VIJETNAM I KAMBODZA 18. OKTOBAR 2023.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom na navedim relacijama, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* i 4*, obroci prema programu (doručak/švedski sto, 1 ručak u lokalnom restoranu u Sajgonu, 1 ručak u lokalnom restorana na putu iz Pnom Pena za Siem Rep, i 1 ručak na džunki na krstarenju Zalivom Halong), obilasci i ulaznice prema programu, vizno odobrenje u iznosu od 40 evra po osobi, troškovi organizacije i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda, kao i usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku na destinaciji), avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 394,99 evra (EUR 336.00-YR, EUR 0.98-RF, EUR 17.13-RS, EUR 0.22-RS, EUR 4.48-LG, EUR 10.00-TR, EUR 1.94-C4, EUR 24.24-JC). Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ako postoje i koji se plaćaju na destinaciji), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne, a plaćaju se na destinaciji (oko 5 evra po danu boravka), multi viza za Vijetnam koja se plaća po dolasku u Vijetnam (trenutno iznosi 50 usd po osobi), kambodžanska viza koja se dobija po dolasku i plaća se 30 usd po osobi, kao ni međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

SMEŠTAJ:
 
Sajgon: The Acnos Grand Hotel 3* (Grand Deluxe room) ili sličan
Hotel se nalazi u blizini pijace Ben Thanh, kao i popularnih znamenitosti kao što su Ho Ši Min gradski muzej, muzej lepih umetnosti, Palata ponovnog ujedinjenja. Hotel ima restoran, bar, otvoreni bazen, Udobne sobe sadrže klima uređaj, TV sa ravnim ekranom, mini bar, kupatilo. Doručak na bazi švedskog stola se služi u hotelskom restoranu.
 
Pnom Pen: Le Botum hotel 4* (Superior room) ili sličan
https://www.lebotumhotel.com/
Hotel se nalazi u centru Pnom Pena, udaljen je 9 km od aerodroma. U blizini hotela se nalazi kej Sisovat, park Riversajd i tržni centar Aeon. Sobe su sa pogledom na grad i imaju klima-uređaj, prostor za sedenje, TV sa ravnim ekranom sa kablovskim kanalima, aparat za kafu/čaj, mini frižider, sef i sopstveno kupatilo sa bideom, fenom za kosu i papučama. Hotel sadrži besplatan Wi Fi u celom objektu, otvoreni bazen, bar i restoran koji služi američku, kambodžansku i kinesku kuhinju.
Siem Rep: Yani Hotel 4* (Deluxe King with Balcony) ili sličan
Hotel je udaljen 8km od međunarodnog aerodroma Siem Rep i oko 6 km od Angkor Vata. Sve sobe su klimatizovane, imaju radni sto, TV sa ravnim ekranom, mini bar, čajnik, sef i sopstveno kupatilo sa tušem. Hotel ima fitnes i spa centar, otvoreni bazen, baštu, terasu i restoran u kojem se služi američki ili azijski doručak.
 
Hanoj: May De Ville Trendy Hotel and Spa 4* (Deluxe City View room) ili sličan
https://maydevilletrendyhotel.com/
Hotel se nalazi na pešačkoj udaljenosti od istorijskih mesta kao što su crkva Ham Long, Farmaceutski univerzitet i opera u Hanoju. Hotel sadrži fitnes centar, spa centar, bar i restoran. Svaka soba ima besplatan bežični internet, TV sa ravnim ekranom, klima uređaj, sopstveno kupatilo i fen za kosu. Takođe su obezbeđeni aparat za čaj/kafu i mini-bar. Hotelski restoran Paddi, služi veliki izbor azijskih i evropskih jela.


VAŽNE I KORISNE INFORMACIJE:

VIZA : Državljanima Srbije (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebne su vize za Vijetnam i Kambodžu. Za vijetnamsku vizu je neophodno odobrenje koje obezbeđuje agencija KonTiki Travel i za koje je potrebno dostaviti skeniran pasoš. Sa dobijenim odobrenjem putnici vizu plaćaju po dolasku (trenutno iznosi 50 usd – multi viza). Viza za Kambodžu se dobija se na granici (trenutno iznosi 30 usd, potrebno je poneti  2 fotografije kao za pasoš). Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

VALUTA: Kambodža - k. rijel  1USD = 4,063.74 KHR    1EUR = 4,474.12 KHR
            Vijetnam - v. dong  1USD = 23,343 VND      1EUR = 25,703 VND     
     
KLIMA: toplo, sa malo izraženijom vlažnošću vazduha, mogući kratkotrajni pljuskovi. Ovo je period visoke turističke sezone u celom području.

