.22-RS, EUR 8.29-CJ, EUR 9.50-RN, EUR 9.65-BR) smeštaj u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkomu u hotelima sa 4* lokalne kategorizacije u Brazilu, ulaznice za razgledanja i obilaske prema programu, transferi, troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, a na destinaciji je na raspolaganju i lokalni vodič na ex-yu jeziku). Konačan iznos avio taksi je podložan promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja. 

U cenu putovanja nije uračunato:
 fakultativni izleti (ukoliko postoje), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezni i plaćaju se na destinaciji (5 evra po danu boravka), međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i osiguranje u slučaju lečenja Covida-19 i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE :


VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za Brazil (za boravak do 90 dana). Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

COVID-19: Za ulazak u Brazil potrebno je imati dokaz o vakcinaciji protiv COVDA 19 u štampanoj ili elektronskoj formi. Vakcine moraju biti priznate od Svetske zdravstvene organizacije.
NAPOMENA: Takodje, strancima se savetuje da ne nose skupocene stvari, posebno nakit i veće količine novca, kao i da izbegavaju favele i sporedne ulice, noću.
VALUTA:    Brazil: B. REAL1USD = 4,90 BRL1 EUR = 5,19 BRL   
U Brazilu se mogu koristiti sve najpoznatije svetske kreditne kartice (American Express, Diners Club, Visa, Master Card), kao i one koje su izdale naše banke za korišćenje u inostranstvu. 
KLIMA: Ovo je period visoke turističke sezone sa pravim letnjim temperaturama od 25C do 33°C, ali su povremeno mogući kraći pljuskovi.

SMEŠTAJ:
 

Hotel u Riju: Americans Copacabana 4* ili sličan             
 www.redeamericashoteis.com.br/americascopacabana/en/
Na samo 500 metara od najpoznatije plaže sveta – Copacabane, Hotel Americas Copacabana se može pohvaliti fantastičnom lokacijom, otvorenim bazenom na krovu hotela i restoranom koji zadovoljava i najprefinjenije ukuse. Gosti mogu uživati u večeri u restoranu ili koktel u baru. Sobe su svelte i komforne. Svaka soba je opremljena klima uređajem, mini barom, LCD TV-om i sefom. Room service je dostupan 24h .
 
Hotel u Paraćiju: Pousada do Príncipe  4*  ili sličan                                                                                                  www.pousadadoprincipeparaty.com.br                                                                                 
Ovaj pansion se nalazi na 10 minuta šetnje od  plaže. Pausada do Principe se nalazi u vrlo egzotičnom prirodnom okruženju i svojom kolonijalnom arhitekturom i tradicionalnim dizajnom se savršeno uklapa u istorijsku celinu Paraći-ja. Nalazi se na samo par minuta šetnje od istorijakog centra, glavnih znamenitosti i restorana. U sklopu pansiona se nalazi otvoreni bazen kao i restoran u kojem se služi doručak. U prostranom holu možete besplatno koristiti Wi Fi . Sobe u ovom pasionu su lepo dekorisane, sa klima uređajem, telefonom LCD TV-om, mini barom i mrežama za komarce na prozorima. U bašti se nalazi interesantan bar u engleskom stilu.

Hotel u Sao Paolu: Hotel Intercity Paulista 4* ili sličan                   
www.intercityhoteis.com.br/en/hotel-sao-paulo/hotel-intercity-paulista/108/                                                                               
Hotel „Intercity Paulista“ je moderan hotel sa 4* i  se nalazi u samom centru Sao Paula na samo 100m od metro stanice Konsolakao I užurbane Avenije Paulista. U ponudi ima moderne sobe kao I zatvoreni bazen. Sve sobe su opremljene klima uređajem, LCD TV-om , mini barom i privatnim kupatilom. Room-service je dostupan 24h dnevno. Gosti mogu doručkovati u „Dock Restoranu“, a u lobiju hotela mogu se opustiti uz piće ili lagani snek. 

