ZAGREB I GRAC NOVEMBAR 2019

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

U cenu putovanja je uračunato: Prevoz turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji, smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom ( doručak – švedski sto), razgledanje prema programu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.


U cenu putovanja nije uračunato: Dinarski deo aranžmana 1990,00 RSD po rezervaciji, obilazak fabrike čokolade Zotter 25 evra odrasli / 20 evra deca do 12 godina, individualni troškovi i međunarodno putno osiguranje.


Smeštaj naših gostiju je u navedenom hotelu ili sličnom iste kategorije:
Star Inn Premium 3* https://starinnhotels.com/en/star-inn-hotel-premium-graz-by-quality/
Hotel je udaljen 1.5 km od starog grada. Hotel poseduje restoran, bar, WiFi, terasu. Privatni parking u garaži može da se koristi uz doplatu. Sve sobe poseduju SAT TV, mini – bar, klimatizovane su, kupatilo sa fenom za kosu. Ishrana na bazi noćenja sa doručkom (doručak – švedski sto).

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:
Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata
- kreditnim karticama Komercijalne banke plaćanje do 12 mesečnih rata
- kreditnim karticama banke Societe Generale moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata

- preko računa
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)
- administrativnom zabranom (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa agencijom

VAŽNE I OPŠTE NAPOMENE:

•Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta u evrima.


• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).


• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika). Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.


• Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.


• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.


• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0001/2019 od 24.01.2019. godine zakljucenog sa ugovaracem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turistickih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br.14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turistickih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br.14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. broj polise 300060268 od 25.01.2018. akcionarskog drustva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

KonTiki Travel & Service d.o.o, Beograd-Stari Grad, Kolarčeva 3/V, Licenca OTP 80/2014 od 22.12.2014.
program broj 2 od 29. jula 2019.godine 

HOTEL 3* Austrija/Grac
HOTEL 3*-
 
 

Smeštaj naših gostiju je u navedenom hotelu ili sličnom iste kategorije:

Star Inn Premium 3* https://starinnhotels.com/en/star-inn-hotel-premium-graz-by-quality/
Hotel je udaljen 1.5 km od starog grada. Hotel poseduje restoran, bar, WiFi, terasu. Privatni parking u garaži može da se koristi uz doplatu. Sve sobe poseduju SAT TV, mini – bar, klimatizovane su, kupatilo sa fenom za kosu. Ishrana na bazi noćenja sa doručkom (doručak – švedski sto).


   
 

Hotel se nalazi u blizini železničke stanice u Gracu, na 5 minuta vožnje tramvajem od starog grada ili 15 minuta pešaka 


 
 
 

Smeštaj naših gostiju je u navedenom hotelu ili sličnom iste kategorije:

Star Inn Premium 3* https://starinnhotels.com/en/star-inn-hotel-premium-graz-by-quality/
Hotel je udaljen 1.5 km od starog grada. Hotel poseduje restoran, bar, WiFi, terasu. Privatni parking u garaži može da se koristi uz doplatu. Sve sobe poseduju SAT TV, mini – bar, klimatizovane su, kupatilo sa fenom za kosu. Ishrana na bazi noćenja sa doručkom (doručak – švedski sto).


   
 

Hotel se nalazi u blizini železničke stanice u Gracu, na 5 minuta vožnje tramvajem od starog grada ili 15 minuta pešaka 


 

Hrvatska i Austrija
ZAGREB I GRAC
SA MOGUĆNOŠĆU FAKULTATIVNOG OBILASKA FABRIKE ČOKOLADE ZOTTER U REGERSBURGU
(3 dana / 2 noćenja) - autobusom
Termin putovanja: 09. Novembar 2019. – 11. Novembar 2019.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Z
agreb, glavni grad Hrvatske i kulturno središte Hrvatske, smešten pod obroncima Medvednice, uz obalu reke Save. Bogat turističkim znamenitostima kao što su srednjovekovni Gornji grad koji odiše šarmom i užurbani Donji grad, mnoštvo muzeja, kulturnih ustanova, restorana...  Jednom rečju grad koji posetioce ne ostavlja ravnodušnim.