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU I UPLATU JE DO 01. SEPTEMBRA 2023. ILI DO POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
 
VAŽNE NAPOMENE:
 
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne Banke Srbije  na dan uplate.
 
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.
 
• Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 
• Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera
 
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 
• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.
 
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
 
• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije KonTiki Travel&Service d.o.o.
 
• KonTiki Travel&Service d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


USLOVI PLAĆANJA:
 
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.
 
NAČINI PLAĆANJA:
 
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
 
• gotovinski
 
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
 
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
 
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
 
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
 
• kreditnim karticama masterata OTP banke Srbije moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
 
• preko računa.
 
•kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
 
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa KONTIKI TRAVEL & SERVICE DOO).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi broj IM-0012288, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o.Beograd . Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon + 381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/ Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165 d ili na e-mail : office@globos.rs 

Program broj 2 od 01.06.2023.                                     
Licenca OTP 122/2021 od 13.10.2021.     

Kategorija licence A
Kon Tiki Travel &Service doo Beograd- Stari grad, Kolarčeva br.3

SMESTAJ VIJETNAM Vijetnam/Sajgon
SMESTAJ VIJETNAM-
 
 Hoteli:

Sajgon – Le Duy hotel ili sličan

Hoi An – Aurora Riverside Hote
l ili sličan


Aurora Hoian 3+* ili sličan
http://aurorahoian.com/eng/

Hotel se nalazi izmedju plaže i starog dela grada, okužen je tropskim zelenilom, gostima je na raspolaganju bazen, wifi, fitnes centar…

Hanoj – First Eden Ha Noi Hotel 3* ili sličan http://firstedenhotel.com.vn/

Smešten u centru živopisne Stare četvrti, na pola sata vožnje od međunarodnog aerodroma Noi Bai, na pet minuta hoda od pijace Dong Ksuan i na deset minuta peške od Mauzoleja Ho Ši Min i poznatog jezera Svord. Gostima su na raspolaganju wifi, restoran, bar… 

   
 

Spisak hotela na turi po Vijetnamu


 
 
 Hoteli:

Sajgon – Le Duy hotel ili sličan

Hoi An – Aurora Riverside Hote
l ili sličan


Aurora Hoian 3+* ili sličan
http://aurorahoian.com/eng/

Hotel se nalazi izmedju plaže i starog dela grada, okužen je tropskim zelenilom, gostima je na raspolaganju bazen, wifi, fitnes centar…

Hanoj – First Eden Ha Noi Hotel 3* ili sličan http://firstedenhotel.com.vn/

Smešten u centru živopisne Stare četvrti, na pola sata vožnje od međunarodnog aerodroma Noi Bai, na pet minuta hoda od pijace Dong Ksuan i na deset minuta peške od Mauzoleja Ho Ši Min i poznatog jezera Svord. Gostima su na raspolaganju wifi, restoran, bar… 

   
 

Spisak hotela na turi po Vijetnamu


 

Indokina
VIJETNAM I KAMBODŽA
12 dana / 9 noćenja – avionom, autobusom i brodom

Polazak: 18. oktobar 2023. / Povratak: 29. oktobar 2023.  

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Poluostrvo Indokina, smešteno između Kine i Indije, predstavlja i dalje mistični izazov za posetioce iz Evrope, sa svojom burnom istorijom, autentičnim kulturnim i istorijskim nasledjem isprepletanim sa viševekovnim kolonijalnim uticajem, pleni i privlači sve više turista svake godine. 