FAKULATIVNI IZLETI:

Glava Šećera, Botanička Bašta i park Leže                                                                                                             
Ovo je jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija Rija. Vožnja mini-busom do žičare  koja se nalazi u podnožnju brda ”Pao De Azucar “ ili Glava Šećera . Vožnja žičarom do vidikovca odakle se pruža jedinstven pogled na zaliv Guanabara i Atlantski okean. Prva stanica žičare je “Morro de Urka” odakle se pruža fascinantan pogled na Rio de Žaneiro sa mnoštvom barova i suvenirnica. Ovde se može videti i  prva žičara koja je korišćena još davne 1912. godine, a koja je svima poznata iz kultnog  filma o  Džejmsu Bondu. Sa brda Urka se žičarom dolazi do vrha Glave Šećera odakle je još spekatuklarniji pogled na južnu zonu Rija. Slobodno vreme za šetnju i fotografisanje. Nakon toga odlazak do Botaničke bašte i poseta bašti koja važi za jednu od pet najvažnijih botaničkih vrtova u svetu. Botanička bašta Rija se može pohvaliti sa bogatstvom od preko 7.000 biljnih vrsta zbog čega je služi kao jedan od svetskih centara za botanička istraživanja. Za kraj obilazak parka Leže, koji datira iz 19.veka i koji je dom velike palate porodice Leže. Iz parka organizovanim prevozom povratak u hotel. (cena izleta je 95 eur)

Petropolis                                                                                                                                         
Polazak u jutarnjim časovima u carski grad Petropolis gde je, u 19. veku, carska porodica imala običaj da boravi  tokom letnjih meseci. Raskošne vile aristokratije i velelepne palate carske porodice, sve to uklopljeno u egzotično rastinje je razlog zašto ovde dolaze turisti iz čitavog sveta. Obilazak Kristalne palate, impresivne građevine napravljene od stakla po prudžbenici princeze Isabele. Upravo je u ovoj zgradi potpisan dokument kojim je ukinuto ropstvo u Brazilu 1888. godine. Odlazak do Carskog muzeja kog je sagradio car Pedro II „ Veličanstveni „ krajem XIX veka , kao svoju letnju rezidenciju. Upečatljiv enterijer vladarevih prostorija, eksponati poput krune i kraljevskih kočija vraćaju vas u neko daleko vreme dobro očuvano u ovom muzeju. Zatim poseta Katedrali Sao Pedro de Alcantara, impresivnoj građevini  sa velikim, lučnim prozorima i kulama sagrađenim u tipičnom gotičkom stilu. Pauza za ručak nakon koje sledi  odlazak u popularnu pivnicu „Cervejaria Bohemia“. Ovo je  lokalna pivnica koja proizvodi brazilski brend piva ”Bohemia”. Povratak u Rio u kasnim popodnevnim časovima.(cena izleta je  80eur)

Trindad i rajske plaže zaliva Paraći                                                                                                                       
Na svega  45 minutna vožnje od  Paraćija nalazi se Trindad, tropsko mesto poznato po svojim rajskim plažama i prirodnim bazenima morske vode koji su formirale stene, a koji su pogodni za kupanje i uživanje. Prva stanica izleta  je Praia de Kepilho, omiljena među surferima, odakle izlet nastavljamo posetom poznatoj plaži Dos Ranchos, karakterističnoj po malim restoranima lokalnih ribara, kraj koje se nalazi pitoma plaža idealna za kupanje zbog svoje pozicije koja je sakriva od strujanja i visokih talasa. Izlet završavamo posetom poznatom prirodnom bazenu, idealnom za kupanje i ronjenje, do kojeg se stiže laganom 30-o minutnom šetnjom kroz šumski predeo. (cena izleta je  50eur)

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE JE 21. JUL 2023. ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena. Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

OPŠTE NAPOMENE:

• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom
radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.
• Na letu Turkish Airlines-a dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
• Kon Tiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditnim karticama Mastrerata OTP Banke Srbije moguce je placati do 12 jednakih mesecnih rata
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO)
• avans od najmanje 40% od ukupne cene aranzmana prilikom prijave, a ostatak, najkasnije 15 dana pre polaska na put.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IM-0012288, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuce kuce GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd.  Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br 165 d ili na e mail: office@globos.rs.                   