Grac je drugi grad po veličini i broju stanovnika u Austriji i glavni grad savezne pokrajine Štajerske. Smešten je u predalpskom prostoru, na severnoj ivici Gradečkog polja ,a kroz grad teče reka Mura. Istorijsko središte Graza je upisano na UNESCO-v popis mesta svetske baštine u Evropi 1999. godine kao primer skladnog suživota tipičnih građevina iz različitih istorijskih razdoblja i umetničkih stilova.

Fabrika čokolade Zotter se nalazi u Regersburgu i ne predstavlja običan proizvodni pogon već veoma uspešnu turističku destinaciju. Poseta fabrici počinje kratkim filmom o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi a nakon toga posetioci uživaju u izuzetno zanimljivoj turi nazvanoj Schokoladen Theater. Svaki posetilac dobija keramičku kašičicu za degustaciju čokoladnih smesa i do kraja proba više od 100 vrsta čokolade (tamna i bela, od 30-100% kakaa). Oko fabrike se na 27 hektara prostire Eko farma sa autohtonim vrstama domaćih životinja. www.zotter.at
 

Dan 1
BELGRADE
(09.11.2019.) BEOGRAD – ZAGREB – GRAC Sastanak putnika na parkingu Turistički terminal (SP Lasta A.D. autoput Beograd-Niš br 4) u 06:00h. Polazak autobusa u 06:30h. Vožnja teritorijom Srbije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Zagreb. Obilazak grada: Gornji grad – Crkva Svetog Marka, Banski Dvori, Kamenita vrata, Zagrebačka katedrala, Trg Kapitol, Kula Lotrščak, Jezuitski trg i fontana “Ribnjak”, Tržnica Dolac; Donji grad - Trg Bana Jelačića, Cvjetni trg… Slobodno vreme do polaska za Grac. Nastavak putovanja za Grac teritorijom Hrvatske, Slovenije i Austrije. Dolazak u Grac. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 2
GRAC
(10.11.2019.) GRAC Doručak. Panoramsko razgledanje Graca: Zgrada Opere, Fontana posvećena štajerskom princu, koja predstavlja četiri reke: Muru, Dravu, Ens i San, zatim staro gradsko jezgro koje se nalazi pod zaštitom Unesca, Landhaus – renesansna palata pokrajinskog parlamenta, trg Hauptplatz sa Gradskom većnicom, zgrada Lueg, Strehly poslastičarnica otvorena davne 1596. godine, Rimokatolička crkva, mauzolej Ferdinanda II. Jedno od najposećenijih spomenika je staro gradsko utvrđenje koje se nalazi na brdu Schlossberg, koje predstavlja zaštitni znak grada. Odlazak do reke Mure, do “Ostrva na Muri” napravljenog povodom proglašenja Graca za prestonicu evropske kulture 2003. godine, a zatim do Kunsthausa – Muzeja moderne umetnosti u obliku srca, a nalazi se na obali Mure. Slobodno vreme za uživanje. Noćenje.
Dan 3
BELGRADE
(11.11.2019.) GRAC – REGERSBURG – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta fabrici čokolade “Zotter” u Regersburgu. Obilazak fabrike i degustacija preko 100 raznih vrsta čokolada. Fabrika se prostire na 5000 m², a obilazak počinje u “Kakao” pozorištu s pričom o proizvodnji Zotter čokolade. Čitav obilazak traje oko 1 sat, ima nekoliko degustacijskih stanica, kao što su tekuća čokolada, gde se pred posetiocima uzorci tekuće čokolade voze u najmanjoj žičari na svetu. U sledećim stanicama moguće je iz staklenih fontana probati različite ukuse čokolade: s voćem, đumbirom, čilijem, košticama bundeve, okruglih Mitzi Blue čokolada. čokoladnih napitaka… Odlazak do čokoladnog bara gde je moguće probati toplu čokoladu koju pravite sami. Poslednja prostorija je prodavnica gde je moguće kupiti sve vrste čokolada. Slobodno vreme. Povratak u Grac i nastavak puta za Beograd. Vožnja teritorijom Austrije, Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.