Dan 1
BELGRADE
(18.10.2023.) BEOGRAD – DOHA Sastanak putnika na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" ispred šaltera KonTiki u 11:00 časova. Poletanje za Dohu u 13:20 časova (let QR 232). Sletanje u Dohu u 19:15 časova. Čekanje na vezu.
Dan 2
SAIGON
(19.10.2023.) DOHA – SAJGON (HO ŠI MIN) Nastavak putovanja za Sajgon u 02:35 časova (let QR 970). Obroci u avionu. Dolazak u 14:25 časova. Transfer do hotel. Smeštaj. Slobodno vreme za odmor. Noćenje.
Dan 3
SAIGON
(20.10.2023.) SAJGON (HO ŠI MIN) Doručak. Odlazak na razgledanje grada koji je dugo godina nosio epitet bisera Istoka. Danas je to najveći grad i veliki trgovački centar Vijetnama, koji sve više privlači veliki broj stranih investitora. Srećom, stari šarm nije izgubio. Obilaze se katedrala Notr Dam (spolja, zbog rekonstrukcije), stara zgrada Glavne pošte, zgrada Opere i druge znamenitosti. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 4
SAIGON
(21.10.2023.) SAJGON – DELTA MEKONG - SAJGON Doručak. Odlazak autobusom do malog i mirnog mesta Maj To, na obali reke Mekong. Vožnja brodićem kroz čuvenu deltu reke Mekong, kraj koje žive ljudi čiji je glavni izvor prihoda ribarenje, proizvodnja pirinča, kokosa, banana, manga i dr. Plovi se kraj živopisnih ribarskih sela, što daje mogućnost upoznavanja sa svakognevnim aktivnostima lokalnog stanovništva; obilaze se farme pčela, voćnjaci, farme zmija i dr. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak čamcima – sampansima na brodić. Povratak u Sajgon. Noćenje.
Dan 5
PNOM PEN
(22.10.2023.) SAJGON – PNOM PEN (KAMBODŽA) Doručak. Odlazak do mreže tunela Cu Či, koji su bili veoma važna baza za vreme američkog rata. Vietkong je izgradio tunele u dužini od 200 km, koji su povezivali glavna komandna mesta, bolnice, skloništa i fabrike oružja. Građeni su na vrlo primitivan način, ali ipak nikada nisu bili otkriveni. Polazak autobusom ka graničnom prelazu Bavet sa Kambodžom, vožnja kroz vrlo živopisne predele; prelazak granice i nastavak putovanja za Pnom Pen (Sajgon-Pnom Pen 285 km). Pnom Pen se smatra jednim od najlepših gradova Indokine, u kome je vrlo vidljiv uticaj Francuza na izgled i arhitekturu. Osnovan je 1372.godine, kada je bogata plemkinja Kmera, Pen, u podnožju brda (“pnom” na kmerskom), podigla mali manastir na mestu gde je pronašla četiri Budine statue kraj jednog drveta pored reke Mekong. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 6
PNOM PEN
(23.10.2023) PNOM PEN Doručak. Obilazak glavnog grada Kambodže koji se nalazi na ušću tri reke i predstavlja uspešnu mešavinu daleke prošlosti i sadašnjost. Poseta Muzeju genocida Tuol Sleng koji je posvećen stradanjima za vreme kambodžanskog genocida.Potom poseta pagodi Vat Pnom, podignutoj na mestu gde je plemkina Pen pronašla statue Bude, danas je to mesto gde lokalno stanovništvo jaše slonove ili pušta zatočene ptice iz kaveza na slobodu, u nadi da će im se tako ostvariti zamišljena želja. Obilazak Kraljevske palate, podignute 1866.godine, to je poslednja gradjevina te vrste izgradjena za vreme francuskog kolonijalnog perioda. U njenom sklopu se nalazi i Srebrna pagoda, koja je tako nazvana zbog 5000 srebrnih pločica koje ukrašavaju pod, a u njoj se nalazi kolekcija Budinih statua od zlata, srebra, kristala i bronze. Poseta Nacionalnom muzeju, u kome se nalazi preko 5000 eksponata koji svedoče o bogatstvu i kulturi kmerske kraljevine od IV do XIII veka. Povratak u hotel. Nočenje.
Dan 7
SIEM REAP