Program broj 4 od 05.05.2023.     
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.                                                                                                                 

Kategorija licence A

Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3

SMESTAJ BRAZIL Brazil/Rio De Žaneiro
SMESTAJ BRAZIL-
 
 

SMEŠTAJ:

Smeštaj u Parizu:

Best Western Hotel Le Montmartre Saint-Pierre 3* ili sličan
https://www.hotel-lemontmartre.com/
Smešten u okrugu Monmartr, Best Western Hotel Le Montmartre Saint Pierre udaljen je 8 minuta hoda od Sakre-Ker i nudi 48 soba za goste sa pariskim dekorom, kaminom, satelitskom televizijom i besplatnim bežičnim internetom. Svaka soba za goste ima telefon i sopstveno kupatilo sa tušem i fenom za kosu. Hotel je opremljen restiranom u kojem se služi doručku na bazi švedskog stola u sali za doručak. Stanica metroa Anvers udaljena je 350 metara od objekta i pruža direktan pristup Trijumfalnoj kapiji. Place du Tertre udaljen je 800 m, a Dalijev muzej 750 m. Mulen Ruž je udaljen samo 13 minuta hoda.

Hotel u Riju: Americans Copacabana 4* ili sličan www.redeamericashoteis.com.br/americascopacabana/en/


Na samo 500 metara od najpoznatije plaže sveta – Copacabane, Hotel Americas Copacabana se može pohvaliti fantastičnom lokacijom, otvorenim bazenom na krovu hotela i restoranom koji zadovoljava i najprefinjenije ukuse. Gosti mogu uživati u večeri u restoranu ili koktel u baru. Sobe su svelte i komforne. Svaka soba je opremljena klima uređajem, mini barom, LCD TV-om i sefom. Room service je dostupan 24h .


Hotel u Paraćiju: Pousada do Príncipe 4* ili sličan www.pousadadoprincipeparaty.com.br


Ovaj pansion se nalazi na 10 minuta šetnje od plaže. Pausada do Principe se nalazi u vrlo egzotičnom prirodnom okruženju i svojom kolonijalnom arhitekturom i tradicionalnim dizajnom se savršeno uklapa u istorijsku celinu Paraći-ja. Nalazi se na samo par minuta šetnje od istorijakog centra, glavnih znamenitosti i restorana. U sklopu pansiona se nalazi otvoreni bazen kao i restoran u kojem se služi doručak. U prostranom holu možete besplatno koristiti Wi Fi . Sobe u ovom pasionu su lepo dekorisane, sa klima uređajem, telefonom LCD TV-om, mini barom i mrežama za komarce na prozorima. U bašti se nalazi interesantan bar u engleskom stilu.


Hotel u Sao Paolu: Intercity Sao Paulo Ibirapuera 4* ili sličan
https://www.intercityhoteis.com.br/hotel-sao-paulo/hotel-intercity-ibirapuera/47/

Smešten na 500 m od tržnog centra Ibirapuera i 2 km od parka Ibirapuera, najveće zelene površine u gradu, Interciti Sao Paulo Ibirapuera nudi otvoreni bazen, restoran i fitnes centar, kao i besplatan WiFi. Moderne sobe hotela, Interciti Sao Paulo Ibirapuera, imaju klima-uređaj, TV sa ravnim ekranom i kablovskim kanalima, mini-bar i radni sto. Takođe nude sopstveno kupatilo sa tušem, fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. U hotelskom restoranu gosti mogu uživati u bogatom doručku, plus brazilskim i internacionalnim specijalitetima za ručak i večeru. U baru je dostupan izbor alkoholnih pića. Gosti takođe mogu da koriste room service 24/7. 


   
 

Smeštaj putnika na Brazilskoj turi


 
 
 

SMEŠTAJ:

Smeštaj u Parizu:

Best Western Hotel Le Montmartre Saint-Pierre 3* ili sličan
https://www.hotel-lemontmartre.com/
Smešten u okrugu Monmartr, Best Western Hotel Le Montmartre Saint Pierre udaljen je 8 minuta hoda od Sakre-Ker i nudi 48 soba za goste sa pariskim dekorom, kaminom, satelitskom televizijom i besplatnim bežičnim internetom. Svaka soba za goste ima telefon i sopstveno kupatilo sa tušem i fenom za kosu. Hotel je opremljen restiranom u kojem se služi doručku na bazi švedskog stola u sali za doručak. Stanica metroa Anvers udaljena je 350 metara od objekta i pruža direktan pristup Trijumfalnoj kapiji. Place du Tertre udaljen je 800 m, a Dalijev muzej 750 m. Mulen Ruž je udaljen samo 13 minuta hoda.

Hotel u Riju: Americans Copacabana 4* ili sličan www.redeamericashoteis.com.br/americascopacabana/en/


Na samo 500 metara od najpoznatije plaže sveta – Copacabane, Hotel Americas Copacabana se može pohvaliti fantastičnom lokacijom, otvorenim bazenom na krovu hotela i restoranom koji zadovoljava i najprefinjenije ukuse. Gosti mogu uživati u večeri u restoranu ili koktel u baru. Sobe su svelte i komforne. Svaka soba je opremljena klima uređajem, mini barom, LCD TV-om i sefom. Room service je dostupan 24h .


Hotel u Paraćiju: Pousada do Príncipe 4* ili sličan www.pousadadoprincipeparaty.com.br


Ovaj pansion se nalazi na 10 minuta šetnje od plaže. Pausada do Principe se nalazi u vrlo egzotičnom prirodnom okruženju i svojom kolonijalnom arhitekturom i tradicionalnim dizajnom se savršeno uklapa u istorijsku celinu Paraći-ja. Nalazi se na samo par minuta šetnje od istorijakog centra, glavnih znamenitosti i restorana. U sklopu pansiona se nalazi otvoreni bazen kao i restoran u kojem se služi doručak. U prostranom holu možete besplatno koristiti Wi Fi . Sobe u ovom pasionu su lepo dekorisane, sa klima uređajem, telefonom LCD TV-om, mini barom i mrežama za komarce na prozorima. U bašti se nalazi interesantan bar u engleskom stilu.


Hotel u Sao Paolu: Intercity Sao Paulo Ibirapuera 4* ili sličan
https://www.intercityhoteis.com.br/hotel-sao-paulo/hotel-intercity-ibirapuera/47/

Smešten na 500 m od tržnog centra Ibirapuera i 2 km od parka Ibirapuera, najveće zelene površine u gradu, Interciti Sao Paulo Ibirapuera nudi otvoreni bazen, restoran i fitnes centar, kao i besplatan WiFi. Moderne sobe hotela, Interciti Sao Paulo Ibirapuera, imaju klima-uređaj, TV sa ravnim ekranom i kablovskim kanalima, mini-bar i radni sto. Takođe nude sopstveno kupatilo sa tušem, fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. U hotelskom restoranu gosti mogu uživati u bogatom doručku, plus brazilskim i internacionalnim specijalitetima za ručak i večeru. U baru je dostupan izbor alkoholnih pića. Gosti takođe mogu da koriste room service 24/7. 


   
 

Smeštaj putnika na Brazilskoj turi


 

 Brazil
Zelena obala
Rio de Žanerio – Paraći – Sao Paulo
12 dana ( 10 noćenja )- avionom i autobusom
Polazak: 22. avgust 2023/ Povratak: 02. septembar 2023.

VERZIJA PROGRAMA U PDF-U


Brazil je zemlja čija  je obala duga 7400 kilometara oivičena prekrasnim plažama sa zlatnim peskom, a unutrašnjost  ispunjena mineralnim bogatstvom. Zlato iz brazilskih rudnika i dalje krasi crkve Portugala, kolonijalne sile koja je vladala Brazilom do 1822. Ovaj snažan portugalski uticaj je očigledan u brazilskoj kolonijalnoj arhitekturi, u dekorativnoj umetnosti kao i u jeziku. Za turiste, Brazil je i tropski raj i uzbudljiva kulturna destinacija sa atrakcijama za sve ukuse, od idiličnog odmora na plaži i istraživanja prašume, do muzeja umetnosti svetske klase i pulsirajućeg ritma karnevala u Riju.