(24.10.2023.) PNOM PEN - SIEM REP Doručak. Rano ujutru polazak autobusom za Siem Rep. Usput poseta čuvene paukove pijace koja je poznata po ekstremnim jelima poput prženih insekata (uglavnom paukova). Takođe poseta radionici za izradu kamenih statua za hramove (kao što su startue Bude) u Sentuk planinama. Usput će biti poslužen ručak u lokalnom restoranu. Po dolasku u Siem Rep, smeštaj u hotelu. Posle podne obilazak Bantei Srei i Banteai Samre hrama, vrhunske umetničke galerije Angkora za koje se dugo verovalo da predstavlja najsavršeniji primer kmerske umetnosti, a poznat je po izuzetnom rezbariju u kamenu. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 8
SIEM REAP
(25.10.2023.) SIEM REP Doručak. Celodnevno razgledanje arheološkog kompleksa Angkor, svetski poznatog lokaliteta, uvrštenog od strane UNSECO u svetsku kulturnu baštinu. Hramovi Angkor se ubrajaju među najveće religiozne spomenike i pripadaju periodu kmerske civilizacije, koja je obuhvatala ceo region u vremenu od 900. do 1500. god. n.e. Obilazi se Angkor Tom, utvrđeni kraljevski grad u okviru koga se nalaze neke od najimpozantnijih građevina ovog lokaliteta, zatim Bajon, jedan od najpopularnijih hramova koji se sastoji od mnogo uzanih hodnika i kula, dekorisanih sa oko 200 likova sa čuvenim „angkorskim osmehom”. Razgledanje Baphouna, Fimeanakasa, nekadašnje kraljevske palate, čuvene Terase slonova, Terase leproznog kralja. Konačno istražujete vrhunac svog putovanja - Angkor Vat, monumentalni spomenik kmerske umetnosti, koji simboliše jedinstvo kraljeva sa bogom Višnu. Stotine ornamenata i reljefa prekrivaju zidove ove ogromne i drevne građevine. Ovaj dan se završava panoramskim pogledom na zalazak sunca i Angkor Vat sa planine hrama Phnom Bakhaeng. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 9
HANOJ
(26.10.2023.) SIEM REP – HANOJ (VIJETNAM) Doručak. Nakon doručka (oko 08:00 časova), polazak na razgledanje. Vožnja tuk tuk-om da biste iskusili pravi lokalni uvid, uživajući u turneji kroz ruralnu Kambodžu. Zaustavljanje na lokalnoj ribljoj pijaci, kao i poseta jednoj od lokalnih pijaca u blizini, gde možete probati i neku lokalnu hranu, poput kmerskih peciva ili voća. Poseta Velikom jezeru Tonle Sap kao i plutajućeg sela Kampong Pluk (ukoliko uslovi budu dozvoljavali jer su ova živopisna sela uglavnom poplavljena u periodu od avgusta do februara). Povratak autobusom u Siem Rep. Posle podne transfer na aerodrom. Poletanje za Hanoj. Dolazak. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 10
HANOJ
(27.10.2023.) HANOJ – ZALIV HALONG-HANOJ Doručak. Polazak autobusom do zaliva Halong (vožnja traje oko tri sata). Ukrcavanje na džunku (tradicionalni manji brod). Isplovljavanje. Vožnja (četiri sata) po zalivu koji smatraju jednim od svetskih čuda prirode i možda najneobičnijim i najprivlačnijim pejzažom u Vijetnamu. Predstavlja deo svetske prirodne baštine i pod zaštitom je UNESCO. U zalivu se nalazi nekoliko hiljada ostrvaca koja svojim neobičnim oblicima čine ovaj zaliv tako lepim i neobičnim. Ručak na brodu. Povratak u Hanoj. Noćenje.
Dan 11
HANOJ
(28.10.2023.) HANOJ – DOHA Doručak. Poludnevno razgledanje prestonice Vijetnama, Hanoja, za koji se nekada govorilo da je Pariz Istoka. Grad je mnogo mirniji, sa puno parkova, zelenila, jezera, manje saobraćaja i mnogi kažu sa više šarma od Sajgona. Obilaze se Trg Ba Din, bivša rezidencija Ho Ši Mina i Predsednička palata (spolja), Pagoda na jednom stubu, tako dizajnirana da podseća na lotosov cvet, hram književnosti iz 11.veka, posvećen Konfučiju, u kome su se delila odlikovanja studentima sa najboljim ocenama, Hoan Kiem, jezero u srcu grada sa malom pagodom u centru, Hram Ngok Son i dr.. Tansfer na aerodrom. Poletanje za Dohu u 19:30 časova (let QR 977). Obroci u avionu. Sletanje u Dohu u 22:55 časova. Čekanje na vezu.
Dan 12
BELGRADE
(29.10.2023.) DOHA – BEOGRAD Nastavak putovanja za Beograd u 07:00 časova (let QR 231). Obroci u avionu. Dolazak u 10:45 časova.