Rio de Žaneiro, jedan od najlepših gradova na svetu, glavni je grad istoimene brazilske države, jedne od 26 federalnih država. Ima nešto preko 6 miliona stanovnika. Nalazi se u Guanabara zalivu, na Atlantskom okeanu. Smešten je u dužini od 24 km, između planina i okeana. To je grad čuvenih karioka, stanovnika Ria, uvek nasmejanih, vedrih, dobro raspoloženih i spremnih za sambu.  Iako više nije prestonica Brazila, veliki je kulturni, finansijski i turistički centar zemlje. Reklo bi se da je najpoznatija svetska adresa.

Dan 1
BELGRADE
(22.08.2023) BEOGRAD - RIO DE ŽANEIRO Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera KonTiki u 03:00 časova. Poletanje za Amsterdam u 05:50 časova (let KL 1898). Sletanje u Amsterdam u 08:25 časova. Čekanje na polatenje iz Amsterdama u 12:50 časova (let AF 705). Dolazak u Rio de Ženeiro u 19:45 časova. Transfer do hotela koji se nalazi na pet minuta šetnje od čuvene brazilske plaže Kopakabane. Noćenje.
Dan 2
RIO DE ŽANEIRO
(23.08.2023) RIO DE ŽANEIRO Doručak. Transfer do centra Ria de Žaneira i šetnja istorijskim centrom grada u pratnji lokalnog vodiča. Prolazak kraj Muzeja “Moderne Umetnosti” i trga “15. Novembra” i dolazak u kvart u kojem se nalaze neke od važnih građevina: kolonijalna zgrada "Paco Imperial" koja je služila kao rezidencija portugalskim guvernerima kolonijalnog Brazila, mnoge crkve uključujući katedralu Kandelaria, kao i Kraljevsku Biblioteku. Ova veličanstvena biblioteka sadrži najveću kolekciju portugalskih dela izvan Portugala i važi za jednu od pet najlepših biblioteka sveta. Šetnja dalje ide kraj Nacionalnog muzeja likovnih umetnosti i Nacionalnog Teatra i završava u „Confeitaria Colombo“ , najpoznatijem restoranu Rio de Žaneira. Nakon kratkog predaha odlazak do jedne od najmiroljubivijih favela Rija – Favele Santa Marta. Santa Marta se nalazi u zaleđu kvarta Botafogo. Strmu liticu brda Dona Marta krase raznobojne drvene, trošne kuće, a u ovom malenom naselju živi oko 8.000 ljudi. Od kada je 1996. godine, Majkel Džekson snimio spot u njoj, Dona Marta postaje najpoznatija favela na svetu. Favela je danas povezana žičarom sa gradom što je čini pristupačnijom posetiocima. Kretanje kroz favelu je u pratnji lokalnog vodiča iz favele. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 3
RIO DE ŽANEIRO
(24.08.2023) RIO DE ŽANEIRO Doručak. Odlazak na izlet koji objedinjuje najvažnije atrakcije grada. Ono što je za Rim Koloseum, Ajfelov toranj za Pariz, to je za Rio statua Hrista. Polazak iz hotela organizovanim prevozom u pratnji loklanog vodiča prema najvišoj statui Hrista Spasitelja na svetu, visokoj čak 30 metara koja dominira panoramom zaliva na brdu Korkovado. Na putu do brda Korkovado prolazak kroz prašumu Tižuku koja je sačuvala sve svoje prirodne odlike i druga je po veličini urbana-prašuma na svetu. Nakon razgledanja Statue Hrista vožnja do Sambodroma, mesta gde se održava napoznatiji karneval na svetu. Karneval pokazuje celokupno kulturno bogatstvo i raznolikost Brazila. Nakon Sambodroma sledeća tačka je najpoznatiji svetski stadion ”Marakana”. Sledi nastavak razgledanja starog grada, poseta katedrali Metropolitan, remek-delu moderne umetnosti. Poslednja tačka razgledanja je živopisna gradska četvrt- Lapa - boemskoj četvrti prepunoj živopisnih restorana i galerija. Glavna atrakcija Lape su svakako fantastični “Lukova Lape”, a nedealeko od njih se nalazi i poznato, stepenište Selaron. Stepenište Selaron je šareno popločano stubište, rad samoukog čileanskog umetnika Jorgea Selaróna. Slobodno vreme nakon izleta. Povratak u hotel. Noćenje. (24.08.2023) RIO DE ŽANEIRO Doručak. Odlazak na izlet koji objedinjuje najvažnije atrakcije grada. Ono što je za Rim Koloseum, Ajfelov toranj za Pariz, to je za Rio statua Hrista. Polazak iz hotela organizovanim prevozom u pratnji loklanog vodiča prema najvišoj statui Hrista Spasitelja na svetu, visokoj čak 30 metara koja dominira panoramom zaliva na brdu Korkovado. Na putu do brda Korkovado prolazak kroz prašumu Tižuku koja je sačuvala sve svoje prirodne odlike i druga je po veličini urbana-prašuma na svetu. Nakon razgledanja Statue Hrista vožnja do Sambodroma, mesta gde se održava napoznatiji karneval na svetu. Karneval pokazuje celokupno kulturno bogatstvo i raznolikost Brazila. Nakon Sambodroma sledeća tačka je najpoznatiji svetski stadion ”Marakana”. Sledi nastavak razgledanja starog grada, poseta katedrali Metropolitan, remek-delu moderne umetnosti. Poslednja tačka razgledanja je živopisna gradska četvrt- Lapa - boemskoj četvrti prepunoj živopisnih restorana i galerija. Glavna atrakcija Lape su svakako fantastični “Lukova Lape”, a nedealeko od njih se nalazi i poznato, stepenište Selaron. Stepenište Selaron je šareno popločano stubište, rad samoukog čileanskog umetnika Jorgea Selaróna. Slobodno vreme nakon izleta. Povratak u hotel. Noćenje. (24.08.2023) RIO DE ŽANEIRO Doručak. Odlazak na izlet koji objedinjuje najvažnije atrakcije grada. Ono što je za Rim Koloseum, Ajfelov toranj za Pariz, to je za Rio statua Hrista. Polazak iz hotela organizovanim prevozom u pratnji loklanog vodiča prema najvišoj statui Hrista Spasitelja na svetu, visokoj čak 30 metara koja dominira panoramom zaliva na brdu Korkovado. Na putu do brda Korkovado prolazak kroz prašumu Tižuku koja je sačuvala sve svoje prirodne odlike i druga je po veličini urbana-prašuma na svetu. Nakon razgledanja Statue Hrista vožnja do Sambodroma, mesta gde se održava napoznatiji karneval na svetu. Karneval pokazuje celokupno kulturno bogatstvo i raznolikost Brazila. Nakon Sambodroma sledeća tačka je najpoznatiji svetski stadion ”Marakana”. Sledi nastavak razgledanja starog grada, poseta katedrali Metropolitan, remek-delu moderne umetnosti. Poslednja tačka razgledanja je živopisna gradska četvrt- Lapa - boemskoj četvrti prepunoj živopisnih restorana i galerija. Glavna atrakcija Lape su svakako fantastični “Lukova Lape”, a nedealeko od njih se nalazi i poznato, stepenište Selaron. Stepenište Selaron je šareno popločano stubište, rad samoukog čileanskog umetnika Jorgea Selaróna. Slobodno vreme nakon izleta. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 4
RIO DE ŽANEIRO
(25.08.2023) RIO DE ŽANEIRO Doručak. Slobodan dan u Riju ili odlazak na fakultativni izlet do čuvene - Glave Šećera, odakle se pruža prekrasan pogled na božanstveni zaliv Guanabara. Vožnja do brda Glava Šećera i uživanje u pogledu na Rio. Slobodno vreme za samostalno istraživanje do polaska u Botaničku baštu. Botaničku baštu je osnovao portugalski kralj Žoao VI (Joao) 1808. godine za vreme svog izgnanstva u Brazilu. Tokom godina broj posađenih vrsta polako se povećavao i dostigao cifru od 5000 primeraka tropskog i suptropskog rastinja, među kojima je najimpresivniji drvored od 134 kraljevskih palmi. U produžetku botaničkog vrta nalazi se Park Laže koji se prostire na površini od 52 hektara i u kojem se nalazi stara rezidencija porodice Laže. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 5
RIO DE ŽANEIRO
(26.08.2023) RIO DE ŽANEIRO Doručak. Slobodan dan u Riju ili fakultativni obilazak carskog grada Petropolisa. Noćenje.
Dan 6
RIO DE ŽANEIRO
(27.08.2023) RIO DE ŽANEIRO - PARAĆI Doručak. U jutarnjim časovima napuštanje hotela i vožnja “Zelenom obalom “ kraj prekrasnih krajolika najegzotičnijeg zaliva Brazila - Agra dos Reis. Zaliv Agru dos Reis krasi bogato razuđena obala sa preko 300 ostrva izuzetne lepote koja privlači turiste iz čitavog sveta. Dolazak u Paraći u popodnevnim časovima. Nakon kratkog odmora odlazak na razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča. Gradić Paraći, ali i čitavu oblast oko njega, UNESCO je prepoznao i stavio pod zaštitu 2019. kao biser kulturno-prirodne celine. Ova oblast se može pohvaliti endemskim vrstama životinja i biljaka , kao i pojedinim vrstama pod zaštitom među kojima je i jaguar. U 18. veku Paraći je bio poslednja tačka “Caminho do Ouro” (Put Zlata)”. Zlato je iz rudnika Minas Žeraisa, starim “Putem Zlata” dopremano i ukrcavano na brodove u Paraćiju i slato u Evropu. Nakon razgledanja ovog slikovitog grada slobodno vreme. Noćenje.
Dan 7
PARATY
(28.08.2023) PARAĆI Doručak . Slobodan dan za plažu. Noćenje
Dan 8
PARATY
(29.08.2023) PARAĆI Doručak. Slobodan dan u Paraćiju ili odlazak na fakultativni izlet u Trinidad. Noćenje.
Dan 9
SAO PAULO
(30.08.2023) PARAĆI - SAO PAULO Doručak. Nakon doručka putovanje privatnim prevozom do najvećeg grada Južne Amerike, megalopolisa u kojem danas živi preko 15 miliona ljudi- Sao Paula. Sao Paulo je najveći grad na južnoj hemisferi u kojem preovladava neverovatna mešavina arhitekture, kao i etnografska šarenolikost. Ovde u velikom broju žive Japanci, Italijani i Arapi. Po dolasku smeštaj u hotel . Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 10
SAO PAULO
(31.08.2023) SAO PAULO Doručak. Nakon doručka odlazak na panoramsko razgledanje Sao Paula“ u pratnji lokalnog vodiča. Poseta : Luz stanici , gradskoj pijaci, Katedrali Sé, Gradskom pozorištu, Farol Santander zgrde. Najveća koncentracija nebodera od stakla i metala može se vidjeti na glavnoj ulici Sao Paula, Avenida Paulista. Dvokilometarska arterija ograđena je luksuznim prodavnicama, modernim poslovnim zgradama, svim vrstama restorana i neboderima. Ovdje se nalazi najpoznatiji muzej grada - Muzej umjetnosti Sao Paula sa bogatom kolekcijom modernih slika. Za kraj izleta ostavljena je poseta poznatom urbanom parku „Ibirapuera“ gde se ostavlja slobodno vreme za uživanje u njegovim prelepim vrtovima, ali i muzejima, spomenicima delima poznatog brazilskog arhitekte Oscar Niemeyer- a. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 11
AMSTERDAM
(01.09.2023) SAO PAULO - AMSTERDAM Doručak . Odjava iz hotela u jutarnjim satima i slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u 18h. Let sa internacionalnog aerodroma “Guarulhos “za Amsterdam u 21:45 časova (let KLM 792)
Dan 12
BELGRADE
(2.09.2023) BEOGRAD Dolazak u Amsterdam u 14:20 časova. Čekanje na vezu. Poletanje za Beograd u 20:35 časova (KL 1899). Dolazak u Beograd u 22:55 časova.